Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Wsparcia w Knurowie w ramach...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Wsparcia w Knurowie w ramach zadania „Zakup środków żywności”
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoKnurów
  • WojewództwoŚląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2023-12-06
  • ZamawiającyMiejski Ośrodek Pomocy Społecznej
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-28
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00518681
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Wsparcia w Knurowie w ramach zadania „Zakup środków żywności”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 003447747

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Ks. A. Koziełka 2

1.5.2.) Miejscowość: Knurów

1.5.3.) Kod pocztowy: 44-190

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL229 - Gliwicki

1.5.7.) Numer telefonu: 32 335-50-00

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mops@mopsknurow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://knurow.bip.info.pl/index.php?idmp=488&r=o

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Wsparcia w Knurowie w ramach zadania „Zakup środków żywności”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8a8ca1ab-89d7-11ee-9fb5-3edbb70f45bd

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00518681

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-28

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00492330/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Wsparcia w Knurowie” w ramach zadania „Zakup środków żywności”

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-8a8ca1ab-89d7-11ee-9fb5-3edbb70f45bd

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1) W niniejszym postępowaniu komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami, odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.

2) W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: ops@knurow.pl (nie dotyczy składania ofert w postępowaniu).

3) adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1) Wykonawca zamierzający wziąć udział w niniejszym postępowaniu musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”, z którymi Wykonawca ma obowiązek zapoznania się.

2) W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e- zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (22) 458 77 99 lub drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.

3) Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania.

4) Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.

5) Sposób sporządzenia i przekazania dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 poz. 2452)

6) Sposób komunikowania się Zamawiającego z Wykonawcami – z wyłączeniem składania ofert:
1) W niniejszym postępowaniu komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”):
a) za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności zadawanie pytań (w tym wniosków o wyjaśnienie treści SWZ), przekazywanie wezwań i zawiadomień,
b) formularze do komunikacji umożliwiają dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”),
c) załączniki zgodnie z PZP lub rozporządzeniem, o którym mowa powyżej w ust. 2 pkt 1) powinny być - zgodnie z wyborem Wykonawcy / Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia / Podwykonawcy - opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym typu zewnętrznego lub wewnętrznego,
d) w zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny).
2) Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia.
3) Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.
4) Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez Wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.
5) Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
6) Szczegółowe zasady komunikacji określa Instrukcja „Komunikacja w postępowaniu” zamieszczona na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl, zakładka: Centrum pomocy.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) informujemy, że:
1) Administratorem Pana/Pani danych jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej z siedzibą w Knurowie, 44-190 Knurów, Ks. A. Koziełka 2, e-mail: ops@knurow.pl, tel. (32) 335-50-00 strona internetowa: www.mopsknurow.pl, BIP: www.knurow.bip.info.pl.
2) W sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych można się kontaktować z Inspektorem Ochrony Danych, dostępnym pod adresem e-mail: iod@mopsknurow.pl. Osoby niekorzystające z poczty elektronicznej mogą złożyć zapytanie pisemne:
a) osobiście do Biura Podawczego (pok. Nr 1 - parter), 44-190 Knurów, ul. Ks. A. Koziełka 2,
b) pocztą tradycyjną na adres MOPS Knurów, 44-190 Knurów, ul. Ks. A. Koziełka 2,
c) z wykorzystaniem pisma ogólnego na platformie ePUAP, potwierdzonego Profilem Zaufanym lub kwalifikowanym podpisem elektronicznym,
wskazując formę w jakiej oczekują odpowiedzi i podając dane kontaktowe niezbędne do sposobu udzielenia odpowiedzi.
3) Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu:
a) przeprowadzenia postępowania o zamówienie publiczne, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) - przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze - Ustawa z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych;
b) przeprowadzenia postępowania o zamówienie publiczne, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. e) – przetwarzanie jest niezbędne do wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym albo w ramach sprawowania władzy publicznej - Ustawa z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych;
c) wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b).
4) Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego, wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym oraz do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy. W przypadku niepodania swoich danych, nie będzie możliwości:
a) wypełnienia obowiązku prawnego, wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym - przeprowadzenie postępowania o zamówienie publiczne. Może to skutkować konsekwencjami przewidzianymi przepisami prawa;
b) zawarcia lub wykonania umowy.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 601/02/23

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Wsparcia w Knurowie, ul. 1 Maja 45.

2. Część 1 zamówienia obejmuje zadanie 1 pn.: Drób, zgodnie z wykazem artykułów zawartych w formularzu cenowym stanowiącym zał. nr 2) do „Formularza ofertowego”.

3. Zakres tej części polega m.in. na systematycznej i terminowej dostawie artykułów żywnościowych objętych umową na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego z przynajmniej dwudniowym wyprzedzeniem. Zamówienia składane będą pisemnie na podstawie maila lub telefonicznie.

4. Miejscem dostawy zamówienia będzie Ośrodek Wsparcia w Knurowie, ul. 1 Maja 45. Transport i dostawa zamówienia odbywa się na koszt Wykonawcy.

5. Zamówione artykuły żywnościowe winny być dostarczone do Zamawiającego w nienaruszonych opakowaniach fabrycznych z widocznym terminem przydatności do spożycia, rodzajem, nazwą i ilością wyrobu, datą produkcji, krajem pochodzenia oraz innymi oznakowaniami zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Nazwa dostarczonego produktu musi być zgodna z nazwą na opakowaniu i nazwą w wykazie zawartym w formularzu cenowym na dane zadanie. Artykuły żywnościowe bez opakowań winny być dostarczane w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania.

6. Oferowane przez Wykonawcę artykuły żywnościowe muszą być zgodne z:
1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448),
2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r. poz. 1980),
3) rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 z późn. zm.)
4) ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jedn. Dz. U. 2023 r. poz. 872).

7. W przypadku odstąpienia przez Zamawiającego od realizacji danego zamówienia z uwagi na brak zapotrzebowania na poszczególne zadanie nie przysługuje żadne roszczenie z tytułu poniesionych nakładów na przygotowanie realizacji zadania.

8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości i wartości dostaw (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w odniesieniu do całości zamówienia, jak również poszczególnych produktów zamawianego asortymentu w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np.: zmiana stanów osobowych, itp.) Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmianą ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie.

9. Przedmiot zamówienia i zakres świadczenia dostaw został szczegółowo określony we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SWZ. Wykonawca obowiązany jest zapoznać się z SWZ i jej załącznikami i zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach w nich opisanych.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktowo

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Wsparcia w Knurowie, ul. 1 Maja 45.

2. Część 2 zamówienia obejmuje zadanie 2 pn.: Mięso i wędliny, zgodnie z wykazem artykułów zawartych w formularzu cenowym stanowiącym zał. nr 3) do „Formularza ofertowego”.

3. Zakres tej części polega m.in. na systematycznej i terminowej dostawie artykułów żywnościowych objętych umową na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego z przynajmniej dwudniowym wyprzedzeniem. Zamówienia składane będą pisemnie na podstawie maila lub telefonicznie.

4. Miejscem dostawy zamówienia będzie Ośrodek Wsparcia w Knurowie, ul. 1 Maja 45. Transport i dostawa zamówienia odbywa się na koszt Wykonawcy.

5. Zamówione artykuły żywnościowe winny być dostarczone do Zamawiającego w nienaruszonych opakowaniach fabrycznych z widocznym terminem przydatności do spożycia, rodzajem, nazwą i ilością wyrobu, datą produkcji, krajem pochodzenia oraz innymi oznakowaniami zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Nazwa dostarczonego produktu musi być zgodna z nazwą na opakowaniu i nazwą w wykazie zawartym w formularzu cenowym na dane zadanie. Artykuły żywnościowe bez opakowań winny być dostarczane w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania.

6. Oferowane przez Wykonawcę artykuły żywnościowe muszą być zgodne z:
1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448),
2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r. poz. 1980),
3) rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 z późn. zm.)
4) ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jedn. Dz. U. 2023 r. poz. 872).

7. W przypadku odstąpienia przez Zamawiającego od realizacji danego zamówienia z uwagi na brak zapotrzebowania na poszczególne zadanie nie przysługuje żadne roszczenie z tytułu poniesionych nakładów na przygotowanie realizacji zadania.

8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości i wartości dostaw (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w odniesieniu do całości zamówienia, jak również poszczególnych produktów zamawianego asortymentu w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np.: zmiana stanów osobowych, itp.) Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmianą ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie.

9. Przedmiot zamówienia i zakres świadczenia dostaw został szczegółowo określony we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SWZ. Wykonawca obowiązany jest zapoznać się z SWZ i jej załącznikami i zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach w nich opisanych.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie

15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa

15110000-2 - Mięso

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktowo

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Wsparcia w Knurowie, ul. 1 Maja 45.

2. Część 3 zamówienia obejmuje zadanie 3 pn.: Warzywa i owoce, zgodnie z wykazem artykułów zawartych w formularzu cenowym stanowiącym zał. nr 4) do „Formularza ofertowego”.

3. Zakres tej części polega m.in. na systematycznej i terminowej dostawie artykułów żywnościowych objętych umową na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego z przynajmniej dwudniowym wyprzedzeniem. Zamówienia składane będą pisemnie na podstawie maila lub telefonicznie.

4. Miejscem dostawy zamówienia będzie Ośrodek Wsparcia w Knurowie, ul. 1 Maja 45. Transport i dostawa zamówienia odbywa się na koszt Wykonawcy.

5. Zamówione artykuły żywnościowe winny być dostarczone do Zamawiającego w nienaruszonych opakowaniach fabrycznych z widocznym terminem przydatności do spożycia, rodzajem, nazwą i ilością wyrobu, datą produkcji, krajem pochodzenia oraz innymi oznakowaniami zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Nazwa dostarczonego produktu musi być zgodna z nazwą na opakowaniu i nazwą w wykazie zawartym w formularzu cenowym na dane zadanie. Artykuły żywnościowe bez opakowań winny być dostarczane w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania.

6. Oferowane przez Wykonawcę artykuły żywnościowe muszą być zgodne z:
1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448),
2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r. poz. 1980),
3) rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 z późn. zm.)
4) ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jedn. Dz. U. 2023 r. poz. 872).

7. W przypadku odstąpienia przez Zamawiającego od realizacji danego zamówienia z uwagi na brak zapotrzebowania na poszczególne zadanie nie przysługuje żadne roszczenie z tytułu poniesionych nakładów na przygotowanie realizacji zadania.

8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości i wartości dostaw (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w odniesieniu do całości zamówienia, jak również poszczególnych produktów zamawianego asortymentu w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np.: zmiana stanów osobowych, itp.) Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmianą ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie.

9. Przedmiot zamówienia i zakres świadczenia dostaw został szczegółowo określony we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SWZ. Wykonawca obowiązany jest zapoznać się z SWZ i jej załącznikami i zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach w nich opisanych.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy

15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktowo

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Wsparcia w Knurowie, ul. 1 Maja 45.

2. Część 4 zamówienia obejmuje zadanie 4 pn.: Nabiał, zgodnie z wykazem artykułów zawartych w formularzu cenowym stanowiącym zał. nr 5) do „Formularza ofertowego”.

3. Zakres tej części polega m.in. na systematycznej i terminowej dostawie artykułów żywnościowych objętych umową na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego z przynajmniej dwudniowym wyprzedzeniem. Zamówienia składane będą pisemnie na podstawie maila lub telefonicznie.

4. Miejscem dostawy zamówienia będzie Ośrodek Wsparcia w Knurowie, ul. 1 Maja 45. Transport i dostawa zamówienia odbywa się na koszt Wykonawcy.

5. Zamówione artykuły żywnościowe winny być dostarczone do Zamawiającego w nienaruszonych opakowaniach fabrycznych z widocznym terminem przydatności do spożycia, rodzajem, nazwą i ilością wyrobu, datą produkcji, krajem pochodzenia oraz innymi oznakowaniami zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Nazwa dostarczonego produktu musi być zgodna z nazwą na opakowaniu i nazwą w wykazie zawartym w formularzu cenowym na dane zadanie. Artykuły żywnościowe bez opakowań winny być dostarczane w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania.

6. Oferowane przez Wykonawcę artykuły żywnościowe muszą być zgodne z:
1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448),
2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r. poz. 1980),
3) rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 z późn. zm.)
4) ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jedn. Dz. U. 2023 r. poz. 872).

7. W przypadku odstąpienia przez Zamawiającego od realizacji danego zamówienia z uwagi na brak zapotrzebowania na poszczególne zadanie nie przysługuje żadne roszczenie z tytułu poniesionych nakładów na przygotowanie realizacji zadania.

8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości i wartości dostaw (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w odniesieniu do całości zamówienia, jak również poszczególnych produktów zamawianego asortymentu w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np.: zmiana stanów osobowych, itp.) Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmianą ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie.

9. Przedmiot zamówienia i zakres świadczenia dostaw został szczegółowo określony we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SWZ. Wykonawca obowiązany jest zapoznać się z SWZ i jej załącznikami i zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach w nich opisanych.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15540000-5 - Produkty serowarskie

15510000-6 - Mleko i śmietana

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktowo

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Wsparcia w Knurowie, ul. 1 Maja 45.

2. Część 5 zamówienia obejmuje zadanie 5 pn.: Pieczywo i wyroby cukiernicze, zgodnie z wykazem artykułów zawartych w formularzu
cenowym stanowiącym zał. nr 6) do „Formularza ofertowego”.

3. Zakres tej części polega m.in. na systematycznej i terminowej dostawie artykułów żywnościowych objętych umową na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego z przynajmniej dwudniowym wyprzedzeniem. Zamówienia składane będą pisemnie na podstawie maila lub telefonicznie.

4. Miejscem dostawy zamówienia będzie Ośrodek Wsparcia w Knurowie, ul. 1 Maja 45. Transport i dostawa zamówienia odbywa się na koszt Wykonawcy.

5. Zamówione artykuły żywnościowe winny być dostarczone do Zamawiającego w nienaruszonych opakowaniach fabrycznych z widocznym terminem przydatności do spożycia, rodzajem, nazwą i ilością wyrobu, datą produkcji, krajem pochodzenia oraz innymi oznakowaniami zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Nazwa dostarczonego produktu musi być zgodna z nazwą na opakowaniu i nazwą w wykazie zawartym w formularzu cenowym na dane zadanie. Artykuły żywnościowe bez opakowań winny być dostarczane w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania.

6. Oferowane przez Wykonawcę artykuły żywnościowe muszą być zgodne z:
1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448),
2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r. poz. 1980),
3) rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 z późn. zm.)
4) ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jedn. Dz. U. 2023 r. poz. 872).

7. W przypadku odstąpienia przez Zamawiającego od realizacji danego zamówienia z uwagi na brak zapotrzebowania na poszczególne zadanie nie przysługuje żadne roszczenie z tytułu poniesionych nakładów na przygotowanie realizacji zadania.

8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości i wartości dostaw (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w odniesieniu do całości zamówienia, jak również poszczególnych produktów zamawianego asortymentu w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np.: zmiana stanów osobowych, itp.) Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmianą ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie.

9. Przedmiot zamówienia i zakres świadczenia dostaw został szczegółowo określony we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SWZ. Wykonawca obowiązany jest zapoznać się z SWZ i jej załącznikami i zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach w nich opisanych.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktowo

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Wsparcia w Knurowie, ul. 1 Maja 45.

2. Część 6 zamówienia obejmuje zadanie 6 pn.: Artykuły spożywcze różnych branż, zgodnie z wykazem artykułów zawartych w formularzu cenowym stanowiącym zał. nr 7) do „Formularza ofertowego”.

3. Zakres tej części polega m.in. na systematycznej i terminowej dostawie artykułów żywnościowych objętych umową na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego z przynajmniej dwudniowym wyprzedzeniem. Zamówienia składane będą pisemnie na podstawie maila lub telefonicznie.

4. Miejscem dostawy zamówienia będzie Ośrodek Wsparcia w Knurowie, ul. 1 Maja 45. Transport i dostawa zamówienia odbywa się na koszt Wykonawcy.

5. Zamówione artykuły żywnościowe winny być dostarczone do Zamawiającego w nienaruszonych opakowaniach fabrycznych z widocznym terminem przydatności do spożycia, rodzajem, nazwą i ilością wyrobu, datą produkcji, krajem pochodzenia oraz innymi oznakowaniami zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Nazwa dostarczonego produktu musi być zgodna z nazwą na opakowaniu i nazwą w wykazie zawartym w formularzu cenowym na dane zadanie. Artykuły żywnościowe bez opakowań winny być dostarczane w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania.

6. Oferowane przez Wykonawcę artykuły żywnościowe muszą być zgodne z:
1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448),
2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r. poz. 1980),
3) rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 z późn. zm.)
4) ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jedn. Dz. U. 2023 r. poz. 872).

7. W przypadku odstąpienia przez Zamawiającego od realizacji danego zamówienia z uwagi na brak zapotrzebowania na poszczególne zadanie nie przysługuje żadne roszczenie z tytułu poniesionych nakładów na przygotowanie realizacji zadania.

8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości i wartości dostaw (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w odniesieniu do całości zamówienia, jak również poszczególnych produktów zamawianego asortymentu w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np.: zmiana stanów osobowych, itp.) Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmianą ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie.

9. Przedmiot zamówienia i zakres świadczenia dostaw został szczegółowo określony we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SWZ. Wykonawca obowiązany jest zapoznać się z SWZ i jej załącznikami i zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach w nich opisanych.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktowo

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Wsparcia w Knurowie, ul. 1 Maja 45.

2. Część 7 zamówienia obejmuje zadanie 7 pn.: Ryby, zgodnie z wykazem artykułów zawartych w formularzu cenowym stanowiącym zał. nr 8) do „Formularza ofertowego”.

3. Zakres tej części polega m.in. na systematycznej i terminowej dostawie artykułów żywnościowych objętych umową na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego z przynajmniej dwudniowym wyprzedzeniem. Zamówienia składane będą pisemnie na podstawie maila lub telefonicznie.

4. Miejscem dostawy zamówienia będzie Ośrodek Wsparcia w Knurowie, ul. 1 Maja 45. Transport i dostawa zamówienia odbywa się na koszt Wykonawcy.

5. Zamówione artykuły żywnościowe winny być dostarczone do Zamawiającego w nienaruszonych opakowaniach fabrycznych z widocznym terminem przydatności do spożycia, rodzajem, nazwą i ilością wyrobu, datą produkcji, krajem pochodzenia oraz innymi oznakowaniami zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Nazwa dostarczonego produktu musi być zgodna z nazwą na opakowaniu i nazwą w wykazie zawartym w formularzu cenowym na dane zadanie. Artykuły żywnościowe bez opakowań winny być dostarczane w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania.

6. Oferowane przez Wykonawcę artykuły żywnościowe muszą być zgodne z:
1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448),
2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r. poz. 1980),
3) rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 z późn. zm.)
4) ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jedn. Dz. U. 2023 r. poz. 872).

7. W przypadku odstąpienia przez Zamawiającego od realizacji danego zamówienia z uwagi na brak zapotrzebowania na poszczególne zadanie nie przysługuje żadne roszczenie z tytułu poniesionych nakładów na przygotowanie realizacji zadania.

8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości i wartości dostaw (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w odniesieniu do całości zamówienia, jak również poszczególnych produktów zamawianego asortymentu w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np.: zmiana stanów osobowych, itp.) Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmianą ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie.

9. Przedmiot zamówienia i zakres świadczenia dostaw został szczegółowo określony we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SWZ. Wykonawca obowiązany jest zapoznać się z SWZ i jej załącznikami i zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach w nich opisanych.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03311000-2 - Ryby

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktowo

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z udziału w postępowaniu w okolicznościach wskazanych:
1) w art. 108 ust. 1 PZP oraz w art. 109 ust. 1 pkt 1) i pkt 4) PZP, z zastrzeżeniem art. 110 ust. 2 PZP
2) w art.7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego.

2. Wykluczenie Wykonawcy może nastąpić na każdym etapie postępowania o udzielenie zamówienia.

3. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.

4. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki, o których mowa wyżej w ust. 1 zostaną spełnione jeżeli żaden z Wykonawców występujących wspólnie nie będzie podlegać wykluczeniu z postępowania.

5. Z uwagi na brak określenia warunków udziału w postępowaniu w zakresie, o którym mowa w ust. 3, Zamawiający nie określa wymagań dotyczących korzystania przez Wykonawcę z zasobów innych podmiotów.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: a) oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 PZP, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej;
Wzór oświadczenia znajduje się w Załączniku nr 3 do SWZ.
Oświadczenie powyższe nie będzie wymagane w przypadku, gdy w postępowaniu zostanie złożona tylko jedna oferta.

b) odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 PZP, sporządzona nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;

c) Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa wyżej w lit. b), składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:
c.1) nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury,
- wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.

d) Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej w lit. c), zastępuje się je odpowiednio w całości lub w części dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone pod przysięgą, lub, jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument miał dotyczyć, nie ma przepisów o oświadczeniu pod przysięgą, złożone przed organem sądowym lub administracyjnym, notariuszem, organem samorządu zawodowego lub gospodarczego, właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy lub miejsce zamieszkania osoby, której dokument miał dotyczyć - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający nie określa wymagań w zakresie spełniania warunków udziału w postępowaniu i w związku z tym nie wymaga dokumentów w tym zakresie.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

1. Nie wymaga się złożenia wraz z ofertą dokumentów potwierdzających, że oferowane dostawy odpowiadają określonym przez Zamawiającego wymaganiom

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Oświadczenia i dokumenty składane wraz z ofertą:

1) plik z podpisem „Formularza ofertowego” w przypadku podpisania wypełnionego formularza podpisem zewnętrznym,

2) wypełniony „Formularz cenowy” dla wybranego zadania lub zadań, na które Wykonawca składa ofertę. Formularze cenowe na poszczególne zadania stanowią Załączniki nr 2-8 do „Formularza ofertowego”,

3) pełnomocnictwo do podpisania oferty, o ile prawo do podpisania oferty nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą, w formie określonej w rozporządzeniu powołanym w Rozdziale 7 ust. 1 SWZ,

4) odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru, dotyczące Wykonawcy / Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia / Podwykonawcy, z zastrzeżeniem Rozdziału 7 ust. 4 pkt 1) SWZ,

5) pełnomocnictwo do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, ewentualnie umowa o współdziałaniu, z której będzie wynikać przedmiotowe pełnomocnictwo. Pełnomocnik może być ustanowiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy.

6) oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 PZP Wykonawcy / Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia / Podwykonawcy, sporządzone na Załączniku nr 1) do „Formularza ofertowego” oraz podpisane przez osoby upoważnione do reprezentacji odpowiednio Wykonawcy / Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia / Podwykonawcy,

7) ewentualne zastrzeżone informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji wraz z uzasadnieniem – zgodnie z zasadami wskazanymi w Rozdziale 8 ust. 4 pkt 7) SWZ. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 222 ust. 5 PZP.


2. Dokumenty składane na wezwanie:
1) Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia wskazanych w ofercie Podwykonawcom, zobowiązany jest przedstawić w odniesieniu do tych podmiotów dokumenty wymienione w Rozdz. 5 ust. 2 pkt 1) lit. b) SWZ.
2) W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie dokumenty wymienione w Rozdz. 5 ust. 2 pkt 1) lit. a) i b) SWZ składa każdy z tych Wykonawców.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postepowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

2. Wraz z ofertą Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia zobowiązani są złożyć oświadczenia i dokumenty wskazane w sekcji V pkt. 5.11 ogłoszenia o zamówieniu

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Wzór umowy stanowi załącznik Nr 1 do SWZ

2. Zmiana postanowień umowy zawartej w wyniku niniejszego postępowania w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, dopuszczalna jest, gdy zachodzi co najmniej jedna z okoliczności wskazanych w przypadkach określonych przez Zamawiającego na podstawie art. 455 ust. 1 pkt 1) PZP poniżej oraz we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SWZ.

3. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień zawartej umowy na uzasadniony wniosek Wykonawcy/Zamawiającego, w następujących okolicznościach przewidzianych zgodnie z art. 455 ust. 1 pkt 1) PZP:
1) dopuszczalna jest zmiana Umowy polegająca na zmianie danych Wykonawcy bez zmiany samego Wykonawcy (np. zmiana siedziby, adresu, nazwy),
2) dopuszczalna jest zmiana nazwy, określenia przedmiotu świadczenia Wykonawcy przy zachowaniu tożsamości świadczenia i jego jakości,
3) dopuszczalne jest podwyższenie wynagrodzenia Wykonawcy ujętego w § 1 ust. 5 w sytuacji nieprzewidywalnego wzrostu ilości wydawanych posiłków,
4) dopuszczalna jest zmiana Umowy polegająca na zmianie ceny produktu ze względu na zmianę stawki podatku od towarów i usług - o różnicę w wysokości stawki podatku,
5) dopuszczalna jest zmiana Umowy polegająca na zmianie ceny produktu ze względu na zdarzenia losowe, w szczególności:
a) powódź,
b) pożar,
c) grad,
d) nieurodzaj danego produktu żywnościowego,
e) wojnę lub problemy wynikające z obecnie trwających wojen na świecie,
f) strajki rolników.

4. Wprowadzone zmiany nie mogą działać na niekorzyść Zamawiającego i prowadzić do podwyższenia ceny za sprzedaż i dostawę przedmiotu zamówienia, chyba, że zachodzą okoliczności wymienione w ust. 3 pkt 4) i pkt 5).

5. Jeżeli zdarzenia losowe wymienione w ust. 3 pkt 5) dotyczą tylko części umowy dopuszcza się możliwość rozwiązania lub zmiany tej części przedmiotu zamówienia, której powyższe przypadki dotyczą.

6. Warunkiem wprowadzenia zmian do umowy w okolicznościach wymienionych powyżej jest akceptacja udokumentowanego wniosku Strony w tej sprawie przez drugą Stronę umowy.

7. Zamawiający przewiduje również waloryzację wynagrodzenia Wykonawcy na podstawie art. 439 PZP - na warunkach określonych w § 9 wzoru umowy.

8. Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej w postaci aneksu do umowy pod rygorem nieważności.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-06 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Platformy e-zamówienia dostępnej pod adresem https://ezamowienia.gov.pl, zakładka: „Oferty/wnioski”.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-06 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-01-04

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Wyznacza się następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami:
1) Małgorzata Bańbor – Kierownik Ośrodka Wsparcia, tel. 32 441-97-52, e-mail: ow@mopsknurow.pl
2) Agata Twardawa – Starszy Specjalista ds. Kadr i Organizacyjnych tel. 32 33-55-000, e-mail: mops@mopsknurow.pl.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę naprawę zamka błyskawicznego- Jaworzno
  • Lokalizacja zleceniaśląskie
  • Data dodania01-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę naprawę zamka błyskawicznego. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI