Przedmiotem zamówienia są dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Przedmiotem zamówienia są dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Suwałkach i Oddziału Zewnętrznego w Giżycku
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSuwałki
  • WojewództwoPodlaskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2018-10-16
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyAreszt Śledczy w Suwałkach
  • Data publikacji ogłoszenia2018-10-03
  • Numer ogłoszenia631282-N-2018
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 631282-N-2018 z dnia 2018-10-03 r.

Areszt Śledczy w Suwałkach: Przedmiotem zamówienia są dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Suwałkach i Oddziału Zewnętrznego w Giżycku
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Suwałkach, krajowy numer identyfikacyjny 31959800000, ul. ul. Wojska Polskiego  29 , 16400   Suwałki, woj. podlaskie, państwo Polska, tel. 875 651 207, e-mail as_suwalki@sw.gov.pl, faks 875 650 328.
Adres strony internetowej (URL): www.zp.sw.gov.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.zp.sw.gov.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Nie
www.zp.sw.gov.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
tak, pisemnie
Adres:
16-400 Suwałki, ul. Wojska Polskiego 29

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Suwałkach i Oddziału Zewnętrznego w Giżycku
Numer referencyjny: DKW.2232.4.2018.BO
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę następujących artykułów: Część 1 – Przypraw - dostawa do Aresztu Śledczego w Suwałkach 1) Sól jodowana - opakowanie jedn. max. 1 kg – 1.780 kg, 2) Kawa zbożowa opakowanie jedn. max. 1 kg –630 kg, 3) Herbata granulowana- opakowanie jedn. max. 100 g – 460 kg, 4) Ketchup - opakowanie jedn. max. 5 kg – 390 kg, 5) Przyprawa do zup w płynie - opakowanie jedn. max. 1 l – 490 l, 6) Przyprawa jarzynka w proszku - opakowanie jedn. max. 1 kg – 460 kg 7) Koper nać suszona - opakowanie jedn. max. 100 g – 35 kg, 8) Pietruszka nać suszona - opakowanie jedn. max. 100 g – 29 kg, 9) Liść laurowy - opakowanie jedn. max. 100 g – 49 kg, 10) Majeranek - opakowanie jedn. max. 100 g – 58 kg, 11) Papryka mielona słodka - opakowanie jedn. Max. 100 g – 44 kg, 12) Pieprz czarny mielony - opakowanie jedn. max. 100 g – 67 kg, 13) Pieprz ziołowy - opakowanie jedn. max. 100 g – 58 kg, 14) Ziele angielskie- opakowanie jedn. max. 100 g – 44 kg, 15) Kwasek cytrynowy - opakowanie jedn. max. 1005 g – 12 kg, 16) Ocet - opakowanie jedn. max. 0,5 l – 113 l, 17) Majonez - opakowanie jedn. max. 1 kg – 259 kg, 18) Przyprawa do kurczaka - opakowanie jedn. max. 1 kg – 37 kg, 19) Przyprawa do bigosu - opakowanie jedn. max. 1 kg – 39 kg, 20) Musztarda – opakowanie jednostkowe max. 5 kg. –347 kg, 21) Chrzan tarty -opakowanie jednostkowe max. 5 kg – 805 kg, 22) Włoszczyzna suszona (- opak. jedn. max. 1 kg – 94 kg 23) Cynamon - opak. jedn. maks. 100 g – 5 kg, 24) Syrop owocowy - opak. Jedn. 10 l – 965 l, 25) Zupa pieczarkowa w proszku –opak. jedn. maks. 5 kg – 1.500 kg, 26) Zupa ogonowa w proszku – opak. jedn. maks. 5 kg – 723 kg, 27) Zupa rosół drobiowy w proszku – opak. jedn. maks. 5 kg –297 kg, 28) Żurek w proszku – opak. jedn. maks. 5 kg – 607 kg, Część 2- Przetwory z warzyw- dostawa do Aresztu Śledczego w Suwałkach 1) Leczo warzywne pasteryzowane - opak. jedn. max. 5 kg – 2.280 kg; 2) Koncentrat pomidorowy 30% -opak. jedn. max. 1 kg – 2.700 kg, 3) Szczaw konserwowy cięty, - opak. jedn. max. 1 kg – 1.300 kg, Część 3 - tłuszcze- dostawa do Aresztu Śledczego w Suwałkach 1) Margaryna do smarowania o zawartości tłuszczu 40%– kostka, opakowanie jednostkowe 250 g- 9.680 kg 2) Margaryna do smarowania o zawartości tłuszczu 60% – kostka, opakowanie jednostkowe 250 g - 1.570 kg 3) Olej roślinny uniwersalny- opakowanie jednostkowe 1,3,5 litrów – 3.180 l Część 4 – przetwory z owoców - dostawa do Aresztu Śledczego w Suwałkach 1) Dżem - opakowanie jedn. max. 15 kg –1.780 kg 2) Marmolada wieloowocowa - opak. jedn. max. 15 kg – 2.100 kg Część 5 - cukier 1) cukier - opak. jedn. max. 1 kg – 5.800 kg Część 6 – Przypraw - dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku 1) Sól jodowana - opakowanie jedn. max. 1 kg – 360 kg, 2) Kawa zbożowa opakowanie jedn. max. 1 kg –130 kg, 3) Herbata granulowana- opakowanie jedn. max. 100 g – 100 kg, 4) Ketchup - opakowanie jedn. max. 5 kg – 80 kg, 5) Przyprawa do zup w płynie - opakowanie jedn. max. 1 l – 100 l, 6) Przyprawa jarzynka w proszku - opakowanie jedn. max. 1 kg – 100 kg 7) Koper nać suszona - opakowanie jedn. max. 25 g – 7 kg, 8) Pietruszka nać suszona - opakowanie jedn. max. 25 g – 6 kg, 9) Liść laurowy - opakowanie jedn. max. 10 g – 10 kg, 10) Majeranek - opakowanie jedn. max. 10 g – 12 kg, 11) Papryka mielona słodka - opakowanie jedn. Max. 25 g – 9 kg, 12) Pieprz czarny mielony - opakowanie jedn. max. 25 g – 14 kg, 13) Pieprz ziołowy - opakowanie jedn. max. 25 g – 12 kg, 14) Ziele angielskie- opakowanie jedn. max. 15 g – 9 kg, 15) Kwasek cytrynowy - opakowanie jedn. max. 25 g – 3 kg, 16) Ocet - opakowanie jedn. max. 0,5 l – 23 l, 17) Majonez - opakowanie jedn. max. 1 kg – 55 kg, 18) Przyprawa do kurczaka -) opakowanie jedn. max. 1 kg – 8 kg, 19) Przyprawa do bigosu - opakowanie jedn. max. 1 kg – 8 kg, 20) Musztarda – opakowanie jednostkowe max. 5 kg. –70 kg, 21) Chrzan tarty -opakowanie jednostkowe max. 5 kg – 165 kg, 22) Włoszczyzna suszona - opak. jedn. max. 1 kg – 20 kg 23) Cynamon - opak. jedn. maks. 15 g – 1 kg, 24) Syrop owocowy - opak. Jedn. 10 l – 13 l, 25) Zupa pieczarkowa w proszku –opak. jedn. maks. 5 kg – 305 kg, 26) Zupa ogonowa w proszku –opak. jedn. maks. 5 kg – 145 kg, 27) Zupa rosół drobiowy w proszku –opak. jedn. maks. 5 kg –60 kg, 28) Żurek w proszku –opak. jedn. maks. 5 kg – 125 kg, Część 7- Przetwory z warzyw- dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku 1) Leczo warzywne pasteryzowane - opak. jedn. max. 5 kg – 465 kg; 2) Koncentrat pomidorowy 30% -opak. jedn. max. 1 kg – 500 kg, 3) Szczaw konserwowy cięty, - opak. jedn. max. 1 kg – 265 kg, Część 8 - tłuszcze- dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku 1) Margaryna do smarowania o zawartości tłuszczu 40% – kostka, opakowanie jednostkowe 250 g - 1750 kg 2) Margaryna do smarowania o zawartości tłuszczu 40% – kostka, opakowanie jednostkowe 250 g - 300 kg 3) Olej roślinny uniwersalny- opakowanie jednostkowe 1,3,5 litrów – 580 l Część 9 – przetwory z owoców- dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku 1) Dżem - opakowanie jedn. max. 15 kg –360 kg 2) Marmolada wieloowocowa - opak. jedn. max. 15 kg – 380 kg Część 10 - cukier- dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku 1) cukier - opak. jedn. max. 1 kg – 1050 kg 2. Zamawiający nie dopuszcza dostawy przedmiotu zamówienia o innej gramaturze, niż podana w opisie przedmiotu zamówienia 3. W/w artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie. 4. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy, co do jakości, jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. 5. Podane ilości są szacunkowe (maksymalne) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie. 6. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia za faktycznie dostarczone ilości towaru. 7. Z tytułu zmniejszenia wielkości zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia finansowe ani prawne. 8. Wymagania i warunki realizacji zamówienia stawiane Wykonawcy: 1) Miejsce realizacji zamówienia: części 1,2,3,4,5 - magazyn Aresztu Śledczego w Suwałkach ul. Wojska Polskiego 29 , części – 6,7,8,9,10 – magazyn Oddziału Zewnętrznego w Giżycku, ul. Warszawska 28A 2) Transport towaru odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 3) Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianego towaru zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie bądź faxem do godziny 900 na dwa dni przed dostawą. 4) Dostawa towaru odbywać się będzie od poniedziałku do piątku do godz. 1100 z wyłączeniem świąt. 5) Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanego towaru w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 6) Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 7) Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 8) Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 9) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 10) Wszystkie opakowania powinny być bezzwrotne. 11) Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu są artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiającego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywanie towarów ogólnie dostępnych, powszechnie oferowanych, takich jakie są oferowane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Zamawiający uwzględnił koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia poprzez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydatności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrzeżenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowanej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zmian ustawowych wysokości obowiązującej stawki VAT oraz waloryzacji cen jednostkowych na podstawie wskaźnika ogłoszonego przez GUS. W przypadku produktów żywnościowych, ze względu na ich specyfikę nie ma możliwości uwzględnienia w opisie przedmiotu zamówienia kosztu cyklu życia produktu. 12) CPV 15800000-różne produkty spożywcze , 15331000-7 – przetworzone warzywa 15332200-6 dżemy i marmolady, 15430000-1 tłuszcze jadalne, 15831200-4 cukier biały

II.5) Główny kod CPV: 15800000-0
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15331000-7
15332200-6
15430000-1
15831200-4


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 2019-10-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Każdy Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Ceny mogą ulec zmianie ( zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie umowy o wskaźnik za poprzedni kwartał wzrostu cen towarów i usług ogłoszony przez Główny Urząd Statystyczny. zmiana ceny dokonywana będzie na pisemny wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego złożony nie później niż na 14 dni przed wprowadzeniem zmiany. Zmiana ceny nastąpić może również w przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT w zakresie dotyczącym niezrealizowanej części umowy
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
1) Zamawiający nie ujawni informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (tekst jednolity Dz. U. z 2003 r. Nr 153, poz. 1503, z późn. zm.), jeżeli Wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert zastrzegł, że nie mogą być one udostępnione oraz wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. 2) Zamawiający uzna, iż Wykonawca wykazał/udowodnił, że zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa w szczególności gdy: a) wykaże/oświadczy, że informacje te nie zostały nigdzie upublicznione, b) wykaże, że stanowią one wartość techniczną lub/i technologiczną lub/i organizacyjną przedsiębiorstwa lub/i inne informacje posiadają wartość gospodarczą, c) wykaże jakie podjął działania w celu zachowania ich poufności. Sam fakt włożenia do koperty i oznakowania „tajemnica przedsiębiorstwa” nie wyczerpuje znamion wykazania działania zachowania ich poufności. 3) jeżeli według Wykonawcy oferta będzie zawierała informacje objęte tajemnicą jego przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji muszą być oznaczone klauzulą NIE UDOSTĘPNIAĆ – TAJEMNICA PRZEDSIĘBIORSTWA i umieszczone na końcu oferty (ostatnie strony w ofercie lub osobno). W innym przypadku wszystkie informacje zawarte w ofercie będą uważane za ogólnie dostępne i mogą być udostępnione pozostałym Wykonawcom razem z protokołem postępowania, 4) zastrzeżenie informacji, danych, dokumentów lub oświadczeń nie stanowiących tajemnicy przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o nieuczciwej konkurencji spowoduje ich odtajnienie. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:  administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Areszt Śledczy w Suwałkach, 16-400 Suwałki, ul. Wojska Polskiego 29, Tel. 87 565 12 07 reprezentowany przez Dyrektora Aresztu ;  inspektorem ochrony danych osobowych w Areszcie Śledczym w Suwałkach jest Pan Paweł Krupiński, kontakt: adres e-mail: iod_as_suwalki@sw.gov.pl; telefon Tel. 87 566 12 55  Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego numer DKW.2232.4.2018.BO. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Suwałkach i Oddziału Zewnętrznego w Giżycku , prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego;  odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”;  Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;  obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;  w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;  posiada Pani/Pan: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;  nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-10-16, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Przypraw - dostawa do Aresztu Śledczego w Suwałkach
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Sól jodowana - opakowanie jedn. max. 1 kg – 1.780 kg, 2) Kawa zbożowa opakowanie jedn. max. 1 kg –630 kg, 3) Herbata granulowana- opakowanie jedn. max. 100 g – 460 kg, 4) Ketchup - opakowanie jedn. max. 5 kg – 390 kg, 5) Przyprawa do zup w płynie - opakowanie jedn. max. 1 l – 490 l, 6) Przyprawa jarzynka w proszku - opakowanie jedn. max. 1 kg – 460 kg 7) Koper nać suszona - opakowanie jedn. max. 100 g – 35 kg, 8) Pietruszka nać suszona - opakowanie jedn. max. 100 g – 29 kg, 9) Liść laurowy - opakowanie jedn. max. 100 g – 49 kg, 10) Majeranek - opakowanie jedn. max. 100 g – 58 kg, 11) Papryka mielona słodka - opakowanie jedn. Max. 100 g – 44 kg, 12) Pieprz czarny mielony - opakowanie jedn. max. 100 g – 67 kg, 13) Pieprz ziołowy - opakowanie jedn. max. 100 g – 58 kg, 14) Ziele angielskie- opakowanie jedn. max. 100 g – 44 kg, 15) Kwasek cytrynowy - opakowanie jedn. max. 1005 g – 12 kg, 16) Ocet - opakowanie jedn. max. 0,5 l – 113 l, 17) Majonez - opakowanie jedn. max. 1 kg – 259 kg, 18) Przyprawa do kurczaka - opakowanie jedn. max. 1 kg – 37 kg, 19) Przyprawa do bigosu - opakowanie jedn. max. 1 kg – 39 kg, 20) Musztarda – opakowanie jednostkowe max. 5 kg. –347 kg, 21) Chrzan tarty -opakowanie jednostkowe max. 5 kg – 805 kg, 22) Włoszczyzna suszona (- opak. jedn. max. 1 kg – 94 kg 23) Cynamon - opak. jedn. maks. 100 g – 5 kg, 24) Syrop owocowy - opak. Jedn. 10 l – 965 l, 25) Zupa pieczarkowa w proszku –opak. jedn. maks. 5 kg – 1.500 kg, 26) Zupa ogonowa w proszku – opak. jedn. maks. 5 kg – 723 kg, 27) Zupa rosół drobiowy w proszku – opak. jedn. maks. 5 kg –297 kg, 28) Żurek w proszku – opak. jedn. maks. 5 kg – 607 kg,
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-10-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Przetwory z warzyw- dostawa do Aresztu Śledczego w Suwałkach
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Leczo warzywne pasteryzowane - opak. jedn. max. 5 kg – 2.280 kg; 2) Koncentrat pomidorowy 30% -opak. jedn. max. 1 kg – 2.700 kg, 3) Szczaw konserwowy cięty, - opak. jedn. max. 1 kg – 1.300 kg,
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331000-7,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-10-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: tłuszcze- dostawa do Aresztu Śledczego w Suwałkach
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Margaryna do smarowania o zawartości tłuszczu 40%– kostka, opakowanie jednostkowe 250 g- 9.680 kg 2) Margaryna do smarowania o zawartości tłuszczu 60% – kostka, opakowanie jednostkowe 250 g - 1.570 kg 3) Olej roślinny uniwersalny- opakowanie jednostkowe 1,3,5 litrów – 3.180 l
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15430000-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-10-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: przetwory z owoców - dostawa do Aresztu Śledczego w Suwałkach
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Dżem - opakowanie jedn. max. 15 kg –1.780 kg 2) Marmolada wieloowocowa - opak. jedn. max. 15 kg – 2.100 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15332200-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-10-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: cukier - dostawa do Aresztu Śledczego w Suwałkach
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) cukier - opak. jedn. max. 1 kg – 5.800 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15831200-4,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-10-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: Przypraw - dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Sól jodowana - opakowanie jedn. max. 1 kg – 360 kg, 2) Kawa zbożowa opakowanie jedn. max. 1 kg –130 kg, 3) Herbata granulowana- opakowanie jedn. max. 100 g – 100 kg, 4) Ketchup - opakowanie jedn. max. 5 kg – 80 kg, 5) Przyprawa do zup w płynie - opakowanie jedn. max. 1 l – 100 l, 6) Przyprawa jarzynka w proszku - opakowanie jedn. max. 1 kg – 100 kg 7) Koper nać suszona - opakowanie jedn. max. 25 g – 7 kg, 8) Pietruszka nać suszona - opakowanie jedn. max. 25 g – 6 kg, 9) Liść laurowy - opakowanie jedn. max. 10 g – 10 kg, 10) Majeranek - opakowanie jedn. max. 10 g – 12 kg, 11) Papryka mielona słodka - opakowanie jedn. Max. 25 g – 9 kg, 12) Pieprz czarny mielony - opakowanie jedn. max. 25 g – 14 kg, 13) Pieprz ziołowy - opakowanie jedn. max. 25 g – 12 kg, 14) Ziele angielskie- opakowanie jedn. max. 15 g – 9 kg, 15) Kwasek cytrynowy - opakowanie jedn. max. 25 g – 3 kg, 16) Ocet - opakowanie jedn. max. 0,5 l – 23 l, 17) Majonez - opakowanie jedn. max. 1 kg – 55 kg, 18) Przyprawa do kurczaka -) opakowanie jedn. max. 1 kg – 8 kg, 19) Przyprawa do bigosu - opakowanie jedn. max. 1 kg – 8 kg, 20) Musztarda – opakowanie jednostkowe max. 5 kg. –70 kg, 21) Chrzan tarty -opakowanie jednostkowe max. 5 kg – 165 kg, 22) Włoszczyzna suszona - opak. jedn. max. 1 kg – 20 kg 23) Cynamon - opak. jedn. maks. 15 g – 1 kg, 24) Syrop owocowy - opak. Jedn. 10 l – 13 l, 25) Zupa pieczarkowa w proszku –opak. jedn. maks. 5 kg – 305 kg, 26) Zupa ogonowa w proszku –opak. jedn. maks. 5 kg – 145 kg, 27) Zupa rosół drobiowy w proszku –opak. jedn. maks. 5 kg –60 kg, 28) Żurek w proszku –opak. jedn. maks. 5 kg – 125 kg,
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-10-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: Przetwory z warzyw- dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Leczo warzywne pasteryzowane - opak. jedn. max. 5 kg – 465 kg; 2) Koncentrat pomidorowy 30% -opak. jedn. max. 1 kg – 500 kg, 3) Szczaw konserwowy cięty, - opak. jedn. max. 1 kg – 265 kg,
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331000-7,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-10-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8 Nazwa: tłuszcze- dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Margaryna do smarowania o zawartości tłuszczu 40% – kostka, opakowanie jednostkowe 250 g - 1750 kg 2) Margaryna do smarowania o zawartości tłuszczu 40% – kostka, opakowanie jednostkowe 250 g - 300 kg 3) Olej roślinny uniwersalny- opakowanie jednostkowe 1,3,5 litrów – 580 l
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15430000-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-10-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9 Nazwa: przetwory z owoców- dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Dżem - opakowanie jedn. max. 15 kg –360 kg 2) Marmolada wieloowocowa - opak. jedn. max. 15 kg – 380 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15332200-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-10-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 10 Nazwa: cukier- dostawa do Oddziału Zewnętrznego w Giżycku
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) cukier - opak. jedn. max. 1 kg – 1050 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15831200-4,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-10-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię pręt żebrowany fi 10 i fi 12 w gar. A III N B500B po 50 t - Kolno
  • Lokalizacja zleceniapodlaskie
  • Data dodania27-03-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Kupię pręt żebrowany fi 10 i fi 12 w gar. A III N B500B po 50 t. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI