Przygotowanie i dostarczenie obiadów dwudaniowych dla Pensjonariuszy Dziennego Domu...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Przygotowanie i dostarczenie obiadów dwudaniowych dla Pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Toruniu przy ul. Rydygiera 30/32 o wartości przekraczającej kwotę 130.000 złotych .
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoToruń
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2024-01-05
  • ZamawiającyDzienny Dom Pomocy Społecznej wToruniu
  • Data publikacji ogłoszenia2023-12-21
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00568368
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Przygotowanie i dostarczenie obiadów dwudaniowych dla Pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Toruniu przy ul. Rydygiera 30/32 o wartości przekraczającej kwotę 130.000 złotych .

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Dzienny Dom Pomocy Społecznej wToruniu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 870273980

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Rydygiera 30/32

1.5.2.) Miejscowość: Toruń

1.5.3.) Kod pocztowy: 87-100

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.7.) Numer telefonu: 566482872

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ddps.torun@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.ddps-torun.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Przygotowanie i dostarczenie obiadów dwudaniowych dla Pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Toruniu przy ul. Rydygiera 30/32 o wartości przekraczającej kwotę 130.000 złotych .

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0234889a-9fdd-11ee-953e-c2ea26915e21

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00568368

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-12-21

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-0234889a-9fdd-11ee-953e-c2ea26915e21

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-0234889a-9fdd-11ee-953e-c2ea26915e21

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca składa ofertę wraz z załącznikami poprzez platformę, która zapewnia szyfrowanie ofert. Składanie ofert odbywa się poprzez stronę postępowania - link postępowania, dostępny jest na stronie https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-0234889a-9fdd-11ee-953e-c2ea26915e21

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Zamawiający dopuszcza złożenie oferty w postaci katalogu

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Tak

4.1.2.) Numer referencyjny: 1

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak

4.1.14.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:

Zamawiający żąda określonej etykiety lub wskazuje mające zastosowanie wymagania określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustaw - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przygotowanie i dostarczenie obiadów dwudaniowych dla Pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Toruniu

4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Jakościowe

4.3.6.) Waga: 30

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
1) nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 Ustawy oraz art. 109 ust 1 pkt 4 -10 oraz
art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego
2) spełniają warunki udziału w postępowaniu
a) dotyczące wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej
Wykonawca wykaże, dysponowanie w całym planowanym okresie realizacji zamówienia zakładem (kuchnią) w którym będą przygotowywane posiłki dla Zamawiającego wpisany do rejestru działalności regulowanej do świadczenia usług objętych przedmiotem zamówienia i ma tytuł prawny do dysponowania nim w całym okresie realizacji zamówienia
b) dotyczące sytuacji ekonomicznej lub finansowej
Wykonawca wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż równowartość 200.000 zł.
c) dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej:
Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał należycie usługę zgodną z przedmiotem zamówienia o wartości przekraczającej brutto kwotę 150.000 zł.
d) dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej:
Wykonawca wykaże, dysponowanie co najmniej jednym środkiem transportu dopuszczonym przez Inspekcję Sanitarną do przewozu żywności.

W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia
1) warunek określony w pkt. 1.2) lit. a-d musi spełnić co najmniej jeden z wykonawców składających ofertę wspólnie.
2) Wykonawcy występujący wspólnie zobowiązani są do dołączenia do oferty wypełnionego załącznika nr 3 do SWZ stanowiącego oświadczenie, z którego będzie jednoznacznie wynikać które usługi wykonają poszczególni wykonawcy.
2. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków, o których mowa w pkt. VIII.2 SWZ w stosownych sytuacjach, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych.
3. Zamawiający jednocześnie informuje, iż „stosowna sytuacja”, o której mowa w pkt. VIII.2 SWZ wystąpi wyłącznie w przypadku spełnienia poniższych warunków:
1) Wykonawca, który polega na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby udowodni Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie podmiotów udostępniających zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (wzór stanowi załącznik nr 4 do SWZ) lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów;
2) zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, o którym mowa w ppkt. 1) musi potwierdzać, że stosunek łączący wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz musi określać w szczególności:
a) zakres dostępnych wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby,
b) sposób i okres udostępnienia wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonaniu zamówienia,
c) czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących doświadczenia zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą.
3) Zamawiający oceni, czy udostępniane wykonawcy przez podmioty udostępniające zasoby zdolności techniczne lub zawodowe pozwalają na wykazanie przez wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz zbada, czy nie zachodzą, wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, które zostały przewidziane względem wykonawcy.

W odniesieniu do warunków dotyczących kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, wykonawcy mogą polegać na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby, jeśli podmioty te zrealizują usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. Złożone oświadczenie, o którym mowa w pkt. VIII.3.2) musi jednoznacznie wskazywać na przyszły udział w realizacji zamówienia podmiotu udostępniającego zasoby w charakterze podwykonawcy (dotyczy doświadczenia zawodowego).

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rozwiązania Umowy bez zachowania terminu wypowiedzenia, zachowując prawo do naliczenia Wykonawcy kary umownej w wysokości 10% wartości umowy określonej w § 5 ust. 1, w przypadku zaistnienia chociażby jednej z następujących okoliczności:
1) trzykrotna reklamacja dostarczanych posiłków;
2) trzykrotna zwłoka Wykonawcy w realizacji przedmiotu umowy;
3) trzykrotny brak udokumentowania pochodzenia produktów zgodnie z § 8 ust. 2 umowy;
4) trzykrotny brak przedłożenia etykiet produktów gotowych, które stanowią część składową posiłków dostarczanych przez Wykonawcę tj. pieczywa, ciasta, wędlin, serów, masła, itp., zgodnie z § 8 ust. 3 umowy;
5) rażące naruszenie przez Wykonawcę obowiązków wynikających z niniejszej umowy, w szczególności bezpodstawne zaprzestanie realizacji przedmiotu umowy,
6) nie zapewnienie przez Wykonawcę ciągłości żywienia mieszkańców;
7) brak aktualnej i opłaconej polisy ubezpieczeniowej Wykonawcy;
8) ogłoszenie upadłości, likwidacja albo wykreślenie ze stosownego rejestru Wykonawcy;
9) wydanie nakazu zajęcia majątku Wykonawcy;
10) brak aktualnych uprawnień do prowadzenia działalności zawodowej polegającej na przygotowaniu i dostarczania u posiłków ;
11) upływ maksymalnego okresu naliczenia kar umownych.
2. Zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od dnia powzięcia wiadomości o zaistnieniu istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, lub dalsze wykonywanie umowy może zagrozić podstawowemu interesowi bezpieczeństwa państwa lub bezpieczeństwu publicznemu. W takim przypadku Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia należnego mu z tytułu wykonania części umowy umniejszonego o potrącenia wynikające z naliczonych kar umownych.
3. W przypadku rozwiązania umowy o którym mowa w ust. 1, Wykonawca ma prawo żądać wynagrodzenia należnego mu z tytułu wykonanej części umowy.
4. Zamawiający jest uprawniony do odstąpienia od umowy w przypadku zwłoki Wykonawcy w przystąpieniu do realizacji niniejszej umowy przekraczającej 3 dni.
5. Odstąpienie od umowy nie niweczy zapisów umowy dotyczących kar umownych.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-01-05 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Dzienny Dom Pomocy Społecznej w Toruniu ul. Rydygiera 30/32; 87-100 Toruń

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-01-05 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-02-04

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę dostawę grochówki polowej na festyn- Ryńsk
  • Lokalizacja zleceniakujawsko-pomorskie
  • Data dodania30-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę dostawę grochówki polowej na festyn. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI