Całodzienne żywienie pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zespole...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Całodzienne żywienie pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zespole Zakładów Opieki Zdrowotnej w Pionkach im. Lecha i Marii Kaczyńskich - Pary Prezydenckiej
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoPionki
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
  • Termin składania wniosków2021-04-09
  • ZamawiającySAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ W PIONKACH IM. LECHA I MARII KACZYŃSKICH - PARY PREZYDENCKIEJ
  • Data publikacji ogłoszenia2021-04-01
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00026523
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Całodzienne żywienie pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zespole Zakładów Opieki Zdrowotnej w Pionkach im. Lecha i Marii Kaczyńskich - Pary Prezydenckiej

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: SAMODZIELNY PUBLICZNY ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ W PIONKACH IM. LECHA I MARII KACZYŃSKICH - PARY PREZYDENCKIEJ

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 670140015

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Henryka Sienkiewicza 29

1.5.2.) Miejscowość: Pionki

1.5.3.) Kod pocztowy: 26-670

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL921 - Radomski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@spzzozpionki.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://spzzozpionki.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Całodzienne żywienie pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zespole Zakładów Opieki Zdrowotnej w Pionkach im. Lecha i Marii Kaczyńskich - Pary Prezydenckiej

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-dadc5f9b-8e2d-11eb-86b1-a64936a8669f

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00026523

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-04-01

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/spzzozpionki

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: za pośrednictwem platformazakupowa.pl pod adresem https://platformazakupowa.pl/pn/spzzozpionki Zamawiający dopuszcza, opcjonalnie, komunikację za pośrednictwem poczty elektronicznej - adres: przetargi@spzzozpionki.plAdres strony internetowej służącej do elektronicznego składania ofert,oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust.1 ustawy, podmiotowych środków dowodowych, przedmiotowych środków dowodowych, innych oświadczeń lub dokumentów:https://platformazakupowa.pl/pn/spzzozpionki ; dostęp ze strony internetowej zamawiającego do profilu nabywcy, tj. strony prowadzonego postępowania: https://spzzozpionki.pl/ menu: Zamówienia, PLATFORMA ZAKUPOWA . Adres strony internetowej, na której udostępniane będą zmiany iwyjaśnienia treści SWZ oraz inne dokumenty zamówienia bezpośrednio związane z postępowaniem o udzielenie zamówienia: https://platformazakupowa.pl/pn/spzzozpionki

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja odbywa się za pośrednictwem platformazakupowa.pl pod adresem:https://platformazakupowa.pl/pn/spzzozpionki/proceedings (po przejściu do właściwego postępowania) i przy użyciu formularza „Wyślij wiadomość do zamawiającego”. Zamawiający będzie przekazywał informacje za pośrednictwem platformazakupowa.pl/pn/spzzozpionki. Inf. publiczne: w sekcji “Komunikaty”, kierowane, zgodnie z obowiązującymi przepisami, do konkretnego Wykonawcy: , za pośrednictwem platformazakupowa.pl/pn/spzzozpionki do tego Wykonawcy.Wymagania dotyczące specyfikacji połączenia, formatu przesyłanych danych oraz szyfrowania i oznaczania czasu przekazania i odbioru danych,tj.: stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s; komputer klasy PC lub MAC o następującej konfiguracji: pamięć min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux, lub ich nowsze wersje; zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa, w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 10 0.; włączona obsługa JavaScript, zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format plików .pdf; Platformazakupowa.pl działa według standardu przyjętego w komunikacji sieciowej - kodowanie UTF8.Oferta oraz dokumenty wymagane przez zamawiającego składane elektronicznie muszą zostać podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub podpisem zaufanym lub podpisem osobistym. W procesie składania oferty, w tym dokumentów dołączanych do oferty, na platformie, kwalifikowany podpis elektroniczny lub podpis zaufany lub podpis osobisty Wykonawca składa bezpośrednio na dokumencie, który następnie przesyła do systemu.Podpisy kwalifikowane stosowane do podpisywania wszelkich plików muszą spełniać “Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie identyfikacji elektronicznej i usług zaufania w odniesieniu do transakcji elektronicznych na rynku wewnętrznym (eIDAS) (UE) nr 910/2014 - od 1 lipca 2016 roku”. W przypadku wykorzystania formatu podpisu XAdES zewnętrzny zamawiający wymaga dołączenia odpowiedniej ilości plików tj. podpisywanych plików z danymi oraz plików XAdES. Maks. rozmiar 1 pliku przesyłanego za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty wynosi 150 MB natomiast przy komunikacji wielkość pliku to maksymalnie 500 MB.Na platformie znajduje się odrębne miejsce wyznaczone do dołączenia części oferty stanowiącej tajemnicę przedsiębiorstwa. Rozszerzenia plików wykorzystywanych przez Wykonawców powinny być zgodne z Załącznikiem nr 2 do “Rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych”.Zamawiający rekomenduje wykorzystanie formatów: .pdf, .odt, .doc, .docx, .ods, .xls, do danych zawierających informację graficzną: .jpg (.jpeg) ze szczególnym wskazaniem na .pdf Dla kompresji danych rekomenduje się jedno z rozszerzeń: .zip ; .7Z ; W Rozporządzeniu KRI nie występują: .rar .gif .bmp .numbers .pages. Dokumenty złożone w takich plikach zostaną uznane za złożone nieskutecznie.Zamawiający zwraca uwagę na ograniczenia wielkości plików podpisywanych profilem zaufanym, który wynosi maksymalnie 10MB, oraz na ograniczenie wielkości plików podpisywanych w aplikacji eDoApp służącej do składania podpisu osobistego, który wynosi maksymalnie 5MB. W przypadku stosowania przez wykonawcę kwalifikowanego podpisu elektronicznego: ze względu na niskie ryzyko naruszenia integralności pliku oraz łatwiejszą weryfikację podpisu zaleca się, w miarę możliwości, przekonwertowanie plików składających się na ofertę na rozszerzenie .pdf i opatrzenie ich podpisem kwalifikowanym w formacie PAdES. Pliki w innych formatach niż PDF zaleca się opatrzyć podpisem w formacie XAdES o typie wewnętrznym lub zewnętrznym.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych wzwiązku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o danych - Dz. U. UE L 119 z dnia 4 maja 2016r., str. 1; zwanym dalej „RODO”) zamawiający informuje, że:1. administratorem Pani/Pana danychosobowych jest Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej w Pionkach im. Lecha i Marii Kaczyńskich – Pary Prezydenckiej, ul. Sienkiewicza 29, 26-670 Pionki, tel./ faks 48 612 13 81, email: spzzoz@spzzozpionki.pl 2. administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych, z którym można się kontaktować pod adresem e-mail: ochronadanych@spzzozpionki.pl 3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego nr SPZZOZ-ZP-7/2021. 4. odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy PZP; 5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane,zgodnie z art. 78 ust. 1 PZP przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; 6. obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego;7. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO;8. posiada Pani/Pan: a. na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących (w przypadku, gdy skorzystanie z tego prawa wymagałoby po stronieadministratora niewspółmiernie dużego wysiłku może zostać Pani/Pan zobowiązana do wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego albo sprecyzowanie nazwy lub datyzakończonego postępowania o udzielenie zamówienia);b. na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu orazjego załączników);c. na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem okresu trwania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznejlub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);d. prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;9. nie przysługuje Pani/Panu: a. w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; b. prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; c.na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO; 10.przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych przez administratora. Organem właściwym dla przedmiotowej skargi jest Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SPZZOZ-ZP-7/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia obejmuje usługi w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zespole Zakładów Opieki Zdrowotnej w Pionkach im. Lecha i Marii Kaczyńskich - Pary Prezydenckiej. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje kompleksowe świadczenie usług żywienia dla średnio 151 pacjentów dziennie, przez siedem dni w tygodniu, również w dni ustawowo wolne od pracy i święta, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami dot. podmiotów leczniczych udzielających świadczeń zdrowotnych w lecznictwiezamkniętym. Dystrybucja posiłków odbywać się będzie w systemie termosowym. Dla średnio 3 pacjentów z podejrzeniem zakażenia SARS-CoV-2 (w czasie obowiązywania decyzji Wojewody Mazowieckiego), posiłki będą pakowane najpierw w indywidualne pojemniki jednorazowe a następnie w termosy zapewniające właściwą temperaturę potraw. Przy sporządzaniu całodziennych posiłków wykonawca zobligowany jest przestrzegać wszystkich obowiązujących norm żywieniowych, w tym dot. właściwości odżywczych i kaloryczności posiłków, ich jakości, walorów smakowych i estetycznych oraz właściwej temperatury. Przygotowując posiłki dla zamawiającego wykonawca zobowiązany jest do uwzględnienia aktualnych zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki przygotowywane i dostarczane zamawiającemu uwzględniać będą następujące diety: dieta podstawowa (trzy posiłki: śniadanie, obiad (zupa i II danie), kolacja),dieta lekkostrawna (trzy posiłki: śniadanie, obiad (zupa i II danie), kolacja), dieta cukrzycowa (pięć posiłków: śniadanie, II śniadanie, obiad (zupa i II danie), podwieczorek, kolacja), inna: wg zaleceń lekarza. Wykonawca zobowiązany będzie także dostarczyć zamawiającemu do bezpłatnego używania urządzenie chłodzące w ilości 1sztuki, które służyć będzie przechowywaniu wszystkich próbek żywności w warunkach zapewniających utrzymanie temperatury +4°C lub niższej, w zależności od przechowywanego produktu, w rozmiarach i o gabarytach zapewniających przechowywanie próbek pobieranych w sposób i w ilościach określonych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. z 2007r., nr 80, poz.545), z jednoczesnym uwzględnieniem okresu ich przechowywania. Urządzenie chłodzące zostanie zlokalizowane w kuchence oddziałowej Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego, ul. Niepodległości 1A. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz zakres obowiązków Wykonawcy realizowanych w ramach świadczenia usług całodziennego żywienia pacjentów określa załącznik nr 7 do SWZ –wzór umowy z uwzględnieniem zał. nr 1 do umowy – Opis przedmiotu zamówienia i obowiązki wykonawcy. Szczegółowe wymagania związane z realizacją przedmiotu zamówienia: Przechowywanie próbek poszczególnych potraw o krótkim okresie przydatności do spożycia wyprodukowanych i przeznaczonych do żywienia konsumentów – pacjentów w szpitalu (art.72 ust.1, 2, 3, 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywnościi żywienia (t.j. Dz. U. z 2020r., poz.2021); Wykonawca winien zatrudniać dietetyka celem zapewnienia odpowiedniej jakości żywienia pacjentów (właściwa wartość kaloryczna i odżywcza posiłków) - prawidłowe żywienie w szpitalu oznacza tu prawidłowe zbilansowanie posiłków chorych z udziałem odpowiedzialnego w tej kwestii dietetyka; Ze względu na konieczność zachowania świeżości posiłków, ich właściwej konsystencji, wyglądu i temperatury, a także wymaganej częstotliwości transportów posiłków zgodnie z umową zamawiający oczekuje, że kuchnia, w której będą przygotowywane posiłki będzie zlokalizowana w odległości nie większej niż 40km od siedziby zamawiającego; Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art.214 ust.1 pkt.7 i 8.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55523000-2 - Usługi zaprowiantowania innych przedsiębiorstw lub instytucji

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert: Cena (C) - najkorzystniejszą ofertę określa się wyłącznie na podstawie ceny, dlatego zgodnie z art.247 ust.1 PZP zamawiający nie określa wagi , jaką przypisuje kryterium. Zasady oceny ofert – dla wyliczenia punktacji (z uwagi na postanowienia art.253 ust.1 pkt.1) PZP: C=cena najniższa brutto/cena oferty ocenianej brutto x 100pkt x 100% a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez wykonawcę w Formularzu Ofertowym. b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.- Punktacja przyznawana ofertom będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki. - W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny. - Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą. - Jeżeli zamawiający nie będzie mógł dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostaną złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożą te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę. - Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą oferować cen wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ, oraz spełniają określone przez zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: zamawiający nie określab) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: zamawiający nie określac) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:warunek: posiadanie przez wykonawcę ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na określoną sumę gwarancyjną, tj.: opłacona polisa - potwierdzająca, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną: 400 000,00 zł; słownie: czterysta tysięcy złotych.Ocena - na zasadzie klasyfikacji: spełnia/ nie spełnia (warunek graniczny: spełnia) na podstawie złożonego wraz z ofertą dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną określoną przez zamawiającego oraz dowodu opłaceniawymagalnej składki w wysokości wskazanej w treści polisy.UWAGA: Jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie może złożyć wymaganego przez zamawiającego podmiotowego środka dowodowego, o którym mowa powyżej, wykonawca składa inne podmiotowe środki dowodowe, które w wystarczający sposób potwierdzają spełnianie opisanego przez zamawiającego warunku udziału w postępowaniu dotyczącegosytuacji ekonomicznej lub finansowej.d) zdolności technicznej lub zawodowej:I. Wykonawca w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje należycie (w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych) co najmniej 2 (dwa) świadczenia usług polegające na przygotowywaniu, gotowaniu i rozwożeniu posiłków lub dystrybucji na bazie kuchni centralnej w lecznictwie zamkniętym o wartości 400 000,00 zł brutto każdaOcena: na zasadzie klasyfikacji: spełnia/ nie spełnia (warunek graniczny: spełnia) i na podstawie złożonych wraz z ofertą dokumentów, tj. wykazu usług – według załącznika nr 5 do SWZ i dowodów określających, czy te usługi zostały lub są wykonywane należycie;Zamawiający dopuszcza sumowanie wartości poszczególnych kontraktów, pod warunkiem, że kolejne umowy następują jedna po drugiej na rzecz tego samego podmiotu.II. Wykonawca dysponuje w celu wykonania zamówienia publicznego dla zamawiającego minimum jednym środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarno-epidemiologiczne do przewożenia żywności odbiorcom zewnętrznym w termosach (lub termoportach, pojemnikach GN, innego typu pojemnikach termoizolacyjnych) dopuszczonych do kontaktu z żywnością.Ocena: na zasadzie klasyfikacji: spełnia/ nie spełnia (warunek graniczny: spełnia) i na podstawie złożonych wraz z ofertą dokumentów, tj. wykazu środków transportu wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami – według załącznika nr 6 do SWZ; zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie samochodu używanego w zakładzie do transportu żywności / dystrybucji tj. przewozu posiłków do innych placówek tj. odbiorców zewnętrznych w sposób zabezpieczający przed zanieczyszczeniem i wtórnym zakażeniem; Decyzji wydanej przez właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego InspektoraSanitarnego zatwierdzającej kuchnię do prowadzenia przewozu/ transportu posiłków. Spełnienie warunku potwierdzać ma przewóz posiłków dla pacjentów kuchni do oddziałów szpitalnych zamawiającego przy zachowaniu warunków gwarantujących bezpieczeństwo żywności.III. Wykonawca posiada:a) kuchnię wpisaną do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie prowadzonej działalności i zatwierdzoną do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie pełnej produkcji posiłków dla pacjentów szpitala, tj. od surowca do gotowej potrawy b) wdrożony system HACCP wraz z potwierdzeniem prawidłowości stosowania zasad systemu HACCP (art.73 ust.1 pkt 1 lit. d ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020r., poz.2021)Ocena: na zasadzie klasyfikacji: spełnia/ nie spełnia (warunek graniczny: spełnia) i na podstawie złożonych wraz z ofertą dokumentów, tj. Zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie kuchni, aktualnej decyzji wydanej przez właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającej kuchnię do prowadzenia działalności w zakresie produkcji potraw sporządzanych w oparciu o surowiec dla pacjentów Szpitali, zaświadczenia wydanego przez właściwego miejscowo Państwowego PowiatowegoInspektora Sanitarnego potwierdzającego wdrożenie i prawidłowe stosowanie zasad systemu HACCP (art.73 ust.1 pkt.1 lit. d ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020r., poz.2021). Jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie może złożyć podmiotowych środków dowodowych wymaganych przez zamawiającego, w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej, wykonawca składa inne podmiotowe środki dowodowe, które w wystarczający sposób potwierdzają spełnianie opisanego przez zamawiającego warunku udziału w postępowaniu dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej.3. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni wykonawcy w odniesieniu do warunków, które zostały opisane w ust.2 – zgodnie z załącznikiem nr 8 do SWZ.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu, o którym mowa w art.125 ust.1 ustawy PZP – zgodnie z Zał.2 do SWZ (Oświadczenie składane zgodnie z art. 273 ust. 2 ustawy PZP) - dołączane do oferty2. Dokumenty składane przez wykonawcę, którego oferta zostanie najwyżejoceniona – na wezwanie zamawiającego: Oświadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochroniekonkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2020r. poz.1076 i 1086), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, albo oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – zał.3 do SWZ ; Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy,sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji; Oświadczenie wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art.125 ust.1 ustawy, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez zamawiającego, a o których mowa w art.108 ust.1 pkt 3,4,5,6 - zał.4 do SWZ ;

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w art.125 ust.1 ustawy PZP – zgodnie z Zał.2 do SWZ (Oświadczenie składane zgodnie z art. 273 ust. 2 ustawy PZP) - należy dołączyć do oferty. 2. Podmiotowe środki dowodowe wymagane od wykonawcy - składane przez wykonawcę, którego oferta zostanie najwyżej oceniona – na wezwanie zamawiającego- obejmują: Dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od OC w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia (na sumę gwarancyjną 400 tys. zł) ze wskazaniem sumygwarancyjnej tego ubezpieczenia oraz dołączeniem dowodu opłacenia wymagalnej składki wskazanej w treści polisy; Wykaz usług wykonanych, a przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania ipodmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, orazzałączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy – według załącznika nr 5 do SWZ; W przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy; Wykaz środków transportu jakimi dysponuje wykonawca wraz z informacją o podstawiedysponowania tymi zasobami - wg zał.6 do SWZ; Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie samochodu używanego w zakładzie dotransportu żywności; Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie kuchni jako zatwierdzonej do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie pełnej produkcji posiłków dla pacjentów szpitala, tj. od surowca do gotowej potrawy; Decyzja wydana przez właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzająca kuchnię do prowadzenia przewozu/ transportu posiłków; Decyzja wydana przez właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzająca kuchnię do prowadzenia działalności w zakresie produkcji potraw sporządzanych w oparciu o surowiec dla pacjentów Szpitali; zaświadczenie wydane przez właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego potwierdzające wdrożenie i prawidłowe stosowanie zasad systemu HACCP;Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia - oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni wykonawcy w odniesieniu do warunków, które zostały opisane w rozdz. VIII ust.2 pkt. d) – zgodnie z załącznikiem nr 8 do SWZ. - oświadczenie składane wraz z ofertą – o ile dotyczy - należy dołączyć do oferty. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia podmiotowych środków dowodowych, które zamawiający posiada, jeżeli Wykonawca wskaże te środki oraz potwierdzi ich prawidłowość i aktualność.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

W wyznaczonym terminie składania ofert do oferty należy załączyć1) Formularz ofertowy – według załącznika nr 1 do SWZ,2) Pełnomocnictwo do podpisania oferty – tylko w sytuacji, gdy dokumenty i oświadczenia składające się na ofertę podpisane będą przez osobę inną niż uprawnioną do reprezentacji zgodnie z treścią odpisu właściwego rejestru, oraz w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.3) Oświadczenie, o którym mowa w ust.1 rozdz. X, tj. oświadczenie wg zał. 2 do SWZ,4) o ile dotyczy - oświadczenie, o którym mowa w ust.4 pkt.12 rozdz. X, tj. oświadczenie wg zał. 8 do SWZ,5) Zobowiązanie podmiotu trzeciego (jeśli występuje)

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale X ust. 1 SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, o którym mowa w rozdz. X ust.4 pkt.12.4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-04-09 09:55

8.2.) Miejsce składania ofert: na stronie internetowej prowadzonego postępowania, tj. pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/spzzozpionki

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-04-09 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-05-08

8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji: Tak

8.6.) Maksymalna liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do negocjacji: 3

8.7) Kryteria oceny ofert, które zamawiający zamierza stosować w celu ograniczenia liczby wykonawców:

Możliwość przeprowadzenia negocjacji dotyczyć może wyłącznie ceny oferty oraz jej elementów składowych (kształtujących cenę całkowitą).Jedyną okolicznością, w której zamawiający przewiduje możliwość przeprowadzenia negocjacji, to sytuacja kiedy cena oferty najkorzystniejszej jest wyższa od kwoty przeznaczonej przez zamawiającego na realizację zamówienia.Kryteria oceny ofert, które zamawiający zamierza stosować w celu ograniczenia liczby wykonawców zapraszanych do negocjacji to ranking uzyskanych punktów w kryterium cena. Jeżeli według liczby uzyskanych punktów, wykonawca na miejscu III i kolejnym uzyskałby taką samą ich liczbę, wówczas także wykonawca z taką samą liczbą punktów co wykonawca uplasowany na miejscu III zostanie zaproszony do negocjacji, o ile negocjacje będą prowadzone.Jeżeli liczba wykonawców, którzy w odpowiedzi na ogłoszenie o zamówieniu złożą oferty niepodlegające odrzuceniu, będzie mniejsza niż 3, zamawiający kontynuując postępowanie zaprosi do negocjacji ofert wszystkich wykonawców, o ile negocjacje będą prowadzone.Ewentualne negocjacje treści ofert nie prowadzą i nie mogą prowadzić do zmianyminimalnych wymagań dotyczących przedmiotu zamówienia i realizacji zamówienia, określonych w SWZ.

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Wizja lokalna: Zamawiający nie wprowadza wymogu złożenia oferty po odbyciu wizji lokalnej lub sprawdzeniu przez wykonawcę dokumentów niezbędnych do realizacji zamówienia dostępnych na miejscu u zamawiającego. Dokumentacja dot. realizacji zamówienia zamieszczona jest na stronie prowadzonegopostępowania. Postanowienia, o których mowa w art.131 ust.2 ustawy PZP i odpowiednio w art.226 ust.1 pkt.18) ustawy PZP nie mają zastosowania w przedmiotowym postępowaniu.Podwykonawstwo: Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom). Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. Zamawiający wymaga, aby w przypadku powierzenia części zamówienia podwykonawcom, Wykonawca wskazał w ofercie części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom.Poleganie na zasobach innych podmiotów: W odniesieniu do warunków dotyczących doświadczenia wykonawcy mogą polegać na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby, jeśli podmioty te wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby,składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów (zamawiający nie określa wzoru oświadczenia/ zobowiązania podmiotu – dokument w swej treści uwzględniać będzie następujące kwestie: Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby ma potwierdzać, że stosunek łączący wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz określa w szczególności:- zakres dostępnych wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby,- sposób i okres udostępnienia wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia,- czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących doświadczenia, zrealizuje usługi, których wskazane zdolności dotyczą. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem, o którym mowa w Rozdziale X ust. 1 SWZ, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby, zgodnie z katalogiem dokumentów określonych w Rozdziale X SWZ.
2021-04-01 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy - Usługi
NAJNOWSZE ZLECENIE
Wynajmę ściankę wspinaczkową dla dzieci w dniu 09.06- Żyrardów
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania17-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Wynajmę ściankę wspinaczkową dla dzieci w dniu 09.06 w Parku w Wilanowie z okazji pikniku charytatywnego. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.