Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin wieprzowych i wędlin drobiowych do Zakładu Karnego w Dębicy i Oddziału Zewnętrznego w Chmielowie.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY W DĘBICY
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000782959
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Sandomierska 41
1.5.2.) Miejscowość: Dębica
1.5.3.) Kod pocztowy: 39-200
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski
1.5.7.) Numer telefonu: 146708532
1.5.8.) Numer faksu: 146815659
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_debica@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin wieprzowych i wędlin drobiowych do Zakładu Karnego w Dębicy i Oddziału Zewnętrznego w Chmielowie.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-78410a18-b317-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00053376
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-05-13
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00013890/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin wieprzowych i wędlin drobiowych
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://zp.sw.gov.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP.Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://zp.sw.gov.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Ochrona Danych Osobowych - SWZ
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zamawiający nie przewiduje ograniczenia stosowania RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.1.2021.AS
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 3
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ I – Mięso/podroby/kości (mięso wieprzowe)1. Łopatka wieprzowa bez kości i bez skóry, świeża (bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia)Kg/12 m-cy - 3 250 KG2. Mięso drobne II wołowa świeża (bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia)Kg/12 m-cy - 900 KG3. Wątroba wieprzowa świeża (bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia)Kg/12 m-cy - 1 750 KG4. Kości wieprzowe – rurki (bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia)Kg/12 m-cy - 2 720 KG
4.2.6.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15111000-9 - Mięso wołowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji. Minimalny zakres zamówienia obejmuje ilości wskazane w częściach nr I, II, III. Zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia zakresu ilościowego zamówień wskazanych w częściach nr I-III do 20%. Zwiększenie zakresu przedmiotowego dokonuje się podczas realizacji umowy, przez zlecenie dostaw w większym zakresie.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert, zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: 1) Cena brutto oferty – (Xc) waga kryterium 60% co odpowiada 60 pkt. przeliczeniowym – sposób oceny minimalizacja, stosownie do wzoru: uzyskana liczba punktów = (najniższa cena brutto spośród oferowanych / cena brutto oferty badanej ) x 60% Termin realizacji reklamacji (Xr) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – punkty zostaną przyznane wg zestawienia: do 24 godzin od momentu zgłoszenia – 20 punktów; od 24 godzin do 48 godzin – 10 punktów; powyżej 48 godzin – 0 punktów. Termin realizacji dostawy (dni robocze) (Xd) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – przedmiot dostawy zostanie oceniony przez członków komisji przetargowej na podstawie deklarowanego terminu dostawy licząc od dnia złożenia zamówienia. Termin dostawy - zostanie wyliczony na podstawie następującego zestawienia: do 5 dni – 20 punktów; od 6 dni do 10 dni – 10 punktów; powyżej 10 dni – 0 punktów. Sposób obliczenia wartości punktowej całej oferty: Wo – wartość punktowa całej oferty XC – wartość punktowa ocenianej oferty za cenę Xr– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji reklamacji Xd– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji dostawy Wo = Xc + Xr + Xd Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta uzyska największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy
4.3.6.) Waga: 20
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Przy wyborze ofert, zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: 1) Cena brutto oferty – (Xc) waga kryterium 60% co odpowiada 60 pkt. przeliczeniowym – sposób oceny minimalizacja, stosownie do wzoru: uzyskana liczba punktów = (najniższa cena brutto spośród oferowanych / cena brutto oferty badanej ) x 60% Termin realizacji reklamacji (Xr) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – punkty zostaną przyznane wg zestawienia: do 24 godzin od momentu zgłoszenia – 20 punktów; od 24 godzin do 48 godzin – 10 punktów; powyżej 48 godzin – 0 punktów. Termin realizacji dostawy (dni robocze) (Xd) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – przedmiot dostawy zostanie oceniony przez członków komisji przetargowej na podstawie deklarowanego terminu dostawy licząc od dnia złożenia zamówienia. Termin dostawy - zostanie wyliczony na podstawie następującego zestawienia: do 5 dni – 20 punktów; od 6 dni do 10 dni – 10 punktów; powyżej 10 dni – 0 punktów. Sposób obliczenia wartości punktowej całej oferty: Wo – wartość punktowa całej oferty XC – wartość punktowa ocenianej oferty za cenę Xr– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji reklamacji Xd– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji dostawy Wo = Xc + Xr + Xd Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta uzyska największą ilość punktów.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ II – Wędliny wieprzowe1. Mielonka (blok)Kg/12 m-cy - 3 930 KG2. Kiełbasa parówkowaKg/12 m-cy - 3 930 KG3. Kiełbasa popularnaKg/12 m-cy - 3 930 KG4. Szynka zielonogórska Kg/12 m-cy - 430 KG5. Szynka domowaKg/12 m-cy - 500 KG6. Szynka konserwowaKg/12 m-cy - 430 KG
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131130-5 - Wędliny
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji. Minimalny zakres zamówienia obejmuje ilości wskazane w częściach nr I, II, III. Zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia zakresu ilościowego zamówień wskazanych w częściach nr I-III do 20%. Zwiększenie zakresu przedmiotowego dokonuje się podczas realizacji umowy, przez zlecenie dostaw w większym zakresie.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert, zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: 1) Cena brutto oferty – (Xc) waga kryterium 60% co odpowiada 60 pkt. przeliczeniowym – sposób oceny minimalizacja, stosownie do wzoru: uzyskana liczba punktów = (najniższa cena brutto spośród oferowanych / cena brutto oferty badanej ) x 60% Termin realizacji reklamacji (Xr) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – punkty zostaną przyznane wg zestawienia: do 24 godzin od momentu zgłoszenia – 20 punktów; od 24 godzin do 48 godzin – 10 punktów; powyżej 48 godzin – 0 punktów. Termin realizacji dostawy (dni robocze) (Xd) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – przedmiot dostawy zostanie oceniony przez członków komisji przetargowej na podstawie deklarowanego terminu dostawy licząc od dnia złożenia zamówienia. Termin dostawy - zostanie wyliczony na podstawie następującego zestawienia: do 5 dni – 20 punktów; od 6 dni do 10 dni – 10 punktów; powyżej 10 dni – 0 punktów. Sposób obliczenia wartości punktowej całej oferty: Wo – wartość punktowa całej oferty XC – wartość punktowa ocenianej oferty za cenę Xr– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji reklamacji Xd– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji dostawy Wo = Xc + Xr + Xd Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta uzyska największą ilość punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Przy wyborze ofert, zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: 1) Cena brutto oferty – (Xc) waga kryterium 60% co odpowiada 60 pkt. przeliczeniowym – sposób oceny minimalizacja, stosownie do wzoru: uzyskana liczba punktów = (najniższa cena brutto spośród oferowanych / cena brutto oferty badanej ) x 60% Termin realizacji reklamacji (Xr) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – punkty zostaną przyznane wg zestawienia: do 24 godzin od momentu zgłoszenia – 20 punktów; od 24 godzin do 48 godzin – 10 punktów; powyżej 48 godzin – 0 punktów. Termin realizacji dostawy (dni robocze) (Xd) – waga kryterium 20 % co odpowiada 20 pkt – przedmiot dostawy zostanie oceniony przez członków komisji przetargowej na podstawie deklarowanego terminu dostawy licząc od dnia złożenia zamówienia. Termin dostawy - zostanie wyliczony na podstawie następującego zestawienia: do 5 dni – 20 punktów; od 6 dni do 10 dni – 10 punktów; powyżej 10 dni – 0 punktów. Sposób obliczenia wartości punktowej całej oferty: Wo – wartość punktowa całej oferty XC – wartość punktowa ocenianej oferty za cenę Xr– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji reklamacji Xd– wartość punktowa ocenianej oferty za termin realizacji dostawy Wo = Xc + Xr + Xd Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta uzyska największą ilość punktów.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ III – Wędliny drobiowe1. Parówki drobiowe (produkt wyłącznie z mięsa drobiowego)Kg/12 m-cy - 3300 KG2. Szynka drobiowa (produkt wyłącznie z mięsa drobiowego)Kg/12 m-cy - 500 KG3. Filet z indyka (prasowany blok) (produkt wyłącznie z mięsa drobiowego) Kg/12 m-cy - 500 KG