Świadczenie usług gastronomicznych dla uczestników szkoleń w Wydziale Rozwoju Kompetencji...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Świadczenie usług gastronomicznych dla uczestników szkoleń w Wydziale Rozwoju Kompetencji w Zakopanem w Oddziale ZUS w Nowym Sączu
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoNowy Sącz
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - Zakład Ubezpieczeń Społecznych lub Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego oraz zarządzane przez nie fundusze
  • Termin składania wniosków2024-02-26
  • ZamawiającyZakład Ubezpieczeń Społecznych Oddział w Nowym Sączu
  • Data publikacji ogłoszenia2024-02-16
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00207160
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Świadczenie usług gastronomicznych dla uczestników szkoleń w Wydziale Rozwoju Kompetencji w Zakopanem w Oddziale ZUS w Nowym Sączu

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Ubezpieczeń Społecznych Oddział w Nowym Sączu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 00001775600331

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Sienkiewicza 77

1.5.2.) Miejscowość: Nowy Sącz

1.5.3.) Kod pocztowy: 33-300

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL218 - Nowosądecki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zampubl_nowysacz@zus.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.zus.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - Zakład Ubezpieczeń Społecznych lub Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego oraz zarządzane przez nie fundusze

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

ubezpieczenia społeczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usług gastronomicznych dla uczestników szkoleń w Wydziale Rozwoju Kompetencji w Zakopanem w Oddziale ZUS w Nowym Sączu

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ef18a8ca-ccbd-11ee-875e-a22221c84ba7

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00207160

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-02-16

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://portal.smartpzp.pl/zus/public/postepowanie?postepowanie=62497099

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://portal.smartpzp.pl/zus

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych i informacji przekazywanych przy ich użyciu zostały opisane w swz oraz w Regulaminie korzystania z usług Platformy zakupowej (Regulamin Portalu e-Usług) dostępnym z poziomu modułu E-learning dla wszystkich użytkowników Platformy zakupowej oraz podczas rejestracji konta Wykonawcy dla Wykonawców, pod adresem: http://portal.smartpzp.pl/zus

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzula informacyjna RODO została zamieszczona w Rozdziale 12 SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Ograniczenia stosowania zostały zawarte w Rozdziale 12 SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 220000.271.2.2024-ZAP

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych polegających na przygotowywaniu, gotowaniu oraz wydawaniu przez Wykonawcę całodziennych posiłków dla uczestników szkoleń, warsztatów oraz dla innych osób skierowanych w ramach zleconych zadań do obiektów Zamawiającego. Usługa gastronomiczna będzie obejmowała przygotowanie i wydawanie śniadań, obiadów, kolacji oraz serwisu kawa/herbata wraz z poczęstunkiem.
2. Przedmiot zamówienia realizowany będzie w Wydziale Rozwoju Kompetencji w Zakopanem, w obiekcie przy ul. Gimnazjalnej 8, w udostępnionych przez Zamawiającego na podstawie odrębnej umowy najmu pomieszczeniach znajdujących się w przyziemiu (zaplecze kuchenne, jadalnia) oraz bufecie znajdującym się na parterze o łącznej powierzchni 464,10 m2.
3. Zamawiający zastrzega, iż zwarcie umowy najmu, a tym samym umowy na świadczenie usług gastronomicznych, uwarunkowane jest uzyskaniem przez Zamawiającego stosownej zgody jednostki nadrzędnej.
4. Przewidywana ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy w ramach zamówienia podstawowego wyniesie:
1) Śniadanie 1 500 usł.
2) Obiad 1 500 usł.
3) Kolacja 1 500 usł.
4) Poczęstunek 1 500 usł.
5) Serwis kawa/herbata 1 500 usł.
Zamawiający wskazuje, iż ilości wyszczególnionych rodzajów posiłków są wielkościami prognozowanymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych pomiędzy poszczególnymi pozycjami wskazanymi powyżej, z zastrzeżeniem, iż w wyniku wprowadzonych zmian nie zostanie przekroczona wartości umowy w zakresie zamówienia podstawowego.
Przewidywana liczba uczestników szkoleń w okresie obowiązywania umowy w ramach zamówienia podstawowego: 600 osób.
5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wymaganiami jakościowymi (rodzaj zamawianych posiłków, charakterystyka ich przygotowania, dostarczenia, podania) oraz ilościowymi dotyczącymi realizacji usługi gastronomicznej, został zawarty w SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

55510000-8 - Usługi bufetowe

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. W przypadku zaistnienia konieczności zwiększenia w trakcie trwania umowy zakresu zamówienia podstawowego, Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania z opcji, o której mowa w art. 441 ustawy.
2. Opcja dotyczy zwiększenia ilościowo/wartościowego przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy.
3. Maksymalny zakres świadczenia w ramach opcji:
1) Śniadanie 6 000 usł.
2) Obiad 6 000 usł.
3) Kolacja 6 000 usł.
4) Poczęstunek 6 000 usł.
5) Serwis kawa/herbata 6 000 usł.
Zamawiający wskazuje, iż ilości wyszczególnionych rodzajów posiłków są wielkościami prognozowanymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych pomiędzy poszczególnymi pozycjami wskazanymi powyżej, z zastrzeżeniem, iż w wyniku wprowadzonych zmian nie zostanie przekroczona wartości umowy w zakresie zamówienia opcjonalnego.
Przewidywana liczba uczestników szkoleń w okresie obowiązywania umowy w ramach opcji: 2 400 osób.
4. Okoliczności skorzystania z opcji: Zamawiający zastrzega możliwość wielokrotnego korzystania z opcji, do wyczerpania maksymalnego zakresu świadczenia w ramach opcji w okresie obowiązywania umowy.
5. Uruchomienie opcji zależeć będzie od potrzeb Zamawiającego, związanych z organizacją szkoleń, warsztatów, ilości zadań zleconych związanych ze zwiększeniem liczby uczestników szkoleń korzystających z całodziennego wyżywienia. Ostateczny zakres wykonania usług uzależniony będzie od liczby uczestników i faktycznie przeprowadzonych szkoleń/warsztatów/zadań.
6. Uruchomienie opcji nastąpi poprzez złożenie do Wykonawcy w formie pisemnej lub elektronicznej na adres e-mail, druku „Zamówienia opcjonalnego”, którego wzór stanowi Załącznik nr 1 do OPZ, w terminie co najmniej 7 (siedmiu) dni roboczych przed koniecznością uruchomienia zamówienia opcjonalnego.
7. Uprawnioną osobą do złożenia oświadczenia woli w zakresie skorzystania z opcji jest: Aneta Gąsienica-Lizoń.
8. Wykonawca zobowiązany jest do realizacji usługi w ramach zamówienia opcjonalnego zgodnie z warunkami i na zasadach określonych dla zamówienia podstawowego, w cenach zamówienia podstawowego.
9. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia z tytułu nieskorzystania przez Zamawiającego z opcji albo skorzystania w niepełnym zakresie.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-10-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 70

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Wydłużenie podstawowych godzin wydawania kolacji

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Wysokość stawki czynszu za 1 m2

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 8

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej:
Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie wykonał lub należycie wykonuje co najmniej jedną usługę żywieniową w zakresie zbiorowego żywienia spełniającą łącznie n/w wymagania:
- usługa była/jest świadczona co najmniej 5 dni w tygodniu,
- usługa była/jest realizowana w sposób nieprzerwany przez okres, co najmniej 5 kolejnych miesięcy kalendarzowych,
- usługa dotyczy co najmniej dwóch posiłków typu śniadanie, obiad, kolacja,
- na kwotę co najmniej 150 000,00 zł. brutto.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia, następujących podmiotowych środków dowodowych:
- wykazu usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie. W przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych
referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Wykonawca zobowiązany jest do złożenia wraz z ofertą:
1. Dokumentu z którego wynika umocowanie osób do reprezentowania Wykonawcy, jeżeli w imieniu Wykonawcy działa osoba, której umocowanie nie wynika z odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru.
2. Zobowiązania do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia – jeżeli dotyczy.
3. W przypadku zastrzeżenia informacji jako tajemnicy przedsiębiorstwa Wykonawca składa oświadczenie stanowiące Załącznik nr 3 do SWZ wraz z jednoczesnym oznaczeniem pliku „Oświadczenie o zastrzeżeniu informacji”.
4. W przypadku wadium w formie gwarancji lub poręczenia - oryginał dokumentu w postaci elektronicznej.
5. W przypadku, gdy ofertę składają Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia:
a) pełnomocnictwo określające zakres umocowania pełnomocnika ustanowionego do reprezentowania ich w postępowaniu.
b) oświadczenie wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie, z którego wynika, które roboty budowlane wykonają poszczególni wykonawcy

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak

6.4.1) Informacje dotyczące wadium:

1. Wykonawca składający ofertę jest zobowiązany wnieść wadium w wysokości: 10 000,00 zł (słownie: dziesięć tysięcy złotych).
2. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert oraz powinno być utrzymane nieprzerwanie do dnia upływu terminu związania ofertą, z wyjątkiem przypadków, o których mowa w art. 98 ust. 1 pkt 2 i 3 oraz ust. 2 ustawy.

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Rodzaj i zakres dopuszczalnych zmian umowy, został szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy, stanowiących załącznik do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-02-26 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://portal.smartpzp.pl/zus

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-02-26 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-03-26

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Zamawiający doprecyzowuje, iż okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej wskazany w pkt 4.2.10.) wynosi 34 tygodnie od dnia zawarcia umowy, nie wcześniej jednak niż od 07.03.2024 r., lecz nie dłużej niż do dnia 31.10.2024 r.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę dostawę karuzeli podłogowej- Brzeźnica
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania27-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę dostawę karuzeli podłogowej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.