Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBochnia
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2023-11-20
  • ZamawiającyDOM POMOCY SPOŁECZNEJ W BOCHNI
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-08
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00483127
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W BOCHNI

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 850012781

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Karolina 14 G

1.5.2.) Miejscowość: Bochnia

1.5.3.) Kod pocztowy: 32-700

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski

1.5.7.) Numer telefonu: 14 612 59 90

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dps@powiat.bochnia.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsbochnia.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Dom Pomocy Społecznej w Bochni

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-704bad30-7e13-11ee-a60c-9ec5599dddc1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00483127

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-08

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00057321/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-704bad30-7e13-11ee-a60c-9ec5599dddc1

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu portalu e-zamówienia, który dostępny jest pod adresem: Portal Dostępowy | (ezamowienia.gov.pl) oraz poczty elektronicznej dps@powiat.bochnia.pl , zgodnie z instrukcją interaktywną na stronie https://ezamowienia.gov.pl
2) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na e-Zamówienia https://ezamowienia.gov.pl/pl/.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Szczegółowe informacje zostały zawarte w VI. SWZ
Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w e - Zamówieniach https://ezamowienia.gov.pl/pl/komponent-edukacyjny/

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Wszystkie informacje dotyczące RODO zawarte zostały w załączniku do SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Wszystkie informacje dotyczące RODO zawarte zostały w załączniku do SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: KS 271-1/3/2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 11

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.
Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia zgodnie z art. 246 ust.1 Ustawy Pzp. opisany został dla każdego wydzielonego Pakietu Zamówienia oddzielnie w formularzu asortymentowym - szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ.
Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
− Pakiet I Zamówienia pieczywo: weka ilość 2850 kg, bułka tarta ilość 90 kg, chałka ilość 225 kg, chleb graham ilość 850 kg, pszenno- żytni ilość 4400 kg, słonecznikowy 450 kg, drożdżówka z owocami ilość 1250 szt., drożdżówka z serem ilość 1250 szt., , ciasto drożdżowe z owocami ilość 25 kg, ciasto drożdżowe b/cukru ilość 7,5 kg., bułeczka maślana 800 szt.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp. - Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Wg kolejności

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.7.) Kolejność kryterium: 1

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.
Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia zgodnie z art. 246 ust.1 Ustawy Pzp. opisany został dla każdego wydzielonego Pakietu Zamówienia oddzielnie w formularzu asortymentowym - szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ.
Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
− Pakiet II Zamówienia ciasta: ciasta: jojo ilość 50 kg, sernik krakowski ilość 65 kg, szarlotka ilość 75 kg, deserowe ilość 25 kg; zawijaniec drożdżowy orzechowy ilość 25 kg., zawijaniec, drożdżowy z makiem ilość 50 kg, piernik ilość 100 kg, babka piaskowa ilość 150 kg; ciastka kruche z nadzieniem ilość 25 kg, pączki ilość 157 szt.., rurki z kremem ilość 5 kg,, rolada budyniowa lub czekoladowa 30 kg, ciasto jogurtowe z owocami ilość 30 kg.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp. - Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Wg kolejności

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.7.) Kolejność kryterium: 1

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.
Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia zgodnie z art. 246 ust.1 Ustawy Pzp. opisany został dla każdego wydzielonego Pakietu Zamówienia oddzielnie w formularzu asortymentowym - szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ.
Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
− Pakiet III Zamówienia jajka: jajka konsumpcyjne kurze ilość 11 000 szt.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp. - Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Wg kolejności

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.7.) Kolejność kryterium: 1

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.
Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia zgodnie z art. 246 ust.1 Ustawy Pzp. opisany został dla każdego wydzielonego Pakietu Zamówienia oddzielnie w formularzu asortymentowym - szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ.
Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
− Pakiet IV Zamówienia ryby: makrela wędzona ilość 80 kg, śledź marynowany „rolmopsy” ilość 65 kg, dorsz czerniak – ryba mrożona ilość 300 kg.
Wg grupy CPV 15200000-0 Ryby przetworzone i konserwowane, kod CPV 15221000-3 Ryby mrożone, kod CPV 15234000-7 Ryby wędzone

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15221000-3 - Ryby mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp. - Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Wg kolejności

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.7.) Kolejność kryterium: 1

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.
Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia zgodnie z art. 246 ust.1 Ustawy Pzp. opisany został dla każdego wydzielonego Pakietu Zamówienia oddzielnie w formularzu asortymentowym - szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ.
Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
− Pakiet V Zamówienia wędliny drobiowe: szynkowa z indyka ilość 100 kg, pasztet drobiowy pieczony 190 kg., polędwica z indyka w galarecie ilość 150 kg., polędwica z piersi kurczaka, ilość 100 kg. kiełbasa podsuszana z indyka 135 kg.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131130-5 - Wędliny

15131310-1 - Pasztety

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp. - Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Wg kolejności

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.7.) Kolejność kryterium: 1

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.
Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia zgodnie z art. 246 ust.1 Ustawy Pzp. opisany został dla każdego wydzielonego Pakietu Zamówienia oddzielnie w formularzu asortymentowym - szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ.
Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
− Pakiet VI Zamówienia mięso drobiowe: kurczak tuszka ilość 325 kg, udo z kurczaka ilość 625 kg., filet z piersi kurczaka ilość 375 kg., wątróbka z kurczaka ilość 65 kg, żołądki z kurczaka ilość 50 kg, porcja rosołowa ilość 550 kg, udziec z indyka ilość 300 kg, udziec z kurczaka ilość 200 kg, filet z piersi indyka ilość 175 kg.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

15110000-2 - Mięso

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp. - Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Wg kolejności

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.7.) Kolejność kryterium: 1

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.
Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia zgodnie z art. 246 ust.1 Ustawy Pzp. opisany został dla każdego wydzielonego Pakietu Zamówienia oddzielnie w formularzu asortymentowym - szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ.
Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
− Pakiet VII zamówienia mięso wołowo-wieprzowe: mięso wołowe – gulasz ilość 170 kg, mięso wieprzowe – schab b/k ilość 125 kg, łata wołowa ilość 25 kg., szynka wieprzowa bez kości ilość 150 kg., karczek wieprzowy ilość 20 kg, łopatka wieprzowa bez kości ilość 250 kg., mięso wołowe rosołowe z kością ilość 25 kg, kiełbasa: wiejska domowa ilość 75 kg., toruńska ilość 90 kg., śląska ilość 40 kg., podwawelska ilość 90 kg, biała parzona ilość 30 kg., szynka konserwowa ilość 175 kg., kiełbasa: szynkowa ilość 140 kg., parówkowa ilość 200 kg., kaszanka wieprzowa ilość 100 kg, szynka gotowana ilość 125 kg., parówki z szynki ilość 175 kg., flaki parzone ilość 50 kg., kiełbasa krakowska parzona ilość 150 kg, krakowska podsuszana ilość 50 kg, polędwica sopocka ilość 125 kg., schab pieczony ilość 90 kg., szynka cygańska ilość 125 kg, żywiecka ilość 80 kg., kiełbasa z liściem laurowym ilość 130 kg., słonina ilość 2,5 kg. , smalec ilość 80 kg. boczek wędzony ilość 7,5 kg, szynka wiejska ilość 25 kg.
Wg grupy CPV 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, kod CPV 15131100-6 Produkty mięsno – wędliniarskie, kod CPV 15131130-5 Wędliny, kod CPV 15131400-9 Produkty wieprzowe, kod CPV 15111000-9 Mięso wołowe.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie

15131130-5 - Wędliny

15131400-9 - Produkty wieprzowe

15111000-9 - Mięso wołowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp. - Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Wg kolejności

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.7.) Kolejność kryterium: 1

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.
Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia zgodnie z art. 246 ust.1 Ustawy Pzp. opisany został dla każdego wydzielonego Pakietu Zamówienia oddzielnie w formularzu asortymentowym - szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ.
Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
− Pakiet VIII Zamówienia mleko i produkty mleczarskie: mleko 2 % ilość 10500 l., kod CPV15510000-6 kefir ilość 650 szt. opakowanie 200 g., kod CPV 15551000-5, twaróg półtłusty ilość 875 kg. ,kod CPV15542100-0 ser żółty tłusty ilość 155 kg., kod CPV 15544000-3 ser topiony kostka ilość 135 kg, kod CPV 15540000-5, ser twarogowy homogenizowany waniliowy ilość 1500 szt., kod CPV 15540000-5 ser twarogowy homogenizowany z wsadem owocowym ilość 1500 szt., kod CPV 15551320-4 serek twarogowy ziarnisty ze śmietanką ilość 750 szt. serek typu „fromage” ilość 25 kg., serek maślany ilość 750 szt., śmietana 18 % tłuszczu ilość 450 kg, kod CPV 15510000-6, śmietana 30 % tłuszczu 2 kg, jogurt owocowy ilość 4750 szt.kod CPV 15551320-4, jogurt naturalny ilość 500 szt. ,kod CPV 15551310-1, masło 800 kg. kod CPV 15530000-2.Wg grupy CPV 15500000-3 (Produkty mleczarskie), kod CPV15510000-6

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp. - Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Wg kolejności

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.7.) Kolejność kryterium: 1

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.
Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia zgodnie z art. 246 ust.1 Ustawy Pzp. opisany został dla każdego wydzielonego Pakietu Zamówienia oddzielnie w formularzu asortymentowym - szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ.
Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
− Pakiet IX Zamówienia art. spożywcze: różne artykuły spożywcze: produkty sypkie – produkty przemiału ziarna (mąki, kasze, płatki, makarony),kod CPV 15610000-7, kod CPV 15613380-5,kod CPV 15612100-2, kod CPV 15851100-9 sypkie inne (sól, cukier, ryż),kod CPV 15872400-5, kod CVP 15831200-4, kod CPV 15614100-6, herbaty, kod CPV 15863000-5,artykuły puszkowane, w butelkach i słoikach (majonez kod CPV 15871273-8, chrzan, kod CPV 15331110-1,musztarda, kod CPV 15871250-1, oleje kod CPV 15411200-4, koncentrat pomidorowy kod CPV 15331427-6, groszek konserwowy , kod CPV 15331462-3 sałatki, ogórki konserwowe kod CPV 15331500-2, soki kod CPV 15321000-4, dżemy kod CPV 15332290-3 itp.), konserwy rybne kod CPV 15200000-0, tłuszcze roślinne, przyprawy sypkie kod CPV 15872300-4, aromaty i dodatki do ciast, budynie i kisiele kod CPV 15833100-7, cukierki itp. Wg grupy CPV 15800000-6(art. spożywcze)
Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia opisany został dla każdego wydzielonego Pakietu Zamówienia oddzielnie w formularzu asortymentowym - szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ
Wg grupy CPV 15800000-6(art. spożywcze) Wg grupy CPV 15800000-4(produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych), kod CPV 15820000-2 Sucharki i herbatniki, wyroby piekarskie o przedłużonej trwałości, kod CPV 15830000-5 Cukier i produkty pokrewne, kod CPV 15840000-8 kakao, czekolada i wyroby cukiernicze, kod CPV 15850000-1 Produkty z ciasta makaronowego, kod CPV 15860000-4 kawa, herbata i podobne produkty, kod CPV 15870000-7 Przyprawy korzenne, kod CPV 15890000-3 Różne produkty spożywcze i produkty suszone, kod CPV 15891000-0 Zupy i buliony, kod CPV 15893000-4 produkty suszone, kod CPV 15898000-9 Drożdże, kod CPV 15899000-6 proszek do pieczenia

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp. - Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Wg kolejności

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.7.) Kolejność kryterium: 1

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.
Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia zgodnie z art. 246 ust.1 Ustawy Pzp. opisany został dla każdego wydzielonego Pakietu Zamówienia oddzielnie w formularzu asortymentowym - szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ.
Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
− Pakiet X Zamówienia warzywa i owoce mrożone: mieszanka warzywna min. 5 składnikowa ilość 75 kg, włoszczyzna min. 3 składnikowa ilość 750 kg., mieszanka kompotowa min. 5 składnikowa ilość 200 kg, fasola szparagowa ilość 150 kg., truskawka ilość 200 kg., śliwka bez pestek ilość 40 kg., kalafior 40/60 różyczki ilość 100 kg., brokuł 40/60 różyczki ilość 175 kg., jagoda ilość 8 kg., borówka amerykańska ilość 8 kg., marchew 10/10 kostka ilość 140 kg, papryka kolorowa paski ilość 10 kg., porzeczka czarna ilość 45 kg., porzeczka czerwona ilość 15 kg leczo ilość 12,5 kg., pieczarki plastry ilość 75 kg., szpinak rozdrobniony ilość 50 kg.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp. - Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Wg kolejności

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.7.) Kolejność kryterium: 1

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.01.2024 r. do 30.06.2024 r.
Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia zgodnie z art. 246 ust.1 Ustawy Pzp. opisany został dla każdego wydzielonego Pakietu Zamówienia oddzielnie w formularzu asortymentowym - szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ.
Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
− Pakiet XI Zamówienia warzywa i owoce świeże: banan ilość 1075 kg., burak czerwony świeży ilość 750 kg., cebula biała ilość 325 kg., cytryna ilość 150 kg., czosnek ilość 100 pałek, fasola „Jaś” drobna ilość 100 kg., grapefruit czerwony ilość 400 kg, groszek omielony ilość 30 kg., gruszki konferencja ilość 75 kg, jabłka I gatunek ilość 3900 kg, kapusta biała ilość 600 kg, kapusta czerwona ilość 130 kg. kapusta kiszona ilość 375 kg., kapusta pekińska ilość 162 kg., kiwi ilość 225 kg., koper zielony ilość 500 szt., mandarynka ilość 325 kg., marchew korzeń ilość 800 kg, ogórek zielony szklarniowy 150 kg., ogórki kiszone 275 kg., papryka czerwona 15 kg., pieczarka świeża ilość 40 kg., pietruszka biała korzeń ilość 325 kg. pietruszka natka zielona 500 pęczek, pomarańcza ilość 800 kg., pomidor luz szklarniowy ilość 800 kg., por świeży ilość 130 kg, rzodkiewka ilość 150 pęczek, sałata masłowa ilość 1000 szt., seler korzeń ilość 500 kg., szczypior tradycyjny cienki ilość 600 pęczek, ziemniaki ilość 8000 kg., ziemniaki młode ilość 1500 kg., arbuz ilość 100 kg. truskawka ilość 100 kg..
Wg grupy CPV 15800000-6 Różne produkty spożywcze, kod CPV 15331100-8 warzywa świeże i mrożone, kod CPV 15331130-7 Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa, kod CPV 15331140-0 Warzywa liściaste i kapustne.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone

15331130-7 - Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa

15331140-0 - Warzywa liściaste i kapustne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp. - Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Wg kolejności

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.7.) Kolejność kryterium: 1

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: V.2) W CELU POTWIERDZENIA BRAKU PODSTAW WYKLUCZENIA WYKONAWCY Z UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ZAMAWIAJĄCY, WEZWIE WYKONAWCĘ KTÓREGO OFERTA ZOSTAŁA NAJWYŻEJ OCENIONA DO ZŁOŻENIA W WYZNACZONYM, NIE KRÓTSZYM NIŻ 5 DNI, TERMINIE, AKTUALNYCH NA DZIEŃ ZŁOŻENIA PODMIOTOWYCH ŚRODKÓW DOWODOWYCH tj.:
V.2.1) oświadczenia Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 Ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów, z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej; Wzór przedmiotowego oświadczenia stanowi załącznik nr 2B do SWZ
V.2.2) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

II.8.1) Na potwierdzenie, że oferowane dostawy są zgodne z wymaganiami, cechami lub kryteriami określonymi w opisie przedmiotu Zamówienia Zamawiający żąda od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą następujących przedmiotowych środków dowodowych:
1) W ramach V, VI, VII Pakietu Zamówienia- oświadczenia że oferowane wyroby, które tego wymagają , spełniają wymagania przewidziane w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 178/2002 z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, ustanawiające Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w sprawie bezpieczeństwa żywnościowego – w zakresie wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego HACCP.
II.8.2) Zamawiający oceniać będzie potwierdzenie spełnianie przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego, w oparciu o przedstawiony przez Wykonawcę dokument, o którym mowa w punkcie II.8.1) SWZ Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie formalnej „spełnia/nie spełnia”.
II.8.3) Jeżeli Wykonawca nie złożył przedmiotowych środków dowodowych, o których mowa w pkt II.8.1) ppkt 1) SWZ lub złożone przedmiotowe środki dowodowe są niekompletne, Zamawiający wzywa do ich złożenia lub uzupełnienia w wyznaczonym terminie.
II.8.4) Uwaga Wykonawcy! Pomimo przewidzianej możliwości wezwania do uzupełnienia dokumentów przedmiotowych – Zamawiający podkreśla, iż w obecnym stanie prawnym – w sytuacji kiedy przedmiotowy środek dowodowy nie potwierdzi określonych zgodnie z art. 218 ust.2 wymagań Zamawiającego – uzupełnienie nie będzie możliwe!
Bowiem zgodnie z art. 107 ust.2 uzupełnienie przedmiotowych środków przedmiotowych jest możliwe wyłącznie wtedy kiedy są niekompletne lub nie były złożone – jeżeli Zamawiający przewidział możliwość ich uzupełnienia.

II.8.5) Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści przedmiotowych środków dowodowych.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Do oferty należy dołączyć:
1) Formularz oferty ogólny – załącznik nr 1 do SWZ; podpisany ważnym i aktualnym podpisem kwalifikowanym lub podpisem osobistym lub podpisem zaufanym
2) formularz asortymentowy - szczegółowa oferta cenowa sporządzony odpowiednio wg załącznika nr 1A do SWZ – podpisany ważnym i aktualnym podpisem kwalifikowanym lub podpisem osobistym lub podpisem zaufanym. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Każdy Wykonawca może złożyć ofertę na jeden pakiet lub więcej pakietów Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danego pakietu Zamówienia. Formularz nie podlega uzupełnieniu, (Zamawiający dodatkowo zaleca ale nie wymaga dołączenia formularza w wersji edytowanej).
3) oświadczenie wymienione w pkt. V.1.1) SWZ czyli Załącznik nr 2A do SWZ; podpisany ważnym i aktualnym podpisem kwalifikowanym lub podpisem osobistym lub podpisem zaufanym
4) przedmiotowe środki dowodowe wymienione w pkt. II.8) SWZ;
5) pełnomocnictwo upoważniające do złożenia oferty, o ile ofertę składa pełnomocnik; podpisany ważnym i aktualnym podpisem kwalifikowanym, podpisem osobistym lub podpisem zaufanym
6) pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia - dotyczy ofert składanych przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia; podpisany ważnym i aktualnym podpisem kwalifikowanym lub podpisem osobistym lub podpisem zaufanym
7) Oferta oraz oświadczenie wymienione w pkt. V1.1) SWZ muszą być złożone w oryginale.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Szczegółowe informacje zostały zawarte w V.9)SWZ - WYKONAWCY WSPÓLNIE UBIEGAJĄCY SIĘ OUDZIELENIE ZAMÓWIENIA

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Reguluje wzór umowy stanowiący załącznik nr 3 do SWZ

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-11-20 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Platformy. Sposób złożenia oferty, w tym zaszyfrowania oferty opisany został w „Instrukcji interaktywnej”, dostępnej na stronie https://ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-11-20 10:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-12-20

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę naprawę futra, zszycie na rękawy i szycie peleryny futrzanej ze sztucznego futra - Kraków
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania24-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę naprawę futra, zszycie na rękawy i szycie peleryny futrzanej ze sztucznego futra.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI