Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBiałystok
  • WojewództwoPodlaskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2022-07-28
  • ZamawiającyZESPÓŁ SZKÓŁ ZAWODOWYCH NR 2 IM. KPT. WŁADYSŁAWA WYSOCKIEGO W BIAŁYMSTOKU
  • Data publikacji ogłoszenia2022-07-20
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00269218
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ ZAWODOWYCH NR 2 IM. KPT. WŁADYSŁAWA WYSOCKIEGO W BIAŁYMSTOKU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000405145

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Świętojańska 1

1.5.2.) Miejscowość: Białystok

1.5.3.) Kod pocztowy: 15-082

1.5.4.) Województwo: podlaskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Białostocki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sis@zsz2.bialystok.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zsz2.h2.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-2037373a-0862-11ed-9a86-f6f4c648a056

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00269218

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-07-20

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00177294/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Środki spożywcze

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 2. Osoba uprawniona do komunikowania się z wykonawcami: Piotr Nietupski tel. 662 903 282, e-mail sis@zsz2.bialystok.pl. 3. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między zamawiającym
a wykonawcami odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: poczty elektronicznej. Korespondencja nie może być szyfrowana. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem zamawiający i wykonawcy posługują się numerem postępowania.
9. Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostępnego na ePUAP
pod adresem https://epuap.gov.pl/wps/portal i na miniPortalu. Profil Zamawiającego na ePUAP: ZSZNr2Bialystok. Funkcjonalność do zaszyfrowania oferty przez wykonawcę jest dostępna dla wykonawców na miniPortalu,
w szczegółach danego postępowania.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 4. Wymagania techniczne, organizacyjne wysyłania, odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów, oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania
z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).
8. Ofertę, oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 i art. 117 ust. 4 Pzp, podmiotowe środki dowodowe, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, pełnomocnictwo składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
9. W przypadku wyboru formy elektronicznej zaleca się pliki w formacie .pdf opatrywać kwalifikowanym podpisem elektronicznym w formacie PAdES wewnętrzny, a pliki w formacie innym niż .pdf kwalifikowanym podpisem elektronicznym w formacie XAdES wewnętrzny.
10. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem ww. formularza wynosi 150 MB.
11. Sposób złożenia oferty, w tym zaszyfrowania oferty opisany został w „Instrukcji użytkownika”, dostępnej na stronie: https://miniportal.uzp.gov.pl/Instrukcje.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Protokół postepowania wraz z załącznikami jest jawny. Załączniki do protokołu udostępnia się na wniosek po dokonaniu wyboru najkorzystniejszej oferty lub unieważnieniu postępowania, z tym że oferty udostępnia się od chwili ich otwarcia. Zasada jawności, o której mowa w zdaniu pierwszym, ma zastosowanie
do wszystkich danych osobowych, z wyjątkiem danych, o których mowa w art. 9 ust. 1 RODO, zebranych w toku postępowania o udzielenie zamówienia.
2. Udostępnianie protokołu lub załączników do protokołu odbywać się będzie
w oparciu o rozporządzenie Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 18 grudnia 2020 r. w sprawie protokołów postępowania oraz dokumentacji postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego (Dz.U. 2020 poz. 2434 ze zm.).
3. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
a) Administratorem danych osobowych jest Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 im. kpt. Władysława Wysockiego reprezentowany przez Dyrektora Szkoły,
ul. Świętojańska 1, kod 15-082, Białystok.
b) Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z którym można kontaktować się pod adresem email: iode@conet.net.pl; tel. 601 441 374.
c) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w zw. z Pzp w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego /dane identyfikujące postępowanie, np. nazwa, numer/ prowadzonym w trybie ……………………….…..
d) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 Pzp.
e) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 i 4 Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, w sposób gwarantujący jego nienaruszalność, jeżeli okres obowiązywania umowy w sprawie zamówienia publicznego przekracza
4 lata, zamawiający przechowuje protokół postępowania wraz z załącznikami przez cały okres obowiązywania umowy w sprawie zamówienia publicznego.
f) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp.
g) W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): h) Posiada Pani/Pan:
 na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących. W przypadku korzystania z tego uprawnienia, zamawiający może żądać wskazania dodatkowych informacji, mających na celu sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania
o udzielenie zamówienia (zgodnie z art. 75 Pzp). W przypadku gdy wniesienie żądania dotyczącego prawa, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO spowoduje ograniczenie przetwarzania danych osobowych zawartych w protokole postępowania lub załącznikach do tego protokołu, od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia zamawiający nie udostępnia tych danych, chyba że zachodzą przesłanki, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (74 ust. 3 Pzp);
 na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania / uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych. Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z tego uprawnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia ani zmianą postanowień umowy
w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą (zgodnie z art. 19 ust. 2 Pzp) oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników (zgodnie z art. 76 Pzp).
W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez zamawiającego
w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, o których mowa w art. 15 i art. 16 rozporządzenia 2016/679, są wykonywane w drodze żądania skierowanego
do zamawiającego.
 na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO**. W postępowaniu o udzielenie zamówienia zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia tego postępowania (art. 19 ust. 3 ustawy Pzp)
 prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.
i) Nie przysługuje Pani/Panu: w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych, prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO, na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 2.2022.PN

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 5

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część I – sukcesywne dostawy do siedziby zamawiającego płodów rolnych, warzyw i owoców zgodnie z ogólnym opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, formularzem cenowym stanowiącym Załącznik nr 3a
do SWZ i rzeczywistym zapotrzebowaniem

4.2.5.) Wartość części: 63000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości poszczególnych produktów do 30% od ilości poszczególnych artykułów spożywczych określonych w formularzu cenowym odpowiednim dla danej części postępowania, gdy potrzeby zamawiającego będą wynikać ze zmiany stanów żywionych lub profilu żywienia. Niemniej łączna wartość zamówienia z uwzględnieniem powyższych zmian, nie może przekroczyć wartości niniejszej umowy, która jest tożsama z ceną zawartą w formularzu ofertowym. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia końcowej łącznej ilości zamawianych artykułów do 30% wartości całości zamówienia. W związku z powyższym zamawiający gwarantuje wykonawcy wykorzystanie minimum 70% limitu ilościowego. Z powodu zamówienia przez zamawiającego ilości mniejszej niż ilość szacunkowa wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe ani też prawne.

W przypadku wystąpienia siły wyższej, w szczególności z uwagi na wprowadzenia obostrzeń epidemiologicznych, takich jak zamknięcie szkół, które zmniejszają zapotrzebowanie w produkty spożywcze, zamawiający zastrzega sobie opcję
w postaci zmniejszenia zakresu ilościowego zamówienia, wskazanego w odpowiednim dla danej części postępowania formularzu cenowym maksymalnie do 70% z prawem do proporcjonalnego zmniejszenia wynagrodzenia wykonawcy. W związku
z powyższym Zamawiający gwarantuje wykonawcy wykorzystanie minimum 30% limitu ilościowego wskazanego w odpowiednim dla danej części postępowania formularzu cenowym. W przypadku skorzystania przez zamawiającego
z wymienionego uprawnienia, wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu, w szczególności roszczenia finansowe.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-01 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Oferty będą oceniane (spośród nie odrzuconych ofert) w odniesieniu
do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez wykonawcę. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania kryterium otrzyma maksymalną liczbę punktów (suma punktów wynikających z powyższych kryteriów). Pozostałym wykonawcom spełniającym wymagania kryterium przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
3. Jako najkorzystniejsza uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów (suma punktów wynikających z powyższego kryterium).
4. Zamawiający udzieli zamówienia wykonawcy, którego oferta odpowiada wymaganiom określonym w ustawie Prawo zamówień publicznych
i niniejszej SWZ oraz zostanie uznana za najkorzystniejszą w oparciu
o podane kryteria wyboru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II – sukcesywne dostawy do siedziby zamawiającego mrożonek zgodnie
z ogólnym opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ,
formularzem cenowym stanowiącym Załącznik nr 3b do SWZ i rzeczywistym zapotrzebowaniem;

4.2.5.) Wartość części: 59000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

15119600-1 - Mięso z ryb

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości poszczególnych produktów do 30% od ilości poszczególnych artykułów spożywczych określonych w formularzu cenowym odpowiednim dla danej części postępowania, gdy potrzeby zamawiającego będą wynikać ze zmiany stanów żywionych lub profilu żywienia. Niemniej łączna wartość zamówienia z uwzględnieniem powyższych zmian, nie może przekroczyć wartości niniejszej umowy, która jest tożsama z ceną zawartą w formularzu ofertowym. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia końcowej łącznej ilości zamawianych artykułów do 30% wartości całości zamówienia. W związku z powyższym zamawiający gwarantuje wykonawcy wykorzystanie minimum 70% limitu ilościowego. Z powodu zamówienia przez zamawiającego ilości mniejszej niż ilość szacunkowa wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe ani też prawne.

W przypadku wystąpienia siły wyższej, w szczególności z uwagi na wprowadzenia obostrzeń epidemiologicznych, takich jak zamknięcie szkół, które zmniejszają zapotrzebowanie w produkty spożywcze, zamawiający zastrzega sobie opcję
w postaci zmniejszenia zakresu ilościowego zamówienia, wskazanego w odpowiednim dla danej części postępowania formularzu cenowym maksymalnie do 70% z prawem do proporcjonalnego zmniejszenia wynagrodzenia wykonawcy. W związku
z powyższym Zamawiający gwarantuje wykonawcy wykorzystanie minimum 30% limitu ilościowego wskazanego w odpowiednim dla danej części postępowania formularzu cenowym. W przypadku skorzystania przez zamawiającego
z wymienionego uprawnienia, wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu, w szczególności roszczenia finansowe.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-01 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Oferty będą oceniane (spośród nie odrzuconych ofert) w odniesieniu
do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez wykonawcę. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania kryterium otrzyma maksymalną liczbę punktów (suma punktów wynikających z powyższych kryteriów). Pozostałym wykonawcom spełniającym wymagania kryterium przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
3. Jako najkorzystniejsza uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów (suma punktów wynikających z powyższego kryterium).
4. Zamawiający udzieli zamówienia wykonawcy, którego oferta odpowiada wymaganiom określonym w ustawie Prawo zamówień publicznych
i niniejszej SWZ oraz zostanie uznana za najkorzystniejszą w oparciu
o podane kryteria wyboru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część III – sukcesywne dostawy do siedziby zamawiającego produktów sypkich zgodnie z ogólnym opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym Załącznik nr 1
do SWZ, formularzem cenowym stanowiącym Załącznik nr 3c do SWZ
i rzeczywistym zapotrzebowaniem;

4.2.5.) Wartość części: 39000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15430000-1 - Tłuszcze jadalne

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości poszczególnych produktów do 30% od ilości poszczególnych artykułów spożywczych określonych w formularzu cenowym odpowiednim dla danej części postępowania, gdy potrzeby zamawiającego będą wynikać ze zmiany stanów żywionych lub profilu żywienia. Niemniej łączna wartość zamówienia z uwzględnieniem powyższych zmian, nie może przekroczyć wartości niniejszej umowy, która jest tożsama z ceną zawartą w formularzu ofertowym. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia końcowej łącznej ilości zamawianych artykułów do 30% wartości całości zamówienia. W związku z powyższym zamawiający gwarantuje wykonawcy wykorzystanie minimum 70% limitu ilościowego. Z powodu zamówienia przez zamawiającego ilości mniejszej niż ilość szacunkowa wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe ani też prawne.

W przypadku wystąpienia siły wyższej, w szczególności z uwagi na wprowadzenia obostrzeń epidemiologicznych, takich jak zamknięcie szkół, które zmniejszają zapotrzebowanie w produkty spożywcze, zamawiający zastrzega sobie opcję
w postaci zmniejszenia zakresu ilościowego zamówienia, wskazanego w odpowiednim dla danej części postępowania formularzu cenowym maksymalnie do 70% z prawem do proporcjonalnego zmniejszenia wynagrodzenia wykonawcy. W związku
z powyższym Zamawiający gwarantuje wykonawcy wykorzystanie minimum 30% limitu ilościowego wskazanego w odpowiednim dla danej części postępowania formularzu cenowym. W przypadku skorzystania przez zamawiającego
z wymienionego uprawnienia, wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu, w szczególności roszczenia finansowe.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-01 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Oferty będą oceniane (spośród nie odrzuconych ofert) w odniesieniu
do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez wykonawcę. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania kryterium otrzyma maksymalną liczbę punktów (suma punktów wynikających z powyższych kryteriów). Pozostałym wykonawcom spełniającym wymagania kryterium przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
3. Jako najkorzystniejsza uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów (suma punktów wynikających z powyższego kryterium).
4. Zamawiający udzieli zamówienia wykonawcy, którego oferta odpowiada wymaganiom określonym w ustawie Prawo zamówień publicznych
i niniejszej SWZ oraz zostanie uznana za najkorzystniejszą w oparciu
o podane kryteria wyboru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część IV – sukcesywne dostawy do siedziby zamawiającego mięsa i wyrobów mięsnych zgodnie z ogólnym opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, formularzem cenowym stanowiącym Załącznik nr 3d
do SWZ i rzeczywistym zapotrzebowaniem;

4.2.5.) Wartość części: 120000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15110000-2 - Mięso

15131130-5 - Wędliny

15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości poszczególnych produktów do 30% od ilości poszczególnych artykułów spożywczych określonych w formularzu cenowym odpowiednim dla danej części postępowania, gdy potrzeby zamawiającego będą wynikać ze zmiany stanów żywionych lub profilu żywienia. Niemniej łączna wartość zamówienia z uwzględnieniem powyższych zmian, nie może przekroczyć wartości niniejszej umowy, która jest tożsama z ceną zawartą w formularzu ofertowym. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia końcowej łącznej ilości zamawianych artykułów do 30% wartości całości zamówienia. W związku z powyższym zamawiający gwarantuje wykonawcy wykorzystanie minimum 70% limitu ilościowego. Z powodu zamówienia przez zamawiającego ilości mniejszej niż ilość szacunkowa wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe ani też prawne.

W przypadku wystąpienia siły wyższej, w szczególności z uwagi na wprowadzenia obostrzeń epidemiologicznych, takich jak zamknięcie szkół, które zmniejszają zapotrzebowanie w produkty spożywcze, zamawiający zastrzega sobie opcję
w postaci zmniejszenia zakresu ilościowego zamówienia, wskazanego w odpowiednim dla danej części postępowania formularzu cenowym maksymalnie do 70% z prawem do proporcjonalnego zmniejszenia wynagrodzenia wykonawcy. W związku
z powyższym Zamawiający gwarantuje wykonawcy wykorzystanie minimum 30% limitu ilościowego wskazanego w odpowiednim dla danej części postępowania formularzu cenowym. W przypadku skorzystania przez zamawiającego
z wymienionego uprawnienia, wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu, w szczególności roszczenia finansowe.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-01 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Oferty będą oceniane (spośród nie odrzuconych ofert) w odniesieniu
do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez wykonawcę. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania kryterium otrzyma maksymalną liczbę punktów (suma punktów wynikających z powyższych kryteriów). Pozostałym wykonawcom spełniającym wymagania kryterium przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
3. Jako najkorzystniejsza uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów (suma punktów wynikających z powyższego kryterium).
4. Zamawiający udzieli zamówienia wykonawcy, którego oferta odpowiada wymaganiom określonym w ustawie Prawo zamówień publicznych
i niniejszej SWZ oraz zostanie uznana za najkorzystniejszą w oparciu
o podane kryteria wyboru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część V – sukcesywne dostawy do siedziby zamawiającego nabiału i wyrobów mlecznych zgodnie z ogólnym opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, formularzem cenowym stanowiącym Załącznik nr 3e
do SWZ i rzeczywistym zapotrzebowaniem.

4.2.5.) Wartość części: 86000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15540000-5 - Produkty serowarskie

15510000-6 - Mleko i śmietana

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości poszczególnych produktów do 30% od ilości poszczególnych artykułów spożywczych określonych w formularzu cenowym odpowiednim dla danej części postępowania, gdy potrzeby zamawiającego będą wynikać ze zmiany stanów żywionych lub profilu żywienia. Niemniej łączna wartość zamówienia z uwzględnieniem powyższych zmian, nie może przekroczyć wartości niniejszej umowy, która jest tożsama z ceną zawartą w formularzu ofertowym. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia końcowej łącznej ilości zamawianych artykułów do 30% wartości całości zamówienia. W związku z powyższym zamawiający gwarantuje wykonawcy wykorzystanie minimum 70% limitu ilościowego. Z powodu zamówienia przez zamawiającego ilości mniejszej niż ilość szacunkowa wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe ani też prawne.

W przypadku wystąpienia siły wyższej, w szczególności z uwagi na wprowadzenia obostrzeń epidemiologicznych, takich jak zamknięcie szkół, które zmniejszają zapotrzebowanie w produkty spożywcze, zamawiający zastrzega sobie opcję
w postaci zmniejszenia zakresu ilościowego zamówienia, wskazanego w odpowiednim dla danej części postępowania formularzu cenowym maksymalnie do 70% z prawem do proporcjonalnego zmniejszenia wynagrodzenia wykonawcy. W związku
z powyższym Zamawiający gwarantuje wykonawcy wykorzystanie minimum 30% limitu ilościowego wskazanego w odpowiednim dla danej części postępowania formularzu cenowym. W przypadku skorzystania przez zamawiającego
z wymienionego uprawnienia, wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu, w szczególności roszczenia finansowe.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-01 do 2023-06-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Oferty będą oceniane (spośród nie odrzuconych ofert) w odniesieniu
do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez wykonawcę. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania kryterium otrzyma maksymalną liczbę punktów (suma punktów wynikających z powyższych kryteriów). Pozostałym wykonawcom spełniającym wymagania kryterium przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
3. Jako najkorzystniejsza uznana zostanie oferta, która uzyska największą ilość punktów (suma punktów wynikających z powyższego kryterium).
4. Zamawiający udzieli zamówienia wykonawcy, którego oferta odpowiada wymaganiom określonym w ustawie Prawo zamówień publicznych
i niniejszej SWZ oraz zostanie uznana za najkorzystniejszą w oparciu
o podane kryteria wyboru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału
w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego:
a) oświadczenia wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby (jeżeli dotyczy) o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp w odpowiednim zakresie art. 108 ust. 1 Pzp i art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego – zgodnego z załącznikiem nr 6 do SWZ. Powyższe oświadczenie składa na wezwanie każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia;
b) odpisu lub informacji wykonawcy z Krajowego Rejestru Sądowego lub
z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 Pzp, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji. Powyższy dokument składa na wezwanie każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
3. Wykonawca mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczpospolitej Polskiej składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju,
w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające brak podstaw do wykluczenia na podstawie art. 109 ust. 1 pkt 4) Pzp. Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się ww. dokumentów, zastępuje się je w całości lub części dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone pod przysięgą, lub, jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie ma przepisów o oświadczeniu pod przysięgą, złożone przed organem sądowym lub administracyjnym, notariuszem, organem samorządu zawodowego lub gospodarczego, właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy. Dokument lub dokumenty powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. W celu wstępnego potwierdzenia w odpowiednim zakresie spełniania warunków udziału w postępowaniu lub braku podstaw do wykluczenia lub odrzucenia oferty wykonawca dołącza z ofertą aktualne na dzień składania ofert:
a) oświadczenie wykonawcy, o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp – zgodne
z załącznikiem nr 4 do SWZ. Powyższe oświadczenie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

7. Ofertę należy złożyć, pod rygorem nieważności w formie elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym przez osobę/y uprawnioną/e. Przez osobę/y uprawnioną/e należy rozumieć odpowiednio: c) pełnomocnika ustanowionego przez wykonawców wspólnie ubiegających się
o udzielenie zamówienia w tym wykonawców prowadzących działalność gospodarczą w formie spółki cywilnej.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zgodnie z par. 7 projektowanych postanowień umownych

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-07-28 01:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostępnego na ePUAP pod adresem https://epuap.gov.pl/wps/portal i na miniPortalu. Profil Zamawiającego na ePUAP: ZSZNr2Bialystok.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-07-28 17:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-08-26

NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Miastkowo
  • Lokalizacja zleceniapodlaskie
  • Data dodania24-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.