Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół nr 4 im. Armii Krajowej w Szczecinie...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół nr 4 im. Armii Krajowej w Szczecinie w podziale na części
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSzczecin
  • WojewództwoZachodniopomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
  • Termin składania wniosków2024-08-19
  • ZamawiającyZESPÓŁ SZKÓŁ NR 4 IM. ARMII KRAJOWEJ
  • Data publikacji ogłoszenia2024-08-07
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00448547
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół nr 4 im. Armii Krajowej
w Szczecinie w podziale na części

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 4 IM. ARMII KRAJOWEJ

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 811909027

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Janusza Kusocińskiego 3

1.5.2.) Miejscowość: Szczecin

1.5.3.) Kod pocztowy: 70-237

1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL424 - Miasto Szczecin

1.5.7.) Numer telefonu: 914333076

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zs4@miasto.szczecin.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs4.szczecin.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół nr 4 im. Armii Krajowej
w Szczecinie w podziale na części

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f843109d-5c31-4c3a-9eeb-bfe1553af1d1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00448547

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-08-07

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00092313/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół nr 4 w Szczecinie z podziałem na części

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-f843109d-5c31-4c3a-9eeb-bfe1553af1d1

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: ezamowienia.gov.pl zs4@miasto.szczecin.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja między Zamawiającym odbywa się przy użyciu portalu ezamówienia, który dostępny jest pod adresem: https:ezamowienia.gov.pl/ oraz pocztą elektroniczną na adres zs4@miasto.szczecin.pl. maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanego "Formularza złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku" wynosi 150mb.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zamawiający udostępnia dane osob., o których mowa w art. 10 rozporządzenia
Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z
przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz.
UE L 119 z 04.05.2016, str. 1, z późn. zm.), zw. dalej "RODO", w celu umożliwienia korzystania za środków ochrony prawnej, o
których mowa w ustawie, do upływu terminu na ich wniesienie.
2.Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO, zamawiający informuje, że:
1) administratorem oraz podmiotem przetwarzającym wszelkie dane osobowe osób fizycznych związanych z niniejszym
postępowaniem jest Gmina Miasto Szczecin - Zespół Szkół nr 4 w Szczecinie, ul. Kusocińskiego 3, 70-237 Szczecin.
2) kontakt do inspektora ochrony danych osobowych: e-mail: iod@spnt.pl tel. 91 85 22 093.
3) dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie
niniejszego zamówienia,
4) odbiorcami ww. danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w
oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy oraz umowy dofinansowania (jeżeli dotyczy),
5) ww. dane osobowe będą przechowywane odpowiednio:
- przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publ. albo przez cały okres obowiązywania umowy w
sprawie zamówienia publ. - jeżeli okres obow. umowy przekracza 4 lata;
- do czasu przeprowadzania archiwizacji dokumentacji - w zakresie określonym w przepisach o archiwizacji,
6) obowiązek podania danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy, związanym z udziałem w
postępowaniu o udzielenie zamówienia publ.; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy,
7) w odniesieniu do danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO,
8) osoba fizyczna, której dane osobowe dotyczą posiada:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do ww. danych osobowych. W przypadku korzystania przez osobę, której dane
osobowe są przetwarzane przez zamawiającego, z uprawnienia o którym mowa w art. 15 ust. 1-3 RODO, zamawiający może żądać
od osoby, występującej z żądaniem wskazania dodatkowych informacji, mających na celu sprecyzowanie nazwy lub daty
zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia;
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania ww. danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania lub
uzupełnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia ani zmianą postanowień umowy w sprawie
zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą oraz nie może naruszać integralności protokołu postępowania oraz jego
załączników);
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych. Zgłoszenie żądania
ograniczenia przetwarzania nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania. W przypadku, gdy
wniesienie żądania dotyczącego prawa, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO, spowoduje ograniczenie przetwarzania danych
zawartych w protokole postępowania lub załącznikach do tego protokołu, od dnia zakończenia postępowania o udzielenie
zamówienia zamawiający nie udostępnia tych danych, chyba, że zachodzą przesłanki, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa UODO, gdy przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO,
9)osobie fizycznej, której dane osobowe dotyczą nie przysługuje:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania
danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 570000 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa mięsa i produktów mięsnych.

4.2.5.) Wartość części: 130000,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131310-1 - Pasztety

15131230-6 - Salami

15131130-5 - Wędliny

15113000-3 - Wieprzowina

15112100-7 - Świeży drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-01 do 2025-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w każdej Części oddzielnie według następujących kryteriów oceny ofert:

1) Cena (C) – 70 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:

najniższa cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100 x 70%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 70 pkt.

2) Termin wymiany wadliwego produktu (T) – 30 % - sposób przyznania punktów w kryterium „termin wymiany wadliwego produktu”:

Punkty zostaną przyznane, w zależności od zaoferowanego przez wykonawcę terminu wymiany wadliwego produktu, w następujący sposób:

a) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w maksymalnym terminie wymaganym w SWZ tj. w dniu następnym po dniu dostawy do godz. 10:00, wykonawca otrzyma 0 pkt,
b) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w tym samym dniu co dzień dostawy do godz. 11:00 – wykonawca otrzyma 3 0 pkt.
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 30 pkt.

3) Zamawiający wybierze ofertę spełniającą wymagania określone w SWZ, sumując punkty uzyskane w poszczególnych kryteriach dla każdej Części odrębnie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 70

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa warzyw, owoców i wyrobów mrożonych.

4.2.5.) Wartość części: 35000,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-01 do 2025-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w każdej Części oddzielnie według następujących kryteriów oceny ofert:

1) Cena (C) – 70 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:

najniższa cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100 x 70%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 70 pkt.

2) Termin wymiany wadliwego produktu (T) – 30 % - sposób przyznania punktów w kryterium „termin wymiany wadliwego produktu”:

Punkty zostaną przyznane, w zależności od zaoferowanego przez wykonawcę terminu wymiany wadliwego produktu, w następujący sposób:

a) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w maksymalnym terminie wymaganym w SWZ tj. w dniu następnym po dniu dostawy do godz. 10:00, wykonawca otrzyma 0 pkt,
b) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w tym samym dniu co dzień dostawy do godz. 11:00 – wykonawca otrzyma 3 0 pkt.
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 30 pkt.

3) Zamawiający wybierze ofertę spełniającą wymagania określone w SWZ, sumując punkty uzyskane w poszczególnych kryteriach dla każdej Części odrębnie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 70

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa nabiału i produktów mleczarskich.

4.2.5.) Wartość części: 110000,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-01 do 2025-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w każdej Części oddzielnie według następujących kryteriów oceny ofert:

1) Cena (C) – 70 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:

najniższa cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100 x 70%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 70 pkt.

2) Termin wymiany wadliwego produktu (T) – 30 % - sposób przyznania punktów w kryterium „termin wymiany wadliwego produktu”:

Punkty zostaną przyznane, w zależności od zaoferowanego przez wykonawcę terminu wymiany wadliwego produktu, w następujący sposób:

a) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w maksymalnym terminie wymaganym w SWZ tj. w dniu następnym po dniu dostawy do godz. 10:00, wykonawca otrzyma 0 pkt,
b) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w tym samym dniu co dzień dostawy do godz. 11:00 – wykonawca otrzyma 3 0 pkt.
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 30 pkt.

3) Zamawiający wybierze ofertę spełniającą wymagania określone w SWZ, sumując punkty uzyskane w poszczególnych kryteriach dla każdej Części odrębnie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 70

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych.

4.2.5.) Wartość części: 40000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-01 do 2025-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w każdej Części oddzielnie według następujących kryteriów oceny ofert:

1) Cena (C) – 70 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:

najniższa cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100 x 70%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 70 pkt.

2) Termin wymiany wadliwego produktu (T) – 30 % - sposób przyznania punktów w kryterium „termin wymiany wadliwego produktu”:

Punkty zostaną przyznane, w zależności od zaoferowanego przez wykonawcę terminu wymiany wadliwego produktu, w następujący sposób:

a) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w maksymalnym terminie wymaganym w SWZ tj. w dniu następnym po dniu dostawy do godz. 10:00, wykonawca otrzyma 0 pkt,
b) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w tym samym dniu co dzień dostawy do godz. 11:00 – wykonawca otrzyma 3 0 pkt.
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 30 pkt.

3) Zamawiający wybierze ofertę spełniającą wymagania określone w SWZ, sumując punkty uzyskane w poszczególnych kryteriach dla każdej Części odrębnie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 70

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa ryb i przetworów rybnych.

4.2.5.) Wartość części: 35000,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-01 do 2025-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w każdej Części oddzielnie według następujących kryteriów oceny ofert:

1) Cena (C) – 70 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:

najniższa cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100 x 70%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 70 pkt.

2) Termin wymiany wadliwego produktu (T) – 30 % - sposób przyznania punktów w kryterium „termin wymiany wadliwego produktu”:

Punkty zostaną przyznane, w zależności od zaoferowanego przez wykonawcę terminu wymiany wadliwego produktu, w następujący sposób:

a) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w maksymalnym terminie wymaganym w SWZ tj. w dniu następnym po dniu dostawy do godz. 10:00, wykonawca otrzyma 0 pkt,
b) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w tym samym dniu co dzień dostawy do godz. 11:00 – wykonawca otrzyma 3 0 pkt.
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 30 pkt.

3) Zamawiający wybierze ofertę spełniającą wymagania określone w SWZ, sumując punkty uzyskane w poszczególnych kryteriach dla każdej Części odrębnie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 70

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów sypkich, napojów, przypraw i słodyczy.

4.2.5.) Wartość części: 120000,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-01 do 2025-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w każdej Części oddzielnie według następujących kryteriów oceny ofert:

1) Cena (C) – 70 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:

najniższa cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100 x 70%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 70 pkt.

2) Termin wymiany wadliwego produktu (T) – 30 % - sposób przyznania punktów w kryterium „termin wymiany wadliwego produktu”:

Punkty zostaną przyznane, w zależności od zaoferowanego przez wykonawcę terminu wymiany wadliwego produktu, w następujący sposób:

a) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w maksymalnym terminie wymaganym w SWZ tj. w dniu następnym po dniu dostawy do godz. 10:00, wykonawca otrzyma 0 pkt,
b) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w tym samym dniu co dzień dostawy do godz. 11:00 – wykonawca otrzyma 3 0 pkt.
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 30 pkt.

3) Zamawiający wybierze ofertę spełniającą wymagania określone w SWZ, sumując punkty uzyskane w poszczególnych kryteriach dla każdej Części odrębnie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 70

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa płodów rolnych, owoców i jaj kurzych.

4.2.5.) Wartość części: 70000,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-01 do 2025-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w każdej Części oddzielnie według następujących kryteriów oceny ofert:

1) Cena (C) – 70 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:

najniższa cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100 x 70%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 70 pkt.

2) Termin wymiany wadliwego produktu (T) – 30 % - sposób przyznania punktów w kryterium „termin wymiany wadliwego produktu”:

Punkty zostaną przyznane, w zależności od zaoferowanego przez wykonawcę terminu wymiany wadliwego produktu, w następujący sposób:

a) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w maksymalnym terminie wymaganym w SWZ tj. w dniu następnym po dniu dostawy do godz. 10:00, wykonawca otrzyma 0 pkt,
b) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w tym samym dniu co dzień dostawy do godz. 11:00 – wykonawca otrzyma 3 0 pkt.
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 30 pkt.

3) Zamawiający wybierze ofertę spełniającą wymagania określone w SWZ, sumując punkty uzyskane w poszczególnych kryteriach dla każdej Części odrębnie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 70

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa warzyw konserwowych i koncentratów.

4.2.5.) Wartość części: 30000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-01 do 2025-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w każdej Części oddzielnie według następujących kryteriów oceny ofert:

1) Cena (C) – 70 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:

najniższa cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100 x 70%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 70 pkt.

2) Termin wymiany wadliwego produktu (T) – 30 % - sposób przyznania punktów w kryterium „termin wymiany wadliwego produktu”:

Punkty zostaną przyznane, w zależności od zaoferowanego przez wykonawcę terminu wymiany wadliwego produktu, w następujący sposób:

a) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w maksymalnym terminie wymaganym w SWZ tj. w dniu następnym po dniu dostawy do godz. 10:00, wykonawca otrzyma 0 pkt,
b) za wskazanie terminu wymiany wadliwego produktu w tym samym dniu co dzień dostawy do godz. 11:00 – wykonawca otrzyma 3 0 pkt.
W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 30 pkt.

3) Zamawiający wybierze ofertę spełniającą wymagania określone w SWZ, sumując punkty uzyskane w poszczególnych kryteriach dla każdej Części odrębnie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 70

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Opis rozwiązań równoważnych

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w
postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy.
2. Pełnomocnictwo, o którym mowa w pkt 1 należy dołączyć do oferty.
3. Wszelką korespondencję w postępowaniu zamawiający kieruje do pełnomocnika.
4. Wspólnicy spółki cywilnej są wykonawcami wspólnie ubiegającymi się o udzielenie zamówienia i mają do nich
zastosowanie zasady określone w pkt 1 – 3.
5. Przed zawarciem umowy wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia będą mieli obowiązek przedstawić
zamawiającemu kopię umowy regulującej współpracę tych wykonawców, zawierającą, co najmniej:
1) zobowiązanie do realizacji wspólnego przedsięwzięcia gospodarczego obejmującego swoim zakresem realizację
przedmiotu zamówienia,
2) określenie zakresu działania poszczególnych stron umowy,
3) czas obowiązywania umowy, który nie może być krótszy, niż okres obejmujący realizację zamówienia.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-08-19 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: ezamowienia.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-08-19 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-09-18

NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Szczecin
  • Lokalizacja zleceniazachodniopomorskie
  • Data dodania15-09-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI