Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych dla Zakładu Karnego w Starem Bornem oraz Oddziału Zewnętrznego w Opatówku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY W STAREM BORNEM
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320986
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: STARE BORNE
1.5.2.) Miejscowość: Bobolice
1.5.3.) Kod pocztowy: 76-020
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL426 - Koszaliński
1.5.7.) Numer telefonu: 94 316 08 20
1.5.8.) Numer faksu: 94 318 76 80
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_stare_borne@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
zakład karny
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych dla Zakładu Karnego w Starem Bornem oraz Oddziału Zewnętrznego w Opatówku
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e01d322a-d57d-11eb-b885-f28f91688073
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00095381
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-06-25
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00019604/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa mięsa i wędlin
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://portal.smartpzp.pl/zkstareborne3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://portal.smartpzp.pl/zkstareborne
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: https://portal.smartpzp.pl/zkstareborne
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 164890 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych w ilości i asortymencie wskazanych w tabeli poniżej do magazynów żywnościowych w Zakładzie Karnym w Starem Bornem oraz Oddziale Zewnętrznym w Opatówku:
Lp. Przedmiot zamówienia J.m. Kod CPV Ilość
1. Mięso gulaszowe wieprzowe kg 15113000-3 1850
2. Mięso gulaszowe wołowe kg. 15114000-9 220
3. Mięso gulaszowe drobiowe kg. 15112000-6 200
4. Salceson kg 15131133-6 1200
5. Kaszanka kg 15131130-5 750
6. Podgardle wędzone kg 15131400-9 100
7. Kiełbasa zwyczajna kg 15131130-5 1900
8. Kiełbasa mielonka wieprz. kg 15131120-2 1200
9. Kiełbasa mortadela kg 15131130-5 1200
10. Kiełbasa piwna kg 15131120-2 300
11. Parówka wp kg 15131130-5 800
12. Metka kg 15131310-1 1200
13. Pasztet wieprzowy kg 15131120-2 1200
14. Pieczeń wieprzowa kg 15131120-2 1000
15. Pieczeń drobiowa kg 15131135-0 200
16. Blok drobiowy kg 15131120-2 120
17. Mielonka drobiowa kg 15131135-0 1300
18. Mortadela drobiowa kg 15131135-0 1300
19. Parówka drobiowa kg 15131135-0 400
20. Kurczak faszerowany kg 15131135-0 200
21. Polędwica drobiowa kg 15131135-0 200
22. Kiełbasa szynkowa dr. kg 15131135-0 120
23. Baleron drobiowy kg 15131135-0 100
24. Kiełbasa drobiowa cienka kg 15131135-0 300
25. Baton tyrolski drobiowy kg 15131130-5 200
26. Kurczak świeży kg 15112000-6 600
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych
Podane ilości szacunkowe odpowiadają ilościom w stosunku do planowanych potrzeb dla jednostki. Podana ilość towaru jest wartością maksymalną, której Zamawiający nie może przekroczyć. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłoszenia roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z części przedmiotu zamówienia jednak nie więcej niż 30%. W tym wypadku Wykonawca
otrzyma jedynie zapłatę należną mu z tytułu dostarczonego towaru.
Wymagania zamawiającego dotyczące asortymentu.
1. Temperatura przechowywania:
• mięsa chłodzone 0 – 4ºC
• kiełbasy i wędliny podrobowe 2 – 8ºC
2. Termin przydatności do spożycia: minimum 7 dni liczone od dnia dostawy.
3. Asortyment należy dostarczyć w skrzynkach przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Asortyment, który nie jest zabezpieczony folią należy zabezpieczyć dodatkowo folią ochronną.1. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami i posiadać aktualny Dokument Identyfikacyjny (HDI). Musi być wolny od wad i zanieczyszczeń, musi posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Przedmiot zamówienia musi pochodzić z najświeższych dat produkcji, wszystkie artykuły muszą posiadać kreślone terminy przydatności do spożycia i muszą być znakowane zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych.
2. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar opisany w niniejszej specyfikacji, na warunkach w niej określonych, zgodnie ze składanym zamówieniem do magazynu żywnościowego znajdującego się na terenie Zamawiającego tj. Zakład Karny w Starem Bornem, Stare Borne 14,
76-020 Bobolice oraz Oddział Zewnętrzny w Opatówku, Opatówek 4, 76-020 Bobolice.
3. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie w czasie trwania umowy na podstawie telefonicznej informacji, przekazywanej każdorazowo przez zamawiającego z 2 dniowym wyprzedzeniem .
4. Dostawy realizowane będą 2 razy w tygodniu.
5. Dowóz dostaw gwarantuje Wykonawca (Dostawca) własnym transportem i na własny koszt, pojazdem spełniającym obowiązujące wymagania sanitarne do przewozu żywności dla środków transportu artykułów spożywczych.
6. Zapłata za dostarczony towar będzie następowała w terminie do 30 dni liczonych od daty dostawy prawidłowo wystawionej faktury, płatne przelewem na konto wykonawcy.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15112000-6 - Drób
15131130-5 - Wędliny
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-08-01 do 2022-07-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Lp. Kryterium Waga
1. Cena 60%
2. Termin płatności 40%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. Zamawiający określa następujące warunki udziału w postępowaniu:1) kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to
z odrębnych przepisów:
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w tym zakresie, którego spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać. Ocenę spełniania powyższego warunku udziału w postępowaniu Zamawiający dokona na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia, którego wzór stanowi załącznik nr 4 do SWZ;
2) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w tym zakresie, którego spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać. Ocenę spełniania powyższego warunku udziału w postępowaniu Zamawiający dokona na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia, którego wzór stanowi załącznik nr 4 do SWZ;
3) zdolności technicznej lub zawodowej:
Niniejszy warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie,
a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych wykonał co najmniej trzy dostawy odpowiadające, zakresem określonym w opisie przedmiotu zamówienia o wartości brutto nie niższej niż 180 000,00 zł każda (słownie: sto osiemdziesiąt tysięcy złotych 00/100); wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania, miejsca wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, z załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane należycie i prawidłowo ukończone, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawa była wykonywana, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli
z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż
3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Wykonawca sporządza wykaz według wzoru, który stanowi załącznik nr 6 do SWZ.
2. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.
3. W przypadku, o którym mowa w ust. 3, Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika (lidera) do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy.