Kultury mikrobiologiczne I

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Kultury mikrobiologiczne I
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBydgoszcz
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2024-02-19
  • ZamawiającyInspekcja Weterynaryjna Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Bydgoszczy
  • Data publikacji ogłoszenia2024-02-09
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00100056
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Kultury mikrobiologiczne I

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Inspekcja Weterynaryjna Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Bydgoszczy

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000092462

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Aleja Powstańców Wielkopolskich 10

1.5.2.) Miejscowość: Bydgoszcz

1.5.3.) Kod pocztowy: 85-090

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.7.) Numer telefonu: 25 339 21 00

1.5.8.) Numer faksu: 52 322 13 52

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@weterynaria.bydgoszcz.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.wiw.bydgoszcz.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Kultury mikrobiologiczne I

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-afcf3740-c72e-11ee-bbfa-e29e26ebc6e1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00100056

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-02-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00036409/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.4 Kultury mikrobiologiczne

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

htts://e-propulico.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: komunikacja Zamawiającego z Wykonawcami odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, za pośrednictwem Platformy on-line działającej pod adresem https://e-propublico.pl.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W nin. post. kom. Zam. z Wyk. odbywa się przy użyciu środków kom. elektroj, za pośrednictwem Platformy on-line działającej pod adresem https://e-propublico.pl. Korzystanie z Platformy przez Wykonawcę jest bezpłatne.
Na Platformie post. prowadzone jest pod nazwą: ”Kultury mikrobiologiczne I” – znak sprawy: WIWa.272.1.2024. Wyk. przystępując do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z Platformy określone w Regulaminie zam. na stronie int. https://e-propublico.pl oraz uznaje go za wiążący.Wykonawca zamierzający wziąć udział w post. musi posiadać konto na Platformie.Do złożenia oferty konieczne jest posiadanie przez osobę upow. do rep. Wyk. ważnego kwal. podpisu ele., podpisu zaufanego lub podpisu oso. Ilekroć w niniejszej SWZ jest mowa o: 1)podpisie zaufanym – należy przez to rozumieć podpis, o którym mowa art. 3 pkt 14a ustawy z 17 lutego 2005 r. o inf. dział. pod. realizujących zadania publiczne (t.j. Dz.U. z 2023r. poz. 57); 2)podpisie osobistym – należy przez to rozumieć podpis, o którym mowa w art. z art. 2 ust. 1 pkt 9 ustawy z 6 sierpnia 2010 r. o dowodach osobistych (t.j. Dz.U. z 2022r. poz. 67). Zalecenia Zam. odnośnie kwa. podpisu ele.:1)dokumenty sporz. i przesyłane w formacie .pdf zaleca się podpisywać kwa. podpisem ele.w formacie PAdES;2) dokumenty sporządzone i przesyłane w formacie innym niż .pdf (np.: .doc, .docx, .xlsx, .xml) zaleca się podpisywać kwal. podpisem elek. w formacie XAdES;3)do składania kwa. podpisu ele. zaleca się stosowanie algorytmu SHA-2 (lub wyższego).Zam. określa następujące wymagania sprzętowo – aplikacyjne pozw. na korzystanie z Platformy:1)stały dostęp do sieci Internet;2)posiadanie dowolnej i aktywnej skrzynki poczty elektronicznej (email),3)komputer z zainst. systemem op. Windows 7 (lub nowszym) albo Linux,4)zainst dowolna przeglądarka internetowa - Platforma współpracuje z najnowszymi, stabilnymi wersjami wszystkich głównych przeglądarek internetowych (Internet Explorer 10+, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera),5) włączona obsługa JavaScript oraz Cookies.Zam. dopuszcza następujący format przesyłanych danych:1) pliki w formatach określonych w załączniku nr 2 do Roz. Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, min. wymagań dla rej. publicznych i wymiany informacji w postaci ele. oraz min. wymagań dla systemów tele., przy czym zaleca się wykorzystywanie plików w formacie .pdf, .doc, .docx, .xls, .xlsx; 2)w celu ewentualnej kompresji danych Zam. rekomenduje wykorzystanie jednego z rozszerzeń: .zip lub .7Z;3)mak. rozmiar pojedynczego pliku to 120 MB, przy czym nie określa się limitu liczby plików. Zam. określa następujące informacje na temat kodowania i czasu odbioru danych:a)załączony i przesłany przez Wyk. za pomocą Platformy plik oferty wraz z zał., nie jest dostępny dla Zam. i przech. jest na ser. Platformy w formie zaszyfrowanej. Zam. otrzyma dostęp do pliku dopiero po upływie terminu otwarcia ofert; b)oznaczenie czasu odbioru danych przez Platformę stanowi przypo. do dok. elek. datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss), widoczne przy wysłanym dok. w kolumnie ”Data przesłania”;c)o terminie przesłania decyduje czas pełnego przeprocesowania transakcji pliku na Platformie.W post. wszelkie ośw., wnioski, zaw. oraz informacje przek. są za pośr. Platformy (karta ”Wiadomości”). Za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz inf. przesłanych za pośr. Platformy, przyjmuje się datę ich zam. na Platformie.Ofertę, wraz ze stanowiącymi jej integralną część załącznikami, składa się pod rygorem nieważności w formie ele. lub postaci ele. za poś. Platformy, podpisaną kwa. podpisem ele., podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.Post. o udzielenie zam. prowadzi się w języku polskim. Dok. sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłu. na język polski.Osobami upr.do kontaktu z Wyk. są:w zakresie for.:Katarzyna Sieracka - tel. 52/ 339-21-06w zakresie mer.:Kamilla Piątkiewicz - https://e-propublico.pl

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zam. oświadcza, że spełnia wymogi określone w roz. Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz. UE L 119 z 4 maja 2016 r.), dalej: RODO, tym samym dane osobowe podane przez Wykonawcę będą przetwarzane zgodnie z RODO oraz zgodnie z przepisami krajowymi.Zamawiający informuje, że:1) administratorem danych osobowych Wykonawcy jest Inspekcja Weterynaryjna Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Bydgoszczy, Powstańców Wielkopolskich 10, 85-090 Bydgoszcz.Tel.: 52 3392100, e-mail:wiw.bydgoszcz@weterynaria.bydgoszcz.pl2) w sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych, można kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, którym jest Marek Powała, za pośrednictwem telefonu 52/339-21-00 lub adresu e-mail: iod@weterynaria.bydgoszcz.pl;
3) dane osobowe Wykonawcy będą przetwarzane w celu przepr. postępowania o udzielenie zamówienia publicznego pn. Kultury mikrobiologiczne I – znak sprawy: WIWa.272.1.2024 oraz w celu archiwizacji dokumentacji dotyczącej tego postępowania;4) odbiorcami przekazanych przez Wykonawcę danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym zostanie udostępniona dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy Pzp;5) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres obowiązywania umowy w sprawie zam. pub. przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały okres obowiązywania umowy.
Wykonawca jest zobowiązany, w związku z udziałem w przedmiotowym postępowaniu, do wypełnienia wszystkich obowiązków formalno-prawnych wymaganych przez RODO i związanych z udziałem w przedmiotowym postępowaniu o udzielenie zamówienia. Do obowiązków tych należą:
1) obowiązek informacyjny przewidziany w art. 13 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą i od których dane te Wykonawca bezpośrednio pozyskał i przekazał Zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie Zamawiającego;2) obowiązek informacyjny wynikający z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane Wykonawca pozyskał w sposób pośredni, a które to dane Wykonawca przekazuje Zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie Zamawiającego.Zamawiający informuje, że;1)udostępnia dane osobowe, o których mowa w art. 10 RODO (dane osobowe dotyczące wyroków skazujących i czynów zabronionych) w celu umożliwienia korzystania ze środków ochrony prawnej, o których mowa w dziale IX ustawy Pzp, do upływu terminu na ich wniesienie;2)udostępnianie protokołu i załączników do protokołu ma zastosowanie do wszystkich danych osobowych, z wyjątkiem tych, o których mowa w art. 9 ust. 1 RODO (tj. danych osobowych ujawniających pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub światopoglądowe, przynależność do związków zaw. oraz przetwarzania danych genetycznych, danych biometrycznych w celu jedn. zidentyfikowania osoby fizycznej lub danych dotyczących zdrowia, seksualności lub orientacji seksualnej tej osoby), zebranych w toku post. o udzielenie zamówienia;3) w przypadku korzystania przez osobę, której dane osobowe są przetwarzane przez Zamawiającego, z uprawnienia, o którym mowa w art. 15 ust. 1–3 RODO (związanych z prawem Wykonawcy do uzyskania od administratora potwierdzenia, czy przetwarzane są dane osobowe jego dotyczące, prawem Wyk. do bycia poinformowanym o odpowiednich zabezpieczeniach, o których mowa w art. 46 RODO, zwi. z przek. jego danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej oraz prawem otrz. przez Wyk. od adm. kopii danych osobowych podlegających przetwarzaniu), Zam. może żądać od osoby występującej z żądaniem wskazania dodatkowych informacji, mających na celu spr. nazwy lub daty zak. post. o udzie. zamówienia;

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 5) w postępowaniu o udzielenie zamówienia zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia tego postępowania;
6) w przypadku, gdy wniesienie żądania dotyczącego prawa, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO spowoduje ograniczenie przetwarzania danych osobowych zawartych w protokole postępowania lub załącznikach do tego protokołu, od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia Zamawiający nie udostępnia tych danych, chyba że zachodzą przesłanki, o których mowa w art. 18 ust. 2 rozporządzenia 2016/679.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: WIWa.272.1.2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 5

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Diagnostyka mikrobiologiczna I

4.2.6.) Główny kod CPV: 33698100-0 - Kultury mikrobiologiczne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktowo

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin ważności

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Certyfikaty na stronie internetowej

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 5

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Granulat

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Diagnostyka mikrobiologiczna II

4.2.6.) Główny kod CPV: 33698100-0 - Kultury mikrobiologiczne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktowo

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin ważności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Certyfikaty na stronie internetowej

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Diagnostyka mikrobiologiczna III

4.2.6.) Główny kod CPV: 33698100-0 - Kultury mikrobiologiczne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktowo

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin ważności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Certyfikaty na stronie internetowej

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Diagnostyka mikrobiologiczna IV

4.2.6.) Główny kod CPV: 33698100-0 - Kultury mikrobiologiczne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktowo

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin ważności

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Surowice do aglutynacji szkiełkowej Salmonella I

4.2.6.) Główny kod CPV: 33698100-0 - Kultury mikrobiologiczne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktowo

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin ważności

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Nie

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie wykonawcy w sprawie grupy kapitałowej – załącznik nr 4 do SWZ
Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j. Dz.U. z 2023r. poz. 1689), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Dla zadania nr 1 1 Doł. o oferty przykładowych cert. jakości (dla minimum 4 artykułów) z pod. terminem przyd. wraz z opisem wzrostu drobnoustrojów; dla pożywek wykorz. do metod ilościowych przed. szczeg. kontroli mikro. liczbowo (dokładna wartość odzysku lub współczynnika żyzności). 2 Doł. przyk. specyfikacji pożywki w języku polskim do oferty (dla jednej pożywki, jednego suplementu). Spe. pożywki suchej musi zawierać: nazwę, skład i nr kat. pożywki, w przypadku konieczności dodania suplementu – podać ich wykaz oraz skład, wartość pH, informacje dotyczące przech. i przydatności (ważności), opis prawidłowego przyg. pożywki oraz kontrolę opartą na szczepach ref.; z uznanej kolekcji wraz z opisem morfologii wyrosłych kolonii.Dla zadania nr 2 1 Doł. do oferty przykładowych certyfikatów jakości (dla minimum 10 artykułów) z podanym ter. przydatności wraz z opisem wzrostu drob. Cert. będą sprawdzane pod kątem zgodności z wymaganiami oraz uzyskanymi wynikami ze szczeg. kontroli jakości (żyzność i/lub specyficzność i/lub selektywność).2 Dla pożywek sypkich (dla minimum 2 artykułów): dołączenie przyk. spec. pożywki w języku polskim do oferty. Specyfikacja pożywki suchej musi zawierać: nazwę, skład i nr kat. pożywki, w przypadku konieczności dodania suplementu - podać ich wykaz oraz skład, wartość pH, informacje dotyczące przech. i przydatności (ważności), opis praw. przyg. pożywki oraz kontrolę opartą na szczepach ref. z uznanej kolekcji wraz z opisem morfologii wyrosłych kolonii.3 Dost. bezpłatnie po jednym opakowaniu z każdego asort. pożywek gotowych (pożywki gotowe na płytkach, pożywki gotowe w butelkach, pożywki gotowe w probówkach) wraz z wła. certy. jakości najpóźniej do dnia otwarcia ofert. Dost. próbki będą oceniane pod względem w/w parametrów czyli np.: średnicy, wysokości, rodzaju użytych korków z gwintem, opisu etykiet oraz cech fizykochemicznych i żyznościowych pożywki. Próbki nie podlegają zwrotowi. Zam. odstąpi od wymogu dostarczenia próbek pod waru, że Wyko. dostarczali przed. produkt do Zamawiającego w ostatnim roku, a postać zamawianego artykułu oraz jego wła. nie uległy zmianie i nie podlegały reklamacji.
Dla zadania 3 1 Doł. do oferty przyk. cert. kontroli jakości (dla minimum 3 artykułów) z podanym terminem przydatności wraz z opisem wzrostu drobn. Dla pożywek wykorz. do metod ilo. przed. szczegółowej kontroli mikrobiologicznej liczbowo (dokładna wartość odzysku lub współczynnika żyzności). Cert. będą sprawdzane pod kątem zgodności z wymaganiami oraz uzyskanymi wynikami ze szcze. kontroli jakości (żyzność i/lub specyficzność i/lub selektywność). 2Doł. przykł. specyfikacji składnika pożywki w języku polskim do oferty. Spe. składnika pożywki musi zawierać: nazwę, skład i nr katalogowy, informacje dotyczące przech. i przyd. (ważności), opis prawidłowego wyk. składnika pożywki. 3Dost. bezpłatnie po 15 sztuk z każdego asort. pożywek gotowych (pożywki gotowe na płytkach, pożywki gotowe w probówkach) wraz z wła. cert. jakości najpóźniej do dnia otwarcia ofert. Dost. próbki będą oceniane pod względem w/w parametrów czyli np.: średnicy, wysokości, oraz cech fizykochemicznych i żyz. pożywki. Próbki nie podlegają zwrotowi. Zam. odstąpi od wymogu dostarczenia próbek pod warunkiem, że Wyk. dostarczali przedm. produkt do Zam. w ostatnim roku, a postać zam. artykułu oraz jego wła. nie uległy zmianie i nie podlegały reklamacji. Dla zadania 4 1Doł. do oferty przyk. cert. jakości (dla minimum 4 artykułów), z pod. terminem przydatności. 2 Doł. przyk. specyfikacji pożywki w języku polskim do oferty. Spec. pożywki suchej musi zawierać: nazwę, skład i nr kat. pożywki, w przypadku kon. dodania suplementu - podać ich wykaz oraz skład, wartość pH, informacje dotyczące przech. i przydatności (ważności), opis praw. przygo. pożywki oraz kontrolę opartą na szczepach ref. z uznanej kolekcji wraz z opisem morfologii wyrosłych kolonii. Dla zadania 5 1 Doł.do oferty przyk. cert. jakości (dla min. 3 artykułów), z podanym ter. przydatności.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

Dla zadania nr 1 1 Doł. o oferty przykładowych cert. jakości (dla minimum 4 artykułów) z pod. terminem przyd. wraz z opisem wzrostu drobnoustrojów; dla pożywek wykorz. do metod ilościowych przed. szczeg. kontroli mikro. liczbowo (dokładna wartość odzysku lub współczynnika żyzności). 2 Doł. przyk. specyfikacji pożywki w języku polskim do oferty (dla jednej pożywki, jednego suplementu). Spe. pożywki suchej musi zawierać: nazwę, skład i nr kat. pożywki, w przypadku konieczności dodania suplementu – podać ich wykaz oraz skład, wartość pH, informacje dotyczące przech. i przydatności (ważności), opis prawidłowego przyg. pożywki oraz kontrolę opartą na szczepach ref.; z uznanej kolekcji wraz z opisem morfologii wyrosłych kolonii.Dla zadania nr 2 1 Doł. do oferty przykładowych certyfikatów jakości (dla minimum 10 artykułów) z podanym ter. przydatności wraz z opisem wzrostu drob. Cert. będą sprawdzane pod kątem zgodności z wymaganiami oraz uzyskanymi wynikami ze szczeg. kontroli jakości (żyzność i/lub specyficzność i/lub selektywność).2 Dla pożywek sypkich (dla minimum 2 artykułów): dołączenie przyk. spec. pożywki w języku polskim do oferty. Specyfikacja pożywki suchej musi zawierać: nazwę, skład i nr kat. pożywki, w przypadku konieczności dodania suplementu - podać ich wykaz oraz skład, wartość pH, informacje dotyczące przech. i przydatności (ważności), opis praw. przyg. pożywki oraz kontrolę opartą na szczepach ref. z uznanej kolekcji wraz z opisem morfologii wyrosłych kolonii.3 Dost. bezpłatnie po jednym opakowaniu z każdego asort. pożywek gotowych (pożywki gotowe na płytkach, pożywki gotowe w butelkach, pożywki gotowe w probówkach) wraz z wła. certy. jakości najpóźniej do dnia otwarcia ofert. Dost. próbki będą oceniane pod względem w/w parametrów czyli np.: średnicy, wysokości, rodzaju użytych korków z gwintem, opisu etykiet oraz cech fizykochemicznych i żyznościowych pożywki. Próbki nie podlegają zwrotowi. Zam. odstąpi od wymogu dostarczenia próbek pod waru, że Wyko. dostarczali przed. produkt do Zamawiającego w ostatnim roku, a postać zamawianego artykułu oraz jego wła. nie uległy zmianie i nie podlegały reklamacji.
Dla zadania 3 1 Doł. do oferty przyk. cert. kontroli jakości (dla minimum 3 artykułów) z podanym terminem przydatności wraz z opisem wzrostu drobn. Dla pożywek wykorz. do metod ilo. przed. szczegółowej kontroli mikrobiologicznej liczbowo (dokładna wartość odzysku lub współczynnika żyzności). Cert. będą sprawdzane pod kątem zgodności z wymaganiami oraz uzyskanymi wynikami ze szcze. kontroli jakości (żyzność i/lub specyficzność i/lub selektywność). 2Doł. przykł. specyfikacji składnika pożywki w języku polskim do oferty. Spe. składnika pożywki musi zawierać: nazwę, skład i nr katalogowy, informacje dotyczące przech. i przyd. (ważności), opis prawidłowego wyk. składnika pożywki. 3Dost. bezpłatnie po 15 sztuk z każdego asort. pożywek gotowych (pożywki gotowe na płytkach, pożywki gotowe w probówkach) wraz z wła. cert. jakości najpóźniej do dnia otwarcia ofert. Dost. próbki będą oceniane pod względem w/w parametrów czyli np.: średnicy, wysokości, oraz cech fizykochemicznych i żyz. pożywki. Próbki nie podlegają zwrotowi. Zam. odstąpi od wymogu dostarczenia próbek pod warunkiem, że Wyk. dostarczali przedm. produkt do Zam. w ostatnim roku, a postać zam. artykułu oraz jego wła. nie uległy zmianie i nie podlegały reklamacji. Dla zadania 4 1Doł. do oferty przyk. cert. jakości (dla minimum 4 artykułów), z pod. terminem przydatności. 2 Doł. przyk. specyfikacji pożywki w języku polskim do oferty. Spec. pożywki suchej musi zawierać: nazwę, skład i nr kat. pożywki, w przypadku kon. dodania suplementu - podać ich wykaz oraz skład, wartość pH, informacje dotyczące przech. i przydatności (ważności), opis praw. przygo. pożywki oraz kontrolę opartą na szczepach ref. z uznanej kolekcji wraz z opisem morfologii wyrosłych kolonii. Dla zadania 5 1 Doł.do oferty przyk. cert. jakości (dla min. 3 artykułów), z podanym ter. przydatności.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1 Formularz oferty – załącznik nr 1 do SWZ
2 Formularz asortymentowo - cenowy dla zadania 1 - załącznik nr 2 do SWZ

3 Formularz asortymentowo - cenowy dla zadania 2 - załącznik nr 2 do SWZ

4 Formularz asortymentowo - cenowy dla zadania 3 - załącznik nr 2 do SWZ

5 Formularz asortymentowo - cenowy dla zadania 4 - załącznik nr 2 do SWZ

6 Formularz asortymentowo - cenowy dla zadania 5 - załącznik nr 2 do SWZ
7 Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału – załącznik nr 3 do SWZ
Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie Wykonawcy stanowiące wstępne potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia
8 Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy)Pełnomocnictwo należy załączyć do oferty, w przypadku, gdy oferta została podpisana przez pełnomocnika lub gdy oferta została złożona przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 58 ust. 2 ustawy – Pzp

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
Pełnomocnictwo należy dołączyć do oferty i powinno ono zawierać w szczególności wskazanie:
1) postępowania o udzielenie zamówienie publicznego, którego dotyczy;
2) wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia;
3) ustanowionego pełnomocnika oraz zakresu jego umocowania.
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, dokument ”Oświadczenia o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału”, o którym mowa w pkt. 9.1 SWZ, składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-02-19 08:30

8.2.) Miejsce składania ofert: platforma: https://e-propublico.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-02-19 09:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-03-19

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę zrobienie warkoczyków- Toruń
  • Lokalizacja zleceniakujawsko-pomorskie
  • Data dodania24-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę zrobienie warkoczyków. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI