ZAKUP WYPOSAŻENIA I SPRZĘTU STOŁOWO - KUCHENNEGO DLA SŁUŻBY ŻYWNOŚCIOWEJ

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
ZAKUP WYPOSAŻENIA I SPRZĘTU STOŁOWO - KUCHENNEGO DLA SŁUŻBY ŻYWNOŚCIOWEJ
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoZgierz
  • WojewództwoŁódzkie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2022-03-21
  • Zamawiający31 Wojskowy Oddział Gospodarczy
  • Data publikacji ogłoszenia2022-03-11
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00082505
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
ZAKUP WYPOSAŻENIA I SPRZĘTU STOŁOWO - KUCHENNEGO DLA SŁUŻBY ŻYWNOŚCIOWEJ

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: 31 Wojskowy Oddział Gospodarczy

1.3.) Oddział zamawiającego: Sekcja Zamówień Publicznych

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 101067256

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Konstantynowska 85

1.5.2.) Miejscowość: Zgierz

1.5.3.) Kod pocztowy: 95-100

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL712 - Łódzki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 31wog.zp@ron.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://31wog.wp.mil.pl/pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

ZAKUP WYPOSAŻENIA I SPRZĘTU STOŁOWO - KUCHENNEGO DLA SŁUŻBY ŻYWNOŚCIOWEJ

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d009353b-9f7f-11ec-baa2-b6d934483bfb

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00082505

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-03-11

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00058723/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.5 Wyposażenie i sprzęt kuchenny

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/31wog

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/31wog

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Postępowanie prowadzone jest w języku polskim elektronicznie za pośrednictwem platformazakupowa.pl pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/31wog
W celu skrócenia czasu udzielenia odpowiedzi na pytania preferuje się, aby komunikacja między zamawiającym a Wykonawcami, w tym wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje, przekazywane były
za pośrednictwem platformazakupowa.pl i formularza „Wyślij wiadomość
do zamawiającego”.
Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z platformazakupowa.pl dotyczące w szczególności logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert oraz innych czynności podejmowanych w niniejszym postępowaniu przy użyciu platformazakupowa.pl znajdują się w zakładce „Instrukcje dla Wykonawców" na stronie internetowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje.
Wszelkie zapisy dotyczące korespondencji elektronicznej znajduje się w SWZ w rozdziale VIII.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest 31. WOJSKOWY ODDZIAŁ GOSPODARCZY, ul. Konstantynowska 85, 95 – 100 ZGIERZ, tel. 261 442 002, 31wog.kancelaria@ron.mil.pl reprezentowany przez KOMENDANTA,

2. u administratora danych osobowych wyznaczony jest Inspektor Ochrony Danych Osobowych, z którym można się skontaktować poprzez email: 31wog.iod@ron.mil.pl. lub telefonicznie nr 261 442 275,

3. dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO
w celu związanym z postępowaniami o udzielenie zamówienia publicznego,

4. odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy Pzp;

5. dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie art. 78 ustawy PZP, w zw. z Jednolitym Rzeczowym Wykazem Akt 31.Wojskowego Oddziału Gospodarczego, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;

6. obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych dotyczących bezpośrednio Wykonawcy jest wymogiem ustawowym określonym
w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu
o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy PZP;
7. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
8. Wykonawca posiada:
− na podstawie art. 15 RODO, prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy;
− na podstawie art. 16 RODO, prawo do sprostowania danych osobowych Wykonawcy *;
− na podstawie art. 18 RODO, prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie danych osobowych dotyczących Wykonawcy narusza przepisy RODO;
9. Wykonawcy nie przysługuje:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art.. 6 ust. 1 lit. c RODO.
_____________________
* Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 44/ZP/22

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostawy sprzętu i wyposażenia stołowo-kuchennego dla służby żywnościowej w celu właściwego
i higienicznego utrzymania i zabezpieczenia obsługi konsumpcyjnej
i produkcyjnej w obiektach żywnościowych w rejonie odpowiedzialności 31 WOG Zgierz.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku
nr 1 do SIWZ.
Towary muszą być fabrycznie nowe, nieużywane oraz odpowiadać obowiązującym normom z zakresu gatunku pierwszego.

Towar musi być dostarczony w oryginalnym opakowaniu fabrycznym
z zabezpieczeniami stosowanymi przez producenta. Opakowanie musi umożliwić pełną identyfikację towaru np. ilość, rodzaj, parametry, data ważności itp. bez konieczności naruszania opakowania, w przypadku urządzeń elektrycznych dodatkowo wraz z kartami gwarancyjnymi oraz instrukcjami obsługi w języku polskim.
ZADANIE Nr 1 - • Zadanie nr 1- Sprzęt stołowo-kuchenny,

4.2.6.) Główny kod CPV: 39221000-7 - Sprzęt kuchenny

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

39221130-7 - Pojemniki na żywność

39221150-3 - Termosy

39221160-6 - Tacki

39221200-9 - Zastawa stołowa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji (art. 441 ust. 1 ustawy PZP) polegającego na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu dostawy sprzętu i wyposażenia stołowo-kuchennego maksymalnie o 50%
w sytuacji zaistnienia potrzeby zabezpieczenia bieżącego funkcjonowania obiektów bloku żywnościowego (np. konieczności zakupu nowego sprzętu). Skorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego skorzystanie rodzi po stronie Wykonawcy obowiązek realizacji zamówienia opcjonalnego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierować się następującym kryterium oraz w następujący sposób będzie oceniać oferty:


Rodzaj kryterium Liczba punktów (waga)
A Cena 60
B Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20
C Okres gwarancji 20

A. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium cena oferty:

cena brutto oferty najniżej skalkulowanej

Liczba punktów oferty = ---------------------------------------------------------- x 60 (pkt)
cena brutto ocenianej oferty

Oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów – 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty w kryterium cena oferty.

B. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium termin dostawy (dni kalendarzowe)– waga 20 pkt

Zamawiający przyzna Wykonawcy:
• 20 pkt, jeżeli Wykonawca zaoferuje, że towar zostanie dostarczony
w formie jednorazowej dostawy w terminie od 1 do 14 dni kalendarzowych od dnia podpisania umowy dla zamówienia podstawowego,
• 0 pkt, jeżeli Wykonawca zaoferuje, że towar zostanie dostarczony
w formie jednorazowej dostawy w terminie od 15 do 21 dni kalendarzowych od dnia podpisania umowy dla zamówienia podstawowego,

Punkty zostaną przydzielone na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o oferowanym czasie dostawy towaru w Formularzu ofertowym.

C. W kryterium „Gwarancja” najwyższą liczbę punktów (20) otrzyma oferta zawierająca najdłuższy okres gwarancji:

Dla zadań 1-2:

• 20 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 24 miesiące gwarancji
• 0 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 12 miesięcy gwarancji

Dla zadań 3-6:

• 20 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 36 miesiące gwarancji
• 0 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 24 miesięcy gwarancji

Ostatecznie punkty przyznane za kryteria zostaną zsumowane. Zamawiający przyzna punktację dla każdego zadania osobno.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Okres gwarancji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostawy sprzętu i wyposażenia stołowo-kuchennego dla służby żywnościowej w celu właściwego
i higienicznego utrzymania i zabezpieczenia obsługi konsumpcyjnej
i produkcyjnej w obiektach żywnościowych w rejonie odpowiedzialności 31 WOG Zgierz.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku
nr 1 do SIWZ.
Towary muszą być fabrycznie nowe, nieużywane oraz odpowiadać obowiązującym normom z zakresu gatunku pierwszego.
Towar musi być dostarczony w oryginalnym opakowaniu fabrycznym
z zabezpieczeniami stosowanymi przez producenta. Opakowanie musi umożliwić pełną identyfikację towaru np. ilość, rodzaj, parametry, data ważności itp. bez konieczności naruszania opakowania, w przypadku urządzeń elektrycznych dodatkowo wraz z kartami gwarancyjnymi oraz instrukcjami obsługi w języku polskim.

4.2.6.) Główny kod CPV: 39221000-7 - Sprzęt kuchenny

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

39221110-1 - Naczynia

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji (art. 441 ust. 1 ustawy PZP) polegającego na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu dostawy sprzętu i wyposażenia stołowo-kuchennego maksymalnie o 50%
w sytuacji zaistnienia potrzeby zabezpieczenia bieżącego funkcjonowania obiektów bloku żywnościowego (np. konieczności zakupu nowego sprzętu). Skorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego skorzystanie rodzi po stronie Wykonawcy obowiązek realizacji zamówienia opcjonalnego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierować się następującym kryterium oraz w następujący sposób będzie oceniać oferty:


Rodzaj kryterium Liczba punktów (waga)
A Cena 60
B Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20
C Okres gwarancji 20

A. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium cena oferty:

cena brutto oferty najniżej skalkulowanej

Liczba punktów oferty = ---------------------------------------------------------- x 60 (pkt)
cena brutto ocenianej oferty

Oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów – 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty w kryterium cena oferty.

B. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium termin dostawy (dni kalendarzowe)– waga 20 pkt

Zamawiający przyzna Wykonawcy:
• 20 pkt, jeżeli Wykonawca zaoferuje, że towar zostanie dostarczony
w formie jednorazowej dostawy w terminie od 1 do 14 dni kalendarzowych od dnia podpisania umowy dla zamówienia podstawowego,
• 0 pkt, jeżeli Wykonawca zaoferuje, że towar zostanie dostarczony
w formie jednorazowej dostawy w terminie od 15 do 21 dni kalendarzowych od dnia podpisania umowy dla zamówienia podstawowego,

Punkty zostaną przydzielone na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o oferowanym czasie dostawy towaru w Formularzu ofertowym.

C. W kryterium „Gwarancja” najwyższą liczbę punktów (20) otrzyma oferta zawierająca najdłuższy okres gwarancji:

Dla zadań 1-2:

• 20 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 24 miesiące gwarancji
• 0 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 12 miesięcy gwarancji

Dla zadań 3-6:

• 20 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 36 miesiące gwarancji
• 0 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 24 miesięcy gwarancji

Ostatecznie punkty przyznane za kryteria zostaną zsumowane. Zamawiający przyzna punktację dla każdego zadania osobno.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Okres gwarancji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostawy sprzętu i wyposażenia stołowo-kuchennego dla służby żywnościowej w celu właściwego
i higienicznego utrzymania i zabezpieczenia obsługi konsumpcyjnej
i produkcyjnej w obiektach żywnościowych w rejonie odpowiedzialności 31 WOG Zgierz.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku
nr 1 do SIWZ.
Towary muszą być fabrycznie nowe, nieużywane oraz odpowiadać obowiązującym normom z zakresu gatunku pierwszego.
Towar musi być dostarczony w oryginalnym opakowaniu fabrycznym
z zabezpieczeniami stosowanymi przez producenta. Opakowanie musi umożliwić pełną identyfikację towaru np. ilość, rodzaj, parametry, data ważności itp. bez konieczności naruszania opakowania, w przypadku urządzeń elektrycznych dodatkowo wraz z kartami gwarancyjnymi oraz instrukcjami obsługi w języku polskim.

4.2.6.) Główny kod CPV: 39221000-7 - Sprzęt kuchenny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji (art. 441 ust. 1 ustawy PZP) polegającego na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu dostawy sprzętu i wyposażenia stołowo-kuchennego maksymalnie o 50%
w sytuacji zaistnienia potrzeby zabezpieczenia bieżącego funkcjonowania obiektów bloku żywnościowego (np. konieczności zakupu nowego sprzętu). Skorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego skorzystanie rodzi po stronie Wykonawcy obowiązek realizacji zamówienia opcjonalnego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierować się następującym kryterium oraz w następujący sposób będzie oceniać oferty:


Rodzaj kryterium Liczba punktów (waga)
A Cena 60
B Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20
C Okres gwarancji 20

A. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium cena oferty:

cena brutto oferty najniżej skalkulowanej

Liczba punktów oferty = ---------------------------------------------------------- x 60 (pkt)
cena brutto ocenianej oferty

Oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów – 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty w kryterium cena oferty.

B. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium termin dostawy (dni kalendarzowe)– waga 20 pkt

Zamawiający przyzna Wykonawcy:
• 20 pkt, jeżeli Wykonawca zaoferuje, że towar zostanie dostarczony
w formie jednorazowej dostawy w terminie od 1 do 14 dni kalendarzowych od dnia podpisania umowy dla zamówienia podstawowego,
• 0 pkt, jeżeli Wykonawca zaoferuje, że towar zostanie dostarczony
w formie jednorazowej dostawy w terminie od 15 do 21 dni kalendarzowych od dnia podpisania umowy dla zamówienia podstawowego,

Punkty zostaną przydzielone na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o oferowanym czasie dostawy towaru w Formularzu ofertowym.

C. W kryterium „Gwarancja” najwyższą liczbę punktów (20) otrzyma oferta zawierająca najdłuższy okres gwarancji:

Dla zadań 1-2:

• 20 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 24 miesiące gwarancji
• 0 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 12 miesięcy gwarancji

Dla zadań 3-6:

• 20 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 36 miesiące gwarancji
• 0 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 24 miesięcy gwarancji

Ostatecznie punkty przyznane za kryteria zostaną zsumowane. Zamawiający przyzna punktację dla każdego zadania osobno.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Okres gwarancji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostawy sprzętu i wyposażenia stołowo-kuchennego dla służby żywnościowej w celu właściwego
i higienicznego utrzymania i zabezpieczenia obsługi konsumpcyjnej
i produkcyjnej w obiektach żywnościowych w rejonie odpowiedzialności 31 WOG Zgierz.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku
nr 1 do SIWZ.
Towary muszą być fabrycznie nowe, nieużywane oraz odpowiadać obowiązującym normom z zakresu gatunku pierwszego.
Towar musi być dostarczony w oryginalnym opakowaniu fabrycznym
z zabezpieczeniami stosowanymi przez producenta. Opakowanie musi umożliwić pełną identyfikację towaru np. ilość, rodzaj, parametry, data ważności itp. bez konieczności naruszania opakowania, w przypadku urządzeń elektrycznych dodatkowo wraz z kartami gwarancyjnymi oraz instrukcjami obsługi w języku polskim.

4.2.6.) Główny kod CPV: 39221000-7 - Sprzęt kuchenny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji (art. 441 ust. 1 ustawy PZP) polegającego na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu dostawy sprzętu i wyposażenia stołowo-kuchennego maksymalnie o 50%
w sytuacji zaistnienia potrzeby zabezpieczenia bieżącego funkcjonowania obiektów bloku żywnościowego (np. konieczności zakupu nowego sprzętu). Skorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego skorzystanie rodzi po stronie Wykonawcy obowiązek realizacji zamówienia opcjonalnego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierować się następującym kryterium oraz w następujący sposób będzie oceniać oferty:


Rodzaj kryterium Liczba punktów (waga)
A Cena 60
B Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20
C Okres gwarancji 20

A. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium cena oferty:

cena brutto oferty najniżej skalkulowanej

Liczba punktów oferty = ---------------------------------------------------------- x 60 (pkt)
cena brutto ocenianej oferty

Oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów – 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty w kryterium cena oferty.

B. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium termin dostawy (dni kalendarzowe)– waga 20 pkt

Zamawiający przyzna Wykonawcy:
• 20 pkt, jeżeli Wykonawca zaoferuje, że towar zostanie dostarczony
w formie jednorazowej dostawy w terminie od 1 do 14 dni kalendarzowych od dnia podpisania umowy dla zamówienia podstawowego,
• 0 pkt, jeżeli Wykonawca zaoferuje, że towar zostanie dostarczony
w formie jednorazowej dostawy w terminie od 15 do 21 dni kalendarzowych od dnia podpisania umowy dla zamówienia podstawowego,

Punkty zostaną przydzielone na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o oferowanym czasie dostawy towaru w Formularzu ofertowym.

C. W kryterium „Gwarancja” najwyższą liczbę punktów (20) otrzyma oferta zawierająca najdłuższy okres gwarancji:

Dla zadań 1-2:

• 20 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 24 miesiące gwarancji
• 0 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 12 miesięcy gwarancji

Dla zadań 3-6:

• 20 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 36 miesiące gwarancji
• 0 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 24 miesięcy gwarancji

Ostatecznie punkty przyznane za kryteria zostaną zsumowane. Zamawiający przyzna punktację dla każdego zadania osobno.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Okres gwarancji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostawy sprzętu i wyposażenia stołowo-kuchennego dla służby żywnościowej w celu właściwego
i higienicznego utrzymania i zabezpieczenia obsługi konsumpcyjnej
i produkcyjnej w obiektach żywnościowych w rejonie odpowiedzialności 31 WOG Zgierz.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku
nr 1 do SIWZ.
Towary muszą być fabrycznie nowe, nieużywane oraz odpowiadać obowiązującym normom z zakresu gatunku pierwszego.
Towar musi być dostarczony w oryginalnym opakowaniu fabrycznym
z zabezpieczeniami stosowanymi przez producenta. Opakowanie musi umożliwić pełną identyfikację towaru np. ilość, rodzaj, parametry, data ważności itp. bez konieczności naruszania opakowania, w przypadku urządzeń elektrycznych dodatkowo wraz z kartami gwarancyjnymi oraz instrukcjami obsługi w języku polskim.

4.2.6.) Główny kod CPV: 39221000-7 - Sprzęt kuchenny

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

39710000-2 - Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego

39711100-0 - Chłodziarki i zamrażarki

39711211-1 - Miksery kuchenne

39711310-5 - Elektryczne zaparzacze do kawy

39711361-7 - Kuchenki elektryczne

39711362-4 - Kuchenki mikrofalowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji (art. 441 ust. 1 ustawy PZP) polegającego na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu dostawy sprzętu i wyposażenia stołowo-kuchennego maksymalnie o 50%
w sytuacji zaistnienia potrzeby zabezpieczenia bieżącego funkcjonowania obiektów bloku żywnościowego (np. konieczności zakupu nowego sprzętu). Skorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego skorzystanie rodzi po stronie Wykonawcy obowiązek realizacji zamówienia opcjonalnego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierować się następującym kryterium oraz w następujący sposób będzie oceniać oferty:


Rodzaj kryterium Liczba punktów (waga)
A Cena 60
B Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20
C Okres gwarancji 20

A. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium cena oferty:

cena brutto oferty najniżej skalkulowanej

Liczba punktów oferty = ---------------------------------------------------------- x 60 (pkt)
cena brutto ocenianej oferty

Oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów – 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty w kryterium cena oferty.

B. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium termin dostawy (dni kalendarzowe)– waga 20 pkt

Zamawiający przyzna Wykonawcy:
• 20 pkt, jeżeli Wykonawca zaoferuje, że towar zostanie dostarczony
w formie jednorazowej dostawy w terminie od 1 do 14 dni kalendarzowych od dnia podpisania umowy dla zamówienia podstawowego,
• 0 pkt, jeżeli Wykonawca zaoferuje, że towar zostanie dostarczony
w formie jednorazowej dostawy w terminie od 15 do 21 dni kalendarzowych od dnia podpisania umowy dla zamówienia podstawowego,

Punkty zostaną przydzielone na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o oferowanym czasie dostawy towaru w Formularzu ofertowym.

C. W kryterium „Gwarancja” najwyższą liczbę punktów (20) otrzyma oferta zawierająca najdłuższy okres gwarancji:

Dla zadań 1-2:

• 20 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 24 miesiące gwarancji
• 0 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 12 miesięcy gwarancji

Dla zadań 3-6:

• 20 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 36 miesiące gwarancji
• 0 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 24 miesięcy gwarancji

Ostatecznie punkty przyznane za kryteria zostaną zsumowane. Zamawiający przyzna punktację dla każdego zadania osobno.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Okres gwarancji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dostawy sprzętu i wyposażenia stołowo-kuchennego dla służby żywnościowej w celu właściwego
i higienicznego utrzymania i zabezpieczenia obsługi konsumpcyjnej
i produkcyjnej w obiektach żywnościowych w rejonie odpowiedzialności 31 WOG Zgierz.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku
nr 1 do SIWZ.
Towary muszą być fabrycznie nowe, nieużywane oraz odpowiadać obowiązującym normom z zakresu gatunku pierwszego.
Towar musi być dostarczony w oryginalnym opakowaniu fabrycznym
z zabezpieczeniami stosowanymi przez producenta. Opakowanie musi umożliwić pełną identyfikację towaru np. ilość, rodzaj, parametry, data ważności itp. bez konieczności naruszania opakowania, w przypadku urządzeń elektrycznych dodatkowo wraz z kartami gwarancyjnymi oraz instrukcjami obsługi w języku polskim.

4.2.6.) Główny kod CPV: 39221000-7 - Sprzęt kuchenny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji (art. 441 ust. 1 ustawy PZP) polegającego na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu dostawy sprzętu i wyposażenia stołowo-kuchennego maksymalnie o 50%
w sytuacji zaistnienia potrzeby zabezpieczenia bieżącego funkcjonowania obiektów bloku żywnościowego (np. konieczności zakupu nowego sprzętu). Skorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego skorzystanie rodzi po stronie Wykonawcy obowiązek realizacji zamówienia opcjonalnego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierować się następującym kryterium oraz w następujący sposób będzie oceniać oferty:


Rodzaj kryterium Liczba punktów (waga)
A Cena 60
B Termin dostawy (dni kalendarzowe) 20
C Okres gwarancji 20

A. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium cena oferty:

cena brutto oferty najniżej skalkulowanej

Liczba punktów oferty = ---------------------------------------------------------- x 60 (pkt)
cena brutto ocenianej oferty

Oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną liczbę punktów – 60. Pozostałe oferty zostaną przeliczone według powyższego wzoru. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty w kryterium cena oferty.

B. Sposób obliczenia wartości punktowej w kryterium termin dostawy (dni kalendarzowe)– waga 20 pkt

Zamawiający przyzna Wykonawcy:
• 20 pkt, jeżeli Wykonawca zaoferuje, że towar zostanie dostarczony
w formie jednorazowej dostawy w terminie od 1 do 14 dni kalendarzowych od dnia podpisania umowy dla zamówienia podstawowego,
• 0 pkt, jeżeli Wykonawca zaoferuje, że towar zostanie dostarczony
w formie jednorazowej dostawy w terminie od 15 do 21 dni kalendarzowych od dnia podpisania umowy dla zamówienia podstawowego,

Punkty zostaną przydzielone na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o oferowanym czasie dostawy towaru w Formularzu ofertowym.

C. W kryterium „Gwarancja” najwyższą liczbę punktów (20) otrzyma oferta zawierająca najdłuższy okres gwarancji:

Dla zadań 1-2:

• 20 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 24 miesiące gwarancji
• 0 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 12 miesięcy gwarancji

Dla zadań 3-6:

• 20 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 36 miesiące gwarancji
• 0 pkt jeżeli Wykonawca zaoferuje 24 miesięcy gwarancji

Ostatecznie punkty przyznane za kryteria zostaną zsumowane. Zamawiający przyzna punktację dla każdego zadania osobno.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Okres gwarancji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania
o udzielenie zamówienia w oryginale w formie elektronicznej podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej opatrzone podpisem zaufanym lub elektronicznym podpisem osobistym:

• Oświadczenia Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 5 ustawy PZP, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2021 r. poz. 275), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę lub ofertę częściową albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej. Wzór oświadczenia, o którym mowa stanowi Załącznik Nr 6 do SWZ.

• oświadczenie w celu potwierdzenia aktualności informacji przedstawionych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust.1 w oryginale w formie elektronicznej podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub
w postaci elektronicznej opatrzone podpisem zaufanym lub elektronicznym podpisem osobistym zgodnie z załącznikiem nr 7 do SWZ.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.
Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego.
Pełnomocnictwo powinno być załączone do oferty i zawierać w szczególności wskazanie:
• postępowania o zamówienie publiczne, którego dotyczą,
• wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia wymienionych z nazwy z określeniem adresu siedziby,
• ustanowionego pełnomocnika oraz zakresu jego umocowania.
Wymagana forma:
Pełnomocnictwo składa się, jako dokument elektroniczny opatrzony kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub osobistym podpisem elektronicznym.
W przypadku gdy pełnomocnictwo zostało wystawione, jako dokument
w postaci papierowej, przekazuje się cyfrowe odwzorowanie tego dokumentu opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub elektronicznym podpisem osobistym, poświadczające zgodność cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej.
Poświadczenia zgodności cyfrowego odwzorowania z dokumentem
w postaci papierowej mogą dokonać mocodawcy lub notariusz.
Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. Wykonawca jest zobowiązany wskazać części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom i podać firmy podwykonawców, o ile są już znane - Załącznik Nr 4 do SWZ.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego.
Pełnomocnictwo powinno być załączone do oferty i zawierać w szczególności wskazanie:
• postępowania o zamówienie publiczne, którego dotyczą,
• wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia wymienionych z nazwy z określeniem adresu siedziby,
• ustanowionego pełnomocnika oraz zakresu jego umocowania.

Wymagana forma:
Pełnomocnictwo składa się, jako dokument elektroniczny opatrzony kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub osobistym podpisem elektronicznym.

W przypadku gdy pełnomocnictwo zostało wystawione, jako dokument
w postaci papierowej, przekazuje się cyfrowe odwzorowanie tego dokumentu opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub elektronicznym podpisem osobistym, poświadczające zgodność cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej.

Poświadczenia zgodności cyfrowego odwzorowania z dokumentem
w postaci papierowej mogą dokonać mocodawcy lub notariusz.
Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. Wykonawca jest zobowiązany wskazać części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom i podać firmy podwykonawców, o ile są już znane - Załącznik Nr 4 do SWZ.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-03-21 10:10

8.2.) Miejsce składania ofert: platformazakupowa.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-03-21 10:20

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-04-19

8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:

Część 1 : Tak

Część 2 : Tak

Część 3 : Tak

Część 4 : Tak

Część 5 : Tak

Część 6 : Tak

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę dostawę i instalację oświetlenia w budynku produkcyjnym - Rogowiec
  • Lokalizacja zleceniałódzkie
  • Data dodania07-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę dostawę i instalację oświetlenia w budynku produkcyjnym (wymiana istniejącego oświetlenia). Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI