Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 28 im. Królowej Jadwigi w Byt

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 28 im. Królowej Jadwigi w Bytomiu
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBytom
  • WojewództwoŚląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2023-12-14
  • ZamawiającyGMINA BYTOM - SZKOŁA PODSTAWOWA NR 28 IM. KRÓLOWEJ JADWIGI
  • Data publikacji ogłoszenia2023-12-06
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00536267
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 28 im. Królowej Jadwigi w Bytomiu

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA BYTOM - SZKOŁA PODSTAWOWA NR 28 IM. KRÓLOWEJ JADWIGI

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000723224

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Armii Krajowej 40

1.5.2.) Miejscowość: Bytom

1.5.3.) Kod pocztowy: 41-909

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL228 - Bytomski

1.5.7.) Numer telefonu: 32 286 25 24

1.5.8.) Numer faksu: 32 286 25 24

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp28bytom@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szkola28online.bytom.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 28 im. Królowej Jadwigi w Bytomiu

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4155e1db-928f-11ee-ba3b-4e891c384685

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00536267

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-12-06

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00529384/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 28 im. Królowej Jadwigi w Bytomiu

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-4155e1db-928f-11ee-ba3b-4e891c384685

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: zgodnie z instrukcją użytkowania portalu eZamówienia (https://ezamowienia.gov.pl)

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zamawiający informuje, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa nr 28 im. Królowej Jadwigi, 41-909 Bytom, ul. Armii Krajowej 40,
tel.+48 32 286 25 24,
fax. 32 286 25 24
e-mail: sp28bytom@wp.pl
2) dane kontaktowe inspektora ochrony danych osobowych M. Kryszkowska Urząd Miejski w Bytomiu, ul. Smolenia 35, e-mail; iod_edu@um.bytom.pl
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego (a w przypadku dokonania wyboru złożonej oferty jako najkorzystniejszej i zawarciu umowy,. także w celu związanym z realizacją zamówienia);
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz o art. 74 ustawy z dnia Prawo zamówień publicznych.
5)Pani/Pana dane przechowywane będą do czasu zniszczenia dokumentacji postępowania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa lub umową o dofinansowanie nie krócej niż przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata , okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy (zgodnie z art. 78 ust. 4 ustawy Prawo zamówień publicznych).
6) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Prawo zamówień publicznych, związanych z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. Konsekwencje nie podania określonych danych wynikają z ustawy Prawo zamówień publicznych.
7)W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób z automatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.
8)Posiada Pani/Pan:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących,
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych*,
*skorzystania z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenia zamówienia publicznego ani zmianom postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO**;
**prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Uni Europejskiej lub państwa członkowskiego
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony danych osobowych, gdy uzna Pan/Pani, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9)nie przysługuje Pani/Panu:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO do usunięcia danych osobowych,
b)prawo do przenoszenia danych osobowych, których mowa w art. 20 RODO,
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
10)Jednocześnie zamawiający przypominao ciążacym na Wykonawcy obowiązku informacyjnym wynikającym z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazane zostaną Zamawiającemu w związku z prowadzonym postępowaniem i które Zamawiający pośrednio pozyska od Wykonawcy biorącego udział w postępowaniu, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z wyłączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO.
11)Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia,o których mowa w art. 16 RODO, nie może skutkować zmianą w wyniku postępowania o udzielenie zamówienia ani zmianom postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 12) W postępowaniu o udzielenie zamówienia zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia tego postępowania.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SP28.261.1.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa mięsa i produktów wędliniarskich.
Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:
1) dostarczone produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestami;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:
3) dostarczone produkty będą świeże, z data przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu w ciągu 10 dni;
4) dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka( skł. produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub
podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
6) zachowa wymagane z przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone
będą w taki sposób aby nie została naruszona ich jakość;
7)asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. Dla mięsa:
obce posmaki, zapachy, oślizgłość ,nalot pleśni, zazielenienie mięsa, fragmenty kości w mięsie zamówionym b/k, obecność
szkodników oraz ich pozostałości;
Dla wędlin odpowiednio: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szaro zielona, obecność szkodników oraz
ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, objawy obniżenia jędrności i elastyczności,
nie przyleganie osłonki do wędlin itp.
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 1.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku.

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa produktów mrożonych.
Wykonawca gwarantuje, że:
1) dostarczone produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestem;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:
3) dostarczone produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (nie mniej niż trzy miesiące przed upływem terminu ważności) pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
4)dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zwierającym informację istotne ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub
podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
6) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą
w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;
7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi, produkty
przypominające bryłę lodu tj. zbite w kulę (wyjątek stanowi posiekany szpinak i buraki, produkty szare, sine, mrożonki bez
opakowania tzw. "na wagę", których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka, wgniecenie na pudełku.
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 2.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku.

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa nabiału.
Wykonawca gwarantuje w szczególności , że:
1) dostarczone produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestem;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:
3) dostarczane produkty będą świeże z datą przydatności do spożycia (minimum 10 dni przed upływem terminu ważności)
pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zwierającym istotne informacje ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka(skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub
podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą
w taki sposób aby nie została naruszona ich jakość;
7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;
8) produkty będą bez obcych zapachów, posmaków, gorzkiego smaku, mocno kwaśnego, słonego, stęchłego, mdłego,
zanieczyszczeń mechanicznych, objawów pleśnienia, psucia, uszkodzeń mechanicznych, zdeformowanych, porozrywanych
opakowań, obecności szkodników oraz ich pozostałości, z prawidłowym oznaczeniem opakowań z informację o składzie, jakości i wadze produktu.
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 3.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku.

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa świeżych warzyw i owoców.
Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:
1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestem;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:
3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub
podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą
w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;
7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.
Dla warzyw i owoców:
zniekształcenia mechaniczne, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, zbyt przerośnięte, obce zapachy, pozostałości środków
ochrony roślin, oznaki działania niskiej temperatury tj, przemarznięcia.
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 4.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku.

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych.
Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:
1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestem;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:
3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (minimum 30 dni przed upływem terminu ważności) pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informację istotne ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub
podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;
7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.
Dla makaronów: produkty które po obróbce termicznej zgodnie z opisem producenta na opakowaniu nie ulegają
rozgotowaniu, nie będą miały obcych posmaków, zapachów pleśni itp., śladów naruszonego opakowania, wgnieceń,
obecności szkodników oraz ich pozostałości. Braku oznaczenia opakowań identyfikującego producenta i dany asortyment.
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 5.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku.

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa ryb i przetworów rybnych.
Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:
1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestem;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:
3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (min. 3 miesiące przed upływem terminu ważności)
pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub
podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą
w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;
7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.
Dla ryb i przetworów rybnych: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, mazista tkanka, ślady
rozmrożenia lub kilkukrotnego zamrażania.
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 6.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku.

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa jaj.
Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:
1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestem;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:
3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (minimum 14 dni przed upływem terminu ważności) pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka ( datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot
wprowadzający produkt do obrotu);
6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą
w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;
7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.
Dla jaj: jaja duże - L o gramaturze 63-73 g musza pochodzić od kury domowej, pierwszej grupy jakościowej o normalnym
kształcie. Skorupa czysta, nieuszkodzona, nieumyta, nieoczyszczona. Białko przejrzyste o zwartej jędrnej, galaretowatej
strukturze. Żółtko kuliste, zwarte, jędrne i wypukłe o barwie pomarańczowej. Jajka bez oznak nieprzyjemnego zapachu.
8)Zamawiający ma prawo sprawdzić podczas odbioru przedmiot zamówienia pod względem jakości i ilości produktów.
9) na skorupie winien być kod producenta, składający się z:
- kodu systemu hodowli w zależności od metody chowu:
0 - ekologiczny
1- na wolnym wybiegu
2 - ściółkowy
3 - klatkowy
- kodu Państwa członkowskiego Unii (np. Polska - PL.)
- weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego
- kod producenta winien być dobrze widoczny, czytelny i i mieć minimum 2 mm wysokości
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 8.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku.

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa pieczywa i wyrobów piekarniczych.
Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:
1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestem;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 9.00 według potrzeb:
3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub
podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;
7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.
Pieczywo świeże bez oznak zdeformowania, zagnieceń, uszkodzeń mechanicznych, zabrudzeń, przypaleń.
Bez cech niedopieczenia, grudek mąki i soli oraz zakalca.
Bez posmaku gorzkiego, kwaśnego, zbyt słonego lub niedosolonego.
Bez obecności szkodników oraz ich pozostałości.
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 9.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku.

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zakazuje się zmian modyfikujących ogólny charakter umowy oraz wprowadzania do umowy zmian istotnych, za które uważa się zmiany określone w art. 454 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych.
2. Dopuszcza się zmiany umowy w zakresie, o którym mowa w art. 455 ust. 1 pkt. 2-4 i ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych.
3. Zgodnie z art. 455 ust. 1 pkt. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych strony przewidują możliwość zmian umowy w następujących przypadkach:
1) zmiany wynagrodzenia Wykonawcy (w tym cen jednostkowych) brutto, w przypadku:
a) zmiany przepisów obowiązujących dot. podatku VAT,
b) zmiany cen jednostkowych określonego produktu w sytuacji zmian cen na rynku. Niniejsza zmiana może nastąpić nie częściej niż raz na kwartał i w wysokości nie wyższej niż o wskaźnik zmiany cen towarów i usług konsumpcyjnych za poprzedni kwartał publikowany w Monitorze Polskim (tzw. klauzula waloryzacyjna). W takim przypadku ceny zostaną zmienione z pierwszym dniem miesiąca następującego po miesiącu, we którym złożono pismo wnioskujące o zmianę.
2) zmiany nazwy produktu (producenta) pod warunkiem zaoferowania produktów nie gorszych jakościowo od dotychczas dostarczanych przy jednoczesnym zachowaniu dotychczasowych lub niższych cen jednostkowych. Niniejsza zmiana może nastąpić w przypadku:
a) zaprzestanie produkcji danego asortymentu przez producenta,
b) zmiany gramatury danej pozycji asortymentowej przez producenta produktu,
c) niedostępność produktu na rynku powyżej 14 dni kalendarzowych,
3) zmiany miejsca dostawy, w przypadku zmian organizacyjnych u Zamawiającego;
4) zmiany podwykonawcy i/lub części wykonywanego przez niego zakresu dostawy bądź wprowadzenia nowego podwykonawcy,
5) zmiany postanowień umowy, których konieczność wprowadzenia jest wynikiem zmian obowiązującego prawa bądź działań organów państwowych, samorządowych, sądowych lub administracyjnych,
6) zmiany terminu wykonania przedmiotu umowy, jeżeli dochowanie terminu określonego w umowie jest niemożliwe z uwagi na siłę wyższą lub inne okoliczności niezależne od Wykonawcy lub których Wykonawca przy zachowaniu należytej staranności nie był w stanie uniknąć lub przewidzieć, jak również inne przeszkody lub utrudnienia w wykonaniu przedmiotu umowy spowodowane przez osoby trzecie,
7) zmiany postanowień umowy w uzasadnionych przypadkach, innych niż wyżej opisanych, gdy zachodzi konieczność ich wprowadzenia z powodu okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
4. Maksymalna wartość zmiany wynagrodzenia, jaką dopuszcza Zamawiający w całym okresie obowiązywania niniejszej Umowy wynosi 15% wartości brutto wynagrodzenia określonego w niniejszej Umowie z tytułu jej realizacji.
5. Dokonanie zmiany umowy wymaga uprzedniego złożenia na piśmie drugiej Stronie wniosku wykazującego zasadność wprowadzenia zmian(tj. wykazania, że zaistniała zmiana ma bezpośredni wpływ na koszty wykonania Umowy) oraz określić stopień, w jakim wpłynie ona na wysokość wynagrodzenia i zgody Stron na jej dokonanie. Wniosek, o którym mowa powyżej winien zawierać w szczególności:
1) propozycję (zakres) zmiany;
2) opis okoliczności faktycznych uprawniających do dokonania zmiany;
3) podstawę dokonania zmiany z niniejszej umowy;
4) informację lub dowody potwierdzające, że zostały spełnione okoliczności uzasadniające dokonanie zmiany.
6. Dokonanie zmiany umowy w zakresie jw. wymaga uprzedniego złożenia na piśmie wniosku wykazującego zasadność wprowadzenia zmian i zgody stron na jej dokonanie.
7. Wszelkie zmiany umowy wymagają - pod rygorem nieważności - zachowania formy pisemnej w postaci aneksu.
8. Uprawnienie żądania zmiany wynagrodzenia przysługuje zarówno Wykonawcy, jak i Zamawiającemu. W przypadku obniżenia cen lub kosztu w stosunku do cen lub kosztu przyjętego w celu ustalenia wynagrodzenia zawartego w ofercie, powyższe zapisy stosuje się odpowiednio do Zamawiającego

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-14 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: platforma ezamówienia

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-14 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:

Część 1 : Tak

Część 2 : Tak

Część 3 : Tak

Część 4 : Tak

Część 5 : Tak

Część 6 : Tak

Część 7 : Tak

Część 8 : Tak

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Zamawiającym jest Gmina Bytom, ul. Parkowa 2,41-902 Bytom-Szkoła Podstawowa nr 28 im. Królowej Jadwigi w Bytomiu, ul. Armii Krajowej 40, 41-909 Bytom

Wykonawca zostanie wykluczony z postępowania, jeżeli zajdą okoliczności określone w art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz. U. poz. 835)
NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej - Kuźnia Raciborska
  • Lokalizacja zleceniaśląskie
  • Data dodania02-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Szukam pracy chałupniczej Składanie długopisów Proszę o przesłanie oferty.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI