Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie w okresie od 02.01.2024r. do 28.06.2024r.
1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie w okresie od 02.01.2024r. do 28.06.2024r.
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1a do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1a do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1a do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4a do SWZ – Część 1.
15110000-2 - Mięso
15131130-5 - Wędliny
15131135-0 - Wędliny drobiowe
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa drobiu zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1b do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1b do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1b do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4b do SWZ – Część 2.
15112000-6 - Drób
15110000-2 - Mięso
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa warzyw i owoców zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1c do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1c do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1c do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4c do SWZ – Część 3.
03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ziemniaków zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1d do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1d do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1d do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4d do SWZ – Część 4.
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa nabiału zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1e do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1e do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1e do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4e do SWZ – Część 5.
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1f do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1f do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1f do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4f do SWZ – Część 6.
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mrożonek zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1g do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1g do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1g do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4g do SWZ – Część 7.
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ryb zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1h do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1h do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4)Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie raz w tygodniu (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1h do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
9) Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4h do SWZ – Część 8.
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pieczywa zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1i do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1i do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1i do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4i do SWZ – Część 9.
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa jaj zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia – Formularzu cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1j do SWZ.
2) Ilości wskazane w Załączniku Nr 1j do SWZ w kolumnie Nr 5 są wielkościami maksymalnymi jakie Zamawiający zamierza zamówić w okresie obowiązywania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie, w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy w okresie jej obowiązywania nie będzie mniejsza niż 60 % od ilości maksymalnych, przy zachowaniu zaoferowanych przez Wykonawcę cen jednostkowych. W związku z tym Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty wynagrodzenia Wykonawcy za faktyczną ilość zamówionego asortymentu.
3) Dostawy realizowane będą w partiach na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia składane będą sukcesywnie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 8.00 do godziny 10.00 danego dnia roboczego poprzedzającego dzień dostawy.
4) Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub telefonicznej lub przy użyciu poczty elektronicznej. W przypadku przekazywania zamówienia dostawy przy użyciu poczty elektronicznej, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku nie potwierdzenia odbioru przesłanej korespondencji (pomimo takiego żądania), każda ze stron uzna, że wiadomość dotarła do drugiej strony. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5) Dostawa zamawianych artykułów do stołówki przy Zespole Szkół Nr 2 im. Unii Europejskiej, ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin realizowana będzie codzienne (za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) do godziny 9.00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W szczególności Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wynikłe w czasie transportu oraz spowodowane niewłaściwym opakowaniem. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
6) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
7) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych przy użyciu środków transportowych spełniającymi wymogi sanitarne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 1448) przy użyciu pojemników oraz opakowań posiadających atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż wskazany w kolumnie Nr 3 w Załączniku Nr 1j do SWZ (liczonym od dnia dostawy danej partii artykułów spożywczych).
Przedmiot zamówienia obejmuje również wszystkie obowiązki Wykonawcy wymienione w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących Załącznik Nr 4j do SWZ – Część 10.