SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH-OGÓLNOSPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH-OGÓLNOSPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W ZIĘBICACH Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoZiębice
  • WojewództwoDolnośląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoAdministracja samorządowa
  • Termin składania wniosków2019-05-20
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyDom Pomocy Społecznej
  • Data publikacji ogłoszenia2019-05-10
  • Numer ogłoszenia546158-N-2019
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 546158-N-2019 z dnia 2019-05-10 r.

Dom Pomocy Społecznej: SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH-OGÓLNOSPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W ZIĘBICACH Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, krajowy numer identyfikacyjny 31661900000000, ul. ul. Kościelna 10-12  , 57-220  Ziębice, woj. dolnośląskie, państwo Polska, tel. 748 191 393, e-mail dompomsp@poczta.onet.pl, faks 748 190 984.
Adres strony internetowej (URL):
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne www.dpsziebice.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Nie

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH-OGÓLNOSPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W ZIĘBICACH Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI.
Numer referencyjny:
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
tylko jednej części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:
6
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
6


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych -ogólnospożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Ziębicach ul. Kościelna 10 -12 z podziałem na części : Część 1 - Dostawa artykułów ogólnospożywczych Część 2 - Dostawa pieczywa Część 3 - Dostawa warzyw i owoców Część 4 - Dostawa ryb mrożonych, wędzonych oraz konserw Część 5 - Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich Część 6 - Dostawa nabiału

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15810000-9
15300000-1
15200000-0
15500000-3


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2019-07-01   lub zakończenia: 2020-06-30

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 3 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 5 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 6 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 7 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)
III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1.1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. 1.2. posiadają wiedzę i doświadczenie. 1.3. dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 1.4. spełniają warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2. Wykonawca oświadcza , że: 2.1. spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku - Prawo zamówień publicznych, 2.2. brak jest podstaw do wykluczenia Wykonawcy z przedmiotowego postępowania. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. 2.3. akceptują warunki zawarte w niniejszej specyfikacji. 2.4. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, według zasady: spełnia/ nie spełnia.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
1. Wypełniony formularz oferty (wg wzoru załącznika nr 1 do SIWZ). 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt.1 ustawy PZP, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art. 24 ust. 1 ustawy PZP - zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ. 3. W przypadku podmiotów występujących wspólnie o udzielenie zamówienia wymagany jest dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania lub reprezentowania i podpisania umowy zgodnie z art. 23 ustawy. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, dokument wymieniony w pkt. 2 i 6 winien dołączyć każdy podmiot występujący wspólnie. 4. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 2, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, b) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. 5. Dokumenty o których mowa w pkt 4 lit. a, b - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, winny zostać złożone w formie oryginału, odpisu, wypisu, wyciągu lub kopii, przetłumaczone na język polski. Dokumenty sporządzone w języku obcym, inne niż określone w pkt 2, są składane wraz z tłumaczeniem na język polski. 6. Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych - zgodnie z formularzem stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. Oświadczenie art. 24 ust.1 pkt 13-22, 24 ust.5 7. Opis przedmiotu zamówienia - załączniki nr 4.1 i/ lub 4.2 i /lub 4.3 i/lub 4.4 i/lub 4.5 i/lub 4.6 do SIWZ. 8. Formularze cenowe – załączniki nr 5.1 i/lub 5.2 i/lub 5.3 i/lub 5.4 i/lub 5.5 i/lub 5.6 do SIWZ. 9. Zaakceptowany projekt umowy – załącznik nr 6 do SIWZ. 10. Informacje ogólne dotyczące załączonych dokumentów: 10.1. dokumenty przetargowe, które zostały otworzone w trakcie wykonywania procedury przetargowej zatrzymuje Zamawiający; 12. formularz oferty oraz załączniki, powinny zostać wypełnione przez Wykonawcę. 13. projekt umowy - załącznik Nr 6 do SIWZ - powinien zostać zaakceptowany na ostatniej stronie bez dokonywania jakichkolwiek zmian.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
CENA 80% 0,00
TERMIN PŁATNOŚCI 20% 0,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji Nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: Nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: Nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2019-05-20, godzina: 08:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> POLSKI
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: DOSTAWA ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Baton z kremem (pojemność nie mniejsza niż 36 g.) szt. 1.000 2. Bazylia (o wadze 10 g.) szt. 50 3. Biszkopty (o wadze 120 g.) szt. 1.500 4. Brukselka mrożona kg. 60 5. Budyń waniliowy lub śmietankowy (o wadze 1 kg.) kg. 50 6. Cukier kg. 1.400 7. Cukier puder (pojemność nie mniejsza niż 400 g.) szt. 10 8. Cukier waniliowy (o wadze 30 g.) szt. 75 9. Cukierki w czekoladzie kg. 15 10. Cynamon (o wadze 20 g.) szt. 50 11. Czekolada mleczna (o wadze 100 g.) szt. 300 12. Drożdże piekarskie kg. 7 13. Dżem wieloowocowy (o wadze 280 g.) szt. 450 14. Fasola „Jaś” kg. 90 15. Galaretka owocowa typu ,,Winiary’’ lub równoważne (pojemność nie mniejsza niż 75 g.) szt. 24 16. Groch (połówki) kg. 50 17. Groszek konserwowy (o wadze 400 g.) szt. 300 18. Herbata granulowana (pojemność nie mniejsza niż 80 g.) szt. 1.410 19. Herbatniki (o wadze 100 g.) szt. 600 20. Herbatniki lekkie bez cukru (o wadze 120 g.) szt. 100 21. Jaja w klasie wielkości L (o wadze 63 - 73 g.) szt. 17.500 22. Kakao (pojemność nie mniejsza niż 100 g.) szt. 80 23. Kalafior mrożony kg. 200 24. Kasza gryczana kg. 90 25. Kasza jęczmienna kg. 200 26. Kasza kukurydziana (o wadze 400 g.) szt. 190 Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Szacowana ilość 27. Kasza manna kg. 170 28. Kawa zbożowa typu „Inka” lub równoważna (o wadze 150 g.) szt. 120 29. Ketchup łagodny (o wadze 500 g.) szt. 250 30. Kisiel owocowy (o wadze 1 kg.) kg. 60 31. Koncentrat pomidorowy typu „Pudliszki” (pojemność nie mniejsza niż 180 g.) szt. 1.050 32. Krem chrzanowy typu ,,Frubex’’ lub równoważny (o wadze 160 g.) szt. 160 33. Kukurydza konserwowa (o wadze 400 g.) szt. 120 34. Kwasek cytrynowy (pojemność nie mniejsza niż 20 g.) szt. 90 35. Liść laurowy (o wadze 10 g.) szt. 90 36. Lody – różne smaki (pojemność nie mniejsza niż 100 ml.) szt. 250 37. Majeranek (o wadze 15 g.) szt. 82 38. Majonez tradycyjny (o wadze 250 g.) szt. 600 39. Makaron łazanka kg. 60 40. Makaron nitka kg. 260 41. Makaron świderki kg. 500 42. Makaron wstążka kg. 10 43. Marchew z groszkiem (mrożona) kg. 350 44. Mąka pszenna typ 550 kg. 1.000 45. Mąka ziemniaczana (o wadze 1 kg.) kg. 80 46. Mąka żytnia kg. 25 47. Miód naturalny kg. 5 48. Musztarda (o wadze 180 g.) szt. 600 49. Napój w kartonie z rurką (o wadze 200 g.) szt. 700 50. Ocet spirytusowy 10 % (o pojemności 0,5 l) szt. 82 51. Ogórki konserwowe (o wadze 900 g.) szt. 750 52. Olej rzepakowy - uniwersalny (o pojemności 1 l.) szt. 920 53. Oregano (o wadze 10 g.) szt. 40 54. Paluszki z sezamem (pojemność nie mniejsza niż 60 g.) szt. 500 55. Papryka konserwowa (o wadze 900 g.) szt. 520 56. Papryka ostra - mielona (o wadze 20 g.) szt. 25 57. Papryka słodka - mielona (o wadze 20 g.) szt. 220 58. Petitki typu „Lubisie” lub równoważne (pojemność nie mniejsza niż 30 g.) szt. 1.200 59. Pieprz czarny - mielony (o wadze 20 g.) szt. 420 60. Płatki kukurydziane (o wadze 1 kg.) szt. 120 Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Szacowana ilość 61. Płatki kukurydziane - miodowe (o wadze 250 g.) szt. 140 62. Płatki owsiane - błyskawiczne (o wadze 500 g.) szt. 270 63. Płatki ryżowe (o wadze 400 g.) szt. 210 64. Proszek do pieczenia (pojemność nie mniejsza niż 20 g.) szt. 20 65. Przyprawa do drobiu (o wadze 20 g.) szt. 150 66. Przyprawa do flaków (o wadze 20 g.) szt. 25 67. Przyprawa do zup - sypka kg. 50 68. Przyprawa w płynie litr 50 69. Rodzynki (o wadze 100 g.) szt. 10 70. Rosół wołowy typu ,,Winiary’’ lub równoważny (o wadze 760 g.) szt. 15 71. Rosół z kury kg. 30 72. Ryż kg. 400 73. Sok owocowo-warzywny typu „Kubuś” lub równoważny (pojemność nie mniejsza niż 0,3 l.) szt. 1.200 74. Sos pieczeniowy (ciemny) typu „Winiary” lub równoważny (pojemność nie mniejsza niż 30 g.) szt. 110 75. Sól kg. 400 76. Syrop owocowy (pojemność nie mniejsza niż 0,5 l.) szt. 1.500 77. Truskawka mrożona kg. 90 78. Wafel bez cukru typu „Wawel” lub równoważny (o wadze 110 g.) szt. 120 79. Wafel bez czekolady typu „Grzesiek” lub równoważny (o wadze 26 g.) szt. 1.050 80. Wafelki typu „Góralki” lub równoważne (pojemność nie mniejsza niż 50 g.) szt. 1.200 81. Włoszczyzna mrożona kg. 1.700 82. Woda mineralna gazowana (o pojemności 0,5 l.) szt. 500 83. Woda mineralna niegazowana (o pojemności 0,5 l.) szt. 650 84. Woda mineralna gazowana (o pojemności 1,5 l.) szt. 500 85. Woda mineralna niegazowana (o pojemności 1,5 l.) szt. 500 86. Ziele angielskie (pojemność nie mniejsza niż 15 g.) szt. 100 87. Zioła prowansalskie szt. 40 88. Zupa barszcz czerwony kg. 20 89. Zupa jarzynowa 6-składnikowa (mrożona) kg. 350 90. Żelatyna spożywcza kg. 15
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-07-01
data zakończenia: 2020-06-30
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
TERMIN PŁATNOŚCI 20% 0,00
CENA 80% 0,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: DOSTAWA PIECZYWA
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Babeczka wielkanocna szt. 130 2. Babka jogurtowa kg. 60 3. Baranek wielkanocny - duży szt. 2 4. Baton wyborowy - pszenny (o wadze 500 g.) szt. 8.390 5. Bułka maślana (o wadze 90 g.) szt. 1.220 6. Bułka słodka (o wadze 50 g.) szt. 600 7. Bułka tarta (o wadze 500 g.) szt. 410 8. Bułka zwykła (o wadze 50 g.) szt. 11.000 9. Chałeczka (o wadze 70 g.) szt. 815 10. Chleb wieloziarnisty - razowy (o wadze 500 g.) szt. 3.700 11. Chleb zwykły - krojony (o wadze 1 kg.) szt. 8.800 12. Ciastka kruche z marmoladą kg. 5 13. Ciasto drożdżowe z owocami kg. 36 14. Jabłecznik kg. 100 15. Makowiec drożdżowy - zawijany kg. 30 16. Mini pączek kg. 25 17. Murzynek kg. 60 18. Pączek z nadzieniem szt. 500 19. Sernik szt. 340
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-07-01
data zakończenia: 2020-06-30
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 80% 0,00
TERMIN PŁATNOŚCI 20% 0,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Arbuz kg. 400 2. Banan kg. 870 3. Botwinka pęczek 50 4. Brokuł szt. 390 5. Burak kg. 1.070 6. Cebula kg. 915 7. Chrzan tarty na kwasku cytrynowym (o wadze 280 g.) szt. 300 8. Chrzan w laskach kg. 3 9. Cukinia kg. 30 10. Cytryna kg. 350 11. Czosnek kg. 36 12. Fasolka szparagowa kg. 66 13. Grejfrut kg. 140 14. Gruszka kg. 260 15. Jabłka kg. 1.100 16. Kabaczek kg. 25 17. Kalafior szt. 190 18. Kapusta biała kg. 320 19. Kapusta biała szt. 120 20. Kapusta czerwona kg. 320 21. Kapusta kwaszona kg. 760 22. Kapusta pekińska kg. 380 23. Kapusta wczesna (młoda) szt. 100 24. Kiwi szt. 250 25. Koper pęczek 3.300 26. Koper do kiszenia pęczek 15 27. Mak kg. 2 28. Mandarynka kg. 70 29. Marchew kg. 1.000 30. Nektaryna szt. 500 31. Ogórek gruntowy kg. 70 32. Ogórek kiszony kg. 190 33. Ogórek szklarniowy kg. 1.160 34. Papryka czerwona kg. 90 35. Papryka zielona kg. 40 36. Pieczarka kg. 200 37. Pietruszka kg. 170 38. Pietruszka nać pęczek 1.800 39. Pomidor kg. 1.020 40. Por szt. 94 41. Por kg. 63 42. Rzodkiew biała kg. 150 43. Rzodkiewka pęczek 700 44. Sałata zielona szt. 510 45. Seler kg. 120 46. Susz owocowy kg. 15 47. Szczaw konserwowy (pojemność nie mniejsza niż 280 g.) szt. 80 48. Szczypior pęczek 650 49. Truskawka kg. 100 50. Ziemniaki kg. 12.000 51. Ziemniaki młode kg. 4.100
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-07-01
data zakończenia: 2020-06-30
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 80% 0,00
TERMIN PŁATNOŚCI 20% 0,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: DOSTAWA RYB MROŻONYCH, WĘDZONYCH ORAZ KONSERW
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Filet śledziowy typu ,,Lisner’’ - różne smaki lub równoważne (o wadze 160 g.) szt. 500 2. Golonka wieprzowa (o wadze 300 g.) szt. 500 3. Gulasz angielski (o wadze 300 g.) szt. 300 4. Karczek małopolski (o wadze 300 g.) szt. 250 5. Karp żywy kg. 12 6. Konserwa boczkowa (o wadze 300 g.) szt. 250 7. Konserwa filet z makreli w oleju (puszka 170 g. z otwieraczem) szt. 1.200 8. Konserwa filet z makreli w pomidorach (puszka 170 g. z otwieraczem) szt. 1.300 9. Konserwa mięsna wieprzowa w sosie własnym (o wadze 300 g.) szt. 850 10. Paprykarz z łososia (pojemność nie mniejsza niż 150 g.) szt. 1.060 11. Pasta rybna z makreli (pojemność nie mniejsza niż 3 kg.) szt. 36 12. Pasztet z drobiu (o wadze 300 g.) szt. 960 13. Ryba makrela (wędzona) kg. 80 14. Ryba mintaj (filet mrożony SHP bez glazury) kg. 50 15. Ryba mintaj (filet mrożony max 10% glazury) kg. 50 16. Ryba miruna (filet mrożony SHP ze skórą) kg. 520 17. Sałatka śledziowa łódka (o wadze 150 g.) szt. 500 18. Sałatka warzywna ,,Kuchnie świata’’ (o wadze 150 g.) szt. 1.510 19. Śledź matjas kg. 80
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-07-01
data zakończenia: 2020-06-30
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 80% 0,00
TERMIN PŁATNOŚCI 20% 0,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: DOSTAWA MIĘSA I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Baleron kg. 90 2. Baleron z indyka kg. 190 3. Boczek wędzony (parzony) kg. 130 4. Boczek zwijany kg. 56 5. Filet drobiowy (pierś) kg. 300 6. Flaki wołowe blanszowane kg. 60 7. Golonka królewska kg. 100 8. Kaszanka kg. 134 9. Kiełbasa biała (parzona) kg. 180 10. Kiełbasa krakowska (parzona, wieprzowa) kg. 182 11. Kiełbasa parówkowa - wieprzowa (cienka) kg. 410 12. Kiełbasa parówkowa - wieprzowa (gruba) kg. 300 13. Kiełbasa szynkowa - wieprzowa kg. 200 14. Kiełbasa śląska (wieprzowa) kg. 387 15. Kiełbasa zwyczajna kg. 135 16. Kurczak świeży kg. 950 17. Mięso - szynka wieprzowa (surowa bez kości) kg. 180 18. Mięso - karczek wieprzowy bez kości kg. 396 19. Mięso - łopatka wieprzowa bez kości kg. 1.515 20. Mortadela extra (wieprzowa) kg. 192 21. Nogi wieprzowe kg. 63 22. Ogonówka wieprzowa - wędzona kg. 144 23. Pasztet wieprzowy (pieczony) kg. 264 24. Pasztetowa wieprzowa kg. 190 25. Podgardle wieprzowe (wędzone) kg. 75 26. Polędwica sopocka (parzona, wędzona, wieprzowa) kg. 118 27. Polędwica z indyka kg. 136 28. Porcje rosołowe kg. 1.586 29. Salceson drobiowy kg. 144 30. Schab bez kości kg. 336 31. Schab borowy typu ,,Sława’’ lub równoważny kg. 84 32. Schab ze śliwką kg. 40 Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Szacowana ilość 33. Słonina kg. 79 34. Szynka Gerwazego z indyka typu ,,Sława’’ lub równoważna kg. 71 35. Szynka konserwowa typu „Madej” lub równoważna kg. 96 36. Szynka okopcona typu ,,Sława’’ lub równoważna kg. 122 37. Szynka wieprzowa (gotowana z listkiem) kg. 148 38. Udo (noga) z kurczaka kg. 923 39. Wątroba drobiowa kg. 167 40. Wędzonka delikatesowa (wieprzowa) kg. 56 41. Żeberka wieprzowe kg. 134 42. Żołądki drobiowe kg. 40
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-07-01
data zakończenia: 2020-06-30
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 80% 0,00
TERMIN PŁATNOŚCI 20% 0,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: DOSTAWA NABIAŁU
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Deser typu „Korona“ lub równoważny – różne smaki (pojemność nie mniejsza niż 175 g.) szt. 670 2. Gratka drink – różne smaki (o wadze 180 g.) szt. 528 3. Jogurt naturalny (o wadze 150 g.) szt. 230 4. Jogurt owocowy (o wadze 150 g.) szt. 1.631 5. Kefir typu ,,Radomsko‘‘ lub równoważny (pojemność nie większa niż 200 ml) szt. 250 6. Margaryna mleczna (o wadze 250 g.) kg. 252 7. Masło roślinne kg. 619 8. Masło śmietankowe (o wadze 200 g. – kostka) kg. 619 9. Maślanka owocowa (o pojemności 330 g.) szt. 808 10. Mleko spożywcze 2% (o pojemności 1 l. - folia) litr 8.688 11. Mleko w kartonie 2% (o pojemności 1 l.) szt. 226 12. Ser gouda (wędzony) lub równoważny kg. 135 13. Ser żółty (gouda) kg. 135 14. Ser żółty (salami) kg. 135 15. Serek homogenizowany - różne smaki (pojemność nie mniejsza niż 125 g.) szt. 1.022 16. Serek topiony - różne smaki (o wadze 100 g.) szt. 2.483 17. Serek twarogowy - smakowy (o wadze 100 g.) szt. 3.318 18. Serek typu ,,Danio‘‘ lub równoważny (pojemność 140 g.) szt. 632 19. Serek wiejski (o wadze 150 g.) szt. 2.987 20. Śmietana 12% (o wadze 400 g.) szt. 1.852 21. Śmietana 18% (o wadze 400 g.) szt. 1.495 22. Twaróg półtłusty kg. 604
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-07-01
data zakończenia: 2020-06-30
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 80% 0,00
TERMIN PŁATNOŚCI 20% 0,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię płaskowniki 30x8 , 40x8 , 40x10 , 50x10 - Syców
  • Lokalizacja zleceniadolnośląskie
  • Data dodania23-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Kupię płaskowniki 30x8 , 40x8 , 40x10 , 50x10. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI