DOSTAWA MIĘSA I WĘDLIN

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
DOSTAWA MIĘSA I WĘDLIN
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoKościelisko
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2020-10-16
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyWojskowy Ośrodek Szkoleniowo-Kondycyjny w Zakopanem
  • Data publikacji ogłoszenia2020-10-09
  • Numer ogłoszenia595490-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 595490-N-2020 z dnia 2020-10-09 r.

Wojskowy Ośrodek Szkoleniowo-Kondycyjny w Zakopanem: DOSTAWA MIĘSA I WĘDLIN
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojskowy Ośrodek Szkoleniowo-Kondycyjny w Zakopanem, krajowy numer identyfikacyjny 49002828900000, ul. Strzelców Podhalańskich  4 , 34-511  Kościelisko, woj. małopolskie, państwo Polska, tel. 216 118 090, e-mail woszkzakopane.zamowienia@ron.mil.pl, faks 261 118 008.
Adres strony internetowej (URL): https://woszkzakopane.wp.mil.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
JEDNOSTKA WOJSKOWA
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
https://woszkzakopane.wp.mil.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
https://woszkzakopane.wp.mil.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Ofertę należy złożyć w siedzibie zamawiającego, budynek nr 1 (Sztab), pokój nr 101 (Kancelaria), lub przesłać listownie.
Adres:
Wojskowy Ośrodek Szkoleniowo-Kondycyjny w Zakopanem, ul. Strzelców Podhalańskich 4, 34-511 Kościelisko.

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA MIĘSA I WĘDLIN
Numer referencyjny: SP-WOSzK-ZP.2612.10.2020
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa, produktów mięsnych, produktów mięsno-wędliniarskich, tłuszczy zwierzęcych, zwanych dalej „towarem”, dla Wojskowego Ośrodka Szkoleniowo-Kondycyjnego w Zakopanem, ul. Strzelców Podhalańskich 4, 34-511 Kościelisko. Szczegółowy zakres niniejszego zamówienia został określony w zał. nr 5 A - D do SIWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1 - 4” oraz w zał. nr 6 A - D do SIWZ – „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – zadanie nr 1 - 4”.2. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych z uwzględnieniem podziału zakresu zamówienia na cztery zadania (części): Zadanie nr 1 – dostawa mięsa czerwonego;Zadanie nr 2 – dostawa wędlin z mięsa czerwonego;Zadanie nr 3 – dostawa drobiu;Zadanie nr 4 – dostawa wędlin drobiowych.3. Wymagania dotyczące wytworzenia i dowozu przedmiotu zamówienia:3.1. Wykonawca dostarczy towar zgodny z opisem określonym w zał. nr 6 A - D do SIWZ – „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”.3.2. Wykonawca dostarczy towar wytworzony zgodnie z krajowymi i unijnymi przepisami prawa żywnościowego, w szczególności: ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r., poz. 1252) i ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2019 r., poz. 824), wraz z aktami wykonawczymi do tych ustaw.3.3. Wykonawca będzie posiadał przez cały okres realizacji umowy aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności oraz aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP.3.4. Wykonawca będzie posiadał przez okres obowiązywania umowy, wydłużony o okres przydatności do spożycia dostarczonych towarów, ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej do wysokości nie niższej niż 100.000,00 zł w zakresie prowadzonej działalności, obejmujące również odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez wyprodukowane, dostarczone lub sprzedane towary oraz szkody spowodowane przez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia.3.5. Wykonawca będzie dostarczał towar do WOSzK w Zakopanem w m. Kościelisko z wykorzystaniem specjalistycznego transportu z zachowaniem wymogów określonych w rozporządzeniu (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE z 2004 r., L 139).3.6. Zamawiający informuje, że dostawa przedmiotu zamówienia będzie się odbywała partiami, po wcześniejszym złożeniu zamówienia na towar w formie pisemnej, za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej z określeniem terminu dostawy, asortymentu oraz ilości towaru, nie później niż na jeden dzień przed terminem dostawy lub przy odbiorze dostawy - na następną dostawę, transportem wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Wyjątkowo dopuszcza się składanie zamówień w formie telefonicznej.3.7. Dostawca zobowiązany jest do pisemnego informowania zamawiającego o występowaniu alergenów oraz o zmianach obecności alergenów w dostarczanych produktach.3.8. Dostawy będą realizowane do magazynu WOSzK w Zakopanem, adres: 34-511 Kościelisko, ul. Strzelców Podhalańskich 4.3.9. Częstotliwość dostaw: trzy razy w tygodniu, od poniedziałku do piątku w godz. 07.00 – 11.00.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia częstotliwości dostaw i zmiany godzin przyjęcia towaru oraz - w szczególnie uzasadnionych przypadkach - zgłoszenie nieplanowanego zamówienia, którego czas dostawy nie może przekroczyć 6 godzin licząc od godziny przekazania zamówienia wykonawcy.3.10. Wymagany termin przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia został określony w zał. nr 6 A - D do SIWZ – „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”.3.11. Towar będzie dostarczany w opakowaniach właściwych dla danego rodzaju towaru, zgodnie z zał. nr 6 A - D do SIWZ – „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”. Zamawiający nie dopuszcza stosowania opakowań zastępczych oraz umieszczania reklam na opakowaniach.3.12. W trakcie dostawy przedmiotu zamówienia wykonawca będzie zobowiązany poddać się procedurom bezpieczeństwa przez służbę dyżurną WOSzK w Zakopanem, stosowanym podczas realizacji dostaw.3.13. Przedmiot zamówienia przedstawiony w zał. nr 5 A - D do SIWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1 - 4” oraz w zał. nr 6 A - D do SIWZ – „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”, ma być dostarczany sukcesywnie, w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy.3.14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość ograniczenia przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy, z przyczyn niezależnych od zamawiającego i zamówienie w zakresie poszczególnych asortymentów mniejszych ilości niż określone w zał. nr 5 A - D do SIWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1 - 4”, a także dokonanie zmian ilościowych w zakresie poszczególnych asortymentów kosztem innych asortymentów stosownie do bieżących potrzeb zamawiającego w granicach nieprzekraczających ogólnego wynagrodzenia określonego w umowie, przy czym wykonawcy nie przysługują roszczenia o realizację umowy w zakresie przekraczającym uzasadnione potrzeby zamawiającego. Realizacja umowy będzie uzależniona od faktycznych potrzeb wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia osób.3.15. Zamawiający przewiduje prawo opcji zgodnie z zapisem art. 34 ust. 5 Ustawy. Prawo opcji w niniejszym postępowaniu polega na możliwości zakupu w ramach każdego z zadań oprócz ilości podstawowych, dodatkowych ilości zamówionego towaru określonego dla każdego zadania w zał. nr 5 A - D do SIWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1 - 4” w kolumnie 10 „Zamówienie w ramach prawa opcji”.3.16. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem zamawiającego. Ostateczna ilość żywności zakupionej w ramach prawa opcji będzie uzależniona od bieżących potrzeb zamawiającego i posiadanych przez niego na ten cel środków finansowych. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji, a wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia.3.17. Zamawiający powiadomi wykonawcę o zamiarze skorzystania z prawa opcji, jego zakresie i terminach dostarczenia dostaw opcjonalnych. Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania umowy.3.18. Zamówienie w ramach opcji będzie realizowane na tych samych warunkach co zamówienie podstawowe, w oparciu o ceny jednostkowe zgodnie z zał. nr 5 A - D do SIWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1 - 4”. Żywność zakupiona w ramach prawa opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia podstawowego.3.19. Wykonawca będzie zobowiązany do realizacji umowy w sytuacjach kryzysowych w rozumieniu ustawy z dnia 26 kwietnia 2007 r. o zarządzaniu kryzysowym (t.j. Dz. U. z 2019 r., poz. 1398) do miejsc wskazanych przez zamawiającego na terenie całego kraju. 3.20. W szczególnie uzasadnionych przypadkach, np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia poligonowego, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych lub innych obowiązków nałożonych przez organy władzy państwowej, wykonawca będzie zobowiązany do zwiększenia ilości i częstotliwości dostaw w stosunku do wcześniej złożonych zamówień oraz do zapewnienia dostaw do miejsc wskazanych przez zamawiającego na terenie całego kraju wg cen zawartych w umowie. Jednakże zmiany te mogą następować wyłącznie w ramach ustalonej wartości przedmiotu zamówienia i jego ilości zawartej w umowie.4. Przedmiot zamówienia nie generuje i nie wygeneruje żadnych kosztów eksploatacji w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia. W związku z powyższym nie mogą być one uwzględnione w opisie przedmiotu zamówienia.5. Podstawą do realizacji dostawy będzie zawarcie umowy.6. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.7. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających na podstawie art. 67 ust.1 pkt 6 i 7 Ustawy.8. Zamawiający nie przewiduje wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej.9. Zamawiający nie zamierza zawrzeć umowy ramowej.10. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zaliczek na poczet wykonania zamówienia.

II.5) Główny kod CPV: 15110000-2
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15130000-8
15131100-6
15412100-0


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 2021-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Warunek ten zostanie uznany za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że posiada:1. aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności;2. aktualny dokument potwierdzający, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Spełnieniem przez wykonawcę warunku udziału w postępowaniu w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej będzie wykazanie przez wykonawcę w zał. nr 7 do SIWZ co najmniej jednej należycie wykonanej dostawy mięsa i wędlin lub mięsa lub wędlin o wartości nie mniejszej niż:Dla zadania nr 1 Dostawa mięsa czerwonego 50 000,00 zł;Dla zadania nr 2 Dostawa wędlin z mięsa czerwonego 30 000,00 zł;Dla zadania nr 3 Dostawa drobiu 15 000,00 zł;Dla zadania nr 4 Dostawa wędlin drobiowych 15 000,00 zł;każda dostawa.W przypadku składania ofert na jedno zadanie wartość wykazanej dostawy nie może być mniejsza niż wartość określona wyżej dla poszczególnego zadania
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)






III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
1. odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej,jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji - w celu potwierdzenia brakupodstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy – w przypadku gdy zamawiający niebędzie mógł samodzielnie pobrać dokumentu z ogólnodostępnych rejestrów publicznych; 2.zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca niezalega z opłacaniem podatków, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminuskładania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub inny dokumentpotwierdzający, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym wsprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególnościuzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatnościalbo wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 3. zaświadczenie właściwejterenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy RolniczegoUbezpieczenia Społecznego albo inny dokument potwierdzający, że wykonawca nie zalega zopłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawiony nie wcześniej niż 3miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału wpostępowaniu, lub inny dokument potwierdzający, że wykonawca zawarł porozumienie zwłaściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lubgrzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożeniena raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 4.oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupykapitałowej – sporządzone na podstawie zał. nr 3 do SIWZ.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
1. aktualna decyzja administracyjna właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii w sprawiezatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzaniazakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzeniazwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2019 r., poz. 824), lub aktualna decyzja administracyjna właściwegoorganu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania,przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotużywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzeniazwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 61ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2019 r., poz.1252); 2. aktualny dokument potwierdzający, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemuHACCP; podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwieżywności i żywienia; 3. wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłychrównież wykonywanych, głównych dostaw mięsa i wędlin lub mięsa lub wędlin, w okresieostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalnościjest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania ipodmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, z załączonymi dowodami czy dostawy tezostały wykonane lub są wykonywane należycie - sporządzony zgodnie z zał. nr 7 do SIWZ –„Wykaz wykonanych dostaw” oraz pkt V ppkt 6.2. SIWZ.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Druk „Oferta”, sporządzony wg wymagań SIWZ, zgodnie z zał. nr 1 do SIWZ - „Oferta”. -Prawidłowo wypełniony zał. nr 5 A – D do SIWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1 -4” w zakresie zadań, których realizację Wykonawca oferuje. 2.3. Oryginał lub kopiępełnomocnictwa: - dla osoby/osób podpisującej/cych ofertę - do podejmowania zobowiązań wimieniu wykonawcy składającego ofertę, gdy prawo do podpisania oferty nie wynika z innychdokumentów do niej załączonych (np. aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalnościgospodarczej, odpis z właściwego rejestru).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
Cena 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-10-16, godzina: 09:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> JĘZYK POLSKI
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Zadanie nr 1 - Dostawa MIĘSA CZERWONEGO
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Antrykot wołowy b/k kręg. kg 200;2 Boczek surowy b/k kg 30;3 Polędwica wołowa kg 5;4 Wołowina zrazowa b/k kg 150;5 Karkówka wieprzowa b/k kg 250;6 Łopatka wieprzowa b/k kg 400;7 Schab wieprzowy b/k kg 350;8 Żeberka wieprzowe kg 200;9 Szynka wieprzowa b/k kg 150;10 Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne kg 150;11 Golonka wieprzowa z/k kg 100;12 Udziec cielęcy b/k kg 10;13 Flaki zamrożone kg 50.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Zadanie nr 2 - Dostawa WĘDLIN Z MIĘSA CZERWONEGO
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Baleron kg 100;2 Boczek wędzony parzony b/k kg 400;3 Kabanosy kg 100;4 Kaszanka z kaszy gryczanej kg 150;5 Kiełbasa biała parzona kg 220;6 Kiełbasa śląska kg 150;7 Kiełbasa krakowska parzona kg 100;8 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 100;9 Kiełbasa parówkowa kg 5;10 Kiełbasa podlaska kg 5;11 Kiełbasa salami kg 100;12 Kiełbasa zwyczajna kg 5;13 Kiełbasa toruńska kg 250;14 Kiełbasa krakowska sucha kg 100;15 Kiełbasa żywiecka kg 100;16 Kiełbasa myśliwska kg 50;17 Kiełbasa jałowcowa kg 50;18 Mortadela kg 5;19 Ogonówka kg 120;20 Parówki z szynki kg 200;21 Polędwica wieprzowa wędzona kg 120;22 Pasztetowa kg 100;23 Salceson ozorkowy kg 100;24 Smalec wieprzowy kg 100;25 Słonina kg 30;26 Szynka wieprzowa gotowana kg 120;27 Szynka wieprzowa konserwowa kg 150.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Zadanie nr 3 - Dostawa DROBIU
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Noga z kurczaka kg 700;2 Filet z piersi kurczaka kg 500;3 Filet z piersi indyka kg 350;4 Wątroba z kurczaka kg 100;5 Żołądki kurczaka kg 50.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: Zadanie nr 4 - Dostawa WĘDLIN DROBIOWYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Parówki z fileta kurczaka kg 300;2 Mortadela drobiowa kg 5;3 Szynka z indyka kg 120;4 Szynka drobiowa kg 120;5 Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 120;6 Kabanosy drobiowe kg 150.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę wycinkę drzew w lesie- Piekielnik
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania05-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę wycinkę drzew w lesie. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu: Dostawa papieru kserograficznego
Następne ogłoszenie o zamówieniu: Przebudowa dróg gminnych I etap 2020
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Pozostałe: Kompleksowa usługa ochrony zwierząt w Bytomiu
Następne ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Pozostałe: Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI