Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy środków czystości oraz naczyń i opakowań jednorazowych dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: MIEJSKA JADŁODAJNIA "U ŚWIĘTEGO ANTONIEGO"
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340833633
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Świętego Antoniego 11
1.5.2.) Miejscowość: Włocławek
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-800
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - Włocławski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: biuro@jadlodajniawloclawek.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy środków czystości oraz naczyń i opakowań jednorazowych dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-58eeaae2-b3de-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00054161
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-05-13
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00003815/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.5 Dostawy środków czystości oraz naczyń i opakowań jednorazowych
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/?app=przetargi3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W prowadzonym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa sięprzy użyciu środków komunikacji elektronicznej, tj. przy użyciu: - miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, - ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal i skrzynki odbiorczej na platformie ePUAP: /MJWloclawek/domyslna - poczty elektronicznej: biuro@jadlodajniawloclawek.pl;jadlodajnia@op.pl.Adres strony internetowej: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/?app=przetargi
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następującychformularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”. 2. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkachkorzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP). 3. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB. 4. Za datę przekazaniaoferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP, a w przypadku przekazywania tych dokumentów i informacji za pomocą poczty elektronicznej – datą ichprzesłania będzie potwierdzenie dostarczenia wiadomości zawierającej dokument / informację z serwera pocztowego Zamawiającego.5. Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postepowania jako załącznik do niniejszej SWZ. Dane postępowanie można wyszukać również naLiście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania.6. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami, w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz przekazywanie informacji (nie dotyczy to złożenia oferty i załączników do niej), odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. W całej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia w BZP lub IDpostępowania. 7. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email biuro@jadlodajniawloclawek.pl , jadlodajnia@op.pl . 8. Dokumenty elektroniczne, składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem „Formularza do komunikacji” jako załączniki.Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w pkt. 8 adres email. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądaćzamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 poz. 2415).9. Zamawiający nie przewiduje sposobu komunikowania się z Wykonawcami w inny sposób niż przy użyciu środków komunikacji elektronicznej,wskazanych w SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejska Jadłodajnia „U Świętego Antoniego”, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek,2. w sprawach związanych z Pani/Pana danymi osobowymi należy kontaktować się z inspektorem ochrony danych osobowych w Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” – adres e-mail: iod@jadlodajniawloclawek.pl,3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego,4. odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz 74 ustawy,5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy, 6. obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy, związany z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy, 7. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO,8. posiada Pani/Pan: 1) na podstawie art. 15 RODOprawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących: 2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o którychmowa w art. 18 ust. 2 RODO;4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; 9. nie przysługuje Pani/Panu: 1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: MJ.AZ.2420-03/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 3
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy środków czystości oraz naczyń i opakowań jednorazowych dla Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego”:Część I zamówienia (chemia):a) Płyn do ręcznego mycia naczyń - produkt przeznaczony do mycia naczyń kuchennych i urządzeń w gastronomii mających kontakt z żywnością. Usuwa tłuszcz, brud i bakterie. Wysoko skoncentrowany, gęsty, pozostawia przyjemny zapach. Opakowanie od 4 l do 6 l. Produkt dopuszczony do stosowania w zakładach przemysłu spożywczego, gastronomii, do powierzchni mających kontakt z żywnością. Minimalne rozcieńczanie koncentratu w stosunku 1:20. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartę charakterystyki w języku polskim dostarczaną wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilość: 200 litrów,b) Mydło w płynie - o silnym działaniu bakteriobójczym. Produkt bezzapachowy zawierający substancje o właściwościach pielęgnacyjnych typu lanolina. Produkt przeznaczony do stosowania w zakładach przemysłu spożywczego, gastronomii. Opakowanie do 5 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartę charakterystyki w języku polskim dostarczaną wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilość: 20 litrów,c) Mleczko do czyszczenia - skutecznie usuwa uporczywy brud, osady z kamienia, przypalone resztki, pleśń, mydło, osady z rdzy oraz uporczywe zabrudzenia pochodzenia tłuszczowego. Nie rysuje powierzchni, łatwo się spłukuje, pozostawia przyjemny zapach. Nie wpływa ujemnie na czyszczone powierzchnie, nie powoduje korozji, nie niszczy powierzchni lakierowanych. Produkt dopuszczony do stosowania w zakładach przemysłu spożywczego, gastronomii, do powierzchni mających kontakt z żywnością. Opakowanie do 2 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartę charakterystyki w języku polskim dostarczaną wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilość: 15 litrów,d) Proszek do prania - do białego, z wybielaczem. Do prania w pralkach automatycznych. Usuwa brud już w temperaturze 30OC, przystosowany do prania w temperaturze do 90 OC. Opakowanie od 5 kg do 15 kg. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartę charakterystyki w języku polskim dostarczaną wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,e) Wybielacz - koncentrat. Do białych tkanin bawełnianych, syntetycznych, lnianych. Usuwa plamy. Opakowanie do 2 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartę charakterystyki w języku polskim dostarczaną wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilość: 5 litrów,f) Krochmal - w płynie. Opakowanie do 1 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartę charakterystyki w języku polskim dostarczaną wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilość: 5 litrów,g) Preparat do mycia podłóg - środek myjąco – konserwujący, zapachowy, przeznaczony do gruntownego ręcznego mycia wszelkich wodoodpornych powierzchni. Dopuszczony do stosowania w zakładach przemysłu spożywczego, gastronomii. Koncentrat do rozcieńczania. Rozcieńczanie w stosunku minimalnym 1:20. Opakowanie do 5 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartę charakterystyki w języku polskim dostarczaną wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilość: 50 litrów,h) Płyn do podłóg drewnianych - skutecznie czyści i usuwa kurz, odżywia, odświeża i pielęgnuje podłogi nie pozostawiając smug. Opakowanie do 1 l, koncentrat. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartę charakterystyki w języku polskim dostarczaną wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilość: 5 litrów,i) Preparat czyszcząco – nabłyszczający do stali szlachetnej - gotowy do użycia preparat do czyszczenia, konserwacji, nabłyszczania i polerowania powierzchni ze stali nierdzewnej, chromowanych i aluminium. Nadaje się do pielęgnacji szafek, zmywarek, lad chłodniczych, blaszanych obić drzwi wind i innych urządzeń wykonanych z w/w metali. Produkt bezzapachowy, szybko wysychający na bazie silikonu lub wosku, charakteryzujący się łatwością rozprowadzania, niepozostawiający na czyszczonej powierzchni tłustych plam i smug. Preparat usuwa brud, zacieki i smugi bez zarysowań, ujednolicając i nadając połysk czyszczonej powierzchni, jednocześnie zabezpieczając powierzchnię przed szybkim ponownym zabrudzeniem. Produkt w opakowaniu plastikowym z rozpylaczem o pojemności do 1 l. Produkt zgodny z wymogami UE, posiadający kartę charakterystyki w języku polskim dostarczaną wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilość: 5 litrów,j) Płyn do usuwania przypalonych zabrudzeń – środek czyszczący, skutecznie rozpuszcza przypalone, tłuste i uporczywe zabrudzenia, usuwa smoliste zanieczyszczenia z powierzchni. Przeznaczony do piekarników, grilli, pieców konwekcyjnych, frytkownic, blach piekarniczych itp. Koncentrat do rozcieńczania. Rozcieńczenie w stosunku minimalnym 1:20. Opakowanie do 5 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartę charakterystyki w języku polskim dostarczaną wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilość: 10 litrów,k) Preparat do czyszczenia pieca konwekcyjnego – płyn do mycia pieców konwekcyjno – parowych UNOX dedykowany do systemu mycia automatycznego urządzenia, w opakowaniu do 10 l. Mieszanina o zawartości wodorotlenku potasu mniej niż 15% i wodorotlenku sodu mniej niż 5%. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartę charakterystyki w języku polskim dostarczaną wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilość: 10 litrów,2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport środków czystości oraz naczyń i opakowań jednorazowych do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno – epidemiologiczne.5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 15 % ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia,7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z dwudniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00.8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego nie częściej niż dwa razy w miesiącu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 12:00,W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie do dwudziestu czterech godzin od momentu zgłoszenia reklamacji,9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.Zamawiający dołożył wszelkich starań, a by w opisie przedmiotu zamówienia nie znalazła się żadna nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu. Jeżeli w dokumentach zamówienia, wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, ma ona wyłącznie charakter informacyjny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 39800000-0 - Środki czyszczące i polerujące
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
33711900-6 - Mydło
39813000-4 - Pasty i proszki czyszczące
39830000-9 - Środki czyszczące
39831000-6 - Preparaty piorące
39831200-8 - Detergenty
39831220-4 - Środki odtłuszczające
39831230-7 - Środki rozpuszczające tłuszcze
39831240-0 - Preparaty czyszczące
39831250-3 - Roztwory myjące
39831300-9 - Środki do czyszczenia podłóg
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 3 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający kierował się będzie następującym kryterium: cena oferty - waga 100 %. Przez kryterium cena rozumie się wartość brutto podaną w ofercie, a wyliczoną zgodnie z formularzem cenowym.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Przy wyborze oferty Zamawiający kierował się będzie następującym kryterium: cena oferty - waga 100 %. Przez kryterium cena rozumie się wartość brutto podaną w ofercie, a wyliczoną zgodnie z formularzem cenowym.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy środków czystości oraz naczyń i opakowań jednorazowych dla Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego”: Część II zamówienia (materiały i artykuły higieniczne):a) Rękawice gumowe – gospodarcze, flokowane rozmiar M; jednostka miary: para, ilość: 20 par,b) Ścierka tetrowa – o wymiarach minimum 60 cm x 80 cm, 100% bawełny; jednostka miary: sztuka, ilość: 200 sztuk,c) MOP bawełniany – minimum 180 g. Chłonny, czyści najgorsze zabrudzenia. Elementy myjące trwale zamocowane do końcówki, w sposób chroniący przed ich wypadaniem. Końcówka z gwintem do wkręcania trzonka; jednostka miary: sztuka, ilość: 10 sztuk,d) Rękawice lateksowe – z rolowanym brzegiem, przeznaczone do kontaktu z żywnością. Produkt zgodny z wymogami UE, rozmiar S; jednostka miary: sztuka, ilość: 1000 sztuk,e) Rękawice lateksowe – z rolowanym brzegiem, przeznaczone do kontaktu z żywnością. Produkt zgodny z wymogami UE, rozmiar M; jednostka miary: sztuka, ilość: 1000 sztuk,f) Druciak, zmywak spiralny ze stali nierdzewnej – o średnicy minimum 10 cm. Do czyszczenia silnie zabrudzonych powierzchni, usuwania kamienia, przypaleń; jednostka miary: sztuka, ilość: 50 sztuk,g) Papier toaletowy – jednowarstwowy. 100% makulatury, min. 33g/m2. Minimalna ilość listków w rolce: 200; jednostka miary: sztuka, ilość: 576 sztuki,h) Ręcznik Z-Z – standardowa jakość. Rozmiar listka minimum 200 mm x 240 mm, opakowanie karton, ilość listków w opakowaniu do 5000 szt. Jednowarstwowy; jednostka miary: sztuka, ilość: 12000 sztuk,i) Ścierka domowa – do wielokrotnego prania. Wysoka chłonność, do wszelkiego rodzaju zabrudzeń o wymiarach minimum 28 cm x 28 cm; jednostka miary: sztuka, ilość: 400 sztuk,j) Gąbka, zmywak profilowany do naczyń z uchwytem – wyżłobieniami ułatwiającymi trzymanie zmywaka, o długości od 10 cm do 14 cm, szerokości od 7 cm do 9 cm i wysokości 4,3 cm do 5,5 cm; jednostka miary: sztuka, ilość: 50 sztuk.2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport środków czystości oraz naczyń i opakowań jednorazowych do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno – epidemiologiczne.5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 15 % ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia,7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z dwudniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00.8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego nie częściej niż dwa razy w miesiącu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 12:00,W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie do dwudziestu czterech godzin od momentu zgłoszenia reklamacji,9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.Zamawiający dołożył wszelkich starań, a by w opisie przedmiotu zamówienia nie znalazła się żadna nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu. Jeżeli w dokumentach zamówienia, wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, ma ona wyłącznie charakter informacyjny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 33760000-5 - Papier toaletowy, chusteczki higieniczne, ręczniki do rąk i serwety
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
33761000-2 - Papier toaletowy
33763000-6 - Ręczniki papierowe do rąk
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 3 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający kierował się będzie następującym kryterium: cena oferty - waga 100 %. Przez kryterium cena rozumie się wartość brutto podaną w ofercie, a wyliczoną zgodnie z formularzem cenowym.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Przy wyborze oferty Zamawiający kierował się będzie następującym kryterium: cena oferty - waga 100 %. Przez kryterium cena rozumie się wartość brutto podaną w ofercie, a wyliczoną zgodnie z formularzem cenowym.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy środków czystości oraz naczyń i opakowań jednorazowych dla Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego”:Część III zamówienia (naczynia i opakowania jednorazowe):a) Pojemnik obiadowy – wykonany z expandowanego PP, termiczny, odporny na wysokie temperatury, dzielony na trzy części, jednorazowy (opakowanie do 1.000 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 40000 sztuk,b) Folia aluminiowa - spożywcza, o długości minimum 150 m i szerokości minimum 44 cm. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 5 sztuk,c) Worki foliowe do mrożenia artykułów spożywczych - jednorazowe, niedziurkowane, o długości 50 cm i szerokości 35 cm; dopuszczalna tolerancja wymiarów produktu, tj. długość i szerokość: +/- 2 cm. Opakowanie do 100 szt. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 2000 sztuk,d) Worki foliowe do mrożenia artykułów spożywczych - jednorazowe, niedziurkowane, o długości 80 cm i szerokości 60 cm; dopuszczalna tolerancja wymiarów produktu, tj. długość i szerokość: +/- 2 cm. Opakowanie do 100 szt. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 1000 sztuk,e) Torba papierowa – z uchwytem skręcanym lub płaskim wystającym ponad zarys torby. Wymiary torby: Podstawa: szerokość od 22 cm do 24 cm i długość od 30 cm do 34 cm; Wysokość od 22 cm do 25 cm. Opakowanie do 200 szt. Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 150 sztuk,f) Pojemnik niedzielony - wykonany w całości z powlekanego papieru lub PP, z pokrywką wykonaną z PP, szczelnie zamykającą pojemnik, odporny na wysokie temperatury, okrągły, o pojemności od 500 ml do 580 ml, do posiłków (opakowanie do 100 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 42000 sztuk,g) Worki foliowe - grube, na odpadki, jednorazowe, o pojemności 160 l, (opakowanie do 50 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 600 sztuk,h) Worki foliowe - grube, na odpadki, jednorazowe, o pojemności 60 l, (opakowanie do 50 szt.). Produkt dopuszczony do użytku na terenie RP, co potwierdza karta charakterystyki w języku polskim dostarczona wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilość: 300 sztuk.2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport środków czystości oraz naczyń i opakowań jednorazowych do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno – epidemiologiczne.5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 25 % ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia.7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z dwudniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00.8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego nie częściej niż dwa razy w tygodniu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00,W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji.9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.Zamawiający dołożył wszelkich starań, a by w opisie przedmiotu zamówienia nie znalazła się żadna nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu. Jeżeli w dokumentach zamówienia, wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, ma ona wyłącznie charakter informacyjny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 39222000-4 - Artykuły cateringowe
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
39222100-5 - Artykuły cateringowe jednorazowe