Dostawa artykułów spożywczych

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa artykułów spożywczych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoLublin
  • WojewództwoLubelskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
  • Termin składania wniosków2023-11-13
  • ZamawiającyUniwersytecki Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-03
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00475991
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Uniwersytecki Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 431029234

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Staszica 16

1.5.2.) Miejscowość: Lublin

1.5.3.) Kod pocztowy: 20-081

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@usk1.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://spsk1.ezamawiajacy.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów spożywczych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b0848940-7a42-11ee-a60c-9ec5599dddc1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00475991

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-03

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00213656/13/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.38 różne produkty spożywcze

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://spsk1.ezamawiajacy.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://spsk1.ezamawiajacy.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Zamawiający rekomenduje, aby
Wykonawca, przed przystąpieniem do składania ofert w systemie, zapoznał się z Instrukcją korzystania z systemu, która dostępna
jest w sekcji „regulacje i procedury procesu zakupowego” oraz zasadami rejestracji
w systemie, o których mowa w regulaminie dostępnym pod adresem https://oneplace.marketplanet.pl/regulamin, korzystanie
z Platformy jest bezpłatne.
2. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę (w danej części zamówienia).
3. Oferta winna być sporządzona w języku polskim i złożona pod rygorem nieważności w postaci elektronicznej opatrzonej
kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym za pośrednictwem Platformy dostępnej pod
adresem https:/spsk1.ezamawiajacy.pl.
4. Złożenie Formularza Oferty wraz z załącznikami na Platformie przez Wykonawcę, który składa ofertę w postaci elektronicznej,
Zamawiający uzna za wiążące.
5. Wykonawca składa ofertę zgodnie z wymaganiami określonymi w SWZ. Treść oferty musi odpowiadać treści SWZ.
6. Oferta wraz z załącznikami powinna być podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy. Oferta
sporządzona w postaci elektronicznej powinna być opatrzona kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub
podpisem osobistym przez osobę uprawnioną, zgodnie z formą reprezentacji Wykonawcy określoną w rejestrze sądowym lub innym
dokumencie, właściwym dla danej formy organizacyjnej Wykonawcy, albo przez osobę umocowaną (na podstawie pełnomocnictwa)
przez osoby uprawnione.
7. Ofertę należy złożyć pod adresem https:/spsk1.ezamawiajacy.pl., w zakładce „OFERTY” w następujący sposób:
a) wypełnienie Formularza Oferty, oraz opatrzenie go kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem
osobistym przez osoby umocowane,
b) dodanie w sekcji "Przygotowanie oferty", w podsekcji "Dokumenty do oferty" dokumentów (załączników) określonych w niniejszej
SWZ, podpisanych kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym przez osoby
umocowane. Czynności te realizowane są poprzez wybranie polecenia "Przeciągnij tutaj lub Wybierz plik z dysku", w sekcji
"Przygotowanie oferty", w podsekcji "Dokumenty do oferty" i wybranie docelowego pliku, który ma zostać wczytany.
c) Wykonawca winien opisać załącznik nazwą umożliwiającą jego identyfikację.
d) Wykonawca załączając dokument oznacza czy jest to: „Dokument jawny” – zawierający informacje niestanowiące tajemnicy
przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 roku o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji lub „Dokument
zawiera tajemnicę przedsiębiorstwa” – dokument zawiera informacje stanowiące „tajemnice przedsiębiorstwa” lub "Dokument
zawiera tajemnicę RODO" - dokument może zawierać dane osobowe.
e) Złożenie oferty wraz z załącznikami następuje poprzez polecenie „Złóż ofertę".
f) Potwierdzeniem prawidłowo złożonej Oferty jest komunikat systemowy „Oferta została złożona” oraz wygenerowany raport
złożonej oferty. Raport Wykonawca generuje z akcji "Historia zmian" pobierając odpowiedni plik na komputer. O terminie złożenia
Oferty decyduje czas pełnego przeprocesowania transakcji na Platformie.
g) O terminie złożenia Oferty decyduje czas pełnego przeprocesowania transakcji na Platformie.
h) Po zapisaniu, plik w Systemie jest zaszyfrowany. Jeśli Wykonawca zamieścił niewłaściwy plik, może go usunąć zaznaczając plik i
klikając akcję „Usuń".
8. Do upływu terminu składania ofert Wykonawca może samodzielnie wycofać złożoną przez siebie ofertę. W tym celu w sekcji
„Podgląd złożonej oferty” wybiera akcję „Wycofaj ofertę”, aby wycofać całą złożoną ofertę.
9. Oferta może być złożona tylko do upływu terminu składania ofert

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: EO/EŻ-2738/68/23

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Aromat do ciast / różne zapachy-smaki op.min. 5ml – max. 30 ml
Biszkopty op. min. 0,12kg – max. 0,30 kg
Budyń śmietankowyy z cukrem op.min. 0,03 kg - max 0,05 kg
Czosnek mielony op. min. 0,04kg- max. 0,10 kg
Dżem z owoców, słodzony (różne owoce/smaki ) op. jednoporcjowe o wadze 25 gram (tj. 0,025 kg)
Dżem z owoców, słodzony ( różne owoce /smaki) op. słoik min. 0,28 kg – max. 0,45 kg
Galaretka owocowa/różne smaki , op min. 0,07 kg- max.0,10 kg
Gałka muszkatołowa op. min. 0,01 kg- max. 0,10 kg
Goździki op. min. 0,01 kg – max. 0,10 kg
Herbata czarna, liściasta (gruby liść) typu Golden, Assam,Yunnan op.min. 0,10 kg - max. 0,50 kg
Herbata czarna, ekspresowa 1,5g – 1-no porcjowa o wadze od 1,2 do 1,5 g
Imbir mielony op. min. 0,01 kg-max. 0,10 kg
Kakao naturalne (zawartość tłuszczu kakaowego min. 10%) op. min. 0,08 kg– max. 0,25 kg
Kawa zbożowa rozpuszczalna (zboża min. 75%- jęczmień,żyto, cykoria) op. min. 0,10 kg- max. 0,50 kg
Kisiel błyskawiczny z cukrem (bez gotowania, z kawałkami owoców, smak pomarańczowy, wiśniowy, cytrynowy) op.min. 0,03 kg – max. 0,05 kg
Kisiel z cukrem, bez konserwantów (smak malinowy, truskawkowy, wiśniowy) op. min. 0,07 kg-max. 0,10 kg
Koper suszony op. min. 0,10kg – max. 0,50kg
Kwasek cytrynowy ,op. min. 0,10kg – max. 1 kg
Liście laurowe, op. min. 0,10 kg – max. 0,50 kg
Miód naturalny wielokwiatowy, op. 1no porcjowe o wadze 25 gram (0,025kg)
Miód naturalny wielokwiatowy, op. 1 kg
Majeranek, op. min. 0,02 kg – max. 0,10 kg
Mieszanka ziół do kurczaka, op. min. 0,02 kg – max, 0,20 kg
Mieszanka ziół do ryb , op. min. 0,02 kg – max. 0,20 kg
Natka pietruszki, suszona , op. min. 0,10 kg – max. 0,50 kg
Pieczywo wieloziarniste, (chrupkie lub lekkie, skład: pęłnoziarnista mąka żytnia, maka pszenna, otręby ) op. min. 0,10kg – max. 0,40 kg
Proszek do pieczenia, op. min. 0,03 kg – max. 0,05 kg
Papryka mielona (łagodna i ostra), op. min. 0,02 kg- max. 0,10 kg
Pieprz naturalny czarny (mielony), op. min. 0,05kg – max. 0,10 kg
Pieprz ziołowy (mielony) , op min. 0,05 kg –max. 0,10 kg
Przyprawa warzywna w proszku, (typu Domowa, Vegeta, Ziarenka smaku) , op. min. 0,10 kg- max. 1 kg
Przyprawa ziołowa (mieszanka ziół: bazylia, majeranek, rozmaryn, szałwia, cząber, oregano, tymianek,mięta np. Zioła prowansalskie ), op. min. 0,01kg – max. 0,20 kg
Rosół drobiowy (w proszku) , op. min. 0,50kg – max. 3 kg
Rozmaryn suszony , op. min. 0,01kg – max. 0,20 kg
Rodzynki op. 100g
Sok jabłkowy , (karton ze słomką), op. min. 0,20L -max. 0,30 L
Sok pomidorowy ,op. min.0,30 L – max. 0,40 L
Sos sałatkowy uniwersalny,(skład: przyprawa ziołowa, cebula, liść pietruszki, oregano, majeranek, pieprz czarny, bazylia, tymianek, pieprz ziołowy) sos w proszku), op. min. 0,10kg – max. 1 kg
Sól kuchenna warzona, jodowana, drobnokrystaliczna , op. max. 1 kg
Soda oczyszczana, spożywcza op. min. 0,07kg – max. 0,10 kg
Tymianek suszony, op. min. 0,01 kg- max. 0,20 kg
Wafle w czekoladzie (wafel przekładany kremem -różne smaki, oblany czekoladą min. 30%) , op. min. 0,03 kg – max. 0,05kg
Wafle tortowe op. 5 listków
Wiórki kokosowe op. 100g
Ziele angielskie ,op. min. 0,01kg – max. 0,20 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Cukier kryształ op. min 1 kg – max 2 kg

Cukier biały w paluszkach op. min. 4 g – max. 5 g


Cukier puder op. min. 0,40 kg – max. 1 kg


Cukier waniliowy op. min. 0,03 kg – max. 0,05 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Fasola sucha – Jaś średni op. min. 0,50kg - max. 5 kg
Groch łuskany, suchy op. min. 0,50kg -max. 5 kg
Kasza gryczana, cała, prażona, jasna op. min. 1kg -max. 5 kg
Kasza kukurydziana op. min. 0,50 kg - max. 1 kg
Kasza jaglana op. min. 1 kg– max. 5 kg
Kasza jęczmienna średnia op. min. 1 kg- max. 5 kg
Kasza manna op. min. 1 kg- max. 5 kg
Makarony z mąki durum, rózne kształty op. min. 0,50 kg- max. 5 kg (kształt: ,łazanka-10% gruba nitka – krajanka (grubości 5 mm) – około 30%, świderki – około 20%, rurka skośna (pióra)- około 20%, spaghetii (tradycyjne) - około 20%)
Makaron razowy,różne kształty , op.min. 0,50 kg – max. 5 kg (kształt: ,łazanka-10% gruba nitka – krajanka (grubości 5 mm) – około 30%, świderki – około 20%, rurka skośna (pióra)- około 20%, spaghetii (tradycyjne) - około 20%)
Makaron bezglutenowy, różne kształty op. min.0,20kg – max 1 kg (kształt: ,łazanka-10% gruba nitka – krajanka (grubości 5 mm) – około 30%, świderki – około 20%, rurka skośna (pióra)- około 20%, spaghetii (tradycyjne) - około 20%)
Mąka ziemniaczana , op. min. 0,50kg – max. 1 kg
Płatki jaglane (błyskawiczne) , op.min. 0,50kg - max.1 kg
Płatki jęczmienne (błyskawiczne), op.min. 0,50kg – max. 1 kg
Płatki kukurydziane (śniadaniowe, zwykłe bez dodatków (bez gotowania) , op. min. 0,20kg – max. 1 kg
Płatki owsiane (błyskawiczne) , op.min. 0,50kg - max. 1 kg
Ryż (biały, cały, długi), op. min. 1kg – max. 5 kg
Ryż naturalny, brązowy, op. min. 1 kg– max. 5 kg
Soczewica zielona, ziarno, op.min. 0,50kg -max. 5 kg
Soja ziarno, op. min. 0,50kg – max. 1 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Chrzan konserwowy, tarty op. min.0,29kg – max.0,50 kg
Groszek zielony, konserwowy op.min. 0,22kg – max.0,50 kg netto (bez zalewy)
Gulasz angielski - konserwa mięsna / o zawartości mięsa wieprzowego min. 75 % op. 300g
Ketchup (łagodny, pikantny, zawartość przecieru z pomidorów min. 60%) w plastikowym opakowaniu, op. 500 ml
Koncentrat pomidorowy 30% zagęszczony, pasteryzowany, bez konserwantów ,op. min. 0,20kg - max. 1 kg
Konserwa rybna (ryba w oleju lub pomidorach, 170g (opakowanie pozwalające na otwarcie bez użycia otwieracza)
Kukurydza konserwowa, op.min. 0,22kg -. max. 0,50 kg netto (bez zalewy)
Majonez gęsty, dekoracyjny , op. min. 1kg- max. 5kg zamienić na L i dołączyć rozliczenie do zał.Nr1 .ilośc kg nie może być mniejsza)
Masa makowa z bakaliami ,op.min. 0,80 kg – max. 1 kg
Ocet w plastikowym opakowaniu op. min. 0,5L – max. 1L
Oliwa z oliwek extra Virgin, op min. 0,5L – max. 1 L
Pasztet drobiowy (zawartość rozdrobnionego mięsa z kurcząt min. 38%, opakowanie pozwalające na otwarcie bez użycia otwieracza) op. 50 g.
Szczaw konserwowy, siekany, op. min. 0,28 kg –max. 0,40 kg
Śledź Matjas solony, (bez dodatku cebuli, kapusty, ogórków itp. dodatków), op.min. 1 kg – max. 10 kg/ netto bez dodatków

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Bita śmietana spray op. 250 ml
Budyń błyskawiczny z cukrem (bez gotowania, o smaku śmietankowym, waniliowym) op. min. 0,03 kg - max 0,05 kg
Deser owocowy – przecier jabłkowy o konsystencji gładkiego, jednolitego i delikatnego musu, dla niemowląt po 4 miesiacu życia . Bez barwników i konserwantów. Produkt przygotowany z jednego rodzaju owoców (bez dodatku innych owoców) op. min. 0,12kg – max. 0,20 kg
Herbatniki kruche bez dodatków ziaren, kakao, czekolady op. min. 0,05 kg- max.0,20 kg
Kotlety sojowe, produkt suchy, a‘ la schabowy, op. min. 0,10 kg – max. 0,50 kg
Kostka sojowa, błyskawiczna op. min. 0,10 kg – max. 0,50 kg
Krakersy , różne smaki op. min. 0,10 kg – max. 0,50kg
Margaryna w kostce (min. 70 % tłuszczu, np.. Kasia, Maryna ) op.min. 0,25 kg - max.1 kg
Paluszki z sezamem lub makiem, op. min. 0,07kg – max. 0,10 kg
Pieczywo bezglutenowe (skład: mąka ryżowa, grysik ryżowy, mąka kukurydziana itp.),op. Min.0,10kg – max. 0,40 kg
Pieczywo chrupkie kukurydziano-ryżowe( bez dodatku cukru, glutenu) , op. min. 0,10kg - max. 0,40 kg
Pierniczki w czekoladzie (czekolada min. 17%), op.min. 0,10kg – max. 1 kg
Przyprawa w płynie , „Maggi“ do zup, sosów , op. min. 0,50 L- max. 2L
Sok owocowo-warzywny w opakowaniu plastikowym, (z cukrem, z dodatkiem marchwi, dyni, jabłka, bananów, winogron (np.Kubuś), op. min. 0,30L – max. 0,40L

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Musztarda w plastikowym opakowaniu ,op. min. 0,18 kg – max. 0,30 kg
Olej uniwersalny do sałatek i smażenia, op. min. 0,5L – max. 2L
Paprykarz rybny (zawartość rozdrobninej ryby min. 24%, opakowanie pozwalające na otwarcie bez użycia otwieracza) , op.min. 0,11kg – max. 0,16 kg
Pasta sojowa z dodatkiem warzyw, różne smaki (opakowanie pozwalające na otwarcie bez użycia otwieracza) op .min. 0,05kg –max. 0,13 kg
Pasztet sojowy (opakowanie pozwalające na otwarcie bez użycia otwieracza), op. min. 0,05kg – max. 0,13 kg
Sos czosnkowy op. 410 g

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

a) zmiany terminu dostawy z przyczyn niezależnych od Wykonawcy,
b) ustawowej zmiany stawki podatku VAT, w przypadku zmiany stawki podatku VAT na wyroby będące przedmiotem
zamówienia, cena ulegnie zmianie z dniem wejścia w życie aktu prawnego określającego zmianę stawki VAT,
z zastrzeżeniem, że zmianie ulegnie wówczas wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian, zmiana umowy
w tym przypadku nastąpi automatycznie i nie wymaga formy aneksu
c) wprowadzenia nowej technologii lub innych okoliczności pozwalających na obniżenie ceny przedmiotu umowy,d) zmiany nazwy producenta produktu objętego umową,
e) zmian danych identyfikujących strony - zgodnie z zapisami w aktualnym odpisie z właściwego rejestru,
2. Zamawiający przewiduje także możliwość dokonania zmiany umowy na podstawie artykułu 455 ust. 1 pkt. 2, 3 i 4:
1) Zgodnie z art. 455 ust. 1 pkt 2 p.z.p. zmiana umowy jest dopuszczalna gdy nowy Wykonawca ma zastąpić
dotychczasowego Wykonawcę:
a) jeżeli taka możliwość została przewidziana w postanowieniach umownych,
b) lub w wyniku sukcesji, wstępując w prawa i obowiązki Wykonawcy, w następstwie przejęcia, połączenia, podziału,
przekształcenia, upadłości, restrukturyzacji, dziedziczenia lub nabycia dotychczasowego Wykonawcy lub jego
przedsiębiorstwa, o ile nowy Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, nie zachodzą wobec niego podstawy
wykluczenia oraz nie pociąga to za sobą innych istotnych zmian umowy, a także nie ma na celu uniknięcia stosowania
przepisów p.z.p,
2) Zgodnie z art. 455 ust. 1 pkt 3 p.z.p. zmiana umowy jest dopuszczalna jeżeli dotyczy realizacji, przez dotychczasowego
Wykonawcę, dodatkowych usług, których nie uwzględniono w zamówieniu podstawowym, o ile stały się one niezbędne i
zostały spełnione łącznie następujące warunki:
a) zmiana Wykonawcy nie może zostać dokonana z powodów ekonomicznych lub technicznych, w szczególności
dotyczących zamienności lub interoperacyjności wyposażenia, usług lub instalacji zamówionych w ramach zamówienia
podstawowego,
b) zmiana Wykonawcy spowodowałaby istotną niedogodność lub znaczne zwiększenie kosztów dla Zamawiającego,
c) wzrost ceny spowodowany każdą kolejną zmianą nie przekracza 50% wartości pierwotnej umowy.
3) Zgodnie z art. 455 ust. 1 pkt 4 zmiany umowy w tym w szczególności zmiany wysokości ceny, spowodowana jest
okolicznościami, których zamawiający, działając z należytą starannością, nie mógł przewidzieć, o ile zmiana nie modyfikuje
ogólnego charakteru umowy a wzrost ceny spowodowany każdą kolejną zmianą nie przekracza 50% wartości pierwotnej
umowy.
3. Obniżenie ceny oferowanych produktów przez Wykonawcę może nastąpić w każdym czasie i nie wymaga zgody
Zamawiającego ani sporządzania aneksu do umowy.
4. Zamawiający przewiduje zmianę terminu obowiązywania umowy w przypadku:
a) wcześniejszego jej zrealizowania w zakresie dostaw przedmiotu umowy – wówczas umowa wygasa;
b) niewyczerpania wartości umowy w terminie jej obowiązywania – wówczas w drodze aneksu, można przedłużyć
przedmiotową umowę nie dłużej jednak niż o 3 miesiące.
5. Zamawiającemu przysługuje prawo zamawiania poszczególnych pozycji asortymentowych w innych ilościach niż to
wynika z załącznika nr 1 do umowy, pod warunkiem, że łączna wartość dostaw nie przekroczy wartości umowy określonego
w § 1 niniejszej Umowy.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-11-13 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://spsk1.ezamawiajacy.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-11-13 10:15

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę naprawę rębaka- Ostrów Lubelski
  • Lokalizacja zlecenialubelskie
  • Data dodania02-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę naprawę rębaka, szwankuje hydraulika albo łupie ale bardzo wolno wraca tłoczysko lub odwrotnie. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI