Usługa wynajmu miejsc noclegowych wraz ze śniadaniem, sali szkoleniowej wraz z obsługą...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Usługa wynajmu miejsc noclegowych wraz ze śniadaniem, sali szkoleniowej wraz z obsługą techniczną oraz usługa restauracyjna na potrzeby organizacji szkoleń przez KSSIP.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoKraków
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
  • Termin składania wniosków2022-09-09
  • ZamawiającyKrajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury
  • Data publikacji ogłoszenia2022-08-25
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00318954
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługa wynajmu miejsc noclegowych wraz ze śniadaniem, sali szkoleniowej wraz z obsługą techniczną oraz usługa restauracyjna na potrzeby organizacji szkoleń przez KSSIP.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 140580428

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Przy Rondzie 5

1.5.2.) Miejscowość: Kraków

1.5.3.) Kod pocztowy: 31-547

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL213 - Miasto Kraków

1.5.7.) Numer telefonu: 12 617 96 15

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@kssip.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.kssip.gov.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa wynajmu miejsc noclegowych wraz ze śniadaniem, sali szkoleniowej wraz z obsługą techniczną oraz usługa restauracyjna na potrzeby organizacji szkoleń przez KSSIP.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d92eab12-22e6-11ed-b8b2-9a321cc30829

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00318954

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-08-25

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00233625/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.12 Usługa wynajmu miejsc noclegowych wraz ze śniadaniem, sali szkoleniowej wraz z obsługą techniczną oraz usługa restauracyjna na potrzeby organizacji szkoleń przez KSSIP

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://e-propublico.pl/Zamawiajacy/AktualneOgloszenia?zamawiajacyId=d02d3ad5-085f-43bf-b39c-b8dd2427afd5

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://e-propublico.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W niniejszym postępowaniu komunikacja Zamawiającego z Wykonawcami odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, za pośrednictwem
Platformy on-line działającej pod adresem https://e-propublico.pl. Korzystanie z Platformy przez Wykonawcę jest bezpłatne.
Szczegółowe informacje Rozdział 8 SWZ

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzule informacyjne z art. 13 i art. 14 RODO znajdują się
w SWZ, w zał. nr 1 do SWZ.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: BA-X.2611.15.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 1504411,01 PLN

4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 476268,73 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak

4.1.14.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:

Zamawiający uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, zgodnie z art. 100 ust. 1 ustawy

Zamawiający określił wymagania dotyczące wydajności lub funkcjonalności, zgodnie z art. 101 ust. 1 ustawy

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest usługa wynajmu miejsc noclegowych wraz ze śniadaniem, sali szkoleniowej wraz z obsługą techniczną oraz usługa restauracyjna na potrzeby organizacji szkoleń przez KSSIP - dotyczy usług w Gdańsku.
Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia
(załącznik nr 2 do SWZ), projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 do SWZ część 1 -8).

4.2.5.) Wartość części: 59059,20 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia
przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
2. Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Kryteria oceny ofert i ich waga:
1) Cena oferty – 60%
Punkty za kryterium „cena oferty” zostaną obliczone według następującego wzoru:
Cena oferty = [cena oferty z najniższą ceną] : [cena oferty ocenianej] x 60 pkt
2) Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP – 30%
Do 4 km -30 pkt.
Powyżej 4 km – 0 pkt.
Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP będzie mierzona
na podstawie mapy umieszczonej na stronie https://maps.google.pl, wariant komunikacji: pieszo– najkrótsza zaproponowana przez serwis trasa.
3) Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania
kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)- 10%
Zamawiający, oceniając kryterium, będzie brał pod uwagę zadeklarowanie przez
Wykonawcę, do przygotowania posiłków w całości, kawy posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważną, która potwierdza, że drobni producenci/rolnicy otrzymali przynajmniej cenę minimalną zapewniającą im zwrot kosztów produkcji i godziwe wynagrodzenie, wypłacona została im roczna premia Fairtrade lub równoważna premia na projekty rozwojowe wspierające społeczność lokalną, zapewniona jest możliwość udzielania prefinansowania zakupu kawy przez grupę producencką, zapewnione są odpowiednie warunki socjalne zgodnie z Konwencjami Międzynarodowej Organizacji Pracy (ochrona praw kobiet i przeciwstawianie się ich dyskryminacji, zakaz pracy przymusowej i niewykorzystywanie pracy dzieci, wolność zrzeszania się, bezpieczeństwo i ochrona zdrowia) oraz przestrzegane są standardy środowiskowe (producent ocenia swoje oddziaływanie na środowiskowo i tworzy plan jego minimalizacji, stopniowe ograniczanie użycia w rolnictwie środków chemicznych, zakaz stosowania GMO, stopniowe wdrażanie zrównoważonych systemów zagospodarowania odpadów, zapobieganie pożarom lasów).
Zamawiający wymaga aby serwowana podczas posiłków kawa spełniała wymogi
i kryteria społeczne oraz środowiskowe określone w etykiecie Fairtrade lub równoważne wskazane powyżej.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli wypełnienia zobowiązania Wykonawcy określonego w pozacenowym kryterium „aspekt społeczny
i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium) w sposób określony w projektowanych postanowienia umowy. Zamawiający ma prawo do zastosowania sankcji z tytułu niespełnienia warunków opisanych w kryterium „aspekt społeczny i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium). Wysokość kar określona została w projektowanych postanowienia umowy (załącznik nr 3 do SWZ). Ocena ofert w powyższym kryterium dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu ofertowym (załącznik numer 1 do SWZ). W przypadku nie wypełnienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki oferta otrzyma 0 punktów. W przypadku
zadeklarowania w Formularzu ofertowym zastosowania do przygotowania kawy podczas posiłków posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny, potwierdzającą spełnienie przez ten produkt wskazanych powyżej kryteriów, Wykonawca otrzyma 10 punktów
3. Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto. Odległości będą weryfikowane przez Zamawiającego metodą wskazaną w kryteriach oceny ofert.
4. Wyniki powyższych działań zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
5. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, spośród ofert spełniających warunki określone w SWZ, która uzyska najwyższą sumę punktów w kryteriach wskazanych w ust. 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety społecznej

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest usługa wynajmu miejsc noclegowych wraz ze śniadaniem, sali szkoleniowej wraz z obsługą techniczną oraz usługa restauracyjna na potrzeby organizacji szkoleń przez KSSIP-dotyczy usług w Katowicach.
Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia
(załącznik nr 2 do SWZ), projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 do SWZ część 1 -8).

4.2.5.) Wartość części: 56609,78 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia
przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
2. Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Kryteria oceny ofert i ich waga:
1) Cena oferty – 60%
Punkty za kryterium „cena oferty” zostaną obliczone według następującego wzoru:
Cena oferty = [cena oferty z najniższą ceną] : [cena oferty ocenianej] x 60 pkt
2) Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP – 30%
Do 4 km -30 pkt.
Powyżej 4 km – 0 pkt.
Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP będzie mierzona
na podstawie mapy umieszczonej na stronie https://maps.google.pl, wariant komunikacji: pieszo– najkrótsza zaproponowana przez serwis trasa.
3) Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania
kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)- 10%
Zamawiający, oceniając kryterium, będzie brał pod uwagę zadeklarowanie przez
Wykonawcę, do przygotowania posiłków w całości, kawy posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważną, która potwierdza, że drobni producenci/rolnicy otrzymali przynajmniej cenę minimalną zapewniającą im zwrot kosztów produkcji i godziwe wynagrodzenie, wypłacona została im roczna premia Fairtrade lub równoważna premia na projekty rozwojowe wspierające społeczność lokalną, zapewniona jest możliwość udzielania prefinansowania zakupu kawy przez grupę producencką, zapewnione są odpowiednie warunki socjalne zgodnie z Konwencjami Międzynarodowej Organizacji Pracy (ochrona praw kobiet i przeciwstawianie się ich dyskryminacji, zakaz pracy przymusowej i niewykorzystywanie pracy dzieci, wolność zrzeszania się, bezpieczeństwo i ochrona zdrowia) oraz przestrzegane są standardy środowiskowe (producent ocenia swoje oddziaływanie na środowiskowo i tworzy plan jego minimalizacji, stopniowe ograniczanie użycia w rolnictwie środków chemicznych, zakaz stosowania GMO, stopniowe wdrażanie zrównoważonych systemów zagospodarowania odpadów, zapobieganie pożarom lasów).
Zamawiający wymaga aby serwowana podczas posiłków kawa spełniała wymogi
i kryteria społeczne oraz środowiskowe określone w etykiecie Fairtrade lub równoważne wskazane powyżej.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli wypełnienia zobowiązania Wykonawcy określonego w pozacenowym kryterium „aspekt społeczny
i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium) w sposób określony w projektowanych postanowienia umowy. Zamawiający ma prawo do zastosowania sankcji z tytułu niespełnienia warunków opisanych w kryterium „aspekt społeczny i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium). Wysokość kar określona została w projektowanych postanowienia umowy (załącznik nr 3 do SWZ). Ocena ofert w powyższym kryterium dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu ofertowym (załącznik numer 1 do SWZ). W przypadku nie wypełnienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki oferta otrzyma 0 punktów. W przypadku
zadeklarowania w Formularzu ofertowym zastosowania do przygotowania kawy podczas posiłków posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny, potwierdzającą spełnienie przez ten produkt wskazanych powyżej kryteriów, Wykonawca otrzyma 10 punktów
3. Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto. Odległości będą weryfikowane przez Zamawiającego metodą wskazaną w kryteriach oceny ofert.
4. Wyniki powyższych działań zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
5. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, spośród ofert spełniających warunki określone w SWZ, która uzyska najwyższą sumę punktów w kryteriach wskazanych w ust. 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety społecznej

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest usługa wynajmu miejsc noclegowych wraz ze śniadaniem, sali szkoleniowej wraz z obsługą techniczną oraz usługa restauracyjna na potrzeby organizacji szkoleń przez KSSIP -dotyczy usług w Krakowie.
Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia
(załącznik nr 2 do SWZ), projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 do SWZ część 1 -8).

4.2.5.) Wartość części: 49494,64 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia
przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
2. Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Kryteria oceny ofert i ich waga:
1) Cena oferty – 60%
Punkty za kryterium „cena oferty” zostaną obliczone według następującego wzoru:
Cena oferty = [cena oferty z najniższą ceną] : [cena oferty ocenianej] x 60 pkt
2) Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP – 30%
Do 4 km -30 pkt.
Powyżej 4 km – 0 pkt.
Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP będzie mierzona
na podstawie mapy umieszczonej na stronie https://maps.google.pl, wariant komunikacji: pieszo– najkrótsza zaproponowana przez serwis trasa.
3) Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania
kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)- 10%
Zamawiający, oceniając kryterium, będzie brał pod uwagę zadeklarowanie przez
Wykonawcę, do przygotowania posiłków w całości, kawy posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważną, która potwierdza, że drobni producenci/rolnicy otrzymali przynajmniej cenę minimalną zapewniającą im zwrot kosztów produkcji i godziwe wynagrodzenie, wypłacona została im roczna premia Fairtrade lub równoważna premia na projekty rozwojowe wspierające społeczność lokalną, zapewniona jest możliwość udzielania prefinansowania zakupu kawy przez grupę producencką, zapewnione są odpowiednie warunki socjalne zgodnie z Konwencjami Międzynarodowej Organizacji Pracy (ochrona praw kobiet i przeciwstawianie się ich dyskryminacji, zakaz pracy przymusowej i niewykorzystywanie pracy dzieci, wolność zrzeszania się, bezpieczeństwo i ochrona zdrowia) oraz przestrzegane są standardy środowiskowe (producent ocenia swoje oddziaływanie na środowiskowo i tworzy plan jego minimalizacji, stopniowe ograniczanie użycia w rolnictwie środków chemicznych, zakaz stosowania GMO, stopniowe wdrażanie zrównoważonych systemów zagospodarowania odpadów, zapobieganie pożarom lasów).
Zamawiający wymaga aby serwowana podczas posiłków kawa spełniała wymogi
i kryteria społeczne oraz środowiskowe określone w etykiecie Fairtrade lub równoważne wskazane powyżej.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli wypełnienia zobowiązania Wykonawcy określonego w pozacenowym kryterium „aspekt społeczny
i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium) w sposób określony w projektowanych postanowienia umowy. Zamawiający ma prawo do zastosowania sankcji z tytułu niespełnienia warunków opisanych w kryterium „aspekt społeczny i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium). Wysokość kar określona została w projektowanych postanowienia umowy (załącznik nr 3 do SWZ). Ocena ofert w powyższym kryterium dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu ofertowym (załącznik numer 1 do SWZ). W przypadku nie wypełnienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki oferta otrzyma 0 punktów. W przypadku
zadeklarowania w Formularzu ofertowym zastosowania do przygotowania kawy podczas posiłków posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny, potwierdzającą spełnienie przez ten produkt wskazanych powyżej kryteriów, Wykonawca otrzyma 10 punktów
3. Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto. Odległości będą weryfikowane przez Zamawiającego metodą wskazaną w kryteriach oceny ofert.
4. Wyniki powyższych działań zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
5. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, spośród ofert spełniających warunki określone w SWZ, która uzyska najwyższą sumę punktów w kryteriach wskazanych w ust. 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety społecznej

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest usługa wynajmu miejsc noclegowych wraz ze śniadaniem, sali szkoleniowej wraz z obsługą techniczną oraz usługa restauracyjna na potrzeby organizacji szkoleń przez KSSIP- dotyczy usług w Łodzi.
Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia
(załącznik nr 2 do SWZ), projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 do SWZ część 1 -8).

4.2.5.) Wartość części: 73570,72 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia
przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
2. Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Kryteria oceny ofert i ich waga:
1) Cena oferty – 60%
Punkty za kryterium „cena oferty” zostaną obliczone według następującego wzoru:
Cena oferty = [cena oferty z najniższą ceną] : [cena oferty ocenianej] x 60 pkt
2) Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP – 30%
Do 4 km -30 pkt.
Powyżej 4 km – 0 pkt.
Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP będzie mierzona
na podstawie mapy umieszczonej na stronie https://maps.google.pl, wariant komunikacji: pieszo– najkrótsza zaproponowana przez serwis trasa.
3) Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania
kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)- 10%
Zamawiający, oceniając kryterium, będzie brał pod uwagę zadeklarowanie przez
Wykonawcę, do przygotowania posiłków w całości, kawy posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważną, która potwierdza, że drobni producenci/rolnicy otrzymali przynajmniej cenę minimalną zapewniającą im zwrot kosztów produkcji i godziwe wynagrodzenie, wypłacona została im roczna premia Fairtrade lub równoważna premia na projekty rozwojowe wspierające społeczność lokalną, zapewniona jest możliwość udzielania prefinansowania zakupu kawy przez grupę producencką, zapewnione są odpowiednie warunki socjalne zgodnie z Konwencjami Międzynarodowej Organizacji Pracy (ochrona praw kobiet i przeciwstawianie się ich dyskryminacji, zakaz pracy przymusowej i niewykorzystywanie pracy dzieci, wolność zrzeszania się, bezpieczeństwo i ochrona zdrowia) oraz przestrzegane są standardy środowiskowe (producent ocenia swoje oddziaływanie na środowiskowo i tworzy plan jego minimalizacji, stopniowe ograniczanie użycia w rolnictwie środków chemicznych, zakaz stosowania GMO, stopniowe wdrażanie zrównoważonych systemów zagospodarowania odpadów, zapobieganie pożarom lasów).
Zamawiający wymaga aby serwowana podczas posiłków kawa spełniała wymogi
i kryteria społeczne oraz środowiskowe określone w etykiecie Fairtrade lub równoważne wskazane powyżej.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli wypełnienia zobowiązania Wykonawcy określonego w pozacenowym kryterium „aspekt społeczny
i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium) w sposób określony w projektowanych postanowienia umowy. Zamawiający ma prawo do zastosowania sankcji z tytułu niespełnienia warunków opisanych w kryterium „aspekt społeczny i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium). Wysokość kar określona została w projektowanych postanowienia umowy (załącznik nr 3 do SWZ). Ocena ofert w powyższym kryterium dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu ofertowym (załącznik numer 1 do SWZ). W przypadku nie wypełnienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki oferta otrzyma 0 punktów. W przypadku
zadeklarowania w Formularzu ofertowym zastosowania do przygotowania kawy podczas posiłków posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny, potwierdzającą spełnienie przez ten produkt wskazanych powyżej kryteriów, Wykonawca otrzyma 10 punktów
3. Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto. Odległości będą weryfikowane przez Zamawiającego metodą wskazaną w kryteriach oceny ofert.
4. Wyniki powyższych działań zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
5. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, spośród ofert spełniających warunki określone w SWZ, która uzyska najwyższą sumę punktów w kryteriach wskazanych w ust. 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety społecznej

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest usługa wynajmu miejsc noclegowych wraz ze śniadaniem, sali szkoleniowej wraz z obsługą techniczną oraz usługa restauracyjna na potrzeby organizacji szkoleń przez KSSIP- dotyczy usług w Olsztynie.
Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia
(załącznik nr 2 do SWZ), projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 do SWZ część 1 -8).

4.2.5.) Wartość części: 51774,95 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia
przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
2. Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Kryteria oceny ofert i ich waga:
1) Cena oferty – 60%
Punkty za kryterium „cena oferty” zostaną obliczone według następującego wzoru:
Cena oferty = [cena oferty z najniższą ceną] : [cena oferty ocenianej] x 60 pkt
2) Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP – 30%
Do 4 km -30 pkt.
Powyżej 4 km – 0 pkt.
Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP będzie mierzona
na podstawie mapy umieszczonej na stronie https://maps.google.pl, wariant komunikacji: pieszo– najkrótsza zaproponowana przez serwis trasa.
3) Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania
kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)- 10%
Zamawiający, oceniając kryterium, będzie brał pod uwagę zadeklarowanie przez
Wykonawcę, do przygotowania posiłków w całości, kawy posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważną, która potwierdza, że drobni producenci/rolnicy otrzymali przynajmniej cenę minimalną zapewniającą im zwrot kosztów produkcji i godziwe wynagrodzenie, wypłacona została im roczna premia Fairtrade lub równoważna premia na projekty rozwojowe wspierające społeczność lokalną, zapewniona jest możliwość udzielania prefinansowania zakupu kawy przez grupę producencką, zapewnione są odpowiednie warunki socjalne zgodnie z Konwencjami Międzynarodowej Organizacji Pracy (ochrona praw kobiet i przeciwstawianie się ich dyskryminacji, zakaz pracy przymusowej i niewykorzystywanie pracy dzieci, wolność zrzeszania się, bezpieczeństwo i ochrona zdrowia) oraz przestrzegane są standardy środowiskowe (producent ocenia swoje oddziaływanie na środowiskowo i tworzy plan jego minimalizacji, stopniowe ograniczanie użycia w rolnictwie środków chemicznych, zakaz stosowania GMO, stopniowe wdrażanie zrównoważonych systemów zagospodarowania odpadów, zapobieganie pożarom lasów).
Zamawiający wymaga aby serwowana podczas posiłków kawa spełniała wymogi
i kryteria społeczne oraz środowiskowe określone w etykiecie Fairtrade lub równoważne wskazane powyżej.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli wypełnienia zobowiązania Wykonawcy określonego w pozacenowym kryterium „aspekt społeczny
i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium) w sposób określony w projektowanych postanowienia umowy. Zamawiający ma prawo do zastosowania sankcji z tytułu niespełnienia warunków opisanych w kryterium „aspekt społeczny i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium). Wysokość kar określona została w projektowanych postanowienia umowy (załącznik nr 3 do SWZ). Ocena ofert w powyższym kryterium dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu ofertowym (załącznik numer 1 do SWZ). W przypadku nie wypełnienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki oferta otrzyma 0 punktów. W przypadku
zadeklarowania w Formularzu ofertowym zastosowania do przygotowania kawy podczas posiłków posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny, potwierdzającą spełnienie przez ten produkt wskazanych powyżej kryteriów, Wykonawca otrzyma 10 punktów
3. Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto. Odległości będą weryfikowane przez Zamawiającego metodą wskazaną w kryteriach oceny ofert.
4. Wyniki powyższych działań zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
5. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, spośród ofert spełniających warunki określone w SWZ, która uzyska najwyższą sumę punktów w kryteriach wskazanych w ust. 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety społecznej

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest usługa wynajmu miejsc noclegowych wraz ze śniadaniem, sali szkoleniowej wraz z obsługą techniczną oraz usługa restauracyjna na potrzeby organizacji szkoleń przez KSSIP- dotyczy usług w Poznaniu.
Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia
(załącznik nr 2 do SWZ), projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 do SWZ część 1 -8).

4.2.5.) Wartość części: 58147,78 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia
przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
2. Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Kryteria oceny ofert i ich waga:
1) Cena oferty – 60%
Punkty za kryterium „cena oferty” zostaną obliczone według następującego wzoru:
Cena oferty = [cena oferty z najniższą ceną] : [cena oferty ocenianej] x 60 pkt
2) Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP – 30%
Do 4 km -30 pkt.
Powyżej 4 km – 0 pkt.
Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP będzie mierzona
na podstawie mapy umieszczonej na stronie https://maps.google.pl, wariant komunikacji: pieszo– najkrótsza zaproponowana przez serwis trasa.
3) Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania
kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)- 10%
Zamawiający, oceniając kryterium, będzie brał pod uwagę zadeklarowanie przez
Wykonawcę, do przygotowania posiłków w całości, kawy posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważną, która potwierdza, że drobni producenci/rolnicy otrzymali przynajmniej cenę minimalną zapewniającą im zwrot kosztów produkcji i godziwe wynagrodzenie, wypłacona została im roczna premia Fairtrade lub równoważna premia na projekty rozwojowe wspierające społeczność lokalną, zapewniona jest możliwość udzielania prefinansowania zakupu kawy przez grupę producencką, zapewnione są odpowiednie warunki socjalne zgodnie z Konwencjami Międzynarodowej Organizacji Pracy (ochrona praw kobiet i przeciwstawianie się ich dyskryminacji, zakaz pracy przymusowej i niewykorzystywanie pracy dzieci, wolność zrzeszania się, bezpieczeństwo i ochrona zdrowia) oraz przestrzegane są standardy środowiskowe (producent ocenia swoje oddziaływanie na środowiskowo i tworzy plan jego minimalizacji, stopniowe ograniczanie użycia w rolnictwie środków chemicznych, zakaz stosowania GMO, stopniowe wdrażanie zrównoważonych systemów zagospodarowania odpadów, zapobieganie pożarom lasów).
Zamawiający wymaga aby serwowana podczas posiłków kawa spełniała wymogi
i kryteria społeczne oraz środowiskowe określone w etykiecie Fairtrade lub równoważne wskazane powyżej.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli wypełnienia zobowiązania Wykonawcy określonego w pozacenowym kryterium „aspekt społeczny
i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium) w sposób określony w projektowanych postanowienia umowy. Zamawiający ma prawo do zastosowania sankcji z tytułu niespełnienia warunków opisanych w kryterium „aspekt społeczny i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium). Wysokość kar określona została w projektowanych postanowienia umowy (załącznik nr 3 do SWZ). Ocena ofert w powyższym kryterium dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu ofertowym (załącznik numer 1 do SWZ). W przypadku nie wypełnienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki oferta otrzyma 0 punktów. W przypadku
zadeklarowania w Formularzu ofertowym zastosowania do przygotowania kawy podczas posiłków posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny, potwierdzającą spełnienie przez ten produkt wskazanych powyżej kryteriów, Wykonawca otrzyma 10 punktów
3. Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto. Odległości będą weryfikowane przez Zamawiającego metodą wskazaną w kryteriach oceny ofert.
4. Wyniki powyższych działań zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
5. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, spośród ofert spełniających warunki określone w SWZ, która uzyska najwyższą sumę punktów w kryteriach wskazanych w ust. 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety społecznej

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest usługa wynajmu miejsc noclegowych wraz ze śniadaniem, sali szkoleniowej wraz z obsługą techniczną oraz usługa restauracyjna na potrzeby organizacji szkoleń przez KSSIP-dotyczy usług w Szczecinie.
Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia
(załącznik nr 2 do SWZ), projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 do SWZ część 1 -8).

4.2.5.) Wartość części: 57866,62 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia
przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
2. Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Kryteria oceny ofert i ich waga:
1) Cena oferty – 60%
Punkty za kryterium „cena oferty” zostaną obliczone według następującego wzoru:
Cena oferty = [cena oferty z najniższą ceną] : [cena oferty ocenianej] x 60 pkt
2) Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP – 30%
Do 4 km -30 pkt.
Powyżej 4 km – 0 pkt.
Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP będzie mierzona
na podstawie mapy umieszczonej na stronie https://maps.google.pl, wariant komunikacji: pieszo– najkrótsza zaproponowana przez serwis trasa.
3) Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania
kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)- 10%
Zamawiający, oceniając kryterium, będzie brał pod uwagę zadeklarowanie przez
Wykonawcę, do przygotowania posiłków w całości, kawy posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważną, która potwierdza, że drobni producenci/rolnicy otrzymali przynajmniej cenę minimalną zapewniającą im zwrot kosztów produkcji i godziwe wynagrodzenie, wypłacona została im roczna premia Fairtrade lub równoważna premia na projekty rozwojowe wspierające społeczność lokalną, zapewniona jest możliwość udzielania prefinansowania zakupu kawy przez grupę producencką, zapewnione są odpowiednie warunki socjalne zgodnie z Konwencjami Międzynarodowej Organizacji Pracy (ochrona praw kobiet i przeciwstawianie się ich dyskryminacji, zakaz pracy przymusowej i niewykorzystywanie pracy dzieci, wolność zrzeszania się, bezpieczeństwo i ochrona zdrowia) oraz przestrzegane są standardy środowiskowe (producent ocenia swoje oddziaływanie na środowiskowo i tworzy plan jego minimalizacji, stopniowe ograniczanie użycia w rolnictwie środków chemicznych, zakaz stosowania GMO, stopniowe wdrażanie zrównoważonych systemów zagospodarowania odpadów, zapobieganie pożarom lasów).
Zamawiający wymaga aby serwowana podczas posiłków kawa spełniała wymogi
i kryteria społeczne oraz środowiskowe określone w etykiecie Fairtrade lub równoważne wskazane powyżej.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli wypełnienia zobowiązania Wykonawcy określonego w pozacenowym kryterium „aspekt społeczny
i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium) w sposób określony w projektowanych postanowienia umowy. Zamawiający ma prawo do zastosowania sankcji z tytułu niespełnienia warunków opisanych w kryterium „aspekt społeczny i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium). Wysokość kar określona została w projektowanych postanowienia umowy (załącznik nr 3 do SWZ). Ocena ofert w powyższym kryterium dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu ofertowym (załącznik numer 1 do SWZ). W przypadku nie wypełnienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki oferta otrzyma 0 punktów. W przypadku
zadeklarowania w Formularzu ofertowym zastosowania do przygotowania kawy podczas posiłków posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny, potwierdzającą spełnienie przez ten produkt wskazanych powyżej kryteriów, Wykonawca otrzyma 10 punktów
3. Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto. Odległości będą weryfikowane przez Zamawiającego metodą wskazaną w kryteriach oceny ofert.
4. Wyniki powyższych działań zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
5. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, spośród ofert spełniających warunki określone w SWZ, która uzyska najwyższą sumę punktów w kryteriach wskazanych w ust. 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety społecznej

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest usługa wynajmu miejsc noclegowych wraz ze śniadaniem, sali szkoleniowej wraz z obsługą techniczną oraz usługa restauracyjna na potrzeby organizacji szkoleń przez KSSIP- dotyczy usług w Wrocławiu.
Opis przedmiotu zamówienia oraz warunki, sposób realizacji zamówienia został szczegółowo określony w załącznikach do SWZ: opis przedmiotu zamówienia
(załącznik nr 2 do SWZ), projektowanych postanowieniach umowy (załącznik nr 3 do SWZ część 1 -8).

4.2.5.) Wartość części: 69745,04 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać udzielenia
przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonych przez niego ofert.
2. Zamawiający będzie oceniał oferty według następujących kryteriów:
Kryteria oceny ofert i ich waga:
1) Cena oferty – 60%
Punkty za kryterium „cena oferty” zostaną obliczone według następującego wzoru:
Cena oferty = [cena oferty z najniższą ceną] : [cena oferty ocenianej] x 60 pkt
2) Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP – 30%
Do 4 km -30 pkt.
Powyżej 4 km – 0 pkt.
Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP będzie mierzona
na podstawie mapy umieszczonej na stronie https://maps.google.pl, wariant komunikacji: pieszo– najkrótsza zaproponowana przez serwis trasa.
3) Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania
kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)- 10%
Zamawiający, oceniając kryterium, będzie brał pod uwagę zadeklarowanie przez
Wykonawcę, do przygotowania posiłków w całości, kawy posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważną, która potwierdza, że drobni producenci/rolnicy otrzymali przynajmniej cenę minimalną zapewniającą im zwrot kosztów produkcji i godziwe wynagrodzenie, wypłacona została im roczna premia Fairtrade lub równoważna premia na projekty rozwojowe wspierające społeczność lokalną, zapewniona jest możliwość udzielania prefinansowania zakupu kawy przez grupę producencką, zapewnione są odpowiednie warunki socjalne zgodnie z Konwencjami Międzynarodowej Organizacji Pracy (ochrona praw kobiet i przeciwstawianie się ich dyskryminacji, zakaz pracy przymusowej i niewykorzystywanie pracy dzieci, wolność zrzeszania się, bezpieczeństwo i ochrona zdrowia) oraz przestrzegane są standardy środowiskowe (producent ocenia swoje oddziaływanie na środowiskowo i tworzy plan jego minimalizacji, stopniowe ograniczanie użycia w rolnictwie środków chemicznych, zakaz stosowania GMO, stopniowe wdrażanie zrównoważonych systemów zagospodarowania odpadów, zapobieganie pożarom lasów).
Zamawiający wymaga aby serwowana podczas posiłków kawa spełniała wymogi
i kryteria społeczne oraz środowiskowe określone w etykiecie Fairtrade lub równoważne wskazane powyżej.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli wypełnienia zobowiązania Wykonawcy określonego w pozacenowym kryterium „aspekt społeczny
i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium) w sposób określony w projektowanych postanowienia umowy. Zamawiający ma prawo do zastosowania sankcji z tytułu niespełnienia warunków opisanych w kryterium „aspekt społeczny i środowiskowy” (przy zaoferowaniu przez Wykonawcę tego kryterium). Wysokość kar określona została w projektowanych postanowienia umowy (załącznik nr 3 do SWZ). Ocena ofert w powyższym kryterium dokonana zostanie na podstawie informacji zawartych w formularzu ofertowym (załącznik numer 1 do SWZ). W przypadku nie wypełnienia w formularzu ofertowym odpowiedniej rubryki oferta otrzyma 0 punktów. W przypadku
zadeklarowania w Formularzu ofertowym zastosowania do przygotowania kawy podczas posiłków posiadającej etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną etykietę (certyfikat) równoważny, potwierdzającą spełnienie przez ten produkt wskazanych powyżej kryteriów, Wykonawca otrzyma 10 punktów
3. Do oceny będą brane pod uwagę ceny oferty brutto. Odległości będą weryfikowane przez Zamawiającego metodą wskazaną w kryteriach oceny ofert.
4. Wyniki powyższych działań zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
5. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, spośród ofert spełniających warunki określone w SWZ, która uzyska najwyższą sumę punktów w kryteriach wskazanych w ust. 2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość hotelu od Dworca Głównego PKP

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt społeczny i środowiskowy: kawa wykorzystywana do przygotowania kawy podczas wykonywania usługi posiadająca etykietę (certyfikat) Fairtrade lub inną równoważną etykietę (certyfikat)

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety społecznej

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c

Art. 109 ust. 1 pkt 3

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Oferta winna zawierać wszystkie dokumenty wymienione w SWZ w następującym układzie:
1) wypełniony i podpisany przez osobę uprawnioną „Formularz oferty” – wg Załącznika nr 1 do SWZ;
2) oświadczenia i dokumenty, o których mowa w Rozdziale 7 ust 2 i 3 SWZ;
a) oświadczenie, wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SWZ, o niepodleganiu wykluczeniu, w zakresie wskazanym w rozdziale 6 SWZ.
b) w celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu Wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania, Zamawiający wymaga od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru lub pełnomocnictwa;
c) zastrzeżenie tajemnicą przedsiębiorstwa informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (jeśli dotyczy);
3) informacje o których mowa w Rozdziale 13 ust. 12 SWZ (jeśli dotyczy).

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego. Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez Zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem.
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, dokument ”Oświadczenia o niepodleganiu
wykluczeniu”, składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie to potwierdza brak podstaw wykluczenia z postępowania.
Szczegółowe informacje zawarte w SWZ.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do umowy w sprawie zamówienia publicznego
( wzór umowy) zawarty jest w załączniku nr 3 do SWZ (część 1 -8).
2. Zmiana postanowień zawartej umowy jest możliwa wyłącznie w przypadkach opisanych w projektowanych postanowień umowy stanowiących załącznik nr 3 do SWZ (część 1 -8).
3. Wykonawca wnioskujący o zmianę umowy, przedkłada Zamawiającemu pisemne uzasadnienie konieczności wprowadzenia zmian do umowy.
4. Inicjatorem zmian w umowie mogą być obie strony umowy, z tym że ostateczna decyzja co do wprowadzenia zmian i ich zakresu należy do Zamawiającego.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe

w zakresie żądania określonej etykiety lub wskazania mającego zastosowanie wymagania określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy: - etykiety społecznej

w zakresie żądania określonej etykiety lub wskazania mającego zastosowanie wymagania określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy: - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-09-05 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://e-propublico.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-09-05 10:05

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-10-04

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

1. Zamawiający wykluczy z postępowania Wykonawcę wobec którego zachodzą przesłanki określone w art. 7 ust. 1 Ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa Narodowego (Dz.U z 2022 r. poz. 835). Wykluczenie Wykonawcy następuje na okres trwania okoliczności określonych w art. 7 ust. 1 pkt 1-3 ustawy z dnia 13.04.2022r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego.
2. Wybrany w drodze niniejszego postępowania Wykonawca winien przed podpisaniem umowy złożyć Zamawiającemu:
1) informacje niezbędne do wypełnienia treści umowy na wezwanie Zamawiającego;
2) pełnomocnictwo, chyba że dokumentach postępowania znajdują się dokumenty lub pełnomocnictwa upoważaniające osoby lub osobę do podpisania umowy w sprawie udzielenia zamówienia publicznego w imieniu Wykonawcy lub w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego;
3) potwierdzenie dokonania rezerwacji zamówienia w obiekcie, terminach i ilościach wskazanych w Formularzu oferty (potwierdzone przez obiekt, w którym będą świadczone usługi)- załącznik nr 5 do SWZ;
4) polisę lub inny dokument ubezpieczenia, potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę co najmniej 100 000,00 zł, wraz z dowodem zapłacenia wymaganej składki bądź raty składki ubezpieczeniowej, stosownie do postanowień określonych w projektowanych postanowieniach umowy;
5) ewentualny wykaz podwykonawców.
Szczegóły w SWZ.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię śrut Diabolo JSB EXACT - Chełmek
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania26-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Kupię śruty kaliber 4,51 JSB Exact Diabolo. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI