Dostawy artykułów spożywczych (sypkie) do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawy artykułów spożywczych (sypkie) do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoNowy Wiśnicz
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2018-12-27
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyZakład Karny
  • Data publikacji ogłoszenia2018-12-13
  • Numer ogłoszenia661668-N-2018
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 661668-N-2018 z dnia 2018-12-13 r.

Zakład Karny: Dostawy artykułów spożywczych (sypkie) do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, krajowy numer identyfikacyjny 31998300000, ul.   , 32720   Nowy Wiśnicz, woj. małopolskie, państwo Polska, tel. 014 612-85-66, e-mail dkw_nowy_wisnicz@sw.gov.pl, faks 146 128 569.
Adres strony internetowej (URL): www.zp.sw.gov.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowosci prawnej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Nie

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Składanie ofert odbywa sie za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012r prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca
Adres:
Zakład Karny w Nowym Wiśniczu, Leksandrowa, 32-720 Nowy Wiśnicz

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych (sypkie) do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu
Numer referencyjny: D/Kw.2232.5.2018
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu jest: Grupa I – Produkty ogólnospożywcze 15800000-6 oraz 15300000-1 1. Cynamon mielony kg 2,5 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 2. Kawa zbożowa kg 800 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 3. Herbata granulowana czarna kg 800 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 4. Kminek kg 10 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 5. Kwasek cytrynowy kg 5 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 6. Ziele angielskie całe kg 20 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 7. Papryka mielona kg 70 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 8. Liść laurowy kg 20 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 9. Majeranek kg 20 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 10. Ocet spirytusowy 10% l 60 - opakowanie jednostkowe do 1 l 11. Pieprz czarny mielony kg 80 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 12.Przyprawy do bigosu kg 10 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 13.Przyprawa do gulaszu kg 10 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 14. Przyprawa typu VEGETA kg 500 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 15. Przyprawa do zupy w płynie l 800 - opakowanie jednostkowe do 1 l 16. Czosnek granulowany kg 50 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 17. Koper suszony kg 50 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 18. Natka pietruszki suszona kg 20 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 19. Por suszony kg 20 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 20. Mieszanka warzyw suszonych kg 500 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 21. Sos biały w proszku kg 80 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 22. Sos boloński w proszku kg 80 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 23. Sos grzybowy w proszku kg 80 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 24. Sól jodowana warzona kg 1300 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 25. Syrop owocowy l 1000 - opakowanie jednostkowe do 5 l 26. Zupa jarzynowa w proszku kg 500 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 27. Zupa pieczarkowa w proszku kg 100 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 28. Zupa selerowa w proszku kg 100 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 29. Zupa porowa w proszku kg 100 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 30. Barszcz biały w proszku kg 150 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 31. Bulion drobiowy w proszku kg 500 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 32. Bulion jarzynowy w proszku kg 300 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 33. Miód sztuczny płynny kg 600 - opakowanie jedn. słoik do 0,4 kg 34. Żurek w proszku kg 150 - opakowanie jednostkowe do 5 kg Okres przydatności do spożycia min. 90 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego. Grupa II – Produkty zbożowe i cukry 15600000-4:0 oraz 15800000-6 1.Kasza jęczmienna średnia kg 2000 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 2.Płatki owsiane kg 300 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 3. Kasza manna kg 800 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 4. Mąka pszenna typ 500 kg 2000 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 5. Mąka ziemniaczana kg 500 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 6. Ryż biały kg 2800 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 7. Makaron 2 jajeczny (nitki, świderki) kg 6000 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 8. Cukier kryształ kg 5000 - opakowanie jednostkowe do 1 kg Okres przydatności do spożycia min. 90 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego. Grupa III – Przetwory owocowo – warzywne 15400000-2 oraz 15300000-1 1. Chrzan tarty kg 200 - opakowanie jedn. słoik do 1 kg 2. Papryka konserwowa płaty kg 100 - opakowanie jedn. słoik do 1 kg 3. Groszek konserwowy kg 200 - opakowanie jednostkowe do 0,4 kg 4. Sałatka szwedzka kg 2200 - opakowanie jedn. słoik do 5 kg 5. Sałatka wielowarzywna kg 2000 - opakowanie jedn. słoik do 5 kg 6. Dżemy kg 1 200 - opakowanie jedn. 10 do 15 kg 7. Dżemy z owoców bez pestkowych (czarna porzeczka, truskawka, brzoskwinia) kg 300 - opakowanie jedn. słoik do 0,4 kg 8 .Marmolada wieloowocowa kg 1200 - opakowanie jedn. 10 do 15 kg 9. Przecier ogórkowy kg 250 - opakowanie jedn. słoik do 5 kg 10. Ogórki konserwowe kg 1500 - opakowanie jedn. słoik do 5 kg 11. Kapusta czerwona konserwowa kg 1800 - opakowanie jedn. słoik do 5 kg 12. Leczo pieczarkowe kg 1800 - opakowanie jedn. słoik do 5 kg 13. Fasolka czerwona konserwowa kg 200 - opakowanie jedn. do 0,4 kg 14. Koncentrat pomidorowy 30% kg 1800 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 15. Kotlet sojowy a´la schabowy kg 500 - opakowanie jedn. do 10 kg 16. Granulat sojowy kg 380 - opakowanie jedn. do 15 kg 17. Pasztety sojowe kg 600 - opakowanie jedn. od 100-130g przyjęta gramatura opakowania przy pierwszej dostawie będzie obowiązywać przez cały okres umowy. Okres przydatności do spożycia min. 90 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego. Grupa IV – Tłuszcze roślinne 15400000-2 1. Olej roślinny kg 1600 - opakowanie jedn. do 1 l. 2. Margaryna do smarowania pieczywa kg 9500 - opakowanie jedn. od 200-250g Margaryna do smarowania pieczywa – w skład której wchodzą wyłącznie tłuszcze roślinne (CPV 15412200-1), kostka, opakowania od 200 250g, pakowane w papierze pergaminowym, folii lub innym opakowaniu dopuszczonym do kontaktu z żywnością. Produkt o zawartości tłuszczy wyłącznie roślinnych min. 60 %, nieulegający podczas porcjowania rozpadaniu się, bez sztucznych barwników i konserwantów oraz dodatku tłuszczy roślinnych powodujących zmianę zapachu i smaku (np. tłuszcz kokosowy). Okres przydatności do spożycia min. 90 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego. Grupa V – Konserwy 15200000-0 oraz 15131000-5 1. Mielonka drobiowa kg 1800 - opakowanie jedn. alupak 130g bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 2. Pasztet drobiowy kg 1800 - opakowanie jedn. alupak 130g bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 3. Paprykarz szczeciński kg 1800 - opakowanie jedno. 300-330g sam otwieralne lub alupak 4. Sałatka makrelowa/ sałatka rybna pikantna kg 1800 - opakowanie jedno. 300-330g sam otwieralne lub alupak 5. Szprot w oleju kg 1000 - opakowanie jedno. 300-330g sam otwieralne lub alupak 6. Szprot w pomidorach kg 1000 - opakowanie jedno. 300-330g sam otwieralny lub alupak Okres przydatności do spożycia min. 90 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm). 2. Ilości szacunkowe mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy w zależności od stanu zaludnienia w jednostce. 3. Ze względu na cechy produktu art. 30 ust. 9 pkt. 1 ustawy prawo zamówień publicznych (dalej pzp) nie dotyczy przedmiotu zamówienia.

II.5) Główny kod CPV: 15400000-2
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15800000-6
15300000-1
15600000-4
15800000-6
15412200-1
15200000-0
15131000-5


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 2019-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: O udzielanie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: w ciągu ostatnich 3 lat wykonali minimum 1 dostawę warzyw, owoców na kwotę: a) dla grupy I – 35 000,00 zł, b) dla grupy II – 45 000,00 zł, c) dla grupy III – 65 000,00 zł, d) dla grupy IV – 47 000,00 zł, e) dla grupy V – 61 000,00 zł,
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy i usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena 60,00
stałość ceny 40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy z zakresie ceny (wzrost lub obniżenie) po upływie zadeklarowanego przez wykonawcę okresu stałości ceny (wymagana stała cena przez 6 m-cy trwania umowy). Zmiana ceny następować będzie na pisemny wniosek jednej ze stron i nie może być większa niż o ogłaszany przez GUS wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych za poprzedni miesiąc.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-12-27, godzina: 09:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: produkty ogólnospożywcze
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Grupa I – Produkty ogólnospożywcze 15800000-6 oraz 15300000-1 1. Cynamon mielony kg 2,5 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 2. Kawa zbożowa kg 800 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 3. Herbata granulowana czarna kg 800 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 4. Kminek kg 10 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 5. Kwasek cytrynowy kg 5 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 6. Ziele angielskie całe kg 20 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 7. Papryka mielona kg 70 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 8. Liść laurowy kg 20 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 9. Majeranek kg 20 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 10. Ocet spirytusowy 10% l 60 - opakowanie jednostkowe do 1 l 11. Pieprz czarny mielony kg 80 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 12.Przyprawy do bigosu kg 10 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 13.Przyprawa do gulaszu kg 10 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 14. Przyprawa typu VEGETA kg 500 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 15. Przyprawa do zupy w płynie l 800 - opakowanie jednostkowe do 1 l 16. Czosnek granulowany kg 50 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 17. Koper suszony kg 50 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 18. Natka pietruszki suszona kg 20 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 19. Por suszony kg 20 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 20. Mieszanka warzyw suszonych kg 500 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 21. Sos biały w proszku kg 80 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 22. Sos boloński w proszku kg 80 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 23. Sos grzybowy w proszku kg 80 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 24. Sól jodowana warzona kg 1300 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 25. Syrop owocowy l 1000 - opakowanie jednostkowe do 5 l 26. Zupa jarzynowa w proszku kg 500 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 27. Zupa pieczarkowa w proszku kg 100 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 28. Zupa selerowa w proszku kg 100 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 29. Zupa porowa w proszku kg 100 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 30. Barszcz biały w proszku kg 150 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 31. Bulion drobiowy w proszku kg 500 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 32. Bulion jarzynowy w proszku kg 300 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 33. Miód sztuczny płynny kg 600 - opakowanie jedn. słoik do 0,4 kg 34. Żurek w proszku kg 150 - opakowanie jednostkowe do 5 kg Okres przydatności do spożycia min. 90 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15300000-1

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
stałośc ceny 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Produkty zbożowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Grupa II – Produkty zbożowe i cukry 15600000-4:0 oraz 15800000-6 1.Kasza jęczmienna średnia kg 2000 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 2.Płatki owsiane kg 300 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 3. Kasza manna kg 800 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 4. Mąka pszenna typ 500 kg 2000 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 5. Mąka ziemniaczana kg 500 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 6. Ryż biały kg 2800 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 7. Makaron 2 jajeczny (nitki, świderki) kg 6000 - opakowanie jednostkowe do 5 kg 8. Cukier kryształ kg 5000 - opakowanie jednostkowe do 1 kg Okres przydatności do spożycia min. 90 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15600000-4, 15800000-6

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
stałosć ceny 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Przeywory owocowo - warzywne
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Grupa III – Przetwory owocowo – warzywne 15400000-2 oraz 15300000-1 1. Chrzan tarty kg 200 - opakowanie jedn. słoik do 1 kg 2. Papryka konserwowa płaty kg 100 - opakowanie jedn. słoik do 1 kg 3. Groszek konserwowy kg 200 - opakowanie jednostkowe do 0,4 kg 4. Sałatka szwedzka kg 2200 - opakowanie jedn. słoik do 5 kg 5. Sałatka wielowarzywna kg 2000 - opakowanie jedn. słoik do 5 kg 6. Dżemy kg 1 200 - opakowanie jedn. 10 do 15 kg 7. Dżemy z owoców bez pestkowych (czarna porzeczka, truskawka, brzoskwinia) kg 300 - opakowanie jedn. słoik do 0,4 kg 8 .Marmolada wieloowocowa kg 1200 - opakowanie jedn. 10 do 15 kg 9. Przecier ogórkowy kg 250 - opakowanie jedn. słoik do 5 kg 10. Ogórki konserwowe kg 1500 - opakowanie jedn. słoik do 5 kg 11. Kapusta czerwona konserwowa kg 1800 - opakowanie jedn. słoik do 5 kg 12. Leczo pieczarkowe kg 1800 - opakowanie jedn. słoik do 5 kg 13. Fasolka czerwona konserwowa kg 200 - opakowanie jedn. do 0,4 kg 14. Koncentrat pomidorowy 30% kg 1800 - opakowanie jednostkowe do 1 kg 15. Kotlet sojowy a´la schabowy kg 500 - opakowanie jedn. do 10 kg 16. Granulat sojowy kg 380 - opakowanie jedn. do 15 kg 17. Pasztety sojowe kg 600 - opakowanie jedn. od 100-130g przyjęta gramatura opakowania przy pierwszej dostawie będzie obowiązywać przez cały okres umowy. Okres przydatności do spożycia min. 90 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15400000-2, 15300000-1

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
stałośc ceny 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: Tłuszcze roślinne
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Grupa IV – Tłuszcze roślinne 15400000-2 1. Olej roślinny kg 1600 - opakowanie jedn. do 1 l. 2. Margaryna do smarowania pieczywa kg 9500 - opakowanie jedn. od 200-250g Margaryna do smarowania pieczywa – w skład której wchodzą wyłącznie tłuszcze roślinne (CPV 15412200-1), kostka, opakowania od 200 250g, pakowane w papierze pergaminowym, folii lub innym opakowaniu dopuszczonym do kontaktu z żywnością. Produkt o zawartości tłuszczy wyłącznie roślinnych min. 60 %, nieulegający podczas porcjowania rozpadaniu się, bez sztucznych barwników i konserwantów oraz dodatku tłuszczy roślinnych powodujących zmianę zapachu i smaku (np. tłuszcz kokosowy). Okres przydatności do spożycia min. 90 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15400000-2, 15412200-1

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
stałość ceny 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: Konserwy
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Grupa V – Konserwy 15200000-0 oraz 15131000-5 1. Mielonka drobiowa kg 1800 - opakowanie jedn. alupak 130g bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 2. Pasztet drobiowy kg 1800 - opakowanie jedn. alupak 130g bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 3. Paprykarz szczeciński kg 1800 - opakowanie jedno. 300-330g sam otwieralne lub alupak 4. Sałatka makrelowa/ sałatka rybna pikantna kg 1800 - opakowanie jedno. 300-330g sam otwieralne lub alupak 5. Szprot w oleju kg 1000 - opakowanie jedno. 300-330g sam otwieralne lub alupak 6. Szprot w pomidorach kg 1000 - opakowanie jedno. 300-330g sam otwieralny lub alupak Okres przydatności do spożycia min. 90 dni od daty dostarczenia do Zamawiającego.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0, 15131000-5

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
stałośc ceny 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię 24 słupy hea 220 wymiar 5.75 z dostawą - Jodłownik
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania15-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Kupię 24 słupy hea 220 wymiar 5.75 z dostawą. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI