Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych, mięsa wieprzowego oraz drobiowego,

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych, mięsa wieprzowego oraz drobiowego,
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoOlsztynek
  • WojewództwoWarmińsko-mazurskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoJednostki organizacyjne administracji samorządowej
  • Termin składania wniosków2019-07-26
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyWojewódzki Szpital Rehabilitacyjny dla Dzieci w Ameryce
  • Data publikacji ogłoszenia2019-07-17
  • Numer ogłoszenia574987-N-2019
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 574987-N-2019 z dnia 2019-07-17 r.

Wojewódzki Szpital Rehabilitacyjny dla Dzieci w Ameryce: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych, mięsa wieprzowego oraz drobiowego,
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Tak
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Rehabilitacyjny dla Dzieci w Ameryce, krajowy numer identyfikacyjny 29623600000000, ul. Ameryka  21 , 11-015  Olsztynek, woj. warmińsko-mazurskie, państwo Polska, tel. 089 5194867, 5194810, e-mail szpital@ameryka.com.pl, faks 895 194 813.
Adres strony internetowej (URL): www.ameryka.com.pl
Adres profilu nabywcy: www.ameryka.com.pl
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.ameryka.com.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych, mięsa wieprzowego oraz drobiowego,
Numer referencyjny: ZP/05/PN/2019
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
5


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: a) Pakiet I – mięso wieprzowe – Łopatka wieprzowa b/k, elementy (obrobiona) kg 1 500 Schab wieprzowy b/k kg 1 000 Szynka wieprzowa b/k, surowa, elementy (obrobiona) kg 2 000 Karkówka wieprzowa b/k kg 1 500 b) Pakiet II – wędliny wieprzowo-drobiowe –Szynkowa grubo rozdrobniona kg 200 Biała surowa kg 60 Polędwica drobiowa z indyka kg 100 Polędwica wieprzowa kg 100 Polędwica bez glutenu 100% mięsa kg 15 Śląska/Podwawelska kg 160 Ogonówka kg 300 Krakowska podsuszona kg 150 Salami szlacheckie kg 150 Szynka chłopska kg 120 Szynka bez glutenu 100% mięsa kg 15 Kiełbasa szynkowa kg 150 Szynka prasowana konserwowa kg 180 Szynka got. wędzona kg 300 Schab z zapiecka kg 100 Żywiecka wieprzowa podsuszana kg 380 Parówki bez glutenu 100% mięsa kg 20 Parówki z indyka podwędz. bez polifosforanów (bez MOM) kg 1 500 c) Pakiet III – mięso drobiowe – Kod CPV 15112000-6 -Ćwiartka tylna z kurczaka kg 2 100 Pierś drobiowa (filet) kg 1 000 Porcja rosołowa kg 1 300 Mięso drobiowe z indyka (filet) kg 80 d) Pakiet IV – artykuły spożywcze –Budyń, smak wiśniowy, brzoskwiniowy, op. ± 1 kg (produkt dopuszczony do spożycia przez dzieci) kg 200 Bazylia kg 2 Chrupki kukurydziane op. 80 g op. 3 000 Chrzan tarty op. 290 g kg 15 Chrzan śmietankowy op. 970 g kg 50 Cukier biały kryształ op. 1 kg kg 3 600 Cukier waniliowy z prawdziwą wanilią op. 16 g szt. 2 300 Cukier puder op. 1 kg kg 15 Czosnek granulowany kg 1 Cynamon kg 15 Dżem niskosłodzony czarna porzeczka op. 290 g szt. 200 Dżem niskosłodzony owoce leśne op. 280 g szt. 100 Dżem niskosłodzony aronia z jabłkiem op. 280 g szt. 150 Dżem niskosłodzony wiśnia op. 260 g szt. 100 Dżem niskosłodzony czerwona porzeczka op. 3,5 kg kg 50 Dżem niskosłodzony owoce leśne op. 3,5 kg kg 50 Dżem niskosłodzony wiśnia op. 3,5 kg kg 50 Fasola biała sucha kg 300 Galaretki owocowe, smak wiśniowy, brzoskwiniowy op. 1 kg (produkt dopuszczony do spożycia przez dzieci) kg 200 Groch suchy połówki kg 70 Herbata czarna ekspresowa w saszetkach pakowana w kartoniku po 100 szt.; pojedyncza torebka 1,4 g kg 50 Herbatniki maślane op. 100 g, pakowane po 10 szt. szt. 5 500 Kakao op. 200 g niskotłuszczowe, min. 80% kakao kg 30 Kasza gryczana drobna, op. 1 kg kg 350 Kasza jęczmienna średnia, op. 1 kg kg 150 Kasza manna, op. 1 kg kg 230 Kasza jaglana, op. 1 kg kg 20 Kawa rozpuszczalna – zbożowa, op. 1 kg kg 25 Kisiel, smak wiśniowy, brzoskwiniowy, op. 1 kg (produkt dopuszczony do spożycia przez dzieci) kg 170 Koncentrat pomidorowy tylko z pomidorów op. 190 g, 30%, bez konserwantów kg 60 Koncentrat pomidorowy w paście op. 800 g, 30%, bez konserwantów kg 300 Kwasek cytrynowy op. 20 g szt. 530 Ketchup 970 g, bez konserwantów i niezdrowych wzmacniaczy smaku, min. 184 g pomidorów na 100 g ketchupu kg 130 Ketchup 200 g, bez konserwantów i niezdrowych wzmacniaczy smaku, min. 184 g pomidorów na 100 g ketchupu kg 50 Kotlety sojowe op. 100 g op. 15 Kminek mielony kg 1 Liść laurowy, op. 10 g kg 2 Majonez op. 815 g kg 300 Majonez op. 280 g kg 100 Mak kg 6 Makaron świderki drobne op. 500 g kg 300 Makaron wstążka op. 400 g durum kg 180 Makaron drobny muszelka op. 500 g kg 40 Makaron nitka rosołowa op. 500 g 4-jajeczny kg 180 Makaron do spaghetti op. 500 g, mąka razowa kg 50 Makaron do spaghetti op. 500 g, mąka pszenna kg 80 Makaron zacierka op. 5 kg kg 50 Mąka pszenna typ 400 op. 1 kg kg 1 600 Mąka pszenna typ 400 op. 25 kg kg 1 000 Mąka ziemniaczana op. 1 kg kg 50 Miód pszczeli 400 g naturalny z pasiek krajowych kg 80 Miód pszczeli 1 kg naturalny z pasiek krajowych kg 100 Majeranek kg 5 Musztarda op. 200 g szt. 200 Kasza kukurydziana op. 1 kg kg 10 Ocet spożywczy spirytusowy 10%, op. 0,5 l l 260 Oregano kg 2 Olejek do ciasta 9 ml szt. 50 Olej rzepakowy op. 3 l l 1 200 Olej rzepakowy op. 1 l l 100 Olej rzepakowy op. 0,5 l l 200 Olej słonecznikowy op. 1 l l 400 Pieprz naturalny mielony op. 500 g kg 22 Przyprawa do piernika op. 20 g szt. 20 Płatki na mleko - kuleczki zbożowe smak czekoladowy, zawartość błonnika nie mniejsza niż 5,0 g w 100 g produktu kg 200 Płatki na mleko - kółeczka zbożowe smak miodowy, zawartość błonnika nie mniejsza niż 5,0 g w 100 g produktu kg 200 Płatki na mleko - miodowo-orzechowe, zawartość błonnika nie mniejsza niż 5,0 g w 100 g produktu kg 150 Paluszki słone op. 100 g op. 50 Płatki na mleko - kukurydziane, zawartość błonnika nie mniejsza niż 5,0 g w 100 g produktu kg 200 Płatki owsiane górskie op. 500 g kg 100 Pieczywo chrupkie żytnie op. 210 g zawierające ok. 24 kromki op. 1 000 Pieczywo ryżowe op. 100 g szt. 50 Proszek do pieczenia op. 18 g szt. 1 000 Rodzynki op. 1 kg kg 50 Ryż biały paraboliczny op. 5 kg kg 500 Ryż brązowy op. 1 kg kg 100 Papryka mielona słodka kg 1 Soki op. 0,33 l, bez konserwantów szt. 10 000 Sól jodowana kg 15 000 Sok pomidorowy op. 0,2 l, bez konserwantów szt. 150 Syrop pitny wysokosłodzony op. 420 ml; głóg, aronia, czarna porzeczka, wiśnia, malina; bez konserwantów szt. 500 Suchary bezcukrowe op. 285 g szt. 100 Soda spożywcza op. 100 g szt. 500 Słodycze bożonarodzeniowe (mikołaje op. 100 g) szt. 250 Ziarno kukurydzy (popcorn), op. 250 g kg 200 Zioła prowansalskie kg 2 Ziele angielskie kg 2 Zioło estragon kg 1 Woda mineralna 1,5 l, gazowana, ogólna mineralizacja nie mniejsza niż 600 mg/l szt. 200 Woda mineralna 1,5 l, niegazowana, ogólna mineralizacja nie mniejsza niż 600 mg/l szt. 200 Koncentrat chlebowy bezglutenowy, op. 1 kg kg 50 Mąka bezglutenowa, op. 1 kg kg 15 Ciastka bezglutenowe, op. maks. 200 g op. 60 Ciastka bez glutenu i bez mleka, op. maks 200 g op. 20 Makaron bezglutenowy (różne kształty), op. maks. 500 g kg 20 Bułka tarta bezglutenowa, op. 1 kg kg 15 Budyń bezglutenowy, op. 40 g op. 20 e) Pakiet V –mrożonki owocowo-warzywne i rybne – Brokuły kg 430 Fasolka szparagowa kg 260 Groszek zielony kg 190 Kalafior kg 300 Kukurydza kg 190 Mieszanka kompotowa - 4 składniki kg 3 000 Papryka cięta kg 100 Pyzy ziemniaczane op. 1 kg kg 300 Szpinak liście kg 150 "Filet - mintaj ze skórą / „shatterpack” - poszczególne układane warstwy filetów oddzielane foliowymi przekładkami, zawartość glazury 3-5% wagi ryby" kg 700 "Filet - morszczuk ze skórą / „shatterpack” - poszczególne układane warstwy filetów oddzielane foliowymi przekładkami, zawartość glazury 3-5% wagi ryby" kg 250 "Filet - dorsz ze skórą / „shatterpack” - poszczególne układane warstwy filetów oddzielane foliowymi przekładkami, zawartość glazury 3-5% wagi ryby" kg 200 Ryba wędzona - makrela kg 400 Truskawka kg 600 Wiśnia bez pestek kg 400 Mieszanka warzywna (4 składniki - marchew, pietruszka, seler, por) kg 200

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15110000-2
15131130-5
15112000-6
15800000-6
15331170-9
15220000-6
15221000-3


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
12

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia warunku, tyko spełnienie będzie potwierdzone poprzez złożenie oświadczenia w celu potwierdzenia spełnienia warunków przez wykonawcę załącznik nr 6 do SIWZ
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia warunku, tyko spełnienie będzie potwierdzone poprzez złożenie oświadczenia w celu potwierdzenia spełnienia warunków przez wykonawcę załącznik nr 6 do SIWZ
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia warunku, tyko spełnienie będzie potwierdzone poprzez złożenie oświadczenia w celu potwierdzenia spełnienia warunków przez wykonawcę załącznik nr 6 do SIWZ
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Tak
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
1) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp; 2) zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami łub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 3) certyfikatu/zaświadczenia od właściwego organu potwierdzającego, że Wykonawca spełnia zasady GHP/GMP oraz wymagania systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP); 4) aktualnej decyzji właściwego organu inspekcji sanitarnej o dopuszczeniu pojazdu Wykonawcy (lub Podwykonawcy), którym będzie przewożony zamówiony towar - żywność. 5) Oświadczenie – grupa kapitałowa (o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp).
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
1. Sporządzony przez Wykonawcę, według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ, Formularz ofertowy – wg. wyboru Wykonawcy; 2. Sporządzony przez Wykonawcę, według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ, stosowny Formularz asortymentowo-cenowy; 3. Oświadczenie, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ; 4. Oświadczenie, które stanowi załącznik nr 6 do SIWZ 5. Stosowne Pełnomocnictwo, jeżeli uprawnienie do podpisania Oferty osoby nie wynikają z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej. Pełnomocnictwo należy dołączyć w oryginale lub kopii potwierdzonej notarialnie.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
CENA 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2019-07-26, godzina: 11:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Polskim
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: mięso wieprzowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Łopatka wieprzowa b/k, elementy (obrobiona) kg 1 500 Schab wieprzowy b/k kg 1 000 Szynka wieprzowa b/k, surowa, elementy (obrobiona) kg 2 000 Karkówka wieprzowa b/k kg 1 500
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: wędliny wieprzowo-drobiowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Szynkowa grubo rozdrobniona kg 200 Biała surowa kg 60 Polędwica drobiowa z indyka kg 100 Polędwica wieprzowa kg 100 Polędwica bez glutenu 100% mięsa kg 15 Śląska/Podwawelska kg 160 Ogonówka kg 300 Krakowska podsuszona kg 150 Salami szlacheckie kg 150 Szynka chłopska kg 120 Szynka bez glutenu 100% mięsa kg 15 Kiełbasa szynkowa kg 150 Szynka prasowana konserwowa kg 180 Szynka got. wędzona kg 300 Schab z zapiecka kg 100 Żywiecka wieprzowa podsuszana kg 380 Parówki bez glutenu 100% mięsa kg 20 Parówki z indyka podwędz. bez polifosforanów (bez MOM) kg 1 500
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15131130-5,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: mięso drobiowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Ćwiartka tylna z kurczaka kg 2 100 Pierś drobiowa (filet) kg 1 000 Porcja rosołowa kg 1 300 Mięso drobiowe z indyka (filet) kg 80
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15112000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: artykuły spożywcze
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Budyń, smak wiśniowy, brzoskwiniowy, op. ± 1 kg (produkt dopuszczony do spożycia przez dzieci) kg 200 Bazylia kg 2 Chrupki kukurydziane op. 80 g op. 3 000 Chrzan tarty op. 290 g kg 15 Chrzan śmietankowy op. 970 g kg 50 Cukier biały kryształ op. 1 kg kg 3 600 Cukier waniliowy z prawdziwą wanilią op. 16 g szt. 2 300 Cukier puder op. 1 kg kg 15 Czosnek granulowany kg 1 Cynamon kg 15 Dżem niskosłodzony czarna porzeczka op. 290 g szt. 200 Dżem niskosłodzony owoce leśne op. 280 g szt. 100 Dżem niskosłodzony aronia z jabłkiem op. 280 g szt. 150 Dżem niskosłodzony wiśnia op. 260 g szt. 100 Dżem niskosłodzony czerwona porzeczka op. 3,5 kg kg 50 Dżem niskosłodzony owoce leśne op. 3,5 kg kg 50 Dżem niskosłodzony wiśnia op. 3,5 kg kg 50 Fasola biała sucha kg 300 Galaretki owocowe, smak wiśniowy, brzoskwiniowy op. 1 kg (produkt dopuszczony do spożycia przez dzieci) kg 200 Groch suchy połówki kg 70 Herbata czarna ekspresowa w saszetkach pakowana w kartoniku po 100 szt.; pojedyncza torebka 1,4 g kg 50 Herbatniki maślane op. 100 g, pakowane po 10 szt. szt. 5 500 Kakao op. 200 g niskotłuszczowe, min. 80% kakao kg 30 Kasza gryczana drobna, op. 1 kg kg 350 Kasza jęczmienna średnia, op. 1 kg kg 150 Kasza manna, op. 1 kg kg 230 Kasza jaglana, op. 1 kg kg 20 Kawa rozpuszczalna – zbożowa, op. 1 kg kg 25 Kisiel, smak wiśniowy, brzoskwiniowy, op. 1 kg (produkt dopuszczony do spożycia przez dzieci) kg 170 Koncentrat pomidorowy tylko z pomidorów op. 190 g, 30%, bez konserwantów kg 60 Koncentrat pomidorowy w paście op. 800 g, 30%, bez konserwantów kg 300 Kwasek cytrynowy op. 20 g szt. 530 Ketchup 970 g, bez konserwantów i niezdrowych wzmacniaczy smaku, min. 184 g pomidorów na 100 g ketchupu kg 130 Ketchup 200 g, bez konserwantów i niezdrowych wzmacniaczy smaku, min. 184 g pomidorów na 100 g ketchupu kg 50 Kotlety sojowe op. 100 g op. 15 Kminek mielony kg 1 Liść laurowy, op. 10 g kg 2 Majonez op. 815 g kg 300 Majonez op. 280 g kg 100 Mak kg 6 Makaron świderki drobne op. 500 g kg 300 Makaron wstążka op. 400 g durum kg 180 Makaron drobny muszelka op. 500 g kg 40 Makaron nitka rosołowa op. 500 g 4-jajeczny kg 180 Makaron do spaghetti op. 500 g, mąka razowa kg 50 Makaron do spaghetti op. 500 g, mąka pszenna kg 80 Makaron zacierka op. 5 kg kg 50 Mąka pszenna typ 400 op. 1 kg kg 1 600 Mąka pszenna typ 400 op. 25 kg kg 1 000 Mąka ziemniaczana op. 1 kg kg 50 Miód pszczeli 400 g naturalny z pasiek krajowych kg 80 Miód pszczeli 1 kg naturalny z pasiek krajowych kg 100 Majeranek kg 5 Musztarda op. 200 g szt. 200 Kasza kukurydziana op. 1 kg kg 10 Ocet spożywczy spirytusowy 10%, op. 0,5 l l 260 Oregano kg 2 Olejek do ciasta 9 ml szt. 50 Olej rzepakowy op. 3 l l 1 200 Olej rzepakowy op. 1 l l 100 Olej rzepakowy op. 0,5 l l 200 Olej słonecznikowy op. 1 l l 400 Pieprz naturalny mielony op. 500 g kg 22 Przyprawa do piernika op. 20 g szt. 20 Płatki na mleko - kuleczki zbożowe smak czekoladowy, zawartość błonnika nie mniejsza niż 5,0 g w 100 g produktu kg 200 Płatki na mleko - kółeczka zbożowe smak miodowy, zawartość błonnika nie mniejsza niż 5,0 g w 100 g produktu kg 200 Płatki na mleko - miodowo-orzechowe, zawartość błonnika nie mniejsza niż 5,0 g w 100 g produktu kg 150 Paluszki słone op. 100 g op. 50 Płatki na mleko - kukurydziane, zawartość błonnika nie mniejsza niż 5,0 g w 100 g produktu kg 200 Płatki owsiane górskie op. 500 g kg 100 Pieczywo chrupkie żytnie op. 210 g zawierające ok. 24 kromki op. 1 000 Pieczywo ryżowe op. 100 g szt. 50 Proszek do pieczenia op. 18 g szt. 1 000 Rodzynki op. 1 kg kg 50 Ryż biały paraboliczny op. 5 kg kg 500 Ryż brązowy op. 1 kg kg 100 Papryka mielona słodka kg 1 Soki op. 0,33 l, bez konserwantów szt. 10 000 Sól jodowana kg 15 000 Sok pomidorowy op. 0,2 l, bez konserwantów szt. 150 Syrop pitny wysokosłodzony op. 420 ml; głóg, aronia, czarna porzeczka, wiśnia, malina; bez konserwantów szt. 500 Suchary bezcukrowe op. 285 g szt. 100 Soda spożywcza op. 100 g szt. 500 Słodycze bożonarodzeniowe (mikołaje op. 100 g) szt. 250 Ziarno kukurydzy (popcorn), op. 250 g kg 200 Zioła prowansalskie kg 2 Ziele angielskie kg 2 Zioło estragon kg 1 Woda mineralna 1,5 l, gazowana, ogólna mineralizacja nie mniejsza niż 600 mg/l szt. 200 Woda mineralna 1,5 l, niegazowana, ogólna mineralizacja nie mniejsza niż 600 mg/l szt. 200 Koncentrat chlebowy bezglutenowy, op. 1 kg kg 50 Mąka bezglutenowa, op. 1 kg kg 15 Ciastka bezglutenowe, op. maks. 200 g op. 60 Ciastka bez glutenu i bez mleka, op. maks 200 g op. 20 Makaron bezglutenowy (różne kształty), op. maks. 500 g kg 20 Bułka tarta bezglutenowa, op. 1 kg kg 15 Budyń bezglutenowy, op. 40 g op. 20
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: mrożonki owocowo-warzywne i rybne
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Brokuły kg 430 Fasolka szparagowa kg 260 Groszek zielony kg 190 Kalafior kg 300 Kukurydza kg 190 Mieszanka kompotowa - 4 składniki kg 3 000 Papryka cięta kg 100 Pyzy ziemniaczane op. 1 kg kg 300 Szpinak liście kg 150 "Filet - mintaj ze skórą / „shatterpack” - poszczególne układane warstwy filetów oddzielane foliowymi przekładkami, zawartość glazury 3-5% wagi ryby" kg 700 "Filet - morszczuk ze skórą / „shatterpack” - poszczególne układane warstwy filetów oddzielane foliowymi przekładkami, zawartość glazury 3-5% wagi ryby" kg 250 "Filet - dorsz ze skórą / „shatterpack” - poszczególne układane warstwy filetów oddzielane foliowymi przekładkami, zawartość glazury 3-5% wagi ryby" kg 200 Ryba wędzona - makrela kg 400 Truskawka kg 600 Wiśnia bez pestek kg 400 Mieszanka warzywna (4 składniki - marchew, pietruszka, seler, por) kg 200
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331170-9, 15220000-6, 15221000-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę montaż konstrukcji stalowej - Olsztyn
  • Lokalizacja zleceniawarmińsko-mazurskie
  • Data dodania23-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę montaż konstrukcji stalowej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI