USŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
USŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO W 2024 R.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoElbląg
  • WojewództwoWarmińsko-mazurskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2023-12-01
  • Zamawiający21 Wojskowy Oddział Gospodarczy
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-23
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00510248
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
USŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO W 2024 R.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 281385396

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Kwiatkowskiego 15

1.5.2.) Miejscowość: Elbląg

1.5.3.) Kod pocztowy: 82-300

1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL621 - Elbląski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 21wog@ron.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://21wog.wp.mil.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

21 Wojskowy Oddział Gospodarczy

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

USŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO W 2024 R.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6a698c45-853f-11ee-a60c-9ec5599dddc1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00510248

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-23

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00127407/20/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.14 PRZEGLĄDY, NAPRAWA I KONSERWACJA URZĄDZEŃ GASTRONOMICZNYCH

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://portal.smartpzp.pl/21wog

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://portal.smartpzp.pl/21wog

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych i informacji przekazywanych przy ich użyciu zostały opisane
w Regulaminie korzystania z usług Systemu (Regulamin Portalu e-Usług) dostępnym z poziomu modułu E-learning dla wszystkich użytkowników Systemu oraz podczas rejestracji konta Wykonawcy dla Wykonawców.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)
(Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
 Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Elblągu, ul. Kwiatkowskiego 15, 82-300 Elbląg, e-mail: 21wog@ron.mil.pl;
 Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się kontaktować w sprawach związanych z danymi osobowymi pod adresem e-mail: 21wog@ron.mil.pl;
 Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO
w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na :
„Usługę naprawy sprzętu gastronomiczno-chłodniczego i polowego oraz przeglądów kwartalnych sprzętu żywnościowego w 2024 r.” nr postępowania 75/SZP/2023;
 odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania.
 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 5 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
 posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
 nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): j.w.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 21WOG-SZP.2712.76.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ ZAMÓWIENIA NR 1
Usługa naprawy sprzętu gastronomiczno-chłodniczego i polowego oraz przeglądów kwartalnych sprzętu żywnościowego w GZ Elbląg i Braniewo
Przedmiotem zamówienia są usługi:
- naprawa sprzętu gastronomicznego, chłodniczego, polowego;
- przeglądy kwartalne sprzętu gastronomicznego, chłodniczego, polowego;
- bezpłatny udział w komisyjnej ocenie stanu technicznego sprzętu objętego umową;
na rzecz 21 Wojskowego Oddziału Gospodarczego oraz jednostek i instytucji znajdujących się na jego zaopatrzeniu.
Miejsca realizacji usług:
- Elbląg, ul. Łęczycka 10-12;
- Elbląg,ul. Królewiecka 169;
- Elbląg, ul. Królewiecka 165;
- Elbląg, ul. Królewiecka 130;
- Elbląg, ul. Kwiatkowskiego 15;
- Braniewo, ul. Sikorskiego 41;
- Braniewo, ul. Sucharskiego 19.
1. Informacyjny wykaz sprzętu podlegającego naprawa i serwisowaniu zawiera załącznik nr 1b do opisu przedmiotu zamówienia.
2. Wykaz czynności oraz normy czasowe zawarto w normatywie czasowym – załączniki nr 1a do niniejszego opisu przedmiotu zamówienia (przeglądy kwartalne wykonywane raz w kwartale, awaryjne naprawy bieżące sprzętu będącego w użytkowaniu). W przypadku naprawy sprzętu będącego na ewidencji 21WOG nieujętego w ,,Normatywie czasowym napraw i remontów sprzętu gastronomicznego i chłodniczego”, podstawę do wykonania usługi stanowić będzie pisemne zamówienie Zamawiającego wraz z wyceną usługi. Każdorazowo przed wykonaniem przeglądu kwartalnego Zamawiający określi egzemplarze sprzętu, które będą jemu podlegać.
Planowana ilość roboczogodzin do realizacji usługi naprawy sprzętu gastronomiczno-chłodniczego i polowego oraz przeglądów kwartalnych sprzętu żywnościowego w trakcie trwania umowy jest ilością szacunkową i wynosi: 1200,00.
Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania pełnej ilości roboczogodzin. Ilość roboczogodzin może ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia, przy zastrzeżeniu, że sumaryczny koszt usługi nie przekroczy kwoty, którą zamawiający przeznaczył na sfinansowanie zamówienia.
Wykonawca akceptuje fakt, iż ilości roboczogodzin są ilościami szacunkowymi i służyć będą wyłącznie do wyliczenia ceny oferty i wyboru Wykonawcy. Użyta przez Wykonawcę, (który złoży ofertę najkorzystniejszą) do obliczenia ceny oferowanej, cena jednostkowa roboczogodziny będzie stała w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający podał szacunkową ilość roboczogodzin służącą jedynie do dokonania wyboru oferty. Zamawiający nie ponosi konsekwencji finansowych zmniejszenia ilości roboczogodzin. Wykonawcy należy się wynagrodzenie za faktycznie wykonaną usługę.
3. Usługę może realizować Wykonawca, który posiada świadectwo kwalifikacyjne uprawniające do wykonywania pracy na stanowisku eksploatacji w zakresie: obsługi, konserwacji, remontów, montażu, przeglądów kontrolno–pomiarowym dla urządzeń, instalacji i sieci elektroenergetycznych (Dz.U.2022 r. poz. 1392; rozporządzenie z dnia 1 lipca 2022 r. ), który posiada certyfikację przez cały okres realizacji umowy
w zakresie: czynności w zakresie instalacji, kontroli szczelności, konserwacji lub serwisowania urządzeń chłodniczych, klimatyzacyjnych zawierających substancje kontrolowane oraz obrotu tymi substancjami, na podstawie art. 20 ust. 4 ustawy z dnia 15.05.2015 r. o substancjach zubożających warstwę ozonową oraz o niektórych fluorowanych gazach cieplarnianych (Dz. U. 2020 r. poz. 2065 z dn. 23.11.2020 r.). Wykonawca każdorazowo na żądanie Zamawiającego ma obowiązek przedstawić do wglądu powyższe dokumenty.
4. Usługę może realizować tylko Wykonawca dysponujący wyposażeniem do wykonywania prac z substancjami kontrolowanymi zgodnie z Rozporządzenie Ministra Rozwoju i Finansów z dnia 07 grudnia 2017 r. w sprawie minimalnego wyposażenia technicznego, procedur oraz systemu dokumentowania czynności przy prowadzeniu działalności polegającej na instalowaniu, konserwacji lub serwisowaniu, naprawie lub likwidacji urządzeń, zawierających fluorowane gazy cieplarniane (Dz.U. 2017 poz. 2417). Odpowiedzialność za wszelkie potencjalne naruszenia w tym względzie jest po stronie Wykonawcy.
5. Wykonawca udziela 6 miesięcznej gwarancji (rękojmi) na wykonane naprawy oraz potwierdza wykonanie naprawy, podłączenia a także przeglądu w dowodzie urządzenia oraz Zamawiający wymaga udzielenia minimum 12 miesięcznej gwarancji na zamontowane części zamienne.
6. Wykonawca przystąpi do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wskazanych przez Zamawiającego po zgłoszeniu awarii w czasie określonym w formularzu ofertowym bez względu na dni ustawowo wolne od pracy.
Jednakże Zamawiający nie dopuszcza czasu dłuższego niż 72 godziny od momentu zgłoszenia Wykonawcy.
7. Wykonawca do wykonywania napraw i remontów sprzętu będzie używał części nowe, niepoddawane regeneracji, o jakości technicznej, co najmniej takiej samej jak zamontowane oryginalnie, do produkcji których nie użyto składników uprzednio eksploatowanych, uzupełnianych bądź przerabianych. Ponadto w ramach usługi Wykonawca zobowiązuje się do utylizacji zużytych bądź niesprawnych części zgodnie z aktualnie obowiązującymi w tym zakresie przepisami.
8. Każdorazowo po dokonaniu naprawy lub przeglądzie kwartalnym, instalacji sprzętu Wykonawca wystawi fakturę załączając do niej kartę wykonania usługi zawierającą dane adresowe Wykonawcy i Zamawiającego wraz z kosztorysem wykonanych usług, w której wyszczególni zakres czynności oraz użyte części zamienne i materiały do naprawy wraz z ich ceną zakupu oraz cenę i ilość roboczogodzin. Dodatkowo umieści informacje o terminie (data przyjęcia usługi do realizacji i datę wykonania usługi) i miejscu (nazwa magazynu, kuchni, pododdziału) wykonania usługi, jej rodzaj oraz nazwę sprzętu podlegającego wykonywanym czynnością z podaniem numeru rejestrowego jego „Dowodu Urządzenia” (dla sprzętu określonego w Załączniku Nr 1 Rozdz. VI do Poleceniu Nr 18 Szefa Inspektoratu Wsparcia Sił Zbrojnych z dnia 09 maja 2023 r. w sprawie wartości pieniężnych norm rzeczowych, zasad gospodarowania sprzętem służby żywnościowej powszechnego użytku oraz urządzeniami i środkami do higienizacji. Przykładowy wzór karty wykonania usługi zawiera załącznik 1c.
9. Do każdej pozycji w kosztorysie wykonanej usługi przypisana zostanie strona, tabela oraz nr czynności wg normatywu czasowego napraw i remontów sprzętu gastronomicznego lub chłodniczego (określającego ilość roboczogodzin na wykonywaną czynność) wg załącznika nr 1a.
10. W przypadku naprawy sprzętu będącego na ewidencji 21 Wojskowego Oddziału Gospodarczego nie ujętego w ,,Normatywie czasowym napraw i remontów sprzętu gastronomicznego i chłodniczego”, wskazanym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1 do umowy, podstawę do wykonania usługi stanowić będzie pisemne zamówienie Zamawiającego określające zakres i przedmiot wykonania usługi oraz jej wycenę. W powyższych przypadkach rozliczenie usługi następuje analogicznie jak w przypadku sprzętu wyszczególnionego w ,,Normatywie czasowym napraw i remontów sprzętu gastronomicznego i chłodniczego”.
11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia wartości użytych materiałów
i części w ramach naprawy. Wykonawca na każdorazowo na żądanie Zamawiającego przedstawi do wglądu dowód zakupu wskazanej części lub materiału.
12. Usterki sprzętu i urządzeń Służby Żywnościowej wymagające nieskomplikowanych drobnych napraw, usuwane będą w miejscu ich użytkowania, natomiast wymagające specjalistycznych napraw przewożone będą do naprawy w warsztacie Wykonawcy po uzgodnieniu z Zamawiającym.
13. Termin wykonania naprawy wynosi maksymalnie do 72 godziny od chwili rozpoczęcia naprawy. Wskazany termin nie dotyczy napraw, których prawidłowe wykonanie jest możliwe wyłącznie w warsztacie Wykonawcy. W przypadku konieczności naprawy w warsztacie Wykonawca każdorazowo będzie zobowiązany do określenia terminu wykonania naprawy, przy czym nie będzie on dłuższy niż 7 dni roboczych od momentu powiadomienia przez Zamawiającego o konieczności dokonania naprawy. Wskazany termin nie dotyczy szczegółowych napraw realizowanych przy udziale wyspecjalizowanych firm wynikających z dokumentacji technicznej sprzętu lub praw producenta.
14. W przypadkach szczególnych na pisemny wniosek Wykonawcy Zamawiający może przedłużyć termin naprawy maksymalnie o 7 dni roboczych. Wniosek Wykonawcy musi zawierać uzasadnienie i będzie podlegał każdorazowo ocenie przez Zamawiającego.
15. Koszty dojazdu oraz transportu sprzętu i urządzeń od i do Zamawiającego, ponosi Wykonawca we własnym zakresie.
16. Zamawiający nie dopuszcza możliwości stosowania przez Wykonawcę narzutu, marży na zużyte materiały
i części.

17. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 i 4 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 50880000-7 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji wyposażenia hotelowego i restauracyjnego

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

50883000-8 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji urządzeń zaprowiantowania

71630000-3 - Usługi kontroli i nadzoru technicznego

71631200-2 - Usługi kontroli technicznej samochodów

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Przy wyborze najkorzystniejszej oferty w części zam. nr 1 i 2 Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Cena brutto oferty - 60%
Czas przestąpienia do naprawy sprzętu - 40%
2. L pkt. uzyskanych przez daną ofertę będzie liczona wg wzoru:
P = K1 +K2
P - L pkt. uzyskanych przez daną ofertę w obu kryteriach
K1 -L pkt. uzyskanych przez daną ofertę w kryterium „Cena brutto oferty”
K2 -L pkt. uzyskanych przez daną ofertę w kryterium „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu”
3. W kryterium „Cena brutto oferty” zostanie zastosowany wzór:

najniższa oferowana cena brutto
L pkt. = ------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto oferty badanej

4. W kryterium „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu” oferta zostanie oceniona następująco: Czas przystąpienia do naprawy sprzętu od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia (dot. także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy)
L pkt.:
do 24 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia- 40 pkt;
od 25 godz.–do 36 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia - 30 pkt;
od 37 godz.–do 48 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia- 20 pkt;
od 49 godz.–do 60 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia - 10 pkt;
od 61 godz.– do72 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia - 0 pkt.
40 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi do 24 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia
30 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 25 godz.– do 36 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia
20 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 37 godz.–do 48 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia
10 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 49 godz.–do 60 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia
0 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 61 godz.–do 72 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia
(dot także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy).
Wykonawca spośród przedstawionych przedziałów czasu wybiera jeden wariant i stosowną informację zamieszcza w tabeli w pkt 4 for. ofert. (Zał. nr 2 do SWZ) – odpowiednio dla części zam. nr 1 i 2
Za czas poinformowania Wykonawcę przyjmuje się czas przesłania informacji przez Zam. faksem lub email.
UWAGA:1) Zaoferowanie czasu przestąpienia do naprawy sprzętu nie może przekroczyć 72 godzin od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia (dot także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy);
2) Zaoferowanie przez Wykonawcę terminu dłuższego niż 72 godzin od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy) spowoduje odrzucenie oferty, jako niezgodnej z treścią SWZ; 3) Zaznaczenie więcej niż jednej rubryki w for. ofer. (zał.nr 2 do SWZ) spowoduje odrzucenie oferty.
4) W przypadku braku zaznaczenia rubryki przez Wykonawcę w for. ofert., Zam. uzna, że Wykonawca zadeklarował czasu przestąpienia do naprawy sprzętu od 61 godz. – do 72 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia (dot także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy).
5. Oferta będzie podlegać ocenie dla każdej części zam. Pkt. będą liczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba pkt. wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
6. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana ta oferta spośród złożonych, która uzyska najwyższą liczbę pkt. Mak. liczba pkt. , jaką może osiągnąć oferta wynosi 100.
7. Zam. nie przewiduje wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przestąpienia do naprawy sprzętu

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ ZAMÓWIENIA NR 2
Usługa naprawy sprzętu gastronomiczno-chłodniczego i polowego oraz przeglądów kwartalnych sprzętu żywnościowego w GZ Morąg i Bartoszyce.

Przedmiotem zamówienia są usługi:
- przeglądy kwartalne sprzętu gastronomicznego, chłodniczego, polowego;
- naprawa sprzętu gastronomicznego, chłodniczego, polowego;
- bezpłatny udział w komisyjnej ocenie stanu technicznego sprzętu objętego umową;
na rzecz 21 Wojskowego Oddziału Gospodarczego oraz jednostek i instytucji znajdujących się na jego zaopatrzeniu.

Miejsca realizacji usług:
- Bartoszyce, ul. Wojska Polskiego 4;
- Morąg, Al. Wojska Polskiego 33.


1. Informacyjny wykaz sprzętu podlegającego naprawa i serwisowaniu zawiera załącznik nr 1b do niniejszego opisu przedmiotu zamówienia.
2. Wykaz czynności oraz normy czasowe zawarto w normatywie czasowym – załączniki
nr 1a do niniejszego opisu przedmiotu zamówienia (przeglądy kwartalne wykonywane raz w kwartale, awaryjne naprawy bieżące sprzętu będącego w użytkowaniu). W przypadku naprawy sprzętu będącego na ewidencji 21WOG nieujętego w ,,Normatywie czasowym napraw i remontów sprzętu gastronomicznego i chłodniczego”, podstawę do wykonania usługi stanowić będzie pisemne zamówienie Zamawiającego wraz z wyceną usługi. Każdorazowo przed wykonaniem przeglądu kwartalnego Zamawiający określi egzemplarze sprzętu, które będą jemu podlegać.
3. Planowana ilość roboczogodzin do realizacji usługi naprawy sprzętu gastronomiczno-chłodniczego i polowego oraz przeglądów kwartalnych sprzętu żywnościowego w trakcie trwania umowy jest ilością szacunkową i wynosi: 700,00. Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania pełnej ilości roboczogodzin.
Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania pełnej ilości roboczogodzin. Ilość roboczogodzin może ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia, przy zastrzeżeniu, że sumaryczny koszt usługi nie przekroczy kwoty, którą zamawiający przeznaczył na sfinansowanie zamówienia.
Wykonawca akceptuje fakt, iż ilości roboczogodzin są ilościami szacunkowymi i służyć będą wyłącznie do wyliczenia ceny oferty i wyboru Wykonawcy. Użyta przez Wykonawcę, (który złoży ofertę najkorzystniejszą) do obliczenia ceny oferowanej, cena jednostkowa roboczogodziny będzie stała w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający podał szacunkową ilość roboczogodzin służącą jedynie do dokonania wyboru oferty. Zamawiający nie ponosi konsekwencji finansowych zmniejszenia ilości roboczogodzin. Wykonawcy należy się wynagrodzenie za faktycznie wykonaną usługę.
4. Usługę może realizować Wykonawca, który posiada świadectwo kwalifikacyjne uprawniające do wykonywania pracy na stanowisku eksploatacji w zakresie: obsługi, konserwacji, remontów, montażu, przeglądów kontrolno–pomiarowym dla urządzeń, instalacji i sieci elektroenergetycznych (Dz.U.2022 r. poz. 1392; rozporządzenie z dnia 1 lipca 2022 r. ), który posiada certyfikację przez cały okres realizacji umowy
w zakresie: czynności w zakresie instalacji, kontroli szczelności, konserwacji lub serwisowania urządzeń chłodniczych, klimatyzacyjnych zawierających substancje kontrolowane oraz obrotu tymi substancjami, na podstawie art. 20 ust. 4 ustawy z dnia 15.05.2015 r. o substancjach zubożających warstwę ozonową oraz o niektórych fluorowanych gazach cieplarnianych (Dz. U. 2020 r. poz. 2065 z dn. 23.11.2020 r.). Wykonawca każdorazowo na żądanie Zamawiającego ma obowiązek przedstawić do wglądu powyższe dokumenty.
5. Usługę może realizować tylko Wykonawca dysponujący wyposażeniem do wykonywania prac z substancjami kontrolowanymi zgodnie z Rozporządzenie Ministra Rozwoju i Finansów z dnia 07 grudnia 2017 r. w sprawie minimalnego wyposażenia technicznego, procedur oraz systemu dokumentowania czynności przy prowadzeniu działalności polegającej na instalowaniu, konserwacji lub serwisowaniu, naprawie lub likwidacji urządzeń, zawierających fluorowane gazy cieplarniane (Dz.U. 2017 poz. 2417). Odpowiedzialność za wszelkie potencjalne naruszenia w tym względzie jest po stronie Wykonawcy.
6. Wykonawca udziela 6 miesięcznej gwarancji (rękojmi) na wykonane naprawy oraz potwierdza wykonanie naprawy, podłączenia a także przeglądu w dowodzie urządzenia oraz Zamawiający wymaga udzielenia minimum 12 miesięcznej gwarancji na zamontowane części zamienne.
7. Wykonawca przystąpi do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wskazanych przez Zamawiającego po zgłoszeniu awarii w czasie określonym w formularzu ofertowym bez względu na dni ustawowo wolne od pracy.
Jednakże Zamawiający nie dopuszcza czasu dłuższego niż 72 godziny od momentu zgłoszenia Wykonawcy.
8. Wykonawca do wykonywania napraw i remontów sprzętu będzie używał części nowe, niepoddawane regeneracji, o jakości technicznej, co najmniej takiej samej jak zamontowane oryginalnie, do produkcji których nie użyto składników uprzednio eksploatowanych, uzupełnianych bądź przerabianych. Ponadto w ramach usługi Wykonawca zobowiązuje się do utylizacji zużytych bądź niesprawnych części zgodnie z aktualnie obowiązującymi w tym zakresie przepisami.
9. Każdorazowo po dokonaniu naprawy lub przeglądzie kwartalnym, instalacji sprzętu Wykonawca wystawi fakturę załączając do niej kartę wykonania usługi zawierającą dane adresowe Wykonawcy i Zamawiającego wraz z kosztorysem wykonanych usług, w której wyszczególni zakres czynności oraz użyte części zamienne i materiały do naprawy wraz z ich ceną zakupu oraz cenę i ilość roboczogodzin. Dodatkowo umieści informacje o terminie (data przyjęcia usługi do realizacji i datę wykonania usługi) i miejscu (nazwa magazynu, kuchni, pododdziału) wykonania usługi, jej rodzaj oraz nazwę sprzętu podlegającego wykonywanym czynnością z podaniem numeru rejestrowego jego „Dowodu Urządzenia” (dla sprzętu określonego w Załączniku Nr 1 Rozdz. VI do Poleceniu Nr 18 Szefa Inspektoratu Wsparcia Sił Zbrojnych z dnia 09 maja 2023 r. w sprawie wartości pieniężnych norm rzeczowych, zasad gospodarowania sprzętem służby żywnościowej powszechnego użytku oraz urządzeniami i środkami do higienizacji.
10. Do każdej pozycji w kosztorysie wykonanej usługi przypisana zostanie strona, tabela oraz nr czynności wg normatywu czasowego napraw i remontów sprzętu gastronomicznego lub chłodniczego (określającego ilość roboczogodzin na wykonywaną czynność) wg załącznika nr 1a.
11. W przypadku naprawy sprzętu będącego na ewidencji 21 Wojskowego Oddziału Gospodarczego nie ujętego w ,,Normatywie czasowym napraw i remontów sprzętu gastronomicznego i chłodniczego”, wskazanym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1 do umowy, podstawę do wykonania usługi stanowić będzie pisemne zamówienie Zamawiającego określające zakres i przedmiot wykonania usługi oraz jej wycenę. W powyższych przypadkach rozliczenie usługi następuje analogicznie jak w przypadku sprzętu wyszczególnionego w ,,Normatywie czasowym napraw i remontów sprzętu gastronomicznego i chłodniczego”.
12. Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia wartości użytych materiałów
i części w ramach naprawy. Wykonawca na każdorazowo na żądanie Zamawiającego przedstawi do wglądu dowód zakupu wskazanej części lub materiału.
13. Usterki sprzętu i urządzeń Służby Żywnościowej wymagające nieskomplikowanych drobnych napraw, usuwane będą w miejscu ich użytkowania, natomiast wymagające specjalistycznych napraw przewożone będą do naprawy w warsztacie Wykonawcy po uzgodnieniu z Zamawiającym.
14. Termin wykonania naprawy wynosi maksymalnie do 72 godziny od chwili rozpoczęcia naprawy. Wskazany termin nie dotyczy napraw, których prawidłowe wykonanie jest możliwe wyłącznie w warsztacie Wykonawcy. W przypadku konieczności naprawy w warsztacie Wykonawca każdorazowo będzie zobowiązany do określenia terminu wykonania naprawy, przy czym nie będzie on dłuższy niż 7 dni roboczych od momentu powiadomienia przez Zamawiającego o konieczności dokonania naprawy. Wskazany termin nie dotyczy szczegółowych napraw realizowanych przy udziale wyspecjalizowanych firm wynikających z dokumentacji technicznej sprzętu lub praw producenta.
15. W przypadkach szczególnych na pisemny wniosek Wykonawcy Zamawiający może przedłużyć termin naprawy maksymalnie o 7 dni roboczych. Wniosek Wykonawcy musi zawierać uzasadnienie i będzie podlegał każdorazowo ocenie przez Zamawiającego.
16. Koszty dojazdu oraz transportu sprzętu i urządzeń od i do Zamawiającego, ponosi Wykonawca we własnym zakresie.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości stosowania przez Wykonawcę narzutu, marży na zużyte materiały i części.




17. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 i 4 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 50880000-7 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji wyposażenia hotelowego i restauracyjnego

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

50883000-8 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji urządzeń zaprowiantowania

71631200-2 - Usługi kontroli technicznej samochodów

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Przy wyborze najkorzystniejszej oferty w części zam. nr 1 i 2 Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Cena brutto oferty - 60%
Czas przestąpienia do naprawy sprzętu - 40%
2. L pkt. uzyskanych przez daną ofertę będzie liczona wg wzoru:
P = K1 +K2
P - L pkt. uzyskanych przez daną ofertę w obu kryteriach
K1 -L pkt. uzyskanych przez daną ofertę w kryterium „Cena brutto oferty”
K2 -L pkt. uzyskanych przez daną ofertę w kryterium „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu”
3. W kryterium „Cena brutto oferty” zostanie zastosowany wzór:

najniższa oferowana cena brutto
L pkt. = ------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto oferty badanej

4. W kryterium „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu” oferta zostanie oceniona następująco: Czas przystąpienia do naprawy sprzętu od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia (dot. także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy)
L pkt.:
do 24 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia- 40 pkt;
od 25 godz.–do 36 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia - 30 pkt;
od 37 godz.–do 48 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia- 20 pkt;
od 49 godz.–do 60 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia - 10 pkt;
od 61 godz.– do72 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia - 0 pkt.
40 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi do 24 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia
30 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 25 godz.– do 36 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia
20 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 37 godz.–do 48 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia
10 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 49 godz.–do 60 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia
0 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 61 godz.–do 72 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia
(dot także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy).
Wykonawca spośród przedstawionych przedziałów czasu wybiera jeden wariant i stosowną informację zamieszcza w tabeli w pkt 4 for. ofert. (Zał. nr 2 do SWZ) – odpowiednio dla części zam. nr 1 i 2
Za czas poinformowania Wykonawcę przyjmuje się czas przesłania informacji przez Zam. faksem lub email.
UWAGA:1) Zaoferowanie czasu przestąpienia do naprawy sprzętu nie może przekroczyć 72 godzin od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia (dot także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy);
2) Zaoferowanie przez Wykonawcę terminu dłuższego niż 72 godzin od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy) spowoduje odrzucenie oferty, jako niezgodnej z treścią SWZ; 3) Zaznaczenie więcej niż jednej rubryki w for. ofer. (zał.nr 2 do SWZ) spowoduje odrzucenie oferty.
4) W przypadku braku zaznaczenia rubryki przez Wykonawcę w for. ofert., Zam. uzna, że Wykonawca zadeklarował czasu przestąpienia do naprawy sprzętu od 61 godz. – do 72 godz. od chwili przekazania przez Zam. zgłoszenia (dot także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy).
5. Oferta będzie podlegać ocenie dla każdej części zam. Pkt. będą liczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba pkt. wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
6. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana ta oferta spośród złożonych, która uzyska najwyższą liczbę pkt. Mak. liczba pkt. , jaką może osiągnąć oferta wynosi 100.
7. Zam. nie przewiduje wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przestąpienia do naprawy sprzętu

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzień złożenia następujących podmiotowych środków dowodowych:
1) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub Centralnej ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestracji lub ewidencji; lub Zamawiający nie wezwie, jeśli uzyska je za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych w szczególności rejestrów publicznych;
2) jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 1, dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury. Dokument, o którym mowa powyżej, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem.
3) Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 2, zastępuje się je odpowiednio w całości lub w części dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone pod przysięgą, lub, jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie ma przepisów o oświadczeniu pod przysięgą, złożone przed organem sądowym lub administracyjnym, notariuszem, organem samorządu zawodowego lub gospodarczego, właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy. Dokument powinien być wystawiony odpowiednio jak w terminie wskazanym w pkt 2.
4) Do podmiotów udostępniających zasoby na zasadach określonych w art. 118 ustawy Pzp (jeżeli dotyczy) oraz podwykonawców niebędących podmiotami udostępniającymi zasoby na tych zasadach, mających siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przepisy pkt 2) i 3) stosuje się odpowiednio.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający nie precyzuje warunku udziału w postępowaniu.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający informuje, że w niniejszym postępowaniu nie żąda złożenia przedmiotowych środków dowodowych.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak

6.4.1) Informacje dotyczące wadium:

Zamawiający wymaga wniesienia wadium dla części zamówienia nr 1 i 2.
1. Wniesienie wadium.
1) Przystępując do postępowania Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości
– dla części zamówienia nr 1 – 1 570,00 PLN;
– dla części zamówienia nr 2 – 910,00 PLN.

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, potwierdzającego brak podstaw wykluczenia na podstawie art. 108 ust 1 oraz art. 109 ust. 1 pkt 4), 5) i 7) ustawy Pzp oraz art. 7 ust 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego zgodnie ze wzorem – załącznik nr 3 SWZ (Rozdział II oświadczenia), składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Dokumenty te potwierdzają brak podstaw wykluczenia.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia należy w takiej sytuacji ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo musi być dołączone do oferty (oryginał lub kopia potwierdzana za zgodność z oryginałem przez mocodawcę).
3.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo podpisane elektronicznym podpisem, kwalifikowanym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym przez uprawnionych przedstawicieli pozostałych Wykonawców, upoważniające jednego z Wykonawców do reprezentowania pozostałych.
4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego, których oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, przedłożą umowę regulującą współpracę tych Wykonawców, w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia znajdują się w §11 projektowanych postanowieniach umowy
stanowiących załącznik nr 4 do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-01 08:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://portal.smartpzp.pl/21wog

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-01 09:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-12-30

8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:

Część 1 : Tak

Część 2 : Tak

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

1. Termin realizacji zamówienia:
Część zamówienia nr 1 i 2 – od dnia zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.

2. Zamawiający informuje, że z postępowania o udzielenie zamówienia wykluczy Wykonawcę na podstawie przesłanek
opisanych w przepisie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie
przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę montaż konstrukcji stalowej - Olsztyn
  • Lokalizacja zleceniawarmińsko-mazurskie
  • Data dodania23-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę montaż konstrukcji stalowej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI