Dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Biskupicach od 1 stycznia...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Biskupicach od 1 stycznia 2024 r. do 30 czerwca 2024 r.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBiskupice
  • WojewództwoŁódzkie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2023-11-29
  • ZamawiającyDOM POMOCY SPOŁECZNEJ W BISKUPICACH
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-15
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00494743
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Biskupicach od 1 stycznia 2024 r. do 30 czerwca 2024 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W BISKUPICACH

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000313615

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 72

1.5.2.) Miejscowość: Biskupice

1.5.3.) Kod pocztowy: 98-200

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL714 - Sieradzki

1.5.7.) Numer telefonu: 438274695

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia.dpsbiskupice@gmail.com

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip-dps.biskupice.spsieradz.finn.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Pomoc Społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Biskupicach od 1 stycznia 2024 r. do 30 czerwca 2024 r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-69e56fe3-838f-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00494743

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-15

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00079132/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Dostawy artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Biskupicach od 01 Stycznia 2024r. do 30 Czerwca 2024r. z podziałem na części

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-69e56fe3-838f-11ee-9aa3-96d3b4440790

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która dostępna jest pod adresem https://ezamowienia.gov.pl. Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami: Pani Magdalena Śniegula, tel. 693952299, email: zamowienia.dpsbiskupice@gmail.com

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto podmiotu – „Wykonawca” na Platformie e- Zamówienia. Wykonawca posiadający konto na e-Zamówienia ma dostęp do formularzy. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania. Wszelka korespondencja kierowana do Zamawiającego musi być sygnowana wskazanym nr referencyjnym sprawy. Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania na stronie tytułowej niniejszej SWZ. Dane postępowanie można wyszukać również na liście wszystkich postępowań w e-Zamówienia. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”). W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, podpisem typu zewnętrznego lub wewnętrznego (otaczający). Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e- Zamówienia.Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez Wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza). Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia. Zaleca się stosowanie aktualnie wspieranych wersji oprogramowania. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: zamowienia.dpsbiskupice@gmail.com; dps@invar.net.pl (nie dotyczy składania ofert). Wykonawca ma obowiązek śledzić informacje na Platformie. Podstawowym źródłem informacji jest platforma e-Zamówienia, wszelkie fakultatywne powiadomienia za pomocą poczty e-mail obciążone są ryzykiem błędów związanych z działaniem serwerów pocztowych, na których działanie zamawiający nie ma wpływu. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020r. r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020r, poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy (Dz. U. z 2020r, poz. 2415).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzula informacyjna została zawarta w Załączniku nr 5 do SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Klauzula informacyjna została zawarta w Załączniku nr 5 do SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP.2710.03.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 5

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawy Ryb zgodnie z Załącznikiem nr 2A Pakiet ryby - formularz cenowy

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15240000-2 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone

15211100-1 - Świeże filety rybne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert nieodrzuconych, złożonych przez Wykonawców niewykluczonych z postępowania zostanie dokonana wg niżej opisanych zasad. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Łączna cena ofertowa brutto (C): 80% dla każdego PAKIETU
2) Termin płatności faktur (T): 20% dla każdego PAKIETU
Sposób obliczania oceny w kryterium: „łączna cena ofertowa brutto”
W celu dokonania oceny oferty w tym kryterium, Zamawiający najniższą łączną cenę ofertową brutto (danego PAKIETU) podzieli przez łączną cenę oferty ocenianej brutto (danego PAKIETU), następnie pomnoży przez 100 punktów i przez wagę kryterium 80%, według wzoru:
(cena najniższa/cena oceniana) x 100 pkt x 80%

Sposób obliczania oceny w kryterium: „termin płatności faktur”
Termin płatności Ilość punktów
7-14 dni 0 pkt
15-21 dni 10 pkt
22-30 dni 20 pkt

Wskazany w ofercie termin płatności faktur nie może być dłuższy niż 30 dni.
Maksymalna możliwa do uzyskania w poszczególnych kryteriach ilość punktów:
1) Kryterium: „łączną cenę ofertową brutto” - 80 pkt,
2) Kryterium: „termin płatności faktury” - 20 pkt.
Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta o najwyższej sumarycznej liczbie punktów uzyskanej we wszystkich kryteriach.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawy Pieczywa zgodnie z Załącznikiem nr 2B Pakiet pieczywo - formularz cenowy

4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert nieodrzuconych, złożonych przez Wykonawców niewykluczonych z postępowania zostanie dokonana wg niżej opisanych zasad. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Łączna cena ofertowa brutto (C): 80% dla każdego PAKIETU
2) Termin płatności faktur (T): 20% dla każdego PAKIETU
Sposób obliczania oceny w kryterium: „łączna cena ofertowa brutto”
W celu dokonania oceny oferty w tym kryterium, Zamawiający najniższą łączną cenę ofertową brutto (danego PAKIETU) podzieli przez łączną cenę oferty ocenianej brutto (danego PAKIETU), następnie pomnoży przez 100 punktów i przez wagę kryterium 80%, według wzoru:
(cena najniższa/cena oceniana) x 100 pkt x 80%

Sposób obliczania oceny w kryterium: „termin płatności faktur”
Termin płatności Ilość punktów
7-14 dni 0 pkt
15-21 dni 10 pkt
22-30 dni 20 pkt

Wskazany w ofercie termin płatności faktur nie może być dłuższy niż 30 dni.
Maksymalna możliwa do uzyskania w poszczególnych kryteriach ilość punktów:
1) Kryterium: „łączną cenę ofertową brutto” - 80 pkt,
2) Kryterium: „termin płatności faktury” - 20 pkt.
Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta o najwyższej sumarycznej liczbie punktów uzyskanej we wszystkich kryteriach.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawy Nabiału zgodnie z Załącznikiem nr 2C Pakiet nabiał - formularz cenowy

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert nieodrzuconych, złożonych przez Wykonawców niewykluczonych z postępowania zostanie dokonana wg niżej opisanych zasad. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Łączna cena ofertowa brutto (C): 80% dla każdego PAKIETU
2) Termin płatności faktur (T): 20% dla każdego PAKIETU
Sposób obliczania oceny w kryterium: „łączna cena ofertowa brutto”
W celu dokonania oceny oferty w tym kryterium, Zamawiający najniższą łączną cenę ofertową brutto (danego PAKIETU) podzieli przez łączną cenę oferty ocenianej brutto (danego PAKIETU), następnie pomnoży przez 100 punktów i przez wagę kryterium 80%, według wzoru:
(cena najniższa/cena oceniana) x 100 pkt x 80%

Sposób obliczania oceny w kryterium: „termin płatności faktur”
Termin płatności Ilość punktów
7-14 dni 0 pkt
15-21 dni 10 pkt
22-30 dni 20 pkt

Wskazany w ofercie termin płatności faktur nie może być dłuższy niż 30 dni.
Maksymalna możliwa do uzyskania w poszczególnych kryteriach ilość punktów:
1) Kryterium: „łączną cenę ofertową brutto” - 80 pkt,
2) Kryterium: „termin płatności faktury” - 20 pkt.
Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta o najwyższej sumarycznej liczbie punktów uzyskanej we wszystkich kryteriach.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawy Mięs i Wędlin zgodnie z Załącznikiem nr 2D Pakiet mięso i wędliny - formularz cenowy

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert nieodrzuconych, złożonych przez Wykonawców niewykluczonych z postępowania zostanie dokonana wg niżej opisanych zasad. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Łączna cena ofertowa brutto (C): 80% dla każdego PAKIETU
2) Termin płatności faktur (T): 20% dla każdego PAKIETU
Sposób obliczania oceny w kryterium: „łączna cena ofertowa brutto”
W celu dokonania oceny oferty w tym kryterium, Zamawiający najniższą łączną cenę ofertową brutto (danego PAKIETU) podzieli przez łączną cenę oferty ocenianej brutto (danego PAKIETU), następnie pomnoży przez 100 punktów i przez wagę kryterium 80%, według wzoru:
(cena najniższa/cena oceniana) x 100 pkt x 80%

Sposób obliczania oceny w kryterium: „termin płatności faktur”
Termin płatności Ilość punktów
7-14 dni 0 pkt
15-21 dni 10 pkt
22-30 dni 20 pkt

Wskazany w ofercie termin płatności faktur nie może być dłuższy niż 30 dni.
Maksymalna możliwa do uzyskania w poszczególnych kryteriach ilość punktów:
1) Kryterium: „łączną cenę ofertową brutto” - 80 pkt,
2) Kryterium: „termin płatności faktury” - 20 pkt.
Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta o najwyższej sumarycznej liczbie punktów uzyskanej we wszystkich kryteriach.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawy Artykułów Spożywczych zgodnie z Załącznikiem nr 2E Pakiet spożywka - formularz cenowy

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert nieodrzuconych, złożonych przez Wykonawców niewykluczonych z postępowania zostanie dokonana wg niżej opisanych zasad. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Łączna cena ofertowa brutto (C): 80% dla każdego PAKIETU
2) Termin płatności faktur (T): 20% dla każdego PAKIETU
Sposób obliczania oceny w kryterium: „łączna cena ofertowa brutto”
W celu dokonania oceny oferty w tym kryterium, Zamawiający najniższą łączną cenę ofertową brutto (danego PAKIETU) podzieli przez łączną cenę oferty ocenianej brutto (danego PAKIETU), następnie pomnoży przez 100 punktów i przez wagę kryterium 80%, według wzoru:
(cena najniższa/cena oceniana) x 100 pkt x 80%

Sposób obliczania oceny w kryterium: „termin płatności faktur”
Termin płatności Ilość punktów
7-14 dni 0 pkt
15-21 dni 10 pkt
22-30 dni 20 pkt

Wskazany w ofercie termin płatności faktur nie może być dłuższy niż 30 dni.
Maksymalna możliwa do uzyskania w poszczególnych kryteriach ilość punktów:
1) Kryterium: „łączną cenę ofertową brutto” - 80 pkt,
2) Kryterium: „termin płatności faktury” - 20 pkt.
Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta o najwyższej sumarycznej liczbie punktów uzyskanej we wszystkich kryteriach.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający nie wymaga przedstawienia razem z ofertą podmiotowych środków dowodowych

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Każdy z Wykonawców ma obowiązek złożyć wraz z ofertą: oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia - załącznik nr 4 do SWZ (załączyć do oferty) - aktualne na dzień składania ofert.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich
w postępowaniu, albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo należy załączyć do oferty w formie elektronicznej lub postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym przez osoby udzielające pełnomocnictwa lub - w przypadku, gdy pełnomocnictwo zostało sporządzone jako dokument w postaci papierowej i opatrzone własnoręcznym podpisem - jako cyfrowe odwzorowanie tego dokumentu, opatrzone podpisem zaufanym lub podpisem osobistym przez osoby udzielające pełnomocnictwa lub kwalifikowanym podpisem elektronicznym notariusza, poświadczającym zgodność cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postacie elektronicznej. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców:1) oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu, o którym mowa w rozdziale IX ust. 1 pkt 1 SWZ, składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie załącznik nr 4 do SWZ. Jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie zostanie wybrana, jako najkorzystniejsza, Zamawiający przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego może zażądać umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści tej umowy, określone zostały w załączniku nr 3 do SWZ. Strony przewidują możliwość dokonania w uzasadnionych okolicznościach zmian postanowień zawartej umowy. Zmiany treści umów wymagają zachowania formy pisemnej pod rygorem nieważności. Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień umowy w przypadkach określonych w art. 455 ustawy PZP.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-11-29 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-11-29 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-12-28

NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pokoju do wynajęcia na godziny-Aleksandrów Łódzki
  • Lokalizacja zleceniałódzkie
  • Data dodania04-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pokoju do wynajęcia na godziny. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI