Zakup i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku na rok...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Zakup i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku na rok 2020
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSzadek
  • WojewództwoŁódzkie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoJednostki organizacyjne administracji samorządowej
  • Termin składania wniosków2019-12-20
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyDom Pomocy Społecznej
  • Data publikacji ogłoszenia2019-12-12
  • Numer ogłoszenia635947-N-2019
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 635947-N-2019 z dnia 2019-12-12 r.

Dom Pomocy Społecznej: Zakup i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku na rok 2020
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, krajowy numer identyfikacyjny 73014932300000, ul. Przatówek  1 , 98-240  Szadek, woj. łódzkie, państwo Polska, tel. 43 675 12 29, e-mail dpsprzatowek@op.pl, faks 43 675 12 29.
Adres strony internetowej (URL): http://www.bip.dpsprzatowek.pl/
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
http://www.bip.dpsprzatowek.pl/

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
http://www.bip.dpsprzatowek.pl/

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Za pośrednictwem poczty tradycyjnej, kuriera lub osobiście
Adres:
Dom Pomocy Społecznej Przatówek 1 98-240 Szadek

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku na rok 2020
Numer referencyjny: SPZ.361.2.3.2019
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
7


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne zakupy i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2020 zgodnie z zapotrzebowaniami przesyłanymi w formie pisemnej zamówień. Szczegółowe opisy przedmiotu zamówienia znajdują się w załączniku do SIWZ odpowiednio do formularza oferty stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ. Formularze asortymentowe będące integralną częścią SIWZ zawierają wykaz asortymentu i ilości produktów spożywczych, które stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres trwania umowy.

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
03000000-1


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:  12   lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
W przypadku zmiany obowiązujących stawek VAT – wprowadzenie w drodze aneksu wartości wynagrodzenia brutto zgodnie z aktualną stawką VAT.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2019-12-20, godzina: 09:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Zakup i dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2020
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) pieczywo i wyroby cukiernicze muszą być w I gatunku i nadawać się do spożycia przez okres minimum 3 dni od daty dostawy, nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym, c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać produkty w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym. Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej: L.p Nazwa asortymentu Jm Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy 1 Bułki grahamki 0,08 kg szt 3000 2 Bułka kajzerka 0,06 kg szt 4000 3 Bułki zwykła 0,10 kg szt 8500 4 Bułka maślana 0,10 kg szt 720 5 Bułki słodkie, pączki 0,10 kg szt 2000 6 Bułka tarta kg 100 7 Ciastka na wagę kg 100 8 Chleb graham 400g szt 4320 9 Chleb zwykły krojony 0,60 kg szt 8500 10 Rogale 0,10 kg szt 720 11 Babka cytrynowa kg 30 12 Murzynek kg 40 13 Piernik kg 20 14 Placek biszkoptowy kg 40 15 Sero-makowiec kg 50 2) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą e-mail w dni robocze z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego. c) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 6.00 – 7.30 mogą występować codziennie od poniedziałku do soboty z wyjątkiem niedziel i świąt. d) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt i ryzyko e) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego f) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich. g) łatwy kontakt z Wykonawcą h) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu i) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, Wykonawca jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załączonego wzoru załącznik nr 1). Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy. j) Dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Zakup i dostawy produktów mleczarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2020
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) produkty mleczarskie muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowych i zapachowych b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym, c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać produkty mleczarskie w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym. Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej: L.p Nazwa asortymentu Wymagana gramatura opakowania Jm 1 Jogurt naturalny typu greckiego 400g szt 2 Jogurt naturalny 150g szt 3 Jogurt owocowy 150g szt 4 Kefir 1% 400g szt 5 Masło 82 % tłuszczu 200g - 250g kg 6 Masło roślinne kostka 250g kg 7 Maślanka naturalna 1 litr szt 8 Mleko 2% opakowanie10 litrów szt 9 Mleko 2% w butelce 1 litr szt 10 Serek homogenizowany smakowy 150g szt 11 Serek homogenizowany naturalny 150g szt 12 Ser twarogowy półtłusty 250g kg 13 Ser twarogowy trzykrotnie mielony pojemnik1 kg szt 14 Serek wiejski ziarnisty 150g szt 15 Ser żółty twardy wędzony 1kg kg 16 Ser żółty (Gouda, Edamski ) 1kg kg 17 Śmietana 12% 400g szt 18 Śmietana 30% 500g szt 2) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt. c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni robocze z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego. c) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt i ryzyko d) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego e) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu ……………………. f) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich. g) łatwy kontakt z Wykonawcą. h) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu i) wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy I nie będzie pozbawiony walorów smakowych I zapachowych j) Zamawiający dopuszcza produkt o innej gramaturze w ilości sztuk wynikającej z łącznej wagi wskazanej przez Zamawiającego na formularzu oferty pod warunkiem, że cenę należy przeliczyć stosownie do gramatury podanej na formularzu oferty tj. podać cenę za wagę wskazaną w formularzu. k) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1). Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wyknonawcę od dostawy artkułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Zakup i dostawy mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2020
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) mięso i produkty mięsne muszą być w I gatunku, świeże przy czym: - mięso powinno być świeże, bez wylewów krwawych, bez obcych zapachów, o naturalnej i charakterystycznej dla danego gatunku mięsa barwie, nie mrożone, - drób o barwie naturalnej, charakterystycznej, elementy – mięśnie piersiowe kurczaka pozbawione skóry, kości i ścięgien, dopuszcza się niewielkie rozerwania oraz nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania skóry i kośćca. Nie dopuszcza się wylewów krwawych. Całe tuszki kurczaka – dobrze wykształcone o naturalnym zapachu. Niedopuszczalny jest obcy zapach mogący świadczyć o zachodzących procesach rozkładu mięsa przez mikroorganizmy, niemrożone i nierozmrażane. - wędliny o smaku i zapachu charakterystycznym dla danego gatunku. Powierzchnia przekroju wędlin lekko wilgotna. Niedopuszczalny smak i zapach obcy mogące świadczyć o nie świeżości, niemrożone, nierozmrażane. b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym, c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu. d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym. Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej: L.p Nazwa asortymentu Jm Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy 1 Golonka tylna wp. kg 35 2 Gulaszowe wieprzowe zawartość mięsa min. 80% kg 200 3 Gulaszowe wołowe zaw. mięsa min. 80 % kg 150 4 Karczek b/k wp. zaw. mięsa min. 80 % kg 300 5 Kości schabowo-karczkowe wp. kg 400 6 Kości wędzone kg 100 7 Łopatka b/k wp. kg 300 8 Ozory wieprzowe kg 50 9 Polędwica wieprzowa kg 15 10 Schab z/k wp. kg 300 11 Słonina wp. kg 200 12 Smalec kg 150 13 Szynka wieprzowa b/k kg 250 14 Wątroba wieprzowa kg 50 15 Żeberka paski wp. kg 110 16 Filet z indyka wędzony kg 50 17 Filety z kurczaka kg 200 18 Kurczaki świeże kg 40 19 Mięso mielone drobiowe kg 100 20 Polędwica drobiowa kg 80 21 Porcje rosołowe kg 350 22 Skrzydełko drobiowe kg 20 23 Udka drobiowe kg 1200 24 Wątróbka drobiowa kg 80 25 Baleron zaw. mięsa min. 80 % kg 100 26 Boczek wędzony kg 30 27 Kaszanka cienka kg 130 28 Kaszanka gruba kg 50 29 Kiełbasa biała parzona zaw. mięsa min. 80 % kg 150 30 Kiełbasa biała surowa zaw. mięsa min. 80 % kg 30 31 Kiełbasa chłopska zaw. mięsa min. 80 % kg 100 32 Kiełbasa drobiowa złota lub równoważna zaw. mięsa min. 80 % kg 70 33 Kiełbasa krakowska zaw. mięsa min. 80 % kg 170 34 Kiełbasa pieprzowa lub równoważna zaw. mięsa min. 80 % kg 130 35 Kiełbasa podwawelska zaw. mięsa min. 80 % kg 200 36 Kiełbasa szynkowa zaw. mięsa min. 80 % kg 110 37 Kiełbasa śląska zaw. mięsa min. 80 % kg 250 38 Kiełbasa zwyczajna zaw. mięsa min. 80 % kg 170 39 Mielonka tyrolska zaw. mięsa min. 80 % kg 70 40 Ogonówka zaw. mięsa min. 80 % kg 100 41 Parówki cienkie wp.zaw. mięsa min. 80 % kg 100 42 Parówki grube wp.zaw. mięsa min. 80 % kg 80 43 Pasztet z żurawiną wp. kg 70 44 Pasztetowa wędzona kg 70 45 Pieczeń (z serem) lub równoważna kg 40 46 Podgardle wędzone kg 100 47 Polędwica sopocka kg 50 48 Polędwica zbójecka kg 50 49 Rolada z kurczaka kg 80 50 Rolada wieprzowa kg 60 51 Salceson biały zwyczajny kg 70 52 Szynka w galarecie zaw. mięsa min. 80 % kg 60 53 Szynka konserwowa zaw. mięsa min. 80 % kg 40 54 Szynka miodowa lub równoważna zaw. mięsa min. 80 % kg 90 55 Szynka piknikowa lub równoważna zaw. mięsa min. 80 % kg 50 56 Szynka polska lub równoważna zaw. mięsa min. 80 % kg 40 57 Szynka weselna lub równoważna zaw. mięsa min. 80 % kg 30 58 Zawijaniec drobiowy kg 70 2) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b)Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt. c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni robocze z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego. d) Dostawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt i ryzyko. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt. e) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego f) Wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres: minimum 3 doby (mięso, wędliny podrobowe i kiełbasy nietrwałe) oraz minimum: 6 dób (wędzonki) od daty dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych I zapachowych g) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu………………………... h) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich. i) łatwy kontakt z Wykonawcą. j) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu k) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1) Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wyknonawcę od dostawy artkułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy. l) Zamawiający informuje, że w przypadku artykułów paczkowanych – łączna waga dostarczonego (na podstawie bieżących zamówień) produktu nie może przekraczać (w poszczególnym asortymencie) +/- 20 dag zamówionej ilości artykułu
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: Zakup I dostawy warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2020
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) warzywa i owoce muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowych i zapachowych b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym, c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać warzywa i owoce w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym. Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej: L.p Nazwa asortymentu Jm Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy 1 Arbuzy kg 200 2 Avokado szt 30 3 Banany kg 300 4 Botwinka szt 15 5 Brokuły szt 200 6 Brzoskwinie kg 40 7 Buraczki kg 1200 8 Cebula biała kg 350 9 Cebula czerwona kg 50 10 Chrzan kg 4 11 Cykoria szt 10 12 Cytryny kg 30 13 Czosnek kg 20 14 Fasola biała -Jaś /średnia/ kg 40 15 Fasolka szparagowa kg 60 16 Fasola wiejska drobna kg 50 17 Grejpfrut kg 50 18 Groch łupany kg 50 19 Gruszki polskie kg 40 20 Grzyby suszone kg 2 21 Jabłka gat. I kg 5000 22 Kalafiory szt 160 23 Kapusta biała kg 600 24 Kapusta czerwona kg 200 25 Kapusta kiszona kg 500 26 Kapusta młoda kg 100 27 Kapusta pekińska kg 200 28 Kasza gryczana kg 140 29 Kasza jęczmienna kg 140 30 Kiełki MIX szt 10 31 Kiwi op 100 32 Koper do kiszenia - pęczek szt 20 33 Koper nać- pęczki szt 360 34 Marchew kg 2400 35 Morela suszona kg 1 36 Nektarynki kg 30 37 Ogórki kiszone kg 400 38 Ogórki zielone kg 620 39 Ogórek gruntowy kg 150 40 Papryka świeża kg 170 41 Pieczarki kg 120 42 Pietruszka kg 800 43 Pietruszka nać-pęczek szt 360 44 Pomarańcze kg 160 45 Pomidory kg 750 46 Pomidory koktajlowe kg 5 47 Por kg 150 48 Rabarbar kg 20 49 Rukola szt 5 50 Rzodkiewka - pęczki szt 300 51 Sałata szt 300 52 Sałata lodowa szt 130 53 Sałata ozdobna szt 10 54 Selery kg 800 55 Seler naciowy szt 50 56 Szczypior- pęczki szt 300 57 Śliwka – sezon przerób kg 150 58 Śliwki kg 50 59 Śliwka suszona bez pestki kg 1 60 Truskawki kg 80 61 Winogrono jasne kg 20 62 Ziemniaki kg 9400 63 Żurawina suszona 500g szt 4 2) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt. c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni robocze z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego. c) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt i ryzyko d) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego e) możliwość uzupełnienia dostawy w razie potrzeby f) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu ………………………….. g) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich. h) łatwy kontakt z Wykonawcą. i) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu j) wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy I nie będzie pozbawiony walorów smakowych I zapachowych l) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1). Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wyknonawcę od dostawy artkułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03220000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: Zakup i dostawy różnych artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2020
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) artykuły spożywcze muszą być w I gatunku, świeże,nie będą pozbawione walorów smakowych i zapachowych b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym, c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu. d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym. Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej: L.p Nazwa asortymentu Jm Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy w kg/litrach/szt 1. Ananasy w plastrach (puszka) kg 10 2. Barszcz biały litr 75 3. Biszkopty okrągłe kg 30 4. Brzoskwinie (puszka) kg 10 5. Budynie (różne smaki) kg 30 6. Chrupki kukurydziane zwykłe kg 10 7. Chrupki kukurydziane-truskawkowe kg 18 8. Chrzan (tarty, ostry, typu Motyl lub równoważny o tym samym standardzie jakościowym) kg 40 9. Ciastka herbatniki typu szkolne kg 20 10. Cukier – biały kryształ kg 2000 11. Cukier puder kg 30 12. Cukier waniliowy kg 7 13. Cukierki – Michałki kg 50 14. Cukierki czekoladowe – mieszanka miękkie kg 45 15. Cynamon mielony kg 2 16. Czekolada lekka gorzka (dla Diabetyków) kg 10 17. Drożdże piekarskie kg 20 18. Dżem brzoskwiniowy, najmniej na 100 g produktu 35 g owocu kg 24 19. Dżem truskawkowy, najmniej na 100g produktu 35 g owocu kg 30 20. Dżem wiśniowy, najmniej na 100 g produktu 35 g owocu kg 40 21. Dżem z czarnej porzeczki, najmniej na 100 g produktu 35 g owocu kg 30 22. Frytura - blok kg 120 23. Galaretki owocowe (różne smaki) kg 63 24. Gałka muszkatołowa mielona kg 1,4 25. Gorczyca biała ziarnista kg 0,6 26. Groszek konserwowy kg 120 27. Herbata czarna liściasta (gruby liść, typu indyjska, Madras lub równoważna o tym samym standardzie jakościowym ) kg 40 28. Herbata expresowa Opak. 10 29. Herbata expresowa miętowa Opak. 50 30. Herbata expresowa - Lipa Opak. 30 31. Imbir kg 0,6 32. Kakao naturalne kg 12 33. Kasza manna kg 250 34. Kawa naturalna mielona kg 2,5 35. Kawa naturalna rozpuszczalna (liofilizowana, 100 % kawy naturalnej) kg 2 36. Kawa rozpuszczalna zbożowa kg 12 37. Ketchup łagodny- najmniej 163 g pomidorów na 100 g produktu kg 115 38. Kisiel kg 40 39. Kleik ryżowy bananowy kg 5 40. Kleik ryżowy naturalny kg 8 41. Kompot owocowy litr 450 42. Koncentrat pomidorowy 30 % kg 100 43. Kukurydza konserwowa kg 80 44. Kurkuma kg 1 45. Kwasek cytrynowy kg 14 46. Liście laurowe kg 1,5 47. Majeranek kg 7,5 48. Majonez dekoracyjny kg 84 49. Mak niebieski kg 12 50. Makaron kolanka kg 150 51. Makaron muszelka kg 150 52. Makaron nitki (rosołowy, krajanka) kg 200 53. Makaron ryżowy (łezki) kg 75 54. Makaron świderki kg 150 55. Margaryna Palma kg 105 56. Margaryna zwykła kg 105 57. Marmolada kg 2 58. Mąka pszenna – typ 480 kg 1300 59. Mąka pszenna tortowa kg 150 60. Mąka ziemniaczana kg 120 61. Migdały płatki kg 1 62. Miód naturalny wielokwiatowy kg 9 63. Mleko pełne w proszku kg 15 64. Musztarda delikatesowa kg 47 65. Musztarda francuska kg 15 66. Ocet 10% litr 50 67. Ogórki konserwowe (słoik) szt 80 68. Olej rzepakowy litr 300 69. Oregano kg 1,2 70. Orzechy włoskie kg 4 71. Papryka czerwona konserwowa (słoik) szt 80 72. Papryka mielona ostra kg 0,6 73. Papryka mielona słodka kg 3 74. Pieprz ziarnisty kg 12 75. Pieprz cytrynowy kg 1,4 76. Pieczarki konserwowe kg 24,3 77. Płatki owsiane górskie kg 150 78. Proszek do pieczenia kg 5 79. Przecier szczawiowy rozdrobniony kg 45 80. Przyprawa do kurczaka kg 2 81. Przyprawa do piernika kg 0,4 82. Przyprawa do gyrosa kg 1 83. Przyprawa warzywna kg 40 84. Rodzynki kg 7 85. Ryż biały kg 400 86. Rurka waflowa bez nadzienia kg 12 87. Serki topione (różne smaki) kg 150 88. Soda spożywcza kg 1,5 89. Sól jodowana miałka kg 470 90. Suchary delikatesowe b/c kg 51,3 91. Susz owocowy kg 3 92. Syrop owocowy litr 100 93. Seler konserwowy kg 19,2 94. Tymianek kg 0,8 95. Wafel do lodu – mały kubek szt 2500 96. Wafelki rożne – typu Princessa lub równoważny kg 38,4 97. Powidła śliwkowe kg 120 98. Wafle bez cukru - listki kg 4,8 99. Wafle ryżowe kg 10,4 100. Makaron sojowy kg 10 101. Wiórki kokosowe kg 5 102. Ziele angielskie kg 6 103. Zioła prowansalskie kg 1,7 104. Żelatyna spożywcza kg 12 2) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt. c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni robocze z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego. c) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt i ryzyko d) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego e) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu …………………... f) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich. g) łatwy kontakt z Wykonawcą. h) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu i) wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres minimum 6 tygodniod daty dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych j) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1). Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wyknonawcę od dostawy artkułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy. k) Zamawiający dopuszcza produkt o innej gramaturze w ilości sztuk wynikającej z łącznej wagi wskazanej przez Zamawiającego na formularzu oferty pod warunkiem, że cenę należy przeliczyć stosownie do gramatury podanej na formularzu oferty tj. podać cenę za wagę wskazaną na formularzu
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: Zakup i dostawy jajek dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2020
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) jajka muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowych i zapachowych b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym, c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu. d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym. Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej: L.p Nazwa asortymentu Jm Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy 1 Jajka wielkości L (63g-73g) szt 31000 2) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt. c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą e-mail w dni robocze z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego. c) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt i ryzyko d) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego e) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu……………………….. f) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich. g) łatwy kontakt z Wykonawcą. h) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: Zakup i dostawy ryb i przetworów rybnych, lodów i mrożonych warzyw dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2020
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki: a) ryby i przetwory rybne, lody i mrożone warzywa muszą być w I gatunku, świeże,nie będą pozbawione walorów smakowych i zapachowych – b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym, c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym. Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej: L.p Nazwa asortymentu Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy Jm Wymagana gramatura opakowania 1 Brzuszki z łososia wędzone 20 kg kg 2 Filet z miruny ze skórą 600 kg kg 3 Filet śledziowy 120 kg kg 4 Makrela wędzona 100 kg kg 5 Ryby w oleju 160 szt. 300 g 6 Ryby w pomidorach 200 szt. 300 g 7 Tuńczyk w sosie własnym w kawałkach 270 szt. 170 g L.p Nazwa asortymentu Jm Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy Wymagana gramatura opakowania 1 Brokuł mrożony szt. 20 2 kg 2 Lody różne w smaku op. 160 1 litr 3 Brukselka mrożona szt. 60 2,5 kg 4 Szpinak rozdrobniony mrożony szt. 200 450 g 2) Wymagania dotyczące dostaw: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SIWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane liczby produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego b) Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia faxem o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt. c) ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą mailową w dni robocze z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego. c) Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt i ryzyko d) dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego e) możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego w ciągu …………………….. f) środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich. g) łatwy kontakt z Wykonawcą. h) Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu i) wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy I nie będzie pozbawiony walorów smakowych I zapachowych j) Zamawiający dopuszcza produkt o innej gramaturze w ilości sztuk wynikającej z łącznej wagi wskazanej przez Zamawiającego na formularzu oferty pod warunkiem, że cenę należy przeliczyć stosownie do gramatury podanej na formularzu oferty tj. podać cenę za wagę wskazaną w formularzu. k) Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw. “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, oferent jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz nazw artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający (wg załącznika nr 1). Zastosowanie innych nazw nie zwalnia Wyknonawcę od dostawy artkułów takiej samej lub lepszej jakości. Zastosowanie zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15220000-6, 15240000-2, 15331170-9, 15555000-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
czas reakcji 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę przeszycia, poszwy na poduszki - Aleksandrów Łódzki
  • Lokalizacja zleceniałódzkie
  • Data dodania18-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę przeszycia, poszwy na poduszki. Możliwa stała współpraca. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI