Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBrzesko
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
  • Termin składania wniosków2021-12-22
  • ZamawiającySAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ W BRZESKU
  • Data publikacji ogłoszenia2021-12-14
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00314433
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ W BRZESKU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000304355

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Tadeusza Kościuszki 68

1.5.2.) Miejscowość: Brzesko

1.5.3.) Kod pocztowy: 32-800

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL217 - Tarnowski

1.5.7.) Numer telefonu: (14)6621437

1.5.8.) Numer faksu: (14)6621155

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@spzoz-brzesko.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.spzoz-brzesko.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-1e8a9203-5cd5-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00314433

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-14

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00003385/10/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.18 Produkty zwierzęce mięso i produkty mięsne

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://spzoz-brzesko.pl/przetargi-2021-2/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja pomiędzy Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu- dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal, oraz poczty elektronicznej: przetargi@spzoz-brzesko.pl.
8ykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
 administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Brzesku, ul. Kościuszki 68, 32-800 Brzesko.
 inspektorem ochrony danych osobowych w SP ZOZ w Brzesku jest Pani Monika Mikołajek – Burek, e-mail: m.burek@spzoz-brzesko.pl, tel. (14) 66 21 270.
 Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego numer DZP-271-55/21, prowadzonego w trybie podstawowym bez negocjacji zgodnie z art. 275 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (tj. Dz. U. z 2021 r., poz. 1129 z późn. zm.), zwaną dalej ustawą Pzp, wartość zamówienia nie przekracza kwot, o których mowa w art. 3 ustawy Pzp, na dostawę „Produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych”, dla Samodzielnego Publicznego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Brzesku;
 odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy Pzp;
 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
 obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
 posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych1;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO2 ;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
 nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DZP-271-55/21

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa: Produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla Samodzielnego Publicznego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Brzesku.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 1 do nin. SWZ.
Przy produkcji produktów mięsnych i ich obrocie Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania norm i zasad zawartych w szczególności w:
1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U.z 2020., poz., 2021 z późn. zm.);
2) ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2021 r., poz. 630);
3) ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tj. Dz. U. z 2020 r., poz. 1753).
Wykonawca będzie dokonywał dostaw produktów mięsnych na podstawie zamówienia składanego przez Zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem, drogą e-mailową lub faksem, dwa razy w tygodniu (wtorek i piątek), w godz. od 7:00 do 11:00.
W przypadku, gdy określony dzień dostawy przypada w dniu ustawowo wolnym od pracy, wówczas Wykonawca jest zobowiązany do zrealizowania dostawy w dniu poprzedzającym dzień wolny od pracy lub w innym terminie uzgodnionym pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym.
Wykonawca będzie dostarczał produkty mięsne do Magazynu spożywczego zlokalizowanego w siedzibie w Zamawiajacego w Brzesku, przy ul. Kościuszki 68.
Wykonawca zobowiązuje się na własny koszt i ryzyko zapewnić rozładunek i dostarczenie produktów mięsnych do miejsca wskazanego przez Zamawiajacego.
Produkty mięsne dostarczane będą środkami transportu przystosowanymi do przewozu produktów mięsnych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości oraz spełniającymi wymogi sanitarne.
Dostawa produktów mięsnych odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy, w odpowiednich opakowaniach, zapewniających należyte zabezpieczenie produktów mięsnych przed czynnikami pogodowymi, uszkodzeniami i zanieczyszczeniami.
Zamawiający wymaga, aby opakowania produktów mięsnych były czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń, śladów pleśni, wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością (posiadały atest PZH) oraz spełniały wymagania odpowiednich norm. Zamawiający nie dopuszcza opakowań zastępczych.
Opakowania, o których mowa w zdaniu poprzedzającym, powinny posiadać czytelne, trwałe napisy z nazwą producenta (adresem), datą produkcji, wagą, datą przydatności do spożycia i nazwą dostarczanego produktu mięsnego.
Zamawiający wymaga aby dostawy produktów mięsnych realizowane były z zachowaniem zasad „dobrej praktyki higienicznej”, w szczególności dotyczy to głównie czystości samochodu oraz higieny osobistej kierowcy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15110000-2 - Mięso

15130000-8 - Produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający w niniejszym postępowaniu wprowadza następujące kryterium oceny ofert:

Cena– 100%

Punkty przyznawane za podane powyżej kryterium będą liczone wg następującego wzoru:

Cena – C maksymalna liczba punktów do zdobycia w tym kryterium –100.
C = (Cmin/Cof ) x 100
gdzie: C- razem ilość punktów uzyskana przez ofertę badaną
- Cmin - najniższa cena spośród wszystkich ofert
- Cof - cena oferty badanej


Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów obliczoną na podstawie przyjętego kryterium oceny oferty.
Obliczenia będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
1) spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie;
b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile nie wynika to z odrębnych przepisów:
Wykonawca spełni warunek dot. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej, jeżeli wykaże że posiada:
 aktualną decyzją administracyjną wystawioną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. (t.j. Dz. U. z 2020 r., poz. 2021 z póź.zm.);
lub
 zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730);
lub
 aktualną decyzją administracyjną wystawioną przez właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia albo przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności oraz nadającą weterynaryjny numer identyfikacyjny, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2020 r., poz. 1753).
UWAGA: W przypadku składania oferty przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, uprawnienia, o których mowa w lit. b) musi posiadać co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, który zrealizuje dostawy, do których te uprawienia są wymagane.
c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie;
d) zdolności technicznej lub zawodowej:
Wykonawca spełni ww warunek, jeżeli wykaże że posiada dokument (np. decyzja, wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli żywności, opinia sanitarna) wydany przez organ urzędowej kontroli żywności (zgodnie z właściwością określoną w art. 73 ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia), dotyczący spełnienia odpowiednich wymagań prawa żywnościowego dla środka/środków transportu przystosowanego do realizacji dostaw przedmiotu zamówienia,
UWAGA: W przypadku składania oferty przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, uprawnienia, o których mowa w lit. d) musi posiadać co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, który zrealizuje dostawy, do których te uprawienia są wymagane.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) oświadczenie Wykonawcy w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2020 r. poz. 1076 i 1086), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej– Załącznik Nr 8 do SWZ,
2) odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) dokument potwierdzający, że wykonawca posiada:
aktualną decyzją administracyjną wystawioną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. (t.j. Dz. U. z 2020 r., poz. 2021 z póź.zm.);
lub
zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730)
lub
aktualną decyzją administracyjną wystawioną przez właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii w
sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia albo przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności oraz nadającą weterynaryjny numer identyfikacyjny, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2020 r., poz. 1753);
2) dokument potwierdzający, że Wykonawca posiada (np. decyzja, wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli żywności, opinia sanitarna) wydany przez organ urzędowej kontroli żywności (zgodnie z właściwością określoną w art. 73 ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia), dotyczący spełnienia odpowiednich wymagań prawa żywnościowego dla środka/środków transportu przystosowanego do realizacji dostaw przedmiotu zamówienia.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający nie wymaga przedmiotowych środków dowodowych w nin. postępowaniu.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Wykaz dokumentów, które Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą:
1) Formularz oferty ogólny– wypełniony i podpisany, właściwie wypełniona i podpisana oferta zawierająca jedną ostateczną cenę na udzielenie zamówienia; wzór dokumentu stanowi zał.nr. 2 do SWZ;
2) Formularz oferty szczegółowy -właściwie wypełniona i podpisana oferta zawierająca ceny jednostkowe , wzór dokumentu stanowi zał. nr 1 do SWZ
3;
3) Oświadczenie Wykonawcy o braku podstaw do wykluczenia i o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - obowiązek składania oświadczenia wynika z art.125 ust. 1 ustawy Pzp; wzór dokumentu stanowi zał.nr. 3 do SWZ;
4) Oświadczenie Podwykonawcy o braku podstaw do wykluczenia - obowiązek składania oświadczenia wynika z art.125 ust. 1 ustawy Pzp;
Uwaga: W przypadku wykonania całego przedmiotu zamówienia siłami własnymi, Wykonawca nie jest zobowiązany dołączać niniejszego załącznika do oferty; wzór dokumentu stanowi zał.nr. 3a do SWZ;
5) Informacja dot. podwykonawców; Uwaga: W przypadku wykonania całego przedmiotu zamówienia siłami własnymi, Wykonawca nie jest zobowiązany dołączać niniejszego załącznika do oferty (jeżeli dotyczy); wzór dokumentu stanowi zał. nr. 4 do SWZ;
6) Oświadczenie; Oświadczenie dot. podziału i zakresu dostaw wykonywanych przez poszczególnych Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (jeżeli dotyczy); wzór dokumentu stanowi załącznik nr 6 do SWZ;
7) Oświadczenie Wykonawcy -Oświadczenie wykonawcy o zapoznaniu się z informacjami wynikającymi z art. 13 RODO; wzór dokumentu stanowi zał. nr. 7 do SWZ;
8) Zobowiązanie podmiotu do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia wraz z oświadczeniem o braku podstaw wykluczenia i o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu Zamiast niniejszego Załącznika można przedstawić inne dokumenty - inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów - art.118 ust.3 ustawy Pzp potwierdzający że podmiot udostępniający zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz określa w szczególności:
1) zakresu dostępnych Wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby,
2) sposobu i okres udostępnienia wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia;
3) czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą.
zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; wzór dokumentu stanowi zał. nr 9 do SWZ.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie nie mogą podlegać wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 ustawy Pzp oraz art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp:
1) w przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie (Załącznik Nr 3 do SWZ) składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia składają oświadczenie, z którego będzie wynikał podział i zakres wykonywanych dostaw przez poszczególnych Wykonawców, według wzoru stanowiącego Załącznik nr 6 do SWZ;
2) w przypadku realizacji zamówienia przy pomocy podwykonawców, oświadczenie o braku podstaw wykluczenia, wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 3a do SWZ składa także każdy podwykonawca.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Na podstawie art. 455 ust. 1 i 2 ustawy Pzp, Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian umowy bez przeprowadzania nowego postępowania – projektowane postanowienia umowne zawiera Załącznik nr 5 do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-22 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, poprzez platformę ePUAP, do dnia 22.12.2021 r. do godziny 10:00 - Formularz do złożenia oferty dostępny jest również na miniPortalu. Oferta złożona przez Wykonawcę powinna zostać zaszyfrowana przez aplikację do szyfrowania dostępną w serwisie miniPortal.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-22 10:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-20

NAJNOWSZE ZLECENIE
Potrzebuje pracy chałupniczej - Lipinki
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania23-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Potrzebuje pracy chałupniczej. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.