Dostawa artykułów żywnościowych w 2019r. dla Zespołu Szkół Ogólnokształcących w

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa artykułów żywnościowych w 2019r. dla Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Płońsku
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoPłońsk
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoJednostki organizacyjne administracji samorządowej
  • Termin składania wniosków2018-12-05
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyZespół Szkół Ogólnokształcących w Płońsku
  • Data publikacji ogłoszenia2018-11-27
  • Numer ogłoszenia653293-N-2018
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 653293-N-2018 z dnia 2018-11-27 r.

Zespół Szkół Ogólnokształcących w Płońsku: Dostawa artykułów żywnościowych w 2019r. dla Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Płońsku
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Ogólnokształcących w Płońsku, krajowy numer identyfikacyjny 13045866900000, ul. ul. Płocka  56 , 09100   Płońsk, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 236 622 145, e-mail zsoplonsk@neostrada.pl, faks 236 622 685.
Adres strony internetowej (URL): www.loplonsk.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.loplonsk.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.loplonsk.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
w formie pisemnej
Adres:
Zespół Szkół Ogólnokształcacych w Płońsku, 09-100 Płońsk ul. Płocka 56.

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych w 2019r. dla Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Płońsku
Numer referencyjny: ZSO.26-6.2018
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
10


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych w 2019 r. dla potrzeb Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Płońsku z siedzibą 09-100 Płońsk ul. Płocka 56. Przedmiot zamówienia został podzielony na części I - X, w tym: CZĘŚĆ I – MIĘSO I PRZETWORY CZĘŚĆ II – JAJA CZĘŚĆ III – PIECZYWO CZĘŚĆ IV – CIASTA CZĘŚĆ V – JABŁKA CZĘŚĆ VI – POZOSTAŁE OWOCE I WARZYWA CZĘŚĆ VII – PRODUKTY MLECZARSKIE CZĘŚĆ VIII – MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY, RYBY CZĘŚĆ IX – RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE CZĘŚĆ X – ZIEMNIAKI 2. Szczegółowy asortyment, zakres i wielkość poszczególnych części zamówienia, oraz wymagania dotyczące realizacji dostaw zostały określone w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia części I - X stanowiącym Załącznik nr 1do SIWZ. 3. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu innych artykułów spożywczych nie wymienionych w Opisie przedmiotu zamówienia (np. dla osób chorych lub z innymi dietami) po cenach wynikających z ogólnie dostępnego cennika Wykonawcy na dzień złożenia zamówienia przez Zamawiającego do limitu posiadanych środków finansowych. 4. Podane ilości towaru są wielkościami szacunkowymi, na etapie postępowania służą wyłącznie do obliczenia ceny oferty. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. 5. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania zamawianych artykułów spożywczych do odbiorcy wymienionego w ust. 1. niniejszego rozdziału na własny koszt i ryzyko, transportem przystosowanym do przewozu żywności oraz rozładunku towaru i złożenia go w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego w jego magazynach. 6. Zamówienia na dostawy bieżące, zgodne z potrzebami Zamawiającego będą składane z min. jednodniowym wyprzedzeniem, telefonicznie, e-mailem lub w czasie dostawy na dostawę następną. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność we wszystkie dni robocze od poniedziałku do piątku, a w uzasadnionych przypadkach na żądanie Zamawiającego również w soboty. 7. Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu są różne artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiającego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywanie towarów ogólnie dostępnych na rynku, powszechnie oferowanych, takich jakie są oferowane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Standardy jakości określają dostawy jako dobra popularne, wszędzie na rynku oferowane i wykonywane przez wszystkich wykonawców działających w określonej branży. Można je nabywać bez względu na miejscowość i czas. Zamawiający uwzględnił koszt cyklu życia zamawianych dostaw ponoszony w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia poprzez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydatności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrzeżenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowanej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zmian ustawowych, wysokości obowiązującej stawki VAT oraz waloryzacji cen jednostkowych na podstawie wskaźnika ogłoszonego przez GUS. Wskazanie w opisie przedmiotu zamówienia znaków towarowych, patentów lub pochodzenia stanowi przykładowe odniesienie do specyfiki przedmiotu zamówienia a wskazaniu takiemu towarzyszą wyrazy „lub równoważny”. Wykonawca, który powoła się na rozwiązania równoważne opisanym przez Zamawiającego jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 8. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia. 9. W okresie trwania umowy Dostawca na każde żądanie Zamawiającego zobowiązany jest przedstawić: a) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia, b) dokumenty potwierdzające stosowanie systemu HACCP. 10. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego własnym transportem przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe produktów, Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu kosztów transportu. 11. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do poszczególnych artykułów żywnościowych. 1) Wymagania dla mięsa i produktów mięsnych oraz podrobów: a) czystość -mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione; b) konsystencja -jędrna, elastyczna, odkształcająca się; c) smak i zapach -swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; d) barwa -od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej; e) mięso oznakowane przez lekarza weterynarii -zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych; f) mięso wołowe z bydła młodego (jałówek, wolców, buhajków); g) mięso wieprzowe nie pochodzące z knurów i loch; 2) Wymagania dla asortymentu wędliny: a) klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona. Niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych; 3) Wymagania dla drobiu i mięsa drobiowego, wędlin i podrobów drobiowych. Mięso drobiowe w elementach z kością : a) elementy właściwie umięśnione; nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą; b) linie cięcia równe, gładkie; w asortymentach ze skrzydłami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła; c) połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi; d) barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu; e) nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg; f) dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych; g) dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła. 4) Mięso drobiowe w elementach bez kości: a) mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien; b) dopuszcza się niewielkie rozerwania i nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania od skóry i kośćca c) barwa naturalna, charakterystyczna dla mięśni piersiowych danego gatunku drobiu d) nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; e) dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni mięśni elementów mrożonych. Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu; niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. 5) Przetwory muszą być dostarczane w oryginalnych opakowaniach, nie otwieranych i nie uszkodzonych podczas transportu, z widoczną datą przydatności do spożycia 6) Warzywa i owoce świeże, pierwsza klasa jakości, produkty kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, jak i po odpowiednim czasie przechowywania w warunkach zapewniających minimalne zmiany w wyglądzie i podstawowych parametrach opisujących ich własności. Odpowiednie pakowanie warzyw i owoców (np. worki umożliwiające cyrkulację powietrza, wytłaczanki chroniące warzywa i owoce miękkie), właściwy transport produktów do Zamawiającego gwarantujący dostawy pełnowartościowych produktów. 7) Cechy dyskwalifikujące produkty to: a) porażenie mokrą i suchą zgnilizną, b) zapleśnienie, c) zgnicie, d) zaparzenie, e) zwiędnięcie, f) sfermentowanie, g) porażenie chorobami, h) obcy zapach, i) uszkodzenia mechaniczne (w tym powstałe w czasie transportu od Wykonawcy do Zamawiającego -zmarznięcia, zaparzenia, zwiędnięcia itp., będące wynikiem transportowania warzyw i owoców w nieodpowiednich warunkach). j) uszkodzenia wywołane przez szkodniki, k) obecność szkodników i ich pozostałości, l) łykowatość, ł) miękkie i sparciałe korzenie. 8) Jaja świeże; charakteryzujące się czystą, nie uszkodzoną skorupką, białko powinno być przezroczyste i klarowne, rodzaj zgodny ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia. Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy -20 dni, 9) Cechy pieczywa: a) kształt i wygląd zewnętrzny powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. b)skórka pieczywa powinna być sprężysta, ściśle związana z miękiszem w kolorze od jasno do ciemnobrązowej w przekroju zanikająca równomiernie w kierunku miękiszu, nie powinna być cieńsza niż 2 mm. Powierzchnia skórki powinna być gładka, nie popękana i bez uszkodzeń mechanicznych. c) miękisz powinien być dobrze wypieczony, elastyczny, suchy, nie kruszący się, równomiernie porowaty, o jednolitej barwie, bez grudek mąki. d) smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. Niedopuszczalny jest smak i zapach obcy, mdły, stęchły, gorzki, kwaśny, niesłony lub zbyt słony. e) pieczywo powinno zachować świeżość: 72 godzin -pieczywo pakowane; 48 godzin -pieczywo niepakowane. 10) Przyprawy, sosy i zupy: a) opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; b) wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju i stopnia rozdrobnienia; konsystencja sypka, bez grudek, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń, delikatna; c) smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków; d) zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, przyjemny, bez obcych zapachów; e) właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. 11)Mąka: a) opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników zbożowo –mącznych, całe, szczelne; b) wygląd, tekstura i konsystencja: barwa biała z odcieniem żółtawym; konsystencja gładka, śliska w dotyku, sypka, bez grudek; c) smak: swoisty dla danej mąki; d) zapach: przyjemny, swoisty, charakterystyczny dla danej mąki, bez obcych zapachów; e) właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak obecności zanieczyszczeń fizycznych i biologicznych, 12) Makaron: a) opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników zbożowo –mącznych, całe, szczelne; b) wygląd, tekstura i konsystencja: barwa jednolita, kremowa lub jasnożółta bez pęknięć i rys, prawidłowy kształt, całe elementy, bez zanieczyszczeń fizycznych, błyszcząca powierzchnia, tekstura i konsystencja charakterystyczny dla danego gatunku, bez oznak zepsucia, uszkodzeń, prawidłowy kształt i barwa ziaren, bez zanieczyszczeń fizycznych, tekstura i konsystencja charakterystyczna dla stopnia rozdrobnienia i formy, suchy, gładka powierzchnia, szklisty po przełamaniu, w czasie gotowania zwiększenie objętości 2-3 razy, bez oznak lepkości i grudek, po ugotowaniu elastyczny, zachowuje pierwotny kształt, nie skleja się i nie ciemnieje; c) smak: po ugotowaniu smak i zapach odpowiadający produktowi świeżemu, wykluczony posmak skwaśniały lub gorzki; d) właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, obecności pleśni, szkodników, bakterii chorobotwórczych. 13) Kasze, ryż, produkty zbożowe : a) opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników zbożowo –mącznych, całe, szczelne; b) wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczny dla danego gatunku, bez oznak zepsucia, uszkodzeń, prawidłowy kształt i barwa ziaren, bez zanieczyszczeń fizycznych, tekstura i konsystencja charakterystyczna dla stopnia rozdrobnienia, sypka, suche, bez oznak lepkości i grudek, 1 część wagowa kaszy suchej po ugotowaniu ma dawać 2,5 części wagowych kaszy gotowanej; c) smak: po ugotowaniu smak i zapach odpowiadający produktowi świeżemu, wykluczony posmak skwaśniały lub gorzki; d) zapach: charakterystyczny, bez obcych zapachów, stęchłych; e) właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. 14) Herbaty a) opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; b) wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczny dla danego rodzaju produktu zabarwienie, jednolite, wygląd naparu żywy, tekstura i konsystencja sypkie, suche, w zależności od stopnia rozdrobnienia liści czy dodatku owoców, bez grudek, zlepień, torebki całe, suche, granulat suchy bez zbryleń i grudek; c) smak naparu: właściwy, charakterystyczny dla danego gatunku lub dodatków, bez obcych posmaków; d) zapach: właściwy, charakterystyczny dla danego gatunku i dodatków, bez obcych zapachów; e) właściwości fizykochemiczne i biologiczne: suche, brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. 15) Sól, cukier, wyroby cukiernicze, kakao. a) opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; b) wygląd, tekstura i konsystencja: cukier i sól barwa biała, pozostałe wygląd typowy dla produktu, bez oznak pleśni i szkodników; tekstura i konsystencja: kryształy sypkie, bez zlepów i grudek, pozostałe konsystencja chrupiąca, sucha; c) smak: właściwy, charakterystyczny dla danego produktu, słodki, przyjemny, sól - słony, bez obcych posmaków zjełczenia czy pleśni; d) zapach: właściwy, lekko słodkawy, charakterystyczny dla dodanego aromatu lub dodatków, bez obcych zapachów, sól b/zapachu; e) właściwości fizykochemiczne i biologiczne: suche, brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. 16) Koncentraty deserów (kisiele): a) opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; b) wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczny dla rodzaju, barwa charakterystyczna dla rodzaju; tekstura i konsystencja: sypka, bez grudek, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń, łatwo rozpuszczalne; c) smak: właściwy, charakterystyczny dla rodzaju i określonego smaku przez producenta, bez obcych posmaków; d) zapach: właściwy, charakterystyczny dla rodzaju, przyjemny, bez obcych zapachów; e) właściwości fizykochemiczne i biologiczne: suche, brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. 12. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zaliczki na poczet wykonania zamówienia.

II.5) Główny kod CPV: 15000000-0
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15100000-9
03142500-3
15810000-9
15812000-3
03222321-9
03222000-3
15500000-3
15896000-5
15221000-3
15234000-7
15200000-0
15300000-1
15400000-2
15600000-4
15800000-6
03212100-1


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2019-01-02   lub zakończenia: 2019-12-31
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
2019-01-02 2019-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie określa warunków szczegółowych udziału w postępowaniu w wymienionym powyżej zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie określa warunków szczegółowych udziału w postępowaniu w wymienionym powyżej zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie określa warunków szczegółowych udziału w postępowaniu w wymienionym powyżej zakresie.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
1) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
1. formularz oferty wraz z formularzami cenowymi dla właściwej Części I-X 2. oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w przepisieart. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp – Załącznik Nr 4 do SIWZ (każdy Wykonawca, który złożył ofertę w niniejszym postepowaniu przekazuje Zamawiającemu w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiajacego na stronie internetowej informacji o złożonych ofertach, o której mowa w przepisie art. 86 ust. 5 ustawy Pzp) 3. pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy - jezeli dotyczy 4.zobowiązanie do udostępnienia wykonawcy niezbędnych zasobów innego podmiotu - jezeli dotyczy
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Dopuszcza się zmiany w ilościach poszczególnych artykułów spożywczych określonych w formularzach cenowych w przypadku zmniejszenia lub zwiększenia zapotrzebowania na poszczególne dostawy. 2. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości dostaw wg asortymentu podanego w ofercie w trakcie realizacji umowy - według własnych potrzeb do limitu posiadanych środków finansowych. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu innych artykułów (w przypadkach koniecznych, czego nie dało się przewidzieć na dzień podpisania umowy) spożywczych nie wymienionych w opisie przedmiotu zamówienia po cenach wg aktualnego cennika Wykonawcy do limitu posiadanych środków finansowych. 5. Zmiana wynagrodzenia Wykonawcy określona w oparciu o ceny jednostkowe produktów przedstawione przez Wykonawcę w formularzach cenowych może ulec zmianie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT. Wówczas wynagrodzenie należne Wykonawcy podlegać będzie automatycznej waloryzacji odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującej w chwili powstania obowiązku podatkowego. 6. Za zgodą Zamawiającego dopuszcza się waloryzację cen jednostkowych netto według wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych dla żywności i napojów bezalkoholowych opublikowanego przez Główny Urząd Statystyczny w Biuletynie Statystycznym GUS. 7. Za zgodą Zamawiającego, na pisemny wniosek Wykonawcy cena jednostkowa może być waloryzowana nie częściej niż 2 razy w roku w okresie obowiązywania umowy do wysokości wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych opublikowanego przez Główny Urząd Statystyczny na stronie internetowej www.stat.gov.pl. 8. Ceny jednostkowe produktów Wykonawca może obniżyć w każdym momencie obowiązywania umowy bez wymagalności zawierania aneksu do umowy.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-12-05, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
Obowiązek informacyjny po stronie Zamawiającego wynikający z przepisów o RODO1) dotyczący danych osobowych wykonawców oraz osób trzecich (pozyskanych przez Wykonawców i przekazanych zamawiającemu) w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. 1)wyjaśnienie: rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1). 1.Klauzula informacyjna z art. 13 RODO . Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej RODO, informuję, że: 1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest /nazwa i adres oraz dane kontaktowe zamawiającego/: Zespół Szkół Ogólnokształcących w Płońsku ul. Płocka 56 p. Karina Kmiecińska dyrektor Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Płońsku telefon: 23 662 21 45; adres e-mail: dyrekcja@loplonsk.pl 2) inspektorem ochrony danych osobowych w /nazwa zamawiającego/ Zespole Szkół Ogólnokształcących w Płońsku jest Pani/Pan /imię i nazwisko, kontakt: adres e-mail, telefon/ * Andrzej Rybus-Tołłoczko; adres e-mail: IODO@rt-net.pl telefon: 602 556 965 3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego /dane identyfikujące postępowanie, np. nazwa, numer/ Dostawa artykułów żywnościowych w 2019r. dla Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Płońsku prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; 4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”; 5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; 6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; 7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO; 8) posiada Pani/Pan: a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **; c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; 9) nie przysługuje Pani/Panu: a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. * Wyjaśnienie: informacja w tym zakresie jest wymagana, jeżeli w odniesieniu do danego administratora lub podmiotu przetwarzającego istnieje obowiązek wyznaczenia inspektora ochrony danych osobowych. ** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników. *** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego. 2. Oświadczenie Wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO zawarte jest na formularzu oferty w pkt 9. stanowiącym Załącznik Nr 2 do SIWZ.
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: MIĘSO I PRZETWORY
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw : codziennie – nie później niż do godz. 8.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty należy dostarczać w pojemnikach z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, zamkniętych i oplombowanych w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomb. Każdy asortyment produktów winien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. 5. Okres przydatności do spożycia dla mięsa winien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. 6. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić w dniu dostawy do magazynu zamawiającego nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. 7. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: - nazwę produktu, - termin przydatności do spożycia, - nazwę dostawcy – producenta, adres, - warunki przechowywania, - oznaczenie partii produkcyjnej, - oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Baleron kg 50 2 Cielęcina b/k kg 30 3 Filet drobiowy kg 200 4 Filet królewski z indyka kg 70 5 Karkówka b/k wieprzowa kg 150 6 Kiełbasa biała kg 100 7 Kiełbasa cienka śląska kg 160 8 Kiełbasa krakowska kg 50 9 Kiełbasa szynkowa kg 50 10 Kiełbasa krakowska podsuszana kg 50 11 Kiełbasa żywiecka kg 30 12 Korpusy z kurczaka ze skrzydłami kg 50 13 Kości schabowe surowe kg 50 14 Udo ćwiartka kg 500 15 Łopatka wieprzowa b/k kg 200 16 Łopatka wędzona kg 35 17 Mięso mielone kg 600 18 Mięso wołowe b/k kg 50 19 Ogonówka wieprzowa kg 100 20 Pasztet drobiowy kg 100 21 Polędwica sopocka kg 150 22 Polędwica drobiowa z warzywami kg 50 23 Paluszki cienkie z szynki kg 200 24 Rolada zamkowa kg 20 25 Schab b/k wieprz. kg 300 26 Schab pieczony kg 20 27 Szynka b/k wieprzowa kg 350 28 Szynka konserwowa kg 50 29 Szynka wędzona gotowana kg 100 30 Szynka wiejska kg 100 31 Szynka z indyka prasowana kg 100 32 Szynka dębowa kg 50 33 Szynka biała gotowana kg 50
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-02
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: JAJA
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie – nie później niż do godz. 8.30 rano . 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły, dotyczące ilości dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 25 dni. Lp Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Jaja świeże – klasa M szt 6000
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-02
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: PIECZYWO
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie: poniedziałek – piątek, nie później niż do godz. 6.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Bułka tarta 500g szt 200 2 Bułki graham 90g szt 1000 3 Bułki kajzerki 80g szt 200 4 Bułki zwykłe pszenne 90g szt 10000 5 Bułki żytnie 90g szt 1000 6 Chleb graham 400g szt 200 7 Chleb orkiszowy 400g szt 1000 8 Chleb pszenny krojony 500g szt 2000 9 Chleb żytni z siemieniem i ziarnami słonecznika 400g szt 500 10 Chleb żytni 300g ( mąka żytnia, kwas żytni, sól, woda) szt 1000
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-02
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: CIASTA
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwości dostaw: codziennie od poniedziałku do piątku najpóźniej do godz. 8.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty winne być świeże, zgodne z obowiązującymi normami. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Bułka maślana 80g szt 1000 2 Ciasto drożdżowe 500g szt 15 3 Drożdżówki 80g szt 1000 4 Faworki kg 10 5 Keks 450g szt 20 6 Makowiec 500g szt 20 7 Pączki z marmoladą 70g szt 1000 8 Piernik z dżemem - kg kg 20 9 Sernik - kg kg 30
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15812000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-02
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: JABŁKA
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie do godz. 8.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Jabłka kg 2000
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03222320-2,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-02
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: POZOSTAŁE OWOCE I WARZYWA
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie od poniedziałku do piątku najpóźniej do godz. 8.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Ananas kg 20 2 Arbuz kg 50 3 Banany kg 600 4 Bazylia w doniczce szt 10 5 Brokuły świeże kg 200 6 Brzoskwinie kg 100 7 Buraki kg 200 8 Cebula kg 150 9 Cebula czerwona kg 15 10 Cukinia kg 150 11 Cytryny kg 120 12 Czereśnie kg 20 13 Czosnek polski główka kg 2 14 Dynia kg 30 15 Gruszki kg 500 16 Gruszki wędzone kg 3 17 Grzyby suszone 10g kg 0,5 18 Imbir kg 3 19 Jabłka suszone kg 3 20 Kalafior świeży kg 30 21 Kalarepa kg 50 22 Kapusta biała kg 600 23 Kapusta czerwona kg 150 24 Kapusta kiszona kg 400 25 Kapusta pekińska kg 300 26 Kiełki rzodkiewki 100g kg 20 27 Kiwi kg 200 28 Kompot owocowy 900ml szt 500 29 Koperek świeży pęczki 100 g kg 20 30 Mandarynki kg 300 31 Marchew kg 500 32 Mix sałat 350g kg 20 33 Natka pietruszki pęczki 100g kg 25 34 Nektarynki kg 100 35 Ogórki świeże kg 400 36 Ogórki konserwowe 900ml szt 200 37 Ogórki kiszone kg 200 38 Papryka świeża kg 350 39 Pieczarki kg 250 40 Pietruszka korzeń kg 80 41 Pomarańcze kg 300 42 Pomidory kg 600 43 Por kg 80 44 Rzodkiew biała i czarna kg 60 45 Rzodkiewka pęczki 200g kg 200 46 Sałata kg 200 47 Sałata lodowa - sztuki kg 150 48 Sałata rukola 100g kg 30 49 Seler kg 180 50 Seler naciowy pęczek kg 20 51 Szczaw konserwowy siekany 350g szt 100 52 Szczypiorek pęczki 100g kg 50 53 Szpinak kg 20 54 Śliwki suszone b/pestki kg 2 55 Śliwki węgierki kg 30 56 Truskawki świeże kg 50 57 Winogrona kg 100
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03200000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-02
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: PRODUKTY MLECZARSKIE
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwości dostaw: codziennie od poniedziałku do piątku najpóźniej do godz. 6.00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty winne być świeże, zgodne z obowiązującymi normami Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Jogurt naturalny 165g szt 500 2 Jogurt naturalny b/c 370g szt 80 3 Jogurt naturalny z ziarnami zbóż 150g wart. odżywcza w 100g produktu: wart. energet. 410kJ/97kcal, białko 4,1g, węglowodany 13,4g, tłuszcz 2,9g szt 600 4 Jogurt typu greckiego z owocami 150g (zaw. cukru 13,5g na 100 g gotowego produktu) szt 1000 5 Jogurt typu greckiego naturalny 180g szt 600 6 Jogurt z owocami i ziarnami zbóż 140g (zaw. cukru 13,5g na 100 g gotowego produktu) szt 800 7 Jogurt kremowy o smaku biszkoptów 120g (zaw. cukru max. 13,5g na 100 g gotowego produktu) szt 600 8 Jogurt ze szczepem bakterii bifidus, owocami 120g (zaw. cukru max. 13,5g na 100 g gotowego produktu) szt 800 9 Kefir 200g szt 300 10 Masło extra kostka zaw. tł. min.82% 200g szt 2000 11 Masło roślinne kubek 250g szt 200 12 Maślanka naturalna 400g szt 300 13 Mleko spożywcze w folii 2,0% 1l, mleko pasteryzowane w wysokiej temp, wart. odżywcza w 100g , wart. energetyczna 58kcal(243kJ), białko 3g, węglowodany 4,3g, tłuszcz 2,0g szt 3000 14 Ser biały półtłusty 3,5% tłuszczu (kg) kg 500 15 Ser feta 270g szt 100 16 Ser twardy żółty gouda (kg) kg 100 17 Ser twardy żółty salami pełnotłusty (kg) kg 300 18 Serek z dodatkiem wapnia, witamin 90g szt 500 19 Serek homogenizowany waniliowy 140g szt 800 20 Serek homogenizowany owocowy 140g szt 500 21 Serek wiejski lekki 150g szt 500 22 Serek wiejski z owocami 150g szt 500 23 Ser topiony zegary 200g szt 250 24 Śmietana 12% kubek 200ml szt 50 25 Śmietana 18% kubek 200ml szt 1200 26 Śmietana 30% w folii 250ml, wart. energetyczna 100g 291kcal (1218kJ) szt 500
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-02
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8 Nazwa: MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY, RYBY
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw codziennie: poniedziałek – piątek do godz. 8.30 rano; 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Barszcz ukraiński mrożony 2500g kg 30 2 Brokuł róża 2500g kg 60 3 Bukiet warzyw 2500g kg 200 4 Fasolka szparagowa zielona mroż.2500g kg 200 5 Filet z miruny ze skórą mrożony kg 700 6 Filety śledziowe solone kg 100 7 Frytki ziemniaczane karbowane 1500g kg 150 8 Groszek zielony 2500g kg 20 9 Kalafior mrożony 2000g kg 100 10 Kluski śląskie 2500g kg 300 11 Knedle z owocami 2500g kg 300 12 Lody 200ml kubek szt 160 13 Makrela wędzona kg 60 14 Marchew z groszkiem mrożona 2500g kg 50 15 Mieszanka chińska 450g kg 20 16 Mieszanka kompotowa 2500g kg 150 17 Pierogi z kapustą i grzybami 2500g kg 25 18 Pierogi z mięsem 2500g kg 100 19 Pierogi z owocami 2500g kg 200 20 Pierogi z serem 2500g kg 100 21 Porzeczka czerwona 2500g kg 60 22 Pyzy z mięsem 2500g kg 200 23 Pyzy ziemniaczane 2500g kg 60 24 Szpinak porcjowany 2500g kg 50 25 Truskawki mrożone cały owoc 2500g kg 300 26 Uszka z mięsem 450g kg 25 27 Uszka z pieczarkami 450g kg 50 28 Warzywa na patelnię 2500g kg 70 29 Wiśnie mrożone2500g kg 20 30 Zupa grzybowa 450g kg 80 31 Zupa jarzynowa 2500g kg 80 32 Paluszki rybne z fileta panierowane kg 32 33 Kopytka 2000g kg 100
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15896000-5, 15221000-3, 15234000-7

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-02
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9 Nazwa: RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw codziennie: poniedziałek – piątek, nie później niż do godz. 8.30 rano 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Bazylia suszona 10g szt 20 2 Biszkopty z galaretką w polewie czekoladowej 147g(wart. odżywcza w 100g produktu, wart. energetyczna 1535kcal/365kJ, białko 3,30g, węglowodany 70g,tłuszcz 7,30g) szt 300 3 Budyń 64g bez cukru 3/4 l mleka szt 200 4 Brzoskwinie konserwowe 850g szt 100 5 Chrupki kukurydziane 60g szt 200 6 Chrzan tarty 175g, skład: chrzan 90%, cukier, ocet spirytusowy, woda, sól, kw.. cytrynowy, regulator kwasowości, olej roślinny szt 30 7 Ciastka kruche - 1kg kg 20 8 Cieciorka 400g szt 30 9 Cukier z buraków cukrowych 1kg kg 800 10 Cukierki czekoladowe - 1kg kg 50 11 Czekolada mleczna 100g wartość odżywcza: 2216kJ/530kcal, białko 6g; tłuszcz 18,8g; cukier 56,9g szt 500 12 Dynia łuskana 100g szt 50 13 Dżem niskosłodzony różne smaki 280g. Sporządzony z 40g owoców na 100g produktu szt 1000 14 Fasola biała sucha 400g szt 120 15 Fasola biała duża jaś 400g szt 100 16 Fasola czerwona konserwowa z otwarciem 400g szt 80 17 Galaretki 75g różne smaki szt 700 18 Groch łuskany połówki 400g szt 100 19 Groszek konserwowy puszka z otwarciem 400g szt 200 20 Herbata granulowana 90g szt 300 21 Herbata owocowa 25saszetek szt 50 22 Herbatniki zwykłe 50g szt 800 23 Kakao 80g, wart. odżywcza w 100g produktu: wart. energetyczna 1276kJ/307kcal, białko 20,4g, węglowodany 15,6g, tłuszcz 11g szt 120 24 Kasza gryczana 400g luz szt 250 25 Kasza jaglana 500g szt 50 26 Kasza jęczmienna pęczak 400g luz szt 250 27 Kasza jęczmienna średnia 400g luz szt 50 28 Kasza manna 400g szt 50 29 Kawa inka 150g szt 80 30 Ketchup 500ml (łagodny/pikantny) skład; 198g pomidorów na 100g produktu szt 200 31 Kisiel b/cukru na 3/4l wody 60g (różne smaki) szt 350 32 Koncentrat pomidorowy 30% 190g, wart. odżywcza w 100g produktu: wart. energetyczna 435kJ/104kcal,, białko 5,6g;węglowodany 16,7g; tłuszcz 1,5g szt 150 33 Kotlety sojowe 100g szt 30 34 Krem czekoladowy do smarowania pieczywa z orzechami laskowymi i kakao 350g szt 250 35 Kukurydza konserwowa w puszce z otwarciem 400g szt 300 36 Liść laurowy 10g szt 50 37 Lubczyk suszony 10g szt 30 38 Majeranek 10g szt 150 39 Majonez stołowy 320ml zawartość tł. 70%, wart. odżywcza w 100g produktu: wart. energetyczna 2715kJ/648kcal, białko 0,9g, węglowodany 3,5g, tłuszcz 70,0g szt 500 40 Makaron łazanki 500g szt 150 42 Makaron nitka, świderki z mąki makaronowej 500g szt 600 43 Makaron kokardki z mąki makaronowej 400g szt 150 44 Makaron z pełnego przemiału 400g szt 50 45 Makaron zacierkowy 250g szt 150 46 Makaron spaghetti 500g szt 100 47 Makaron jajeczny ryż 250g szt 80 48 Makaron do lazanii 500g szt 100 49 Margaryna w kostce do gotowania, pieczenia i smażenia 250g o zmniejszonej zawartości tłuszczu (tł.ok.60%) szt 300 50 Masło orzechowe z kawałkami orzechów 350g szt 120 51 Mąka pszenna typ 500 1kg kg 300 52 Maka ziemniaczana 1kg kg 60 53 Mikołaje czekoladowe 60g szt 100 54 Miód naturalny 400g szt 50 55 Musztarda stołowa 180ml szt 80 56 Napoje w kartonach 2l wielosmakowe szt 30 57 Ocet jabłkowy 0,5l szt 10 58 Olej jadalny rzepakowy , rafinowany 1l, o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i kwasów wielonienasyconych poniżej 40% szt 200 59 Olej jadalny rzepakowy 200ml szt 30 60 Oregano suszone 10g szt 30 61 Orzechy włoskie łuskane 100g szt 30 62 Papryka mielona łagodna, ostra 15g szt 60 63 Paprykarz szczeciński 300g szt 130 64 Pasztecik drobiowy 50g (wart. odżywcza w 100g produktu: wart. energetyczna 760kJ/184ckal,białko 7g, węglowodany 4g, tłuszcz 16g) szt 1800 65 Pasztecik sojowy 115g szt 60 66 Pieprz czarny mielony 15g szt 100 67 Pieprz czarny ziarnisty 15g szt 20 68 Pieprz zielony ziarnisty 12g szt 50 69 Płatki jęczmienne 400g szt 30 70 Płatki kukurydziane 250g szt 400 71 Płatki owsiane 400g szt 30 72 Płatki śniadaniowe 250g szt 100 73 Płatki ryżowe 250g szt 50 74 Płatki żytnie 400g szt 30 75 Pomidory całe w zalewie b/skóry 400g szt 200 76 Przyprawa do gyrosa 30g (bez dodatku glutaminianu monosydowego) szt 30 77 Rodzynki 200g szt 50 78 Rozmaryn suszony 10g szt 20 79 Ryba w oleju (śledź) puszka 170g z otwieraczem szt 250 80 Ryba w pomidorach (śledź) puszka 170g z otwieraczem szt 350 81 Ryż brązowy 400g szt 50 82 Ryż zwykły 1kg kg 300 83 Słonecznik łuskany 100g szt 50 84 Soczewica 350g szt 20 85 Soki marchewkowe 300ml (różne smaki) b/cukru i substancji słodzących szt 600 86 Soki owocowe 1l (różne smaki) b/cukru i substancji słodzących szt 600 87 Soki owocowe 220ml (różne smaki) b/cukru i substancji słodzących szt 600 88 Soki warzywne 250ml b/cukru i substancji słodzących szt 200 89 Sos sałatkowy 9g szt 200 90 Sos spaghetti 500g (146 g pomidorów na 100g produktu, warzywa,cukier, sól, olej rzepakowy,zioła, przyprawy,czosnek) szt 150 91 Sos słodko – kwaśny 500g ( bez substancji konserwujących) szt 150 92 Sól jodowo-potasowa 350g szt 10 93 Sól miałka 1kg kg 250 94 Tuńczyk w sosie własnym kawałki 170g szt 150 95 Tymianek suszony 10g szt 20 96 Wafel pokryty czarną czekoladą z kremem kakaowym 48g szt 600 97 Woda mineralna 0,5l szt 4000 98 Woda mineralna 1,50l szt 100 99 Woda mineralna n/gaz 5l szt 50 100 Zioła prowansalskie 10g szt 30
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0, 15300000-1, 15400000-2, 15600000-4, 15800000-6

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-02
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 10 Nazwa: ZIEMNIAKI
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie do godz. 8.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Ziemniaki kg 8000 2 Ziemniaki młode kg 950
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03212100-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-02
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę czyszczenie kopyt u klaczy- Zabrodzie
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania15-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę czyszczenie kopyt u klaczy. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI