Dostawa wyposażenia do pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Centrum Kształcenia...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa wyposażenia do pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im Władysława Stanisława Rymonta w Sokołowie Podlaskim
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSokołów Podlaski
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoAdministracja rządowa terenowa
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyZespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Władysława Stanisława Reymonta w Sokołowie Podlaskim
  • Data publikacji ogłoszenia2019-03-15
  • Numer ogłoszenia525506-N-2019
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 525506-N-2019 z dnia 2019-03-15 r.

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Władysława Stanisława Reymonta w Sokołowie Podlaskim: Dostawa wyposażenia do pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im Władysława Stanisława Rymonta w Sokołowie Podlaskim
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Władysława Stanisława Reymonta w Sokołowie Podlaskim, krajowy numer identyfikacyjny 95667000000000, ul. Ul. Oleksiaka Wichury  3 , 08-300  Sokołów Podlaski, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 25 787 21 37, e-mail zs2@sokolowpodl.pl, faks 25 787 21 37.
Adres strony internetowej (URL): www.zs2.sokolowpodl.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie
http://www.zs2.sokolowpodl.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Nie
www.zs2.sokolowpodl.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wyposażenia do pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im Władysława Stanisława Rymonta w Sokołowie Podlaskim
Numer referencyjny: zsckr-241.01.2019
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: SZAFKA Z UMYWALKĄ - drzwi skrzydłowe, przestawna pólka. Materiał wykonania – płyta meblowa, nogi stal nierdzewna AISI 304; Umywalka wykonana z porcelany wpuszczona w szafkę, otwór na baterię centralny) + bateria chromowana, z mieszalnikiem. SZAFKA POD PŁYTĘ INDUKCYJNĄ z dwoma szufladami - 15/30/30 nogi ze stali nierdzewnej AISI 304 Stół-szafka. Na połowie drzwi otwierane, jedna półka, na drugiej z 3 szufladami. Wymiary 80x60x85cm rant z tyłu szafki. Materiał wykonania - stal nierdzewna AISI 304 Stół-szafka drzwi suwane, jedna półka. Wymiary (WxBxH) 80x60x85cm rant z tyłu szafki. Materiał wykonania wysokiej jakości- stal nierdzewna AISI 304 Regał Magazynowy - półki pełne, stal nierdzewna, wymiary 80x50x180mm. Materiał wykonania wysokiej jakości- stal nierdzewna AISI 304 Stół roboczy z 3 szufladami. Wymiary 40x60x85cm rant z tyłu szafki. Materiał wykonania wysokiej jakości-stal nierdzewna AISI 304 Stół roboczy narożny z dwoma rantami - pod wymiar (55x60x85) - jako wynikowy- stalnierdzewna AISI 304 Stół roboczy z drzwiczkami -stal nierdzewna AISI 304 wymiary wg schematu nr 1 Piec konwekcyjny elektryczno-parowy z podstawą Moc ok. 5kW, 400V. Wykonany ze stali nierdzewnej wysokiej jakości z systemem myjącym w standardzie, automatyczna regulacja mocy grzałek, wentylator do zapewnienia szybszej obróbki produktów, cyfrowy dotykowy panel sterowania z możliwością zapamiętywania programów, pojemność 3x GN 1/1 , odległość między półkami 67 mm. Wymiary 70x85x58cm. Podstawa z półkami na GN. Stół chłodniczy z agregatem na dole, 2 drzwiowa, obudowa wnętrze wykonane ze stali nierdzewnej, wysokiej jakości wymuszony obieg powietrza, automatyczne oszranianie i odparowanie skroplin, samo domykające się drzwi, komora w standardzie GN1/1 ,trzy ruszty z prowadnicami w komplecie Wymiary 90x60x85cm. 230V. Zmywarka podblatowa o wymiarach 60x60x85 cm. Całość wykonana ze stali nierdzewnej, uchwyt drzwi profilowany ze stali nierdzewnej 2 pary ramion myjąco płuczących- góra/dół. Cykl pracy180 sekund, użycie wody 2,5l/cykl, 230V.W komplecie odkamieniacz i dozownik. STÓŁ ROBOCZY Z MIEJSCEM NA ZMYWARKĘ ze stali nerdzewnej AISI 304 OKAP WENTYLACYJNY CENTRALNY Z FILTRAMI TŁUSZCZU I OŚWIETLENIEM- stal nierdzewna AISI 304 OKAP PRZYŚCIENNY Z FILTRAMI TŁUSZCZU I OŚWIETLENIEM - dwustanowiskowy-stal nierdzewna AISI 304 OKAP PRZYŚCIENNY Z FILTRAMI TŁUSZCZU I OŚWIETLENIEM - dwustanowiskowy- stal nierdzewna AISI 304 OKAP PRZYŚCIENNY Z FILTRAMI TŁUSZCZU I OŚWIETLENIEM - 1-stanowiskowy- stal nierdzewna AISI 304 OKAP PRZYŚCIENNY Z FILTRAMI TŁUSZCZU I OŚWIETLENIEM - podcięcie- stal nierdzewna AISI 304 SZAFKA WISZĄCA Z DRZWICZKAMI - drzwi skrzydłowe , przestawna pólka- stal nierdzewna AISI 304 NADSTAWKA NA STÓŁ PODWÓJNA - stal nierdzewna AISI 304 Cyrkulator do gotowania sous-vide Kosz na odpady z pedałem i wkładką foliową - 10l stal nierdzewna wysokiej jakości Kosze na odpady - 10l - Wykonane ze stali nierdzewnej wysokiej jakości o pojemności 10 l otwarte Pakowarka próżniowa - Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej nierdzewna wysokiej jakości, 230V. Urządzenia do opiekania - Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej wysokiej jakości, ruchoma część górna, wysuwana blacha z rusztem, dwie grzałki niezależnie sterowane, bezpiecznik zapobiegający przegrzewaniu się. Wymiary 45x48x53 cm. Moc 2,8kW, napięcie 230V. Naświetlacz do jaj - Urządzenie z lampami UV do dezynfekcji 30 jaj, czas sterylizacji 150 sek. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Blender ręczny ( mikser ręczny) z rózgą do miksowania - Obroty 2000-12500 obr/min, długość ramienia 24 cm, rózga do miksowania. Gofrownica - Moc 2 kW, 230V, obudowa wykonana ze stali nierdzewnej wysokiej jakości, dwie płyty grzewcze pokryte powłoką ceramiczną, rynienka wokół płyty na pozostałości ciasta, płynna regulacja temperatur, bezpiecznik zabezpieczający przed przegrzaniem się urządzenia. Frytownica - Pojemność 5 l, moc 2 kW, 230V, obudowa wykonana ze stali nierdzewnej wysokiej jakości, wyjmowane pojemniki na fryturę, kosze ze składanymi rączkami, płynna regulacja temperatur od 60 do 200C, zabezpieczenie odcinające zasilanie. Naleśnikarka - Moc 2 kW, 230V, obudowa wykonana ze stali nierdzewnej wysokiej jakości, średnica płyty grzewczej 400mm, gładka powierzchnia grzewcza płyty żeliwnej pokryta powłoką ceramiczną, szuflada do przechowywania w stałej temperaturze talerzy lub przygotowywanych naleśników, płynna regulacja temperatur, bezpiecznik zabezpieczający przed przegrzaniem się urządzenia. Kontakt grill Moc 2 kW, obudowa wykonana ze stali nierdzewnej wysokiej jakości, płyty grillowe ryflowane żeliwne, dwie strefy grzewcze - góra i dół, płynna regulacja temperatur od 50 do 300oC, 2 strefy grzewcze, bezpiecznik zabezpieczający przed przegrzaniem się urządzenia, żaroodporne uchwyty, w zestawie szczotki do czyszczenia. Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej, Podłączenie do kanału wentylacyjnego. Pojemniki gastronomiczne (1 KOMPLET) - Wykonane ze stali nierdzewnej wysokiej jakości. 3 pojemniki GN1/1 o wymiarach 530x325mm i wysokości 20mm, Po 2 pojemniki GN1/1 o wymiarach 530x325mm i wysokości 40mm i 65mm 1 pojemnik perforowany o wysokości 65mm z pokrywą. 1 pojemnik GN1/2 o wymiarach325x265 i wysokości 65mm z pokrywą 2 pojemniki GN1/3 o wymiarach 325x176mm i wysokości 65mm z pokrywą 4 pojemniki GN1/9 o wymiarach 176x108 mm i wysokości 65 mm Garnki z pokrywkami - Materiał wykonania stal nierdzewna wysokiej jakości. Pojemność 4 litr , 5 litrów i 6 litrów Garnek do gotowania ryb z pokrywą i wkładką perforowaną - Materiał wykonania stal nierdzewna wysokiej jakości poj. 6l. Misa 2sztuki – Średnica 400mm wysokość 110 mm 2sztuki –średnica 500mm wysokość 130mm deski kolorowe HACCP - kpl. 12 po 6 szt. Materiał wykonania tworzywo sztuczne wysokiej jakości. Możliwość mycia w zmywarce. Stojak na deski - zawieszenie 6 desek stolnica - Stolnica silikonowa (z wałkiem silikonowym) - Prosta- Długość – L: 600 mm, szerokość – B:500 mm. nóż kuchenny - komplet stal nierdzewna nierdzewna wysokiej jakości, Twardość: HRC 53. Można myć w zmywarce Nóż do trybowania, 24 cm, 88 gł Nóż do jarzyn; Nóż szefa kuchni( kuchenny); Nóż do chleba; Nóż do pomidorów; nóż do obierania Nóż kolebkowy - stal nierdzewna nierdzewna wysokiej jakości Stalka – ostrzałka do noży Tłuczek do mięsa - Materiał wykonania -stal nierdzewna wysokiej jakości, 2 powierzchnie rozbijające ,masa 0,3 kg Nożyce do drobiu - Materiał wykonania- stal nierdzewna wysokiej jakości Talerze głębokie - Duże śr. 255 mm, kolor biały, porcelana, wytrzymała powłoka szklana. Przystosowane do mycia w zmywarce, możliwość użycia w mikrofali. blacha do wypieku ciast - Materiał wykonania ze stali nierdzewna wysokiej jakości z powłoką nieprzywierającą wysokiej klasy, przystosowana do mycia w zmywarce. Wymiary 24x36cm, 12x36cm i 12x25cm - łącznie 7 kpl. Po 3 szt. Patelnia do naleśników - średnica 220-240 mm. Przystosowana do kuchni ceramicznej- stal nierdzewna wysokiej jakości. Forma do babek z kominem - Materiał wykonania stal nierdzewna wysokiej jakości z powłoką nie przywierającą lub silikon wysokiej klasy, przystosowana do mycia w zmywarce. Średnica 24cm Tortownica - Materiał wykonania ze stali nierdzewna wysokiej jakości z powłoką wysokiej klasy, przystosowana do mycia w zmywarce. Średnica 24cm Naczynie (miseczka ) do dipów z podstawką - Średnica 80 mm, wysokość 40mm, kolor biały, porcelana ( linia taka sama jak talerze głębokie) hartowane białe szkło o wytrzymałej powłoce. Przystosowane do mycia w zmywarce, możliwość użycia w mikrofali. porcelana taka sama linia jak w poz. talerze do dania zasadniczego sito stalowe - 24 szt. nierdzewne 21 cm oczko 0,5 mm , 24 cm oczko 0,5 mm. Stal nierdzewna wysokiej jakości Cedzak- Wykonany ze stali nierdzewnej wysokiej jakości , średnica 225/140mm, wysokość 135 mm praska do czosnku - Materiał wykonania stal nierdzewna wysokiej jakości praska do ziemniaków - Materiał wykonania stal nierdzewna wysokiej jakości Otwieracz do puszek elektryczny otwieracz do puszek - ręczny - stal nierdzewna wysokiej jakości Zestaw do carvingu Łyżka cedzakowa - Materiał wykonania stal nierdzewna wysokiej jakości dł.300mm Łopatka drewniana długa Łopatka drewniana krótka Łopatka drewniana perforowana Szczypce drewniane Widelec do przewracania - Materiał wykonania stal nierdzewna wysokiej jakości. Łopatka do ryb - Materiał wykonania stal nierdzewna wysokiej jakości. Skrobak do ryb - Materiał wykonania stal nierdzewna wysokiej jakości. Pęseta do usuwania ości- materiał wykonania stal nierdzewna wysokiej jakości. Naczynia miarowe Poj. 1l z podziałką, materiał wykonania stal nierdzewna wysokiej jakości. Przystosowane do mycia w zmywarce papier do pieczenia/folia aluminiowa - komplet (po 1 szt każdego) Rózgi - Wykonany ze stali nierdzewnej wysokiej jakości 200mm, 250mm, 300mm - kpl Radełko proste -Wykonany ze stali nierdzewnej wysokiej jakości Radełko karbowane - Wykonany ze stali nierdzewnej wysokiej jakości Porcjoner do ryżu - Wykonany ze stali nierdzewnej wysokiej jakości, długość 250mm Lejek z sitkiem -Wykonany ze stali nierdzewnej wysokiej jakości, średnica 130mm Ubijak do ziemniaków - Wykonany ze stali nierdzewnej wysokiej jakości Krajacz do jaj - Wykonany ze stali nierdzewnej wysokiej jakości Pojemnik na mydło w płynie -Poj. min. 500ml, naścienny. Materiał wykonania stal nierdzewna wysokiej jakości Pojemnik na ręczniki papierowe - Naścienny. Materiał wykonania stal nierdzewna wysokiej jakości Apteczka pierwszej pomocy - Kompletna, naścienna. Lusto nad umywalką

II.5) Główny kod CPV: 39141000-2
Dodatkowe kody CPV:


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 2019-08-01

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: zdolność techniczna lub zawodowa Zamawiający ustala następujący warunek udziału w postępowaniu za spełniony, jeżeli Wykonawca zrealizował co najmniej dwie dostawu wyposażenia gastronomicznego dla kuchni, restauracji, szkolnych pracowni gastronomicznych o łącznej wartości 150 000,00zł netto
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 3 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 5 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 6 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 7 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
Wykaz dostaw, w okresie ostatnich 3 lat przed terminem składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane należycie ,przy czy dowodami o których mowa: są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane. Jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać dokumentów- oświadczenie Wykonawcy. Treść oświadczenia stanowi załącznik nr. 3 do SIWZ. W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu zamawiający żąda następujących dokumentów: - oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej; w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. Zgodnie z art. 24 ust. 11 Pzp wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji dotyczących kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie, ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp stanowi Załącznik nr 7 do SIWZ. 7.1. W celu potwierdzenia, że oferowane usługi odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego, zamawiający żąda: Atestów higienicznych, Atestów PZH, Deklaracji zgodności, Certyfikaty ISO
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
zdolność techniczna lub zawodowa; Zamawiający ustala następujący warunek udziału w postępowaniu za spełniony, jeżeli Wykonawca zrealizował co najmniej dwie dostawu wyposażenia gastronomicznego dla kuchni, restauracji, szkolnych pracowni gastronomicznych o łącznej wartości 150 000,00zł netto
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena 60,00
gwarancja 40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: , godzina: ,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zatrudnię samodzielne ekipy do ociepleń - Pruszków
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania28-03-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zatrudnię samodzielne ekipy do ociepleń. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI