Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin wieprzowych i wędlin drobiowych do Zakładu Karnego...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin wieprzowych i wędlin drobiowych do Zakładu Karnego w Dębicy i Oddziału Zewnętrznego w Chmielowie.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoDębica
  • WojewództwoPodkarpackie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
  • Termin składania wniosków2021-05-26
  • ZamawiającyZAKŁAD KARNY W DĘBICY
  • Data publikacji ogłoszenia2021-05-13
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00053376
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin wieprzowych i wędlin drobiowych do Zakładu Karnego w Dębicy i Oddziału Zewnętrznego w Chmielowie.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY W DĘBICY

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000782959

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Sandomierska 41

1.5.2.) Miejscowość: Dębica

1.5.3.) Kod pocztowy: 39-200

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski

1.5.7.) Numer telefonu: 146708532

1.5.8.) Numer faksu: 146815659

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_debica@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin wieprzowych i wędlin drobiowych do Zakładu Karnego w Dębicy i Oddziału Zewnętrznego w Chmielowie.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-78410a18-b317-11eb-911f-9ad5f74c2a25

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00053376

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-05-13

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00013890/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin wieprzowych i wędlin drobiowych

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://zp.sw.gov.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP.Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://zp.sw.gov.pl

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Ochrona Danych Osobowych - SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zamawiający nie przewiduje ograniczenia stosowania RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.1.2021.AS

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 3

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ I – Mięso/podroby/kości (mięso wieprzowe)1. Łopatka wieprzowa bez kości i bez skóry, świeża (bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia)Kg/12 m-cy - 3 250 KG2. Mięso drobne II wołowa świeża (bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia)Kg/12 m-cy - 900 KG3. Wątroba wieprzowa świeża (bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia)Kg/12 m-cy - 1 750 KG4. Kości wieprzowe – rurki (bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia)Kg/12 m-cy - 2 720 KG

4.2.6.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15111000-9 - Mięso wołowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji. Minimalny zakres zamówienia obejmuje ilości wskazane w częściach nr I, II, III. Zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia zakresu ilościowego zamówień wskazanych w częściach nr I-III do 20%. Zwiększenie zakresu przedmiotowego dokonuje się podczas realizacji umowy, przez zlecenie dostaw w większym zakresie.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert, zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: 1) Cena brutto oferty – (Xc) waga kryterium 60% co odpowiada 60 pkt. przeliczeniowym – sposób oceny minimalizacja, stosownie do wzoru: uzyskana liczba punktów = (najniższa cena brutto spośród oferowanych / cena brutto oferty badanej ) x 60% Termin realizacji reklamacji (Xr) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – punkty zostaną przyznane wg zestawienia: do 24 godzin od momentu zgłoszenia – 20 punktów; od 24 godzin do 48 godzin – 10 punktów; powyżej 48 godzin – 0 punktów. Termin realizacji dostawy (dni robocze) (Xd) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – przedmiot dostawy zostanie oceniony przez członków komisji przetargowej na podstawie deklarowanego terminu dostawy licząc od dnia złożenia zamówienia. Termin dostawy - zostanie wyliczony na podstawie następującego zestawienia: do 5 dni – 20 punktów; od 6 dni do 10 dni – 10 punktów; powyżej 10 dni – 0 punktów. Sposób obliczenia wartości punktowej całej oferty: Wo – wartość punktowa całej oferty XC – wartość punktowa ocenianej oferty za cenę Xr– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji reklamacji Xd– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji dostawy Wo = Xc + Xr + Xd Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy

4.3.6.) Waga: 20

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

Przy wyborze ofert, zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: 1) Cena brutto oferty – (Xc) waga kryterium 60% co odpowiada 60 pkt. przeliczeniowym – sposób oceny minimalizacja, stosownie do wzoru: uzyskana liczba punktów = (najniższa cena brutto spośród oferowanych / cena brutto oferty badanej ) x 60% Termin realizacji reklamacji (Xr) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – punkty zostaną przyznane wg zestawienia: do 24 godzin od momentu zgłoszenia – 20 punktów; od 24 godzin do 48 godzin – 10 punktów; powyżej 48 godzin – 0 punktów. Termin realizacji dostawy (dni robocze) (Xd) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – przedmiot dostawy zostanie oceniony przez członków komisji przetargowej na podstawie deklarowanego terminu dostawy licząc od dnia złożenia zamówienia. Termin dostawy - zostanie wyliczony na podstawie następującego zestawienia: do 5 dni – 20 punktów; od 6 dni do 10 dni – 10 punktów; powyżej 10 dni – 0 punktów. Sposób obliczenia wartości punktowej całej oferty: Wo – wartość punktowa całej oferty XC – wartość punktowa ocenianej oferty za cenę Xr– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji reklamacji Xd– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji dostawy Wo = Xc + Xr + Xd Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta uzyska największą ilość punktów.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ II – Wędliny wieprzowe1. Mielonka (blok)Kg/12 m-cy - 3 930 KG2. Kiełbasa parówkowaKg/12 m-cy - 3 930 KG3. Kiełbasa popularnaKg/12 m-cy - 3 930 KG4. Szynka zielonogórska Kg/12 m-cy - 430 KG5. Szynka domowaKg/12 m-cy - 500 KG6. Szynka konserwowaKg/12 m-cy - 430 KG

4.2.6.) Główny kod CPV: 15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji. Minimalny zakres zamówienia obejmuje ilości wskazane w częściach nr I, II, III. Zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia zakresu ilościowego zamówień wskazanych w częściach nr I-III do 20%. Zwiększenie zakresu przedmiotowego dokonuje się podczas realizacji umowy, przez zlecenie dostaw w większym zakresie.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert, zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: 1) Cena brutto oferty – (Xc) waga kryterium 60% co odpowiada 60 pkt. przeliczeniowym – sposób oceny minimalizacja, stosownie do wzoru: uzyskana liczba punktów = (najniższa cena brutto spośród oferowanych / cena brutto oferty badanej ) x 60% Termin realizacji reklamacji (Xr) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – punkty zostaną przyznane wg zestawienia: do 24 godzin od momentu zgłoszenia – 20 punktów; od 24 godzin do 48 godzin – 10 punktów; powyżej 48 godzin – 0 punktów. Termin realizacji dostawy (dni robocze) (Xd) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – przedmiot dostawy zostanie oceniony przez członków komisji przetargowej na podstawie deklarowanego terminu dostawy licząc od dnia złożenia zamówienia. Termin dostawy - zostanie wyliczony na podstawie następującego zestawienia: do 5 dni – 20 punktów; od 6 dni do 10 dni – 10 punktów; powyżej 10 dni – 0 punktów. Sposób obliczenia wartości punktowej całej oferty: Wo – wartość punktowa całej oferty XC – wartość punktowa ocenianej oferty za cenę Xr– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji reklamacji Xd– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji dostawy Wo = Xc + Xr + Xd Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

Przy wyborze ofert, zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: 1) Cena brutto oferty – (Xc) waga kryterium 60% co odpowiada 60 pkt. przeliczeniowym – sposób oceny minimalizacja, stosownie do wzoru: uzyskana liczba punktów = (najniższa cena brutto spośród oferowanych / cena brutto oferty badanej ) x 60% Termin realizacji reklamacji (Xr) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – punkty zostaną przyznane wg zestawienia: do 24 godzin od momentu zgłoszenia – 20 punktów; od 24 godzin do 48 godzin – 10 punktów; powyżej 48 godzin – 0 punktów. Termin realizacji dostawy (dni robocze) (Xd) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – przedmiot dostawy zostanie oceniony przez członków komisji przetargowej na podstawie deklarowanego terminu dostawy licząc od dnia złożenia zamówienia. Termin dostawy - zostanie wyliczony na podstawie następującego zestawienia: do 5 dni – 20 punktów; od 6 dni do 10 dni – 10 punktów; powyżej 10 dni – 0 punktów. Sposób obliczenia wartości punktowej całej oferty: Wo – wartość punktowa całej oferty XC – wartość punktowa ocenianej oferty za cenę Xr– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji reklamacji Xd– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji dostawy Wo = Xc + Xr + Xd Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta uzyska największą ilość punktów.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ III – Wędliny drobiowe1. Parówki drobiowe (produkt wyłącznie z mięsa drobiowego)Kg/12 m-cy - 3300 KG2. Szynka drobiowa (produkt wyłącznie z mięsa drobiowego)Kg/12 m-cy - 500 KG3. Filet z indyka (prasowany blok) (produkt wyłącznie z mięsa drobiowego) Kg/12 m-cy - 500 KG

4.2.6.) Główny kod CPV: 15131135-0 - Wędliny drobiowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji. Minimalny zakres zamówienia obejmuje ilości wskazane w częściach nr I, II, III. Zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia zakresu ilościowego zamówień wskazanych w częściach nr I-III do 20%. Zwiększenie zakresu przedmiotowego dokonuje się podczas realizacji umowy, przez zlecenie dostaw w większym zakresie.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert, zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: 1) Cena brutto oferty – (Xc) waga kryterium 60% co odpowiada 60 pkt. przeliczeniowym – sposób oceny minimalizacja, stosownie do wzoru: uzyskana liczba punktów = (najniższa cena brutto spośród oferowanych / cena brutto oferty badanej ) x 60% Termin realizacji reklamacji (Xr) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – punkty zostaną przyznane wg zestawienia: do 24 godzin od momentu zgłoszenia – 20 punktów; od 24 godzin do 48 godzin – 10 punktów; powyżej 48 godzin – 0 punktów. Termin realizacji dostawy (dni robocze) (Xd) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – przedmiot dostawy zostanie oceniony przez członków komisji przetargowej na podstawie deklarowanego terminu dostawy licząc od dnia złożenia zamówienia. Termin dostawy - zostanie wyliczony na podstawie następującego zestawienia: do 5 dni – 20 punktów; od 6 dni do 10 dni – 10 punktów; powyżej 10 dni – 0 punktów. Sposób obliczenia wartości punktowej całej oferty: Wo – wartość punktowa całej oferty XC – wartość punktowa ocenianej oferty za cenę Xr– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji reklamacji Xd– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji dostawy Wo = Xc + Xr + Xd Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy

4.3.6.) Waga: 20

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

Przy wyborze ofert, zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: 1) Cena brutto oferty – (Xc) waga kryterium 60% co odpowiada 60 pkt. przeliczeniowym – sposób oceny minimalizacja, stosownie do wzoru: uzyskana liczba punktów = (najniższa cena brutto spośród oferowanych / cena brutto oferty badanej ) x 60% Termin realizacji reklamacji (Xr) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – punkty zostaną przyznane wg zestawienia: do 24 godzin od momentu zgłoszenia – 20 punktów; od 24 godzin do 48 godzin – 10 punktów; powyżej 48 godzin – 0 punktów. Termin realizacji dostawy (dni robocze) (Xd) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – przedmiot dostawy zostanie oceniony przez członków komisji przetargowej na podstawie deklarowanego terminu dostawy licząc od dnia złożenia zamówienia. Termin dostawy - zostanie wyliczony na podstawie następującego zestawienia: do 5 dni – 20 punktów; od 6 dni do 10 dni – 10 punktów; powyżej 10 dni – 0 punktów. Sposób obliczenia wartości punktowej całej oferty: Wo – wartość punktowa całej oferty XC – wartość punktowa ocenianej oferty za cenę Xr– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji reklamacji Xd– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji dostawy Wo = Xc + Xr + Xd Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta uzyska największą ilość punktów.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) nie podlegają wykluczeniu;Za spełniających ten warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 108 ustawy Pzp według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do niniejszej specyfikacji.2) spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące: a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym, b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów, c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej d) zdolności technicznej lub zawodowejZa spełniających ten warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 112 ust. 2 według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 108 ustawy Pzp według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do niniejszej specyfikacji.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 112 ust. 2 według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) nie podlegają wykluczeniu;Za spełniających ten warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 108 ustawy Pzp według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do niniejszej specyfikacji.2) spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące: a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym, b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów, c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej d) zdolności technicznej lub zawodowejZa spełniających ten warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 112 ust. 2 według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. Przed podpisaniem umowy Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia (w przypadku wyboru ich oferty jako najkorzystniejszej) przedstawią Zamawiającemu umowę regulującą współpracę tych Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Strony przewidują możliwość zmiany zawartej umowy w przypadku, gdy konieczność wprowadzenia zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, spowodowanych: 1) zmianą powszechnie obowiązujących przepisów lub wynikających z prawomocnych orzeczeń lub ostatecznych aktów administracyjnych właściwych organów - w takim zakresie, w jakim będzie to niezbędne w celu dostosowania postanowień umowy do nowego stanu prawnego lub faktycznego; 2) siła wyższą – czyli wystąpieniem zdarzenia nadzwyczajnego, zewnętrznego, niemożliwego do przewidzenia i zapobieżenia, które uniemożliwia Wykonawcy wykonanie zobowiązania w całości lub części. Strony umowy zobowiązane są do dołożenia wszelkich starań w celu ograniczenia opóźnienia w wykonywaniu zobowiązań umownych, powstałego na skutek działania siły wyższej.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-05-26 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: www.miniportal.uzp.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-05-26 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-06-25

2021-05-13 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam ekipy do ręcznego okorowania drewna - Besko
  • Lokalizacja zleceniapodkarpackie
  • Data dodania28-03-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Szukam ekipy do ręcznego okorowania drewna - tylko oferta za całość usługi. 2 samochody ciężarowe przecięte na pół (połówki) - łącznie około 85 m3. Świerk więc kora jest łatwa do usunięcia. Zależy mi aby wykonała to ekipa więc proszę o podawanie propozycji ceny za usługę za całość. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI