Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa drobiu i wędlin drobiowych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzi zamawiający centralny
1.2.) Nazwa zamawiającego: 12 WOJSKOWY ODDZIAŁ GOSPODARCZY
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340901725
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: OKÓLNA 37
1.5.2.) Miejscowość: Toruń
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-103
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 12wog@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://12wog.wp.mil.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa drobiu i wędlin drobiowych
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7e74e7b2-3d63-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00257576
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-04
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00020145/13/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.3 Dostawa drobiu i wędlin drobiowych
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
www.12wog.wp.mil.pl
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/12wog
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Rozdział X SWZ
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://platformazakupowa.pl/pn/12wog
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Zamawiający wymaga złożenia oferty w postaci katalogu elektronicznego
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Rozdział XXIV SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: D/58/12WOG/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 6
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mięsa drobiowego świeżego dla Garnizonu Toruń
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
11. Zamawiający przewiduje prawo opcji (zamówienia opcjonalnego), o którym mowa w art. 441 ust. 1 Ustawy Pzp w przedmiotowym postępowaniu.
11.1. Skorzystanie z prawa opcji będzie polegało na zwiększeniu ilości asortymentu
w ramach zawartej Umowy, do maksymalnie do 96,37 % (99,24 % dla części nr 1 i 2 oraz 80,97% dla części 3 i 4 oraz 78,58 % dla części 5 i 6) całkowitego wynagrodzenia Wykonawcy określonego w Umowie, poprzez złożenie przez Zamawiającego jednostronnego oświadczenia - zamówienia w formie pisemnej. Podstawę określenia wartości wynagrodzenia Wykonawcy w ramach prawa opcji stanowić będą ceny jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy;
11.2. Zamawiający w przypadku skorzystania z prawa opcji nie jest zobowiązany w jej ramach do zamawiania każdego asortymentu składającego się na przedmiot umowy. Przedmiot zamówienia każdorazowo będzie określany bieżącymi potrzebami Zamawiającego, które są w pełni uzależnione od stanów żywionych, potrzeb planowanych lub nieprzewidzianych przedsięwzięć;
11.3. Zasady realizacji przez Zamawiającego prawa opcji oraz warunki i terminy są takie same jak dla zamówień realizowanych dla zakresu podstawowego umowy;
11.4. Zamówienie realizowane w ramach opcji jest jednostronnym uprawnieniem Zamawiającego. Nieskorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji nie rodzi po stronie Wykonawcy żadnych roszczeń w stosunku do Zamawiającego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 1000
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mięsa drobiowego świeżego dla Garnizonu Inowrocław
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
11. Zamawiający przewiduje prawo opcji (zamówienia opcjonalnego), o którym mowa w art. 441 ust. 1 Ustawy Pzp w przedmiotowym postępowaniu.
11.1. Skorzystanie z prawa opcji będzie polegało na zwiększeniu ilości asortymentu
w ramach zawartej Umowy, do maksymalnie do 96,37 % (99,24 % dla części nr 1 i 2 oraz 80,97% dla części 3 i 4 oraz 78,58 % dla części 5 i 6) całkowitego wynagrodzenia Wykonawcy określonego w Umowie, poprzez złożenie przez Zamawiającego jednostronnego oświadczenia - zamówienia w formie pisemnej. Podstawę określenia wartości wynagrodzenia Wykonawcy w ramach prawa opcji stanowić będą ceny jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy;
11.2. Zamawiający w przypadku skorzystania z prawa opcji nie jest zobowiązany w jej ramach do zamawiania każdego asortymentu składającego się na przedmiot umowy. Przedmiot zamówienia każdorazowo będzie określany bieżącymi potrzebami Zamawiającego, które są w pełni uzależnione od stanów żywionych, potrzeb planowanych lub nieprzewidzianych przedsięwzięć;
11.3. Zasady realizacji przez Zamawiającego prawa opcji oraz warunki i terminy są takie same jak dla zamówień realizowanych dla zakresu podstawowego umowy;
11.4. Zamówienie realizowane w ramach opcji jest jednostronnym uprawnieniem Zamawiającego. Nieskorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji nie rodzi po stronie Wykonawcy żadnych roszczeń w stosunku do Zamawiającego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mięsa drobiowego mrożonego dla Garnizonu Toruń
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
11. Zamawiający przewiduje prawo opcji (zamówienia opcjonalnego), o którym mowa w art. 441 ust. 1 Ustawy Pzp w przedmiotowym postępowaniu.
11.1. Skorzystanie z prawa opcji będzie polegało na zwiększeniu ilości asortymentu
w ramach zawartej Umowy, do maksymalnie do 96,37 % (99,24 % dla części nr 1 i 2 oraz 80,97% dla części 3 i 4 oraz 78,58 % dla części 5 i 6) całkowitego wynagrodzenia Wykonawcy określonego w Umowie, poprzez złożenie przez Zamawiającego jednostronnego oświadczenia - zamówienia w formie pisemnej. Podstawę określenia wartości wynagrodzenia Wykonawcy w ramach prawa opcji stanowić będą ceny jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy;
11.2. Zamawiający w przypadku skorzystania z prawa opcji nie jest zobowiązany w jej ramach do zamawiania każdego asortymentu składającego się na przedmiot umowy. Przedmiot zamówienia każdorazowo będzie określany bieżącymi potrzebami Zamawiającego, które są w pełni uzależnione od stanów żywionych, potrzeb planowanych lub nieprzewidzianych przedsięwzięć;
11.3. Zasady realizacji przez Zamawiającego prawa opcji oraz warunki i terminy są takie same jak dla zamówień realizowanych dla zakresu podstawowego umowy;
11.4. Zamówienie realizowane w ramach opcji jest jednostronnym uprawnieniem Zamawiającego. Nieskorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji nie rodzi po stronie Wykonawcy żadnych roszczeń w stosunku do Zamawiającego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mięsa drobiowego mrożonego dla Garnizonu Inowrocław
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
11. Zamawiający przewiduje prawo opcji (zamówienia opcjonalnego), o którym mowa w art. 441 ust. 1 Ustawy Pzp w przedmiotowym postępowaniu.
11.1. Skorzystanie z prawa opcji będzie polegało na zwiększeniu ilości asortymentu
w ramach zawartej Umowy, do maksymalnie do 96,37 % (99,24 % dla części nr 1 i 2 oraz 80,97% dla części 3 i 4 oraz 78,58 % dla części 5 i 6) całkowitego wynagrodzenia Wykonawcy określonego w Umowie, poprzez złożenie przez Zamawiającego jednostronnego oświadczenia - zamówienia w formie pisemnej. Podstawę określenia wartości wynagrodzenia Wykonawcy w ramach prawa opcji stanowić będą ceny jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy;
11.2. Zamawiający w przypadku skorzystania z prawa opcji nie jest zobowiązany w jej ramach do zamawiania każdego asortymentu składającego się na przedmiot umowy. Przedmiot zamówienia każdorazowo będzie określany bieżącymi potrzebami Zamawiającego, które są w pełni uzależnione od stanów żywionych, potrzeb planowanych lub nieprzewidzianych przedsięwzięć;
11.3. Zasady realizacji przez Zamawiającego prawa opcji oraz warunki i terminy są takie same jak dla zamówień realizowanych dla zakresu podstawowego umowy;
11.4. Zamówienie realizowane w ramach opcji jest jednostronnym uprawnieniem Zamawiającego. Nieskorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji nie rodzi po stronie Wykonawcy żadnych roszczeń w stosunku do Zamawiającego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Toruń
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131135-0 - Wędliny drobiowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
11. Zamawiający przewiduje prawo opcji (zamówienia opcjonalnego), o którym mowa w art. 441 ust. 1 Ustawy Pzp w przedmiotowym postępowaniu.
11.1. Skorzystanie z prawa opcji będzie polegało na zwiększeniu ilości asortymentu
w ramach zawartej Umowy, do maksymalnie do 96,37 % (99,24 % dla części nr 1 i 2 oraz 80,97% dla części 3 i 4 oraz 78,58 % dla części 5 i 6) całkowitego wynagrodzenia Wykonawcy określonego w Umowie, poprzez złożenie przez Zamawiającego jednostronnego oświadczenia - zamówienia w formie pisemnej. Podstawę określenia wartości wynagrodzenia Wykonawcy w ramach prawa opcji stanowić będą ceny jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy;
11.2. Zamawiający w przypadku skorzystania z prawa opcji nie jest zobowiązany w jej ramach do zamawiania każdego asortymentu składającego się na przedmiot umowy. Przedmiot zamówienia każdorazowo będzie określany bieżącymi potrzebami Zamawiającego, które są w pełni uzależnione od stanów żywionych, potrzeb planowanych lub nieprzewidzianych przedsięwzięć;
11.3. Zasady realizacji przez Zamawiającego prawa opcji oraz warunki i terminy są takie same jak dla zamówień realizowanych dla zakresu podstawowego umowy;
11.4. Zamówienie realizowane w ramach opcji jest jednostronnym uprawnieniem Zamawiającego. Nieskorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji nie rodzi po stronie Wykonawcy żadnych roszczeń w stosunku do Zamawiającego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Inowrocław
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131135-0 - Wędliny drobiowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
11. Zamawiający przewiduje prawo opcji (zamówienia opcjonalnego), o którym mowa w art. 441 ust. 1 Ustawy Pzp w przedmiotowym postępowaniu.
11.1. Skorzystanie z prawa opcji będzie polegało na zwiększeniu ilości asortymentu
w ramach zawartej Umowy, do maksymalnie do 96,37 % (99,24 % dla części nr 1 i 2 oraz 80,97% dla części 3 i 4 oraz 78,58 % dla części 5 i 6) całkowitego wynagrodzenia Wykonawcy określonego w Umowie, poprzez złożenie przez Zamawiającego jednostronnego oświadczenia - zamówienia w formie pisemnej. Podstawę określenia wartości wynagrodzenia Wykonawcy w ramach prawa opcji stanowić będą ceny jednostkowe wskazane w ofercie Wykonawcy;
11.2. Zamawiający w przypadku skorzystania z prawa opcji nie jest zobowiązany w jej ramach do zamawiania każdego asortymentu składającego się na przedmiot umowy. Przedmiot zamówienia każdorazowo będzie określany bieżącymi potrzebami Zamawiającego, które są w pełni uzależnione od stanów żywionych, potrzeb planowanych lub nieprzewidzianych przedsięwzięć;
11.3. Zasady realizacji przez Zamawiającego prawa opcji oraz warunki i terminy są takie same jak dla zamówień realizowanych dla zakresu podstawowego umowy;
11.4. Zamówienie realizowane w ramach opcji jest jednostronnym uprawnieniem Zamawiającego. Nieskorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji nie rodzi po stronie Wykonawcy żadnych roszczeń w stosunku do Zamawiającego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-01-01
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1.2.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
a) Wykonawca spełni warunek jeżeli został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi – Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. DZ.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.
b) Wykonawca spełni warunek jeżeli posiada zgłoszoną działalność gospodarczą
w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych – Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień (tj. Dz. U. z 2019 r. nr 2178 z późn. zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.
1.2.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie wymaga potwierdzenia spełniania warunku udziału w postępowaniu dotyczącego sytuacji ekonomicznej i finansowej, więc Wykonawca nie musi przedstawiać Zamawiającemu żadnych dokumentów na potwierdzenie spełniania
w/w warunku
1.2.4. zdolności technicznej lub zawodowej:
a) Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał lub wykonuje dostawę drobiu lub innych produktów mięsnych będących przedmiotem zamówienia, świadczone na rzecz jednego Odbiorcy w ramach jednej umowy, w nieprzerwanym okresie co najmniej 6 miesięcy, dla poszczególnych części:
• część nr 1 – o wartości nie mniejszej niż 34 000,00 PLN,
• część nr 2 – o wartości nie mniejszej niż 16 000,00 PLN,
• część nr 3 – o wartości nie mniejszej niż 19 000,00 PLN,
• część nr 4 – o wartości nie mniejszej niż 6 000,00 PLN,
• część nr 5 - o wartości nie mniejszej niż 3 000,00 PLN,
• część nr 6 - o wartości nie mniejszej niż 1 500,00 PLN.
Potwierdzone dowodami, że zostały wykonane (są wykonywane) należycie.
UWAGA!
Jeżeli Wykonawca składa ofertę więcej niż na jedną część przedmiotowego postępowania zobowiązany jest wykazać wykonanie (wykonywanie)
ww. dostaw na rzecz jednego Odbiorcy w ramach jednej umowy, której wartość za 6 postępujących po sobie miesięcy jest nie mniejsza niż najwyższa z kwot określonych jako warunek udziału w postępowaniu wymaganych dla części, na które składana jest oferta.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Rozdział IX SWZ
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Rozdział VII SWZ
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Rozdział VI SWZ
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
Rozdział VI SWZ
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak
6.4.1) Informacje dotyczące wadium:
1.1. na część nr 1 – 3 200,00 PLN;
1.2. na część nr 2 – 1 500,00 PLN;
1.3. na część nr 3 – 1 800,00 PLN;
1.4. na część nr 4 – 500,00 PLN;
1.5. na część nr 5 – 200,00 PLN;
1.6. na część nr 6 – 100,00 PLN
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Rozdział VII pkt od 2 do 9
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Projekt umowy paragraf 13
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-11-12 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/12wog
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-12 10:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-12-11