Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 43 w

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 43 w Gdańsku
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoGdańsk
  • WojewództwoPomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2022-03-28
  • ZamawiającySzkoła Podstawowa nr 43 im. Jana Kochanowskiego w Gdańsku
  • Data publikacji ogłoszenia2022-03-17
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00089340
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 43 w Gdańsku

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 43 im. Jana Kochanowskiego w Gdańsku

1.3.) Oddział zamawiającego: SP 43 Gdańsk

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 367993991

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Beethovena 20

1.5.2.) Miejscowość: Gdańsk

1.5.3.) Kod pocztowy: 80-171

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski

1.5.7.) Numer telefonu: 583022010

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@sp43.edu.gdansk.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp43.edu.gdansk.pl/pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 43 w Gdańsku

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c7a9e64f-a37e-11ec-80f8-1ad70aec7fa4

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00089340

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-03-17

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00084361/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 43 w Gdańsku

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania/c6116fac-1b47-4473-ba1a-3980b0c9d046

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania/c6116fac-1b47-4473-ba1a-3980b0c9d046

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, między Zamawiającym, a Wykonawcą
odbywa się przy użyciu:
1.1. miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/,
1.2. ePUAPu dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal, na adres skrzynki
Szkoły Podstawowej Nr 43 w Gdańsku:/SP43Gdansk/SkrytkaESP
1.3. poczty elektronicznej:sekretariat@sp43.edu.gdansk.pl(rekomendowana jest np. do
przesyłania pytań, składania dokumentów na wezwanie Zamawiającego, przesyłania
wyjaśnień/ uzupełnień).

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania/c6116fac-1b47-4473-ba1a-3980b0c9d046

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): art. 13, ust. 1-2 oraz art. 14, ust. 1-2

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): nie dotyczy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SP43/26/1/2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 278455,60 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Tak

4.1.12.) Maksymalna liczba części, jaka może zostać udzielona jednemu wykonawcy: 3

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część I zamówienia – Różne produkty spożywcze i mleczarskie

4.2.5.) Wartość części: 56948,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 12.1. Przy wyborze oferty Zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami i ich wagami:
kryterium 1: cena - waga 60 %,
kryterium 2: termin dostawy - waga 40 %
przy czym każdej ofercie przyznana będzie liczba punktów w każdym kryterium obliczona według
następujących wzorów:
kryterium 1: cena - waga 60 %
Cmin x 100
C = -------------------- pkt x 60 %
Cof
gdzie: C - liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w tym kryterium
Cmin- najniższa z oferowanych cen
Cof- cena ocenianej oferty
kryterium 2: termin dostawy - waga 40 %
przy czym oferowany termin dostawy nie może być dłuższy niż 3 dni robocze od daty złożenia
zamówienia
a) gdy termin dostawy wynosi 3 dni roboczych od daty złożenia zamówienia: 0 pkt,
b) gdy termin dostawy wynosi 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia: 20 pkt,
c) gdy termin dostawy wynosi 1 dzień roboczy od daty złożenia zamówienia: 40 pkt

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II zamówienia– Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.5.) Wartość części: 8620,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 12.1. Przy wyborze oferty Zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami i ich wagami:
kryterium 1: cena - waga 60 %,
kryterium 2: termin dostawy - waga 40 %
przy czym każdej ofercie przyznana będzie liczba punktów w każdym kryterium obliczona według
następujących wzorów:
kryterium 1: cena - waga 60 %
Cmin x 100
C = -------------------- pkt x 60 %
Cof
gdzie: C - liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w tym kryterium
Cmin- najniższa z oferowanych cen
Cof- cena ocenianej oferty
kryterium 2: termin dostawy - waga 40 %
przy czym oferowany termin dostawy nie może być dłuższy niż 3 dni robocze od daty złożenia
zamówienia
a) gdy termin dostawy wynosi 3 dni roboczych od daty złożenia zamówienia: 0 pkt,
b) gdy termin dostawy wynosi 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia: 20 pkt,
c) gdy termin dostawy wynosi 1 dzień roboczy od daty złożenia zamówienia: 40 pkt

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część III zamówienia–Ryby mrożone, filety rybne, pozostałe mięso ryb i warzywa mrożone

4.2.5.) Wartość części: 60088,57 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 12.1. Przy wyborze oferty Zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami i ich wagami:
kryterium 1: cena - waga 60 %,
kryterium 2: termin dostawy - waga 40 %
przy czym każdej ofercie przyznana będzie liczba punktów w każdym kryterium obliczona według
następujących wzorów:
kryterium 1: cena - waga 60 %
Cmin x 100
C = -------------------- pkt x 60 %
Cof
gdzie: C - liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w tym kryterium
Cmin- najniższa z oferowanych cen
Cof- cena ocenianej oferty
kryterium 2: termin dostawy - waga 40 %
przy czym oferowany termin dostawy nie może być dłuższy niż 3 dni robocze od daty złożenia
zamówienia
a) gdy termin dostawy wynosi 3 dni roboczych od daty złożenia zamówienia: 0 pkt,
b) gdy termin dostawy wynosi 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia: 20 pkt,
c) gdy termin dostawy wynosi 1 dzień roboczy od daty złożenia zamówienia: 40 pkt

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część IV zamówienia–Mięso i wędliny

4.2.5.) Wartość części: 85390,48 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 12.1. Przy wyborze oferty Zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami i ich wagami:
kryterium 1: cena - waga 60 %,
kryterium 2: termin dostawy - waga 40 %
przy czym każdej ofercie przyznana będzie liczba punktów w każdym kryterium obliczona według
następujących wzorów:
kryterium 1: cena - waga 60 %
Cmin x 100
C = -------------------- pkt x 60 %
Cof
gdzie: C - liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w tym kryterium
Cmin- najniższa z oferowanych cen
Cof- cena ocenianej oferty
kryterium 2: termin dostawy - waga 40 %
przy czym oferowany termin dostawy nie może być dłuższy niż 3 dni robocze od daty złożenia
zamówienia
a) gdy termin dostawy wynosi 3 dni roboczych od daty złożenia zamówienia: 0 pkt,
b) gdy termin dostawy wynosi 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia: 20 pkt,
c) gdy termin dostawy wynosi 1 dzień roboczy od daty złożenia zamówienia: 40 pkt

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część V zamówienia– Owoce, warzywa i jaja

4.2.5.) Wartość części: 47983,81 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 12.1. Przy wyborze oferty Zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami i ich wagami:
kryterium 1: cena - waga 60 %,
kryterium 2: termin dostawy - waga 40 %
przy czym każdej ofercie przyznana będzie liczba punktów w każdym kryterium obliczona według
następujących wzorów:
kryterium 1: cena - waga 60 %
Cmin x 100
C = -------------------- pkt x 60 %
Cof
gdzie: C - liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w tym kryterium
Cmin- najniższa z oferowanych cen
Cof- cena ocenianej oferty
kryterium 2: termin dostawy - waga 40 %
przy czym oferowany termin dostawy nie może być dłuższy niż 3 dni robocze od daty złożenia
zamówienia
a) gdy termin dostawy wynosi 3 dni roboczych od daty złożenia zamówienia: 0 pkt,
b) gdy termin dostawy wynosi 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia: 20 pkt,
c) gdy termin dostawy wynosi 1 dzień roboczy od daty złożenia zamówienia: 40 pkt

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VI zamówienia– Produkty garmażeryjne

4.2.5.) Wartość części: 19424,76 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 12.1. Przy wyborze oferty Zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami i ich wagami:
kryterium 1: cena - waga 60 %,
kryterium 2: termin dostawy - waga 40 %
przy czym każdej ofercie przyznana będzie liczba punktów w każdym kryterium obliczona według
następujących wzorów:
kryterium 1: cena - waga 60 %
Cmin x 100
C = -------------------- pkt x 60 %
Cof
gdzie: C - liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w tym kryterium
Cmin- najniższa z oferowanych cen
Cof- cena ocenianej oferty
kryterium 2: termin dostawy - waga 40 %
przy czym oferowany termin dostawy nie może być dłuższy niż 3 dni robocze od daty złożenia
zamówienia
a) gdy termin dostawy wynosi 3 dni roboczych od daty złożenia zamówienia: 0 pkt,
b) gdy termin dostawy wynosi 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia: 20 pkt,
c) gdy termin dostawy wynosi 1 dzień roboczy od daty złożenia zamówienia: 40 pkt

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: nie dotyczy

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: nie dotyczy

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

nie dotyczy

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

nie dotyczy

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

zgodnie z zapisami art. 58 i art.59 ustawy PZP

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zmiana niniejszej umowy jest możliwa, w przypadku:
1) wycofania z dystrybucji przedmiotu umowy i zastąpienia go produktem o parametrach nie
gorszych niż oferowany, za cenę taką jaka została ustalona w niniejszej umowie
(formularzu cenowym),
2) gdy Zamawiający zrezygnuje z części zakresu przedmiotu umowy,
3) ustawowej zmiany stawki podatku VAT,
4) zmiany osób upoważnionych do realizacji umowy wskazanych w umowie,
5) zmiany terminu realizacji umowy – wydłużenia, nie dłużej jednak niż o 3 miesiące w
przypadku niewykorzystania zaplanowanych ilości dostaw poszczególnych produktów.
6. Podstawą dokonania zmian, o których mowa w ust. 5, jest złożenie wniosku przez jedną ze
20
Stron i jego akceptacja przez drugą Stronę.
7. Zmiana niniejszej umowy jest możliwa, jeżeli łączna wartość zmian jest mniejsza niż progi
unijne oraz jest niższa niż 10% wartości pierwotnej umowy.
8. Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-03-28 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: za pomocą formularza na miniPortalu - Zamawiający nie przewiduje publicznego otwarcia ofert

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-03-28 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Warunki umowy został zawarte w załączonym do Specyfikacji Warunków Zamówienia wzorze umowy - rozdział 17
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę wykonanie i dostarczenie opakowań kartonowych i etykiet - Pruszcz Gdański
  • Lokalizacja zleceniapomorskie
  • Data dodania30-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę wykonanie i dostarczenie opakowań kartonowych i etykiet. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI