IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
Cena zamówienia |
60,00 |
Termin płatności |
40,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Istotne zmiany postanowień zawartej umowy oraz warunki zmian określone zostały w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2018-11-05, godzina:
11:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
POLSKI
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: • administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Zakładu Karnego w Rzeszowie, z siedzibą w Rzeszowie, przy ul. Załęskiej 76; • Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego ,,na sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięsa wieprzowego, wołowego i wędlin oraz mięsa i wędlin drobiowych) do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie”, nr sprawy: 2232/12/Ż/18 prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; • odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (tj. Dz. U. z 2018r. poz. 1986), • Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia; • obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; • w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; • posiada Pani/Pan: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych [1]; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO [2]; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; • nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. [1] Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników. [2] Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Mięso wieprzowe, wołowe i wędliny. |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięsa wieprzowego, wołowego i wędlin oraz mięsa i wędlin drobiowych) PAKIET I, Lp., Asortyment, KOD CPV , Jednostka miary, Ilość; 1. Mięso wołowe gulaszowe II - bez kości, elementy świeże, bez skóry, bez wierzchniej warstwy tłuszczu, nierozmrażane. Kawałki nie mniejsze niż ok. 6 cm, termin przydatności do spożycia min. 4 dni od daty dostawy. Pakowane VAC, 15111000-9, kg, 3 500; 2. Mięso wieprzowe gulaszowe II a - bez kości, elementy świeże, nierozmrażane, bez skóry, (80% mięsa, 20% tłuszczu), kawałki nie mniejsze niż ok. 6 cm, termin przydatności min. 4 dni od daty dostawy. Pakowane VAC, 15113000-3, kg, 8 000; 3. Schab wieprzowy bez kości - elementy świeże, tkanka mięsna o powierzchni suchej, matowej barwa blado-różowa do czerwonej, o przekroju lekko wilgotnym, przezroczysty sok mięsny, termin przydatności min. 4 dni od daty dostawy, 15113000-3, kg, 1 120; 4. Polędwica sopocka - wyrób wieprzowy, parzony, zawartość mięsa min. 81 %, w osłonce niejadalnej. Na przekroju surowce równomiernie rozprowadzone, niedopuszczalne są skupiska poszczególnych składników oraz liczne otwory wypełnione galaretą. Termin przydatności min. 4 dni od daty dostawy, 15131100-6, kg, 1 100; 5. Salceson włoski - wyrób wieprzowy parzony grubo rozdrobniony, w osłonce niejadalnej, mięso wieprzowe co najmniej 68 %, termin przydatności min. 7 dni od daty dostawy. Na przekroju surowce równomiernie rozłożone, po przekrojeniu nie powinien rozpadać się, 15131120-2, kg, 1 500; 6. Pasztetowa wieprzowa - wyrób wieprzowy podrobowy parzony w osłonce niejadalnej, mięso wieprzowe co najmniej 45 %, podroby. Termin przydatności min. 7 dni od daty dostawy, 15131310-1, kg, 1 900; 7. Pieczeń rzymska wieprzowa - wyrób wieprzowo - drobiowy pieczony, mięso wieprzowe co najmniej 45 %. Niedopuszczalna nietypowa barwa mięsa na przekroju. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy, 15131120-2, kg, 3 200; 8. Parówki wieprzowe cienkie - kiełbasa homogenizowana, parzona wieprzowo - drobiowa. Mięso wieprzowe min. 43 % w osłonce niejadalnej. Na przekroju surowce równomiernie rozłożone, konsystencja ścisła. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy. Pakowane VAC, 15131100-6, kg, 1 300; 9. Kiełbasa toruńska - średnio rozdrobniona, wędzona, parzona składająca się z mięsa wieprzowego i drobiowego. Wyrób w osłonkach naturalnych. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy. Pakowane VAC, 15131120-2, kg, 2 500. 10. Kiełbasa parówkowa - kiełbasa homogenizowana, wędzona, parzona. Mięso wieprzowe min. 43% odkostnione mechanicznie. Wyrób w osłonkach naturalnych. Konsystencja ścisła, barwa mięsa od blado-różowej do różowej. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy. Pakowane VAC, 15131100-6, kg , 3 500; 11. Kiełbasa krakowska parzona - wyrób wieprzowy średnio rozdrobniona, peklowana, parzona, na przekroju surowce równomiernie rozłożone, konsystencja ścisła, barwa osłonki jasno – brązowa do brązowej dopuszcza się lekko pomarszczoną. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy, 15131120-2, kg, 1 170; 12. Kaszanka - wyrób wieprzowy parzony, kiszka krwista w osłonce niejadalnej. Mięso wieprzowe min. 40 %, kasza jęczmienna. Termin przydatności min. 7 dni od daty dostawy, 15131134-3, kg, 4 000; 13. Kiełbasa zwyczajna - kiełbasa wędzona, parzona, średnio rozdrobniona wieprzowo-wołowa, mięso wieprzowe min. 48%, mięso wołowe min. 15 %, mięso mechanicznie odkostnione min. 15 %, wyrób w osłonkach naturalnych. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy. Pakowane VAC, 15131130-5, kg, 5 500; 14. Kiełbasa szynkowa - kiełbasa wędzona, parzona, grubo rozdrobniona, wieprzowa, mięso wieprzowe min. 58 %, mięso odkostnione mechanicznie 10%. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy, 15131130-5, kg, 1 200; 15.Luncheon meat prasowany - kiełbasa parzona średnio rozdrobniona wieprzowa, w osłonce niejadalnej, mięso wieprzowe co najmniej 50%. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy, 15131130-5, kg, 3 500; 16. Mortadela - kiełbasa wędzona parzona homogenizowana, mięso wieprzowe min. 43%. Na przekroju surowce równomiernie rozłożone, konsystencja ścisła. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy, 15131130-5, kg, 2 650; 17. Szynka gotowana wieprzowa - wyrób wędzony, parzony, mięso wieprzowe min. 90 %, na przekroju surowce równomiernie rozłożone, niedopuszczalne są skupiska jednego ze składników i zacieki tłuszczu i galarety. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy, 15131410-2, kg, 1 100; 18. Mielonka wieprzowa prasowana - produkt blokowy wieprzowy z dodatkiem surowca drobiowego, średnio rozdrobniony, parzony. Zawartość mięsa wieprzowego min. 66 %. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy, 15131130-5, kg, 3 200; 19. Golonka konserwowa prasowana - kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, peklowana, parzona, wyrób w osłonkach sztucznych. Mięso wieprzowe min. 65 %. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy, 15131130-5, kg, 3 300. Dostawa towaru do magazynu Zamawiającego realizowana będzie w godz. 8 - 12.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9, 15111000-9, 15113000-3, 15131100-6, 15131120-2, 15131310-1, 15131134-3, 15131130-5
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena zamówienia |
60,00 |
Termin płatności |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięsa i wędlin drobiowych). |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięsa i wędlin drobiowych) PAKIET II, Lp., Asortyment, KOD CPV, Jednostka miary, Ilość; 1. Wątroba z kurczaka - niedopuszczalna powierzchnia obślizła ze śladami pleśni. Wątroba powinna być czysta bez śladów żółci i innego zanieczyszczenia. Elementy świeże. Termin przydatności do spożycia min. 2 dni od daty dostawy, 15112300-9, kg 3 500; 2. Żołądki z kurczaka - pozbawione części niejadalnych, oczyszczony z treści pokarmowej pozbawiony rogowatego nabłonka, tłuszcz usunięty, dopuszcza się niewielkie uszkodzenia mięśnia żołądka oraz pozostałości tkanki łącznej i niewielką ilość tkanki tłuszczowej, elementy świeże. Termin przydatności do spożycia min. 2 dni od daty dostawy, 15114000-0, kg, 3 500; 3. Ćwiartka z kurczaka (nogi) - mięso o barwie od białej po jasnoróżową, nieznaczny przerost tłuszczowy, mięso miękkie, delikatne, soczyste, zwarte elementy świeże, element tuszki drobiowej w jednym kawałku, patroszona bez podrobów, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia. Termin przydatności min. 4 dni od daty dostawy, 15112000-6, kg, 15 000; 4. Filet drobiowy - mięśnie piersiowe oddzielone od obojczyka, mostka i skóry, pozbawione ścięgien, prawidłowo wykrwione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych i krwi, elementy świeże. Termin przydatności min. 4 dni od daty dostawy, 15112000-6, kg, 5 000; 5. Parówki drobiowe cienkie - kiełbasa drobiowa homogenizowana parzona, wędzona z dodatkiem mięsa oddzielonego mechanicznie z kurcząt w osłonce niejadalnej, mięso drobiowe min. 75 %. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy. Pakowane VAC, 15131135-0, kg, 6 500; 6. Szynka drobiowa - kiełbasa drobiowa grubo rozdrobniona, parzona, filet drobiowy min. 75 % bez zawartości innego mięsa niż drobiowe, w osłonce niejadalnej. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy, 15131135-0, kg, 1 600; 7. Polędwica drobiowa - kiełbasa drobiowa grubo rozdrobniona parzona, filet drobiowy min. 75% bez zawartości innego mięsa niż drobiowe, w osłonce niejadalnej. Termin przydatności min. 14 dni od daty dostawy, 15131135-0, kg, 1 600. Dostawy towaru do magazynu Zamawiającego realizowane będą w godz. 8 - 12.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9, 15112300-9, 15114000-0, 15112000-6, 15131135-0
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena zamówienia |
60,00 |
Termin płatności |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: