Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie ul....

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie ul. Langiewicza 3 od dnia 1 stycznia 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSzewna
  • WojewództwoŚwiętokrzyskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2023-12-20
  • ZamawiającyZespół Szkół Publicznych w Szewnie
  • Data publikacji ogłoszenia2023-12-12
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00547921
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych
dla Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie
ul. Langiewicza 3
od dnia 1 stycznia 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Publicznych w Szewnie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 260648484

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: M. Langiewicza 3

1.5.2.) Miejscowość: Szewna

1.5.3.) Kod pocztowy: 27-400

1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki

1.5.7.) Numer telefonu: 412656070

1.5.8.) Numer faksu: 412656070

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zspszewna.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: szewnasp.hekko.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych
dla Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie
ul. Langiewicza 3
od dnia 1 stycznia 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8eb9f31d-8d13-11ee-b55a-a22b2d7f700e

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00547921

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-12-12

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-8eb9f31d-8d13-11ee-b55a-a22b2d7f700e

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy pomocy Platformy e-zamówienia, która jest dostępna pod adresem
https://ezamowienia.gov.pl,
Postępowanie można wyszukać podając identyfikator postępowania: ocds-148610-8eb9f31d-8d13-11ee-b55a-a22b2d7f700e

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem na ePUAP lub za pomocą poczty elektronicznej.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Wymagane informacje zamieszczone są w rozdziale XXII SWZ- Ochrona danych osobowych

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa, produktów mięsnych, wędlin i ryb wędzonych w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.1 do SWZ.


Zamówienie zostanie wykonane w okresie od dnia 1 stycznia 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r.
Wymagany termin wykonania przedmiotu zamówienia:
– 2-3 razy w tygodniu na godz.7.00,
Miejsce dostarczenia przedmiotu zamówienia: Zespół Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3, 27-400 Ostrowiec Św.

Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa, produktów mięsnych, wędlin i ryb wędzonych
w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.1 do SWZ.
Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:
a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,
b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne zobowiązującymi normami,
c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,
d) bez objawów chorób i pleśni.
Pierwsza klasa jakości mięsa oznacza: mięso chude, nieściągnięte o wartości tłuszczu 7%, bez tłuszczu zewnętrznego, nie zawierające skórek, chrząstek, ścięgien niekonsumpcyjnychi powięzi.
Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15110000-2 - Mięso

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

15131130-5 - Wędliny

15234000-7 - Ryby wędzone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych dla poszczególnych Części ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2023 roku oraz iloczynu gramatur i ilości dzieci korzystających z posiłków) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego wynikającego z ilości dzieci korzystających z posiłków , których Zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy do 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny ofert i ich wag punktowych

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość dostawcy od Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zamówienie zostanie wykonane w okresie od dnia 1 stycznia 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r.
Wymagany termin wykonania przedmiotu zamówienia:
– codziennie w godz. 6.00 - 7.00,
Miejsce dostarczenia przedmiotu zamówienia: Zespół Szkół Publicznych w Szewnie ul. M Langiewicza 3.
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.2 do SWZ.
Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:
a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,
b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami,
c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,
d) bez objawów chorób i pleśni.
Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni

4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych dla poszczególnych Części ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2023 roku oraz iloczynu gramatur i ilości dzieci korzystających z posiłków) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego wynikającego z ilości dzieci korzystających z posiłków, których Zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy do 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny ofert i ich wag punktowych

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość dostawcy od Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa produktów mleczarskich w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.3 do SWZ.
Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:
a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,
b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami,
c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,
d) bez objawów chorób i pleśni.
Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed
uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni.

Zamówienie zostanie wykonane w okresie od dnia 1 stycznia 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r.
Wymagany termin wykonania przedmiotu zamówienia:
Część 3 Artykuły mleczarskie – 2-3 razy w tygodniu na godz. 7.00,
Miejsce dostarczenia przedmiotu zamówienia: Zespół Szkół Publicznych
w Szewnie ul. M Langiewicza 3.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych dla poszczególnych Części ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2023 roku oraz iloczynu gramatur i ilości dzieci korzystających z posiłków) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego wynikającego z ilości dzieci korzystających z posiłków , których Zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy do 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny ofert i ich wag punktowych

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość dostawcy od Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa jaj, produktów zbożowych, przecierów pomidorowych, ryb przetworzonych i konserwowanych, oleju, przetworzonych owoców i warzyw, cukru i produktów pokrewnych, herbaty, wody mineralnej w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.4 do SWZ.
Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:
a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,
b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami,
c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,
d) bez objawów chorób i pleśni.
W przypadku artykułów ogólnospożywczych wymagany termin przydatności do spożycia produktu musi wynosić co najmniej 2 miesiące licząc od dnia dostarczenia produktu do Zamawiającego przez Wykonawcę. Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni.
Przy dostawie jaj wymagany jest każdorazowo przy dostawie dokument aktualny na dzień dostawy potwierdzający badanie na Salmonelle oraz Handlowy Dokument Identyfikacyjny chyba, że faktura jest jednocześnie dokumentem HDI.

Zamówienie zostanie wykonane w okresie od dnia 1 stycznia 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r.
Wymagany termin wykonania przedmiotu zamówienia dla Część 4 – 1 -2 raz w tygodniu w godz. 6.00-13.00,
Miejsce dostarczenia przedmiotu zamówienia: Zespół Szkół Publicznych w Szewnie ul. M Langiewicza 3

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

15613300-1 - Produkty zbożowe

15331425-2 - Przecier pomidorowy

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15863000-5 - Herbata

15981000-8 - Wody mineralne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych dla poszczególnych Części ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2023 roku oraz iloczynu gramatur i ilości dzieci korzystających z posiłków) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego wynikającego z ilości dzieci korzystających z posiłków , których Zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy do 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny ofert i ich wag punktowych

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość dostawcy od Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mrożonych ryb, warzyw, owoców w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.5 do SWZ.
Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:
a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,
b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z
obowiązującymi normami,
c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,
d) bez objawów chorób i pleśni.
Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni


Zamówienie zostanie wykonane w okresie od dnia 1 stycznia 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r.
Wymagany termin wykonania przedmiotu zamówienia dla Części 5– 1 raz w tygodniu w godz. 7.00-13.00,
Miejsce dostarczenia przedmiotu zamówienia: Zespół Szkół Publicznych w Szewnie ul. M. Langiewicza 3

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15221000-3 - Ryby mrożone

15331170-9 - Warzywa mrożone

15332100-5 - Przetworzone owoce

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych dla poszczególnych Części ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2023 roku oraz iloczynu gramatur i ilości dzieci korzystających z posiłków) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego wynikającego z ilości dzieci korzystających z posiłków , których Zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy do 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny ofert i ich wag punktowych

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość dostawcy od Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa owoców i warzyw określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.6 do SWZ.
Zamówienie zostanie wykonane w okresie od dnia 1 stycznia 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r.
Wymagany termin wykonania przedmiotu zamówienia:
– 2-3 razy w tygodniu w godz. 7.00-13.00.
Miejsce dostarczenia przedmiotu zamówienia: Zespół Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3, 27-400 Ostrowiec Św.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych dla poszczególnych Części ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2023 roku oraz iloczynu gramatur i ilości dzieci korzystających z posiłków) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego wynikającego z ilości dzieci korzystających z posiłków , których Zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy do 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny ofert i ich wag punktowych

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość dostawcy od Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 455 ustawy pzp oraz wskazanym we Wzorze Umowy, stanowiącym Załącznik Nr 2 do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-20 08:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Zespół Szkół Publicznych w Szewnie

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-20 09:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-01-19

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę montaż pomostu stalowego - Siodła
  • Lokalizacja zleceniaświętokrzyskie
  • Data dodania29-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę montaż pomostu stalowego. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.