Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb kuchni szpitalnej

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb kuchni szpitalnej
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoJarosław
  • WojewództwoPodkarpackie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2022-02-25
  • ZamawiającySPECJALISTYCZNY PSYCHIATRYCZNY ZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ IM.PROF.ANTONIEGO KĘPIŃSKIEGO W JAROSŁAWIU
  • Data publikacji ogłoszenia2022-02-17
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00060124
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb kuchni szpitalnej

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: SPECJALISTYCZNY PSYCHIATRYCZNY ZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ IM.PROF.ANTONIEGO KĘPIŃSKIEGO W JAROSŁAWIU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000296638

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Tadeusza Kościuszki 18

1.5.2.) Miejscowość: Jarosław

1.5.3.) Kod pocztowy: 37-500

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL822 - Przemyski

1.5.7.) Numer telefonu: 16 621 46 11

1.5.8.) Numer faksu: 16 621 24 45

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: spzoz_jaroslaw@poczta.onet.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://spzozjaroslaw.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Specjalistyczny Psychiatryczny Zespół Opieki Zdrowotnej im. prof. Antoniego Kępińskiego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb kuchni szpitalnej

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-024ed134-8fcd-11ec-9bc1-c2db95d08897

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00060124

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-02-17

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00014423/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Dostawa mięsa i wędlin

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://portal.smartpzp.pl/pcmrzeszow/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja między zamawiającym, a wykonawcami, w tym wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje, odbywa się: za pośrednictwem Platformy SmartPZP (zwanej dalej: Platformą/Systemem)
pod adresem: https://portal.smartpzp.pl/pcmrzeszow

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja między zamawiającym a wykonawcami, w tym wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje przekazywane są w formie elektronicznej za pośrednictwem PlatformySmartPZP (zwanej dalej: Platformą/Systemem) pod adresem:https://portal.smartpzp.pl/pcmrzeszow/. Informacje o wymaganiach technicznych i organizacyjnych sporządzania, wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej zostały opisane w SWZ oraz zawarte w Instrukcji użytkownika wykonawcy SmartPZP dostępnej jest na stronie Platformy https://portal.smartpzp.pl/pcmrzeszow/ w zakładce e-learning.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
• administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Specjalistyczny Psychiatryczny Zespół Opieki Zdrowotnej im. prof. Antoniego Kępińskiego w Jarosławiu 37-500 ul. Kościuszki nr 18
• kontakt z inspektorem ochrony danych osobowych w SP ZOZ Jarosławiu: telefon: 16 6240656; e e-mail: daniel.panek@mpls.com.pl ; iod@spzozjaroslaw,pl
• Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego „Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb kuchni szpitalnej”.
• odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 Ustawa z dnia 11 września 2019 r.. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019, poz. 2019), dalej „ustawa Pzp”;
• Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
• obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
• w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
posiada Pani/Pan:
• na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
• na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;
• na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
nie przysługuje Pani/Panu:
w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
* Wyjaśnienie: informacja w tym zakresie jest wymagana, jeżeli w odniesieniu do danego administratora lub podmiotu przetwarzającego istnieje obowiązek wyznaczenia inspektora ochrony danych osobowych.
** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
*** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP-3502/09/2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie numer 1 Mięso i wędliny (miesięczne zapotrzebowania):
Mięso wieprzowe surowe
1 karkówka b/k 60
2 łopatka wieprzowa b/k 450
3 schab b/k 150
Mięso wołowe surowe
4 łopatka wołowa b/k 20
Podroby
5 flaki wołowe gotowane krojone. 40
6 serca wieprzowe 20
7 wątroba wieprzowa 20
Tłuszcze
8 słonina bez skóry 20
Wędliny , kiełbasy
9 boczek wędzony b/ż 40
10 kaszanka pieczona 100
11 kiełbasa krakowska parzona 100
12 kiełbasa szynkowa extra 100
13 kiełbasa mocno-wędzona 80
14 kiełbasa zwyczajna 200
15 parówki delikatesowe 100
16 pasztet domowy pieczony 40
17 pasztetowa 40
18 pieczeń cesarska 100
19 lencz 100
20 poledwica sopocka 50
21 salceson smakowity 60
22 kiełbasa parówkowa 100
23 szynka konserwowa 70
24 szynka staropolska 50

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający wyznaczył następujące kryteria oceny i ich znaczenie:

lp. opis kryteriów oceny znaczenie w punktach
1 Cena 60 pkt
2 Jakość 40 pkt
Razem 100 pkt

2. Opis kryteriów oceny ofert
Opis kryteriów, którymi Zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego:
Oferty oceniane będą według poniższych kryteriów oceny ofert:
Kryterium 1 - Cena
1.Zasady oceny kryterium „Cena ” waga kryterium 60 %
Kryterium zostanie obliczone według następującego wzoru:

oferowana najniższa cena brutto
cena = ---------------------------------------------------------------------x 100 x waga %
cena brutto oferty badanej

Kryterium 2 – Jakość– waga kryterium 40%
ilość punktów za jakość w badanej ofercie
termin = ---------------------------------------------------------------------x 100 x waga %
maksymalna ilość punktów za jakość

Wykaz próbek wymaganych przez Zamawiającego do oceny jakości: w ilości po 1 szt.
Pakiet I:
Poz. Nazwa produktu
• 12 kiełbasa szynkowa ekstra
• 13 kiełbasa mocno wędzona
• 17 pasztetowa
• 18 pieczeń cesarska
• 21 salceson (smakowity)
• 23 szynka konserwowa
PAKIET II:
poz. Nazwa produktu
• 3 polędwica drobiowa (kanadyjska)

W celu dokonania oceny jakości oferowanych wędlin, Zamawiający żąda przedłożenia próbek oferowanych artykułów wg poniżej przedstawionych zasad:
1. Każda próbka ma być zapakowana w opakowanie szczelne, uniemożliwiające dostęp powietrza.
2. Próbki muszą posiadać czytelne, trwałe metki z nazwą producenta, datą produkcji, wagą, datą przydatności do spożycia, nazwą dostawcy i dostarczanego asortymentu.
3. Minimalna wielkość jednej próbki wynosi 100–200 gram ocenianej wędliny w jednym kawałku.
4. Próbki zostaną poddane ocenie organoleptycznej przez członków komisji. Wyniki tej oceny zostaną zawarte w protokole.
5. UWAGA! Próbki muszą być dostarczone najwcześniej w dniu, w którym upływa termin składania ofert, nie później jednak niż do godziny terminu składania ofert.
6. Jeżeli oferta nie będzie zawierała próbek, które służą dokonaniu oceny kryteriów jakościowych, Zamawiający odrzuci ofertę i nie będzie dokonywał jej oceny.

Cechy dyskwalifikujące:
Obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wycieki farszu w osłonkach naturalnych lub sztucznych, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzyleganie osłonki do wędlin itp

W kryterium „jakość” ocena zostanie przeprowadzona przez członków komisji, która dokona obiektywnej oceny próbek, stosując poniższe kryteria:
 Wygląd zewnętrzny – 1 – 5 pkt,
 Wygląd na przekroju – 1 – 5 pkt,
 Konsystencja – 1 – 5 pkt,
 Smak i zapach – 1 –25 pkt.


Każda z pozycji asortymentowych w danej ofercie będzie podlegała oddzielnej ocenie punktowej.
Liczba punktów jaką otrzyma dana oferta będzie stanowić sumę punktów dla wszystkich pozycji asortymentowych przyznanych przez członków komisji podzieloną przez liczbę pozycji asortymentowych i liczbę członków komisji.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Jakość

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie numer 2 "Drób" (miesięczne zapotrzebowanie)
Drób, wyroby z drobiu
1 filet świeży z kurczaka / surowy 120
2 kurczak świeży cały / surowy 120
3 polędwica drob 40
4 porcja rosołowa - kości drobiowe 80
5 udko bez grzbietu z kurczaka 300
6 wątroba drobiowa -z kurczaka 25
7 żołądki drobiowe -z kurczaka 20

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający wyznaczył następujące kryteria oceny i ich znaczenie:

lp. opis kryteriów oceny znaczenie w punktach
1 Cena 60 pkt
2 Jakość 40 pkt
Razem 100 pkt

2. Opis kryteriów oceny ofert
Opis kryteriów, którymi Zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego:
Oferty oceniane będą według poniższych kryteriów oceny ofert:
Kryterium 1 - Cena
1.Zasady oceny kryterium „Cena ” waga kryterium 60 %
Kryterium zostanie obliczone według następującego wzoru:

oferowana najniższa cena brutto
cena = ---------------------------------------------------------------------x 100 x waga %
cena brutto oferty badanej

Kryterium 2 – Jakość– waga kryterium 40%
ilość punktów za jakość w badanej ofercie
termin = ---------------------------------------------------------------------x 100 x waga %
maksymalna ilość punktów za jakość

Wykaz próbek wymaganych przez Zamawiającego do oceny jakości: w ilości po 1 szt.
Pakiet I:
Poz. Nazwa produktu
• 12 kiełbasa szynkowa ekstra
• 13 kiełbasa mocno wędzona
• 17 pasztetowa
• 18 pieczeń cesarska
• 21 salceson (smakowity)
• 23 szynka konserwowa
PAKIET II:
poz. Nazwa produktu
• 3 polędwica drobiowa (kanadyjska)

W celu dokonania oceny jakości oferowanych wędlin, Zamawiający żąda przedłożenia próbek oferowanych artykułów wg poniżej przedstawionych zasad:
1. Każda próbka ma być zapakowana w opakowanie szczelne, uniemożliwiające dostęp powietrza.
2. Próbki muszą posiadać czytelne, trwałe metki z nazwą producenta, datą produkcji, wagą, datą przydatności do spożycia, nazwą dostawcy i dostarczanego asortymentu.
3. Minimalna wielkość jednej próbki wynosi 100–200 gram ocenianej wędliny w jednym kawałku.
4. Próbki zostaną poddane ocenie organoleptycznej przez członków komisji. Wyniki tej oceny zostaną zawarte w protokole.
5. UWAGA! Próbki muszą być dostarczone najwcześniej w dniu, w którym upływa termin składania ofert, nie później jednak niż do godziny terminu składania ofert.
6. Jeżeli oferta nie będzie zawierała próbek, które służą dokonaniu oceny kryteriów jakościowych, Zamawiający odrzuci ofertę i nie będzie dokonywał jej oceny.

Cechy dyskwalifikujące:
Obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wycieki farszu w osłonkach naturalnych lub sztucznych, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzyleganie osłonki do wędlin itp

W kryterium „jakość” ocena zostanie przeprowadzona przez członków komisji, która dokona obiektywnej oceny próbek, stosując poniższe kryteria:
 Wygląd zewnętrzny – 1 – 5 pkt,
 Wygląd na przekroju – 1 – 5 pkt,
 Konsystencja – 1 – 5 pkt,
 Smak i zapach – 1 –25 pkt.


Każda z pozycji asortymentowych w danej ofercie będzie podlegała oddzielnej ocenie punktowej.
Liczba punktów jaką otrzyma dana oferta będzie stanowić sumę punktów dla wszystkich pozycji asortymentowych przyznanych przez członków komisji podzieloną przez liczbę pozycji asortymentowych i liczbę członków komisji.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Jakość

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia, zamawiający będzie żądał poniższych środków dowodowych:

1) informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji
o Działalności Gospodarczej, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem lub oświadczenia o prowadzeniu działalności wytwórczej w rolnictwie, ogrodnictwie lub warzywnictwie która nie podlega pod przepisy ustawy z dnia 6 marca 2018 r. prawo przedsiębiorców.
2) Oświadczenie wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania. (załącznik nr. 3)

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Na potwierdzenie spełniania wymagań przedstawionych w rozdziale IV Opis Przedmiotu zamówienia, Zamawiający żąda złożenia wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych tj.:
a) Oświadczenia (wg wzoru na Załączniku nr 6 do SWZ) na potwierdzenie spełniania wymagań w pkt 8.
b) Szczegółowy wykaz składników użytych do produkcji oferowanego asortymentu
z wyszczególnieniem alergenów- zgodnie z rozporządzeniem UE nr 1169/2011 (dla każdej pozycji). W przypadku zaoferowania produktów kilku producentów Zamawiający wymaga dostarczenia szczegółowego wykazy składników wszystkich proponowanych producentów.
c) Oświadczenie o wdrożeniu i utrzymaniu systemu HACCP z jednoczesnym zobowiązaniem Wykonawcy, że przedstawi stosowne dokumenty na każde żądanie Zamawiającego w wyznaczonym terminie.
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczył próbki w celu dokonania oceny oferty w kryterium jakość do dnia i godziny składania ofert:
1) Wykaz próbek wymaganych przez Zamawiającego do oceny jakości: w ilości po 1 szt.
Pakiet I:
Poz. Nazwa produktu
• 12 kiełbasa szynkowa ekstra
• 13 kiełbasa mocno wędzona
• 17 pasztetowa
• 18 pieczeń cesarska
• 21 salceson (smakowity)
• 23 szynka konserwowa
PAKIET II:
poz. Nazwa produktu
• 3 polędwica drobiowa (kanadyjska)
UWAGA! Próbki muszą być dostarczone najwcześniej w dniu, w którym upływa termin składania ofert, nie później jednak niż do godziny terminu składania ofert.
Każda próbka ma być zapakowana w opakowanie szczelne, uniemożliwiające dostęp powietrza.
Próbki muszą posiadać czytelne, trwałe metki z nazwą produktu i producenta i z nazwą dostawcy.
Minimalna wielkość jednej próbki wynosi 150–200 gram ocenianej wędliny w jednym kawałku.

Zamawiający wezwie do złożenia lub uzupełnienia przedmiotowych środków dowodowych wyłącznie w zakresie oświadczenia – załącznik numer 5) w wyznaczonym terminie na podstawie art. 107 ust 2 ustawy PZP.
Próbki jako przedmiotowy środek dowodowy służące ocenie w kryterium nie podlegają uzupełnieniu, nie podlegają zwrotowi, koszt próbek uwzględnić w cenie. Jeżeli oferta nie będzie zawierała próbek lub będą one niekompletne, Zamawiający odrzuci ofertę i nie będzie dokonywał jej oceny.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

Na potwierdzenie spełniania wymagań przedstawionych w rozdziale IV Opis Przedmiotu zamówienia, Zamawiający żąda złożenia wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych tj.:
a) Oświadczenia (wg wzoru na Załączniku nr 6 do SWZ) na potwierdzenie spełniania wymagań w pkt 8.
b) Szczegółowy wykaz składników użytych do produkcji oferowanego asortymentu
z wyszczególnieniem alergenów- zgodnie z rozporządzeniem UE nr 1169/2011 (dla każdej pozycji). W przypadku zaoferowania produktów kilku producentów Zamawiający wymaga dostarczenia szczegółowego wykazy składników wszystkich proponowanych producentów.
c) Oświadczenie o wdrożeniu i utrzymaniu systemu HACCP z jednoczesnym zobowiązaniem Wykonawcy, że przedstawi stosowne dokumenty na każde żądanie Zamawiającego w wyznaczonym terminie.

Zamawiający wezwie do złożenia lub uzupełnienia przedmiotowych środków dowodowych wyłącznie w zakresie oświadczenia – załącznik numer 5) w wyznaczonym terminie na podstawie art. 107 ust 2 ustawy PZP.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Strony ustalają, że dopuszczalna jest zmiana terminu realizacji dostaw:
− jeżeli uzasadnione to będzie okolicznościami leżącymi po stronie Zamawiającego, w szczególności sytuacją finansową, zdolnościami płatniczymi lub warunkami organizacyjnymi,
− jeżeli uzasadnione to będzie okolicznościami, które nie były możliwe do przewidzenia w chwili zawarcia Umowy, za którą żadna ze Stron nie ponosi odpowiedzialności.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-02-25 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://portal.smartpzp.pl/pcmrzeszow/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-02-25 10:05

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-03-26

NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej - Niwiska
  • Lokalizacja zleceniapodkarpackie
  • Data dodania25-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej - składanie długopisów Proszę o przesłanie oferty.