Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa mięsa, wędlin i drobiu
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000304674
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Świerkowa 9
1.5.2.) Miejscowość: Białystok
1.5.3.) Kod pocztowy: 15-328
1.5.4.) Województwo: podlaskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Białostocki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@dps.bialystok.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.bialystok.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Jednostka samorządowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Działalność społeczna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa mięsa, wędlin i drobiu
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-960b3411-d282-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00092438
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-06-24
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00001105/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa mięsa
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://dpsbip.um.bialystok.pl/zamowienia_publiczne/3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: https://miniportal.uzp.gov.pl/ ePuap /dpsbialystok/SkrytkaESP oraz adres email: sekretariat@dps.bialystok.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DGO/341p-1/21
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Filet świeży z indyka kg 70
Filet świeży z kurczaka kg 550
Karkówka wieprzowa surowa b/k kg 270
Kurczaki świeże kg 80
Łopatka wieprzowa surowa b/k kg 800
Nogi wieprzowe kg 50
Schab wieprzowy surowy b/k kg 460
Serca wieprzowe kg 60
Udziec z kurczaka kg 580
Wątróbka drobiowa kg 100
Żeberka wieprzowe - paski kg 290
Flaki wołowe krojone mrożone kg 70
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-18 do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Baleron wp. wędzony, gotowany kg 120
Baleron z indyka kg 110
Boczek wp. wędzony ,parzony b/k kg 80
Boczek z polędwicą rolowany kg 50
Filet wędzony kg 20
Golonka konserwowa kg 70
Kaszanka pieczona kg 80
Kiełbasa biała, parzona kg 150
Kiełbasa krakowska formowana kg 110
Kiełbasa krakowska parzona kg 110
Kiełbasa krakowska sucha kg 30
Kiełbasa krakowska z indyka kg 30
Kiełbasa krucha kg 60
Kiełbasa na „święconkę” kg 1
Kiełbasa pieczona podsuszana kg 100
Kiełbasa podwawelska kg 110
Kiełbasa spod strzechy kg 50
Kiełbasa toruńska kg 90
Kiełbasa wieprzowa, szynkowa kg 110
Kiełbasa z szynki wp. zawartość mięsa minimum 98% kg 110
Konserwa wojskowa Kg 40
Kiełbasa żywiecka drobiowa kg 60
Kiełbasa żywiecka wieprzowa kg 110
Krupnioki kg 70
Kurczak po sarmacku kg 50
Łopatka prasowana kg 25
Mortadela wieprzowa kg 70
Ogonówka wp. wędzona, parzona kg 150
Parówki delikatne np. królewskie kg 140
Parówkowa firmowa kg 110
Pasztet jarski kg 5
Pasztet wieprzowy kg 55
Pasztet z całego kurczaka kg 60
Pasztetowa drobiowa kg 70
Pasztetowa wieprzowa kg 50
Pieczeń drobiowa zawartość mięsa minimum 98% kg 50
Pieczeń rzymska kg 40
Pieczeń schabowa kg 70
Polędwica drobiowa extra kg 30
Polędwica drobiowa sopocka kg 50
Polędwica wieprzowa sopocka kg 110
Polędwica wiśniowa kg 100
Polędwica wp. wędzona, parzona zawartość mięsa 75% kg 30
Przysmak z indyka kg 30
Rolada z kurczaka zawartość mięsa minimum 65 % kg 60
Rolada z kurczakiem kg 60
Salceson czosnkowy kg 30
Salceson wieprzowy czarny kg 30
Salceson wieprzowy kg 70
Schab kruchy kg 30
Schab włoski kg 60
Szynka biała formowana 71% mięsa kg 60
Szynka pieczona kg 80
Szynka gotowana kg 70
Szynka konserwowa kg 110
Szynka wieprzowa świeża kg 2
Szynka wp. tyrolska kg 90
Szynka wp. wędzona, parzona zawartość mięsa minimum 81% kg 30
Szynka wp. wędzona, parzona zawartość mięsa75% kg 30
Szynka z piersi indyka kg 60
Szynkowa luksusowa kg 50
Kurczak z żurawiną kg 30
Salami bumerang kg 60