Realizacja imiennych talonów na artykuły mięsne i wędliny dla klientów Miejskiego...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Realizacja imiennych talonów na artykuły mięsne i wędliny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Grudziądzu w okresie od dnia 1 stycznia 2022 r. do dnia 31 grudnia 2022 r.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoGrudziądz
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2021-12-09
  • ZamawiającyMiejski Ośrodek Pomocy Rodzinie
  • Data publikacji ogłoszenia2021-12-01
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00293891
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Realizacja imiennych talonów na artykuły mięsne i wędliny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Grudziądzu w okresie od dnia
1 stycznia 2022 r. do dnia 31 grudnia 2022 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 005742433

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Waryńskiego 34A

1.5.2.) Miejscowość: Grudziądz

1.5.3.) Kod pocztowy: 86-300

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL616 - Grudziądzki

1.5.7.) Numer telefonu: 566968700

1.5.8.) Numer faksu: 566968702

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: poczta@mopr.grudziadz.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.grudziadz.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Realizacja imiennych talonów na artykuły mięsne i wędliny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Grudziądzu w okresie od dnia
1 stycznia 2022 r. do dnia 31 grudnia 2022 r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-17858cd2-528c-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00293891

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-01

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00007967/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Realizacja imiennych talonów na artykuły mięsne i wędliny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Grudziądzu

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/gpp_grudziadz

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/gpp_grudziadz

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z platformy zakupowej
znajdują się w zakładce „Instrukcje dla Wykonawców" na stronie internetowej
pod adresem https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje.
Wymagania techniczne i organizacyjne sporządzania, wysyłania i odbierania
korespondencji elektronicznej opisane zostały w regulaminie platformazakupowa.pl https://platformazakupowa.pl/strona/1-regulamin.
Zamawiający określa minimalne wymagania sprzętowo - aplikacyjne
umożliwiające pracę na platformie zakupowej:
a) stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie
mniejszej niż 512 kb/s,
b) komputer klasy PC lub MAC o następującej konfiguracji: pamięć min. 2 GB
Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów
operacyjnych - MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux lub ich nowsze wersje,
c) zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa, w przypadku Internet
Explorer minimalnie wersja 10 0.,
d) włączona obsługa JavaScript,
e) zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format
plików .pdf,
f) platforma działa według standardu przyjętego w komunikacji sieciowej -
kodowanie UTF8,
g) oznaczenie czasu odbioru danych przez platformę zakupową stanowi datę
oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg czasu lokalnego serwera
synchronizowanego z zegarem Głównego Urzędu Miar,
h) maksymalny rozmiar jednego pliku przesyłanego za pośrednictwem
dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty wynosi 150
MB natomiast przy komunikacji wielkość pliku to maksymalnie 500 MB.
Wykonawca, przystępując do niniejszego postępowania:
a) akceptuje warunki korzystania z platformazakupowa.pl określone w
regulaminie zamieszczonym na stronie internetowej pod linkiem w zakładce
„Regulamin" oraz uznaje go za wiążący,
b) zapoznał i stosuje się do instrukcji składania ofert/wniosków dostępne pod
linkiem:
https://drive.google.com/file/d/1Kd1DttbBeiNWt4q4slS4t76lZVKPbkyD/view.
Ofertę oraz oświadczenia składa się, pod rygorem nieważności, w formie
elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym
lub podpisem osobistym.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), zwanego dalej „RODO”, informujemy, że:
1) Administratorem danych osobowych Wykonawcy jest Zamawiający:
Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie ul. Waryńskiego 34A, 86-300 Grudziądz,
tel. 56 69 68 700, faks 56 69 68 702, e-mail: poczta@mopr.grudziadz.pl;
2) inspektorem ochrony danych osobowych w Miejskim Ośrodku Pomocy
Rodzinie w Grudziądzu jest Pan Sebastian Drzymalski, e-mail:
iod@mopr.grudziadz.pl;
3) dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1
lit. c RODO oraz art. 275 pkt 1 ustawy Pzp w celu związanym z
postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Realizacja
imiennych talonów na artykuły mięsne i wędliny dla klientów Miejskiego
Ośrodka Pomocy Rodzinie w Grudziądzu w okresie od dnia 1 stycznia 2022
r. do dnia 31 grudnia 2022 r.” prowadzonym w trybie podstawowym;
4) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty,
którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o
art. 74 ustawy Pzp;
5) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane przez okres 5 lat
kalendarzowych, a umowa zawarta w wyniku postępowania przez okres 10
lat, licząc od dnia pierwszego stycznia roku następnego od daty
zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia;
6) obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio
jego dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach
ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego, konsekwencje niepodania określonych danych
wynikają z ustawy Pzp;
7) w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą
podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
8) Wykonawca posiada na podstawie RODO:
a) prawo dostępu do swoich danych osobowych;
b) prawo do sprostowania swoich danych osobowych*;
c) prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych
osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2
RODO **;
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych
Osobowych, gdy uzna, że przetwarzanie danych osobowych jego
dotyczących narusza przepisy RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: OR.251.6.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 229634,00 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 3

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest realizacja imiennych talonów obejmujących artykuły mięsne i wędliny w okolicach Śródmieścia i Starego Miasta
w Grudziądzu – przewidywana ilość talonów to około 42 talony średniomiesięcznie dla 42 osób średniomiesięcznie w okresie od dnia 1 stycznia 2022 r. do dnia 31 grudnia 2022 r. na podstawie imiennego talonu wydawanego przez MOPR, zawierającego oznaczenie decyzji przyznającej świadczenie, dane podopiecznego (imię, nazwisko i adres), okres ważności talonu, kwotę i nazwę sklepu oraz dowodu tożsamości (dowód osobisty lub inny dokument ze zdjęciem) i decyzji MOPR. Wykonawca przystępujący do przetargu musi posiadać co najmniej jeden czynny punkt sprzedaży detalicznej artykułów mięsnych i wędlin położony w Grudziądzu w rejonie miasta obejmującym daną część zamówienia.

4.2.5.) Wartość części: 74690,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze złożonej oferty będzie się kierować następującymi
kryteriami:
1) cena brutto oferty – 60 %
Maksymalną liczbę punktów, tj. 60 punktów uzyska oferta z najniższą ceną wskazaną w formularzu ofertowym. Pozostałe oferty uzyskają proporcjonalnie mniej punktów.
Punkty zostaną obliczone wg następującego wzoru:

Cena (C) = Cmin/ Cbad x 60 pkt

gdzie:
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy za cenę zaoferowaną w ofercie,
Cmin – najniższa cena brutto spośród ofert niepodlegających odrzuceniu i złożonych przez Wykonawców, którzy nie podlegali wykluczeniu w danym etapie badania i oceny ofert,
Cbad – cena brutto zaoferowana w badanej ofercie.

2) liczba punktów sprzedaży detalicznej artykułów mięsnych i wędlin położonych
w Grudziądzu – 40 %
Maksymalną liczbę punktów, tj. 40 punktów uzyska oferta, w której Wykonawca
zadeklaruje, że posiada największą liczbę punktów sprzedaży detalicznej artykułów mięsnych i wędlin położonych w Grudziądzu w rejonie miasta obejmującym daną część zamówienia.
Punkty zostaną obliczone wg następującego wzoru:

Punkty sprzedaży detalicznej (S) = Sbad/Smax x 40 pkt

gdzie:
S – liczba punktów przyznanych Wykonawcy za posiadanie punktów sprzedaży
detalicznej artykułów mięsnych i wędlin,

Sbad – liczba punktów sprzedaży detalicznej artykułów mięsnych i wędlin
zadeklarowana przez Wykonawcę w badanej ofercie,
Smax – największa zaoferowana liczba punktów sprzedaży detalicznej artykułów
mięsnych i wędlin spośród ofert niepodlegających odrzuceniu i złożonych
przez Wykonawców, którzy nie podlegali wykluczeniu w danym etapie badania
i oceny ofert.

3) Zamawiający wyliczy łączną ocenę punktową badanej oferty na podstawie
poniższego wzoru uwzględniającego kryteria:

P = C + S

gdzie:
P – całkowita liczba punktów badanej oferty,
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena,
S – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium punkty sprzedaży
detalicznej artykułów mięsnych i wędlin spośród ofert niepodlegających
odrzuceniu i złożonych przez Wykonawców, którzy nie podlegali
wykluczeniu w danym etapie badania i oceny ofert.

Za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą liczbę punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: punkty sprzedaży detalicznej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest realizacja imiennych talonów obejmujących artykuły mięsne i wędliny w okolicach Tarpna w Grudziądzu – przewidywana ilość talonów to około 57 talonów średniomiesięcznie dla 57 osób średniomiesięcznie w okresie od dnia 1 stycznia 2022 r. do dnia 31 grudnia 2022 r. na podstawie imiennego talonu wydawanego przez MOPR, zawierającego oznaczenie decyzji przyznającej świadczenie, dane podopiecznego (imię, nazwisko i adres), okres ważności talonu, kwotę i nazwę sklepu oraz dowodu tożsamości (dowód osobisty lub inny dokument ze zdjęciem) i decyzji MOPR. Wykonawca przystępujący do przetargu musi posiadać co najmniej jeden czynny punkt sprzedaży detalicznej artykułów mięsnych i wędlin położony w Grudziądzu w rejonie miasta obejmującym daną część zamówienia.

4.2.5.) Wartość części: 93687,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze złożonej oferty będzie się kierować następującymi
kryteriami:
1) cena brutto oferty – 60 %
Maksymalną liczbę punktów, tj. 60 punktów uzyska oferta z najniższą ceną wskazaną w formularzu ofertowym. Pozostałe oferty uzyskają proporcjonalnie mniej punktów.
Punkty zostaną obliczone wg następującego wzoru:

Cena (C) = Cmin/ Cbad x 60 pkt

gdzie:
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy za cenę zaoferowaną w ofercie,
Cmin – najniższa cena brutto spośród ofert niepodlegających odrzuceniu i złożonych przez Wykonawców, którzy nie podlegali wykluczeniu w danym etapie badania i oceny ofert,
Cbad – cena brutto zaoferowana w badanej ofercie.

2) liczba punktów sprzedaży detalicznej artykułów mięsnych i wędlin położonych
w Grudziądzu – 40 %
Maksymalną liczbę punktów, tj. 40 punktów uzyska oferta, w której Wykonawca
zadeklaruje, że posiada największą liczbę punktów sprzedaży detalicznej artykułów mięsnych i wędlin położonych w Grudziądzu w rejonie miasta obejmującym daną część zamówienia.
Punkty zostaną obliczone wg następującego wzoru:

Punkty sprzedaży detalicznej (S) = Sbad/Smax x 40 pkt

gdzie:
S – liczba punktów przyznanych Wykonawcy za posiadanie punktów sprzedaży
detalicznej artykułów mięsnych i wędlin,

Sbad – liczba punktów sprzedaży detalicznej artykułów mięsnych i wędlin
zadeklarowana przez Wykonawcę w badanej ofercie,
Smax – największa zaoferowana liczba punktów sprzedaży detalicznej artykułów
mięsnych i wędlin spośród ofert niepodlegających odrzuceniu i złożonych
przez Wykonawców, którzy nie podlegali wykluczeniu w danym etapie badania
i oceny ofert.

3) Zamawiający wyliczy łączną ocenę punktową badanej oferty na podstawie
poniższego wzoru uwzględniającego kryteria:

P = C + S

gdzie:
P – całkowita liczba punktów badanej oferty,
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena,
S – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium punkty sprzedaży
detalicznej artykułów mięsnych i wędlin spośród ofert niepodlegających
odrzuceniu i złożonych przez Wykonawców, którzy nie podlegali
wykluczeniu w danym etapie badania i oceny ofert.

Za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą liczbę punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: punkty sprzedaży detalicznej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest realizacja imiennych talonów obejmujących artykuły mięsne i wędliny w okolicach osiedli: Kopernika, Kawalerii Polskiej oraz Strzemięcina w Grudziądzu – przewidywana ilość talonów to około 33 talony średniomiesięcznie dla 33 osób średniomiesięcznie w okresie od dnia 1 stycznia 2022 r. do dnia 31 grudnia 2022 r. na podstawie imiennego talonu wydawanego przez MOPR, zawierającego oznaczenie decyzji przyznającej świadczenie, dane podopiecznego (imię, nazwisko i adres), okres ważności talonu, kwotę i nazwę sklepu oraz dowodu tożsamości (dowód osobisty lub inny dokument ze zdjęciem) i decyzji MOPR. Wykonawca przystępujący do przetargu musi posiadać co najmniej jeden czynny punkt sprzedaży detalicznej artykułów mięsnych i wędlin położony w Grudziądzu w rejonie miasta obejmującym daną część zamówienia.

4.2.5.) Wartość części: 61257,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze złożonej oferty będzie się kierować następującymi
kryteriami:
1) cena brutto oferty – 60 %
Maksymalną liczbę punktów, tj. 60 punktów uzyska oferta z najniższą ceną wskazaną w formularzu ofertowym. Pozostałe oferty uzyskają proporcjonalnie mniej punktów.
Punkty zostaną obliczone wg następującego wzoru:

Cena (C) = Cmin/ Cbad x 60 pkt

gdzie:
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy za cenę zaoferowaną w ofercie,
Cmin – najniższa cena brutto spośród ofert niepodlegających odrzuceniu i złożonych przez Wykonawców, którzy nie podlegali wykluczeniu w danym etapie badania i oceny ofert,
Cbad – cena brutto zaoferowana w badanej ofercie.

2) liczba punktów sprzedaży detalicznej artykułów mięsnych i wędlin położonych
w Grudziądzu – 40 %
Maksymalną liczbę punktów, tj. 40 punktów uzyska oferta, w której Wykonawca
zadeklaruje, że posiada największą liczbę punktów sprzedaży detalicznej artykułów mięsnych i wędlin położonych w Grudziądzu w rejonie miasta obejmującym daną część zamówienia.
Punkty zostaną obliczone wg następującego wzoru:

Punkty sprzedaży detalicznej (S) = Sbad/Smax x 40 pkt

gdzie:
S – liczba punktów przyznanych Wykonawcy za posiadanie punktów sprzedaży
detalicznej artykułów mięsnych i wędlin,

Sbad – liczba punktów sprzedaży detalicznej artykułów mięsnych i wędlin
zadeklarowana przez Wykonawcę w badanej ofercie,
Smax – największa zaoferowana liczba punktów sprzedaży detalicznej artykułów
mięsnych i wędlin spośród ofert niepodlegających odrzuceniu i złożonych
przez Wykonawców, którzy nie podlegali wykluczeniu w danym etapie badania
i oceny ofert.

3) Zamawiający wyliczy łączną ocenę punktową badanej oferty na podstawie
poniższego wzoru uwzględniającego kryteria:

P = C + S

gdzie:
P – całkowita liczba punktów badanej oferty,
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena,
S – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium punkty sprzedaży
detalicznej artykułów mięsnych i wędlin spośród ofert niepodlegających
odrzuceniu i złożonych przez Wykonawców, którzy nie podlegali
wykluczeniu w danym etapie badania i oceny ofert.

Za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska największą liczbę punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: punkty sprzedaży detalicznej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają
wykluczeniu i spełniają warunki udziału w postępowaniu w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej.
Zamawiający uzna, że warunek zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca
oświadczy, że posiada co najmniej jeden czynny punkt sprzedaży detalicznej
artykułów mięsnych i wędlin położony w Grudziądzu w rejonie miasta
obejmującym daną część zamówienia. Zamawiający uzna, że warunek jest
spełniony, jeśli Wykonawca złoży oświadczenie. Ocena spełniania warunku
zostanie dokonana wg reguły spełnia/nie spełnia na podstawie złożonego
oświadczenia.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców,
oświadczenie składa każdy z Wykonawców. Oświadczenie to potwierdza brak
podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu
w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
Oferta musi być podpisana przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy lub Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zgodnie z formą reprezentacji Wykonawcy określoną w rejestrze lub innym dokumencie, właściwym dla danej formy organizacyjnej Wykonawcy albo przez pełnomocnika Wykonawcy.
Jeżeli osoba podpisująca ofertę działa na podstawie pełnomocnictwa,
to pełnomocnictwo to musi w swej treści jednoznacznie wskazywać uprawnienie
do podpisania oferty. Wykonawca, który składa ofertę za pośrednictwem pełnomocnika, powinien dołączyć do oferty dokument pełnomocnictwa obejmujący swym zakresem umocowanie do złożenia oferty lub do złożenia oferty i podpisania umowy.
W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia,
Wykonawcy zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika. Dokument pełnomocnictwa, z treści którego będzie wynikało umocowanie do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia tych Wykonawców, należy załączyć do oferty. Pełnomocnictwo powinno zawierać w szczególności wskazanie postępowania o zamówienie publiczne, którego dotyczy, wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia wymienionych z nazwy z określeniem adresu siedziby oraz ustanowionego pełnomocnika i zakresu jego umocowania.
Pełnomocnictwo powinno zostać złożone w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym. Dopuszcza się również przedłożenie elektronicznej kopii dokumentu poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza, tj. podpisanej kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez osobę posiadającą uprawnienia notariusza.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje, na podstawie art. 455 ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp, możliwość dokonania zmian postanowień niniejszej umowy, w zakresie:
a) zmiany punktu sprzedaży – gdy wystąpią szczególnie uzasadnione okoliczności, których strony umowy nawet przy dołożeniu należytej staranności
nie mogły przewidzieć w chwili jej zawarcia, powodujące, że wydawanie klientom
MOPR artykułów mięsnych i wędlin w danym punkcie sprzedaży jest niemożliwe.
W takich okolicznościach Wykonawca niezwłocznie wskaże Zamawiającemu inny punkt sprzedaży detalicznej artykułów mięsnych i wędlin, położony w tym
samym rejonie miasta Grudziądza,
b) zmiany cen – gdy nastąpi niezależny od Wykonawcy wzrost cen artykułów
mięsnych i wędlin wynoszący co najmniej 25% w stosunku do cen
wskazanych w ofercie. Okoliczność taką Wykonawca musi udokumentować
przedkładając faktury lub rachunki od producentów lub własnych dostawców,
c) zmiany stawki podatku VAT – zmiana cen jednostkowych artykułów
mięsnych i wędlin w trakcie obowiązywania umowy z powodu zmiany
stawki podatku VAT będzie podlegała waloryzacji odpowiednio o kwotę podatku
VAT, wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującej w chwili powstania
obowiązku podatkowego.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-09 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę wraz z oświadczeniem należy złożyć za pośrednictwem platformy zakupowej https://platformazakupowa.pl/pn/gpp_grudziadz na stronie dotyczącej odpowiedniego postępowania.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-09 10:45

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-07

NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Włocławek
  • Lokalizacja zleceniakujawsko-pomorskie
  • Data dodania06-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI