Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy mięsa wieprzowego i wołowego, podrobów i kości wieprzowych, wędlin wieprzowych i drobiowych do Zakładu Karnego w Dębicy i do Oddziału Zewnętrznym w Chmielowie.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY W DĘBICY
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000782959
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Sandomierska 41
1.5.2.) Miejscowość: Dębica
1.5.3.) Kod pocztowy: 39-200
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski
1.5.7.) Numer telefonu: /14/681-56-56
1.5.8.) Numer faksu: /14/681-56-59
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_debica@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy mięsa wieprzowego i wołowego, podrobów i kości wieprzowych, wędlin wieprzowych i drobiowych do Zakładu Karnego w Dębicy i do Oddziału Zewnętrznym w Chmielowie.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ac5efcbb-e00f-11ec-9a86-f6f4c648a056
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00185770
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-05-31
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00073310/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin wieprzowych i wędlin drobiowych
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.5.2022.MJ
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
ZADANIE I – Mięso wieprzowe i wołowe, podroby i kości wieprzowe.
1
Mięso wieprzowe gulaszowe II a – elementy świeże bez śladów zanieczyszczeń, bez kości, nierozmrożone, bez skóry (min. 80% mięsa, max. 20 % tłuszczu), zapach swoisty, charakterystyczny dla danego asortymentu bez oznak rozpoczynającego się psucia, kawałki nie mniejsze niż ok. 6 cm. Termin przydatności do spożycia min. 5 dni od dnia dostawy.
Kg/12 m-cy
3 240
2
Mięso drobne wołowe II - elementy świeże bez śladów zanieczyszczeń, bez kości, nierozmrożone, bez skóry, zapach swoisty, charakterystyczny dla danego asortymentu bez oznak rozpoczynającego się psucia. Termin przydatności do spożycia min. 5 dni od dnia dostawy.
Kg/12 m-cy
816
3
Wątroba wieprzowa - elementy świeże bez śladów zanieczyszczeń, nierozmrożone, zapach swoisty, charakterystyczny dla danego asortymentu bez oznak rozpoczynającego się psucia. Termin przydatności do spożycia min. 5 dni od dnia dostawy.
Kg/12 m-cy
1860
4
Kości wieprzowe – rurki - elementy świeże bez śladów zanieczyszczeń, nierozmrożone, zapach swoisty, charakterystyczny dla danego asortymentu bez oznak rozpoczynającego się psucia. Termin przydatności do spożycia min. 5 dni od dnia dostawy.
Kg/12 m-cy
3180
4.2.6.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15111000-9 - Mięso wołowe
15114000-0 - Podroby
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostawy
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
ZADANIE II – Wędliny wieprzowe i drobiowe
1
Mielonka /blok/ - w swoim składzie nie może zawierać mleka i jego produktów pochodnych. Termin przydatności do spożycia min 15 dni od dnia dostawy.
Kg/12 m-cy
4 020
2
Kiełbasa parówkowa - pakowana próżniowo lub w atmosferze ochronnej w opakowaniach do 5 kg. w swoim składzie nie może zawierać mleka i jego produktów pochodnych. Termin przydatności do spożycia min 15 dni od dnia dostawy.
Kg/12 m-cy
4 020
3
Kiełbasa popularna - pakowana próżniowo lub w atmosferze ochronnej w opakowaniach do 5 kg. w swoim składzie nie może zawierać mleka i jego produktów pochodnych. Termin przydatności do spożycia min 15 dni od dnia dostawy.
Kg/12 m-cy
4 020
4
Szynka zielonogórska - w swoim składzie nie może zawierać mleka i jego produktów pochodnych. Termin przydatności do spożycia min 15 dni od dnia dostawy.
Kg/12 m-cy
264
5
Szynka domowa - w swoim składzie nie może zawierać mleka i jego produktów pochodnych. Termin przydatności do spożycia min 15 dni od dnia dostawy.
Kg/12 m-cy
336
6
Szynka konserwowa - w swoim składzie nie może zawierać mleka i jego produktów pochodnych. Termin przydatności do spożycia min 15 dni od dnia dostawy.
Kg/12 m-cy
264
7
Parówki drobiowe - pakowana próżniowo lub w atmosferze ochronnej w opakowaniach do 5 kg. W swoim składzie nie może zawierać mleka i jego produktów pochodnych. Zabrania się stosowania dodatków mięsnych i tłuszczy innych niż drobiowe. Termin przydatności do spożycia min 15 dni od dnia dostawy.
Kg/12 m-cy
2 820
8
Szynka drobiowa - W swoim składzie nie może zawierać mleka i jego produktów pochodnych. Zabrania się stosowania dodatków mięsnych i tłuszczy innych niż drobiowe. Termin przydatności do spożycia min 15 dni od dnia dostawy.
Kg/12 m-cy
336
9
Filet z indyka /blok prasowany/ - W swoim składzie nie może zawierać mleka i jego produktów pochodnych. Zabrania się stosowania dodatków mięsnych i tłuszczy innych niż drobiowe. Termin przydatności do spożycia min 15 dni od dnia dostawy.
Kg/12 m-cy
300
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131130-5 - Wędliny
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131135-0 - Wędliny drobiowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia zakresu ilościowego zamówień wskazanych w pkt III do 40 % w przypadku wzrostu liczby osadzonych lub zmian w ich żywieniu.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostawy
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający, zgodnie z art. 455 ustawy Prawo zamówień publicznych, przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień umowy, w sposób i według warunków określonych w projekcie umowy.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-06-08 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: www.miniportal.uzp.gov.pl, epuap.gov.pl/wps.portal
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-06-08 12:00
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni