Przygotowanie oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Przygotowanie oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Sławnie
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSławno
  • WojewództwoZachodniopomorskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
  • Termin składania wniosków2021-07-01
  • ZamawiającySzpital Powiatowy w Sławnie
  • Data publikacji ogłoszenia2021-06-24
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00092457
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Przygotowanie oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Sławnie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szpital Powiatowy w Sławnie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 331308664

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: I-go Pułku Ułanów

1.5.2.) Miejscowość: Sławno

1.5.3.) Kod pocztowy: 76-100

1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL426 - Koszaliński

1.5.7.) Numer telefonu: 59 810 30 31

1.5.8.) Numer faksu: 59 810 24 23

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ola.ostapkiewicz@szpital-slawno.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.szpital-slawno.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Przygotowanie oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Sławnie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0831ed48-d4b9-11eb-911f-9ad5f74c2a25

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00092457

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-06-24

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00006753/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.7 Przygotowanie oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Sławnie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

http://www.szpital-slawno.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/,ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania
korespondencjielektronicznejprzekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie
korzystania z miniPortaludostępnympod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/Instrukcje oraz
Regulaminie ePUAP.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie art. 13 ust 1 i 2
RozporządzenieParlamentuEuropejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r.. w sprawie
ochrony osóbfizycznych wzwiązku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego
przepływu takichdanych orazuchylenia dyrektywy 95/46/WE ( Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016 r. )
zwanym dalej RODO,informujęże:• Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szpital
Powiatowy w Sławnie zsiedzibą przyul. I-go Pułku Ułanów 9, 76-100 Sławno;• Inspektorem ochrony
danych osobowych wSzpitaluPowiatowym w Sławnie jest Pani Aneta Jasińska, kontakt:
naczelna@szpital-slawno.pl, Tel 59810 6321• Pani /Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust 1 lit.. c RODO wceluzwiązanym z powyższym postępowaniem o udzielenie
zamówienia publicznego;• OdbiorcamiPani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym
udostępniona zostaniedokumentacjapostępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust 3 ustawy z dnia
29 stycznia 2004r.Prawozamówieńpublicznych ( Dz. U. z 2017r. poz. 1579 i 2018) dalej ustawa PZP;•
Pani/ Pana dane osobowe będąprzechowywane , zgodnie z art. 97 ust 1 ustawy PZP przez okres 4 lat
od dniazakończeniapostępowania o udzielenie zamówienia , a jeżeli czas trwania umowy przekracza
4lata,okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;• Obowiązek podania przez
Panią/Panadanychosobowych bezpośrednio Pani/ Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym
określonymwprzepisach ustawy PZP, związanych z udziałem w postępowaniu o
udzieleniezamówieniapublicznego, konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy
PZP;• Wodniesieniu doPani/ Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w
sposóbzautomatyzowany, stosowniedo art. 22 RODO• Posiada Pani/ Pan:- na podstawie art. 15
RODO prawodostępu do danychosobowych Pani/ Pana dotyczących;- na podstawie art. 16 RODO
prawo dosprostowania Pani/ Panadanych osobowych;- na podstawie art. 18 RODO prawo żądania
odadministratora ograniczeniaprzetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o
którychmowa w art. 18 ust 2RODO;- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony
DanychOsobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/ Pana
dotyczącychnarusza przepisy RODO;• Nieprzysługuje Pani/ Panu:- w związku z art. 17 ust 3 lit b, d lub
e RODOprawo do usunięcia danychosobowych;- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym
mowa wart. 20 RODO;Napodstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych
osobowych,gdyż podstawaprawna przetwarzana Pani/ Pana danych osobowych jest art. 6 ust 1 lit c
RODO.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Nie przysługuje Pani/Panu:− w związku z art. 17 ust.
3lit.b,d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;− prawo do przenoszenia
danychosobowych,októrym mowa w art. 20 RODO;− na podstawie art. 21 RODO prawo
sprzeciwu,wobecprzetwarzaniadanych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana
danychosobowychjest art. 6 ust.1 lit. c RODO

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/11/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Sławnie.
2. Przedstawione ilości w Załączniku Nr 2 (Formularz cenowy) są ilościami szacunkowymi.
3. Zamawiający zastrzega, że odległość kuchni, gdzie przygotowywane będą posiłki od siedziby Zamawiającego nie może przekroczyć 30 km.
4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niezrealizowania umowy w pełnym zakresie.
5. Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu.
6. Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu.
7. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych zadań dotyczących zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-08-01 do 2022-07-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty zostaną ocenione za pomocą systemu punktowego

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) nie podlegają wykluczeniu;2) spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:a) zdolności do
występowania w obrocie gospodarczymZamawiający nie określił warunku w tym zakresie.b)
uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to
z odrębnych przepisów:Warunek zostanie spełniony posiadaniem:• aktualnego wpisu do rejestru
zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej;• decyzji
właściwego organu Inspekcji Sanitarnej potwierdzającej spełnianie wymagań koniecznych do
prowadzenia zakładu żywienia zbiorowego z uwzględnieniem świadczenia usług dla klientów
zewnętrznych;• opinii właściwego organu Inspekcji Sanitarnej dotyczącej spełnienia wymogów
sanitarnych przy przewozie posiłków;• wdrożonego systemu HACCP.c) sytuacji ekonomicznej
lub finansowej: Warunek zostanie spełniony posiadaniem ubezpieczenia od odpowiedzialności
cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej związanej z przedmiotem
zamówienia na kwotę 250.000,00 PLN. (słownie: dwieście pięćdziesiąt tysięcy złotych)
Zamawiający wymaga również, aby przez cały okres realizacji umowy Wykonawca posiadał
ważną umowę ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej, w zakresie prowadzonej
działalności związanej z przedmiotem zamówienia.d) zdolności technicznej lub
zawodowej:Wykonawca wykaże, że w ciągu ostatnich 2 lat wykonał, a w przypadku świadczeń
okresowych lub ciągłych wykonuje usługi polegające na przygotowaniu i dostawie posiłków w
systemie cateringowym o wartości co najmniej 250.000,00 PLN brutto, (słownie: dwieście
pięćdziesiąt tysięcy złotych) w skali jednego roku.Warunek zdolności technicznej zostanie
spełniony posiadaniem:• środków transportu, wykorzystywanych do realizacji zamówienia
posiadających zaświadczenia, dopuszczające te środki do przewozu żywności, wydane przez
odpowiednie służby sanitarno-epidemiologiczne wraz z informacją o podstawie dysponowania
tymi środkami;• wózków transportowych do przewozu posiłków – wózki zamknięte posiadające
wszelkie wymagane atesty i dopuszczenia, odpowiadające aktualnym zasadom systemu
HACCP;• termosów i pojemników GN do dostarczania posiłków w dobrym stanie technicznym i
higienicznym posiadające wszelkie wymagane atesty i dopuszczenia, odpowiadające aktualnym
zasadom systemu HACCP;• pojemników na odpady pokonsumpcyjne.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: a) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o
działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu
potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) decyzję właściwego organu Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą spełnianie wymagań koniecznych
do prowadzenia zakładu żywienia zbiorowego z uwzględnieniem świadczenia usług dla klientów
zewnętrznych;b) wykaz środków transportu przeznaczonych do realizacji zamówienia wraz z
informacjami o podstawie do dysponowania tymi środkami (wg wzoru stanowiącego załącznik nr 7 do
SIWZ);c) opinie właściwego organu Inspekcji Sanitarnej potwierdzające, że środki transportu,
wykorzystywane do realizacji zamówienia spełniają wymogi sanitarne przy przewozie posiłków; d)
wykaz narzędzi, wyposażenia i urządzeń technicznych dostępnych Wykonawcy, w celu wykonania
zamówienia, szczególnie w zakresie środków transportu, wózków transportowych do przewozu
posiłków, termosów i pojemników GN, pojemniki na odpady pokonsumpcyjne, pojemniki na zużyte
naczynia jednorazowe (wg wzoru stanowiącego załącznik nr 7 do SIWZ);e) certyfikat systemu HACCP
lub oświadczenie potwierdzające stosowanie zasad HACCP;f) wykaz osób, które będą uczestniczyć w
wykonaniu zamówienia łącznie z kierowcą transportującego posiłki wraz z informacjami na temat ich
kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia, niezbędnych do wykonania zamówienia, a
także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi
osobami (wg wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do SIWZ); (O każdej zmianie osobowej Wykonawca
będzie informował Zamawiającego, najpóźniej na dzień przed rozpoczęciem pracy przez nowego
pracownika.); Wykonawca musi spełniać wymogi zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób
wykonujących przedmiot zamówienia (art.29 ust. 3a Ustawy Pzp). g) wykaz wykonanych w ciągu
ostatnich 2 lat, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych głównych
usług o wartości, co najmniej 250.000,00 zł. brutto (słownie: dwieście pięćdziesiąt tysięcy złotych) w
skali jednego roku wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz
których usługi zostały wykonane oraz załączeniem dowodów, czy usługi te zostały wykonane lub są
wykonywane należycie (wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 8 do SIWZ); h) polisę lub inny dokument
potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie
prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na minimalną kwotę 250.000,00 PLN (słownie: dwieście pięćdziesiąt tysięcy złotych.)

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w
postępowaniuWykonawcówwspólnieubiegających się o udzielenie zamówienia - dotyczy ofert
składanychprzezWykonawcówwspólnie ubiegających się o udzielenie
zamówienia.OświadczenieWykonawcy oniepodleganiuwykluczeniu, spełnianiu warunków
udziału w postępowaniu lubkryteriów selekcji wzakresiewskazanym przez Zmawiającego w SWZ
- wzór oświadczeniastanowi Załącznik nr 3 doSWZ.W przypadku wspólnego ubiegania się o
zamówienie przezWykonawców, oświadczenieskładakażdy z Wykonawców.Wykonawcy
wspólnie ubiegający się oudzielenie zamówienia dołączajądo oferty oświadczenie, z którego
wynika, które dostawywykonają poszczególniwykonawcyzgodnie z art. 117 ust. 4 ustawy Pzp.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-07-01 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia lub wycofania oferty dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. Sposób złożenia oferty opisany został w Instrukcji użytkownika dostępnej na miniPortalu

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-07-01 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-07-31

2021-06-24 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Usługi
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę dostawę i montaż namiotu 12x40mu - Jarosławiec
  • Lokalizacja zleceniazachodniopomorskie
  • Data dodania06-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę dostawę i montaż namiotu 12x40m w miejscowości Jarosławiec. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI