Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Dostawy konserw mięsnych i konserw rybnych” do zakładów karnych i aresztów śledczych w Okręgu Lubelskim
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzą zamawiający działający wspólnie
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Hrubieszowie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320911
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Nowa 64
1.5.2.) Miejscowość: Hrubieszów
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-500
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski
1.5.7.) Numer telefonu: (84) 696-69-00
1.5.8.) Numer faksu: (84) 696 – 33 – 54
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_hrubieszow@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zkhrubieszow.bip.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Zakład Karny
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Zakład Karny
1.8.) Informacje o pozostałych zamawiających działających wspólnie
Zamawiający 2
1.2.) Nazwa zamawiającego: Areszt Śledczy w Krasnymstawie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5641040734
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Poniatowskiego 27
1.5.2.) Miejscowość: Krasnystaw
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-300
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_krasnystaw@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://askrasnystaw.bip.gov.pl
Zamawiający 3
1.2.) Nazwa zamawiającego: Areszt Śledczy w Lublinie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9461829741
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Południowa 5
1.5.2.) Miejscowość: Lublin
1.5.3.) Kod pocztowy: 20-482
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_lublin@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://aslublin.bip.gov.pl
Zamawiający 4
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Chełmie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5631078103
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Kolejowa 112
1.5.2.) Miejscowość: Chełm
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-100
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_chelm@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zkchelm.bip.gov.pl
Zamawiający 5
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Białej Podlaskiej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5371046157
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Prosta 33
1.5.2.) Miejscowość: Biała Podlaska
1.5.3.) Kod pocztowy: 21-500
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL811 - Bialski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_biala_podlaska@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zkbialapodlaska.bip.gov.pl
Zamawiający 6
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Opolu Lubelskim
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7171805406
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Owocowa 7
1.5.2.) Miejscowość: Opole Lubelskie
1.5.3.) Kod pocztowy: 24-300
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_opole_lubelskie@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zkopolelubelskie.bip.gov.pl
Zamawiający 7
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny we Włodawie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5651023737
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Żołnierzy Win 19
1.5.2.) Miejscowość: Włodawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-200
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_wlodawa@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zkwlodawa.bip.gov.pl
Zamawiający 8
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Zamościu
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9221731959
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Okrzei 14
1.5.2.) Miejscowość: Zamość
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-400
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_zamosc@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zkzamosc.bip.gov.pl
Zamawiający 9
1.2.) Nazwa zamawiającego: Areszt Śledczy w Radomiu
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7961066015
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Wolanowska 120
1.5.2.) Miejscowość: Radom
1.5.3.) Kod pocztowy: 26-600
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL921 - Radomski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_radom@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://asradomc.bip.gov.pl
Zamawiający 10
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Żytkowicach
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8121058480
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Brzustów 62
1.5.2.) Miejscowość: Żytkowice
1.5.3.) Kod pocztowy: 26-930
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL921 - Radomski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_zytkowice@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zkzytkowice.bip.gov.pl
1.9.) Podział obowiązków – zamówienie wspólne
Zakład Karny w Hrubieszowie przygotowuje i przeprowadza w imieniu i na rzecz wszystkich Zamawiających, postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego, którego przedmiotem są „Dostawy konserw mięsnych i konserw rybnych” do zakładów karnych i aresztów śledczych w Okręgu Lubelskim.
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Dostawy konserw mięsnych i konserw rybnych” do zakładów karnych i aresztów śledczych w Okręgu Lubelskim
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e7c917e7-9b3d-11ee-953e-c2ea26915e21
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00555916
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-12-15
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00015987/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.15 „Dostawy konserw mięsnych i konserw rybnych” do zakładów karnych i aresztów śledczych w Okręgu Lubelskim
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-e7c917e7-9b3d-11ee-953e-c2ea26915e21
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.
Szczegóły dotyczące sposoby komunikacji zostały określone w rozdziale VIII. Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których Zamawiający będzie komunikował się z Wykonawcami, oraz informacje o wymaganiach technicznych i organizacyjnych sporządzania, wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.
Szczegóły dotyczące sposoby komunikacji zostały określone w rozdziale VIII. Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których Zamawiający będzie komunikował się z Wykonawcami, oraz informacje o wymaganiach technicznych i organizacyjnych sporządzania, wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej.
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://zkhrubieszow.bip.gov.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Ochrona danych osobowych:
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
administratorem Pani / Pana danych osobowych jest Dyrektor Zakładu Karnego
w Hrubieszowie, ul. Nowa 64, 22 – 500 Hrubieszów, tel. 84 696 69 00,
e – mail: zk_hrubieszow@sw.gov.pl;
dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych w Zakładzie Karnym w Hrubieszowie
ul. Nowa 64, 22 – 500 Hrubieszów, tel. 84 696 69 22, e – mail: iod_hrubieszow@sw.gov.pl;
Pani / Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego „Dostawa konserw mięsnych i konserw rybnych” do zakładów karnych i aresztów śledczych w Okręgu Lubelskim, nr sprawy: D/Kw.2232.11.2023.MJ prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji;
odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 88 oraz art. 74ustawy Pzp;
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
obowiązek podania przez Panią / Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym
z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
posiada Pani / Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani / Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani / Pana danych osobowych *;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani / Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
nie przysługuje Pani / Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani / Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
* Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania,
w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.11.2023.MJ
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuję „Dostawy konserw mięsnych i konserw rybnych” do zakładów karnych i aresztów śledczych w Okręgu Lubelskim
Część 1 konserwy mięsne:
Konserwa turystyczna 300g z samootwieraczem 9 660 kg, Przysmak śniadaniowy 300g z samootwieraczem 8 911 kg, Pasztet konserwa 300g z samootwieraczem 6 130 kg, Pasztet drobiowy alupack 110-130g 2 679 kg
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz standardy jakościowe, zawiera załącznik nr 1 do SWZ.
Dostarczany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (obce posmaki, zapachy, nalot, pleśń, fragmenty obcych ciał), w zamkniętych nieuszkodzonych opakowaniach o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie go przez okres minimum 3 miesiące od daty dostarczenia do siedzib poszczególnych JOSW.
Każde opakowanie musi zawierać:
nazwę środka spożywczego,
dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
dane identyfikujące producenta środka spożywczego,
zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu,
warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania,
oznaczenie partii produkcji,
klasę jakości handlowej,
waga brutto.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia:
a) jednak nie więcej niż 30%, a Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń
z tego tytułu,
b) ponad 30% , w przypadku niezrealizowania trzech kolejnych pełnych lub częściowych dostawy w terminie przewidzianym w umowie.
Termin realizacji zamówienia: 6 miesięcy od dnia podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 2 stycznia 2024 r. lub do ilościowego wyczerpania zapasu.
Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie razy w miesiącu od poniedziałku do piątku w godzinach 900 – 1400do magazynów zakładów karnych i aresztów śledczych Okręgu Lubelskiego:
1) Zakład Karny w Białej Podlaskiej, 21-500 Biała Podlaska, ul. Prosta 33;
2) Areszt Śledczy w Lublinie, 20-482 Lublin, ul. Południowa 5;
3) Zakład Karny w Zamościu, 22-400 Zamość, ul. Okrzei 14;
4) Zakład karny w Chełmie, 22-100 Chełm, ul. Kolejowa 112;
5) Zakład Karny we Włodawie, 22-200 Włodawa, Żołnierzy WiN 19;
6) Zakład Karny w Opolu Lubelskim, 24-300 Opole Lubelskie, Owocowa 7;
7) Zakład Karny w Żytkowicach, 26-930 Garbatka Letnisko, Brzustów 62;
8) Areszt Śledczy w Krasnymstawie, 22-300 Krasnystaw, ul. Poniatowskiego 27;
9) Areszt Śledczy w Radomiu, 26 – 600 Radom, ul. Walanowska 120.
Wielkość i termin poszczególnych dostaw jednostki będą określać telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej z co najmniej 24 godzinnym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy. Ilość jednorazowej dostawy będzie nie mniejsza niż pół EURO palety lub nie mniej niż 500 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131310-1 - Pasztety
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty zostanie dokonany na podstawie niżej przedstawionych kryteriów:
Nazwa kryterium Waga kryterium
1. Cena brutto 60%
2. Termin płatności 20%
3. Termin reklamacji towaru 20%
Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalną liczbę punktów jaką po uwzględnieniu wagi wszystkich kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 pkt = 100%
1. Kryterium cena – waga kryterium 60%.
Sposób oceny – minimalizacja wg. wzoru:
najniższa cena brutto spośród oferowanych
uzyskana liczba punktów = --------------------------------------------------------------- x 60% x 100
cena brutto z oferty badanej
2. Kryterium termin płatności – waga kryterium 20%
1) termin płatności 14 - 20 dni – 0 pkt,
2) termin płatności 21 - 25 dni – 10 pkt,
3) termin płatności 26 - 30 dni – 20 pkt.
Zamawiający zastrzega minimalny termin płatności za dostarczoną partię towaru - 14 dni.
3. Kryterium termin reklamacji towaru – waga kryterium 20%. Termin wymiany towaru na towar wolny od wad:
1) termin reklamacji 73 – 96 godz. - 0 pkt.
2) termin reklamacji 49 – 72 godz. - 10 pkt.
3) termin reklamacji do 48 godz. - 20 pkt.
Zamawiający zastrzega maksymalny termin wymiany wadliwego towaru na towar wolny od wad do 96 godzin od momentu pisemnego, telefonicznego zgłoszenia reklamacji.
4. Wykonawca winien w formularzu ofertowym podać termin płatności faktur za dostarczony towar oraz realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu płatności Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty minimalny termin płatności 14 dni. Natomiast w przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu reklamacji, Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty maksymalny termin realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia tj. do 96 godziny.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin reklamacji towaru
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuję „Dostawy konserw mięsnych i konserw rybnych” do zakładów karnych i aresztów śledczych w Okręgu Lubelskim
Część 2 konserwy rybne:
Paprykarz szczeciński 300-330g z samootwieraczem 9 330 kg, Śledź w oleju 300-330g z samootwieraczem 1 410 kg, Śledź w pomidorach 300-330g z samootwieraczem 2 310 kg
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz standardy jakościowe, zawiera załącznik nr 1 do SWZ.
Dostarczany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (obce posmaki, zapachy, nalot, pleśń, fragmenty obcych ciał), w zamkniętych nieuszkodzonych opakowaniach o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie go przez okres minimum 3 miesiące od daty dostarczenia do siedzib poszczególnych JOSW.
Każde opakowanie musi zawierać:
nazwę środka spożywczego,
dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
dane identyfikujące producenta środka spożywczego,
zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu,
warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania,
oznaczenie partii produkcji,
klasę jakości handlowej,
waga brutto.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia:
a) jednak nie więcej niż 30%, a Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń
z tego tytułu,
b) ponad 30% , w przypadku niezrealizowania trzech kolejnych pełnych lub częściowych dostawy w terminie przewidzianym w umowie.
Termin realizacji zamówienia: 6 miesięcy od dnia podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 2 stycznia 2024 r. lub do ilościowego wyczerpania zapasu.
Przedmiot zamówienia dostarczany będzie sukcesywnie razy w miesiącu od poniedziałku do piątku w godzinach 900 – 1400do magazynów zakładów karnych i aresztów śledczych Okręgu Lubelskiego:
1) Zakład Karny w Białej Podlaskiej, 21-500 Biała Podlaska, ul. Prosta 33;
2) Areszt Śledczy w Lublinie, 20-482 Lublin, ul. Południowa 5;
3) Zakład Karny w Zamościu, 22-400 Zamość, ul. Okrzei 14;
4) Zakład karny w Chełmie, 22-100 Chełm, ul. Kolejowa 112;
5) Zakład Karny we Włodawie, 22-200 Włodawa, Żołnierzy WiN 19;
6) Zakład Karny w Opolu Lubelskim, 24-300 Opole Lubelskie, Owocowa 7;
7) Zakład Karny w Żytkowicach, 26-930 Garbatka Letnisko, Brzustów 62;
8) Areszt Śledczy w Krasnymstawie, 22-300 Krasnystaw, ul. Poniatowskiego 27;
9) Areszt Śledczy w Radomiu, 26 – 600 Radom, ul. Walanowska 120.
Wielkość i termin poszczególnych dostaw jednostki będą określać telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej z co najmniej 24 godzinnym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy. Ilość jednorazowej dostawy będzie nie mniejsza niż pół EURO palety lub nie mniej niż 500 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15240000-2 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15243000-3 - Przetwory z ryb
15241200-1 - Śledź przetworzony lub konserwowany
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty zostanie dokonany na podstawie niżej przedstawionych kryteriów:
Nazwa kryterium Waga kryterium
1. Cena brutto 60%
2. Termin płatności 20%
3. Termin reklamacji towaru 20%
Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalną liczbę punktów jaką po uwzględnieniu wagi wszystkich kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 pkt = 100%
1. Kryterium cena – waga kryterium 60%.
Sposób oceny – minimalizacja wg. wzoru:
najniższa cena brutto spośród oferowanych
uzyskana liczba punktów = --------------------------------------------------------------- x 60% x 100
cena brutto z oferty badanej
2. Kryterium termin płatności – waga kryterium 20%
1) termin płatności 14 - 20 dni – 0 pkt,
2) termin płatności 21 - 25 dni – 10 pkt,
3) termin płatności 26 - 30 dni – 20 pkt.
Zamawiający zastrzega minimalny termin płatności za dostarczoną partię towaru - 14 dni.
3. Kryterium termin reklamacji towaru – waga kryterium 20%. Termin wymiany towaru na towar wolny od wad:
1) termin reklamacji 73 – 96 godz. - 0 pkt.
2) termin reklamacji 49 – 72 godz. - 10 pkt.
3) termin reklamacji do 48 godz. - 20 pkt.
Zamawiający zastrzega maksymalny termin wymiany wadliwego towaru na towar wolny od wad do 96 godzin od momentu pisemnego, telefonicznego zgłoszenia reklamacji.
4. Wykonawca winien w formularzu ofertowym podać termin płatności faktur za dostarczony towar oraz realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu płatności Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty minimalny termin płatności 14 dni. Natomiast w przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu reklamacji, Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty maksymalny termin realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia tj. do 96 godziny.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin reklamacji towaru
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
1. Nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 i 109 ust. 1 pkt 4 ustawy oraz art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz. U. z 2023 r. poz. 1497 z późn. zm.), zwaną dalej ustawą.
2. Spełniają warunki udziału w postępowaniu:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
4) zdolność technicznej lub zawodowej do należytego wykonania zamówienia.
Zamawiający uzna ww. warunki za spełnione na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 4 do SWZ.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: zał. nr 3 do SWZ
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: zał. nr 4 do SWZ
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenia, stanowiące załącznik nr 3 i 4 do SWZ składa każdy z Wykonawców;
2) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie pełnomocnictwo do podpisania oferty, o ile umocowanie do dokonania przedmiotowej czynności nie wynika
z dokumentów rejestrowych (w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym). Dopuszczalna jest elektroniczna kopia notarialnie potwierdzona przez notariusza. W przypadku złożenia oferty wspólnej – pełnomocnictwo udzielone liderowi.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. W trakcie obowiązywania umowy strony dopuszczają zmianę ceny w przypadku zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulega wyłącznie cena brutto, cena netto pozostaje bez zmian.
2. Nowa stawka podatku VAT obowiązuje od dnia wejścia w życie przepisów ją wprowadzających.
3. Ceny poszczególnych artykułów wymienione w załączniku nr 1 zostaną automatycznie zmienione i dostosowane do obowiązujących przepisów. Zamawiający zapłaci Wykonawcy cenę netto powiększoną o należny podatek VAT.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-27 09:30
8.2.) Miejsce składania ofert: Platforma e-Zamówienia
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-27 10:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-01-25