Dostawa artykułów spożywczych do jednostek organizacyjnych Powiatu Płońskiego na

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa artykułów spożywczych do jednostek organizacyjnych Powiatu Płońskiego na rok 2024 (4 części)
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoPłońsk
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2023-12-29
  • ZamawiającyPowiat Płoński-Referat Wspólnej Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych
  • Data publikacji ogłoszenia2023-12-21
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00568863
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych do jednostek organizacyjnych Powiatu Płońskiego na rok 2024 (4 części)

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzą zamawiający działający wspólnie

1.2.) Nazwa zamawiającego: Powiat Płoński-Referat Wspólnej Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 130377712

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Płocka 39

1.5.2.) Miejscowość: Płońsk

1.5.3.) Kod pocztowy: 09-100

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL922 - Ciechanowski

1.5.7.) Numer telefonu: 23/662-77-64÷66

1.5.8.) Numer faksu: 23/662 38 16

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: urzad@powiat-plonski.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat-plonski.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

1.8.) Informacje o pozostałych zamawiających działających wspólnie

Zamawiający 2

1.2.) Nazwa zamawiającego: I liceum Ogólnokształcące w Płońsku im.H.Sienkiewicza

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5671624662

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Płocka 56

1.5.2.) Miejscowość: Płońsk

1.5.3.) Kod pocztowy: 09-100

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL922 - Ciechanowski

1.5.7.) Numer telefonu: +48 236622145

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dyrekcja@loplonsk.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://loplonsk.pl

Zamawiający 3

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Nr 1 im.St.Staszica w Płońsku

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5671323359

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: H.Sienkiewicza 8

1.5.2.) Miejscowość: Płońsk

1.5.3.) Kod pocztowy: 09-100

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL922 - Ciechanowski

1.5.7.) Numer telefonu: +48 236622987

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: poczta@zs1plonsk.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zs1plonsk.pl

Zamawiający 4

1.2.) Nazwa zamawiającego: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Płońsku

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5671908054

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Młodzieżowa 11 A

1.5.2.) Miejscowość: Płońsk

1.5.3.) Kod pocztowy: 09-100

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL922 - Ciechanowski

1.5.7.) Numer telefonu: +48 236624688

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: soswwplonsku@gmail.com

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sosw.plonsk.pl

Zamawiający 5

1.2.) Nazwa zamawiającego: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Jońcu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5671471114

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Joniec 50

1.5.2.) Miejscowość: Joniec

1.5.3.) Kod pocztowy: 09-131

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL922 - Ciechanowski

1.5.7.) Numer telefonu: +48 236616031

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: soszw@poczta.onet.eu

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://oswjoniec.pl

Zamawiający 6

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół w Raciążu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5671459975

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Kilińskiego 64

1.5.2.) Miejscowość: Raciąż

1.5.3.) Kod pocztowy: 09-140

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL922 - Ciechanowski

1.5.7.) Numer telefonu: +48 236791031

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zs_raciaz@op.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zsraciaz.pl

Zamawiający 7

1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej w Karolinowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5671739166

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Karolinowo 38

1.5.2.) Miejscowość: Nowe Miasto

1.5.3.) Kod pocztowy: 09-120

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL922 - Ciechanowski

1.5.7.) Numer telefonu: +48 236614490

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dps@dpskarolinowo.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https:// www.dpskarolinowo.pl

1.9.) Podział obowiązków – zamówienie wspólne

Starostwo Powiatowe w Płońsku i jednostki organizacyjne powiatu zobowiązane są do wspólnego przygotowania i przeprowadzenia postępowania. Za przygotowanie postępowania odnośnie opisu przedmiotu zamówienia odpowadają jednostki organizacyjne w zakresie jaki ich dotyczy. Za szacowanie wartości zamówienia, przygotowanie dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia postępowania i przeprowadzenie postępowania o udzielenia zamówienia odpowiada Referat Wspólnej Obsługi szkół i Placówek Oświatowych Starostwa Powiatowego w Płońsku. Przedstawiciele jednostek wchodzą w skład Komisji Przetargowej powołanej do postępowania. Jednostki ponoszą odpowiedzialność za realizację umowy i jej rozliczenie finansowe stosownie do zakresu przedmiotowego i podmiotowego danej jednostki.

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów spożywczych do jednostek organizacyjnych Powiatu Płońskiego na rok 2024 (4 części)

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3a58fd98-9da1-11ee-948d-82b0c04ef850

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00568863

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-12-21

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00028409/10/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.8 dostawa artykułów spożywczych do jednostek organizacyjnych Powiatu Płonskiego na rok 2024 (4 części)

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-3a58fd98-9da1-11ee-948d-82b0c04ef850

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, dostępnej pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl lub drogą elektroniczną przy użyciu poczty elektronicznej: astefanowska@powiat-plonski.pl. ( nie dotyczy składania ofert)
2. Za pośrednictwem środków komunikacji wymienionych w pkt 1 odbywać się będzie w szczególności przekazywanie:
1) wniosków o wyjaśnienie treści SWZ,
2) oświadczeń (innych niż składane wraz z ofertą)
3) wezwań i zawiadomień,
4) dokumentów składanych na wezwanie Zamawiającego ( w tym podmiotowych środków dowodowych),
5) wyjaśnień składanych na wezwanie Zamawiającego,

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu ,,Wykonawca” na platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania konta podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa regulamin Platformy e-Zamówienia dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce ,,Centrum Pomocy”.
2. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą korzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu 22/458 77 99 lub drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej: https://ezamowienia.gov.pl w zakładce ,,Zgłoś problem”.
We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się Numerem ogłoszenia o zamówieniu lub Numerem referencyjnym postępowania (OS.272.6.2023) lub identyfikatorem postępowania dostępnym na platformie e-Zamówienia.
3. Za datę przekazania dokumentów elektronicznych, cyfrowych odwzorowań dokumentów oraz innych informacji przyjmuje się potwierdzenie dostarczenia wiadomości zawierającej dokument/informację z serwera pocztowego Zamawiającego.
4. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, cyfrowych odwzorowań dokumentów oraz informacji musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 r., poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 poz. 2415).
5. Zmawiający nie przewiduje sposobu komunikowania się z Wykonawcami w inny sposób niż przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, wskazanych w SWZ.
6. W przypadku awarii platformy e-Zamówienia, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamieszczania wszelkich informacji i komunikatów na stronie internetowej Zamawiającego.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dn. 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), zwanego dalej „RODO”, informuję, że:
1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Starosta Płoński, ul. Płocka 39, 09-100 Płońsk, dane kontaktowe: adres e-mail: urzad@powiat-plonski.pl
2) Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych: adres ul. Płocka 39, 09-100 Płońsk, e-mail: iod@powiat-plonski.pl
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu prowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie podstawowym na podstawie art. 275 pkt 1 ustawy z dnia 11września 2019 r. Prawo zamówień publicznych na dostawę artykułów spożywczych do jednostek organizacyjnych Powiatu Płońskiego na rok 2024 (4 części) oraz zawarcia umowy, a podstawą prawną ich przetwarzania jest obowiązek prawny stosowania sformalizowanych procedur udzielania zamówień publicznych spoczywający na Zamawiającym;
4) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 78 ustawy
z dn. 11.09.2019 r. – Prawo zamówień publicznych, dalej „ustawa Pzp”.
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia.
6) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem
w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. Konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp.
7) W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO.
8) Posiada Pani/Pan:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących,
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników),
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego). a także nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia,
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.
9) Nie przysługuje Pani/Panu:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych,
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO,
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest
art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
2. Jednocześnie Zamawiający przypomina o ciążącym na Pani/Panu obowiązku informacyjnym wynikającym z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazane zostaną Zamawiającemu w związku z prowadzonym postępowaniem i które Zamawiający pośrednio pozyska od wykonawcy biorącego udział w postępowaniu, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z wyłączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: OS.272.6.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 4

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 1 zamówienia: Jaja
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.1, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ.
2. Termin przydatności do spożycia: Nie mniej niż 20 dni od daty dostawy do Zamawiającego.
3. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do artykułów spożywczych
1) Jaja świeże; charakteryzujące się czystą, nie uszkodzoną skorupką, białko powinno być przezroczyste i klarowne, Rodzaj zgodny ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia
2) oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu i zdezynfekowane za pomocą promieni ultrafioletowych.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium wyboru najkorzystniejszej oferty dla każdej z części jest najniższa cena oferty. Znaczenie kryterium najniższej ceny – 100 %.
1. Ocena ofert będzie dokonywana wg poniższego wzoru:
Cena najniższa/ cena badana x 100 procent =ilość punktów
2. Oferta z najniższą ceną otrzyma 100, 00 punktów.
Ilość punktów będzie obliczana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku z zastosowaniem matematycznej zasady zaokrąglania do drugiego miejsca po przecinku.
3. Zamawiający udziela zamówienia Wykonawcy, którego oferta uzyska największa liczbę punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 2- Pieczywo
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.2, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ.
2. Termin przydatności do spożycia: Pieczywo niepakowane- 48 godzin,
Pieczywo pakowane- 72 godziny
3. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do artykułów spożywczych:
1) kształt i wygląd zewnętrzny powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa.
2) skórka pieczywa powinna być sprężysta, ściśle związana z miękiszem w kolorze od jasno do ciemnobrązowej w przekroju zanikająca równomiernie w kierunku miękiszu, nie powinna być cieńsza niż 2 mm. Powierzchnia skórki powinna być gładka, nie popękana i bez uszkodzeń mechanicznych.
3) miękisz powinien być dobrze wypieczony, elastyczny, suchy, nie kruszący się, równomiernie porowaty, o jednolitej barwie, bez grudek mąki.
4) smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. Niedopuszczalny jest smak i zapach obcy, mdły, stęchły, gorzki, kwaśny, niesłony lub zbyt słony.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15811100-7 - Chleb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium wyboru najkorzystniejszej oferty dla każdej z części jest najniższa cena oferty. Znaczenie kryterium najniższej ceny – 100 %.
1. Ocena ofert będzie dokonywana wg poniższego wzoru:
Cena najniższa/ cena badana x 100 procent =ilość punktów
2. Oferta z najniższą ceną otrzyma 100, 00 punktów.
Ilość punktów będzie obliczana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku z zastosowaniem matematycznej zasady zaokrąglania do drugiego miejsca po przecinku.
3. Zamawiający udziela zamówienia Wykonawcy, którego oferta uzyska największa liczbę punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 3- Ciasta
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.3, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ.
2. Termin przydatności do spożycia: Nie mniej niż 2 dni od daty dostawy do Zamawiającego.
3. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do artykułów spożywczych
1) kształt i wygląd zewnętrzny powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju ciasta
2) bez śladów niedopieczenia, niewyrośnięcia, przypieczenia

4.2.6.) Główny kod CPV: 15812200-5 - Ciasta

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium wyboru najkorzystniejszej oferty dla każdej z części jest najniższa cena oferty. Znaczenie kryterium najniższej ceny – 100 %.
1. Ocena ofert będzie dokonywana wg poniższego wzoru:
Cena najniższa/ cena badana x 100 procent =ilość punktów
2. Oferta z najniższą ceną otrzyma 100, 00 punktów.
Ilość punktów będzie obliczana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku z zastosowaniem matematycznej zasady zaokrąglania do drugiego miejsca po przecinku.
3. Zamawiający udziela zamówienia Wykonawcy, którego oferta uzyska największa liczbę punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 4- Produkty mleczarskie
1.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.4, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ.
2. Termin przydatności do spożycia: Dla produktów krótkoterminowych - nie mniej niż 6 dni od daty dostawy do Zamawiającego
Dla produktów długoterminowych - nie mniej niż 30 dni od daty dostawy do Zamawiającego
3. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do artykułów spożywczych
1) Produkty mleczarskie, pierwsza klasa jakości, przechowywane w odpowiednich warunkach i temperaturze. warunkach zapewniających minimalne zmiany w wyglądzie i podstawowych parametrach opisujących ich własności. Odpowiednie pakowanie właściwy transport produktów do Zamawiającego gwarantujący dostawy pełnowartościowych produktów.
2) Produkty wytworzone z mleka pochodzącego od zdrowych zwierząt, wolnych od jakichkolwiek chorób zakaźnych i będących pod nadzorem właściwych służb.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15511100-4 - Mleko pasteryzowane

15512000-0 - Śmietana

15530000-2 - Masło

15542000-9 - Ser świeży

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryterium wyboru najkorzystniejszej oferty dla każdej z części jest najniższa cena oferty. Znaczenie kryterium najniższej ceny – 100 %.
1. Ocena ofert będzie dokonywana wg poniższego wzoru:
Cena najniższa/ cena badana x 100 procent =ilość punktów
2. Oferta z najniższą ceną otrzyma 100, 00 punktów.
Ilość punktów będzie obliczana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku z zastosowaniem matematycznej zasady zaokrąglania do drugiego miejsca po przecinku.
3. Zamawiający udziela zamówienia Wykonawcy, którego oferta uzyska największa liczbę punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1.Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W tym przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy.
3.Każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia musi wykazać, iż brak jest podstaw do jego wykluczenia z postępowania w okolicznościach, o których mowa w art. 108 ust.1 ustawy Pzp oraz art. 7 ust. 1 Ustawa z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego.
4. Jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zostanie wybrana, Zamawiający żąda przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
5. Wszelka korespondencja prowadzona będzie wyłącznie z podmiotem występującym jako pełnomocnik Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty w następujących przypadkach:
1) zmiany dotyczące terminu realizacji zamówienia spowodowane:
a) siłą wyższą lub innymi okolicznościami niezależnymi od Stron stosownie do czasu trwania tych okoliczności,
b) przedłużenie terminu realizacji w przypadku, o którym mowa w § 14,
c) zmianą przepisów prawnych istotnych dla realizacji przedmiotu umowy i mających wpływa na jej realizację o czas niezbędny do realizacji przedmiotu umowy zgodnie z nowymi przepisami,
d) nie wykorzystaniem wartości umowy brutto określonej w § 8 ust.1 stosownie do części zamówienia o okres nie dłuższy niż 2 miesiące,
2) gdy konieczność zmiany umowy spowodowana jest okolicznościami, których Zamawiający działając z należytą starannością nie mógł przewidzieć, a wartość zmiany nie przekracza 20 % wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie.
3) zmiany wielkości opakowań dostarczanego przedmiotu zamówienia z zastrzeżeniem § 2 ust.6,
4) zmiany dostarczonego artykułu na inny w przypadku wycofania z obrotu, zaprzestania produkcji, pod warunkiem zaproponowania produktu równoważnego z zastrzeżeniem niezmienności ceny jednostkowej ( w przypadku zwiększenia wielkości opakowania) lub jej proporcjonalnego zmniejszenia (w przypadku zmniejszenia wielkości opakowania),
5) pozostałe zmiany:
a) zmiana danych związanych z obsługą administracyjno-organizacyjną umowy, ( np. zmiana danych teleadresowych, zmiana formy zabezpieczenia należytego wykonania umowy itp.);
b) w przypadku stwierdzenia rozbieżności lub niejasności w umowie, których nie można usunąć w inny sposób, a zmiana umowy będzie umożliwiać usuniecie rozbieżności i doprecyzowanie umowy celu jednoznacznej interpretacji jej zapisów przez strony,
c) gdy zmiana umowy jest nieistotna, a ponadto w sposób obiektywny jest korzystna dla Zamawiającego i na dokonanie tej zmiany wyraża zgodę Wykonawca. Nieistotność rozumiana jest w ten sposób, że wiedza o wprowadzeniu zmian na etapie postępowania o udzielenie zamówienia nie wpłynęłaby na krąg podmiotów ubiegających się o zamówienie ani na wynik postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
2. Zmiany szacunkowych ilości artykułów spożywczych niepowodujące wzrostu wynagrodzenia, określonego w § 8 ust. 1 stosownie do części zamówienia, nie wymagają aneksu do umowy.
3. Ceny jednostkowe artykułów Wykonawca może obniżyć na każdym etapie realizacji umowy.
4. Niezależnie od zmian określonych w ust. 1-3, dopuszczalna jest zmiana umowy w przypadkach i na zasadach określonych w ustawie Prawo zamówień publicznych.
5. Wprowadzenie do umowy zmian, o których mowa w ust. 1, wymaga zgody obydwu Stron. Zmiany, o których mowa w ust.1 pkt 1) i 2) wymagają aneksu do niniejszej umowy
6. Zmiany umowy mogą być dokonane na wniosek zarówno Wykonawca, jak i Zamawiający. Warunkiem dokonania ww. zmian umowy jest złożenie pisemnego wniosku przez Stronę inicjującą zmianę zawierającego: opis propozycji zmiany, uzasadnienie zmiany (przyczynę), podstawę prawną zmiany z przywołaniem właściwych postanowień Umowy i/lub przepisów ustawy Pzp, opis wpływu zmiany na wykonanie zamówienia.
7. Klauzule waloryzacyjne określone zostały w paragrafie 12 wzoru umwoy

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-29 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia https://ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-29 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-01-27

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

1. Wykonawca do oferty ( wg wzoru- formularz oferty cenowej stanowiący Załącznik Nr 2 do SWZ) zobowiązany jest dołączyć:
1) Wykaz asortymentowo-ilościowy odpowiednio do części zamówienia (Załącznik Nr 2.1 do Formularza oferty cenowej dla Części 1 zamówienia i/lub Załącznik Nr 2.2 do Formularza oferty cenowej dla Części 2 zamówienia, Załącznik Nr 2.3 do Formularza oferty cenowej dla Części 3 zamówienia i/lub Załącznik Nr 2.4 do Formularza oferty cenowej dla Części 4 zamówienia, z uwzględnieniem podziału na jednostki. Wykaz asortymentowo-ilościowy stanowi szczegółową kalkulacje ceny oferty. Zamawiający zastrzega, że Wykaz asortymentowo-ilościowy nie podlega uzupełnieniu.
2) oświadczenie Wykonawcy potwierdzające brak podstaw wykluczenia z postępowania ( wg wzoru Załącznik Nr 3 do SWZ)
3) odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru w celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu Wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania lub w przypadku gdy Zamawiający może ww. dokumenty pozyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych wskazanie w Formularzu oferty cenowej danych umożliwiających dostęp do tych dokumentów.
4) pełnomocnictwo- jeżeli dotyczy
2. Oświadczenie, o którym mowa w pkt 1 ppkt 2) winno potwierdzać brak podstaw wykluczenia z postępowania na dzień składania ofert. Oświadczenie Wykonawca zobowiązany jest złożyć, pod rygorem nieważności w formie elektronicznej (opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
3. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie potwierdzające brak podstaw wykluczenia z postępowania (wg wzoru Załącznik Nr 3 do SWZ) składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Długosiodło
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania11-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI