Świadczenie usługi restauracyjnej w 2022r.

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Świadczenie usługi restauracyjnej w 2022r.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoJarosław
  • WojewództwoPodkarpackie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2021-12-21
  • ZamawiającyMIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W JAROSŁAWIU
  • Data publikacji ogłoszenia2021-12-13
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00312385
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Świadczenie usługi restauracyjnej w 2022r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W JAROSŁAWIU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 650129377

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Juliusza Słowackiego 34

1.5.2.) Miejscowość: Jarosław

1.5.3.) Kod pocztowy: 37-500

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL822 - Przemyski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mops@mops.jaroslaw.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://jaroslaw.naszops.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usługi restauracyjnej w 2022r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5832221c-5c12-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00312385

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-13

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/um_jaroslaw

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: a) Podpisy kwalifikowane wykorzystywane przez wykonawców do podpisywania wszelkich plików muszą spełniać “Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie identyfikacji elektronicznej i usług zaufania w odniesieniu do transakcji elektronicznych na rynku wewnętrznym (eIDAS) (UE) nr 910/2014 - od 1 lipca 2016 roku”
W przypadku wykorzystania formatu podpisu XAdES zewnętrzny. Zamawiający wymaga dołączenia odpowiedniej ilości plików tj. podpisywanych plików z danymi oraz plików podpisu w formacie XAdES.
b) Zamawiający, określa niezbędne wymagania sprzętowo – aplikacyjne umożliwiające pracę na Platformie Zakupowej, tj.:
Zamawiający, zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 31 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020r. poz. 2452), określa niezbędne wymagania sprzętowo - aplikacyjne umożliwiające pracę na platformazakupowa.pl, tj.:
a. stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s,
b. komputer klasy PC lub MAC o następującej konfiguracji: pamięć min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux, lub ich nowsze wersje,
c. zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa, w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 10.0,
d. włączona obsługa JavaScript,
e. zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format plików .pdf,
f. Szyfrowanie na platformazakupowa.pl odbywa się za pomocą protokołu TLS 1.3.
g. Oznaczenie czasu odbioru danych przez platformę zakupową stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg. czasu lokalnego serwera synchronizowanego z zegarem Głównego Urzędu Miar.

c) Formaty plików wykorzystywanych przez wykonawców powinny być zgodne z “OBWIESZCZENIEM PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 9 listopada 2017 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych”.
• Zamawiający rekomenduje wykorzystanie formatów: .pdf .doc .xls .jpg (.jpeg) ze szczególnym wskazaniem na .pdf
• W celu ewentualnej kompresji danych Zamawiający rekomenduje wykorzystanie jednego z formatów:
- .zip
- 7Z
• Wśród formatów powszechnych a NIE występujących w rozporządzeniu występują: .rar .gif .bmp .numbers .pages. Dokumenty złożone w takich plikach zostaną uznane za złożone nieskutecznie.
• Zamawiający zwraca uwagę na ograniczenia wielkości plików podpisywanych profilem zaufanym, który wynosi max 10MB, oraz na ograniczenie wielkości plików podpisywanych w aplikacji eDoApp służącej do składania podpisu osobistego, który wynosi max 5MB.
2. Za datę przekazania Oferty, oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 uPzp, podmiotowych środków dowodowych, przedmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w postępowaniu, przyjmuje się datę ich przekazania na Platformę Zakupową w pozostałych przypadkach - mail.
3. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgody z wymaganiami określonymi w Rozporządzeniem dot. środków komunikacji elektronicznej.
4. Zamawiający informuje, że zgodnie z art. 284 ust. 6 uPzp treść zapytań wraz z wyjaśnieniami (bez ujawnienia źródła zapytania) udostępni na stronie internetowej prowadzonego postępowania. Tym samym wszelkie informacje przekazywane Wykonawcom stanowią integralną część specyfikacji warunków zamówienia i dotyczą wszystkich Wykonawców biorących udział w ww. postępowaniu. Wykonawca jest zobowiązany złożyć ofertę uwzględniającą wszelkie zmiany i wyjaśnienia zawarte w Informacjach dla Wykonawców.

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://platformazakupowa.pl/pn/um_jaroslaw

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: MOPS.271.2.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 1 Usługa cateringowa

1. Świadczenie usług polegających na przygotowywaniu oraz dostarczaniu jednodaniowych gorących posiłków uczestnikom Klubu Senior+ w Jarosławiu, ul. 3-go Maja 48, Klubu Senior+ w Jarosławiu, os. Jagiellonów 1, Dziennego Domu Senior+ w Jarosławiu,
ul. Dolnoleżajska 16 oraz Dziennego Domu Senior + w Jarosławiu, Pl. A. Mickiewicza 18,
2. Przedmiot zamówienia
Nazwy i kody wg wspólnego słownika zamówień (CPV):
CPV: 55321000- 6 - usługi przygotowywania posiłków,
CPV: 55520000-1 - usługi dostarczania posiłków
1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi w okresie od 03 stycznia 2022 r.
do 31 grudnia 2022 r. w dni od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy i wyjazdów zorganizowanych uczestników, polegającej na przygotowaniu oraz dostarczaniu transportem Wykonawcy do miejsca wskazanego przez zamawiającego na terenie Gminy Miejskiej Jarosław, 11 610 gorących posiłków jednodaniowych uczestnikom:
a) Klubu Senior+ w Jarosławiu, ul. 3-go Maja 48 (3 600 posiłków - w dni od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy i wyjazdów zorganizowanych),
b) Klubu Senior+ w Jarosławiu, os. Jagiellonów 1 (2 250 posiłków - 3 x w tygodniu
z wyłączeniem wyjazdów zorganizowanych ),
c) Dziennego Domu Senior+ w Jarosławiu, ul. Dolnoleżajska 16 (2 880 posiłków -
3 x w tygodniu z wyłączeniem wyjazdów zorganizowanych ),
d) Dziennego Domu Senior+ w Jarosławiu, Pl. A. Mickiewicza 18 (2 880 posiłków -
3 x w tygodniu z wyłączeniem wyjazdów zorganizowanych), (możliwość dostawy do miejsca zamieszkania uczestników w przypadku zawieszenia działalności lub wprowadzenia
w placówkach ograniczeń organizacyjnych - działania alternatywne).
Przewiduje się, że szacunkowy zakres usług będzie obejmował w skali tygodnia przygotowanie i dostarczenie 223 posiłków w naczyniach jednorazowego użytku. Ze względu na specyfikę zamówienia faktyczna liczba zamawianych posiłków może ulec zmniejszeniu w związku z frekwencją osób korzystających z tej formy pomocy. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega, że nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część
z gorących posiłków będzie zrealizowana, a Wykonawca nie będzie miał w tym zakresie żadnych roszczeń do Zamawiającego. Zamawiający zapłaci tylko za faktycznie dostarczone ilości gorących posiłków.
Gorący posiłek jednodaniowy składał się będzie z:
a) 0,5 l zupy, 300 g pieczywa oraz wkładki mięsnej tj. 150-200 g albo
b) drugiego dania składającego się z porcji mięsa lub ryby, ziemniaków lub kaszy lub ryżu lub makaronu oraz surówki albo dań jarskich np. pierogów itp.
Tygodniowy jadłospis powinien zawierać nie więcej niż 2 zupy z wkładką mięsną oraz pieczywem oraz nie mniej niż 3 drugie dania zawierające porcie mięsa lub ryby.
Wykonawca dostarczał będzie w pierwszy dzień tygodnia jadłospis dekadowy, który będzie zawierał informacje o składzie potraw z wyszczególnieniem alergenów.
Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej, zasadami racjonalnego żywienia, być zróżnicowane tj. rodzaj potrawy nie może się powtarzać w okresie następujących po sobie l4 dni oraz spełniać wymogi sanitarne dla żywienia zbiorowego w szczególności posiłki powinny być przygotowane z zachowaniem obowiązujących norm żywieniowych i sanitarnych, zgodnie z przepisami ustawy z dnia
25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy.
Posiłki przygotowywane będą na bazie pełnowartościowych produktów zakupionych przez Wykonawcę we własnym zakresie - z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. Produkty powinny spełniać normy jakości produktów spożywczych, zgodnie
z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie, w tym ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz zgodnie z normami HACCP.
Do przygotowywania posiłków nie mogą być wykorzystane produkty nieświeże, złej jakości oraz produkty wysoko przetworzone np. zupy w proszku.
Dostarczane posiłki nie mogą być przygotowane wcześniej niż w dniu ich dostarczenia, muszą być świeże, dobrej jakości, posiadać odpowiednie walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę.
Dostarczanie posiłków będzie się odbywało w dni od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy i wyjazdów zorganizowanych uczestników do miejsca wskazanego przez Zamawiającego w godz. od 11.00 do 14.00.
Posiłki nie mogą być dostarczane wstecz - za dni poprzednie, ani z wyprzedzeniem - na dni następne.
10) Miejsce realizacji zamówienia:
a) Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia w miejscu wskazanym przez zamawiającego na terenie Gminy Miejskiej Jarosław. Miejscem dostawy będzie: Dzienny Dom ,,Senior+” w Jarosławiu, ul. Dolnoleżajska 16, Dzienny Dom ,,Senior+” w Jarosławiu, Pl. Mickiewicza 18, Klub Senior+ w Jarosławiu, ul. 3- go Maja 48 oraz Klub Senior+ w Jarosławiu, os. Jagiellonów 1 ewentualnie miejsce zamieszkania uczestników w przypadku zawieszenia działalności),
b) Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialności prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno - epidemiologicznej, PIP, BHP) w zakresie wykonywanej usługi, w tym m.in. w zakresie jakości produktów i przygotowania posiłków
w zakresie wymagań higieniczno - sanitarnych.
ll)Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za żadne szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
_ Termin realizacji zamówienia: od 03 Stycznia 2022 r. do 31 grudnia 2022 r.
_ Warunki płatności :
l) Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach
rozliczeniowych na podstawie rozliczeń wydanych posiłków w danym miesiącu
2) Wykonawca każdorazowo zobowiązuje się do wystawienia faktury VAT - oddzielnie za posiłki dostarczone do:
- Dziennego Domu Senior+ przy ul. Dolnoleżajskiej 16,
- Dziennego Domu Senior+ Pl. Mickiewiczal8,
- Klubu Senior+, przy ul. 3- go Maja 48
- Klubu Senior+, os. Jagiellonów 1 w ciągu 5 dni po zakończeniu miesiąca kalendarzowego,
a w miesiącu grudniu 2022 r. do 15.12.2022 r.
3) Rozliczenia finansowe z Wykonawcą odbywać się będą na podstawie wystawianej przez Wykonawcę faktury.
4) Zamawiający zobowiązuje się do przekazywania należności za dostawy artykułów żywnościowych w ciągu 14 dni od otrzymania faktury VAT, przelewem na konto Wykonawcy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 2 - Usługa restauracyjna

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi restauracyjnej w okresie od 01.01.2022 r. do 31.12.2022 r. w dni od poniedziałku do soboty z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy, polegającej na przygotowywaniu oraz wydawaniu z możliwością konsumpcji w lokalu wyznaczonym przez Wykonawcę na terenie Gminy Miejskiej Jarosław 10 000 gorących posiłków jednodaniowych osobom, którym Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
w Jarosławiu decyzją administracyjną przyzna tą formę pomocy. W przypadku, gdy
w związku z obowiązywaniem stanu epidemii, stanu zagrożenia epidemicznego lub stanu nadzwyczajnego nie będzie możliwa konsumpcja w lokalu wyznaczonym przez Wykonawcę, Wykonawca będzie wydawał posiłki na wynos.
Nazwy i kody wg wspólnego słownika zamówień (CPV): 55300000-3.
Przewiduje się, że minimalny zakres usług będzie obejmował w skali 1 dnia przygotowanie
i wydanie ok. 40 posiłków. Ze względu na specyfikę zamówienia faktyczna liczba wydanych posiłków może ulec zmianie +/- 15%.
Posiłki wydawane będą sukcesywnie przez cały czas określony w ust 1.
Ogólna liczba zakupionych posiłków uzależniona będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Liczba sporządzonych i wydanych gorących posiłków może ulec zmianie ze względu na specyfikę zamówienia, którą cechuje zmienność potrzeb świadczeniobiorców Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Jarosławiu. Zamawiający zastrzega, że nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część z gorących posiłków będzie zrealizowana, a Wykonawca nie będzie miał w tym zakresie żadnych roszczeń do Zamawiającego. Zamawiający zapłaci tylko za faktycznie wydane ilości gorących posiłków.
Gorący posiłek jednodaniowy składał się będzie z:
1) 0,5 l zupy, 300 g pieczywa oraz wkładki mięsnej tj. 150-200 g albo
2) drugiego dania składającego się z porcji mięsa lub ryby, ziemniaków lub kaszy lub ryżu lub makaronu oraz surówki albo dań jarskich np. pierogów itp.
Tygodniowy jadłospis powinien zawierać nie więcej niż 2 zupy z wkładką mięsną oraz pieczywem oraz nie mniej niż 3 drugie dania zawierające porcję mięsa lub ryby.
Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej, zasadami racjonalnego żywienia, być zróżnicowane tj. rodzaj potrawy nie może się powtarzać
w okresie następujących po sobie 14 dni oraz spełniać wymogi sanitarne dla żywienia zbiorowego w szczególności posiłki powinny być przygotowane z zachowaniem obowiązujących norm żywieniowych i sanitarnych, zgodnie z przepisami ustawy z dnia
25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy.
Posiłki przygotowywane będą na bazie pełnowartościowych produktów zakupionych przez Wykonawcę we własnym zakresie - z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. Produkty powinny spełniać normy jakości produktów spożywczych, zgodnie
z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie, w tym ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz zgodnie 2 normami HACCP.
Do przygotowywania posiłków nie mogą być wykorzystane produkty nieświeże, złej jakości oraz produkty wysoko przetworzone np. zupy w proszku. Wydawane posiłki nie mogą być przygotowane wcześniej niż w dniu ich wydania, muszą być świeże, dobrej jakości, posiadać odpowiednie walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę.
Wydawanie posiłków będzie się odbywało w dni od poniedziałku do soboty z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy W lokalu Wykonawcy w godz. od 12.00
do 15.00. Posiłki nie mogą być wydawane wstecz - za dni poprzednie, ani z wyprzedzeniem - na dni następne.
Wykonawca zapewni w lokalu, o którym mowa w ust. 10 zaplecze sanitarne dla świadczeniobiorców Zamawiającego w postaci szatni oraz z wydzielonym pomieszczeniem
z dostępem do bieżącej wody i toalety. Wykonawca powinien wykazać w ofercie, że dysponuje odpowiednią salą jadalną na terenie Gminy Miejskiej Jarosław, posiadającą dostęp do bezpłatnego WC z umywalka, dopuszczoną na mocy decyzji
właściwego organu do prowadzenia działalności gastronomicznej (zbiorowe żywienie)
w miejscu przygotowywania oraz wydawania posiłków.
Miejsce realizacji zamówienia:
1) Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia na terenie Gminy Miejskiej Jarosław w lokalu usytuowanym nie dalej niż 500 m od przystanku komunikacji miejskiej,
2) Wykonawca zapewni odpowiednie warunki lokalowe (miejsca siedzące przy stole), umożliwiające spożycie posiłku w tym samym czasie dla minimum 30 osób,
3) Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialności prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno - epidemiologicznej, PIP, BHP) w zakresie wykonywanej usługi, w tym m.in. w zakresie jakości produktów i przygotowania posiłków
w zakresie wymagań higieniczno - sanitarnych,
4) Jeżeli w trakcie trwania Umowy w miejscu jej wykonywania obowiązywał będzie stan epidemii, stan zagrożenia epidemicznego lub stan nadzwyczajny, Wykonawca obowiązany będzie do wdrożenia określonych dla jego branży wytycznych zapobiegających zakażeniu wirusem SARS-CoV 2.
Wykonawca przedkłada jadłospis na następny miesiąc w siedzibie Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Jarosławiu z tygodniowym wyprzedzeniem W celu jego akceptacji. Zamawiający przekaże Wykonawcy listę osób uprawnionych do odbioru jednego ciepłego posiłku w ciągu dnia. Lista zostanie przekazany Wykonawcy najpóźniej na 3 dni przed końcem miesiąca. W przypadku aktualizacji listy informacja ta będzie przekazywana Wykonawcy do godz. 10 dnia następnego.
Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia ewidencji wydanych posiłków, zawierającej informację o liczbie wydanych posiłków w ciągu danego miesiąca wraz z czytelnym podpisem osoby korzystającej z posiłku.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za żadne szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
Cena oferty powinna uwzględniać wszelkie koszty związane z wykonaniem przedmiotu umowy. Oferta powinna uwzględniać w szczególności następujące koszty: zakup produktów niezbędnych do realizacji przedmiotu zamówienia, ewentualnych kosztów utrzymania lokali w których przygotowywane i wydawane będą posiłki, koszty zatrudnienia odpowiedniej kadry.
W przygotowanej ofercie należy podać koszt przygotowania i wydania jednego gorącego posiłku w kwocie netto i brutto oraz kwotę ogółem netto i brutto (obliczoną jako iloczyn stawki za jeden posiłek oraz przewidywanej do zamówienia ilości posiłków, określonej
w IWZ.

Wykonawca zobowiązany będzie podczas realizacji umowy do zapewnienia dostępności architektonicznej i/lub informacyjno-komunikacyjnej osobom ze szczególnymi potrzebami na poziomie minimalnych wymagań, określonych w art. 6-7 ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami (Dz. U. z 2020 r. poz. 1062) oraz wykazania w ofercie konkretnych działań w tym zakresie.

Wszelkie koszty sporządzenia oferty niezależnie od wyników niniejszego postępowania ponosi Oferent. Zamawiający nie odpowiada za koszty poniesione przez Oferentów w związku z przygotowaniem i złożeniem oferty.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
2.1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
2.2.1. aktualne (wydane nie wcześniej niż 30 dni przed dniem złożenia oferty) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów, o których mowa w art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021) wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w zakresie działalności objętej niniejszym postępowaniem. - (część 1-2)

2.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej
Zamawiający nie stawia warunku
2.4. zdolności technicznej lub zawodowej

1) posiada niezbędną wiedzą i doświadczenie:
a. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, że wykonał należycie
w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy — w tym okresie, co najmniej 2 usługi (jak zamówienie w sprawie) dla składanej części zamówienia;
w przypadku składania oferty na co najmniej dwie części zamówienia wystarczającym będzie wykazanie się świadczeniem 2 usług dla którejkolwiek z części zamówienia, - (część 1-2)
Zaleca się, aby przedkładane dokumenty potwierdzające, że wykonane przez wykonawców usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, zawierały, co najmniej:
a) wskazanie, że wykonawca składający ofertę w niniejszym postępowaniu realizował usługi, których dokumenty dotyczą,
b) wskazanie podmiotu, na rzecz którego usługi zostały wykonane,
c) wskazanie wartości i przedmiotu usługi wskazanie daty wykonania (rozpoczęcia i zakończenia).

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1.1. oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 uPzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2020r. poz. 1076 i 1086), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej.
1.2. odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 uPzp, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. wykaz usług będących przedmiotem zamówienia
2. aktualne (wydane nie wcześniej niż 30 dni przed dniem złożenia oferty) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów, o których mowa w art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021) wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w zakresie działalności objętej niniejszym postępowaniem. - (część 1-2)

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do Oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale VII pkt 1 SWZ, składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane/dostawy/usługi wykonają poszczególni wykonawcy.
4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-21 11:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/um_jaroslaw pod nazwą niniejszego postępowania

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-21 11:20

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę świadczenia usługi cateringowej - Kulno
  • Lokalizacja zleceniapodkarpackie
  • Data dodania03-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę świadczenia usługi cateringowej (śniadania, obiady, napoje). Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI