Dostawa wędlin drobiowych i mięsa drobiowego do Zakładu Karnego w Chełmie.

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa wędlin drobiowych i mięsa drobiowego do Zakładu Karnego w Chełmie.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoChełm
  • WojewództwoLubelskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2021-03-19
  • ZamawiającyZakład Karny Chełm
  • Data publikacji ogłoszenia2021-03-12
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00016931
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa wędlin drobiowych i mięsa drobiowego do Zakładu Karnego w Chełmie.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny Chełm

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320041

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Kolejowa 112

1.5.2.) Miejscowość: Chełm

1.5.3.) Kod pocztowy: 22-100

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski

1.5.7.) Numer telefonu: 825627853

1.5.8.) Numer faksu: 825653557

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_chelm@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.swnet.sw.gov.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Zakład Karny

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa wędlin drobiowych i mięsa drobiowego do Zakładu Karnego w Chełmie.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-fab3a1a1-8005-11eb-86b1-a64936a8669f

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00016931

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-03-12

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

http://www.zp.sw.gov.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://moj.gov.pl/nforms/ezamowienia

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: 1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Zakładu Karnego w Chełmie, ul. Kolejowa 112, 22–100 Chełm;2. inspektor ochrony danych w Zakładzie Karnym w Chełmie, tel.: (82) 562 78 53 , e-mail: iod_chelm@sw.gov.pl;3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego w trybie podstawowym zgodnie z art. 275 pkt 1 ustawy Pzp;4. odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania na podstawie ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019), dalej „ustawa Pzp”;5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z ustawą Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;6. obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;7. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;8. posiada Pani/Pan: na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych ; na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ; prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;9. nie przysługuje Pani/Panu: w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.1.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa wędlin drobiowych do Zakładu Karnego w Chełmie.1.Serdelki drobiowe - Delikatne parówki z mięsa drobiowego, lekko podwędzane i parzone. Wyrób w naturalnej osłonce w jelicie naturalnym. Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami. Skład: mięso drobiowe - nie mniej niż 50% wsadu surowcowego. Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo. Ilość: 2500 kgKod CPV: 15131135-02. Szynka z indyka - Szynka formowana z mięs drobiowych, parzona, charakteryzujący się jasno różową barwą, umiarkowanym smakiem określonym odpowiednią ilością przypraw, oraz soczystą, jędrną strukturą mięśni zachowaną poprzez ściśle określony czas parzenia. Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami. Skład: wyłącznie mięso drobiowe - nie mniej niż 60% wsadu surowcowego.Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Ilość: 300 kgKod CPV: 15131135-03. Pasztet z drobiu zapiekany - Zapiekany w formie bloku wyrobów garmażeryjny, uprzednio parzony, gotowany lub duszony, z surowców nie mięsnych z dodatkiem przypraw. Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami. Skład: mięso drobiowe - nie mniej niż 40% wsadu surowcowego. Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo. Ilość: 1000 kgKod CPV: 15131135-04. Kiełbasa szynkowa z kurczaka - Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej. Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego. Skład: mięso drobiowe - nie mniej niż 60% wsadu surowcowego. Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo. Ilość: 600 kgKod CPV: 15131135-05. Pieczeń drobiowa - Wyrób o strukturze jednolitej w formie bloku wyrobów garmażeryjny, uprzednio parzony, gotowany lub duszony, z surowców nie mięsnych z dodatkiem przypraw. Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami. Wszystkie składniki równomiernie wymieszane. Skład: mięso drobiowe - nie mniej niż 40% wsadu surowcowego. Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Ilość: 2500 kgKod CPV: 15131135-06. Baton z kurczaka - Wykonany z mięsa drobiowego, powierzchnia gładka, podwędzana, gotowana, niedopuszczalne zabrudzenia, oślizłość i naloty pleśni, konsystencja ścisła. Wszystkie składniki równomiernie wymieszane. Związanie dobre. Skład: mięso drobiowe, podroby i ścinki stanową nie mniej niż 50% wsadu surowcowego. Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, nie powinien się rozpadać, niedopuszczalny smak, kwaśny, gorzki, pleśniowy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Ilość: 700 kgKod CPV: 15131135-07. Kiełbasa mazurska z indyka - Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej w osłonce naturalnej lub sztucznej. Skład: mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego. Cechy wykluczające :niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, smak kwaśny, gorzki, pleśniowy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Ilość: 2500 kgKod CPV: 15131135-08. Kiełbasa kanapkowa drobiowa - Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, W osłonce naturalnej lub sztucznej. Skład: mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego. Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, smak kwaśny, gorzki, pleśniowy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Ilość: 2500 kgKod CPV: 15131135-09. Mielonka drobiowa - Produkt blokowy, dość ścisłej konsystencji, soczysty, W osłonce naturalnej lub sztucznej, średnio rozdrobniony. Skład: mięso drobiowe stanowi nie mniej niż 60% wsadu surowcowego. Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, smak kwaśny, gorzki, pleśniowy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Ilość: 2500 kgKod CPV: 15131135-010. Kiełbasa parówkowa drobiowa - Delikatne parówki z mięsa drobiowego, lekko podwędzane i parzone. Wyrób w naturalnej osłonce w jelicie naturalnym. Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami. Skład: mięso drobiowe - nie mniej niż 50% wsadu surowcowego. Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Ilość: 2500 kgKod CPV: 15131135-011. Baleron z indyka - Wykonany mięsa drobiowego, powierzchnia gładka, podwędzana, gotowana, niedopuszczalne zabrudzenia, oślizłość i naloty pleśni, konsystencja ścisła. Wszystkie składniki równomiernie wymieszane. Związanie dobre. Skład: mięso drobiowe, podroby i ścinki stanową nie mniej niż 60% wsadu surowcowego. Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, nie powinien się rozpadać, niedopuszczalny smak, kwaśny, gorzki, pleśniowy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Ilość: 700 kgKod CPV: 15131135-0 12. Kiełbasa krakowska drobiowa - Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej. Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego. Skład: mięso drobiowe - nie mniej niż 70% wsadu surowcowego. Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.Ilość: 500 kgKod CPV: 15131135-013. Kiełbasa żywiecka drobiowa Wyrób o strukturze jednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwy różowej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce naturalnej lub sztucznej. Konsystencja ścisła, nierozpuszczalna, miękka, zapach i smak charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego. Skład: mięso drobiowe - nie mniej niż 60% wsadu surowcowego. Cechy wykluczające: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo. Ilość: 700 kgKod CPV: 15131135-0

4.2.6.) Główny kod CPV: 15131135-0 - Wędliny drobiowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty zostanie dokonany na podstawie niżej przedstawionych kryteriów:L.p. Nazwa kryterium Waga kryterium1. Cena brutto 70%2. Termin reklamacji towaru 30%Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalną liczbę punktów jaką po uwzględnieniu wagi wszystkich kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 pkt = 100%.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 70,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin reklamacji towaru

4.3.6.) Waga: 30,00

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

Wybór oferty zostanie dokonany na podstawie niżej przedstawionych kryteriów:L.p. Nazwa kryterium Waga kryterium1. Cena brutto 70%2. Termin reklamacji towaru 30%Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalną liczbę punktów jaką po uwzględnieniu wagi wszystkich kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 pkt = 100%.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa mięsa drobiowego do Zakładu Karnego w Chełmie.1. Filet drobiowy - Element uzyskany z tuszki, mięso piersiowe, pozbawione skóry, kości i ścięgien, czyste, wolne od zabrudzeń lub krwi, barwa naturalna jasnoróżowa. Cechy wykluczające: niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy świadczący o procesach rozkładu.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Ilość: 200 kgKod CPV: 15112000-6 2. Porcja rosołowa bez skrzydła(korpus drobiowy) - Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego świeżego, wolne od zabrudzeń lub krwi, barwa naturalna jasnoróżowa bez oznak zaparzenia.Cechy wykluczające: niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy świadczący o procesach rozkładu.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy.Ilość: 1200 kgKod CPV: 15112000-6 3. Ćwiartka kurczaka tylna mrożona - Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego, świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia.Cechy wykluczające: niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy świadczący o procesach rozkładu.Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy. Ilość: 5000 kgKod CPV: 15112000-6

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty zostanie dokonany na podstawie niżej przedstawionych kryteriów:L.p. Nazwa kryterium Waga kryterium1. Cena brutto 70%2. Termin reklamacji towaru 30%Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalną liczbę punktów jaką po uwzględnieniu wagi wszystkich kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 pkt = 100%.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 70

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin reklamacji towaru

4.3.6.) Waga: 30

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

Wybór oferty zostanie dokonany na podstawie niżej przedstawionych kryteriów:L.p. Nazwa kryterium Waga kryterium1. Cena brutto 70%2. Termin reklamacji towaru 30%Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalną liczbę punktów jaką po uwzględnieniu wagi wszystkich kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 pkt = 100%.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają warunki udziału w postępowaniu.1. Warunki udziału w postępowaniu:1) posiadają zdolność do występowania w obrocie gospodarczym;2) posiadają uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej lub finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;4) posiadają zdolność techniczną lub zawodową do należytego wykonania zamówienia.Zamawiający uzna ww. warunki za spełnione na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 3 do SWZ.2. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne przeprowadzona będzie w oparciu o złożone przez wykonawców oświadczenia zgodnie z formułą „spełnia – nie spełnia”. 3. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. W trakcie obowiązywania umowy strony dopuszczają zmiany cen w przypadku zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulega wyłącznie cena brutto, cena netto pozostaje bez zmian.2. Nowa stawka podatku VAT obowiązuje od dnia wejścia przepisów ją wprowadzających.3. Ceny poszczególnych artykułów wymienione w § 1 ust. 1 zostaną automatycznie zmienione i dostosowane do obowiązujących przepisów. Zamawiający zapłaci Wykonawcy cenę netto powiększoną o należny podatek VAT.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-03-19 13:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-03-19 13:30

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

2021-03-12 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam hotelu dla zwierząt w terminie: 01-04.05.2024 r. - Puławy
  • Lokalizacja zlecenialubelskie
  • Data dodania26-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam hotelu dla zwierząt w terminie: 01-04.05.2024 r. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI