Zakup środków do higienizacji bloku żywnościowego dla Służby Żywnościowej

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Zakup środków do higienizacji bloku żywnościowego dla Służby Żywnościowej
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoZgierz
  • WojewództwoŁódzkie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2020-06-05
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • Zamawiający31 Wojskowy Oddział Gospodarczy
  • Data publikacji ogłoszenia2020-05-28
  • Numer ogłoszenia543811-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 543811-N-2020 z dnia 2020-05-28 r.

31 Wojskowy Oddział Gospodarczy: Zakup środków do higienizacji bloku żywnościowego dla Służby Żywnościowej
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
Zakup środków do higienizacji bloku żywnościowego dla Służby Żywnościowej
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: 31 Wojskowy Oddział Gospodarczy, krajowy numer identyfikacyjny 10106725600000, ul. ul. Konstantynowska  85 , 95-100  Zgierz, woj. łódzkie, państwo Polska, tel. 26 1442098, e-mail 31wog.zp@ron.mil.pl, faks 26 1442101.
Adres strony internetowej (URL): www.31wog.wp.mil.pl
Adres profilu nabywcy: www.31wog.wp.mil.pl
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Obrona
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie
www.31wog.wp.mil.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Nie
www.31wog.wp.mil.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup środków do higienizacji bloku żywnościowego dla Służby Żywnościowej
Numer referencyjny: 58/ZP/20
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1.Przedmiotem zamówienia jest zakup środków do higienizacji bloku żywnościowego dla Służby Żywnościowej w celu zapewnienia właściwego i higienicznego utrzymania budynków i etapów produkcji żywności w obiektach bloku żywnościowego użytkowanych przez 31 WOG Zgierz.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w załączniku nr 1 do SIWZ -formularz cenowy, załącznik nr 1 do Umowy OPZ.2.Wymagania dotyczące dostawy:1.Wymagania obligatoryjne – standardy jakościowe:a)Produkty z zadania nr 4, 5 i 6 poz. Od 1 do 7 muszą pochodzić od tego samego producenta i muszą być ujęte w planie higieny w kompleksowym stosowaniu w obiektach bloku żywnościowego. Muszą się nawzajem uzupełniać w planie higieny w stosowaniu codziennym i okresowym. b)Produkty powinny posiadać aktualną kartę charakterystyki preparatów zgodnie z systemem REACH oraz Rozporządzeniem nr 1907/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 18.12.2016r. wraz z późn. zm.;c)Produkty przeznaczone do dezynfekcji powinny posiadać Pozwolenie Ministra Zdrowia na obrót produktami biobójczymi wydane na podstawie – Ustawy o produktach biobójczych z dnia 09 października 2015r. (tj. Dz. U. 2018, poz. 122 z późn. zm.) 2.Wymagania obligatoryjne – standardy logistyki dystrybucji:a)produkty winny być pakowane i dystrybuowane w indywidualnych i zbiorczych opakowaniach;b)opakowania indywidualne winny być odporne na działanie środków w nich przechowywanych oraz na silne uszkodzenia mechaniczne (m.in. upadek na twardą powierzchnię z wysokości 1m);c)opakowanie jednostkowe winno posiadać zamknięcie, które gwarantuje pełną jego szczelność przed i po jego wielokrotnym otwarciu oraz plomby jednorazowe ulegające samozniszczeniu w trakcie pierwszego otwarcia; d)opakowania jednostkowe powinny być znakowane standardowymi etykietami, informującymi użytkownika m.in. o warunkach magazynowania i przechowywania, środkach bezpieczeństwa i zagrożeniach; e)opakowania jednostkowe o wadze powyżej pięciu kilogramów, winny posiadać indywidualny, wygodny uchwyt do przenoszenia i przelewania produktu; f)etykieta na opakowaniu jednostkowym powinna co najmniej zawierać: •nazwę, logo, adres producenta; •opis przygotowania produktu do użycia i sposób jego stosowania; •opis składu chemicznego; •czas skutecznego działania w przypadku środków dezynfekcyjnych; •sposób dozowania; •informacja o środkach ostrożności, w postaci znaków graficznych; •ilość i pojemność opakowania indywidualnego i zbiorczego; •numer serii i datę produkcji oraz okres przydatności do użycia. g) oznakowanie powinno zawierać: •Informacje o warunkach użytkowania materiałów i wyrobów, jeżeli jest to niezbędne dla zdrowia lub życia człowieka. 3.Wykonawca zobowiązany jest do:a) Dostarczenia systemów dozujących i mieszających wraz z ich montażem we wskazanych miejscowościach (Tomaszów Mazowiecki, Leźnica Wielka, Nowy Glinnik, Łódź ul. Źródłowa i 6-sierpnia, Zgierz i Kutno) w następujących ilościach:•Urządzenia dozujące do płynu myjącego oraz nabłyszczacza w zmywarkach z elektronicznym pomiarem przewodności metodą indukcyjną wraz z kontrolą poziomu płynu w pojemnikach z sygnalizacją alarmową w przypadku braku płynu – w ilości 20 kpl. – do 7 dni od podpisania umowy, jednak nie dłuższym niż oferowany przez Wykonawcę terminem dostawy;•Dwu/trzy funkcyjne mieszalniki z wężem 20m – w ilości 20 kpl. – do 7 dni od podpisania umowy, jednak nie dłuższym niż oferowany przez Wykonawcę terminem dostawy,•Dozowniki do dozowania płynu na gąbkę om pojemności min. 0,8 l z możliwością kontroli wzrokowej zbiornika oraz z podziałką w ml – w ilości 30 szt.,•Dozowniki/butelki ze spryskiwaczem o poj. 0,5-1,0 litra do właściwego użytkownika środków czystości, każdy środek oraz dozowniki muszą posiadać etykiety w języku polskim z opisem stosowania (około 40 szt.)•Pompki – spryskiwacze strumieniowe z długimi wężykami o dł. 50 cm, odporne na działanie kwasów i zasad, b)Zapewnić okresowy serwis zamontowanych urządzeń;c)Wraz z przedstawicielem Zamawiającego powinien dokonać przeglądu obiektów służby żywnościowej oraz rozplanować efektywne i zasadne zamontowanie urządzeń dozujących środki;d)Przeprowadzić nieodpłatne szkolenia z zakresu obsługi urządzeń, użytkowania środków chemicznych, higieny osobistej, BHP w postepowaniu z koncentratami chemicznymi, mikrobiologii i HACCP całego stanu osobowego personelu na obiektach przed wprowadzeniem środków do stosowania (7 stołówek i magazyny żywnościowe);e)Opracować i dostarczyć plany higieny zgodny z HACCP w oparciu o oferowane produkty gotowe do zamontowania w formie łatwo zmywalnej – 20 kpl;f)Dostarczyć odpowiednią ilość niezbędnych plansz stanowiskowych, instrukcji i plansz parametrycznych.4.Produkty z zadań 1,2,3,4,5 i 6 poz. 1-14 – minimalny okres ważności powinien wynosić nie mniej niż 12 miesięcy od daty dostawy. 5.Produkty z poz. 4-11 (zadanie nr 8) i zadanie 9 muszą posiadać atest lub certyfikat produktu lub ulotki producenta na kontakt z artykułami żywnościowymi. Towary muszą być fabrycznie nowe, zgodnie z HACCP nieużywane oraz odpowiadać obowiązującym normom z zakresu gatunku pierwszego.Towar musi być dostarczony w oryginalnym opakowaniu fabrycznym z zabezpieczeniami stosowanymi przez producenta. Opakowanie musi umożliwić pełną identyfikację towaru np. ilość, rodzaj, parametry, data ważności itp. bez konieczności naruszania opakowania. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia badań laboratoryjnych dostarczonych środków w akredytowanym laboratorium spełniającym normy PN-EN ISO/IEC 17025, na zgodność z kartami charakterystyki i opisami na koszt Wykonawcy jeden raz w czasie trwania umowy. Okres gwarancji na cały przedmiot umowy wynosi 12 miesięcy od daty odbioru towaru.3.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w podziale na 9 zadań tj.:•Zadanie nr 1 antybakteryjne mydło do rąk;•Zadanie nr 2 - środek do dezynfekcji rąk;•Zadanie nr 3 - środek do dezynfekcji rąk;•Zadanie nr 4 – środek do dezynfekcji powierzchni roboczych;•Zadanie nr 5 - środki do mycia i dezynfekcji powierzchni;•Zadanie nr 6 – środki do higienizacji obiektów bloku żywnościowego;•Zadanie nr 7 – materiały eksploatacyjne do ekspresów;•Zadanie nr 8 – środki do higienizacji obiektów bloku żywnościowego;•Zadanie nr 9 – rękawiczki lateksowe;4.Wykonawca może złożyć jedną ofertę na jedno lub więcej zadań.5.Wykonawca obowiązany jest podać w Formularzu cenowym (Załącznik nr 1 do SIWZ):•producenta zaoferowanego produktu;•nazwę handlową lub numer katalogowy zaoferowanego produktu, •ceny jednostkowe netto, wartość netto, wartość brutto dla pozycji w zadaniu, na które składa ofertę.Brak podania w/w danych skutkować będzie odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 2 ustawy Pzp.6.W trakcie badania i oceny ofert Zamawiający będzie rozpatrywał każde zadanie oddzielnie.Zamawiający dopuścił towary równoważne:•w zadaniu nr 1,2,3,4,5•w zadaniu nr 6 poz. 1,2,3,4,5,6,7,8,10,11,12,13 Produkt równoważny musi służyć do tego samego celu, posiadać parametry takie same lub lepsze co produkty opisane przez Zamawiającego. Ciężar udowodnienia równoważności oferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy.W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę towarów równoważnych, Wykonawca zobowiązany jest wraz z towarem dostarczyć właściwe certyfikaty, oświadczenia producenta.

II.5) Główny kod CPV: 39831210-1
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
39831240-0
39831250-3
39832000-3
39800000-0
39514200-0
33763000-6
33764000-3
33741300-9
39222000-4
18937000-6
33772000-2
18424300-0


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach: 21
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
21

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
Oświadczenie w zakresie wskazanym w Załączniku nr 2 do SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniu będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego (art. 25 ust. 1 pkt. 2 ustawy PZP) Wykonawca zobowiązany będzie do złożenia niżej wymienionych dokumentów:• aktualne karty charakterystyki dla każdego produktu chemicznego opisanego w formularzu cenowym; certyfikaty produktu, ulotki producenta oraz w przypadku zadania nr 5 dokumenty potwierdzające wyniki badań mikrobiologicznych.• zaświadczenie wydane przez Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, wyrobów Medycznych i Produktów biobójczych odnośnie pozwolenia na obrót substancją biobójczą (zadanie nr 2, zadanie nr 3, zadanie nr 4);• atest PZH (świadectwo jakości zdrowotnej) lub równoważny do kontaktu z żywnością (produkty z poz. 4-11, zadanie nr 8 oraz produkty z zadania nr 9)Karty charakterystyki muszą zawierać wyczerpujące informacje dotyczące wymagań zawartych w opisie przedmiotu zamówienia.
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
Cena 60,00
Termin dostawy 40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-06-05, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Antybakteryjne mydło do rąk
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Mydło antybakteryjne do mycia rąk typu Epicare 5C lub równoważne o parametrach nie gorszych niż: Zawiera związki powierzchniowo czynne, w całości biodegradowalne zgodnie z regulacją 648/2004EC. Spełnia normy: EN 1040 (30 sekund) EN 1499 (2 ml, 30 sekund), bakteriobójczość wg EN 1276 oraz EN 13727 (30 s warunki brudne), drożdżobójczość wg EN 1650 oraz Pr EN 13624 (60 s warunki brudne), przetestowany zgodnie z wytycznymi DGHM/VAH (3 ml 30 s). Etoksylowany alkohol tłuszczowy1-2,5%, gliceryna 1-2,5% Produkt musi posiadać pozwolenie na obrót produktem biobójczym, wydanym przez Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Wymagany atest biobójczości.. Stosowanie: Środek dozowany przez system łokciowy (bezpłatne przekazanie wymaganej ilości 30 szt. dozowników z tworzywa ABS z regulacją dozowania płynu – nowych, z atestem ). Do każdego dozownika dołączona instrukcja mycia rąk. Wartość pH 5,6 – 7,5. Opis przedmiotu zamówienia zawiera załżcznik nr 1 do SIWZ (Formularz cenowy) oraz załącznik nr 1 do umowy (OPZ).Opakowanie: butelka (kanister) - 5L
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 33741300-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 21
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin dostawy 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Środek do dezynfekcji rąk
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Środek do dezynfekcji rąk typu P3-Manodes lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Płyn biobójczy do dezynfekcji rąk po umyciu, łagodny dla skóry i nie powodujący podrażnień, podawany po umyciu rąk z dozownika naściennego. Produkt powinien zawierać w swoim składzie m.in. alkohol etylowy (20-50%). Wartość pH: 6,0-7,2. Opakowanie: 1 L. Produkt musi posiadać pozwolenie na obrót produktem biobójczym, wydanym przez Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Wymagany atest biobójczości. Opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ (formularz cenowy) oraz załącznik nr 1 do umowy (OPZ).
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 33741300-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 21
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin dostawy 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Środek do dezynfekcji rąk
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Środek do dezynfekcji rąk typu P3-Manodes lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Płyn biobójczy do dezynfekcji rąk po umyciu, łagodny dla skóry i nie powodujący podrażnień, podawany po umyciu rąk z dozownika naściennego. Produkt powinien zawierać w swoim składzie m.in. alkohol etylowy (20-50%). Wartość pH: 6,0-7,2. Opakowanie: 5 L. Produkt musi posiadać pozwolenie na obrót produktem biobójczym, wydanym przez Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Wymagany atest biobójczości. Opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ (formularz cenowy) oraz załącznik nr 1 do umowy (OPZ).
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 33741300-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 21
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin dostawy 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: Środek do dezynfekcji powierzchni roboczych.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Środek do dezynfekcji powierzchni roboczych typu Sirafan Speed lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Przeznaczenie: skoncentrowany środek dezynfekcyjny, eliminujący drobnoustroje i grzyby, jest skuteczny przeciw noro wirusom. Właściwości mikrobiologiczne: - Bakteriobójczy - zgodnie z normą EN 1276, - Grzybobójczy - zgodnie z normą EN 13697, - Drożdżakobójczy - zgodnie z normą EN 1650, - Wirusobójczy wobec Murine Norovirus (MNV). Postać: płyn Opakowanie: butelka ze spryskiwaczem: od 0,75 L do 1 L. Skład chemiczny: 100g produktu zawiera: - 35g alkoholu izopropylowego - 25g alkoholu propylowego - Wartość pH: 7.5 - 8.5 Produkt musi posiadać pozwolenie na obrót produktem biobójczym, wydanym przez Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ (formularz cenowy) oraz załącznik nr 1 do umowy (OPZ).
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 39831240-0,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 21
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin dostawy 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: Środki do mycia i dezynfekcji powierzchni
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Środek do mycia i dezynfekcji powierzchni typu Micro-Quat Extra lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Przeznaczenie: do mycia i dezynfekcji powierzchni technologicznych w zakładach zbiorowego żywienia (podłogi, ściany, ciągi wydawcze stalowe i inne wyposażenie ze stali nierdzewnej w pomieszczeniach produkcyjnych, magazynowych, ciągach komunikacyjnych, salach konsumenckich, wszystkie powierzchnie mające bezpośredni kontakt z żywnością) oraz wszystkich urządzeń gastronomicznych i sprzętu itp. Właściwości: silne właściwości bakteriobójcze, emulgujące tłuszcze, usuwające przykre zapachy, nie powodujące korozji stali, aluminium, szkła i tworzyw sztucznych. Działanie dezynfekcyjne potwierdzone wynikami badań mikrobiologicznych (dołączyć dokument wyników badań). Zdolność do biologicznej neutralizacji, ponad 90%. - Baketriobójcze zgodnie z normą EN 1276 i EN 13697 w stężeniu 1% (tj. 100ml /10l ) w czasie do 5 minut - Drożdżakobójcze zgodnie z normą EN 1650 w stężeniu 0,5% (tj. 50ml /10l) w czasie do 15 minut - Drożdżakobójcze zgodnie z normą EN 13697 w stężeniu 0,5% (tj. 50ml /10l) w czasie do 5 minut Postać: płynny koncentrat do rozcieńczania. Stosowanie: poprzez systemy dozujące PENGUIN 4U oraz MS3 Opakowanie: kanister 5 l. Skład chemiczny: w 100 g produktu zawiera: 80 g/kg czwartorzędowe związki amonowe, benzylo-C12-16-alkilodimetylowe, chlorki, 9,8 g/kg chlorek didecylodimetyloamonu. Opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ (formularz cenowy) oraz załącznik nr 1 do umowy (OPZ).
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 39831250-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 21
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin dostawy 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: Środki do higienizacji obiektów bloku żywnościowego
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Środek do mycia urządzeń chłodniczych 5LŚrodek do mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych typu Freezer Cleaner lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Przeznaczenie: Środek w formie koncentratu, stosowany bez konieczności rozmrażania chłodni do czyszczenia, nadaje się również do maszynowego czyszczenia powierzchni, doskonały efekt czyszczenia w temp. do -30 °C. Spełniający wymogi HACCP Właściwości: usuwa przykre zapachy. Postać: płyn, klarowna ciecz bezbarwna do słomkowej. Stosowanie: środek do użytku poprzez spryskiwanie powierzchni z butelki z atomizerem. Środek do mycia pieców konwekcyjnych 5Ltypu Oven Cleaner Power lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Przeznaczenie: środek alkaliczny czyszczący zabrudzenia tłuszczowe w piecach konwekcyjno-parowych z systemem automatycznego mycia Właściwości: myjące, odłuszczające Z systemem automatycznego – mycia Postać: płyn Stosowanie: środek stosowany do użytku przemysłowego, zastosowanie profesjonalne do czyszczenia procesowego Skład chemiczny: pH 12,00-14,00 (koncentrat środka), rozpuszczalny w wodzie, wodorotlenek potasu 5-10%, tlenek alkiloaminy 0,25-0,6%. Opakowanie: kanister 5L. Środek do usuwania przypaleńŚrodek do czyszczenia przypalonych powierzchni typu Greasecutter lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Przeznaczenie: czyszczenie i odtłuszczanie grilli, piekarników, kratek wentylacyjnych, frytkownic, rusztów i pozostałych elementów wyposażenia kuchni wymagających efektywnego odtłuszczania. Właściwości: Dzięki formule piankowej preparat przylega do pionowych powierzchni szybko usuwając nawet najbardziej uporczywe i zwęglone zabrudzenia. Unikalna formuła w połączeniu ze specjalnie zaprojektowaną końcówką dozującą pozwala uniknąć emisji aerozolu. Nie generuje niebezpiecznych oparów i niweluje ryzyko utworzenia mgły przez produkt. Opakowanie: butelka ze spryskiwaczem 0,75 – 1,0L.Mleczko do czyszczenia 0,75LMleczko czyszczące typu Rilan Creme lub równoważny o parametrach nie gorszych niż:Właściwości: mleczko czyszczące zawierające specjalne składniki powierzchniowo czynne. Cząsteczki ścierające zapewniają usuwają pozostałości tłuszczu i silne zabrudzenia. Łatwość spłukiwania zapewnia lśniąco czystą powierzchnię.Opakowanie: butelka 0,75L.Nabłyszczacz do zmywarekProdukt do maszynowego mycia naczyń typu Apex Rinse lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Właściwości: Super skoncentrowany środek nabłyszczający w formie bloku przeznaczony do zmywarek przemysłowych. Produkt oznaczony kolorem /zielony/ i kształtem eliminuje ryzyko pomyłki z innym produktem. Zapewnia błyszczącą i nieskazitelnie czystą zastawę stołową. Zapewnia niezmienne rezultaty błyszczącej i lśniącej zastawy stołowej w przypadku wody o średniej twardości i dużej zawartości soli rozpuszczonych w wodzie. Nie wymaga stosowania środków ochrony indywidualnej. Stosowanie: przystosowany do dozowania przez zamknięty system dozujący.Opakowanie: blok 1 - 2 kg. Odkamieniacz do urządzeń gastronomicznychProdukt do usuwania osadów mineralnych (kamienia) typu StriA-Way lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Przeznaczenie: płyn do okresowego usuwania osadów mineralnych (kamienia wapiennego i tlenków żelaza) z urządzeń gastronomicznych, maszyn do mycia naczyń, pieców konwekcyjno - parowych, bemarów grzewczych, czajników, kotłów warzelnych, gromadzących się w czasie eksploatacji urządzeń itp. Postać: płyn - koncentrat. Stosowanie: bezpośrednio z opakowania, skuteczna dawka: 50-100ml/litr wody. Opakowanie: kanister 5LSkład chemiczny: niejonowe środki powierzchniowo czynne, kwasy nieorganiczne (kwas solny, kwas fosforowy lub kwas azotowy w roztworze wodnym), wartość pH do 2. Środek do maszynowego mycia naczyńŚrodek do maszynowego mycia naczyń z dodatkiem wybielacza typu Apex Ultra lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Właściwości: Super skoncentrowany środek w formie bloku przeznaczony do zmywarek przemysłowych. Służy do mycia naczyń w wodzie o średniej twardości. Produkt oznaczony kolorem / biały/ i kształtem eliminuje ryzyko pomyłki z innym produktem. Optymalizuje koszty użytkowania - zapewnia wykorzystanie 100% produktu. W składzie zawiera m.in.: węglanu sodu >= 50 - <= 100%, fosfoniany >= 5 - < 10%; ph 1% roztworu 10,5% - 11,4% Stosowanie: przystosowany do dozowania przez zamknięty systemem dozujący. Opakowanie: blok do 3,1 kg Środek do czyszczenia posadzekŚrodek do czyszczenia posadzek kuchennych typu Ecolab Kitchenpro washʹn walk lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Właściwości: Produkt wysoko skoncentrowany, skutecznie usuwa wszystkie typy tłuszczów, specjalne enzymy działają w trakcie, jak i po zastosowaniu produktu, nie wymaga spłukiwania, duża wydajność, działa przy użyciu zimnej wody, minimalizuje ryzyko poślizgnięcia, bezpieczny dla użytkownika. Opakowanie: worek do 2 L Stosowanie: do zastosowania poprzez zamknięty system dozowania. Sól tabletkowa Sól tabletkowa do uzdatniaczy przy urządzeniach typu: maszyna do mycia naczyń; piec konwekcyjno-parowy. Środek uzdatniający wodę i chroniący przed osadzaniem kamienia, zawierający antyzbrylacz. Skład chemiczny: chlorek sodu min 99% (bez zanieczyszczeń stałych)Opakowanie: worek 25 kgPreparat do mycia naczyń 1LPreparat do ręcznego mycia naczyń typu Assert Lemon lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Przeznaczenie: ręczne mycie naczyń, sprzętu kuchennego oraz powierzchni porcelanowych, szklanych, aluminiowych, lakierowanych i ze stali szlachetnej. Przeznaczony do stosowania w profesjonalnych kuchniach, stołówkach, restauracjach. Właściwości: emulgujące tłuszcze, bakteriobójcze, nisko pieniący, łatwo zmywalny. Zdolność do biologicznej neutralizacji, ponad 90%. ph 8-9. Postać: koncentrat w płynie, bezzapachowy Opakowanie: 1 LKoncentrat do ręcznego mycia naczyń 5LKoncentrat do ręcznego mycia naczyń typu Assert Lemon lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Przeznaczenie: ręczne mycie naczyń, sprzętu kuchennego oraz powierzchni porcelanowych, szklanych, aluminiowych, lakierowanych i ze stali szlachetnej. Przeznaczony do stosowania w profesjonalnych kuchniach, stołówkach, restauracjach. Właściwości: emulgujące tłuszcze, bakteriobójcze, nisko pieniący, łatwo zmywalny. Zdolność do biologicznej neutralizacji, ponad 90%. ph 8-9. Postać: koncentrat w płynie, bezzapachowy Opakowanie: kanister 5 LŚrodek do mycia stali nierdzewnejŚrodek do mycia i konserwacji stali nierdzewnej typu Helios Brillant lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Właściwości: nadawanie świeżego wyglądu stali chromowo – niklowej, nabłyszczanie, odświeżanie. Szybko i delikatnie usuwa nawet uporczywy brud i tłuszcz, a także osady wapienne, zacieki, rdzę, zanieczyszczenia stałe czy produkty utleniania. Opakowanie: 0,5 – 0,75 L butelka wyposażona w spryskiwacz. Produkt do niwelowania zapachówProdukt do niwelowania zapachów i odtłuszczania odpływów typu Ne-O-dor lub równoważny o parametrach nie gorszych niż: Przeznaczenie: środek do usuwania przykrych zapachów z rur kanalizacyjnych, pisuarów Właściwości: odświeża powietrze Postać: płyn. Stosowanie: środek stosowany do użytku przemysłowego Opakowanie: kanister polietylen 2,5-5 L Skład chemiczny: pH 7,2-8,2 (koncentrat środka) , rozpuszczalny w wodzie, środki zapachowe, perfumy, środki konserwujące Nabłyszczacz do zmywarek typu domowego 1LNabłyszczacz do zmywarek typu domowego. Nadający idealny połysk umytym naczyniom bez konieczności dodatkowego wycierania. Usuwa i zapobiega powstawaniu osadów wapiennych.. Opakowanie: 1 LTabletki do zmywarek typu domowegoTabletki do zmywarek typu domowego. Działanie zarówno w niskich jak i w wysokich temperaturach. Skuteczne usuwanie tłuszczu. Funkcja soli i nabłyszczacza.Opakowanie: 100szt.Sól do zmywarekSól do zmywarek w postaci granulek. Zmiękcza wodę, chroni zmywarkę, zapobiega zaciekom na naczyniach. Przeciwdziałanie powstawaniu kamienia.Opakowanie: 1 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 39830000-9, 39800000-0

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 21
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin dostawy 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: Materiały eksploatacyjne do ekspresów.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Filtr wody do ekspresu JURAOpakowanie: 3 szt.Filtr BRITA do ekspresów Filtr chroniący urządzenie przed nagromadzeniem kamienia. BRITA INTENZA do ekspresów m.in. SAECO, PhilipsOpakowanie: 1 szt.Tabletki czyszczące do ekspresu JURA.Opakowanie: 6 szt.Odkamieniacz do ekspresu JURAOpakowanie: 9 szt.Płyn do czyszczenia spieniacza mlekaPłyn do czyszczenia systemu spieniania mleka do ekspresu JURA.Opakowanie: 1 litr.Płyn do odkamieniania ekspresu ciśnieniowegoPłyn do odkamieniania ekspresów. Skutecznie usuwający osad wapienny powstający w wyniku podgrzewania wody. Do ekspresów SAECO, deLonghi Opakowanie: 250 ml.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 39830000-9, 39800000-0

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 21
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin dostawy 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8 Nazwa: Środki do higienizacji obiektów bliku żywnościowego
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Gąbka do naczyń duża A`5 - Zmywak-gąbka do naczyń składająca się z dwóch powierzchni. Gruba i wytrzymała warstwa szorująca. Do usuwania zabrudzeń z powierzchni. Wymiary: min. 140x70x50mm. Opakowanie: 5 sztuk.Zmywak kuchenny do teflonu - Zmywak o delikatnej strukturze, do usuwania zabrudzeń z powierzchni pokrytych teflonem. Delikatnie czyści i nie niszczy powierzchni. Opakowanie: 1 sztuka.Ściereczka z mikrofibry do naczyń - Ściereczka wykonana z mieszanki bardzo cienkich włókien. Doskonale wyciera i poleruje naczynia kuchenne. Nie pozostawia na czyszczonej powierzchni smug ani zacieków. Bardzo trwała. Wielokrotnego użytku.Wymiary: 40x40cm. Opakowanie: 1 sztuka.Torebki HDPE a`1000 szt. - Torebki służące do pakowania i przechowywania artykułów spożywczych. Można w nich zamrażać i przechowywać żywność. Wymiar: 14x4x32cm – 250 opak. Wymiar: 14x4x26cm – 250 opak. Opakowanie jednostkowe: 1000 szt. Woreczki do poboru prób - Woreczki do poboru prób o pojemności 450-500ml. Sterylne, z zamknięciem strunowym i z polem opisowym. Wytrzymałe, przejrzyste wykonane z folii polietylenowej. Opakowanie jednostkowe: 100szt.Reklamówka HDPE 25x45cm a`200 szt. - Tzw. reklamówki – zrywki (marketówki) Przeznaczone do m.in. do pakowania towarów spożywczych. Mocne i łatwe w użyciu. Wykonane z folii polietylenowej HDPE. Wymiary: 25x45cm.Opakowanie jednostkowe: 200 szt.Torebki śniadaniowe papierowe - Torebki śniadaniowe papierowe. Przeznaczone do pakowania np. kanapek. Chroniące żywność przed wysuszeniem. Torebki odporne na przenikanie tłuszczu i wody. Opakowanie: 50szt.Serwetki gastronomiczne białe A`500 - Serwetki gastronomiczne cięte, gładkie. Wykonane z jednowarstwowej bibułki zapewniającej delikatność i chłonność. Wymiary: 15x15cm. Kolor: biały. Opakowanie jednostkowe: 500szt.Serwetki ozdobne A`20 - Serwetki stołowe, ozdobne,3-warstwoweWymiary: 33x33cm. Kolory: czerwony, zielony, żółty, ecru, (po 100 opakowań każdy kolor) Opakowanie jednostkowe: 20 szt.Serwetki do dozownika A`6000 - Serwetki do dozownika (dyspensera). Białe, jednowarstwowe. Pasujące do serwetnika (dozownika) P420. Wymiary: złożone: 13cm(dł) x 9cm(szer.), rozłożone: 27cm(dł) x 21cm(szer.), Opakowanie: 6000szt.Ręcznik kuchenny MAXI - Ręcznik papierowy wykonany z celulozy. Przeznaczony do użytku w kuchni. Z zawartością jonów srebra co zapobiega rozwojowi bakterii i jest dopuszczony do kontaktu z żywnością. Chłonny i wytrzymały. Ilość warstw: 2.Długość rolki: 80-100metrów.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 39224320-7, 39832000-3, 39514200-0, 39222100-5, 18937000-6, 39222000-4, 33764000-3, 33763000-6

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 21
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin dostawy 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9 Nazwa: Rękawiczki lateksowe.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Rękawiczki lateksowe, bezpudrowe. Kształt uniwersalny pasujący na prawą i lewą dłoń. Zastosowanie w przemyśle spożywczym. Kolor: biały. Rozmiar: LOpakowanie: 100 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 18424300-0,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 21
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin dostawy 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę budowę sieci gazowej - Sieradz
  • Lokalizacja zleceniałódzkie
  • Data dodania20-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę budowę sieci gazowej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI