Dostawa produktów spożywczych dla stołówki w Szkole Podstawowej im. Kazimierza Rasławskiego...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa produktów spożywczych dla stołówki w Szkole Podstawowej im. Kazimierza Rasławskiego w Borzechwie
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBorzechów
  • WojewództwoLubelskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2024-08-14
  • ZamawiającyGmina Borzechów
  • Data publikacji ogłoszenia2024-08-06
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00447320
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa produktów spożywczych dla stołówki w Szkole Podstawowej im. Kazimierza Rasławskiego w Borzechwie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Borzechów

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 431019879

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Borzechów 1

1.5.2.) Miejscowość: Borzechów

1.5.3.) Kod pocztowy: 24-224

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ug@borzechow.eu

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.borzechow.eu

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa produktów spożywczych dla stołówki w Szkole Podstawowej im. Kazimierza Rasławskiego w Borzechwie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-597b3b51-90ba-4c9c-8b4e-a80854fb2b82

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00447320

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-08-06

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00021039/08/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Dostawa produktów spożywczych dla stołówki w Szkole Podstawowej im. Kazimierza Rasławskiego w Borzechowie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/borzechow

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/create/proceeding/step2/964661/0/0/0/1?isCloneProceeding=0

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wszelką korespondencję Zamawiający zamierza prowadzić za pomocą platformy. W celu skrócenia czasu udzielenia odpowiedzi na pytania preferuje się, aby komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami w tym wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia dokumenty oraz informacje, przekazywane były za pośrednictwem platformy i bezpłatnego formularza „wyślij wiadomość do Zamawiającego”. Za datę przekazania (wpływu), przyjmuje się datę ich przesłania za pośrednictwem platformy poprzez kliknięcie przycisku „wyślij wiadomość do Zamawiającego” oraz pojawienia się komunikatu, że wiadomość została wysłana do Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza awaryjnie komunikację za pośrednictwem poczty elektronicznej. Adres poczty elektronicznej osoby uprawnionej do kontaktu z Wykonawcami: eabramowicz@borzechow.eu

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Wszelkie informacje dotyczące RODO znajdują się w pt. 19 SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Urząd Gminy Borzechów , Kierownik Gminy Borzechów - Wójt. Siedziba: 24-224 Borzechów, tel. 81 511-17-02. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych: e-mail: inspektor@cbi24.pl. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: INFR.271.7.2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 285735,07 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Cześć 1 - mięso, produkty mięsne, wędliny i drób. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia jakościowy i ilościowy stanowi zał. Nr 1a do SWZ [formularz cenowy - opis przedmiotu zamówienia].
kod CPV:
15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania w każdej z części zamówienia, w zależności od potrzeb, z prawa opcji określonego w art. 441 ustawy Pzp.
2. Podstawowy (minimalny) zakres zamówienia obejmuje zakup i dostawę artykułów spożywczych w ilości 70% ceny ofertowej brutto.
3. Zamawiający gwarantuje realizację umowę na poziomie nie mniejszym niż 70% ceny ofertowej brutto. Realizacja umowy na pozostałym zakresie (opcjonalnym) tj 30% ceny ofertowej brutto będzie uzależniona od faktycznych potrzeb Zamawiającego.
4. Wykonawcy nie przysługują roszczenia o realizację zamówienia na poziomie wyższym niż 70% ceny ofertowej brutto.
5. Zamawiający będzie mógł skorzystać z prawa opcji w okresie nie przekraczającym czasu trwania umowy, na takich samych warunkach jak w zamówieniu podstawowym.
6. UWAGA! Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia ilości niektórych pozycji asortymentowych, przy równoczesnym zmniejszeniu ilości innych pozycji asortymentowych tak w zamówieniu podstawowym jak i opcjonalnym, z zastrzeżeniem nieprzekraczania maksymalnego wynagrodzenia wykonawcy wskazanego w umowie stanowiącego cenę ofertową brutto.
7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia obejmujący zakres podstawowy i opcję zawarty jest w załączniku nr 4a, do SWZ- wzorze umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert każdej z części (każda część zamówienia będzie oceniana oddzielnie). Wykonawca, w każdej z części może otrzymać max 100 pkt. Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert. Wykonawca może otrzymać max 100 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Cześć 2 - mrożonki w tym ryby. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia jakościowy i ilościowy stanowi zał. Nr 1b do SWZ [formularz cenowy - opis przedmiotu zamówienia].
kod CPV:
15331170-9 Warzywa mrożone
15220000-6 Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje dla każdej z części prawo opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych:
1. Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania w każdej z części zamówienia, w zależności od potrzeb, z prawa opcji określonego w art. 441 ustawy Pzp.
2. Podstawowy (minimalny) zakres zamówienia obejmuje zakup i dostawę artykułów spożywczych w ilości 70% ceny ofertowej brutto.
3. Zamawiający gwarantuje realizację umowę na poziomie nie mniejszym niż 70% ceny ofertowej brutto. Realizacja umowy na pozostałym zakresie (opcjonalnym) tj 30% ceny ofertowej brutto będzie uzależniona od faktycznych potrzeb Zamawiającego.
4. Wykonawcy nie przysługują roszczenia o realizację zamówienia na poziomie wyższym niż 70% ceny ofertowej brutto.
5. Zamawiający będzie mógł skorzystać z prawa opcji w okresie nie przekraczającym czasu trwania umowy, na takich samych warunkach jak w zamówieniu podstawowym.
6. UWAGA! Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia ilości niektórych pozycji asortymentowych, przy równoczesnym zmniejszeniu ilości innych pozycji asortymentowych tak w zamówieniu podstawowym jak i opcjonalnym, z zastrzeżeniem nieprzekraczania maksymalnego wynagrodzenia wykonawcy wskazanego w umowie stanowiącego cenę ofertową brutto.
7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia obejmujący zakres podstawowy i opcję zawarty jest w załączniku nr 4b do SWZ- wzorze umowy

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert każdej z części (każda część zamówienia będzie oceniana oddzielnie). Wykonawca, w każdej z części może otrzymać max 100 pkt. Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert. Wykonawca może otrzymać max 100 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Cześć 3 - warzywa i owoce. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia jakościowy i ilościowy stanowi zał. Nr 1c do SWZ [formularz cenowy - opis przedmiotu zamówienia].
kod CPV:
03220000-9 Warzywa, owoce i orzechy

4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Zamawiający przewiduje dla każdej z części prawo opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych:
1. Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania w każdej z części zamówienia, w zależności od potrzeb, z prawa opcji określonego w art. 441 ustawy Pzp.
2. Podstawowy (minimalny) zakres zamówienia obejmuje zakup i dostawę artykułów spożywczych w ilości 70% ceny ofertowej brutto.
3. Zamawiający gwarantuje realizację umowę na poziomie nie mniejszym niż 70% ceny ofertowej brutto. Realizacja umowy na pozostałym zakresie (opcjonalnym) tj 30% ceny ofertowej brutto będzie uzależniona od faktycznych potrzeb Zamawiającego.
4. Wykonawcy nie przysługują roszczenia o realizację zamówienia na poziomie wyższym niż 70% ceny ofertowej brutto.
5. Zamawiający będzie mógł skorzystać z prawa opcji w okresie nie przekraczającym czasu trwania umowy, na takich samych warunkach jak w zamówieniu podstawowym.
6. UWAGA! Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia ilości niektórych pozycji asortymentowych, przy równoczesnym zmniejszeniu ilości innych pozycji asortymentowych tak w zamówieniu podstawowym jak i opcjonalnym, z zastrzeżeniem nieprzekraczania maksymalnego wynagrodzenia wykonawcy wskazanego w umowie stanowiącego cenę ofertową brutto.
7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia obejmujący zakres podstawowy i opcję zawarty jest w załączniku nr 4c do SWZ- wzorze umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert każdej z części (każda część zamówienia będzie oceniana oddzielnie). Wykonawca, w każdej z części może otrzymać max 100 pkt. Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert. Wykonawca może otrzymać max 100 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

4.2.4. Część 4 - pieczywo. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia jakościowy i ilościowy stanowi zał. Nr 1d do SWZ [formularz cenowy - opis przedmiotu zamówienia].
kod CPV:
15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Zamawiający przewiduje dla każdej z części prawo opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych:
1. Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania w każdej z części zamówienia, w zależności od potrzeb, z prawa opcji określonego w art. 441 ustawy Pzp.
2. Podstawowy (minimalny) zakres zamówienia obejmuje zakup i dostawę artykułów spożywczych w ilości 70% ceny ofertowej brutto.
3. Zamawiający gwarantuje realizację umowę na poziomie nie mniejszym niż 70% ceny ofertowej brutto. Realizacja umowy na pozostałym zakresie (opcjonalnym) tj 30% ceny ofertowej brutto będzie uzależniona od faktycznych potrzeb Zamawiającego.
4. Wykonawcy nie przysługują roszczenia o realizację zamówienia na poziomie wyższym niż 70% ceny ofertowej brutto.
5. Zamawiający będzie mógł skorzystać z prawa opcji w okresie nie przekraczającym czasu trwania umowy, na takich samych warunkach jak w zamówieniu podstawowym.
6. UWAGA! Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia ilości niektórych pozycji asortymentowych, przy równoczesnym zmniejszeniu ilości innych pozycji asortymentowych tak w zamówieniu podstawowym jak i opcjonalnym, z zastrzeżeniem nieprzekraczania maksymalnego wynagrodzenia wykonawcy wskazanego w umowie stanowiącego cenę ofertową brutto.
7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia obejmujący zakres podstawowy i opcję zawarty jest w załączniku nr 4d do SWZ- wzorze umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert każdej z części (każda część zamówienia będzie oceniana oddzielnie). Wykonawca, w każdej z części może otrzymać max 100 pkt. Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert. Wykonawca może otrzymać max 100 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Cześć 5 - artykuły spożywcze i produkty mleczarskie. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia jakościowy i ilościowy stanowi zał. Nr 1e do SWZ [formularz cenowy - opis przedmiotu zamówienia].
Kod CPV
15800000-6 Różne produkty spożywcze
03142500-3 Jaja
15500000-3 Produkty mleczarskie

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Zamawiający przewiduje dla każdej z części prawo opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych:
1. Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania w każdej z części zamówienia, w zależności od potrzeb, z prawa opcji określonego w art. 441 ustawy Pzp.
2. Podstawowy (minimalny) zakres zamówienia obejmuje zakup i dostawę artykułów spożywczych w ilości 70% ceny ofertowej brutto.
3. Zamawiający gwarantuje realizację umowę na poziomie nie mniejszym niż 70% ceny ofertowej brutto. Realizacja umowy na pozostałym zakresie (opcjonalnym) tj 30% ceny ofertowej brutto będzie uzależniona od faktycznych potrzeb Zamawiającego.
4. Wykonawcy nie przysługują roszczenia o realizację zamówienia na poziomie wyższym niż 70% ceny ofertowej brutto.
5. Zamawiający będzie mógł skorzystać z prawa opcji w okresie nie przekraczającym czasu trwania umowy, na takich samych warunkach jak w zamówieniu podstawowym.
6. UWAGA! Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia ilości niektórych pozycji asortymentowych, przy równoczesnym zmniejszeniu ilości innych pozycji asortymentowych tak w zamówieniu podstawowym jak i opcjonalnym, z zastrzeżeniem nieprzekraczania maksymalnego wynagrodzenia wykonawcy wskazanego w umowie stanowiącego cenę ofertową brutto.
7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia obejmujący zakres podstawowy i opcję zawarty jest w załączniku nr 4e do SWZ- wzorze umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert każdej z części (każda część zamówienia będzie oceniana oddzielnie). Wykonawca, w każdej z części może otrzymać max 100 pkt. Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert. Wykonawca może otrzymać max 100 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 6 – wyroby garmażeryjne. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia jakościowy i ilościowy stanowi zał. Nr 1e do SWZ [formularz cenowy - opis przedmiotu zamówienia].
kod CPV:
5851000-8 Produkty mączne (Wyroby garmażeryjne świeże)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15851000-8 - Produkty mączne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje dla każdej z części prawo opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo zamówień publicznych:
1. Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania w każdej z części zamówienia, w zależności od potrzeb, z prawa opcji określonego w art. 441 ustawy Pzp.
2. Podstawowy (minimalny) zakres zamówienia obejmuje zakup i dostawę artykułów spożywczych w ilości 70% ceny ofertowej brutto.
3. Zamawiający gwarantuje realizację umowę na poziomie nie mniejszym niż 70% ceny ofertowej brutto. Realizacja umowy na pozostałym zakresie (opcjonalnym) tj 30% ceny ofertowej brutto będzie uzależniona od faktycznych potrzeb Zamawiającego.
4. Wykonawcy nie przysługują roszczenia o realizację zamówienia na poziomie wyższym niż 70% ceny ofertowej brutto.
5. Zamawiający będzie mógł skorzystać z prawa opcji w okresie nie przekraczającym czasu trwania umowy, na takich samych warunkach jak w zamówieniu podstawowym.
6. UWAGA! Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia ilości niektórych pozycji asortymentowych, przy równoczesnym zmniejszeniu ilości innych pozycji asortymentowych tak w zamówieniu podstawowym jak i opcjonalnym, z zastrzeżeniem nieprzekraczania maksymalnego wynagrodzenia wykonawcy wskazanego w umowie stanowiącego cenę ofertową brutto.
7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia obejmujący zakres podstawowy i opcję zawarty jest w załączniku nr 4f do SWZ

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert każdej z części (każda część zamówienia będzie oceniana oddzielnie). Wykonawca, w każdej z części może otrzymać max 100 pkt. Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert. Wykonawca może otrzymać max 100 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Wykaz oświadczeń i dokumentów, składanych przez Wykonawcę w postępowaniu w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia oraz potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu
W odpowiedzi na ogłoszenie o zamówieniu, Wykonawca dołącza do oferty:
- Oświadczenie Wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 125 ust. 1 ustawy Pzp (wg załącznika nr 2 do SWZ) aktualne na dzień składania ofert.
- o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziała¬nia wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa naro¬dowego (wg załącznika nr 2 do SWZ).
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie składa każdy z wykonawców w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia oraz spełniania warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
Jeżeli jest to niezbędne do zapewnienia odpowiedniego przebiegu postępowania o udzielenie zamówienia, Zamawiający może na każdym etapie postępowania wezwać Wykonawców do złożenia wszystkich lub niektórych podmiotowych środków dowodowych aktualnych na dzień ich złożenia.
Informacje , które nie zostały tu zamiesczone znajdują się w treści SWZ.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: O udzielenie zamówienia mogą obiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale 6 SWZ oraz spełniają warunku określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: Zamawiający nie określa warunku w powyższym zakresie.
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie przeprowadzona w oparciu o przedłożone przez wykonawców dokumenty i oświadczenia.
Informacje , które nie zostały tu zamiesczone znajdują się w treści SWZ.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Wykonawcy zobowiązani są złożyć następujące dokumenty oraz oświadczenia:
- Wypełniony i podpisany Formularz oferty (wg zał. nr 3)
- Oświadczenia wymagane w pkt. 8.1 SWZ [zgodnie ze wzorem stanowiący zal. Nr 2].
- formularz cenowy , odpowiednio da częśći zamówienia
- odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru, w celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu Wykonawcy jest umocowana do jego reprezentacji
- dokumenty potwierdzające, że osoba działająca w imieniu Wykonawcy /Wykonawców jest umocowana do jego reprezentacji: pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania wykonawcy - jeżeli dotyczy

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Wymagane oświadczenie i dokumenty zostały określone w SWZ i załącznikach

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Poświadczenia zgodności cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej, dokonuje w przypadku:
a) dokumentów potwierdzających umocowanie do reprezentowania – odpowiednio Wykonawca, Wykonawca wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, Podmiot udostępniający zasoby lub Podwykonawca, w zakresie podmiotowych środków dowodowych lub dokumentów potwierdzających umocowanie do reprezentowania, które każdego z nich dotyczą.
b) innych dokumentów, w tym dokumentów, o których mowa w art. 94 ust. 2 ustawy – odpowiednio Wykonawca lub Wykonawca wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą.
Każdy podpisuje elektroniczne kopie dokumentów za siebie.
Poświadczenia zgodności cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej, o którym mowa w pkt powyżej, może dokonać również notariusz.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić wyłącznie za zgodą obu stron wyrażoną w formie pisemnego aneksu pod rygorem nieważności. Uregulowanie to zostało zawarte w § 6 wzoru umowy

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-08-14 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Platforma zakupowa. Otwarcie ofert zostanie dokonane na komputerze Zamawiającego po pobraniu odszyfrowanych ofert, złożonych za pomocą platformy w pokoju nr 14 w UG w Borzechowie.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-08-14 09:05

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Informacje które nie zostały zamieszczone wniniejszym ogłoszeniu znajdują się w SWZ oraz załącznikach
NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Biała Podlaska
  • Lokalizacja zlecenialubelskie
  • Data dodania17-09-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.