Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoLubliniec
  • WojewództwoŚląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - związki podmiotów, o których mowa w art. 4 pkt 1 lub 2 ustawy lub podmiotów, o których mowa w art. 4 pkt. 3 ustawy
  • Termin składania wniosków2021-06-07
  • ZamawiającyDom Pomocy Społecznej Dom Kombatanta im. św. Rafała Kalinowskiego
  • Data publikacji ogłoszenia2021-05-28
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00067759
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej Dom Kombatanta im. św. Rafała Kalinowskiego

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001270196

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: dr Emila Cyrana 10

1.5.2.) Miejscowość: Lubliniec

1.5.3.) Kod pocztowy: 42-700

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL228 - Bytomski

1.5.7.) Numer telefonu: 343564004

1.5.8.) Numer faksu: 343564192

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: administracja@dpskombatant.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpskombatant.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - związki podmiotów, o których mowa w art. 4 pkt 1 lub 2 ustawy lub podmiotów, o których mowa w art. 4 pkt. 3 ustawy

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Opieka społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b35f591b-bd47-11eb-911f-9ad5f74c2a25

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00067759

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-05-28

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00005110/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/dpskombatant

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/dpskombatant

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcą, w tym wszelkie oświadczenia,
wnioski zawiadomienia oraz informacje, przekazywane są w formie elektronicznej
za pośrednictwem Platformy i formularza „Wyślij wiadomość”:
https://platformazakupowa.pl/pn/dpskombatant na stronie danego postępowania.
Za datę przekazania (wpływu) oświadczeń wniosków, zawiadomień oraz informacji
przyjmuję się datę ich przesłania za pośrednictwem Platformy
poprzez kliknięcie przycisku „wyślij” wiadomości”, po którym pojawi się komunikat,
że wiadomość została wysłana do Zamawiającego.
Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego o wyjaśnienie treści specyfikacji
za pośrednictwem udostępnionego kanału. Wyjaśnienia treści specyfikacji oraz jej
ewentualne zmiany będą dokonywane zgodnie z art. 284 ustawy p.z.p. Treść
pytań (bez ujawniania źródła zapytania) wraz z wyjaśnieniami, bądź informacje o
dokonaniu zmiany specyfikacji, Zamawiający będzie zamieszczał na Platformie w
sekcji „Komunikaty”.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1) administratorem Pani/Pana danych osobowych w w/w postępowaniu jest: Dom Pomocy Społecznej „Dom Kombatanta” w Lublińcu przy ul. Cyrana 10,
2) inspektorem ochrony danych osobowych w Domu Pomocy Społecznej „Dom Kombatanta” w Lublińcu jest – Pani Agnieszka Klimas – Powiatowe Centrum Usług Społecznych 42-700 Lubliniec ul. Sobieskiego 9 w Lublińcu, tel. 34/350-62-73 oraz e-mail – iod2@lubliniec.starostwo.gov.pl,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit.c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych na rzecz Domu Pomocy Społecznej „Dom Kombatanta w Lublińcu przy ul. dr E. Cyrana 10, prowadzonym w trybie podstawowym,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1843 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”,
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy,
6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
8) posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych**;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9) nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DAG.26.4.2.21

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 40616,09 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 5

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia ujęty jako zamówienia część 1
zamieszczono w informacjach dodatkowych

4.2.5.) Wartość części: 11060,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15611000-4 - Ryż łuskany

15612000-1 - Mąka zbożowa lub roślinna i podobne produkty

15613380-5 - Płatki owsiane

15614000-5 - Ryż przetworzony

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15851100-9 - Makaron niegotowany

15894000-1 - Przetworzone produkty spożywcze

15899000-6 - Proszek do pieczenia

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Jako najkorzystniejszą Zamawiający wybierze ofertę, która uzyska najwyższą
iIość punktów (Lp) wg poniższego wzoru:

Lp = C + TP
1) Cena brutto oferty (C) – znaczenie 60%
2) Termin płatności (TP) znaczenie 40%

2. Punktacja za kryterium cena brutto oferty (C): oferta z najniższą ceną brutto za
pełny zakres zamówienia otrzyma maksymalną ilość punktów C = 60, pozostałe
oferty zostaną przeliczone proporcjonalnie do najtańszej wg poniższego wzoru:


Cena oferty najkorzystniejszej
C = ----------------------------------------------- x 60
Cena oferty badanej

3. Punktacja za kryterium Termin płatności (TP): oferta z najdłuższym terminem
płatności otrzyma maksymalną ilość punktów TP = 40

Wykonawca może zaoferować termin płatności:
a/ Termin płatności 21 dni - 30 pkt
b/ Termin płatności 30 dni - 40 pkt

Przyjmuje się, że 1% = 1 pkt i tak zostanie przeliczona liczba punktów.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień
dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za
najkorzystniejszą. Jako najkorzystniejsza zostanie wybrana oferta, która uzyska
najwyższą liczbę punktów wynikającą z sumy punktów przyznanych za kryteria
wyboru oferty. Punkty zostaną zaokrąglone do jednego miejsca po przecinku.
Jeżeli dwie lub więcej ofert uzyska taką samą liczbę punktów Zamawiający
wybierze ofertę z niższą ceną, jeżeli również ceny będą identyczne, Zamawiający
wybierze ofertę posiadającą najdłuższy termin płatności.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia ujęty jako zamówienia część 2
zamieszczono w informacjach dodatkowych

4.2.5.) Wartość części: 5362,80 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15411200-4 - Olej spożywczy

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15831600-8 - Miód

15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze

15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

15871100-5 - Ocet i substytuty octu

15871200-6 - Sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych

15871250-1 - Musztarda

15872000-1 - Zioła i przyprawy korzenne

15872100-2 - Pieprz

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Jako najkorzystniejszą Zamawiający wybierze ofertę, która uzyska najwyższą
iIość punktów (Lp) wg poniższego wzoru:

Lp = C + TP
1) Cena brutto oferty (C) – znaczenie 60%
2) Termin płatności (TP) znaczenie 40%

2. Punktacja za kryterium cena brutto oferty (C): oferta z najniższą ceną brutto za
pełny zakres zamówienia otrzyma maksymalną ilość punktów C = 60, pozostałe
oferty zostaną przeliczone proporcjonalnie do najtańszej wg poniższego wzoru:


Cena oferty najkorzystniejszej
C = ----------------------------------------------- x 60
Cena oferty badanej

3. Punktacja za kryterium Termin płatności (TP): oferta z najdłuższym terminem
płatności otrzyma maksymalną ilość punktów TP = 40

Wykonawca może zaoferować termin płatności:
a/ Termin płatności 21 dni - 30 pkt
b/ Termin płatności 30 dni - 40 pkt

Przyjmuje się, że 1% = 1 pkt i tak zostanie przeliczona liczba punktów.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień
dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za
najkorzystniejszą. Jako najkorzystniejsza zostanie wybrana oferta, która uzyska
najwyższą liczbę punktów wynikającą z sumy punktów przyznanych za kryteria
wyboru oferty. Punkty zostaną zaokrąglone do jednego miejsca po przecinku.
Jeżeli dwie lub więcej ofert uzyska taką samą liczbę punktów Zamawiający
wybierze ofertę z niższą ceną, jeżeli również ceny będą identyczne, Zamawiający
wybierze ofertę posiadającą najdłuższy termin płatności.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia ujęty jako zamówienia część 3
zamieszczono w informacjach dodatkowych

4.2.5.) Wartość części: 7188,29 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Jako najkorzystniejszą Zamawiający wybierze ofertę, która uzyska najwyższą
iIość punktów (Lp) wg poniższego wzoru:

Lp = C + TP
1) Cena brutto oferty (C) – znaczenie 60%
2) Termin płatności (TP) znaczenie 40%

2. Punktacja za kryterium cena brutto oferty (C): oferta z najniższą ceną brutto za
pełny zakres zamówienia otrzyma maksymalną ilość punktów C = 60, pozostałe
oferty zostaną przeliczone proporcjonalnie do najtańszej wg poniższego wzoru:


Cena oferty najkorzystniejszej
C = ----------------------------------------------- x 60
Cena oferty badanej

3. Punktacja za kryterium Termin płatności (TP): oferta z najdłuższym terminem
płatności otrzyma maksymalną ilość punktów TP = 40

Wykonawca może zaoferować termin płatności:
a/ Termin płatności 21 dni - 30 pkt
b/ Termin płatności 30 dni - 40 pkt

Przyjmuje się, że 1% = 1 pkt i tak zostanie przeliczona liczba punktów.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień
dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za
najkorzystniejszą. Jako najkorzystniejsza zostanie wybrana oferta, która uzyska
najwyższą liczbę punktów wynikającą z sumy punktów przyznanych za kryteria
wyboru oferty. Punkty zostaną zaokrąglone do jednego miejsca po przecinku.
Jeżeli dwie lub więcej ofert uzyska taką samą liczbę punktów Zamawiający
wybierze ofertę z niższą ceną, jeżeli również ceny będą identyczne, Zamawiający
wybierze ofertę posiadającą najdłuższy termin płatności.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia ujęty jako zamówienia część 4
zamieszczono w informacjach dodatkowych

4.2.5.) Wartość części: 12700,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03222115-2 - Rodzynki

15320000-7 - Soki owocowe i warzywne

15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

15331425-2 - Przecier pomidorowy

15332200-6 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania

15871230-5 - Ketchup

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Jako najkorzystniejszą Zamawiający wybierze ofertę, która uzyska najwyższą
iIość punktów (Lp) wg poniższego wzoru:

Lp = C + TP
1) Cena brutto oferty (C) – znaczenie 60%
2) Termin płatności (TP) znaczenie 40%

2. Punktacja za kryterium cena brutto oferty (C): oferta z najniższą ceną brutto za
pełny zakres zamówienia otrzyma maksymalną ilość punktów C = 60, pozostałe
oferty zostaną przeliczone proporcjonalnie do najtańszej wg poniższego wzoru:


Cena oferty najkorzystniejszej
C = ----------------------------------------------- x 60
Cena oferty badanej

3. Punktacja za kryterium Termin płatności (TP): oferta z najdłuższym terminem
płatności otrzyma maksymalną ilość punktów TP = 40

Wykonawca może zaoferować termin płatności:
a/ Termin płatności 21 dni - 30 pkt
b/ Termin płatności 30 dni - 40 pkt

Przyjmuje się, że 1% = 1 pkt i tak zostanie przeliczona liczba punktów.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień
dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za
najkorzystniejszą. Jako najkorzystniejsza zostanie wybrana oferta, która uzyska
najwyższą liczbę punktów wynikającą z sumy punktów przyznanych za kryteria
wyboru oferty. Punkty zostaną zaokrąglone do jednego miejsca po przecinku.
Jeżeli dwie lub więcej ofert uzyska taką samą liczbę punktów Zamawiający
wybierze ofertę z niższą ceną, jeżeli również ceny będą identyczne, Zamawiający
wybierze ofertę posiadającą najdłuższy termin płatności.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia ujęty jako zamówienia część 5
zamieszczono w informacjach dodatkowych

4.2.5.) Wartość części: 4305,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15851100-9 - Makaron niegotowany

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Jako najkorzystniejszą Zamawiający wybierze ofertę, która uzyska najwyższą
iIość punktów (Lp) wg poniższego wzoru:

Lp = C + TP
1) Cena brutto oferty (C) – znaczenie 60%
2) Termin płatności (TP) znaczenie 40%

2. Punktacja za kryterium cena brutto oferty (C): oferta z najniższą ceną brutto za
pełny zakres zamówienia otrzyma maksymalną ilość punktów C = 60, pozostałe
oferty zostaną przeliczone proporcjonalnie do najtańszej wg poniższego wzoru:


Cena oferty najkorzystniejszej
C = ----------------------------------------------- x 60
Cena oferty badanej

3. Punktacja za kryterium Termin płatności (TP): oferta z najdłuższym terminem
płatności otrzyma maksymalną ilość punktów TP = 40

Wykonawca może zaoferować termin płatności:
a/ Termin płatności 21 dni - 30 pkt
b/ Termin płatności 30 dni - 40 pkt

Przyjmuje się, że 1% = 1 pkt i tak zostanie przeliczona liczba punktów.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień
dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za
najkorzystniejszą. Jako najkorzystniejsza zostanie wybrana oferta, która uzyska
najwyższą liczbę punktów wynikającą z sumy punktów przyznanych za kryteria
wyboru oferty. Punkty zostaną zaokrąglone do jednego miejsca po przecinku.
Jeżeli dwie lub więcej ofert uzyska taką samą liczbę punktów Zamawiający
wybierze ofertę z niższą ceną, jeżeli również ceny będą identyczne, Zamawiający
wybierze ofertę posiadającą najdłuższy termin płatności.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki
dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:

Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.

2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub
zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:

Zamawiający stawia warunek w powyższym zakresie.

Wykonawca jako podmiot działający na rynku spożywczym lub na rynku
materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością musi posiadać
wpis do rejestru zakładów albo o zatwierdzenie zakładu i o wpis do rejestru
zakładów, zgodnie z art. 64 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. 2020 poz. 2021).

3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:

Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.

4) zdolności technicznej lub zawodowej:

Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże wykaz dostaw wykonanych, a w
przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w
okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym
okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na
rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem
dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane
należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne
dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały
wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są
wykonywane, a jeżeli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w
stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy; w przypadku
świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź
inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być
wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert
oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz o braku
podstaw do wykluczenia z postępowania – zgodnie z Załącznikiem nr 3 do SWZ;
2. Informacje zawarte w oświadczeniu, o którym mowa w pkt 1 stanowią wstępne
potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki
udziału w postępowaniu.
3. Zamawiający wzywa Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do
złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania,
podmiotowych środków dowodowych, jeżeli wymagał ich złożenia w ogłoszeniu o
zamówieniu lub dokumentach zamówienia, aktualnych na dzień złożenia
podmiotowych środków dowodowych.
4. Podmiotowe środki dowodowe wymagane od Wykonawcy obejmują:
1) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku
przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16
lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2019 r. poz. 369), z
innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do
tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami
potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego Wykonawcy
należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 6 do SWZ;
2) Wpis do rejestru zakładów albo o zatwierdzenie zakładu i o wpis do rejestru
zakładów, zgodnie z art. 64 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. 2020 poz. 2021).
3) Oświadczenie Wykonawcy o wdrożeniu i stosowaniu w zakładzie systemu
HACCP.
4) Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub
ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres
prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich
wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy
zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających
czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym
dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone
przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane, a w przypadku
świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli Wykonawca z
przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów
– oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub
ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich
należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy. –
załącznik nr 5 do SWZ;

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Podmiotowe środki dowodowe wymagane od Wykonawcy obejmują:
1) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku
przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16
lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2019 r. poz. 369), z
innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do
tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami
potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego Wykonawcy
należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 6 do SWZ;
2) Wpis do rejestru zakładów albo o zatwierdzenie zakładu i o wpis do rejestru
zakładów, zgodnie z art. 64 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. 2020 poz. 2021).
3) Oświadczenie Wykonawcy o wdrożeniu i stosowaniu w zakładzie systemu
HACCP.
4) Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub
ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres
prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich
wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy
zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających
czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym
dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone
przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane, a w przypadku
świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli Wykonawca z
przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów
– oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub
ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich
należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy. –
załącznik nr 5 do SWZ;

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim
przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w
postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia
publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia,
oświadczenia, o których mowa w Rozdziale X ust. 1 SWZ, składa każdy z
Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz
spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje
spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty
oświadczenie, z którego wynika, które dostawy/usługi wykonają poszczególni
Wykonawcy.
4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z
postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o
zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Wszelkie zmiany postanowień umowy wymagają dla swojej ważności zachowania
formy pisemnego aneksu.

2. Wszelkie zmiany postanowień umowy mogą nastąpić w zakresie określonym
w art. 455 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający zastrzega sobie
prawo dopuszczenia zmian w umowie w przypadku:
a). zmiany ustawowej stawki VAT strony przewidują możliwość zmiany
wynagrodzenia o wysokość podaną w obowiązujących przepisach prawa.
b) zmiany terminu realizacji umowy – skrócenia w przypadku wyczerpania zakresu
przedmiotu umowy
c) zmiany oznaczenia Zamawiającego w tym nr ewidencji podatkowej.
d) zwiększenia, zmniejszenia lub rezygnacji z zakupu poszczególnych artykułów.
e) zwiększenia lub zmniejszenia zamówienia w zakresie 20 % wartości przedmiotu
umowy wraz ze zmniejszeniem wynagrodzenia.
3.Niezależnie od zmian opisanych w ust. 2 zmiany umowy mogą nastąpić na
podstawie art.15r ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach
związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych
chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-06-07 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/dpskombatant

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-06-07 09:05

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Część 1
Cukier op 1kg kg 2500
Cukier puder op 400-500g kg 20
Cukier waniliowy op 32g szt 200
Fasola sucha kg 30
Groch suchy łuskany kg 30
Kasza kukurydziana gat I op 0,4kg-1kg kg 100
Kasza gryczana gat I op 0,4 kg - 1kg kg 50
Kasza gryczana gat I op 0,4 kg 4 x 100g wor szt 5
Kasza jaglana gat I op 04 kg 4 x 100g wor szt 5
Kasza jaglana gat I op 0,4kg-1kg kg 50
Kasza jęczmienna gat I op max 1 kg drob kg 50
Kasza jęczmienna gat I op max 1 kg śred kg 180
Kasza jęczmienna gat I op 0,4kg 4 x 100g wor szt 5
Kasza manna gat I op max 1 kg kg 200
Mąka pszenna typ 450 lub 500 1kg kg 500
Mąka pszenna typ 650 1kg do ciast drożdż kg 100
Mąka ziemn op max 1 kg kg 250
Makaron Czaniec op 250g 4-jaj kraj rosoł lub równow* szt 700
Płatki jęczmienne op 0,4kg -1kg błysk kg 50
Płatki ryżowe op 0,25kg -1kg kg 100
Płatki owsiane op 0,4kg-1kg błysk kg 60
Ryż długoziarn gat I op max 1 kg kg 500
Sól spoż op max 1 kg kg 400

Część 2
Aromat do ciast op10 ml szt 20
Bazylia op10g szt 20
Czosnek granul op 20g szt 450
Cynamon op 20g szt 40
Fix do potraw meksykańskich op 25g szt 20
Galaretka owocowa op 75 -80g szt 50
Gałka muszkat miel op15g szt 20
Herbata op 100g czarna liśc szt 900
Imbir mielony op15g szt 20
Kakao naturalne ciemne op 100g szt 70
Kawa zbożowa op 500g szt 200
Kminek mielony op 20g szt 40
Kotlety sojowe op 100g szt 20
Kwasek cytrynowy op 50g szt 60
Liść laurowy op 8g szt 90
Lubczyk suszony op 10g szt 120
Majeranek op 10g szt 150
Oregano op 10g szt 20
Papryka słodka op 20g szt 250
Pieprz czarny op 50g miel szt 150
Proszek do pieczenia op 30g szt 20
Przyprawa do piern op 40g szt 30
Przyprawa CURRY op 20g szt 10
Przyprawa warzywna un do zup i potr op 0,4kg-1kg zaw susz warz min 15% kg 160
Przyprawa ziarenka smaku op 200g szt 40
Rodzynki op 0,2kg-1kg kg 10
Soda oczysz op 80g szt 20
Susz warzyw op 100g skł: marchew, seler, pietruszka, lubczyk, por szt 50
Tymianek op 10g szt 20
Ziele angielskie op 15g szt 90
Zioła prowansalskie op 10g szt 20
Zioła włoskie op 20g szt 10
Żelatyna op 50g szt 250

Część 3
Jaja L szt 26000

Część 4
Brzoskwinie pusz 850g szt 10
Chrzan tary op 180-200g szt 70
Dżem op 260-300g owoce min. 30g w 100g prod szt 350
Fasola szparag kons opak 500ml szt 200
Fasola czerw konserw op 400g szt 40
Groszek ziel konserw op 400g nie suszo szt 600
Kompot wiśnia op 0,9 l masa owoc po odc min 200g szt 180
Kompot czarn porzecz op 0,9 l masa owoc po odc min 250g szt 180
Koncentrat barszcz czerw op 300-350 ml sporz z zag soku z burak czerw szt 40
Koncentrat pomidor pasta pomidor opak190g bez dodat wody bez konserw KOTLIN lub PUDLISZKI 30% 1,1 kg pomidor na op lub równow* szt 80
Koncentrat pomidor pasta pomidor op 990g bez doda wody bez konserw KOTLIN lub PUDLISZKI 30% 5,9 kg pomidor na op lub równow* szt 160
Ketchup op 500g szt 50
Kukurydza konserw op 400g szt 100
Majonez dekor op 400 ml szt 200
Mandarynki puszki 312g szt 10
Marmolada wieloowoc op 600g tward szt 10
Miód pszczeli op 25g w pudeł nie w sasze szt 2200
Musztarda op 180 -220g szt 500
Ocet op 0,5 l szt 80
Olej op 3 l szt 50
Olej op1 l szt 200
Olej op 0,5 l szt 50
Ogórek konserw op 900 ml szt 150
Pasztet drobiowy PROFI Wielk op131g bez dodat skład: mięso drob14% wątro z kurczą 3%, wątro wieprz jajka kasza manna lub równow* szt 1200
Papryka konserw op 900ml szt 30
Powidła śliwkowe op 400g szt 200
Przypr w płynie do zup sos potraw mięsn i warzy op 0,96 l składn: woda sól wzmacn smaku glutaminian monosodowy E635 ocet glukoza ekstr drożd aromat Szkl ciem but szt 150
Przecier pomidor op 500g szt 50
Szczaw konserw op 350g szt 100
Sok owo bez cukru op 200ml szt 150
Sok przecier marchw owoc op 300-330ml bez cukru typu Kubuś szt 100
3 Sos tatarski op 250g szt 30

Część 5
Makaron muszelki 4 jaj kg 100
Makaron gwiazdki 4 jaj kg 50
Makaron kakao kokos 4 jaj kg 30
Makaron kolanka 4 jaj kg 40
Makaron ryż 4 jaj kg 30
Makaron świderk 4 jaj kg 260
Makaron z bazyl 4 jaj kg 30
2021-05-28 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę dostawę stali narzędziowej - Mazańcowice
  • Lokalizacja zleceniaśląskie
  • Data dodania08-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę dostawę stali narzędziowej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI