Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do Pracowni Ćwiczeń Praktycznych Zespołu...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do Pracowni Ćwiczeń Praktycznych Zespołu Szkół Nr 1 w Kluczborku realizowana w miarę zgłaszanego zapotrzebowania w terminie od 01.01.2022 do 30.06.2022r.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoKluczbork
  • WojewództwoOpolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2021-12-17
  • ZamawiającyZESPÓŁ SZKÓŁ NR 1 W KLUCZBORKU
  • Data publikacji ogłoszenia2021-12-10
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00309336
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do Pracowni Ćwiczeń Praktycznych Zespołu Szkół Nr 1 w Kluczborku realizowana w miarę zgłaszanego zapotrzebowania w terminie od 01.01.2022 do 30.06.2022r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 1 W KLUCZBORKU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000743110

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Skłodowskiej-Curie 13

1.5.2.) Miejscowość: Kluczbork

1.5.3.) Kod pocztowy: 46-200

1.5.4.) Województwo: opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL524 - Opolski

1.5.7.) Numer telefonu: 774182546

1.5.8.) Numer faksu: 774182546

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zs1kluczbork@powiatkluczborski.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs1kluczbork.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do Pracowni Ćwiczeń Praktycznych Zespołu Szkół Nr 1 w Kluczborku realizowana w miarę zgłaszanego zapotrzebowania w terminie od 01.01.2022 do 30.06.2022r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c2d76eec-598a-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00309336

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-10

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00008190/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Sukcesywna dostawa art. ogólnospożywczych do Pracowni Ćwiczeń Praktycznych Zespołu Szkół Nr 1 w Kluczborku realizowana w miarę zgłaszanego zapotrzebowania w terminie od 01.01.2022 do 31.12.2022 r.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie
zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami w zakresie złożenia oferty odbywa
się elektronicznie przy użyciu: a) miniPortalu, który dostępny jest pod adresem:
https://miniportal.uzp.gov.pl/ , b) ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal
Dokumenty elektroniczne w tym np. oświadczenia, wnioski, zawiadomienia (nie dotyczy ofert) składane
są przez Wykonawcę za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji”
dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. Zamawiający dopuszcza również
możliwość przekazywania dokumentów elektronicznych (nie dotyczy ofert) za pomocą poczty
elektronicznej na adres email: zs1kluczbork@powiatkluczborski.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych,
elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń, a także informacji przekazywanych przy użyciu
miniPortalu lub ePUAPu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz w
Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP). Wykonawca,
przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje te
wymagania.
Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz
złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu
Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w
związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz
uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o danych) (Dz. U. UE L119 z dnia 4 maja 2016
r., str. 1; zwanym dalej „RODO”) informujemy, że:
1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Zespołu Szkół Nr 1 w Kluczborku z
siedzibą w Kluczborku przy ul. Marii Skłodowskiej-Curie 13, tel: 774182546, mail:
zs1kluczbork@powiatkluczborski.pl
2) administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych, z którym można się kontaktować pod
adresem e-mail: eostrzecha@powiatkluczborski.pl
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu
związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji.
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy P.Z.P.
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 P.Z.P. przez okres 4 lat od
dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4
lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest
wymogiem ustawowym określonym w przepisanych ustawy P.Z.P., związanym z udziałem w
postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego.
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób
zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.
8) posiada Pani/Pan:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących (w
przypadku, gdy skorzystanie z tego prawa wymagałoby po stronie administratora niewspółmiernie
dużego wysiłku może zostać Pani/Pan zobowiązana do wskazania dodatkowych informacji mających
na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie
zamówienia publicznego lub konkursu albo sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego
postępowania o udzielenie zamówienia);
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z
prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą PZP oraz nie może
naruszać integralności protokołu oraz jego załączników);
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych
osobowych z zastrzeżeniem okresu trwania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub
konkursu oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia
przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia
korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej,
lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan,
że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9) nie przysługuje Pani/Panu:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż
podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO;
10) przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO
przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych przez administratora. Organem właściwym dla
przedmiotowej skargi jest Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 1. W odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy
decyzjenie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22RODO;2.Wykonawcy
nie przysługuje: a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d, lub e RODO prawo do usunięcia danych
osobowych; b)prawo do przenoszenia danych osobowych, o których mowa w art. 20RODO; c)na
podstawie art. 21prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną
przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZS1/2/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 339051,41 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 11

4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Świeży drób

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112100-7 - Świeży drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty, Zamawiający
stosować będzie poniższe kryteria:
NAJNIŻSZA CENA OFERTOWA - waga 60% (60 pkt)
TERMIN PŁATNOŚCI - waga 20% (20 pkt)
CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW W TYGODNIU - waga 20% (20 pkt)
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów
stanowiących sumę przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów udzielania zamówienia na
podstawie poniższego wzoru:
zsumowana ilość punktów uzyskanych z oceny wg powyższych kryteriów = suma punktów wg
kryterium najniższa cena ofertowa + suma uzyskanych punktów wg kryterium termin płatności + suma
uzyskanych punktów wg kryterium częstotliwość dostaw w tygodniu.
Najkorzystniejsza oferta po zsumowaniu punktacji z powyższych kryteriów może uzyskać maksimum
100 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w niniejszej
Specyfikacji warunki, spełni wymogi ustawy Pzp oraz otrzyma największą liczbę punktów spośród
ocenianych ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Częstotliwość dostaw w tygodniu

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Produkty mleczarskie

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty, Zamawiający
stosować będzie poniższe kryteria:
NAJNIŻSZA CENA OFERTOWA - waga 60% (60 pkt)
TERMIN PŁATNOŚCI - waga 20% (20 pkt)
CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW W TYGODNIU - waga 20% (20 pkt)
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów
stanowiących sumę przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów udzielania zamówienia na
podstawie poniższego wzoru:
zsumowana ilość punktów uzyskanych z oceny wg powyższych kryteriów = suma punktów wg
kryterium najniższa cena ofertowa + suma uzyskanych punktów wg kryterium termin płatności + suma
uzyskanych punktów wg kryterium częstotliwość dostaw w tygodniu.
Najkorzystniejsza oferta po zsumowaniu punktacji z powyższych kryteriów może uzyskać maksimum
100 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w niniejszej
Specyfikacji warunki, spełni wymogi ustawy Pzp oraz otrzyma największą liczbę punktów spośród
ocenianych ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Częstotliwość dostaw w tygodniu

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mrożonki, Produkty głęboko mrożone, Warzywa mrożone, Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty, Zamawiający
stosować będzie poniższe kryteria:
NAJNIŻSZA CENA OFERTOWA - waga 60% (60 pkt)
TERMIN PŁATNOŚCI - waga 20% (20 pkt)
CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW W TYGODNIU - waga 20% (20 pkt)
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów
stanowiących sumę przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów udzielania zamówienia na
podstawie poniższego wzoru:
zsumowana ilość punktów uzyskanych z oceny wg powyższych kryteriów = suma punktów wg
kryterium najniższa cena ofertowa + suma uzyskanych punktów wg kryterium termin płatności + suma
uzyskanych punktów wg kryterium częstotliwość dostaw w tygodniu.
Najkorzystniejsza oferta po zsumowaniu punktacji z powyższych kryteriów może uzyskać maksimum
100 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w niniejszej
Specyfikacji warunki, spełni wymogi ustawy Pzp oraz otrzyma największą liczbę punktów spośród
ocenianych ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Częstotliwość dostaw w tygodniu

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wieprzowina, Produkty mięsno-wędliniarskie

4.2.6.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty, Zamawiający
stosować będzie poniższe kryteria:
NAJNIŻSZA CENA OFERTOWA - waga 60% (60 pkt)
TERMIN PŁATNOŚCI - waga 20% (20 pkt)
CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW W TYGODNIU - waga 20% (20 pkt)
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów
stanowiących sumę przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów udzielania zamówienia na
podstawie poniższego wzoru:
zsumowana ilość punktów uzyskanych z oceny wg powyższych kryteriów = suma punktów wg
kryterium najniższa cena ofertowa + suma uzyskanych punktów wg kryterium termin płatności + suma
uzyskanych punktów wg kryterium częstotliwość dostaw w tygodniu.
Najkorzystniejsza oferta po zsumowaniu punktacji z powyższych kryteriów może uzyskać maksimum
100 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w niniejszej
Specyfikacji warunki, spełni wymogi ustawy Pzp oraz otrzyma największą liczbę punktów spośród
ocenianych ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Częstotliwość dostaw w tygodniu

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty, Zamawiający
stosować będzie poniższe kryteria:
NAJNIŻSZA CENA OFERTOWA - waga 60% (60 pkt)
TERMIN PŁATNOŚCI - waga 20% (20 pkt)
CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW W TYGODNIU - waga 20% (20 pkt)
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów
stanowiących sumę przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów udzielania zamówienia na
podstawie poniższego wzoru:
zsumowana ilość punktów uzyskanych z oceny wg powyższych kryteriów = suma punktów wg
kryterium najniższa cena ofertowa + suma uzyskanych punktów wg kryterium termin płatności + suma
uzyskanych punktów wg kryterium częstotliwość dostaw w tygodniu.
Najkorzystniejsza oferta po zsumowaniu punktacji z powyższych kryteriów może uzyskać maksimum
100 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w niniejszej
Specyfikacji warunki, spełni wymogi ustawy Pzp oraz otrzyma największą liczbę punktów spośród
ocenianych ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Częstotliwość dostaw w tygodniu

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Różne produkty spożywcze i produkty suszone, Oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce, Przetworzone owoce i warzywa, Przyprawy i przyprawy korzenne, Przetworzone owoce i warzywa, Kawa, herbata i podobne produkty, Kakao, czekolada i wyroby cukiernicze, Cukier i produkty pokrewne, Sucharki i herbatniki, wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości, Konserwy i przetwory z mięsa, Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone

4.2.6.) Główny kod CPV: 15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa

15240000-2 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone

15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze

15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty, Zamawiający
stosować będzie poniższe kryteria:
NAJNIŻSZA CENA OFERTOWA - waga 60% (60 pkt)
TERMIN PŁATNOŚCI - waga 20% (20 pkt)
CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW W TYGODNIU - waga 20% (20 pkt)
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów
stanowiących sumę przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów udzielania zamówienia na
podstawie poniższego wzoru:
zsumowana ilość punktów uzyskanych z oceny wg powyższych kryteriów = suma punktów wg
kryterium najniższa cena ofertowa + suma uzyskanych punktów wg kryterium termin płatności + suma
uzyskanych punktów wg kryterium częstotliwość dostaw w tygodniu.
Najkorzystniejsza oferta po zsumowaniu punktacji z powyższych kryteriów może uzyskać maksimum
100 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w niniejszej
Specyfikacji warunki, spełni wymogi ustawy Pzp oraz otrzyma największą liczbę punktów spośród
ocenianych ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Częstotliwość dostaw w tygodniu

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

4.2.6.) Główny kod CPV: 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty, Zamawiający
stosować będzie poniższe kryteria:
NAJNIŻSZA CENA OFERTOWA - waga 60% (60 pkt)
TERMIN PŁATNOŚCI - waga 20% (20 pkt)
CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW W TYGODNIU - waga 20% (20 pkt)
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów
stanowiących sumę przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów udzielania zamówienia na
podstawie poniższego wzoru:
zsumowana ilość punktów uzyskanych z oceny wg powyższych kryteriów = suma punktów wg
kryterium najniższa cena ofertowa + suma uzyskanych punktów wg kryterium termin płatności + suma
uzyskanych punktów wg kryterium częstotliwość dostaw w tygodniu.
Najkorzystniejsza oferta po zsumowaniu punktacji z powyższych kryteriów może uzyskać maksimum
100 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w niniejszej
Specyfikacji warunki, spełni wymogi ustawy Pzp oraz otrzyma największą liczbę punktów spośród
ocenianych ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Częstotliwość dostaw w tygodniu

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Jaja

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty, Zamawiający
stosować będzie poniższe kryteria:
NAJNIŻSZA CENA OFERTOWA - waga 60% (60 pkt)
TERMIN PŁATNOŚCI - waga 20% (20 pkt)
CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW W TYGODNIU - waga 20% (20 pkt)
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów
stanowiących sumę przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów udzielania zamówienia na
podstawie poniższego wzoru:
zsumowana ilość punktów uzyskanych z oceny wg powyższych kryteriów = suma punktów wg
kryterium najniższa cena ofertowa + suma uzyskanych punktów wg kryterium termin płatności + suma
uzyskanych punktów wg kryterium częstotliwość dostaw w tygodniu.
Najkorzystniejsza oferta po zsumowaniu punktacji z powyższych kryteriów może uzyskać maksimum
100 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w niniejszej
Specyfikacji warunki, spełni wymogi ustawy Pzp oraz otrzyma największą liczbę punktów spośród
ocenianych ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Częstotliwość dostaw w tygodniu

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Ziemniaki, ziemniaki młode (wczesne)

4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty, Zamawiający
stosować będzie poniższe kryteria:
NAJNIŻSZA CENA OFERTOWA - waga 60% (60 pkt)
TERMIN PŁATNOŚCI - waga 20% (20 pkt)
CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW W TYGODNIU - waga 20% (20 pkt)
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów
stanowiących sumę przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów udzielania zamówienia na
podstawie poniższego wzoru:
zsumowana ilość punktów uzyskanych z oceny wg powyższych kryteriów = suma punktów wg
kryterium najniższa cena ofertowa + suma uzyskanych punktów wg kryterium termin płatności + suma
uzyskanych punktów wg kryterium częstotliwość dostaw w tygodniu.
Najkorzystniejsza oferta po zsumowaniu punktacji z powyższych kryteriów może uzyskać maksimum
100 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w niniejszej
Specyfikacji warunki, spełni wymogi ustawy Pzp oraz otrzyma największą liczbę punktów spośród
ocenianych ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Częstotliwość dostaw w tygodniu

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Warzywa i kiszonki, podobne produkty (z wyłączeniem ziemniaków)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty, Zamawiający
stosować będzie poniższe kryteria:
NAJNIŻSZA CENA OFERTOWA - waga 60% (60 pkt)
TERMIN PŁATNOŚCI - waga 20% (20 pkt)
CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW W TYGODNIU - waga 20% (20 pkt)
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów
stanowiących sumę przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów udzielania zamówienia na
podstawie poniższego wzoru:
zsumowana ilość punktów uzyskanych z oceny wg powyższych kryteriów = suma punktów wg
kryterium najniższa cena ofertowa + suma uzyskanych punktów wg kryterium termin płatności + suma
uzyskanych punktów wg kryterium częstotliwość dostaw w tygodniu.
Najkorzystniejsza oferta po zsumowaniu punktacji z powyższych kryteriów może uzyskać maksimum
100 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w niniejszej
Specyfikacji warunki, spełni wymogi ustawy Pzp oraz otrzyma największą liczbę punktów spośród
ocenianych ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Częstotliwość dostaw w tygodniu

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Owoce

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty, Zamawiający
stosować będzie poniższe kryteria:
NAJNIŻSZA CENA OFERTOWA - waga 60% (60 pkt)
TERMIN PŁATNOŚCI - waga 20% (20 pkt)
CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW W TYGODNIU - waga 20% (20 pkt)
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów
stanowiących sumę przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów udzielania zamówienia na
podstawie poniższego wzoru:
zsumowana ilość punktów uzyskanych z oceny wg powyższych kryteriów = suma punktów wg
kryterium najniższa cena ofertowa + suma uzyskanych punktów wg kryterium termin płatności + suma
uzyskanych punktów wg kryterium częstotliwość dostaw w tygodniu.
Najkorzystniejsza oferta po zsumowaniu punktacji z powyższych kryteriów może uzyskać maksimum
100 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w niniejszej
Specyfikacji warunki, spełni wymogi ustawy Pzp oraz otrzyma największą liczbę punktów spośród
ocenianych ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Częstotliwość dostaw w tygodniu

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert
oświadczenie
o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz o braku podstaw do wykluczenia
z postępowania – zgodnie z Załącznikiem nr 2 i załącznik nr 3 do SWZ.
Informacje zawarte w oświadczeniach, o których mowa w pkt. 1 stanowią potwierdzenie, że
Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.
2. Zamawiający wzywa wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w
wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków
dowodowych, jeżeli wymagał ich złożenia w ogłoszeniu o zamówieniu lub dokumentach
zamówienia, aktualnych na dzień złożenia podmiotowych środków dowodowych.
3. Podmiotowe środki dowodowe wymagane od wykonawcy obejmują:
- odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o
Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt. 4 ustawy, sporządzony/a nie
wcześniej niż 3 miesiące przed jego/jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do
rejestru lub ewidencji;
4. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej
Polskiej, zamiast dokumentu, o których mowa w ust. 3, składa dokument lub dokumenty
wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania,
potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości.
Dokument, o którym mowa powyżej, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące
przed upływem terminu składania ofert.
5. Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się
dokumentów, o których mowa w ust. 3, zastępuje się je w całości lub części dokumentem
zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób
uprawnionych do jego reprezentacji, złożone pod przysięgą, lub, jeżeli w kraju, w którym
wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie ma przepisów o oświadczeniu pod
przysięgą, złożone przed organem sądowym lub administracyjnym, notariuszem, organem
samorządu zawodowego lub gospodarczego, właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce
zamieszkania wykonawcy - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem.
6. W zakresie nieuregulowanym ustawą Pzp. lub niniejszą SWZ do oświadczeń i dokumentów
składanych przez Wykonawcę w postępowaniu zastosowanie mają w szczególności przepisy
rozporządzenia Ministra Rozwoju Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie
podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może
żądać zamawiający od wykonawcy oraz rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30
grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań
technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w
postępowaniu
o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie.
7. Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli:
1) może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności
rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności
podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał w oświadczeniu, o którym
mowa w art. 125 ust. 1 ustawy dane umożliwiające dostęp do tych środków;
2) podmiotowym środkiem dowodowym jest oświadczenie, którego treść odpowiada zakresowi
oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1.
8. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia podmiotowych środków dowodowych, które
zamawiający posiada, jeżeli wykonawca wskaże te środki oraz potwierdzi ich prawidłowość i aktualność.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku
1. Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale X ust. 1 SWZ, składa każdy z wykonawców.
Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy.
4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej
oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 p.z.p. oraz wskazanym we Wzorze Umowy tj.
Zmiany mogą dotyczyć następujących sytuacji:
1) Zmiana terminu realizacji umowy
a) jeżeli zmiana jest konieczna z powodu przedłużającej się procedury wyboru najkorzystniejszej
oferty,
b) jeżeli zmiana jest konieczna z powodu złożenia odwołania,
c) jeżeli zmiana jest konieczna z przyczyn losowych uniemożliwiających realizację zamówienia w
zakładanym terminie,
W przypadku wystąpienia którejkolwiek z ww. okoliczności termin wykonania umowy może ulec
odpowiedniemu przedłużeniu, nie dłużej jednak niż o okres trwania tych okoliczności.
2) Zmiany osób i podmiotów:
a) konieczność zmiany podwykonawcy lub rezygnacja z udziału podwykonawcy, albo
konieczność powierzenia podwykonawcy wykonania części zamówienia w trakcie jego realizacji
(na pisemny i uzasadniony wniosek Wykonawcy wraz z oświadczeniem podwykonawcy, który
zostaje zmieniony lub zrezygnowano z jego usług o uregulowaniu wobec niego zobowiązań
wynikających z realizowanej umowy).
b) zmiany osób wskazanych w umowie występujących po stronie Zamawiającego i Wykonawcy
w przypadku wystąpienia zdarzeń losowych, z tym że osoby występujące po stronie Wykonawcy
muszą spełniać warunki udziału w postępowania.
3) Zmiany terminów i warunków płatności wynagrodzenia:
a) zmiana sposobu fakturowania
b) będące następstwem wszelkich zmian wprowadzanych przez strony do umowy,
c) będące następstwem korzystnych dla Zamawiającego rozwiązań zaproponowanych przez
Wykonawcę,
d) zmiany wynagrodzenia w przypadku zmiany przepisów o podatkach, w tym VAT wówczas
zmianie ulegnie stawka podatku Vat oraz wartość brutto.
e) zmiany na zasadach określonych w art. 455 ustawy Pzp.
4) Pozostałe zmiany:
a) zmiany dotyczące nazwy i siedziby wykonawcy, jego formy organizacyjno-prawnej, numerów
kont bankowych oraz innych danych identyfikacyjnych w trakcie trwania umowy lub następstwo
prawne,
b) zmiany mające na celu poprawę oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych w umowie.
c) zastąpienia Materiałów Materiałami zamiennymi, przy zachowaniu ich minimalnych
wymaganych parametrów, w przypadku czasowej lub trwałej niedostępności produktów
określonych w umowie;
d) w przypadku wykreślenia produktu z urzędowego wykazu produktów dopuszczonych do
obrotu na terytorium RP i braku dostępności na rynku produktów o pełnej zgodności, wycofania
przez producenta któregokolwiek z produktów określonych załącznikiem nr 5, zamiany na
produkt z tej samej grupy (o tych samych właściwościach i składzie), o ile Dostawca przedstawi
do akceptacji Zamawiającego zamiennik produktu w cenie nie wyższej niż ta, która została
określona w umowie za wycofany produkt;
e) zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasad
proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, pod warunkiem, że Dostawca z
odpowiednim wyprzedzeniem (co najmniej 7 dni roboczych) zawiadomi Zamawiającego na
piśmie, załączając stosowne dokumenty wystawione przez producenta, stwierdzające ten fakt;
f) niedostępności na rynku asortymentu wskazanego w ofercie, wynikającej z zaprzestania
produkcji lub wycofania z rynku tego asortymentu, wówczas Wykonawca przedłoży do
akceptacji Zamawiającemu propozycję innego produktu o podobnych właściwościach w cenie
nie wyższej niż produkt wycofany.
g) zmiany podyktowane zmianą obowiązujących przepisów prawa, w zakresie mającym wpływ
na realizację umowy.
Pozostałe zmiany zgodnie z SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-17 08:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem „Formularza do złożenia, zmiany lub wycofania oferty lub wniosku” dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-17 08:30

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej - Prudnik
  • Lokalizacja zleceniaopolskie
  • Data dodania19-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Szukam pracy chałupniczej. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.