Przetarg nieograniczony nr 2/DKw/Ż/2020 na dostawy przetworów owocowo-warzywnych

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Przetarg nieograniczony nr 2/DKw/Ż/2020 na dostawy przetworów owocowo-warzywnych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoGdańsk
  • WojewództwoPomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2020-01-29
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyAreszt Śledczy
  • Data publikacji ogłoszenia2020-01-22
  • Numer ogłoszenia504999-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 504999-N-2020 z dnia 2020-01-22 r.

Areszt Śledczy: Przetarg nieograniczony nr 2/DKw/Ż/2020 na dostawy przetworów owocowo-warzywnych
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Tak

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Podmiot
Areszt Śledczy w Gdańsku ul. Kurkowa 12; 80-803 Gdańsk, NIP: 583-21-04-511; Regon: 000626490. Osoby do kontaktu zgodnie z pkt. 4.3 SIWZ nr 2/DKw/Ż/2020, mail: as_gdansk@sw.gov.pl
Areszt Śledczy w Wejherowie ul. Sobieskiego 302; 84-200 Wejherowo, NIP: 588-11-72-984. Regon: 001093200. Osoby do kontaktu zgodnie z pkt. 4.3 SIWZ nr 2/DKw/Ż/2020. Przetarg prowadzi zgodnie z pełnomocnictwem: AŚ Gdańsk, mail: as_gdansk@sw.gov.pl

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy, krajowy numer identyfikacyjny 62649000000000, ul. ul. Kurkowa  12 , 80-803  Gdańsk, woj. pomorskie, państwo Polska, tel. 058 3231000, 3231260, e-mail dkw_gdansk@sw.gov.pl, faks 583 025 125.
Adres strony internetowej (URL): https://www.sw.gov.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Jednostka organizacyjna SW nie posiadająca osobowości prawnej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
Zamówienie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających: Areszt Śledczy w Gdańsku ul. Kurkowa 12; 80-803 Gdańsk i Areszt Śledczy w Wejherowie ul. Sobieskiego 302; 84-200 Wejherowo. Zgodnie z upoważnieniem postępowanie przetargowe prowadzi Areszt Śledczy w Gdańsku. Po wyborze najkorzystniejszej oferty wykonawca zawrze dwie autonomiczne, niezależne umowy, które będą obejmowały poszczególne zadania: zadanie I - AŚ Gdańsk, II - AŚ Wejherowo zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia.
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
https://www.zp.sw.gov.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
https://www.zp.sw.gov.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Inny sposób : operator pocztowy, osobiście
Adres:
Areszt Śledczy w Gdańsku ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony nr 2/DKw/Ż/2020 na dostawy przetworów owocowo-warzywnych
Numer referencyjny: 2/DKw/Ż/2020
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy przetworów owocowo – warzywnych do bloku żywnościowego Aresztu Śledczego w Gdańsku- zadanie I i Aresztu Śledczego w Wejherowie- zadanie II w okresie od dnia 12.02.2020r. do dnia 31.12.2020r. Lp Nazwa Ilość [kg lub litr] łącznie dla I i II zadania Ilość [kg lub litr] I zadanie AŚ w Gdańsku II zadanie AŚ w Wejherowie 1 Dżem truskawkowy Dżem otrzymany z owoców truskawek o zwartej zżelowanej konsystencji, w wyniku gotowania owoców świeżych, (mrożonych pasteryzowanych) z dodatkiem cukru, kwasów spożywczych, syropu skrobiowego, pektyny, kwasu L-askorbinowego i innych substancji dopuszczonych przez ustawodawstwo krajowe; Konsystencja zżelowana, smarowna masa. Wygląd: całe owoce lub ich fragmenty w zżelowanej, szklistej masie. Barwa charakterystyczna dla użytych surowców osłabiona procesem technologicznym. Smak i zapach: słodki, charakterystyczny dla użytych surowców i dodatków, bez posmaków obcych; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 15 kg - PN-A-75100:1994/Az1:2000; CPV15332290-3 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 3000 kg 1800 kg 1200 kg 2 Dżem porcjowany 25-30g/szt Dżem w następujących odmianach: truskawkowy, brzoskwiniowy, wiśniowy, malinowy, śliwkowy, z czarnej porzeczki; Dżem otrzymany z różnych owoców o odpowiedniej zżelowanej konsystencji, w wyniku gotowania owoców świeżych, (mrożonych pasteryzowanych) z dodatkiem cukru, kwasów spożywczych, syropu skrobiowego, pektyny, kwasu L-askorbinowego i innych substancji dopuszczonych przez ustawodawstwo krajowe; Konsystencja zżelowana, zwarta, smarowna masa. Wygląd: całe owoce lub ich fragmenty w zżelowanej, szklistej masie. Barwa charakterystyczna dla użytych surowców osłabiona procesem technologicznym. Smak i zapach: kwaśnosłodki, charakterystyczny dla użytych surowców i dodatków, bez posmaków obcych; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego o pojemności 25 - 30 g/ sztuka - PN-A-75100:1994/Az1:2000; CPV15332290-3 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 510 kg 450 kg 60 kg 3 Powidła śliwkowe Produkt o zwartej konsystencji, otrzymany przez gotowanie po oddzieleniu części niejadalnych, śliwek węgierek i/lub innych gatunków śliwek świeżych, mrożonych, pasteryzowanych lub pulp z dodatkiem cukru, oraz ewentualnym dodatkiem substancji żelujących(pektyn), syropu skrobiowego, kwasów spożywczych, środków przeciwpieniących, konserwujących, kwasu L-askorbinowego (jako przeciwutleniacza) i innych zgodnie z obowiązującym prawem. Wygląd i konsystencja: Gęsta, smarowna masa z ewentualnymi fragmentami miąższu owoców, skórki i innych użytych składników; Barwa brunatna z odcieniem czerwonym; smak słodko-kwaśny, bez posmaków obcych; zapach charakterystyczny dla powideł, bez zapachów obcych; objawy zapleśnienia lub zafermentowania niedopuszczalne; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 15 kg - PN-93/A-75102; CPV15332200-6 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 2100 kg 1500 kg 600 kg 4 Marmolada wieloowocowa Przetwór owocowy z przetartych owoców, które są gotowane z dużą ilością cukru (powyżej 50% masy składników). Skład: rożnego gatunku owoce, cukier, pektyna-substancja zagęszczająca, kwas cytrynowy- regulator kwasowości, substancja konserwująca; Wygląd i konsystencja: Gęsta, smarowna masa z ewentualnymi fragmentami miąższu owoców, skórki i innych użytych składników; smak słodko-kwaśny, bez posmaków obcych; zapach charakterystyczny dla marmolady, bez zapachów obcych; objawy zapleśnienia lub zafermentowania niedopuszczalne; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 15 kg - PN-93/A-75103:1993; CPV15332230-5 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 2700 kg 1500 kg 1200 kg 5 Mus jabłkowy Przetwór owocowy z różnego gatunku jabłek, które są gotowane z dużą ilością cukru (powyżej 50% masy składników), opcjonalnie z cytryną Skład: rożnego gatunku jabłka, cukier, pektyna-substancja zagęszczająca, kwas cytrynowy- regulator kwasowości, substancja konserwująca; Wygląd i konsystencja: półpłynna masa z ewentualnymi fragmentami miąższu owoców, skórki i innych użytych składników; smak słodko-kwaśny, bez posmaków obcych; zapach charakterystyczny dla jabłek, bez zapachów obcych; objawy zapleśnienia lub zafermentowania niedopuszczalne; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 5 kg - PN-A-75100;CPV 15332230-5 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 3000 kg 3000 kg 0 kg 6 Kompot niesłodzony Napój owocowy z gotowanych owoców świeżych lub suszonych, bez dodatku cukru, pasteryzowany. W skład mogą wchodzić między innymi owoce takie jak: jabłka, aronia, czarna porzeczka, truskawka, rabarbar, woda. - pakowany w opakowania szklane o pojemności do 1 l - PN-A-75955 : 1998; CPV15332100-5 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1000 l 1000 l 0 l 7 Koncentrat pomidorowy 30% Produkt otrzymany ze świeżych, dojrzałych czerwonych pomidorów, bez żadnych dodatków, bez konserwantów; wygląd i konsystencja: jednorodna przetarta masa, objawy zapleśnienia, sfermentowania niedopuszczalne; smak i zapach: właściwy dla pomidorów poddanych obróbce termicznej, słodko-kwaśny bez posmaków i zapachów obcych; barwa: czerwona z odcieniem pomarańczowym do ciemnoczerwonej, właściwa dla dojrzałych pomidorów zmieniona procesem technologicznym; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 2 kg - PN-A-77601:1975; CPV15331427-6 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 3100 kg 2300 kg 800 kg 8 Chrzan tarty Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych, pozbawionych skórki tartych korzeni chrzanu, kwasu cytrynowego z dodatkiem soli i cukru, struktura: przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów korzeni chrzanu, smaki zapach: charakterystyczny dla chrzanu, lekko piekący, kwaśnosłodki, zawartość soli kuchennej nie więcej niż 2%, barwa biała lub biało kremowa; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 2 kg - PN-A-77806:1997; CPV15331110-1 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 500 kg 450 kg 50 kg 9 Groszek konserwowy po odcieku Ziarna młodego grochu luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy zielonkawej, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania. Konsystencja miękka - wyrównana, smak i zapach charakterystyczny dla grochu, bez obcych smaków i zapachów. - skład: groch zielony, woda, cukier, sól. Bez konserwantów - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego, szklanego lub puszkę metalową o pojemności do 300 g - PN-76/A-77803:2007; CPV15331462-3 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1380 kg 1100 kg 280 kg 10 Kukurydza konserwowa po odcieku Ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla kukurydzy, bez obcych smaków i zapachów; - skład: kukurydza, woda, cukier, sól - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego, szklanego lub puszkę metalową o pojemności do 300 g - PN-A-77807; CPV15331470-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1180 kg 900 kg 280 kg 11 Pieczarki sterylizowane krojone po odcieku Pieczarki sterylizowane naturalne w lekko słonej zalewie krojone. Produkt świeży. Masa krojona na plastry. Zalewa przezroczysta bez oznak zmętnienia. Niedopuszczalna miazga produktu. Smak i zapach charakterystyczny dla pieczarki. - skład; pieczarki, sól, woda - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 1 kg - PN-A-78505:1998; CPV15331135-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 630 kg 280 kg 350 kg 12 Papryka konserwowa po odcieku Papryka krojona na ćwiartki w zalewie konserwującej, pasteryzowana, ćwiartki papryki całe nieuszkodzone, zalewa z odcieniem barwy żółtawej, przezroczysta bez osadów, konsystencja papryki miękka - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla papryki, bez obcych smaków i zapachów; - skład m. in: papryka, przyprawy, woda, ocet, - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77806:1997; CPV15331136-9 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 580 kg 380 kg 200 kg 13 Ogórek konserwowy pod odcieku Ogórek cały w zalewie konserwującej, pasteryzowany, ogórki całe nieuszkodzone, zalewa z odcieniem barwy żółtawej, przezroczysta bez osadów, konsystencja ogórków twarda - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla ogórków, bez obcych smaków i zapachów; - skład m. in: ogórki, przyprawy, woda, ocet, - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77801:1997; CPV15331500-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 2500 kg 2300 kg 200 kg 14 Przecier ogórkowy Oliwkowo zielonej barwy przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów ogórków i nasion o charakterystycznym dla ogórków kwaszonych smaku. Produkt pasteryzowany. Jednorodna przetarta masa, objawy zapleśnienia, sfermentowania niedopuszczalne; smak i zapach: właściwy dla ogórków kwaszonych, smak kwaśny, bez posmaków i zapachów obcych; barwa: oliwkowo - zielona z odcieniem zielonkawym, właściwa dla dojrzałych ogórków zmieniona procesem technologicznym; - skład m. in: ogórki, przyprawy, woda, - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 5 kg - PN-A-77701; CPV15331400-1 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1700 kg 1200 kg 500 kg 15 Sałatka szwedzka po odcieku Produkt spożywczy otrzymany z krojonych w plastry świeżych ogórków i cebuli , w zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno-smakowych (w tym gorczyca) i poddany procesowi pasteryzacji, wygląd: plastry, talarki ogórków i cebuli zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja: ogórki i cebula lekko miękkie, nierozpadające się, konsystencja wyrównana, smak i zapach: charakterystyczny dla użytych składników, kwaśnosłodki; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77750:1997; CPV15331500-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1650 kg 1400 kg 250 kg 16 Sałatka wielowarzywna po odcieku Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanej kapusty białej, papryki i marchwi, oraz z krojonych w plastry świeżych ogórków i cebuli, w zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno-smakowych (w tym gorczyca) i poddany procesowi pasteryzacji; smak i zapach: charakterystyczny dla użytych składników, kwaśnosłodki - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77750:1997; CPV15331500-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1650 kg 1400 kg 250 kg 17 Sałatka z czerwonej kapusty po odcieku Produkt spożywczy otrzymany z krojonych w paski czerwonej kapusty , w delikatnej zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno-smakowych i poddany procesowi pasteryzacji, wygląd: paski zanurzone w lekko czerwonej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i kapusty, konsystencja: lekko miękka, nierozpadające się, konsystencja wyrównana, smak i zapach: charakterystyczny dla użytych składników, kwaśnosłodki; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77750:1997; CPV15331500-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1650 kg 1400 kg 250 kg 18 Fasolka czerwona konserwowa po odcieku Ziarna młodej fasoli czerwonej luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy czerwonej, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla fasoli, bez obcych smaków i zapachów; - skład: fasola czerwona, woda, cukier, sól - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego, opakowanie szklane lub puszkę metalową o pojemności do 300 g - PN-A-77807; CPV15331463-0 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 30 kg 30 kg 0 kg 19 Fasolka szparagowa konserwowa po odcieku Fasolka szparagowa w zalewie konserwującej, pasteryzowana, fasolka nieuszkodzona, zalewa przezroczysta bez osadów, konsystencja fasolki twarda - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla fasolki, bez obcych smaków i zapachów; - skład m. in: fasolka szparagowa, przyprawy, woda, ocet, - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-76/A-77802; CPV15331460-9 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 280 kg 280 kg 0 kg 20 Szczaw konserwowy mielony Oliwkowo zielonej barwy przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów liści szczawiu o charakterystycznym dla szczawiu kwaśnym smaku. Produkt pasteryzowany. Jednorodna przetarta masa, objawy zapleśnienia, sfermentowania niedopuszczalne; smak i zapach: właściwy dla liści szczawiu, smak kwaśny, bez posmaków i zapachów obcych; barwa: oliwkowo - zielona z odcieniem zielonkawym, właściwa dla dojrzałego szczawiu zmieniona procesem technologicznym; - skład m. in: szczaw, sól - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 5 kg - PN-A-77807:1997; CPV15331140-0 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1700 kg 1200 kg 500 kg

II.5) Główny kod CPV: 15300000-1
Dodatkowe kody CPV:


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:  11   lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2020-02-12   lub zakończenia: 2020-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca posiada stosowną dla charakteru swojej działalności decyzję organu Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jeśli przepisy nakładają na Wykonawcę obowiązek posiadania w/w decyzji.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie określił szczególnego warunku w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca będzie dostarczał przedmiot zamówienia do siedziby Zamawiającego transportem spełniającym wymogi sanitarne zgodne z obowiązującymi przepisami i indywidualną decyzją Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w odniesieniu do danego środka transportu,
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)






Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
Zamawiający przed udzieleniem zamówienia może wezwać wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia, następujących oświadczeń lub dokumentów: a) stosowną dla charakteru swojej działalności decyzję organu Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jeśli przepisy nakładają na Wykonawcę obowiązek posiadania w/w decyzji; b) stosowną dla charakteru swojej działalności decyzję organu Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o spełnieniu wymagań sanitarno - higienicznych środka/środków transportu, którym/którymi będą realizowane dostawy; b) dokumentów dotyczących podmiotu trzeciego, w celu wskazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim wykonawca powołuje się na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
- oświadczenia wykonawcy dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu (na załączniku nr 4 do SIWZ) - oświadczenia wykonawcy dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania (na załączniku nr 5 do SIWZ) - posiadanie stosownej do charakteru swojej działalności decyzji organu Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jeśli przepisy nakładają na wykonawcę obowiązek posiadania w/w decyzji
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
- wypełniony formularz ofertowy (na załączniku nr 2 do SIWZ). W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie, o którym mowa w pkt. 3.1.1 SIWZ składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te, mają potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnienie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w pkt. 3.1 SIWZ. Zobowiązanie podmiotu trzeciego, o którym mowa w pkt. 2.4.1 i 2.4.4 SIWZ – jeżeli wykonawca polega na zasobach lub sytuacji podmiotu trzeciego.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
Cena 0,60
Termin realizacji reklamacji 0,40

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Na podstawie art. 144 Ustawy Zamawiający dopuszczają możliwość zmian postanowień zawartych umów w stosunku do treści oferty, jeżeli zmiany te są korzystne dla Zamawiających lub konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy. Warunkiem takiej zmiany jest podpisanie aneksów do istniejących umów oraz udokumentowanie w/w okoliczności.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-01-29, godzina: 13:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Oferta winna być sporządzona w języku polskim
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH






NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Gotelp
  • Lokalizacja zleceniapomorskie
  • Data dodania25-03-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu: Dostawa rękawic roboczych
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI