Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa wędlin do Zakładu Karnego w Nowogardzie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Nowogardzie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320414
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Zamkowa 7
1.5.2.) Miejscowość: Nowogard
1.5.3.) Kod pocztowy: 72-200
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL428 - Szczeciński
1.5.7.) Numer telefonu: 914326600
1.5.8.) Numer faksu: 913925284
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ZK_NOWOGARD@SW.GOV.PL
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sw.gov.pl/jednostka/zaklad-karny-w-nowogardzie
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
ZAKŁAD KARNY
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa wędlin do Zakładu Karnego w Nowogardzie
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-1ecb5bd4-e5bc-11ee-9c02-ce2b643d361d
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00251108
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-03-19
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00005925/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Wędliny
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-1ecb5bd4-e5bc-11ee-9c02-ce2b643d361d
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: WWW.EZAMOWIENIA.GOV.PL
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE ZAWIERA PKT 5 SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 3/ŻYW/24/25
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. 15131135-0 Baleron w ilości 200 kg;
2. 15131135-0 Baton drobiowy w ilości 1000 kg;
3. 15131120-2 Baton szynkowy w ilości 900 kg;
4. 15131130-5 Blok mielonka w ilości 7500 kg;
5. 15131134-3 Kaszanka w ilości 2200 kg;
6. 15131130-5 Kiełbasa biała parzona w ilości 250 kg;
7. 15131130-5 Kiełbasa golonkowa w ilości 900 kg;
8. 15131130-5 Kiełbasa jałowcowa w ilości 120 kg;
9. 15131130-5 Kiełbasa jarmarczna w ilości 500 kg;
10. 15131130-5 Kiełbasa kanapkowa w ilości 500 kg;
11. 15131130-5 Kiełbasa krakowska parzona w ilości 850 kg;
12. 15131130-5 Kiełbasa mortadela w ilości 6800 kg;
13. 15131130-5 Kiełbasa ogniskowa w ilości 1200 kg;
14. 15131130-5 Kiełbasa parówkowa w ilości 600 kg;
15. 15131130-5 Kiełbasa piwna w ilości 1800 kg;
16. 15131130-5 Kiełbasa rawska w ilości 2200 kg;
17. 15131135-0 Kiełbasa rawska drobiowa w ilości 1000 kg;
18. 15131120-2 Kiełbasa szynkowa w ilości 450 kg;
19. 15131130-5 Kiełbasa zwyczajn w ilości 5500 kg;
20. 15131130-5 Kiełbasa żywiecka w ilości 950 kg;
21. 15131120-2 Metka łososiowa w ilości 800 kg;
22. 15131135-0 Mielonka drobiowa w ilości 2800 kg;
23. 15131130-5 Mielonka tyrolska w ilości 6200 kg;
24. 15131135-0 Parówka drobiowa w ilości 1400 kg;
25. 15131130-5 Parówki śląskie w ilości 1400 kg;
26. 15131310-1 Pasztetowa wieprzowa w ilości 4000 kg;
27. 15131120-2 Pieczeń cygańska w ilości 900 kg;
28. 15131120-2 Pieczeń rzymska w ilości 2000 kg;
29. 15131135-0 Polędwica drobiowa w ilości 850 kg;
30. 15131120-2 Salceson biały w ilości 2900 kg;
31. 15131120-2 Salceson czarny w ilości 100 kg;
32. 15131135-0 Serdelki drobiowe w ilości 1200 kg;
33. 15131130-5 Szynka parzona w ilości 100 kg;
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131135-0 - Wędliny drobiowe
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131120-2 - Produkty wędliniarskie
15131130-5 - Wędliny
15131134-3 - Kaszanka i inne wędliny krwiste
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-04-21 do 2025-04-20
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c
Art. 109 ust. 1 pkt 3
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 6
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE ZAWIERA PKT 17 SWZ
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
W TRAKCIE OBOWIĄZYWANIA UMOWY STRONY DOPUSZCZAJĄ ZMIANY CEN W FORMIE ANEKSU DO UMOWY WYŁĄCZNIE W PRZYPADKU ZMIANY STAWKI PODATKU VAT, PRZY CZYM ZMIANIE ULEGNIE WYŁĄCZNIE CENA BRUTTO, CENA NETTO POZOSTANIE BEZ ZMIAN.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-04-02 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: WWW.EZAMOWIENIA.GOV.PL
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-04-02 09:30
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni