DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W OKRESIE OD 01.01.2019 DO 31.12.2019 r.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoLisięcice
  • WojewództwoOpolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoAdministracja samorządowa
  • Termin składania wniosków2018-11-07
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyDom Pomocy Społecznej w Klisinie
  • Data publikacji ogłoszenia2018-10-24
  • Numer ogłoszenia640081-N-2018
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 640081-N-2018 z dnia 2018-10-24 r.

Dom Pomocy Społecznej w Klisinie: DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W OKRESIE OD 01.01.2019 DO 31.12.2019 r.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Klisinie, krajowy numer identyfikacyjny 29337300000, ul. Klisino  100 , 48118   Lisięcice, woj. opolskie, państwo Polska, tel. 774 857 593, e-mail dps_klisino@poczta.onet.pl, faks 774 857 594.
Adres strony internetowej (URL): www.bip.dps-klisino.pl, www.bip.dps.powiatglubczycki.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.bip.dps-klisino.pl, www.bip.dps.powiatglubczycki.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.bip.dps-klisino.pl, www.bip.dps.powiatglubczycki.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
wymagane jest złożenie ofert w formie pisemnej
Adres:
DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE KLISINO 100 48-118 LISIĘCICE BUDYNEK ADMINISTRACJI pokój nr 1 – SEKRETARIAT do dnia 07.11.2018r. do godz. 08.45

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W OKRESIE OD 01.01.2019 DO 31.12.2019 r.
Numer referencyjny: 5/2018
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
3


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Klisinie i podległych zakładów (Radynia, Boboluszki, Dzbańce i Bliszczyce) w okresie od 01.01.2019r. do 31.12.2019 r. (CPV 15800000-6) Różne artykuły spożywcze ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2019 ROK CZĘŚĆ I RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE L.p Nazwa Jedn. miary Ilość 1. Majonez (zaw. tłuszcz.25%) op. 0,9 kg kg 1059 2. Kawa zbożowa op. 0.5 kg kg 1041 3. Herbata granulowana op. 100 g kg 439 4. Cukier op. 1 kg kg 10439 5. Cukier waniliowy op. 0,15 g kg 25 6. Proszek do pieczenia op. 0,15 g kg 4 7. Kakao ciemne (niskotłuszczowe 10-12%) op.0,5kg kg 191 8. Budyń śmietankowy op. 1 kg kg 134 9. Kisiel owocowy op. 1 kg kg 223 10. Galaretka owocowa op. 1 kg kg 60 11. Cynamon mielony op. 1 kg kg 6 12. Drożdże op. 0,100 g kg 28 13. Mak (masa makowa) op. 0,5 kg kg 9 14. Miód op. 1 kg kg 1327 15. Żelatyna op. 1 kg kg 18 16. Biszkopty op. 1 kg kg 42 17. Kwasek cytrynowy op. 1 kg kg 16 18, Soda oczyszczona op. do 0,5 kg kg 0,20 19. Ocet 10% op. 1 l l 260 20. Przyprawa „Magi” w płynie op. 1l l 754 21. Sól op. 1 kg kg 1868 22. Majeranek op. 0,5 kg kg 14 23. Musztarda op. 1 kg kg 486 24. Ketchup łagodny (koncentrat pomidorowy min. 35%, przyprawy: kolendra, tymianek i inne) op. 1 kg kg 615 25. Ziele angielskie op. 0,5 kg kg 19 26. Liście laurowe op. 0,5 kg kg 7 27. Przyprawa do ryb op. 1 kg kg 18 28. Przyprawa do mięsa (sól, gorczyca, czosnek, cebula, pieprz, kminek, kolendra, papryka i inne) op. 1 kg kg 27 29. Pieprz mielony op. 1 kg kg 123 30. Makaron nitki 4 -jajeczny op. 1 kg kg 1408 31. Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki) op. 1 kg kg 2887 32. Makaron gruby spaghetti op. 1 kg kg 84 33. Makaron ryżowy op. 250 g kg 10 34. Cukier puder op. 400 g kg 36 35. Rodzynki op. do 0,5 kg kg 7 36. Makaron tortellini z mięsem op. 250 g kg 131 37. Kawa naturalna – mielona op. 250 g kg 871 38. Wafle suche okrągłe (op 130g) kg 5 39. Przyprawa czosnek granulowany op. do 1 kg kg 11 40. Przyprawa gyros (sól, papryka słodka, czosnek, cebula, kminek, pieprz, chilli, kolendra, tymianek i inne) op. do 1 kg kg 6 41. Przyprawa do flaków op. do 1 kg kg 8 42. Makaron zacierka op. do 1 kg kg 511 43. Przyprawa – papryka mielona op.1 kg kg 31 44. Przyprawa - gałka muszkatołowa mielona op. do 1 kg kg 2 45. Herbata owocowa (saszetki) różne smaki op. 1 kg kg 342 46. Wafelek typu „batonik” – wafel przekładany kremem kakaowym w czekoladzie op. 36g-40g kg 20 47. Batonik czekoladowy z nadzieniem tofii op. 45g-50g kg 63 48. Wiórki kokosowe op. do 0.5 kg kg 1 49. Orzechy włoskie op. do 0.5 kg kg 8 50. Ciastka nadziewane (biszkopty z galaretką o smaku np. pomarańczowym oblane czekoladą) opakowanie wielokrotnego zamykania, op. Od 140g do 160g kg 195 51. Zupa błyskawiczna tzw. chińska kg 20 52. Herbatniki op. 1 kg kg 175 53. Kminek op. 0.5 kg kg 3 54. Migdały całe op. do 0,5 kg kg 4 55. Woda mineralna gazowana1,5 l szt l 307 56. Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt. l 168 57. Czekolada gorzka op. do 100 g kg 125 58. Czekolada bezcukrowa op.do100 g kg 45 59. Curry op. do 0.5 kg kg 1 60. Przyprawa warzywna (warzywa suszone 15%, marchew, cebula, seler pietruszka, por, papryka i inne op. 1 kg kg 818 61. Przyprawa do kurczaka (sól, papryka, curry, czosnek, pomidory, pieprz i inne) op. 1 kg kg 38 62. Wafle kakaowe bez cukru op. 1 kg kg 153 63. Wafle słodkie luz op. 1 kg kg 85 64. Paluszki słone op. do 200 g kg 53 65. Cukierki owocowe landrynki op. 1 kg kg 48 66. Kutia sypka op. 0,5 kg kg 22 67. Przyprawa kolendra op. do 0,5 kg kg 1 68. Przyprawa rozmaryn op. do 1 kg kg 1 69. Przyprawa tymianek op. do 1 kg kg 2 70. Cukierki czekoladowe op. 1 kg kg 100 71. Bazylia op. 0,5 kg kg 2 72. Chrupki kukurydziane, bez cukru op. do 200 g kg 148 73. Krakersy (op. 100 g) kg 82 74. Ciastka pierniki kg (op. 0,5kg) kg 140 75. Rogal z nadzieniem kakaowym typu croissant op. od 80g-90g (pakowany po 1szt) kg 44 76. Masa krówkowa op. do 1 kg kg 48 77. Czekolada nadziewana op.do100 g kg 250 78. Imbir przyprawa op. do 0,5 kg kg 1 79. Kawa cappuccino 180 g szt. kg 531 80. Przyprawa oregano op. do 0,5 kg kg 2 81. Napój typu tymbark op. 1 l l 743 82. Kotlety sojowe op 1 kg kg 11 83. Napój – sok z marchwi, jabłka i pomarańczy, przecierowy, pasteryzowany ,przeciery i soki min. 55 %, op. butelka szklana poj. do 1 l. l 245 84. Syrop owocowy, sok owocowy l. (rozcieńczalność 1:9) op. do 5 l zawartość ekstratu nie mniej niż 50%, bez substancji konserwujących, pasteryzowany l 1766 85. Herbatniki bezcukrowe op. do 1 kg kg 149 CZĘŚĆ II ZUPY I SOSY L.p Nazwa Jedn. miary Ilość 1. Zupa – żur op. 1 kg kg 46 2. Zupa – grzybowa op. 1 kg kg 9 3. Zupa – grochowa op. 1 kg kg 9 4. Zupa – barszcz biały op. 1 kg kg 47 5. Zupa – ogonowa op. 1 kg kg 60 6. Sos pieczeniowy op. 1 kg kg 68 7. Sos pieczarkowy op. 1 kg kg 20 8. Sos grzybowy op. 1 kg kg 8 9. Sos boloński op. 1 kg kg 20 10. Zupa – barszcz czerwony op. 1 kg kg 14 11. Zupa – pieczarkowa op. 1 kg kg 13 12. Zupa – fasolowa op. 1 kg kg 5 13. Sos ziołowy winegret op 1 kg kg 8 14. Bulion drobiowo-wołowy op. 1 kg kg 28 CZĘŚĆ III PIECZYWO L.p Nazwa Jedn. miary Ilość 1. Chleb pszenno-żytni (krojony) 1 kg kg 47744 2. Chleb wieloziarnisty (krojony) 0,5 kg kg 5929 3. Baton (krojony) 0,400 kg kg 16884 4. Bułka zwykła 0,100 kg szt. 3220 5. Chleb żytni krojony kg kg 3808 6. Bułka tarta op. 1 kg kg 694 7. Babka drożdżowa 0,3 kg szt. 50 8. Babka piaskowa 0,3 kg szt. 633 9. Chleb graham wieloziarnisty – ciemny (krojony) do 1 kg kg 5734 10. Bułka słodka 0,120 kg szt. 5744 11. Suchary 0,5 kg kg 7 12. Pączki z dżemem i lukrem 0,07 kg szt. 5763 13. Chleb tostowy (krojony) do 1 kg kg 1000 14. Ciasto – sernik 1 kg kg 962 15. Ciasto – jabłecznik 1 kg kg 657 16. Ciasto – babka 1 kg kg 113 17. Ciasto – makowiec 1 kg kg 163 18. Ciasto – fale Dunaju 1 kg kg 61 19. Ciasto – brzoskwiniowe 1 kg kg 432 20. Ciasto – cytrynowe 1 kg kg 162 21. Ciasto – mako – ser 1 kg kg 71 22. Ciasto – marmurkowe królewiec 1 kg kg 57 23. Ciasto – chałwowe 1 kg kg 95 24. Ciasto – jogurtowe 1 kg kg 26 25. Ciasto – krówka 1 kg kg 605 26. Ciastko ptyś 65g szt szt. 2363 27. Ciastko eklerka 65g szt szt. 2377 28. Ciasto – piernik 1 kg kg 85 29. Bułka słodka francuska 120g szt kg 2496 30. Bułka maślana 120g szt kg 1647 31. Ciasto z owocami 1kg kg 15 1. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w asortymencie i ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. 2. Podane w ofercie ceny będą stałe przez okres trwania umowy z zastrzeżeniem zmiany stawek podatku VAT na podstawie obowiązujących przepisów prawnych w tym zakresie. Zmianie ulegnie kwota podatku VAT, a co za tym idzie cena brutto, natomiast cena netto pozostanie niezmieniona. 3. Podana szacunkowa ilość zapotrzebowania na produkty w SIWZ oraz w formularzu ofertowym nie jest ilością stałą, może być zwiększana lub zmniejszana według potrzeb Zamawiającego. 4. Zamawiający może jednostronnie zwiększyć wielkość przedmiotu zamówienia maksymalnie o 30% ogólnej wartości oferty netto Wykonawcy (jeżeli występują pakiety dotyczy to każdego z nich osobno). Z tego względu Wykonawcy nie przysługują wobec Zmawiającego jakiekolwiek roszczenia, w tym odszkodowawcze. 5. Zamawiający określa minimalną wielkość przedmiotu zamówienia jaka zostanie zrealizowana na poziomie 30% ogólnej wartości oferty netto Wykonawcy (jeżeli występują pakiety dotyczy to każdego z nich osobno). Z tego względu Wykonawcy nie przysługują wobec Zmawiającego jakiekolwiek roszczenia, w tym odszkodowawcze. 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania ilości zamawianych towarów w poszczególnych pozycjach oferty Wykonawcy. Z tytułu zwiększania lub zmniejszania ilości zamawianych towarów Wykonawcy nie przysługuje jakiekolwiek roszczenia, w tym odszkodowawcze. 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość rezygnacji z niektórych pozycji towarów z oferty Wykonawcy. Z tytułu rezygnacji z niektórych pozycji towarów z oferty Wykonawcy, Wykonawcy nie przysługuje jakiekolwiek roszczenia, w tym odszkodowawcze. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Kakao (10-12% tłuszczu) Kakao - (kakao w proszku) jest wyrobem otrzymanym przez sproszkowanie oczyszczonych, odtłuszczonych i prażonych ziaren Kakaowych. Kakao mało tłuste- o zawartości tłuszczu kakaowego od 10 do 12% suchej masy. Konsystencja - Proszek sypki, jednolity, dopuszcza się lekkie zbrylenia łatwo rozsypujące się. Barwa - Jasnobrązowa do brunatno czerwonej. Kawa naturalna mielona Wyrób pakowany w paczki próżniowe wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością Barwa - Od jasno- do ciemnobrązowej w zależności od stopnia upalenia, praktycznie jednolita Wygląd - Konsystencja sypka, o praktycznie wyrównanym stopniu granulacji, bez trwałych zbryleń. Smak i zapach - Charakterystyczny dla kawy palonej, naturalny, bez zapachu i smaku pleśni, zjełczenia, ziaren śmierdzących i smaku kawy Rio oraz innych obcych. Herbata owocowa (saszetki) Herbata powinna być nie zepsuta i praktycznie wolna od zanieczyszczeń obcych, pakowana w torebki o masie 2g wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Napar powinien posiadać smak i zapach charakterystyczny dla danego gatunku owocu. Czekolada nadziewana Czekolada nadziewana - czekolada uformowana z masy czekoladowej naturalnej, mlecznej, śmietankowej lub białej w ilości nie mniejszej niż 40% masy wyrobu, z nadzieniem. Powierzchnia - gładka z wyraźnym odciskiem wzoru formy, lekko błyszcząca, bez wyraźnych plam, zadrapań, pęknięć, może być zdobiona naturalnymi dodatkami, dopuszcza się jaśniejsze smugi, w przypadku wyrobów z masy czekoladowej mlecznej dopuszcza się powierzchnię lekko matową Barwa -Brązowa lub w przypadku skorupki z czekolady mlecznej – jasnobrązowa lub w przypadku skorupki z czekolady białej – kremowa. Konsystencja - Skorupki jednolita, twarda. Nadzienia charakterystyczna dla użytego nadzienia. Zawartość cukrów ogółem jako cukier inwertowany w suchej masie, % (m/m), nie więcej niż 65 Baton czekoladowy Wyroby czekoladowane - wyroby, których rdzeń stanowią korpusy miękkie, karmelki nadziewane, drażetki, wyroby wschodnie lub inne korpusy, a całą zewnętrzną warstwę lub jej część stanowi czekolada, dla której wymagania podano w odpowiednich przepisach. Powierzchnia - Z połyskiem, bez plam, zasiwień, zadrapań lub pęknięć, w przypadku wyrobów w kuwerturze mlecznej dopuszcza się powierzchnie lekko matową, pokrycie rdzenia całkowite lub częściowe w zależności od rodzaju wyrobu; powierzchnia dolna matowa, dopuszcza się do 2,5 % ilościowo wyrobów o nieznacznie uszkodzonej powierzchni lub niecałkowicie pokrytym spodzie; dla wyrobów o rdzeniu z owoców i wyrobów o rdzeniu miękkim i fantazyjnym kształcie dopuszcza się punktowe nie oblanie kuwerturą Konsystencja - Jednolita, twarda. Smakowitość - Właściwa dla użytej masy czekoladowej i rdzenia, bez smaku i zapachu obcego Sos grzybowy – pieczarkowy Koncentrat sosu grzybowego – produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw. Wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce Sos Boloński Koncentrat sosu bolońskiego – produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw. Wygląd - wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Zapach - właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. Baraszcz czerwony Barszcz czerwony instant - produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, a dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, który po zalaniu wrzątkiem i zamieszaniu stanowi zupę – I danie obiadowe gotowe. Produkt sypki, z widocznymi kawałkami dodatków deklarowanych w nazwie, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. Żur Koncentrat zupy - produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się zupę – I danie obiadowe. Wygląd - Wyrób sypki, z widocznymi kawałkami ziemniaków, warzyw od 5 do 20 mm, mięsa lub teksturatu sojowego, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. Przyprawa do mięsa Przyprawa do mięsa - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych. Konsystencja - Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia. Barwa - Niejednolita, właściwa składnikom. Przyprawa do ryb Przyprawa do ryb - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych. Konsystencja - Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia. Barwa - Niejednolita, właściwa składnikom. Smak - Charakterystyczny dla składników. Przyprawa do drobiu Przyprawa do drobiu - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych. Konsystencja – Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia. Barwa – Niejednolita, właściwa składnikom. Smak - Charakterystyczny dla składników. Zapach - Aromatyczny, charakterystyczny dla danej mieszanki. Przyprawa uniwersalna – warzywna Przyprawa do drobiu - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych. Konsystencja – Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia. Barwa – Niejednolita, właściwa składnikom. Smak - Charakterystyczny dla składników. Zapach - Aromatyczny, charakterystyczny dla danej mieszanki. Ocet Ocet – produkt przeznaczony do spożycia, otrzymany wyłącznie w procesie biologicznym dwóch fermentacji, alkoholowej i octowej z surowców pochodzenia rolniczego. Ocet powinien być wyprodukowany z następujących surowców: - przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, - innych produktów pochodzenia rolniczego, zawierających skrobię, cukry lub skrobię i cukry, włączając, lecz nie ograniczając go do ziarna zboż, słodu jęczmiennego, serwatki. Zawartość kwasów ogółem wyrażona jako bezwodny kwas octowy (g) nie mniej niż na 1000ml – 50. Kwasek cytrynowy Kwasek cytrynowy – produkt spożywczy o konsystencji sypkich kryształów. Konsystencja - Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek lub proszek. Barwa - Kryształy bezbarwne lub proszek biały. Zapach - Bez obcego zapachu. Smak – silnie kwaśny. Cynamon Cynamon - wysuszona kora zdjęta z gałęzi różnych gatunków drzewa rodzaju Cinnammonum, przygotowana w formie kawałków lub proszku. Barwa - Jasno-brązowa do brunatnej, jednolita. Konsystencja – Sypka, zmielony proszek przesiewający się bez reszty przez sito o oczkach 1mm Zapach – Swoisty, intensywny, bez zapachów obcych Smak - Słodko-piekący, bez posmaków obcych Żelatyna Żelatyna spożywcza produkt otrzymany z odtłuszczonych kości i miękkich odpadów poubojowych zwierząt rzeźnych przez przeprowadzenie nierozpuszczalnego kolagenu w glutynę. Majonez Wyrób otrzymany przez zemulgowanie oleju roślinnego jadalnego (olejów roślinnych jadalnych) w fazie wodnej, w obecności żółtka jaja kurzego. Dopuszcza się stosowanie następujących surowców i dodatków: jaj kurzych i ich przetworów, cukru, soli, mleka i jego przetworów, kwasów spożywczych (octowego, cytrynowego, mlekowego, jabłkowego i winowego), a także ich soli sodowych i potasowych, musztardy, owoców, warzyw, soków owocowych i warzywnych i ich koncentratów oraz substancji dodatkowych dozwolonych przy produkcji majonezu. Konsystencja – jednolita, gładka, niedopuszczalne rozwarstwienie lub obecność widocznych kropel oleju Barwa – jasnokremowa do jasnożółtej; dopuszczalna obecność przebarwień pochodzących z rozdrobnionych przypraw, niedopuszczalne zmiany barwy, np. ciemnienie Zapach – właściwy, charakterystyczny dla majonezu, niedopuszczalna obecność obcych zapachów. Smak - charakterystyczny dla majonezu, niedopuszczalne obce posmaki Musztarda Musztarda - przyprawa otrzymana z ziarna gorczycy, wody, soli, cukru, octu i innych składników smakowo-zapachowych, bez dodatku lub z dodatkiem substancji dodatkowych zgodnie z obowiązującym prawem. Stan opakowania - opakowanie zamknięte, nieuszkodzone, bez śladów wycieku zawartości. Barwa i wygląd - właściwa dla zastosowanych surowców i ewentualnie dodanych składników smakowo-zapachowych; dopuszcza się obecność czarnych punktów w przypadku stosowania gorczycy czarnej. Konsystencja - masa półpłynna z nieznaczną wyczuwalnością cząstek gorczycy i przypraw. Zapach - właściwy dla musztardy, z wyczuwalnym zapachem przypraw i użytych składników smakowo-zapachowych; bez zapachów obcych. Smak - Piekący, o zróżnicowanym natężeniu: od lekkiego dla musztardy stołowej i kremskiej do silnego dla musztardy sarepskiej, zaś w przypadku musztardy kremskiej słodkawy; dopuszcza się piekący, z wyczuwalnym smakiem użytych składników smakowo-zapachowych oraz wyraźnie słony w przypadku musztardy delikatesowej rodzaju Dijon; bez obcych posmaków. Ketchup Ketchup - produkt otrzymany ze świeżych lub/i przetworzonych pomidorów (owoce rozdrobnione, przecier, koncentrat) i innych warzyw (np. cebula, czosnek, seler, papryka) utrwalonych metodami fizycznymi, względnie chemicznymi, z dodatkiem przypraw aromatyczno-smakowych lub/i wyciągów z warzyw lub/i przypraw, dozwolonych środków słodzących, soli, kwasów spożywczych i ewentualnym dodatkiem substancji zagęszczających, utrwalone termicznie lub chemicznie. Barwa – Typowa dla użytych surowców, zmieniona procesem technologicznym. Zapach i smak – Charakterystyczny dla poszczególnych sosów w zależności od użytych składników, bez obcych zapachów i posmaków. Konsystencja i wygląd - Półpłynna do gęstej, ewentualnie z widocznymi cząstkami przypraw, kawałkami warzyw, owoców lub grzybów zależnie od rodzaju i sposobu przetwarzania zastosowanych surowców i półproduktów; w przypadku sosów ketchup jednorodna, przetarta masa bez ziarnistości. Zawartość ekstraktu ogólnego oznaczonego refraktometrycznie, ułamek masowy w %, nie mniej niż 35. Budyń Produkt spożywczy w postaci sypkiej otrzymany przez wymieszanie substancji zagęszczających, substancji aromatycznych naturalnych, identycznych z naturalnymi lub syntetycznych, barwników spożywczych, z dodatkiem lub bez dodatku substancji słodzących, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych spożywczych dodatków smakowych, oraz innych substancji dozwolonych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Wygląd – produkt sypki, dopuszczalne występowanie zbryleń składników rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów oraz ciemniejszych cząstek pochodzących z zastosowanych surowców. Konsystencja – charakterystyczna dla danego deseru. Smak i zapach - zbliżony do deklarowanego w nazwie deseru, bez obcych smaków i zapachów. Galaretka Produkt spożywczy w postaci sypkiej otrzymany przez wymieszanie cukru, substancji żelująco - zagęszczających, barwników spożywczych, kwasów spożywczych, substancji smakowo-zapachowych naturalnych lub syntetycznych oraz innych substancji dozwolonych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Wygląd – produkt sypki, dopuszczalne występowanie zbryleń składników rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów oraz ciemniejszych cząstek pochodzących z zastosowanych surowców. Konsystencja – charakterystyczna dla danego deseru. Barwa – zbliżona do barwy owocu deklarowanego w nazwie deseru Smak i zapach - zbliżony do deklarowanego w nazwie deseru, bez obcych smaków i zapachów. Kisiel Produkt spożywczy w postaci sypkiej otrzymany przez wymieszanie substancji zagęszczających, barwników spożywczych, kwasów spożywczych, substancji smakowo-zapachowych naturalnych lub syntetycznych z dodatkiem lub bez dodatku substancji słodzących oraz innych substancji dozwolonych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Wygląd – produkt sypki, dopuszczalne występowanie zbryleń składników rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów oraz ciemniejszych cząstek pochodzących z zastosowanych surowców Konsystencja – charakterystyczna dla danego deseru Barwa – zbliżona do barwy owocu deklarowanego w nazwie deseru. Smak i zapach - zbliżony do deklarowanego w nazwie deseru, bez obcych smaków i zapachów. Woda mineralna – gazwoana Woda podziemna wydobywana jednym lub kilkoma otworami naturalnymi lub wierconymi, pierwotnie czysta pod względem chemicznym i mikrobiologicznym, charakteryzująca się stabilnym składem mineralnym oraz właściwościami mającymi znaczenie fizjologiczne, powodującymi korzystne oddziaływanie na zdrowie ludzi, średnio nasycona dwutlenkiem węgla. Barwa – bezbarwny, klarowny płyn, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach - bezwonna, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Opakowanie 1,5 l Woda minerala – niegazowana Woda podziemna wydobywana jednym lub kilkoma otworami naturalnymi lub wierconymi, pierwotnie czysta pod względem chemicznym i mikrobiologicznym, charakteryzująca się stabilnym składem mineralnym oraz właściwościami mającymi znaczenie fizjologiczne, powodującymi korzystne oddziaływanie na zdrowie ludzi, nie nasycona dwutlenkiem węgla. Barwa – bezbarwny, klarowny płyn, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach - bezwonna, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Opakowanie 1,5 l Sól Sucha, niezawilgocona, czysta, o śnieżnobiałej bieli, bez grudek, sypka, bez obcych smaków i zapachów. Herbata granulowana Sucha niezawilgocona, o aromatycznym smaku i zapachu. Kawa zbożowa (rozpuszczalna) Sypka, bez grudek, niezawilgocona, sucha Drożdże Bez obcych smaków i zapachów. Liść laurowy Wysuszone liście zebrane z drzewa laurowego (Laurus nobilis L.) Brawa - Jasno-zielona do oliwkowo-zielonej z możliwym odcieniem mlecznym Konsystencja – łamliwa. Zapach - swoisty, bez zapachów obcych. Majeranek Przesortowane, poddane procesowi ocierania, w wyniku którego zostały wyeliminowane łodygi. Barwa - Szarozielonooliwkowa Zapach – Aromatyczny, silny, bez zapachów obcych Smak - Korzenny, gorzkawy Ziele angielskie Wysuszone, wykształcone, lecz niedojrzale owoce (jagody) rośliny Pimenta officinalis L. Brawa – Swoista, jasno-brązowa do ciemno-brunatnej Kształt – Kulisty z pozostałością 4-działowego kielicha oraz pozostałością szypułki Zapach – Swoisty, intensywny, bez zapach obcych Smak - Swoisty, intensywny, bez zapach obcych Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki) 4 jajeczny – makaron suchy, niezawilgocona, czysty, bez obcych smaków i zapachów, niepołamany. Makaron nitka 4 jajeczny – makaron suchy, niezawilgocona, czysty, bez obcych smaków i zapachów, niepołamany. Makaron zacierka makaron suchy, niezawilgocona, czysty, bez obcych smaków i zapachów, niepołamany. Przyprawa w płynie typu „Magi” Produkt spożywczy otrzymywany w wyniku hydrolizy surowców roślinnych lub zwierzęcych o dużej zawartości białka, głównie zawierający zhydrolizowane białko w postaci aminokwasów, sól kuchenną oraz wodę, w postaci płynu Barwa - Od jasnobrązowej do brunatnej Wygląd i konsystencja – płynna. Smak - Charakterystyczny dla hydrolizatu białkowego, łagodny, nie dopuszczalny smak gorzki Rodzynki Wygląd – kształt zachowany, jednorodny, barwa typowa dla gatunku i odmiany, z dopuszczalnym pociemnieniem. Tekstura i konsystencja elastyczna, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń. Smak i zapach charakterystyczny dla produktu bez smaków i zapachów obcych. Zawartość wody nie więcej niż10-35%. Dostarczony towar ma być świeży, bez oznak zepsucia. Opakowania nie mogą być uszkodzone ani zawilgocone . Wszelkie uszkodzenia, defekty towaru spowodują nieprzyjęcie go przez Zamawiającego. Na opakowaniach muszą być widoczne terminy przydatności. Pieczywo powinno być świeże, dobrze wyrośnięte, nie spieczone, smaczne. W przypadku użycia przez Zamawiającego w niniejszej SIWZ sformułowań wskazujących na producenta, znaki towarowe, patenty, pochodzenie itp., należy rozumieć, iż wskazaniu takiemu towarzyszą wyrazy „lub równoważny”. W skład Domu Pomocy Społecznej w Klisinie wchodzą następujące filie: - DPS Branice (83 mieszkańców), - DPS Boboluszki (76), - DPS Radynia (75), - DPS Dzbańce (199), - DPS Bliszczyce (81), - DPS Głubczyce (29), - DPS Kietrz (71) W Klisinie zamieszkuje 126 mieszkańców. Wszystkie filie znajdują się na terenie powiatu głubczyckiego. Kuchnie i całe zaplecza magazynowe znajdują się w Klisinie, Radyni, Boboluszkach, Dzbańcach i Bliszczycach. Kuchnia w Boboluszkach przygotowuje również posiłki dla DPS Branice, natomiast kuchnia w Radyni przygotowuje posiłki dla mieszkańców DPS Głubczyce. Dla filii w Kietrzu posiłki przygotowuje kuchnia w Dzbańcach. Do tych miejsc należy dostarczać zamawiane towary własnym transportem na wyłączny koszt i ryzyko dostawcy. Odległości od miejscowości Głubczyce: Głubczyce – Klisino 15 km Głubczyce – Radynia 15 km Głubczyce – Boboluszki 25 km Głubczyce – Dzbańce 18 km Głubczyce - Bliszczyce 26 km Zamawianie towaru odbywa się dwa razy w tygodniu – telefonicznie lub e-mailem Dostawa towaru dwa razy w tygodniu, godziny dostaw towarów od 07.00 do 14.00 od pn - pt . Zamawiający uzgodni indywidualnie z danym dostawcą godz. dostaw. Dowóz pieczywa – od poniedziałku do soboty do godz. 06.15 Sprzedawca zobowiązuje się do sukcesywnego wydawania - dostarczenia towarów z magazynu sprzedawcy we wskazane miejsce przez kupującego (łącznie z wniesieniem do magazynu kupującego). Dowóz przedmiotu zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Sprzedawcy, ubezpieczonym transportem, loco magazyny kupującego. Sprzedawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. Ponosi on całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i bierze na siebie odpowiedzialność za braki, wady powstałe w czasie transportu oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. Kupujący będą składali Sprzedawcy zamówienia na dostawy telefonicznie lub e-mailem minimum z jednodniowym wyprzedzeniem. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu i przechowywania powinien być zgodny z: - ustawą z dnia 25 VIII 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z poźn. zm.) oraz z obowiązującymi w Polsce i Unii Europejskiej aktami prawnymi; Dostawca artykułów spożywczych winien spełniać i respektować ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.4.2004, str. 1) Załącznik II do w/w rozporządzenia: ROZDZIAŁ IV TRANSPORT 1. Transportery i/lub kontenery używane do przewozu środków spożywczych muszą być utrzymywane w czystości i w dobrym stanie i kondycji technicznej, aby chronić środki spożywcze przed zanieczyszczeniem i muszą, w miarę potrzeby, być tak zaprojektowane i skonstruowane, by umożliwić właściwe czyszczenie i/lub dezynfekcję. 2. Pojemniki w pojazdach i/lub kontenerach nie mogą być używane do transportowania niczego poza środkami spożywczymi, jeśli mogłoby to prowadzić do zanieczyszczenia. 3. W przypadku gdy transportery i/lub kontenery są wykorzystywane do przewożenia czegokolwiek poza środkami spożywczymi lub do przewożenia różnych środków spożywczych jednocześnie, musi być zapewnione skuteczne rozdzielenie produktów. 4. Duże ilości środków spożywczych w postaci płynu, granulatu lub proszku muszą być transportowane w pojemnikach i/lub kontenerach/zbiornikach przeznaczonych do transportu środków spożywczych. Takie kontenery muszą być oznaczone w wyraźnie widoczny i nieścieralny sposób, w jednym lub w kilku językach Wspólnoty, aby wskazać, że są one używane do transportu żywności, lub muszą być oznaczone „tylko dla środków spożywczych”. 5. W przypadku gdy transportery i/lub kontenery zostały użyte do przewożenia czegokolwiek innego poza środkami spożywczymi lub do przewożenia różnych środków spożywczych, konieczne jest skuteczne czyszczenie między przewożeniem ładunków, aby uniknąć ryzyka zanieczyszczenia. 6. Środki spożywcze w transporterach i/lub kontenerach muszą być tak rozmieszczone i zabezpieczone, aby zminimalizować ryzyko zanieczyszczenia. 7. W miarę potrzeby, transportery i/lub kontenery wykorzystywane do przewożenia środków spożywczych muszą być przystosowane do utrzymania ich właściwej temperatury i, tam gdzie to konieczne, zaprojektowane tak, aby umożliwić kontrolowanie tych temperatur. Podmioty działające na rynku spożywczym są obowiązane przestrzegać wytycznych zawartych w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 Nr 171 poz. 1225 z póź. zm. Osoba pracująca w styczności z żywnością powinna uzyskać określone przepisami o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Kopie orzeczenia lekarskiego znajdują się w miejscu wykonywania pracy przez osobę, której dotyczy to orzeczenie.

II.5) Główny kod CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody CPV:


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2019-01-01   lub zakończenia: 2019-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Wykonawca dołącza do oferty następujące dokumenty i oświadczenia: Nazwa dokumentu Wymagany dokument Nr załącznika SIWZ Formularz ofertowy Załączony formularz ofertowy Zał. nr 1 Oświadczenie Oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania Zał. nr 2 Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy) Pełnomocnictwo Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, lub inne pełnomocnictwa jeżeli zasady reprezentacji nie wynikają jednoznacznie z dokumentu rejestracyjnego (ewidencyjnego) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w rozdz. 5 ust. 14 ppkt 14.3 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzające odpowiednio, że: nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; Jeżeli w kraju, którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w rozdz. 5 ust. 14, ppkt 14.3 zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jej reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę i miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby z uwzględnieniem terminów ich ważności. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez Wykonawcę, Zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Przewidziano następujące zmiany: - możliwość zmian cen w przypadku zmiany stawek podatku VAT na podstawie obowiązujących przepisów prawnych w tym zakresie. Zmiany są wprowadzone aneksem. Zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto danego asortymentu. Cena netto pozostanie niezmienna. O zmianie VAT-u na przedmiot umowy, Wykonawca informuje pisemnie Zamawiającego z 14-dniowym wyprzedzeniem przed terminem dostawy towaru, którego cena ulegnie zmianie. - regulacji prawnych wprowadzonych w życie po dacie podpisania umowy a mający wpływ na realizację przedmiotu umowy, - zmiany podwykonawcy pod warunkiem odpowiedniego zgłoszenia i po akceptacji przez Zamawiającego, - w przypadku rezygnacji Wykonawcy z udziału podwykonawcy, pod warunkiem zgłoszenia na piśmie Zamawiającemu - wystąpienia siły wyższej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego, - wystąpienia zdarzeń siły wyższej jako zdarzenia zewnętrznego, niemożliwego do przewidzenia i niemożliwego do zapobieżenia
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-11-07, godzina: 08:45,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: 1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dom Pomocy Społecznej w Klisinie, Klisino 100, 48-118 Lisięcice, te. 77 485 75 93; 2) inspektorem ochrony danych osobowych w Domu Pomocy Społecznej w Klisinie jest Pani Ewa Gawęcka , kontakt: adres e-mail : dps_klisino@poczta.onet.pl telefon 77 485 75 93*; 3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego nr postepowania 5/2018, nazwa: DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W OKRESIE OD 01.01.2019 DO 31.12.2019 r. prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; 4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”; 5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; 6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; 7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; 8) posiada Pani/Pan: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; 9) nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. ** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników. *** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:L.p Nazwa Jedn. miary Ilość 1. Majonez (zaw. tłuszcz.25%) op. 0,9 kg kg 1059 2. Kawa zbożowa op. 0.5 kg kg 1041 3. Herbata granulowana op. 100 g kg 439 4. Cukier op. 1 kg kg 10439 5. Cukier waniliowy op. 0,15 g kg 25 6. Proszek do pieczenia op. 0,15 g kg 4 7. Kakao ciemne (niskotłuszczowe 10-12%) op.0,5kg kg 191 8. Budyń śmietankowy op. 1 kg kg 134 9. Kisiel owocowy op. 1 kg kg 223 10. Galaretka owocowa op. 1 kg kg 60 11. Cynamon mielony op. 1 kg kg 6 12. Drożdże op. 0,100 g kg 28 13. Mak (masa makowa) op. 0,5 kg kg 9 14. Miód op. 1 kg kg 1327 15. Żelatyna op. 1 kg kg 18 16. Biszkopty op. 1 kg kg 42 17. Kwasek cytrynowy op. 1 kg kg 16 18, Soda oczyszczona op. do 0,5 kg kg 0,20 19. Ocet 10% op. 1 l l 260 20. Przyprawa „Magi” w płynie op. 1l l 754 21. Sól op. 1 kg kg 1868 22. Majeranek op. 0,5 kg kg 14 23. Musztarda op. 1 kg kg 486 24. Ketchup łagodny (koncentrat pomidorowy min. 35%, przyprawy: kolendra, tymianek i inne) op. 1 kg kg 615 25. Ziele angielskie op. 0,5 kg kg 19 26. Liście laurowe op. 0,5 kg kg 7 27. Przyprawa do ryb op. 1 kg kg 18 28. Przyprawa do mięsa (sól, gorczyca, czosnek, cebula, pieprz, kminek, kolendra, papryka i inne) op. 1 kg kg 27 29. Pieprz mielony op. 1 kg kg 123 30. Makaron nitki 4 -jajeczny op. 1 kg kg 1408 31. Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki) op. 1 kg kg 2887 32. Makaron gruby spaghetti op. 1 kg kg 84 33. Makaron ryżowy op. 250 g kg 10 34. Cukier puder op. 400 g kg 36 35. Rodzynki op. do 0,5 kg kg 7 36. Makaron tortellini z mięsem op. 250 g kg 131 37. Kawa naturalna – mielona op. 250 g kg 871 38. Wafle suche okrągłe (op 130g) kg 5 39. Przyprawa czosnek granulowany op. do 1 kg kg 11 40. Przyprawa gyros (sól, papryka słodka, czosnek, cebula, kminek, pieprz, chilli, kolendra, tymianek i inne) op. do 1 kg kg 6 41. Przyprawa do flaków op. do 1 kg kg 8 42. Makaron zacierka op. do 1 kg kg 511 43. Przyprawa – papryka mielona op.1 kg kg 31 44. Przyprawa - gałka muszkatołowa mielona op. do 1 kg kg 2 45. Herbata owocowa (saszetki) różne smaki op. 1 kg kg 342 46. Wafelek typu „batonik” – wafel przekładany kremem kakaowym w czekoladzie op. 36g-40g kg 20 47. Batonik czekoladowy z nadzieniem tofii op. 45g-50g kg 63 48. Wiórki kokosowe op. do 0.5 kg kg 1 49. Orzechy włoskie op. do 0.5 kg kg 8 50. Ciastka nadziewane (biszkopty z galaretką o smaku np. pomarańczowym oblane czekoladą) opakowanie wielokrotnego zamykania, op. Od 140g do 160g kg 195 51. Zupa błyskawiczna tzw. chińska kg 20 52. Herbatniki op. 1 kg kg 175 53. Kminek op. 0.5 kg kg 3 54. Migdały całe op. do 0,5 kg kg 4 55. Woda mineralna gazowana1,5 l szt l 307 56. Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt. l 168 57. Czekolada gorzka op. do 100 g kg 125 58. Czekolada bezcukrowa op.do100 g kg 45 59. Curry op. do 0.5 kg kg 1 60. Przyprawa warzywna (warzywa suszone 15%, marchew, cebula, seler pietruszka, por, papryka i inne op. 1 kg kg 818 61. Przyprawa do kurczaka (sól, papryka, curry, czosnek, pomidory, pieprz i inne) op. 1 kg kg 38 62. Wafle kakaowe bez cukru op. 1 kg kg 153 63. Wafle słodkie luz op. 1 kg kg 85 64. Paluszki słone op. do 200 g kg 53 65. Cukierki owocowe landrynki op. 1 kg kg 48 66. Kutia sypka op. 0,5 kg kg 22 67. Przyprawa kolendra op. do 0,5 kg kg 1 68. Przyprawa rozmaryn op. do 1 kg kg 1 69. Przyprawa tymianek op. do 1 kg kg 2 70. Cukierki czekoladowe op. 1 kg kg 100 71. Bazylia op. 0,5 kg kg 2 72. Chrupki kukurydziane, bez cukru op. do 200 g kg 148 73. Krakersy (op. 100 g) kg 82 74. Ciastka pierniki kg (op. 0,5kg) kg 140 75. Rogal z nadzieniem kakaowym typu croissant op. od 80g-90g (pakowany po 1szt) kg 44 76. Masa krówkowa op. do 1 kg kg 48 77. Czekolada nadziewana op.do100 g kg 250 78. Imbir przyprawa op. do 0,5 kg kg 1 79. Kawa cappuccino 180 g szt. kg 531 80. Przyprawa oregano op. do 0,5 kg kg 2 81. Napój typu tymbark op. 1 l l 743 82. Kotlety sojowe op 1 kg kg 11 83. Napój – sok z marchwi, jabłka i pomarańczy, przecierowy, pasteryzowany ,przeciery i soki min. 55 %, op. butelka szklana poj. do 1 l. l 245 84. Syrop owocowy, sok owocowy l. (rozcieńczalność 1:9) op. do 5 l zawartość ekstratu nie mniej niż 50%, bez substancji konserwujących, pasteryzowany l 1766 85. Herbatniki bezcukrowe op. do 1 kg kg 149
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: ZUPY I SOSY
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:L.p Nazwa Jedn. miary Ilość 1. Zupa – żur op. 1 kg kg 46 2. Zupa – grzybowa op. 1 kg kg 9 3. Zupa – grochowa op. 1 kg kg 9 4. Zupa – barszcz biały op. 1 kg kg 47 5. Zupa – ogonowa op. 1 kg kg 60 6. Sos pieczeniowy op. 1 kg kg 68 7. Sos pieczarkowy op. 1 kg kg 20 8. Sos grzybowy op. 1 kg kg 8 9. Sos boloński op. 1 kg kg 20 10. Zupa – barszcz czerwony op. 1 kg kg 14 11. Zupa – pieczarkowa op. 1 kg kg 13 12. Zupa – fasolowa op. 1 kg kg 5 13. Sos ziołowy winegret op 1 kg kg 8 14. Bulion drobiowo-wołowy op. 1 kg kg 28
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: PIECZYWO
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:L.p Nazwa Jedn. miary Ilość 1. Chleb pszenno-żytni (krojony) 1 kg kg 47744 2. Chleb wieloziarnisty (krojony) 0,5 kg kg 5929 3. Baton (krojony) 0,400 kg kg 16884 4. Bułka zwykła 0,100 kg szt. 3220 5. Chleb żytni krojony kg kg 3808 6. Bułka tarta op. 1 kg kg 694 7. Babka drożdżowa 0,3 kg szt. 50 8. Babka piaskowa 0,3 kg szt. 633 9. Chleb graham wieloziarnisty – ciemny (krojony) do 1 kg kg 5734 10. Bułka słodka 0,120 kg szt. 5744 11. Suchary 0,5 kg kg 7 12. Pączki z dżemem i lukrem 0,07 kg szt. 5763 13. Chleb tostowy (krojony) do 1 kg kg 1000 14. Ciasto – sernik 1 kg kg 962 15. Ciasto – jabłecznik 1 kg kg 657 16. Ciasto – babka 1 kg kg 113 17. Ciasto – makowiec 1 kg kg 163 18. Ciasto – fale Dunaju 1 kg kg 61 19. Ciasto – brzoskwiniowe 1 kg kg 432 20. Ciasto – cytrynowe 1 kg kg 162 21. Ciasto – mako – ser 1 kg kg 71 22. Ciasto – marmurkowe królewiec 1 kg kg 57 23. Ciasto – chałwowe 1 kg kg 95 24. Ciasto – jogurtowe 1 kg kg 26 25. Ciasto – krówka 1 kg kg 605 26. Ciastko ptyś 65g szt szt. 2363 27. Ciastko eklerka 65g szt szt. 2377 28. Ciasto – piernik 1 kg kg 85 29. Bułka słodka francuska 120g szt kg 2496 30. Bułka maślana 120g szt kg 1647 31. Ciasto z owocami 1kg kg 15
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię profile, kształtowniki w różnych wymiarach - Prudnik
  • Lokalizacja zleceniaopolskie
  • Data dodania27-03-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Kupię profile, kształtowniki w różnych wymiarach. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.