Dostawa ryb.

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa ryb.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoWarszawa
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2021-10-14
  • Zamawiający2 REGIONALNA BAZA LOGISTYCZNA
  • Data publikacji ogłoszenia2021-09-29
  • Numer ogłoszenianull
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa ryb.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: 2 REGIONALNA BAZA LOGISTYCZNA

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 142665904

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Marsa 110

1.5.2.) Miejscowość: Warszawa

1.5.3.) Kod pocztowy: 04-470

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa

1.5.7.) Numer telefonu: 261815317

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 2rblog.zampub@ron.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.2rblog.wp.mil.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Skarb Państwa, jednostka budżetowa, podsektor rządowy

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa ryb.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f6991429-205c-11ec-b885-f28f91688073

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00196751

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-09-29

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań
technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od Wykonawcy.
2. Oferta powinna być sporządzona w języku polskim w formie elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym pod rygorem nieważności. Wykonawca składa ofertę (w formacie danych:.doc, .docx, .pdf) wraz z załącznikami za pośrednictwem platformy zakupowej pod adresem:
https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Rozdział XX SWZ - Ochrona danych osobowych

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Rozdział XX SWZ - Ochrona danych osobowych

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: D/153/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa ryb dla zamówienia gwarantowanego i opcjonalnego w niżej wymienionych ilościach:
1. Karp świeży tusza w ilości 80 kg w tym: zam gwarantowane – 40 kg; zam opcjonalne – 40 kg.
2. Karp filet w ilości 210 kg w tym: zam gwarantowane – 105 kg; zam opcjonalne – 105 kg.
3. Pstrąg filet w ilości 90 kg w tym: zam gwarantowane – 45 kg; zam opcjonalne – 45 kg.
4. Łosoś filet w ilości 350 kg w tym: zam gwarantowane – 175 kg; zam opcjonalne – 175 kg.
5. Sandacz filet mrożony w ilości 440 kg w tym: zam gwarantowane – 220 kg; zam opcjonalne – 220 kg.
6. Dorsz atlantycki mrożony filet w ilości 1 000 kg w tym: zam gwarantowane – 500 kg; zam opcjonalne – 500 kg.
7. Morszczuk mrożony filet w ilości 320 kg w tym: zam gwarantowane – 160 kg; zam opcjonalne – 160 kg.
8. Mintaj mrożony filet w ilości 900 kg w tym: zam gwarantowane – 450 kg; zam opcjonalne – 450 kg.
9. Śledzie solone matiasy filety w ilości 300 kg w tym: zam gwarantowane – 150 kg; zam opcjonalne – 150 kg.
10. Łosoś wędzony filet w ilości 118 kg w tym: zam gwarantowane – 59 kg; zam opcjonalne – 59 kg.
11. Makrela wędzona tusza w ilości 108 kg w tym: zam gwarantowane – 54 kg; zam opcjonalne – 54 kg.
12. Śledź marynowany w ilości 316 kg w tym: zam gwarantowane – 158 kg; zam opcjonalne – 158 kg.
13. Śledź po kaszubsku w ilości 144 kg w tym: zam gwarantowane – 72 kg; zam opcjonalne – 72 kg.
14. Tuńczyk w sosie własnym w ilości 120 kg w tym: zam gwarantowane – 60 kg; zam opcjonalne – 60 kg.
15. Krewetki mrożone w ilości 52 kg w tym: zam gwarantowane – 26 kg; zam opcjonalne – 26 kg.
16. Filet z mintaja panierowany mrożony w ilości 60 kg w tym: zam gwarantowane – 30 kg; zam opcjonalne – 30 kg.
17. Filet rybny w panierce z dodatkiem ziół zamrożony w ilości 40 kg w tym: zam gwarantowane – 20 kg; zam opcjonalne – 20 kg.
18. Ryba z sosem brokułowym zamrożona w ilości 200 kg w tym: zam gwarantowane – 100 kg; zam opcjonalne – 100 kg.

2. Wymogi, szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wyszczególnione ilości zostały zamieszczone w załączniku nr 1 do SWZ oraz pozostałej dokumentacji przetargowej, która została zamieszczona na stronie internetowej prowadzonego postępowania (https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog).

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Zamawiający przewiduje prawo opcji w przedmiotowym postępowaniu. Prawo opcji oznacza, iż Zamawiający na pewno zakupi ilość gwarantowaną. Realizacja dostaw opcjonalnych może nastąpić tylko i wyłącznie za zgodą Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych, w obowiązujących cenach
jednostkowych, w terminie realizacji (obowiązywania) Umowy.

Przedmiotem zamówienia jest dostawa ryb dla zamówienia gwarantowanego i opcjonalnego w niżej wymienionych ilościach:
1. Karp świeży tusza w ilości 80 kg w tym: zam gwarantowane – 40 kg; zam opcjonalne – 40 kg.
2. Karp filet w ilości 210 kg w tym: zam gwarantowane – 105 kg; zam opcjonalne – 105 kg.
3. Pstrąg filet w ilości 90 kg w tym: zam gwarantowane – 45 kg; zam opcjonalne – 45 kg.
4. Łosoś filet w ilości 350 kg w tym: zam gwarantowane – 175 kg; zam opcjonalne – 175 kg.
5. Sandacz filet mrożony w ilości 440 kg w tym: zam gwarantowane – 220 kg; zam opcjonalne – 220 kg.
6. Dorsz atlantycki mrożony filet w ilości 1 000 kg w tym: zam gwarantowane – 500 kg; zam opcjonalne – 500 kg.
7. Morszczuk mrożony filet w ilości 320 kg w tym: zam gwarantowane – 160 kg; zam opcjonalne – 160 kg.
8. Mintaj mrożony filet w ilości 900 kg w tym: zam gwarantowane – 450 kg; zam opcjonalne – 450 kg.
9. Śledzie solone matiasy filety w ilości 300 kg w tym: zam gwarantowane – 150 kg; zam opcjonalne – 150 kg.
10. Łosoś wędzony filet w ilości 118 kg w tym: zam gwarantowane – 59 kg; zam opcjonalne – 59 kg.
11. Makrela wędzona tusza w ilości 108 kg w tym: zam gwarantowane – 54 kg; zam opcjonalne – 54 kg.
12. Śledź marynowany w ilości 316 kg w tym: zam gwarantowane – 158 kg; zam opcjonalne – 158 kg.
13. Śledź po kaszubsku w ilości 144 kg w tym: zam gwarantowane – 72 kg; zam opcjonalne – 72 kg.
14. Tuńczyk w sosie własnym w ilości 120 kg w tym: zam gwarantowane – 60 kg; zam opcjonalne – 60 kg.
15. Krewetki mrożone w ilości 52 kg w tym: zam gwarantowane – 26 kg; zam opcjonalne – 26 kg.
16. Filet z mintaja panierowany mrożony w ilości 60 kg w tym: zam gwarantowane – 30 kg; zam opcjonalne – 30 kg.
17. Filet rybny w panierce z dodatkiem ziół zamrożony w ilości 40 kg w tym: zam gwarantowane – 20 kg; zam opcjonalne – 20 kg.
18. Ryba z sosem brokułowym zamrożona w ilości 200 kg w tym: zam gwarantowane – 100 kg; zam opcjonalne – 100 kg.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Oferty zostaną ocenione, zgodnie z kryterium: 1.1. cena = 100 %;
2. Szczegółowe informacje- ROZDZIAŁ XV SWZ -OPIS KRYTERIÓW I ICH WAG ORAZ SPOSOBU OCENY OFERT

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa ryb dla zamówienia gwarantowanego i opcjonalnego w niżej wymienionych ilościach:
1. Karp świeży tusza w ilości 500 kg w tym: zam gwarantowane – 250 kg; zam opcjonalne – 250 kg.
2. Karp filet w ilości 720 kg w tym: zam gwarantowane – 360 kg; zam opcjonalne – 360 kg.
3. Pstrąg filet w ilości 450 kg w tym: zam gwarantowane – 225 kg; zam opcjonalne – 225 kg.
4. Łosoś filet w ilości 386 kg w tym: zam gwarantowane – 193 kg; zam opcjonalne – 193 kg.
5. Sandacz filet mrożony w ilości 1 490 kg w tym: zam gwarantowane – 745 kg; zam opcjonalne – 745 kg.
6. Dorsz atlantycki mrożony filet w ilości 3 780 kg w tym: zam gwarantowane – 1 890 kg; zam opcjonalne – 1 890 kg.
7. Morszczuk mrożony filet w ilości 2 940 kg w tym: zam gwarantowane – 1 470 kg; zam opcjonalne – 1 470 kg.
8. Mintaj mrożony filet w ilości 420 kg w tym: zam gwarantowane – 210 kg; zam opcjonalne – 210 kg.
9. Śledzie solone matiasy filety w ilości 930 kg w tym: zam gwarantowane – 465 kg; zam opcjonalne – 465 kg.
10. Łosoś wędzony filet w ilości 205 kg w tym: zam gwarantowane –102,5 kg; zam opcjonalne – 102,5 kg.
11. Makrela wędzona tusza w ilości 1 260 kg w tym: zam gwarantowane – 630 kg; zam opcjonalne – 630 kg.
12. Śledź marynowany w ilości 1 180 kg w tym: zam gwarantowane – 590 kg; zam opcjonalne – 590 kg.
13. Śledź po kaszubsku w ilości 940 kg w tym: zam gwarantowane – 470 kg; zam opcjonalne – 470 kg.
14. Tuńczyk w sosie własnym w ilości 406 kg w tym: zam gwarantowane – 203 kg; zam opcjonalne – 203 kg.
15. Krewetki mrożone w ilości 70 kg w tym: zam gwarantowane – 35 kg; zam opcjonalne – 35 kg.
16. Filet z mintaja panierowany mrożony w ilości 440 kg w tym: zam gwarantowane – 220 kg; zam opcjonalne – 220 kg.
17. Filet rybny w panierce z dodatkiem ziół zamrożony w ilości 520 kg w tym: zam gwarantowane – 260 kg; zam opcjonalne – 260 kg.
18. Ryba z sosem brokułowym zamrożona w ilości 590 kg w tym: zam gwarantowane –295 kg; zam opcjonalne – 295 kg.

Wymogi, szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wyszczególnione ilości zostały zamieszczone w załączniku nr 1 do SWZ oraz pozostałej dokumentacji przetargowej, która została zamieszczona na stronie internetowej prowadzonego postepowania (https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog).

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Zamawiający przewiduje prawo opcji w przedmiotowym postępowaniu. Prawo opcji oznacza, iż Zamawiający na pewno zakupi ilość gwarantowaną. Realizacja dostaw opcjonalnych może nastąpić tylko i wyłącznie za zgodą Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych, w obowiązujących cenach
jednostkowych, w terminie realizacji (obowiązywania) Umowy.

Przedmiotem zamówienia jest dostawa ryb dla zamówienia gwarantowanego i opcjonalnego w niżej wymienionych ilościach:
1. Karp świeży tusza w ilości 500 kg w tym: zam gwarantowane – 250 kg; zam opcjonalne – 250 kg.
2. Karp filet w ilości 720 kg w tym: zam gwarantowane – 360 kg; zam opcjonalne – 360 kg.
3. Pstrąg filet w ilości 450 kg w tym: zam gwarantowane – 225 kg; zam opcjonalne – 225 kg.
4. Łosoś filet w ilości 386 kg w tym: zam gwarantowane – 193 kg; zam opcjonalne – 193 kg.
5. Sandacz filet mrożony w ilości 1 490 kg w tym: zam gwarantowane – 745 kg; zam opcjonalne – 745 kg.
6. Dorsz atlantycki mrożony filet w ilości 3 780 kg w tym: zam gwarantowane – 1 890 kg; zam opcjonalne – 1 890 kg.
7. Morszczuk mrożony filet w ilości 2 940 kg w tym: zam gwarantowane – 1 470 kg; zam opcjonalne – 1 470 kg.
8. Mintaj mrożony filet w ilości 420 kg w tym: zam gwarantowane – 210 kg; zam opcjonalne – 210 kg.
9. Śledzie solone matiasy filety w ilości 930 kg w tym: zam gwarantowane – 465 kg; zam opcjonalne – 465 kg.
10. Łosoś wędzony filet w ilości 205 kg w tym: zam gwarantowane –102,5 kg; zam opcjonalne – 102,5 kg.
11. Makrela wędzona tusza w ilości 1 260 kg w tym: zam gwarantowane – 630 kg; zam opcjonalne – 630 kg.
12. Śledź marynowany w ilości 1 180 kg w tym: zam gwarantowane – 590 kg; zam opcjonalne – 590 kg.
13. Śledź po kaszubsku w ilości 940 kg w tym: zam gwarantowane – 470 kg; zam opcjonalne – 470 kg.
14. Tuńczyk w sosie własnym w ilości 406 kg w tym: zam gwarantowane – 203 kg; zam opcjonalne – 203 kg.
15. Krewetki mrożone w ilości 70 kg w tym: zam gwarantowane – 35 kg; zam opcjonalne – 35 kg.
16. Filet z mintaja panierowany mrożony w ilości 440 kg w tym: zam gwarantowane – 220 kg; zam opcjonalne – 220 kg.
17. Filet rybny w panierce z dodatkiem ziół zamrożony w ilości 520 kg w tym: zam gwarantowane – 260 kg; zam opcjonalne – 260 kg.
18. Ryba z sosem brokułowym zamrożona w ilości 590 kg w tym: zam gwarantowane –295 kg; zam opcjonalne – 295 kg.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Oferty zostaną ocenione, zgodnie z kryterium: 1.1. cena = 100 %;
2. Szczegółowe informacje- ROZDZIAŁ XV SWZ -OPIS KRYTERIÓW I ICH WAG ORAZ SPOSOBU OCENY OFERT

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Warunek posiadania uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
1. Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi - Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 tj..);
2. Wykonawca posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi,
do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych - Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2019 r. poz.2178 ze zm.).

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Oświadczenia wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu Wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu i spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – zgodnie z załączonym wzorem załącznik nr 5 do SWZ;
2. Odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust.1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
3. Oświadczenia wykonawcy w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, obraku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z
dnia16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2020 r. poz. 1076 i 1086), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę lub ofertę częściową albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty lub oferty częściowej niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej
grupy kapitałowej - zgodnie z załączonym wzorem załącznik nr 4 do SWZ.
Zamawiający nie wezwie do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli można je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17lutego 2005 r o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskaże w oświadczeniu, o którym mowa w Rozdziale VII SWZ
dane umożliwiające dostęp do tych środków.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: W zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności
gospodarczej lub zawodowej- Zamawiający wymaga następujących dokumentów:
1. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza
do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego
i produkty pochodzenia zwierzęcego, żąda:
a) aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności
i żywienia (Dz. U. z 2020r. poz.2021tj. ) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień,
lub
b) aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia
zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r. poz. 1753 tj .) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień,
lub
c) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 tj. ) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.
2. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności
(grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego.
3. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów trzecich do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów (w tym krajów Unii Europejskiej) w zakresie części zamówienia lub rodzaju
żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia.
4. Potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub
siedzibę wykonawcy – na podstawie art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2020r. poz.2021 tj. ) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy spełniają określone przez Zamawiającego wymagania oraz cechy, Zamawiający wymaga złożenia następujących przedmiotowych środków dowodowych:
1. Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020r. poz. 2021tj. ).
2. Przedmiotowe środki dowodowe Wykonawcy zobowiązani są złożyć wraz z ofertą.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

1. Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020r. poz. 2021tj. ).

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak

6.4.1) Informacje dotyczące wadium:

1. Zamawiający żąda wniesienia wadium w łącznej wysokości 5 500,00 złotych, w tym na zadania:
zadanie nr 1 – 1 200,00 zł;
zadanie nr 2 – 4 300,00 zł
Wykonawca składający ofertę na wybrane zadania dokonuje wpłaty wadium w wysokości wyszczególnionej dla poszczególnych zadań (części).
2. Szczegółowe informacje dotyczące wadium określone zostały w rozdziale X SWZ WYMAGANIA DOTYCZĄCE WADIUM

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

ROZDZIAŁ VIII SWZ - Informacje dla wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum) i wykonawców polegających na zasobach innych podmiotów

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający dopuszcza wprowadzenie zmian umowy w sytuacjach określonych w art. 455 ustawy PZP oraz załączniku nr 6 do SWZ (wzór umowy)

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-10-14 08:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-10-14 09:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Żuromin
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania02-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI