Dostawy wędlin wieprzowych, mięsa wieprzowego i wołowego oraz konserw mięsnych do...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawy wędlin wieprzowych, mięsa wieprzowego i wołowego oraz konserw mięsnych do Aresztu Śledczego w Łodzi
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoŁódź
  • WojewództwoŁódzkie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2018-11-27
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyAreszt Śledczy w Łodzi
  • Data publikacji ogłoszenia2018-11-15
  • Numer ogłoszenia648738-N-2018
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 648738-N-2018 z dnia 2018-11-15 r.

Areszt Śledczy w Łodzi: Dostawy wędlin wieprzowych, mięsa wieprzowego i wołowego oraz konserw mięsnych do Aresztu Śledczego w Łodzi
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Łodzi, krajowy numer identyfikacyjny 59040900000, ul. ul. Smutna  21 , 91729   Łódź, woj. łódzkie, państwo Polska, tel. (42) 675 00 00, e-mail zp_as_lodz@sw.gov.pl, faks (42) 675 03 55.
Adres strony internetowej (URL): www.sw.gov.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Areszt Śledczy w Łodzi
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.zp.sw.gov.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy wędlin wieprzowych, mięsa wieprzowego i wołowego oraz konserw mięsnych do Aresztu Śledczego w Łodzi
Numer referencyjny: DKW.2232.4.2018.SB
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
3


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego produktów żywnościowych w następującym asortymencie i ilościach: Część I – produkty mięsno - wędliniarskie wieprzowo - wołowe. 1) kiełbasa parówkowa- 2500 kg. 2) mortadela- 3700 kg. 3) kiełbasa zwyczajna- 2600 kg. 4) kiełbasa podwawelska- 3500 kg. 5) kiełbasa krakowska- 3000 kg. 6) kiełbasa żywiecka- 500 kg. 7) pasztet wołowo - wieprzowy- 2500 kg. 8) kaszanka- 2500 kg. 9) salceson włoski- 2500 kg. 10) szynka wieprzowa gotowana- 600kg. 11) pieczeń rzymska- 2300 kg. 12) kiełbasa mielonka wieprzowa- 2500 kg. 13) szynka tyrolska- 2500 kg. 14) kiełbasa zielonogórska- 3000 kg Część II – mięso wieprzowe i wołowe. 1) łopatka wieprzowa 3D (bez nogi i golonki)- 2300 kg. 2) mięso gulaszowe wieprzowe kl. II – nie mrożone- 2300 kg. 3) mięso mielone wieprzowo – wołowe – nie mrożone - 6300 kg. 4) mięso gulaszowe wołowe kl. II – nie mrożone- 3500 kg. Część III – konserwy mięsne. 1) konserwa turystyczna typu mielonka 300g/szt.- 2500 kg. 2) przysmak śniadaniowy 300g- 2500 kg. 3) szynka konserwowa 100 – 110g/szt.- 1200 kg. 4) pasztet drobiowy Alupak 100-130g/szt.- 1400 kg. Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15113000-3, 15111100-0, 15131130-5, 15131000-5 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ. Wykonawca załączy do oferty wykaz określający wartości kaloryczne oraz ilości składników odżywczych zawartych w 100 g danego produktu z podziałem na : kalorie (kcal), białko (g), tłuszcze (g) i węglowodany (g) (załącznik nr 3 do SIWZ). Dostarczane towary muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. Etykieta powinna zawierać następujące informacje: nazwa i adres przedsiębiorstwa, znak weterynaryjny, nazwę produktu, skład surowcowy, numer partii produkcyjnej, warunki przechowywania, termin przydatności do spożycia (należy spożyć do…), masę netto, pakowana w atmosferze ochronnej. 2. Faktyczne zamówienie (co do ilości i asortymentu), z uwagi na zmienną ilość osób żywionych, wynikać będzie ze składanego przez Zamawiającego zapotrzebowania. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji występujących w formularzu ofertowym. Podane w formularzu ofertowym wielkości zapotrzebowania na wyroby w ciągu trwania umowy (12 miesięcy) mają charakter jedynie szacunkowy. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na wyroby będące przedmiotem zamówienia w takim okresie. Oznacza to, iż wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia wyrobów, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Ilość produktów żywnościowych określona w rozdziale IV pkt 1 jest ilością maksymalną jaką może zamówić Zamawiający i może ona ulec zmniejszeniu max. o 30% w zależności od potrzeb Zamawiającego. Proporcjonalnej zmianie ulegnie wówczas również cena całkowita wynikająca z przeprowadzonego postępowania przetargowego. 3. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać towar na swój koszt i ryzyko do magazynu zamawiającego : ul. Smutna 21, 91-729 Łódź. Dokładna wielkość i terminy dostaw zostaną każdorazowo określane przez Zamawiającego w zamówieniu złożonym za pośrednictwem faksu lub drogą elektroniczną. Dostawy winny być realizowane co najmniej dwa razy w tygodniu, w dni robocze: pn – pt w godz 8-12 (sobota nie jest dniem roboczym). Dostawa wyrobów dokonywana będzie przystosowanym do tego środkiem transportu Wykonawcy w taki sposób, aby nie została naruszona jakość zdrowotna zamówionych wyrobów. 4 Wykonawca dostarczy dokumentację dotyczącą artykułów spożywczych, w tym pochodzenie, producenta i datę produkcji oraz świadectwo kontroli jakości - HDI (Handlowy Dokument Identyfikacyjny). Dostarczany towar musi być zgodny z normami, świeży, dobrej jakości, wolny od wad, wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541). 5. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dokonywanych dostaw, ich zgodność z zamówieniem oraz za szkody poniesione przez Zamawiającego lub osoby trzecie, a będące następstwem niedotrzymania terminów dostaw, właściwości i jakości dostarczanych produktów. 6. Przedmiot zamówienia, sposób jego przewozu, jak również sposób i rodzaj opakowania powinien spełniać wymagania obowiązujących w tym zakresie przepisów prawa. 7. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres obowiązywania umowy do posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe spowodowane przez dostarczone towary. 8. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów leczenia osób poszkodowanych i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych oraz do zaspokojenia roszczeń odszkodowawczych wynikających z zatruć dostarczonymi towarami.

II.5) Główny kod CPV: 15113000-3
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15111100-0
15131130-5
15131000-5


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:  12   lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2019-01-01   lub zakończenia: 2019-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, świadczył lub świadczy dostawy przedmiotowych produktów o wartości: a) Dla części I: których sumaryczna wartość przekracza wartość 70 000,00 zł brutto b) Dla części II: których sumaryczna wartość przekracza wartość 70 000,00 zł brutto c) Dla części III: których sumaryczna wartość przekracza wartość 15 000,00 zł brutto oraz potwierdzi, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
Wykaz dokumentów i oświadczeń potwierdzających brak podstaw do wykluczenia z postępowania: UWAGA – dokumenty składa tylko Wykonawca, którego oferta w wyniku wstępnej oceny okaże się najkorzystniejsza. W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia z postępowania Wykonawca przedłoży dokumenty w odpowiedzi na skierowane przed udzieleniem zamówienia, podczas toczącego się postępowania, wezwanie Zamawiającego z oznaczonym terminem złożenia dokumentów, nie krótszym niż 5 dni od daty otrzymania wezwania. Dokumenty winny być aktualne na dzień ich składania Zamawiającemu : 1) zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 2) zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 3) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp. UWAGA - W przypadku składania oferty wspólnej ww dokumenty składa każdy z Wykonawców odrębnie.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Wykaz dokumentów i oświadczeń potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu: UWAGA – dokumenty składa tylko Wykonawca, którego oferta w wyniku wstępnej oceny okaże się najkorzystniejsza: W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu Wykonawca przedłoży następujące dokumenty w odpowiedzi na skierowane przed udzieleniem zamówienia, podczas toczącego się postępowania, wezwanie Zamawiającego z oznaczonym terminem złożenia dokumentów, nie krótszym niż 5 dni od daty otrzymania wezwania: 4.1 wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu (załącznik nr 8 do SIWZ).
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego www.zp.sw.gov.pl informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, każdy Wykonawca przekazuje Zamawiającemu oryginał oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 6 do SIWZ.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Nie
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności faktury 40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Strony, mając na uwadze ewentualną zmianę stawek podatku od towarów i usług, zgodnie postanawiają, iż w przypadku ich zmiany może ulec zmianie cena brutto, przy zachowaniu następujących warunków: 1. W sytuacji podwyższenia stawki podatku od towarów i usług dla danego towaru (asortymentu) – Wykonawca uprawniony jest do podwyższenia ceny brutto za dany towar o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określoną w ofercie Wykonawcy, a stawką obowiązującą po zmianie stawki. Wykonawca nie jest uprawniony do podwyższenia ceny brutto za towary dostarczone Zamawiającemu przed dniem zmiany stawki podatku; 2. W sytuacji obniżenia stawki podatku od towarów i usług dla danego towaru (asortymentu) – Wykonawca zobowiązany jest do obniżenia ceny brutto za dany towar o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług, pomiędzy stawką określona w ofercie Wykonawcy, a stawką obowiązującą po zmianie stawki podatku. 3. W przypadkach określonych w pkt. 1 oraz 2, każdorazowo niezmienna pozostaje cena netto danego towaru, stanowiąca podstawę do naliczenia podatku od towarów i usług.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-11-27, godzina: 11:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
Miejsce oraz termin składania i otwarcia ofert: 1. Ofertę należy złożyć w Areszcie Śledczym w Łodzi, ul. Smutna 21, 91 – 729 Łódź nie później niż do dnia 27.11.2018 r., do godziny 11:00 – sekretariat jednostki (decyduje data i godzina wpływu do Aresztu Śledczego w Łodzi a nie data stempla pocztowego). Oferta złożona po powyższym terminie nie będzie rozpatrywana i zostanie niezwłocznie zwrócona Wykonawcy. 2. Otwarcie ofert nastąpi w siedzibie zamawiającego, Areszt Śledczy w Łodzi, ul. Smutna 21, 91 – 729 Łódź, w dniu 27.11.2018 r., o godz. 11:30 – sala konferencyjna. 3. Ofertę można złożyć osobiście w siedzibie Zamawiającego – sekretariat jednostki lub przesłać pocztą na adres Zamawiającego: Areszt Śledczy w Łodzi, 91 - 729 Łódź, ul. Smutna 21.
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Produkty mięsno - wędliniarskie wieprzowo - wołowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego produktów żywnościowych w następującym asortymencie i ilościach: Część I – produkty mięsno - wędliniarskie wieprzowo - wołowe. 1) kiełbasa parówkowa- 2500 kg. 2) mortadela- 3700 kg. 3) kiełbasa zwyczajna- 2600 kg. 4) kiełbasa podwawelska- 3500 kg. 5) kiełbasa krakowska- 3000 kg. 6) kiełbasa żywiecka- 500 kg. 7) pasztet wołowo - wieprzowy- 2500 kg. 8) kaszanka- 2500 kg. 9) salceson włoski- 2500 kg. 10) szynka wieprzowa gotowana- 600kg. 11) pieczeń rzymska- 2300 kg. 12) kiełbasa mielonka wieprzowa- 2500 kg. 13) szynka tyrolska- 2500 kg. 14) kiełbasa zielonogórska- 3000 kg. Kiełbasa parówkowa: kiełbasa wieprzowo-wołowa, wędzona, parzona, drobno rozdrobniona lub homogenizowana, barwa ogólna – batony w osłonkach naturalnych lub sztucznych o długości 14–16 cm, powierzchnia batonu o barwie jasnoróżowej do jasnobrązowej z odcieniem żółtym, osłonka ściśle przylegająca do farszu, barwa mięsa – jasnoróżowa, konsystencja – dość ścisła, po podgrzaniu soczysta, plastry grubości 3 mm nie powinny się rozpadać, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Mortadela: kiełbasa wieprzowo – wołowa, wędzona lub nie, parzona, drobno rozdrobniona lub homogenizowana, wygląd ogólny – batony w osłonkach sztucznych lub białkowych o długości 20 - 40 cm, średnicy 70 - 80 mm, powierzchnia batonu o barwie jasnobrązowej do ciemnobrązowej lub o barwie użytej osłonki, osłonka gładka ściśle przylegająca do farszu, barwa mięsa – jasnoróżowa, konsystencja – dość ścisła, elastyczna, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Kiełbasa zwyczajna: kiełbasa wieprzowo – wołowa, wędzona, parzona, średnio rozdrobniona, wygląd ogólny – batony w osłonkach naturalnych o długości 35 – 40 cm, powierzchnie batonu o barwie od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, osłonka równomiernie ściśle przylegająca do farszu, barwa mięsa – różowa do ciemnoróżowej, konsystencja – ścisła, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Kiełbasa podwawelska: kiełbasa czysto wieprzowa, wędzona, parzona, średnio rozdrobniona, wygląd ogólny - batony w osłonkach naturalnych (jelitach wieprzowych cienkich) o długości 35 - 40 cm, o średnicy 32 – 36 mm, powierzchnia batonu o barwie od jasnobrązowej do brązowej z lekkim połyskiem i prześwitami składników pod osłonką, osłonka ściśle przylegająca do masy mięsnej, niedopuszczalne zawilgocenie powierzchni osłonki, barwa mięsa – różowa do ciemnoróżowej, konsystencja – ścisła, dość krucha, smak i zapach – charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonej, parzonej i podsuszanej z wyraźnym wyczuciem wędzenia, z wyczuwalnymi przyprawami, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy Kiełbasa krakowska: wyprodukowana z mięsa wieprzowego i wołowego, wędzona, parzona, grubo rozdrobniona, wygląd ogólny – batony w osłonkach białkowych sztucznych o długości 20 - 45 cm i średnicy 65 - 80 mm, powierzchnia batonu o barwie jasnobrązowej do ciemnobrązowej, osłonka ściśle przylegająca do farszu, barwa mięsa - jasnoróżowa do ciemnoróżowej, konsystencja – ścisła, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Kiełbasa żywiecka: wyprodukowana z mięsa wieprzowego i wołowego, średnio rozdrobniona, wygląd ogólny – batony w osłonkach sztucznych, powierzchnia batonów barwy brązowej do ciemnobrązowej, osłonka ściśle przylegająca do farszu, batony o długości około 30 cm, składniki równomiernie wymieszane, konsystencja – dość ścisła, barwa mięsa – ciemnoróżowa do czerwonej, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Pasztet wołowo -wieprzowy: produkt powstały z podrobów oraz surowców mięsnych wieprzowych i wołowych rozdrobnionych do masy homogennej i poddany procesowi pieczenia, blok lub foremka do 1 kg, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Kaszanka: wędlina podrobowa, wyprodukowana z mięsa wieprzowego, surowców podrobowych, skórek wieprzowych, tłuszczu wieprzowego, kaszy jęczmiennej z dodatkiem krwi spożywczej, parzona, wygląd ogólny – wyrób w osłonce naturalnej lub sztucznej, powierzchnia czysta, lekko wilgotna, niedopuszczalne zabrudzenia, oślizłość i naloty pleśni, konsystencja – dość ścisła, niedopuszczalne skupiska nie wymieszanych składników, barwa na powierzchni szara do brunatnej, na przekroju – brunatna, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Salceson włoski: wędlina podrobowa, otrzymana z mięsa wieprzowego, mięsa wołowego, skórek wieprzowych, wygląd ogólny – wyrób w osłonce naturalnej lub sztucznej, powierzchnia czysta, lekko wilgotna, niedopuszczalne zabrudzenia, oślizłość i nalot pleśni, barwa na powierzchni – szara do różowej, na przekroju – widoczne duże kawałki peklowanego mięsa wieprzowego, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Szynka wieprzowa gotowana: przetwór mięsny bez osłonki lub w osłonce o zachowanej strukturze tkankowej, wyprodukowany z jednego kawałka lub kilku kawałków części anatomicznej tuszy, peklowany lub solony, wędzony lub nie wędzony, parzony. Wygląd ogólny – wędzonka w kształcie nieforemnego walca lub okrągła, sznurowana wzdłuż i w poprzek lub w siatce elastycznej. Konsystencja – dość ścisła, krucha, nie dopuszczalne złogi tłuszczu wewnętrznego i ścięgien. Barwa mięsa – jasnobrązowa do brązowej z odcieniem wiśniowym. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Pieczeń rzymska: wędlina otrzymana z mięsa wieprzowego oraz farszu mięsnego z dodatkiem przypraw, substancji wiążących, pieczona, kształt foremkowy, na wierzchu dekorowana pikantną posypką smakową, struktura plastra dość ścisła, barwa mięsa na przekroju typowa dla mięsa peklowanego, parzonego, od jasnoróżowej do różowej, barwa tłuszczu od kremowej do białej, niedopuszczalna nietypowa barwa mięsa na przekroju, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Kiełbasa mielonka wieprzowa: produkt średnio rozdrobniony z mięsa wieprzowego i wołowego, parzona, baton w osłonkach sztucznych o długości 35 – 40 cm i średnicy 80 - 150 mm, powierzchnia batonu gładka o barwie jasnobrązowej do brązowej, osłonka ściśle przylegająca do farszu, wygląd na przekroju – barwa mięsa jasnoróżowa do ciemno różowej, składniki równomiernie rozmieszczone, niedopuszczalne skupiska jednego ze składników czy zacieki galarety pod osłonką, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Szynka tyrolska: produkt z mięsa wieprzowego i wołowego, średnio rozdrobniony, wygląd ogólny – baton w osłonkach sztucznych, konsystencja – dość ścisła, surowce równomiernie rozłożone, niedopuszczalne składniki zbyt rozdrobnione, z chrząstkami, ścięgnami, barwa – charakterystyczna dla danego wyrobu, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Kiełbasa zielonogórska: kiełbasa czysto wieprzowa, parzona, grubo rozdrobniona, wygląd ogólny- batony w osłonkach sztucznych o długości 30 – 40 cm i średnicy 90 - 100 mm, powierzchnia batonu gładka o barwie jasnobrązowej do brązowej, osłonka gładka, ściśle przylegająca do farszu, barwa mięsa - jasnoróżowa do ciemnoróżowej, konsystencja – ścisła, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. NFORMACJE DODATKOWE: 1. Opakowanie wędlin to vacuum, map lub inne wpływające na trwałość artykułu i możliwość dłuższego przechowywania. Ze względu na ilość produktów opakowania powinny się od siebie odróżniać w znaczący sposób, np. inny kolor osłonki dla każdego rodzaju wędliny. Zamawiający dopuszcza do konserw 300 g - opakowanie Alupak. 2. Mięso dostarczane będzie w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. 3. Oznakowanie zgodne z obowiązującymi przepisami prawa. Etykieta zawiera następujące informacje: nazwa i adres przedsiębiorstwa, znak weterynaryjny, nazwę produktu, skład surowcowy, numer partii produkcyjnej, warunki przechowywania, termin przydatności do spożycia (należy spożyć do…), masę netto, pakowana w atmosferze ochronnej. 4. Wykonawca zobowiązany jest dołączyć przy pierwszej dostawie specyfikację produktu (karty produktów, certyfikaty jakości itp. dotyczące każdego produktu) dla dostarczanych artykułów żywnościowych. 5. Dostawy w sposób higieniczny i bezpieczny dla produktu, pojazdami przeznaczonymi do przewozu żywności w stanie schłodzonym gwarantującym utrzymanie temperatury (0 - 4 oC) i cech jakościowych. 6. Na wszystkich etapach transportu obowiązuje monitorowanie i dokumentowanie temperatury. 7. Minimalny okres przydatności do spożycia produktów dostarczanych w dniu dostawy musi wynosić: 1) dla produktów mięsno-wędliniarskich wieprzowo-wołowych nie krótszy niż 14 dni; 2) dla mięsa wieprzowego i wołowego nie krótszy niż 4 dni. 3) dla konserw mięsnych nie krótszy niż 9 miesięcy;
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15131130-5, 15111100-0, 15113000-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności faktury 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Mięso wieprzowe i wołowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego produktów żywnościowych w następującym asortymencie i ilościach: Część II – mięso wieprzowe i wołowe. 1) łopatka wieprzowa 3D (bez nogi i golonki)- 2300 kg. 2) mięso gulaszowe wieprzowe kl. II – nie mrożone- 2300 kg. 3) mięso mielone wieprzowo – wołowe – nie mrożone- 6300 kg. 4) mięso gulaszowe wołowe kl. II – nie mrożone- 3500 kg. Łopatka wieprzowa 3D – (bez nogi i bez golonki): powierzchnia gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez nalotu pleśni, mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, konsystencja – jędrna i elastyczna, barwa mięsa – jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy, zapach – świeży, bez oznak rozpoczynającego się psucia, mięso wcześniej niemrożone. Dostarczony towar w chwili przyjęcia nie może przekraczać temperatury +10ºC. Mięso wieprzowe gulaszowe kl. II: skrawki mięsa o nieregularnym kształcie (kostka lub paski) bez ścięgien i tkanki łącznej o dopuszczalnej ilości tłuszczu 20%, powierzchnia – gładka, niezakrwawiona, niedopuszczalna oślizgłość czy nalot pleśni, mięso czyste, bez jakichkolwiek zanieczyszczeń, barwa mięsa – bladoróżowa do ciemnoczerwonej, konsystencja – elastyczna i jędrna, zapach – charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak rozpoczynającego się psucia, mięso wcześniej niemrożone. Dostarczony towar w chwili przyjęcia nie może przekraczać temperatury +10ºC. Mięso mielone wołowo – wieprzowe: uzyskane z mięsa świeżego chudego, odpowiednio rozdrobnionego o dopuszczalnej zawartości tłuszczu do 20%, barwa mięsa – jasnoróżowa do czerwonej, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy, zapach – świeży, bez oznak rozpoczynającego się psucia. Niedopuszczalna zawartość wody obcej i soli. Mięso odpowiednio schłodzone i pakowane w opakowania foliowe hermetycznie zamknięte, mięso wcześniej niemrożone. Mięso mielone wołowo – wieprzowe nie może być mięsem garmażeryjnym. Dostarczony towar w chwili przyjęcia nie może przekraczać temperatury +10ºC. Mięso wołowe gulaszowe kl. II: skrawki mięsa o nieregularnym kształcie (kostka lub paski) bez ścięgien i tkanki łącznej, dopuszczalna ilość tłuszczu 20%, barwa mięsa – bladoróżowa do ciemnoczerwonej, konsystencja – elastyczna i jędrna, zapach – charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak rozpoczynającego się psucia, mięso wcześniej niemrożone. Dostarczony towar w chwili przyjęcia nie może przekraczać temperatury +10ºC. INFORMACJE DODATKOWE: 1. Opakowanie wędlin to vacuum, map lub inne wpływające na trwałość artykułu i możliwość dłuższego przechowywania. Ze względu na ilość produktów opakowania powinny się od siebie odróżniać w znaczący sposób, np. inny kolor osłonki dla każdego rodzaju wędliny. Zamawiający dopuszcza do konserw 300 g - opakowanie Alupak. 2. Mięso dostarczane będzie w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. 3. Oznakowanie zgodne z obowiązującymi przepisami prawa. Etykieta zawiera następujące informacje: nazwa i adres przedsiębiorstwa, znak weterynaryjny, nazwę produktu, skład surowcowy, numer partii produkcyjnej, warunki przechowywania, termin przydatności do spożycia (należy spożyć do…), masę netto, pakowana w atmosferze ochronnej. 4. Wykonawca zobowiązany jest dołączyć przy pierwszej dostawie specyfikację produktu (karty produktów, certyfikaty jakości itp. dotyczące każdego produktu) dla dostarczanych artykułów żywnościowych. 5. Dostawy w sposób higieniczny i bezpieczny dla produktu, pojazdami przeznaczonymi do przewozu żywności w stanie schłodzonym gwarantującym utrzymanie temperatury (0 - 4 oC) i cech jakościowych. 6. Na wszystkich etapach transportu obowiązuje monitorowanie i dokumentowanie temperatury. 7. Minimalny okres przydatności do spożycia produktów dostarczanych w dniu dostawy musi wynosić: 1) dla produktów mięsno-wędliniarskich wieprzowo-wołowych nie krótszy niż 14 dni; 2) dla mięsa wieprzowego i wołowego nie krótszy niż 4 dni. 3) dla konserw mięsnych nie krótszy niż 9 miesięcy;
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15113000-3, 15111100-0

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności faktury 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Konserwy mięsne
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego produktów żywnościowych w następującym asortymencie i ilościach: Część III – konserwy mięsne. 1) konserwa turystyczna typu mielonka 300g/szt.- 2500 kg. 2) przysmak śniadaniowy 300g- 2500 kg. 3) szynka konserwowa 100 – 110g/szt.- 1200 kg. 4) pasztet drobiowy Alupak 100-130g/szt.- 1400 kg. Konserwa turystyczna, typu mielonka: produkt spożywczy wyprodukowany z surowców spełniających wymagania jakościowe określone w obowiązujących przepisach prawnych, sporządzony z mięsa wieprzowego (niedozwolony dodatek mięsa mechanicznie oddzielonego, białek i preparatów białkowych), skrobi i przypraw, utrwalony przez sterylizację (zapewniającą trwałość i bezpieczeństwo zdrowotne), w opakowaniach hermetycznie zamkniętych, zapewniających trwałość produktu przechowywanego w temperaturze pokojowej. Zawartość konserwy powinna stanowić jedną całość o kształcie zastosowanego opakowania. Produkt powinien być wyprodukowany z surowców mięsnych drobno rozdrobnionych i średnio rozdrobnionych. Zawartość mięsa w produkcie powinna wynosić co najmniej 50 %. Konserwa przysmak śniadaniowy, typu mielonka: produkt spożywczy wyprodukowany z surowców spełniających wymagania jakościowe określone w obowiązujących przepisach prawnych, sporządzony z mięsa wieprzowego (niedozwolony dodatek mięsa mechanicznie oddzielonego, białek i preparatów białkowych), skrobi i przypraw, utrwalony przez sterylizację (zapewniającą trwałość i bezpieczeństwo zdrowotne), w opakowaniach hermetycznie zamkniętych, zapewniających trwałość produktu przechowywanego w temperaturze pokojowej. Zawartość konserwy powinna stanowić jedną całość o kształcie zastosowanego opakowania. Produkt powinien być wyprodukowany z surowców mięsnych drobno rozdrobnionych i średnio rozdrobnionych. Zawartość mięsa w produkcie powinna wynosić co najmniej 50 %. Szynka konserwowa, typu mielonka: produkt spożywczy wyprodukowany z surowców spełniających wymagania jakościowe określone w obowiązujących przepisach prawnych, sporządzony z mięsa drobiowego (niedozwolony dodatek mięsa mechanicznie oddzielonego, białek i preparatów białkowych), skrobi i przypraw, utrwalony przez sterylizację (zapewniającą trwałość i bezpieczeństwo zdrowotne), w opakowaniach hermetycznie zamkniętych, zapewniających trwałość produktu przechowywanego w temperaturze pokojowej. Zawartość konserwy powinna stanowić jedną całość o kształcie zastosowanego opakowania. Produkt powinien być wyprodukowany z surowców mięsnych drobno rozdrobnionych i średnio rozdrobnionych. Zawartość mięsa w produkcie powinna wynosić co najmniej 50 %. Pasztet drobiowy, alupak: konserwa wyprodukowana z mięsa drobiowego, z dodatkiem wody i soli oraz z dodatkiem substancji dodatkowych dozwolonych, konserwy powinny być szczelne i nie wykazywać wad zamknięcia puszki, min. 38% surowców z kurczaka, produkt bez dodatku mięsa wieprzowego. NFORMACJE DODATKOWE: 1. Opakowanie wędlin to vacuum, map lub inne wpływające na trwałość artykułu i możliwość dłuższego przechowywania. Ze względu na ilość produktów opakowania powinny się od siebie odróżniać w znaczący sposób, np. inny kolor osłonki dla każdego rodzaju wędliny. Zamawiający dopuszcza do konserw 300 g - opakowanie Alupak. 2. Mięso dostarczane będzie w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. 3. Oznakowanie zgodne z obowiązującymi przepisami prawa. Etykieta zawiera następujące informacje: nazwa i adres przedsiębiorstwa, znak weterynaryjny, nazwę produktu, skład surowcowy, numer partii produkcyjnej, warunki przechowywania, termin przydatności do spożycia (należy spożyć do…), masę netto, pakowana w atmosferze ochronnej. 4. Wykonawca zobowiązany jest dołączyć przy pierwszej dostawie specyfikację produktu (karty produktów, certyfikaty jakości itp. dotyczące każdego produktu) dla dostarczanych artykułów żywnościowych. 5. Dostawy w sposób higieniczny i bezpieczny dla produktu, pojazdami przeznaczonymi do przewozu żywności w stanie schłodzonym gwarantującym utrzymanie temperatury (0 - 4 oC) i cech jakościowych. 6. Na wszystkich etapach transportu obowiązuje monitorowanie i dokumentowanie temperatury. 7. Minimalny okres przydatności do spożycia produktów dostarczanych w dniu dostawy musi wynosić: 1) dla produktów mięsno-wędliniarskich wieprzowo-wołowych nie krótszy niż 14 dni; 2) dla mięsa wieprzowego i wołowego nie krótszy niż 4 dni. 3) dla konserw mięsnych nie krótszy niż 9 miesięcy;
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15131000-5,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności faktury 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej - Piotrków Trybunalski
  • Lokalizacja zleceniałódzkie
  • Data dodania21-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Szukam pracy chałupniczej. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z miasta Łódź: Dostawa sprzętu medycznego – narzędzi do videotorakochirurgii
Następne ogłoszenie o zamówieniu z miasta Łódź: DOSTAWA PALIW PŁYNNYCH DO POJAZDÓW SŁUŻBOWYCH STRAŻY MIEJSKIEJ W ŁODZI
Następne ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Pozostałe: Dostawa mięsa, wędlin i drobiu.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI