Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa mięsa, wędlin i drobiu
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 431029234
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Staszica 16
1.5.2.) Miejscowość: Lublin
1.5.3.) Kod pocztowy: 20-081
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp@spsk1.lublin.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://portal.smartpzp.pl/spsk1
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa mięsa, wędlin i drobiu
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5c049103-af11-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00048760
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-05-07
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://portal.smartpzp.pl/spsk13.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://portal.smartpzp.pl/spsk1
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami, wszczególności składanie ofert oraz oświadczeń, odbywa się przy użyciu środków komunikacjielektronicznej zapewnionych przez system zapewniający obsługę procesu udzielania zamówieńpublicznych za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej, zwany dalej Systemem.3. Systemjest dostępny pod adresem: https://portal.smartpzp.pl/spsk1.4. Przeglądanie i pobieranie publicznejtreści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta w Systemie, ani logowania doSystemu.5. Za pośrednictwem posiadanego w Systemie konta Użytkownika Zewnętrznego odbywa siękomunikacja Wykonawcy z Zamawiającym w postępowaniu, w szczególności: przekazywaniedokumentów, oświadczeń, informacji, pytań, wniosków w ramach postępowania.6. Za pośrednictwemposiadanego w Systemie konta Jednostki Zamawiającej oraz kont jej Użytkowników Wewnętrznychodbywa się komunikacja Zamawiającego z Wykonawcą w postępowaniu, w szczególności:przekazywanie wezwań i zawiadomień, informacji, odpowiedzi na pytania.7. Zadawanie pytań przezWykonawców odbywa się w zakładce „Pytania do postępowania”. Po otwarciu ofert, komunikacjamiędzy Zamawiającym a Wykonawcami, w tym wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia orazinformacje, przekazywane są w formie elektronicznej za pośrednictwem Platformy, w zakładce„Korespondencja”, która dla Wykonawcy jest widoczna w Zakładce „Oferty”, po zaznaczeniu numeruzłożonej oferty. Za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zaświadczeń oraz informacji przyjmuje się datęzapisania plików na serwerze. Aktualna data i godzina, zsynchronizowane z Głównym Urzędem Miar,wyświetlane są w prawym górnym rogu Platformy. 8. Do pełnego i prawidłowego korzystania zSystemu przez Użytkowników Zewnętrznych konieczne jest posiadanie przez co najmniej jednegouprawnionego Użytkownika Zewnętrznego Wykonawcy elektronicznego podpisu kwalifikowanego lubpodpisu zaufanego lub podpisu osobistego służącego do autentykacji i podpisu.9. Korzystanie zSystemu możliwe jest na 2 sposoby, pod warunkiem spełnienia następujących minimalnych wymagańtechnicznych:a) Oprogramowanie zewnętrzne (dostawcy podpisu kwalifikowanego):• Mozzilla Firefoxver. 65 i późniejsze, Google Chrome ver. 66 i późniejsze lub Opera ver. 58 i późniejsze, Microsoft Edgever 18 i późniejsze, Internet Explorer 11,• Lista zalecanych przeglądarek internetowych: GoogleChrome, Mozilla Firefox, Opera. Zalecane jest używanie najnowszych wersji przeglądarek,• systemoperacyjny Windows 7 i późniejsze.b) Oprogramowanie wbudowane w SmartPZP:• zainstalowaneśrodowisko Java w wersji min. 1.8 (jre),• w przypadku przeglądarek Opera, Chrome i Firefox należydoinstalować dodatek do przeglądarki Szafir SDK Web,• oprogramowanie SzafirHost w systemieoperacyjnym.13. W sytuacji awarii Systemu lub przerwy technicznej działania Systemu Zamawiającydopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres: mzubala@spsk1.lublin.pl (niedotyczy składania ofert).14. Maksymalny rozmiar pojedynczych plików przesyłanych za pośrednictwemSystemu wynosi 100 MB. Za pośrednictwem Systemu można przesłać wiele pojedynczych plików lubplik skompresowany do archiwum (ZIP) zawierający wiele pojedynczych plików.18. Dopuszczalneformaty przesyłanych danych tj. plików o wielkości do 100 MB w formatach .png, .jpg, .jpeg, .gif, .doc,.docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .odt, .ods, .odp, .odf, .pdf, .zip, .rar, .7zip, .txt, .ath, .xml, .dwg, .xades, .tar,.7z, .eml, .msg
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): ParlamentuEuropejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osóbfizycznych wzwiązku z przetwarzaniem danych osobowych i wsprawie swobodnego przepływu takichdanych orazuchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólnerozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L119 z04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję,że: a) administratorem Pani/Pana danychosobowych jestSamodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Nr 1w Lublinie (zwany dalej „Szpitalem”),adres: ul.Stanisława Staszica 16, 20-081 Lublin, telefon 81 532 3935, e-mail:sekretariat@spsk1.lublin.pl; b)Szpital powołał Inspektora Ochrony Danych, z którym możesię Pani/Panskontaktować w przypadkujakichkolwiek pytań lub uwag dotyczących przetwarzaniaPani/Pana danychosobowych i prawprzysługujących Pani/Panu na mocy przepisów o ochronie danychosobowych. Danekontaktowe: tel.81 534 97 48, e-mail: iod@spsk1.lublin.pl;c) Pani/Pana daneosobowe przetwarzanebędą napodstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniemo udzieleniezamówieniapublicznego;d) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lubpodmioty,którymudostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust.3 ustawyz dnia29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1843 ze zm.),dalej„ustawaPzp”;e) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawyPzp,przezokres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czastrwaniaumowyprzekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;f)obowiązekpodaniaprzez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczącychjestwymogiemustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem wpostępowaniuoudzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danychwynikają zustawyPzp; g) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będąpodejmowane wsposóbzautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;h) posiada Pani/Pan:− napodstawie art. 15RODOprawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;− na podstawieart. 16 RODOprawo dosprostowania Pani/Pana danych osobowych **;− na podstawie art. 18 RODOprawo żądaniaodadministratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniemprzypadków, októrychmowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; − prawo do wniesienia skargi do PrezesaUrzędu OchronyDanychOsobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowychPani/Pana dotyczącychnaruszaprzepisy RODO;i) nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust.3 lit. b, d lub e RODOprawo dousunięcia danych osobowych;− prawo do przenoszenia danychosobowych, o którym mowa wart. 20RODO;− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobecprzetwarzania danychosobowych, gdyżpodstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowychjest art. 6 ust. 1 lit. cRODO;
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: EO/EŻ-2738/25/21
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Szynka delikatesowa (lub szynka z liściem, lub wiśniowa)** Wędlina chuda, sporządzona z całych lub grubo mielonych mięśni, o zawartości białka nie mniej niż 15%, o zawartości tłuszczu nie więcej niż 20% na 100 g produktu, niedopuszczalne złogi tłuszczu lub ścięgien (krojona, opakowana próżniowo, o wadze netto ok. 60g)Szynka konserwowa (lub prasowana)**Wędlina chuda, sporządzona z całych lub grubo mielonych mięśni, o zawartości białka nie mniej niż15%, a tłuszczu nie więcej niż 20% na 100 g produktu , niedopuszczalne złogi tłuszczu lub ścięgien.(krojona, opakowana próżniowo, o wadze netto ok. 60g)Polędwica drobiowa ( lub polędwica królewska)Wędlina chuda, sporządzona z całych lub grubo mielonych mięśni piersiowych drobiu o zawartości białka nie mniej niż 15%, a tłuszczu nie więcej niż 20% na 100 g produktu, niedopuszczalne złogi tłuszczu lub ścięgien, (krojona, opakowana próżniowo, o wadze netto ok. 60g)Polędwica sopocka (lub polędwica wędzona)Wędlina chuda, sporządzona z całych lub grubo mielonych mięśni o zawartości białka nie mniej niż 15%, a tłuszczu nie więcej niż 20% na 100 g produktu, niedopuszczalne złogi tłuszczu lub ścięgien (krojona, opakowana próżniowo, o wadze netto ok. 60g)Szynka drobiowa (lub szynka z piersi indyka). Wędlina chuda, sporządzona z całych lub grubo mielonych mięśni piersiowych drobiu o zawartości białka nie mniej niż 15%, a tłuszczu nie więcej niż 20% na 100 g produktu, niedopuszczalne złogi tłuszczu lub ścięgien (krojona, opakowana próżniowo, o wadze netto ok. 60g)Szynka wędzona. Wędlina chuda, otrzymana z całej części szynki lub łopatki wieprzowej o zawartości białka nie mniej niż 15%, a tłuszczu nie więcej niż 20%, niedopuszczalne złogi tłuszczu lub ścięgien (krojona, opakowana próżniowo, o wadze netto ok. 60g)Kiełbasa szynkowa. Kiełbasa czysto wieprzowa, chuda, grubo rozdrobniona (krojona, opakowana próżniowo, o wadze netto ok. 60g)Kiełbasa krakowska, wieprzowo – wołowa (krojona, opakowana próżniowo, o wadze netto ok. 60g)Golonka prasowana (lub kiełbasa golonkowa)**(krojona, opakowana próżniowo, o wadze netto ok. 60g)Łopatka prasowana (lub pieczona)**(krojona, opakowana próżniowo, o wadze netto ok. 60g) Baleron wędzony (krojony, opakowany próżniowo, o wadze netto ok. 60g)Kiełbasa zwyczajna. Kiełbasa wieprzowo – wołowa, parzona i wędzona, średnio rozdrobniona, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35%.Kiełbasa podwawelska (lub kiełbasa podlaska, lub kiełbasa śląska)**Boczek wędzony, surowy bez żeberek
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 10,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: % zawartość mięsa w wędlinach
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 4
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin przydatności do spożycia
4.3.6.) Waga: 10,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Udziec z kurczaka, świeży. Schłodzony (temp. 00 – 40 C), bez kości grzbietowej, o wadze ok. 0,20 kg, mięśnie i skóra czyste, jędrne, posiadające charakterystyczną barwę, pozbawione zasinień i krwawych wybroczynFilet z piersi kurczaka, świeży. Schłodzony (temp. 00 – 40 C), bez kości, bez skóry, dokładnie odfiletowany, pozbawiony chrząstek, kości mostkowych. Niedopuszczalna barwa szaro zielona lub inna nietypowa.Korpus drobiowy świeży, schłodzony (temp. 00 – 40 C), ze skrzydłami i szyją.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 10,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin przydatności do spożycia
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4